Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Zoli73 avatar
Csak már végre valami normális produktum kéne, és nem az állandó magyarázkodás! 😊
0
0
0
0
csuz-li avatar
Zoli73: Nem kicsit, nagyon...
Sosem értettem meg, hogy hogyan engedheti meg magának lassan 10 éve az AMD ezeket a hibákat, vagy döntéseket. Komolytalan nem értem, mit csinálnak ott a marketing osztályon a termékfejlesztésért felelős emberkék. MIndig belengetnek valamit, hogy hú mekkora durranás, aztán vagy nem durranik, vagy valami alapvetőt kifelejtenek belőle, mint ebben az esetben is. Persze megmagyarázták, hogy az már a VR élményre van és ahhoz más kell, de akkor is!
0
0
0
0
Zoli73 avatar
csuz-li:De az azért szerintem nem kicsit ciki hogy egy 250.000 ft-os VGA-hoz még átalakítót kell venni! 😕
0
0
0
0
csuz-li avatar
Pixx: Igen ez is egy oylan rossz üzleti döntés, ami miatt az AMD jelenleg ott van, ahol. Mivel a HDMI nem támogatja a freesync-et, így nem azt erőltetik. Amúgy van átalakító és az AMD driver oldalról is támogatja az átalakítót, tehát egy kis plusz költséggel már elérhető a HDMI2,0 támogatás is, ezzel a 4K 60Hz.
0
0
0
0
Pixx avatar
HDMI 2.0 akkor kell ha 4k-t akarsz 60hz-en mer ami ez alatt van az csak 30hz-en tudja csak leadni a 4k-s jelet sajnos épp ezt szidták az r9 fury/x-nél is hogy nem kapott hdmi 2.0-at miközben az összes maxwell alapú gpu megkapta 😀 Jó ez persze csak akkor hátrány ha tv-re akarod kötni és azon nincs displayport de hát akkor is 4k readynek van reklámozva a fury és nincs rajta hdmi 2.0 érdekes picit.
0
0
0
0
Bronson avatar
ez nem csak a kábeltól függ, attól is hogy az eszközök mit támogatnak...
0
0
0
0
Funes avatar
A 2.0 egyértelműen gyorsabb, de az inkább már 4k-hoz kell.
0
0
0
0
Evil21 avatar
Sziasztok nekem van egy Samsung Led tv-m ez jelenleg egy DVI-HDMI kábelel van összekötve a pc-vel a VGA Gigabyte R9 380 4GB. A kérdésem a következő szeretnék vásárolni egy hdmi kábelt elég az 1.4-es vagy ha már ugyebár létezik 2.0 érdemes e beszerezni inkább azt.
A TV pontos típusa Samsung UE32F4500AW
VGA pontos típusa GIGABYTE Radeon R9 380 Gaming G1 4GB GDDR5 256-bit
0
0
0
0
Rocky Balboa avatar
ShaowWarrior Nem érdekel mit gondolsz vagy ki mit mond! Még mindig nem értem minek belekötni a másikba! meg hogy jön ide egy 1080p monitorhoz a full hd meg a G-sync? de nem is érdekel! ENNYI VÉGE ÉN EZT LEZÁRTAM!
0
0
0
0
ShadowWarrior avatar
Rocky Balboa

Sosem értettem azokat, akik szerint semmi különbség nincs 30 és 60 fps között. Persze ez függhet a monitortól is, de kijelenteni így szimplán, hogy nincs különbség, én nem tudom milyen szeme van egyeseknek. Pedig elég sokan megteszik ezt a kijelentést. Pedig a folyamat 60 fps-hez mérten, egy nem G-sync monitoron, csak egy mezei FHD monitornál, még az 55 fps drop is ordít magáról egy akció játéknál. Ilyenkor meg már nem meglepőek azok a kijelentések sem, hogy egy középkategóriás kártya visz mindent maximumon. Pl 60 fps alatt nekem már csak nyirbált a játékélmény. Annál viszont több nem is kell, csak meglegyen a folyamat 60 (60 HZ monitor) De mégis egy ilyen alapvető igazságban ennyire eltérő és meghazudtoló kijelentések születnek, erősen felveti azt a kérdést, hogy érdemes-e ezen túl bármiről is vitatkozni bárkivel, vagy csak ráhagyni oszt kész.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
KRZT963: Köszönöm sikerült.

És tudomásom szerint a DVI képes hang átvitelre is, de 100%-ban nem vagyok benne biztos.
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Próbáld ezzel
[LINK]

A DVI tud hangot is közvetíteni?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nem tudom jó helyre írok vagy sem, de az lenne a kérdésem hogy EML fájlt milyen programmal lehet megfelelően megnyitni?
0
0
0
0
battyan avatar
Értem. Akkor hagyjak békét inkább ennek a fóliának és csak simán pasztázzam le?
0
0
0
0
Titan Killer avatar
battyan:Az a jel azért van ott hogy tud hogyan kell berakni a proceszort.Legalábbis pc-en így van gondolom nootbokon is.
0
0
0
0
battyan avatar
Sziasztok!
Szétszedtem a notebookom (Asus N55SF) takaríts céljából. Amikor a régi pasztát letöröltem észrevettem, hogy a gpu chip egy részéről nem tudom eltüntetni a pasztát, mivel egy műanyag átlátszó réteg valami van ráragasztva és befolyt alá a paszta. A kérdésem a következő, le lehet húzni ezt az átlátszó védőréteget? Közelről vizsgálva a jobb felső sarokban van egy jelzés, mintha onnan kellene megkezdeni ezen műanyag levevését, mind a gpu, mind a cpu-nál van ilyen.
Fotók:
https://kepfeltoltes.hu/160316/20160316_161912a_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/160316/20160316_162003_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/160316/20160316_162007_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Recon934 avatar
Én leginkább az fps ingadozást nem bírom elviselni, 40 és 60 fps között. Ilyenkor szépen lekorlátozom az fps-t 45-50-re, és így már nem olyan szembetűnő az ingadozás. A 30 fps-t én továbbra is játszhatatlanak titulálom😃 Talán ilyen stratégia, rpg játékoknál lehet elég, de a legtöbb játéknál szerintem drasztikusan ront a játékélményen.
0
0
0
0
Bronson avatar
bizonyos játékokban meg lehet mondani a különbséget 40 és 60fps között is, máshova meg elég a 30... de ez nem ilyen egyszerű téma... ott az input lag, a vsync/freesync/gsync különbségei, a különböző frissítési frekvenciák monitortípusok... nincs általános recept. 😀
0
0
0
0
Funes avatar
60fps fölötti érték multis játékoknál kel pl cs:go és a többi... Mondjuk én nem multizok nem az én műfajom, szóval nekem elég a 30 és 60 közötti fps is... 30 alatt már nekem is bántja a szemem ! 😀
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Nálam is játékfüggő a dolog. Egy mutlis játékban azért jó ha folyékonyabban megy 60-al de másban elég nekem a 30 is 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Flash: Ha te "látod a képkockák közti szünetet" 30 fps-nél, akkor gyorsan jelentkezz egy szemésznél, mert ő szerez egy Nobel díjat, ha meg tudja dönteni az élettan tudományának egyik tézisét. Ha ügyes vagy, akkor ad a pénzdíjból neked is... 😀
Azt elhiszem, hogy érzékeled, hogy lassabban reagál a játék arra, amilyen parancsokat kiadsz, no de, hogy nem látod a képkockák közti szünetet, az biztos. 50fps-nél azért látod a "röcögést", mert nagy valószínűséggel 60hz-es monitorod van, így csak 30 képkockát jelenít meg másodpercenként. Egy 60hz-es monitor csak a 60 egész számú osztatát tudja megjeleníteni mindentől függetlenül.
Ugye az elméleti alapok: adott egy monitor, ami másodpercenként 60 kérést intéz a VGA-hoz. Ha kész egy új kép, akkor megjeleníti (60fps), ha még nincs, akkor az előző képet ismétli meg (30 fps). Ha a következő kérésnél sincs meg az új kép, akkor ismét az előzőt jeleníti meg (20 fps). Persze ennél kicsit bonyolultabb a helyzet, mivel a monitor "lekérdezése" és a VGA képkészítése ha el van egymástól csúszva, a fentinél több ponton is találkozhat, de ettől nem lehetnek nagyságrendi eltérések.
0
0
0
0
Rocky Balboa avatar
Flash: Én ezt hallottam.....

Egyébként meg nekem bőven elég a 30fps pl egy Ac3-4ben. vagy pl a far cry3-ban is elég simán a 30. bár van olyan játék is ahol a 20-25 is bőven elég.

Az meg ha valakinek nem elég pl a 60 fps az már fps huszár szerintem.
0
0
0
0
Funes avatar
Flash egy a probléma, hogy akinek 60hz a monitorja az nem fog különbséget látni 60 és 120 között, csak akkor ha 120-ast használ.... Persze, ha belassítjuk a videót, akkor a legszembetűnőbb a különbség, szóval 0.25-re lassítsátok úgy már észrevehető, ezt annak mondom aki 60hz monitorral nézi. 😀
De, azt is megtehetitek, hogy 2x-re gyorsítjátok a videót ! 😆
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
maximum 25 képkocka jaj de baromságokat írogattok istenem..
0
0
0
0
Flash avatar
Rocky Balboa: Ez a világ legnagyobb baromsága, amit leírtál. Szerinted miért vannak 120-144 Hz-es moncsik? Biztos csak viccből...
Játsszál 1 hétig 120 fps-el, majd állj vissza 30-ra, ki fog folyni a szemed.
Én nem vagyok hardcore gamer, de 50 fps-nél már látom a "röcögést", 30 nál már kifolyik a szemem, mert látom a képkockák közti "szünetet".

[LINK]
[LINK]
[url]https://www.youtube.com/watch?v=a2IF9ZPwgDM&feature=iv&src_vid=yWEpIwNDeCA&annotation_id=annotation_169323[/url]
0
0
0
0
Bronson avatar
ezt az emberi szemes cuccot felhozni egy fps vitában szerintem hülyeség... érdemi kapcsolat nincs a kettő között. ha meg egy profi pl cs go játékost kérdeznél, szerintem szóba sem állna veled 100fps alatt... 😊
0
0
0
0
csuz-li avatar
Recon934: Hát az emberi szem 12-15 fps-t lát mozgóképnek, már ha jó szemű fiatal versenyzőt veszünk alapul. Idősebben, már ennyi sem kell. Az agy egyszerűen ennél több információt nem tud olyan gyorsan feldolgozni, hogy érzékelje a külön képeket. Ehhez viszont még hozzá kell tenni, hogy a gépnek még fel kell dolgoznia ugye azt a folyamatot is, hogy megjelenik a kép -> agyam feldolgozza az infót -> elrántom az egeret -> a változás megjelenik a következő képen. Ilyen értelemben egy 25-30 fps kell, no nem ahhoz, hogy "folyamatosnak lássam" a játékot, hanem ahhoz, hogy "folyamatosan fusson" a játék. (Persze, ha valaki már idősebb, megint csak nem kell ennyi) Persze, egy reflexjátéknál, FPS-nél egy villámkezű, kitűnő reflexű e-sportolónak azért már kell a 60fps is ahhoz, hogy nyerhessen a VB-n, de abból azért nincs túl sok.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Nálam ez nagyon játékfüggő. Egy FPS játékban mint a Battlefield-ek már az is zavar ha 50FPS alá esik, míg egy Assassin's Creed-hez 30FPS is elég. De például az NFS Most Wanted 2012-ben ha nincs 60FPS-em nem tudok rendesen játszani...
0
0
0
0
Rocky Balboa avatar
Nekem 30 bőven elég.

Egyébként s szemünk 25 framerate-nél (FPS) (képkocka/másodperc) többet nem lát...

Legalábbis én ezt hallottam...
0
0
0
0
Recon934 avatar
Sziasztok, egy örök vita témát hoznék fel. Ti hány fps-től mondjátok azt, hogy egy játék "smooth", tehát simán fut ? 😀
Valaki szerint 30-40fps már oké, ill. nem is látják a különbséget 60 és 30 fps között. Számomra ez teljesen döbbenet 😃 Nekem ha leesik az fps 50 alá már érzékelem laggot, 45 fps alatt meg már durván laggnak érzékelem.
0
0
0
0
Puffin avatar
[LINK]
ha ez az akkor igen.
0
0
0
0
Attila57 avatar
sziasztok!

Szeretnék érdeklödni hogy az msi p965 neo-f v2 alaplap támogassa-e a négy magos procikat?
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Hát a max szerintem úgy 30-40e. ft lenne amit rá tudok szánni. Új platformtól sem félek csak az több pénzbe fájna számomra így azért gondolkodom erősen a dolgon.
0
0
0
0
Bronson avatar
gamerlaci: mennyit szánnál erre az egész fejlesztésre?
0
0
0
0
Puffin avatar
Hát ja. Ha nem akar most új platformot akkor az a legvégső megoldás! 😃 Annál erősebb procikat (q9650., q9770) már csak elvétve találni jó áron. Az a baj hogy a 4GB DDR2-es memória k.va drága... 😆 Pedig onnan indultunk ki.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
GamerLaci: Ajánlom ezt a procit:[LINK]
Szerintem korrekt ár érte, és a jelenlegi lapod is támogatja.Na meg jól húzható, bár az asrock lapban én nem biztos próbálkoznék vele.De alap órajelen sem gyenge processzor.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Hát egy GTX 550Ti mellé szánnám 😜
0
0
0
0
Puffin avatar
GamerLaci: ha netezős, filmézős, meg egy kis melóra való gépet akarsz arra jó 😃
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Pedig megörültem az olcsó 4 magnak 😂
0
0
0
0
Puffin avatar
GamerLaci: AM1-es proci felejtő! 😆
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Hát akkor nem tudom mit teszek. Viszont most találtam egy olyan nevezetű processzort, hogy AMD Athlon x4 5350. Esetleg? 😃
KRZT963: Szerintem megteszi, de szeretnék én is egy i5-t 😃
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Helló!
Egy i5 3350P elég a mai játékoknak?
0
0
0
0
Bronson avatar
ja értem, úgy már más! 😀 tavalyi gémek java még így is necces lesz...
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Amit nemrég írtam hogy veszek egy GTX 550Ti-t és amellé szeretnék a mostani vidikarim árából egy négy magos procit venni (Q6600 vagy Q8xxx) és ezekmellé jól jönne a plusz 2gb RAM hogy meg legyen a minimum a tavalyi game-eknél 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
GamerLaci: én a helyedben igazából nem költenék már arra a gépre... 4gb ram szerintem bőven elég amire használható, nem, miért szeretnél 6gb-ot?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Tessék itt megnézheted a gyártó oldalán hogy mennyi a max ram amit bele lehet tenni [LINK]
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Zsebből küldök 4 Hardveraprós hirdetést ahol azt írják hogy csak AMD-hez és én persze jól megijedtem.. De majd lehet megpróbálok szerezni egy 4gb-s modult 😃
(a mostani modulok típusa: Nanya M2Y2G64TU8HG5B-AC csak azért írtam le hogy a késleltetés megnézésében tudjatok segíteni Aida Extreme szerint 400Mhz-n 5-5-5-18-as a késleltetés)
0
0
0
0
ddkk22 avatar
GamerLaci
A lapodba maximum 8gb ram mehet. Ami 2x4gb max. Vagy is a mostani egyik 2gb-os ramod mellé veszel egy 4gb-os ddr 2 800mhz-es olyan időzítésűt mint a mostani ramod és kész is. A gyártónak nem muszáj egyezniük.
Csinálhatnád azt is hogy eladod a 2darab 2gb-ot, és veszel 2db 4gb ramot.
Ezt a amd-s dolgot nem tudom honnan szedted 😲 😃
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
GamerLaci Supports DDR2 800/667 non-ECC, un-buffered memory
- Max. capacity of system memory: 8GB*
Ezt írja a hivatalos oldal! nyugodtan vehetsz 4 gigás modult kezelni fogja az alaplap!
Az meg szerintem marhaság hogy az INTEL nem kezeli a 4gb-s modult csak az AMD!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció