Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
A Catalyst Centerben engedélyezve van a crossfire x?
Adott egy 2 videó kártya foglalatos alaplap (Gigabyte GA-EP43-DS3).
A fő videókártya egy Asus HD5770-es, a másodlagos Sapphire HD5770-es.
Ha mindkettő videókártya bent van a gépben akkor a GTA 5 akadozva megy, még betöltésnél is, de ha csak a fő kártya van benne akkor picit rosszabb minőségben, de tökéletesen fut a játék.
Mi lehet a gond? Legfrissebb driverek fent vannak! Köszönöm.
(Ui : más játéknál nem néztem meg hogy van-e hasonló probléma)
http://hardverapro.hu/apro/fsp_aurum_pro_1000w
Igaz ez 30k 😆
http://hardverapro.hu/apro/fsp_aurum_600w_elado_80_gold_hatasfok
15k
Spoiler!
Pár helyen már 10ért is kapni megbízható márkásabb tápokat. (Esetleg aki nem óckodik nagyon a használttól, megbízható eladótól lehet venni.)
A tápcsere már tervbe volt, meg ez a táp még az előző gépbe volt, és mivel bírta még, nem vettem másikat, de gondoltam hogy kevés lesz a giga az r9-hez.
Igen, de GodSienak is megy r9 280x lc power 550w-os táppal, úgy hogy még a proci is húzva van.
Remélem tényleg a táp kevés, és nem a kártya hibás.
Vagy azért nincs kép, mert kevés a táp?
djwarp: inkább később erősebb VGA-ra cseréld mint mégegyet beletenni!
El fér ekkora VGA egy Cooler Master Elite 430-as házba?
most drivert frissítek...érdekes az autodetect észlelte a kártyát:/ utána megpróbálom, köszönöm!
EDIT: micel jóval gyengébb gépbe lett átrakva(ami a profilomon is van a "-" nevű, gondolom ahhoz "alkalmazkodott" és ezért nem érzékelte utána a rendes kártyám mikor visszatettem a vinyót...vagy ilyemsi de mind1 egy driver update rendbeszedte
Mozgasd meg a VGA-t esetleg vedd ki és tedd vissza újra, valószínű szállítás közben ki/elmozdult.
Lenne 1 "pici" problémám. Tegnap áthoztam a gépem a másik lakásba de otthon hagytam valami átalakítót így nem tudtam a monitort használni, nekem meg csak lekellett volna töltenem pár cuccot a gépre szóval kikaptam a vinyót és átraktam apám gépébe majd miután ezt elintéztem visszaraktam a sajátomba, szerencsére találtam egy ugyanolyan átalakítót szóval örültem, hogy megoldódott a probléma, na de itt jön a csavar, indítanám a terráriát mikor kiírja, hogy nem talált videokártyát: DDDD nevettem egyet, újra raktam stb de megint.....ezután csináltam egy gyors d😆iagot ahol azt írja, h nincs VGA a gépembe miközben itt pörög a sapphire......nem értem mi lehet a probléma, esetleg ha valaki minél hamarabb tudna segíteni azt megköszönném😀
De elindult úgy a kártya, csak fekete képernyő volt, a dobozba csak egy 8pines kábel volt.
chrono02
Az a Source az hol van?
Várj te csak a 8pint dugtad be a VGA-ba a 6-ot nem?
Ha nincs a 8+6 bedugva akkor nem is indul el a VGA a dobozba lenni kel molex átalakítónak azzal old meg a 6 pint.
mindenképp kel a 8+6 pin addig a VGA nem indul.
Töröld le teljesen a drivert úgy hogy csak a win ismerje fel a VGA-t
Akkor dugd bele a HDMI-HDMI kábelt és ha van kép akkor úgy tedd fel a drivert.
Egyszer nekem is volt így akkor sajna a Wint is újra kellett raknom.
[LINK]
Az hogy most már nem értem az egészet 😃
Akkor végül is ilyen kábel kéne? https://www.pcx.hu/termek/hdmi-dvi-d-vlcp34800b20-2m-k-bel-172281
Ha a monitorod HDMI-s akkor mi a probléma ?
De arra gondoltam.
Az jó lenne ha vennék olyan kábelt aminek az egyik vége HDMI, ami menne a monitorba, a másik vége meg DVI-D, ami menne a kártyába?
Azon csak digitális jel jön át, azt maximum HDMI-re lehet alakítani.
van olyan gyártva! 😉
http://www.argep.hu/trend/MOLE/Molex-6-pin.html
😆
ja és nem lenne semmi értelme olyan átalakítót gyártani...