Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Blue Thunder avatar
Krinya15
A Catalyst Centerben engedélyezve van a crossfire x?
0
0
0
0
Krinya15 avatar
Sziasztok!
Adott egy 2 videó kártya foglalatos alaplap (Gigabyte GA-EP43-DS3).
A fő videókártya egy Asus HD5770-es, a másodlagos Sapphire HD5770-es.
Ha mindkettő videókártya bent van a gépben akkor a GTA 5 akadozva megy, még betöltésnél is, de ha csak a fő kártya van benne akkor picit rosszabb minőségben, de tökéletesen fut a játék.
Mi lehet a gond? Legfrissebb driverek fent vannak! Köszönöm.
(Ui : más játéknál nem néztem meg hogy van-e hasonló probléma)
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
Így van lehet használtat megbízhatótól...sőt még ki lehet fogni garisat is
http://hardverapro.hu/apro/fsp_aurum_pro_1000w
Igaz ez 30k 😆
http://hardverapro.hu/apro/fsp_aurum_600w_elado_80_gold_hatasfok
15k
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Irodai vagy régebbi PC-be jók azok a tápok (Bár a HKC és n-power szigorúan tiltólistás, LC powerrel nem találkoztam még)
Spoiler!
Ugyan régebbi codegen tápjaim voltak, sőt van is egy még, de egy P4 630 és 7600GT t rámerek bízni egy 300/400as codegány tápra.

Pár helyen már 10ért is kapni megbízható márkásabb tápokat. (Esetleg aki nem óckodik nagyon a használttól, megbízható eladótól lehet venni.)
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Bronson
A tápcsere már tervbe volt, meg ez a táp még az előző gépbe volt, és mivel bírta még, nem vettem másikat, de gondoltam hogy kevés lesz a giga az r9-hez.
0
0
0
0
Bronson avatar
ddkk22 : most komolyan, megengedhetsz egy ilyen konfigot, de nincs 15ezer forintod hogy vegyél egy normális tápot...
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
Lc power, hkc, codegen meg hasonló testvérkéket sem...komolyan nem is engedném hogy ilyen silány minőséget gyártsanak.😕
0
0
0
0
Kehbya avatar
Nem csak te vagy így ezzel... de én se.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
LC Power tápra még irodai gépet sem kötnék.
0
0
0
0
Puffin avatar
Azért mert az ő tápja többet ad le mint a tied meg a kártyája is kevesebbet fogyaszt.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
piero86
Igen, de GodSienak is megy r9 280x lc power 550w-os táppal, úgy hogy még a proci is húzva van.
Remélem tényleg a táp kevés, és nem a kártya hibás.
0
0
0
0
Puffin avatar
Írtam hogy ne erőltesd azzal a táppal, mert kevés.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Vettem tápkábelt, vettem csatlakozót is, de így sincs kép, a hd 6870-el meg egyből van kép, mitől lehet ez? Mielőtt beraktam a r9 290 kártyát a hd 6870 driver-jét letöröltem.
Vagy azért nincs kép, mert kevés a táp?
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Akkor marad az FSP köszönöm a segítséget 😀
0
0
0
0
GodSie avatar
NEm reklámozás ez van .
0
0
0
0
Puffin avatar
azért az LC-Powert én sem reklámoznám! 😆

djwarp: inkább később erősebb VGA-ra cseréld mint mégegyet beletenni!
0
0
0
0
GodSie avatar
pár éve megvan bronzos táp csak 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
pfff... azért az az lc power nem életbiztosítás...
0
0
0
0
GodSie avatar
FSP 650 sok is ,nekem lc power 550w van Gigabyte r9 280x melett
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Ha idővel szeretnék,mellé venni egy ugyan ilyen kártyát,célszerűbb egy nagyobb tápot venni a VGA-khoz? FSP Raider 750W gondolom elég lenne neki,és ugyan annyiba kerül a 2 tápegység.
0
0
0
0
Puffin avatar
djwarp: 550-es táp is elég, elfér benn a VGA
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Sapphire Radeon R9 270X kártyához,és AMD FX X8350-es procihoz mekkora táp kell? Elég neki egy FSP Raider 650W-os táp?
El fér ekkora VGA egy Cooler Master Elite 430-as házba?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Mind1 srácok, azért köszi hogy próbáltatok segíteni, majd ha rendelem a tápot rendelek egy vga adaptert is. Most is az van csak ez 29tűs, a r9 290-nek meg 25tűs kell.[LINK]
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Akor reseteld a monitort húzz ki a VGA-t belőle reseteld a monitort a menüben úgy hátha jó lesz.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Hát én nem találok olyat hogy lehetne állítani.
0
0
0
0
Subaru avatar
a monitor menüjében próbáld meg átállítani hdmi-re
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Kipróbáltam a hd 6870-t HDMI-el de ugyan úgy fekete képernyő volt, mint a r9 290-el, és azt írta ki a monitor hogy csatlakoztassa a kábelt.
0
0
0
0
At Il La avatar
Luiboy:
most drivert frissítek...érdekes az autodetect észlelte a kártyát:/ utána megpróbálom, köszönöm!
EDIT: micel jóval gyengébb gépbe lett átrakva(ami a profilomon is van a "-" nevű, gondolom ahhoz "alkalmazkodott" és ezért nem érzékelte utána a rendes kártyám mikor visszatettem a vinyót...vagy ilyemsi de mind1 egy driver update rendbeszedte
0
0
0
0
Manyik75 avatar
At Il La

Mozgasd meg a VGA-t esetleg vedd ki és tedd vissza újra, valószínű szállítás közben ki/elmozdult.
0
0
0
0
At Il La avatar
Sziasztok! (huhh de rég voltam itt fent😜)
Lenne 1 "pici" problémám. Tegnap áthoztam a gépem a másik lakásba de otthon hagytam valami átalakítót így nem tudtam a monitort használni, nekem meg csak lekellett volna töltenem pár cuccot a gépre szóval kikaptam a vinyót és átraktam apám gépébe majd miután ezt elintéztem visszaraktam a sajátomba, szerencsére találtam egy ugyanolyan átalakítót szóval örültem, hogy megoldódott a probléma, na de itt jön a csavar, indítanám a terráriát mikor kiírja, hogy nem talált videokártyát: DDDD nevettem egyet, újra raktam stb de megint.....ezután csináltam egy gyors d😆iagot ahol azt írja, h nincs VGA a gépembe miközben itt pörög a sapphire......nem értem mi lehet a probléma, esetleg ha valaki minél hamarabb tudna segíteni azt megköszönném😀
0
0
0
0
Puffin avatar
ddkk22: én a helyedben nem erőltetném azzal a táppal!!!! 360W-ot tud 2*18A-en csak...
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Akkor holnap nézek 6pines tápkábelt.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
De akkor is be kell leni dugva a 6 pin is mert nem fog működni.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Luiboy
De elindult úgy a kártya, csak fekete képernyő volt, a dobozba csak egy 8pines kábel volt.

chrono02
Az a Source az hol van?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Lenni kellene a dobozban egy TÁP kábelnak A videon 9:21-től látható.

0
0
0
0
Arnybiro avatar
De lehet. Ha előtte DVI-ben használta akkor nem fogja utána HDMI-t használni a monitor. Nálam is ez volt. DVI kábelt használtam, majd miután HDMI-HDMI kábelt használtam a Source-t át kellett állítsam HDMI-re a monitorom, mert csak fekete kép volt, ergó nem jelzett ki semmit.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Annak semmi köze a kijelzéshez.

Várj te csak a 8pint dugtad be a VGA-ba a 6-ot nem?
Ha nincs a 8+6 bedugva akkor nem is indul el a VGA a dobozba lenni kel molex átalakítónak azzal old meg a 6 pint.
mindenképp kel a 8+6 pin addig a VGA nem indul.

Töröld le teljesen a drivert úgy hogy csak a win ismerje fel a VGA-t
Akkor dugd bele a HDMI-HDMI kábelt és ha van kép akkor úgy tedd fel a drivert.
Egyszer nekem is volt így akkor sajna a Wint is újra kellett raknom.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
A Source-t átállítottad a monitoron HDMI-re?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
HDMI kábellal már próbáltam, de nem volt kép, szóval arra gondoltam hogy úgy nem jó, vagy azért nem jó mert a tápomon csak 8pin van, és kéne még 6pin.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
HDMI a legegyszerűbb megoldás.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Veszel egy sima HDMI-HDMI kábelt ( kb 2K) azt bedugod a monitorba az egyik a VGA-ba a másik (én is így használom) végét és kész.

[LINK]
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Luiboy
Az hogy most már nem értem az egészet 😃
Akkor végül is ilyen kábel kéne? https://www.pcx.hu/termek/hdmi-dvi-d-vlcp34800b20-2m-k-bel-172281
0
0
0
0
Manyik75 avatar
ddkk22

Ha a monitorod HDMI-s akkor mi a probléma ?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
intelIA32
De arra gondoltam.
Az jó lenne ha vennék olyan kábelt aminek az egyik vége HDMI, ami menne a monitorba, a másik vége meg DVI-D, ami menne a kártyába?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nem a DVI-D re gondolt?
Azon csak digitális jel jön át, azt maximum HDMI-re lehet alakítani.
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
asd123
van olyan gyártva! 😉
http://www.argep.hu/trend/MOLE/Molex-6-pin.html
😆
0
0
0
0
Puffin avatar
ddkk22: milyen csatlakozó van a monitorodon?
0
0
0
0
no avatar
még mindig cseréld le.
ja és nem lenne semmi értelme olyan átalakítót gyártani...
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
ennyi.... hiába venne molex to 6 pin túrót se ér vele hiszen nem bírná a tápnak a molex köre...sem a táp teljesítménye
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Tápot azt venni is akartam fizetéskor, csak gondoltam addig bírja ez is, most meg olyan lenne hogy a hd 6870-el dvi-i dual link átalakító volt, a r9 290-nek meg dvi-d dual link kell, venni akartam ma, de azt mondták minden boltba hogy ilyet nem lehet kapni-.-
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció