Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
roberto888 avatar
Tedd fel újra a hangkártyád driver-ét!
0
0
0
0
thug85 avatar
Blackwell írta:
Hello,
1 kerdesem lenne, mitol fugg a videokartya, hogy AGP vagy PCIE? A procitol?

Az AGP és PCIE a csatolófelületre utal. A processzorhoz nincs köze. Alaplaptól függ, hogy milyet tudsz beletenni. Az AGP a régebbi, ha most készülsz vásárolni akkor azt már nem ajánlom.
0
0
0
0
thug85 avatar
Nem tudom milyen oprendszert használsz, de ha lehetőséged van rá próbáld ki a Windows 7-et. Az húz magának mindenhez drivert, nagy valószínűséggel a VGA-hoz is fog találni. Ha az általad letöltött driverek közül egyik sem működik, akkor egyéb lehetőség nem jut eszembe.
0
0
0
0
Darts avatar
Nruhtas írta:
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!

Üdv mindenkienk!

Nekem elég nyomi gépem van minden integrált rajta ujra lett telepítve és költözés közbe eltünt a driver cd amit hozá kaptam neten mindent meg tudam szerezni hozá kivéve vga videóvezérlő-t :S azt ajánloták nekem hogyha integrált a videókártyám akkor olvasam le az alaplapról hogy milyen típus le is olvastam asrock conroe 1333-d667 nos hát ezzel az infóval beírtam google-be hogy asrock conroe 1333-d667 vga driver download sok mindent kidobott de egyiksem müködik :S

A válaszokat előre is thx Gősi László
0
0
0
0
ceni98 avatar
hát ha nagyon felhúzod ki ég a proci
0
0
0
0
Mr4r0n avatar
Ha a processzoromnak a húzás után több lesz az fsp-je mint amit az alaplap támogat akkor lesz valami baj ? 😜
(nem fps hanem fsp ! nem mindegy...😉 )
0
0
0
0
Bewy avatar
lenne még egy olyan hogy néztem a méreteit a monitornak és a számítógépasztalba úgy tudom berakni hogy a monitor két vége mellett egyből lesz egy-egy alumínium cső(kitudom szedni ha kell) és ez zavarja majd a monitort vagy annyira nem lenne vele gond?
0
0
0
0
thug85 avatar
Bewy írta:
szeretnék venni egy új monitort 35k ft körül és ezt néztem ki:
22" ASUS VH222D LCD monitor
szerintetek ez egy jó monitor 37k ft ért vagy tudtok ajánlani valamit ez helyett?

Ilyen árban ez nagyon jó választás!
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Az Asus minden-féleképen a legjobb választás
0
0
0
0
Bewy avatar
szeretnék venni egy új monitort 35k ft körül és ezt néztem ki:
22" ASUS VH222D LCD monitor
szerintetek ez egy jó monitor 37k ft ért vagy tudtok ajánlani valamit ez helyett?
0
0
0
0
FeRR avatar
Kerestm, meg is találtam, de nincs olyan választási lehetőség, hogy csak a 40-eset kapcsolja le.😞
0
0
0
0
thug85 avatar
FeRR írta:
thug85 írta:
Ha jól emlékszem windowson belül is belehet állítani, hogy a nem használt vinyót idővel lekapcsolja.
De nem vagyok benne biztos.

Igen, én is úgy emlékszem, és mint mondtam egy ideig így is volt.. Aztán felraktam a windows 7-et, és megy éjjel nappal. XP automatikusan kikapcsolta.

Nézd meg a beállításoknál mit lehet variálni!
Vezérlőpult\Rendszer és biztonság\Energiagazdálkodási lehetőségek\Sémabeállítások szerkesztése\Speciális energiaellátási beállítások módosítása

Juventino87 írta:
Sziasztok! Volt nekem egy 7600gt kártyám s-video kimenettel, a tv-n is s-video csatlakozó van és a kábel is ilyen volt. Na most leszeretném cserélni egy újabb videókártyára csak az a baj hogy azok mind hdmi csatlakozásúak. Mit lehetne csinálni hogy filmet tudjak a Tv-n nézni? Van valami átalakító vagy valami? Köszönöm

Igen vannak különféle átalakítók! de szerintem lesz is a kártyához!
0
0
0
0
Juventino87 avatar
Sziasztok! Volt nekem egy 7600gt kártyám s-video kimenettel, a tv-n is s-video csatlakozó van és a kábel is ilyen volt. Na most leszeretném cserélni egy újabb videókártyára csak az a baj hogy azok mind hdmi csatlakozásúak. Mit lehetne csinálni hogy filmet tudjak a Tv-n nézni? Van valami átalakító vagy valami? Köszönöm
0
0
0
0
FeRR avatar
thug85 írta:
Ha jól emlékszem windowson belül is belehet állítani, hogy a nem használt vinyót idővel lekapcsolja.

Igen, én is úgy emlékszem, és mint mondtam egy ideig így is volt.. Aztán felraktam a windows 7-et, és megy éjjel nappal. XP automatikusan kikapcsolta.
0
0
0
0
ceni98 avatar
youtube-ra hány napnak kell eltelni hogy vidit rakjak fel?
0
0
0
0
no avatar
gyenesmartin írta:
Szerintetek hova vegyek ventilátort a gépbe?Előre egy 6centiset vagy hátra egy 8centiset?

Hello Martin a 6 centis előlre nem lenne túl jó mert egy 6 cm es ventillátornak igen kicsi a levegőszállítása...
Szerintem a 8-as lenne az ideális ....hátra !😀
0
0
0
0
thug85 avatar
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát éjszakára hagyd kinyitva úgy csak nem dolgozik
0
0
0
0
FeRR avatar
Nah, most azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e olyat csinálni, hogy bekapcsolt állapotban van a gép, és valamilyen program segítségével szoftverről leállítani a meghajtót. Régebben leállt magától, ha nem használtam. De most megy éjjel nappal a régi 40-es, éshát zúg, ezért akarom lekapcsolni, kihúzni azért nemhúzom, mert akkor nem indul el a windows.(1 oldallal előrrébb miért nem). Szóval tudtok ilyen programot, vagy valamit anélkül, hogy kihúzzam a tápcsatlakoztatót a HDD-ről?
0
0
0
0
barathimre86 avatar
gabor12121 írta:
hellotok.Lehet hogy egy kicsit hülye a kérdés, de nem tudjátok hol lehet megnézni a Pixel Sharder verziót???És ha véletlenül nem 3.0-ás akkor hogy tudom frissiteni??? Köszi előre is....

A Pixel Shader az egy a videókártya tulajdonságai közül. Például a GPU-Z nevű program letöltésével rengeteg infót megtudhatsz a videókártyádról, többek között azt is amire kíváncsi vagy. A Google a barátod. Beírod a program nevét és megtalálod amit szeretnél. Ja igen, a frissítés! Egyetlenegy módja van: Ha veszel új videókártyát.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Azt nem lehet frissteni, csak új vga vásárlásával, a verziót meg pl az everest ultimate edition-nel tudod megnézni!!
0
0
0
0
no avatar
hellotok.Lehet hogy egy kicsit hülye a kérdés, de nem tudjátok hol lehet megnézni a Pixel Sharder verziót???És ha véletlenül nem 3.0-ás akkor hogy tudom frissiteni??? Köszi előre is....
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Nekem 2.4-ig sikerült az 1.7-es cerkámat húzni, 30 fok fölé sosem ment... Már 5 éve úgy megy és semmi baja!!
0
0
0
0
Mr4r0n avatar
Szerintetek szobaventivel meddig lehet kíhúzni az 1.7-es procimat ? 2.2 már megvolt. 25 fokon. Az alaplap 19 fokos volt 😆
(135x12.5-ről 176x12.5-ig próbáltam)
0
0
0
0
abaraj avatar
yugiohyugiohzebuyugioh írta:
hát, léehet az a baj hogy 4 (vagy tobb?!) vírus írtó van a gépeden, és nem olyanok hogy kiegészítik, hanem inkább kioltják egymást és az nemjó... szóval, lehet egyel (vagy max2vel ami kiegészíti 1mást) vizsgálnád a gépet... vagy registry gondok a lassuság miatt, tisztitsd meg a regisztry-t, töredezetség mentesítsd (egyébként uj op biztos megoldja sztem is X D) többet nemtudok... lehet ezek se jók 😆 nemtom.. ezek a tippjeim vannak (nekem) egyébként ezt abarai nak írtam 😆

Zsir lecsekkolomm a tanácsokat 😃😃 és a 4 virusirtó nem 1 szerre volt a gépemen azé hülye nem vok ( vagy még is 😃😃😃😉
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
hát, léehet az a baj hogy 4 (vagy tobb?!) vírus írtó van a gépeden, és nem olyanok hogy kiegészítik, hanem inkább kioltják egymást és az nemjó... szóval, lehet egyel (vagy max2vel ami kiegészíti 1mást) vizsgálnád a gépet... vagy registry gondok a lassuság miatt, tisztitsd meg a regisztry-t, töredezetség mentesítsd (egyébként uj op biztos megoldja sztem is X D) többet nemtudok... lehet ezek se jók 😆 nemtom.. ezek a tippjeim vannak (nekem) egyébként ezt abarai nak írtam 😆
0
0
0
0
MOMO avatar
Üdv!

Nekem olyan gondom van hogy vettem egy logitech g500 egeret most kaptam meg bedugtam usb-be nem működött,de a dpit tudom váltani meg a ledek világítanak csak hiába mozgatom nem történik semmi, felraktam drivereket továbbra sem jó , cserélgettem az usb-kbe akkor sem már tiszta ideg vagyok aki tudna segíteni legyenszives írni.😕
0
0
0
0
abaraj avatar
na nekem olyan problémám lenne hogy .... (konfigom nem irom le mindenki megtalálja gépem gondolom én ..) a játékok telepitései pl Crysis iszonyat lassu több mint 1 óra..... de midnen játékkal igy van ..... aztán a játékokban egyre kevesebba z FPS em pl COd 2 nemtom mért de elég volt hogy egyik nap még 250 volt másnam már 59-70 között imbolyog -.-" és ez nagyon rég igy megy 1 regondoltam full lefomázás és új rendszer de ahoz kéne külső vinyó (meglesz nemsoká megnézem ugy is) és sajnos egyre romlik ahelyzet :S:S jaa és virusom nincs 4 különféle virusirtóval néztem meg..... 2-3 SPyware volt rajta
0
0
0
0
Lizard avatar
Bewy írta:
én azon gondolkozok hogy fel kellene egy kicsit húzni a procimat de csak gyári hűtő van rajta és nem tudom hogy így megéri e vagy kellene egy jobb hűtő rá?

a procid gyári hűtővel is húzható azért, próbálgasd, everestbe nézd a hőmérsékleteket meg futtasd le a beépített stabilítás tesztet!
0
0
0
0
Bewy avatar
én azon gondolkozok hogy fel kellene egy kicsit húzni a procimat de csak gyári hűtő van rajta és nem tudom hogy így megéri e vagy kellene egy jobb hűtő rá?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Én is a hársóra szavazok. De gondolom ahol laksz biztos van informatika bolt és akkor majd később ha lesz vagy 1000ft od akkor tudsz majd venni előre is
0
0
0
0
Lizard avatar
hát ha meg tudod oldani szerintem is vegyél előre meg hátra is!
ha nem akkor én a hátsóra szavaznék ami szépen kiszívja a meleg lebegőt!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
De ha megveszem a merevlemezt már csak egydologra lesz pénzem.Meg még a telefonomat is fel kell tölteni.Esetleg később töltöm fel a telefont.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Mindenhova. Nem olyan drága egy venti és meg is térül a befektetés mert jobb a gépnek ha jól szellőzik
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Szerintetek hova vegyek ventilátort a gépbe?Előre egy 6centiset vagy hátra egy 8centiset?
0
0
0
0
Ferrari avatar
nemtom, nekem eddig 1 windows live-os gamel se volt problémám...😃
0
0
0
0
BiGame avatar
ok, a FUEL meg nem is akar indulni crackelem, a mappába rámeek az exe-re és azt írja indítsam GFWLive-al, többi indítóval nem is csinál semmit!
0
0
0
0
Ferrari avatar
nekem ott se kért profilt, csak a social club, abban csináltam és azon keresztül indítottam, majd játék indításakkor megnyomtam a home-ot, kijött a windows live, rámentem h új profil készítése, offline profile és kész.
0
0
0
0
BiGame avatar
Ferrari írta:
nekem ilyen windows live-os cuccom nincs is, mégis tudok win. live-os gamekkel jáccani. Annyit kell csinálni h játék elején csinálsz 1 offline profilt és kész 😃

GTA4-be mégis kért profilt, ha regelésre mentem akkor meg kilépett!
0
0
0
0
FeRR avatar
Szerintem inkább új procira gyűjts, jobban megérné. (Szerintem)
0
0
0
0
Ferrari avatar
nekem ilyen windows live-os cuccom nincs is, mégis tudok win. live-os gamekkel jáccani. Annyit kell csinálni h játék elején csinálsz 1 offline profilt és kész 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
na most már jó.Újra kellett indítani.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Azt nem mondthatom, hogy adok egyet, mert nekem is szr mind a 2, csomó gomb hiányzik róluk.....
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
nemmükodikabillentyüzetem.segitség
0
0
0
0
no avatar
Köszi szépen!😀Valoszinüleg megfogadom a tanácsod.😀Max igy egy kicsit még hozzá kell raknom.😃
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Csaknem tán, de ha igen, akkor hamarabb átesel a formázáson...
0
0
0
0
FeRR avatar
Igen, én is erre gondoltam. Na mind1, majd ha meg lesz az új HDD😉 Csak reméle, hogy addig nem fog besz@rni a 40-es..
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
FeRR írta:
És az nem lehet megoldás, ha most minden átmásolnék a 40-esről a 160-asra, és csak a 40-eset formáznám le, hogy ne legyenek ott inditófájlok?

Szerintem nem fog menni, mivel azokat az indítófájlokat elvileg a windows használja (de mire?????) így nem fogja engedni, vagy ha engedi, akkor meg nem fog megint bebootolni a gép ugyanúgy, mint amikor kiveszed a 40g-st.
0
0
0
0
rappit4 avatar
TSÁ all!
az a gondom hogy amikor belépek cod4 multiplayerbe akkor elép meg tudok is játszani de 10perc után klép ezzel a hibával: iw3mp.exe müködése leállt namost egy másk gépemen is ezt csinálta és mind a 2 win7 volt :S valaki help!!!!!!!!!!!
0
0
0
0
Lizard avatar
Phenom II a nyerő megoldás szerintem ez esetben, AM3-as lappal! persze a quad is jó viszont a mostanság kihaló félben lévő 775 tokozásra én nme építenék már gépet! persze a te döntésed mi csak ajánlunk..😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció