Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gerg991 avatar
H kell a BIOSből tuningolni a procit? priviben írjatok!!!! fontos
0
0
0
0
khaled98 avatar
már lehet hogy kérdeztem, hogy a 4 pin és a 8 pin (cpu , atx, 12V) mennyi Wattot képes leadni?? és mi a kül?

KÖSZII 😃 !!
0
0
0
0
no avatar
vagy lehet a ramokat is vissza kéne venni
de tényleg nem ajánlott a tulfeszezés gyári hűtővel főleg amdnál mert az olyan mint a kazán
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
djkacor írta:
Sziasztok olyan kérdésem van hogy egy AMD Athlon II X2 240 -es procit meddig lehetne húzni? amúgy már próbáltam 3000Mhz-ig felhúzni de amikor elindítok egy játékot akkor kék halált dob ez minek a hibája lehet (Gyári hűtővel használom)

Minden egyes processzornál más ez az érték. A kék halál ellen pedig a feszültséget kell emelni, szintén megtalálod a BIOS-ban. Viszont vigyázz, kicsiket emelj a feszültségen, mert megsütheted a procid könnyen. Gyári hűtővel nem ajánlott a túlfeszelés! Inkább vedd vissza az FSB-t addig, amíg már nem dob ki kékhalált.
0
0
0
0
djkacor avatar
Sziasztok olyan kérdésem van hogy egy AMD Athlon II X2 240 -es procit meddig lehetne húzni? amúgy már próbáltam 3000Mhz-ig felhúzni de amikor elindítok egy játékot akkor kék halált dob ez minek a hibája lehet (Gyári hűtővel használom)
0
0
0
0
ImAxRap avatar
Sziasztok! Olvastam, hogy a procimban vagy egy feloldható mag. Az lenne a kérdésem, hogy ezt a BIOS-ban lehet feloldani? Ha feloldom, mennyivel nőhet a teljesítménye a procinak, illetve mennyivel kell neki több hűtés?
0
0
0
0
tatos14 avatar
Osynho írta:
WackoSheep írta:
Mennyit érdemes a Cental Processing Unitomra huzni gyári hűtővel???? ugy h leygen vmi lrtelme is!!!

A D820-akat elég szépen lehet húzni, de akkor megnő a fogyasztás is, ami 400as Codegen táp mellett nem veszélytelen dolog.

tatos14:
Felfelé nem is fogod tudni állítani.

le felé szeretném állitani a szorzot és föll a mhzt mivel hogy anyival nöl a memorija mhz ja mongyuk most a procim 20x133 igy megy a memorijám valami ddr 400 de ha sikerulne meg csinálnom lehetne akkár ddr 600 néztem ijen tuning forumon
0
0
0
0
Domfoz avatar
Hali all a gépemet újítanám. Processzor és alaplap kéne.Processzorból leginkább Dual Core-os(2.0GHz felett ha lehetséges.) 30-40Ft-ból kijönne?😕
0
0
0
0
Osynho avatar
WackoSheep írta:
Mennyit érdemes a Cental Processing Unitomra huzni gyári hűtővel???? ugy h leygen vmi lrtelme is!!!

A D820-akat elég szépen lehet húzni, de akkor megnő a fogyasztás is, ami 400as Codegen táp mellett nem veszélytelen dolog.

tatos14:
Felfelé nem is fogod tudni állítani.
0
0
0
0
tatos14 avatar
az én procimnál nem birom álitani a szorzota nem tudom hogy kell..valaki tugya??
0
0
0
0
Cooley avatar
almos írta:
Cooley írta:
MaximumGame-t ne vegyük alapul. 😆 Bátran elmehetsz, amíg a hűtés bírja, viszont a 4,8GHz körül van az a határ, ahonnan már sokkal nagyobb feszemelés kell a további OC-hoz, mint addig, és csak minimális + érhető el vele. Szerintem teljesen felesleges 1.4V fölé menni, de ha meg akarod tudni, hogy max mennyit bír, +0.1V-ot még tök nyugodtan adhatsz neki. 😀

Sikerült nekem már 1,380-on is elérnem a 4,8GHz-t, stabil is volt a rendszer,Intel Burn ment fél órát, meg aztán Vantage is 3-4-szer lefutott. Most hogy jönnek a hűvösebb idők,kiviszem a gépet a hidegre és megnézem mennyi a maximum benne 😀 Am lehet sikerül beszereznem egy jó nagy adag szárazjeget 😆 Avval meglenne a 5500MHz és a GPU-nak az 1100 körüli érték 😃
Jah a nibitorrol tudnál pár szót szólni Cooley 😃

Csak annyit mondanék róla, hogy ne használd szárazjeges tuninghoz, ha még kell a kártya, mert kuka, ha nem az eredeti biosszal megy tönkre. 😀 Egyébként egy kompakt, egyszerű progi, szerintem nem lesz vele gondod. 😀
0
0
0
0
almos avatar
Cooley írta:
MaximumGame-t ne vegyük alapul. 😆 Bátran elmehetsz, amíg a hűtés bírja, viszont a 4,8GHz körül van az a határ, ahonnan már sokkal nagyobb feszemelés kell a további OC-hoz, mint addig, és csak minimális + érhető el vele. Szerintem teljesen felesleges 1.4V fölé menni, de ha meg akarod tudni, hogy max mennyit bír, +0.1V-ot még tök nyugodtan adhatsz neki. 😀

Sikerült nekem már 1,380-on is elérnem a 4,8GHz-t, stabil is volt a rendszer,Intel Burn ment fél órát, meg aztán Vantage is 3-4-szer lefutott. Most hogy jönnek a hűvösebb idők,kiviszem a gépet a hidegre és megnézem mennyi a maximum benne 😀 Am lehet sikerül beszereznem egy jó nagy adag szárazjeget 😆 Avval meglenne a 5500MHz és a GPU-nak az 1100 körüli érték 😃
Jah a nibitorrol tudnál pár szót szólni Cooley 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Mondjuk én 1.5 v-t adtam a 4ghz-hez. Bár a dual core az teljesen más. Ezalatt fesznél kékhalál volt 1 óra játék után. 😆
0
0
0
0
Cooley avatar
0
0
0
0
almos avatar
Superlompos írta:
almos írta:
Mennyi a max fesz amit adjak a CPU-mnak(2500K)?

Maximumgame 1.6xxv-t adott az i7 2600k-nak az 5200 mhz-hez. A 2500k-hoz nem tudom, hogy mennyit adhatsz max. De az 1.6 v is elég brutál.

Azért mert nem ért hozzá és auto-ra állitotta, én 1,5-nél többet nem adnék,csak kiváncsi voltam,hogy akinek van,vagy aki ért hozzá mit ajánl.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
almos írta:

Maximumgame 1.6xxv-t adott az i7 2600k-nak az 5200 mhz-hez. A 2500k-hoz nem tudom, hogy mennyit adhatsz max. De az 1.6 v is elég brutál.
0
0
0
0
cseszka avatar
nem vagyok ebbe szaki,de szerintem 220v-nál többet ne.😆
kül tényleg passz.
0
0
0
0
almos avatar
0
0
0
0
khaled98 avatar
hali!
nekem a gép nem látja mindkét magot a cpu-nak, ezért el sem indította az f1 2011-et.. vmi ötlet?

[LINK]

rem itt tudtok segíteni...

szerk.: tudom hogy nem ide tartozik.. :S
0
0
0
0
niteforce avatar
tasiadam írta:
niteforce írta:
eléggé jól 😃

amúgy kérdésem:

egy AM2-es AMD sempron 2600+ procit (1.60 GHz) meddig lehet húzni ezzel az alaplappal: ASRock AM2NF3-VSTA? 2.0 GHz-t szeretném elérni vele.

van az alap 10%os tuning a lap chipben ha 754-es de ahogy elnézem AM2-es vagyis 2,2GHZis mehet

igen, AM2-es 😀
köszi 😀
0
0
0
0
bukta2 avatar
értem,Kösz szilver! 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
De ramot húzni hülyeség is semmi értelme semmi teljesítmény változás nem lesz egy pici se. egy fél fps se. csak a tesztprogramok fogják látni.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
niteforce írta:
eléggé jól 😃

amúgy kérdésem:

egy AM2-es AMD sempron 2600+ procit (1.60 GHz) meddig lehet húzni ezzel az alaplappal: ASRock AM2NF3-VSTA? 2.0 GHz-t szeretném elérni vele.

van az alap 10%os tuning a lap chipben ha 754-es de ahogy elnézem AM2-es vagyis 2,2GHZis mehet
0
0
0
0
szilver avatar
bukta2 írta:
Üdv, az én Phenom II x4-es Procimat lehet majd a későbbiekben Húzni?mert most még nincs tervben,és ha igen akkor meddig? kösz előre is!

Én úgy tom hogy lehet nagyon is a C3 Stepping-el van,nekem is ilyen procim van és elvileg 3800Mhz-et is bír agy cooler master hyper 212+al.de még nem próbáltam ki.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Üdv, az én Phenom II x4-es Procimat lehet majd a későbbiekben Húzni?mert most még nincs tervben,és ha igen akkor meddig? kösz előre is!
0
0
0
0
niteforce avatar
eléggé jól 😃

amúgy kérdésem:

0
0
0
0
wdavid avatar
ha vennék egy 1600Mhzes Kingtson HyperX Blu ramot az mennyire bírná ha felhúznám 1800ra? 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Kb. 10 fokkal kevesebb szokott lenni játék közben. Mert a teszt jobban leterheli a procit, mint egy játék.
0
0
0
0
szolnokiferenc 23 avatar
Superlompos írta:
Ott biztos jóval több lesz. Bár ha ott mondjuk 70 fok az se gáz, mert játék közben sose lesz annyi.

68 fok😀😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ott biztos jóval több lesz. Bár ha ott mondjuk 70 fok az se gáz, mert játék közben sose lesz annyi.
0
0
0
0
szolnokiferenc 23 avatar
Devis írta:
ha a hőfok nem megy 60 fölé akkor az nagyon jó 😀

Crysis 2 1280*1024 hardcoreon max 56-fok😀
0
0
0
0
Devis avatar
ha a hőfok nem megy 60 fölé akkor az nagyon jó 😀
0
0
0
0
szolnokiferenc 23 avatar
Üdv. nekem egy amd x2 240-es procim van gyárilag 2800Mhzn meggy. Én gyári hűtővel eddig elértem a 3510Mhz-es órajelet😆 Mit gondoltok róla?
0
0
0
0
khaled98 avatar
helo!
lehet hogy egyszer már megkérdeztem, hogy mi a kül. a 4pin és a 8 pines cpu atx 12v között? mert nekem 4 pines van a tápon, az alaplapon pedig 8 pin van... gondolom a 8 pin az többet tud leadni, mármint Watt-ban, de kérdezném hogy mennyit tud leadni a 4 pines és a 8 pines csati?

Köszi előre!
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok!
van valakinek valamilyen tuning tapasztalata ezzel a lappal?
MSI 845E Max s478

Az érdekelne hogy egy 1.8 GHz pentiumot fel tudok e benne húzni 2 GHz-re vagy legalább 1.9 GHz -re.
köszi előre is 😀
0
0
0
0
ximo avatar
Scoutmap300 írta:
sziasztok...

a volt leégett gépembe épen maradt egy bivaj erős prociventi... 3 pines csatis...
nah az lenne a kérdés hogy ezt belehet rakni a gép hátuljába hogy fujja ki a meleg levegőt?

meg bármelyik 3-pines csatiba bele lehet dugni?
meg tönkreteheti a gépet ha rossz a venti?

Igen be lehet rakni, de ha tényleg nem ment tönkre miért nem használod CPU hűtőnek továbbra is😕
Bármelyik 3pin es helyre bedughatod, illetve lehet kapni molex-hez átalakítót, ha szeretnéd, hogy inkább a tápról menjen.
És nem nem hiszem, hogy tönkre tehetnéd egy ventilátorral akárhogyis a géped, hacsak nem darálja be mondjuk az alaplap tranzisztorait😀
0
0
0
0
no avatar
sziasztok...

a volt leégett gépembe épen maradt egy bivaj erős prociventi... 3 pines csatis...
nah az lenne a kérdés hogy ezt belehet rakni a gép hátuljába hogy fujja ki a meleg levegőt?

meg bármelyik 3-pines csatiba bele lehet dugni?
meg tönkreteheti a gépet ha rossz a venti?
0
0
0
0
komorszabi avatar
Hello szerintetek ezt a videokártyát meddig lehet húzni és hogyan?? Nvidia geforce 6200.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Lehet, hogy nálam is menne, bár ennyi fesz nem árt neki. Van rajtuk mondjuk passzívhűtés is nekem, szóval nem gond. 😀
0
0
0
0
almos avatar
Nekem a hétköznapi Kingston RAMok(2+1GB), fesz emelés nélkül(1,65V vagy 1,80V) mentek 928MHz-n a 800 helyett 😃 Nem volt semmi gond velük,de a mostani RAMjaim már nem ilyen könnyen tuningolhatóak...
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
2.14 V-on memt nekem 960-on.
0
0
0
0
no avatar
amugy nekem fesz adása nélkül ment 963-n 😃DD
vagy 962
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
jumbo írta:
Superlompos írta:
Az semmi. 😜 Nekem 800-ról 914-re ment fel. 😆

De volt már 960-on is. 😜

Igazából arra kell figyelni, hogy a Ram ne kapjon 20%-nál nagyobb Oc-t. Meg igazából a Ram tuningolása nem ér semmit kb.

Akkor ezek szerint teljesen felesleges egy ddr2 es 800 as ramit lecserélni egy 1066MHz-re...mert ugye teljesen felesleges......Azért nem véletlenül van ennyi féle szerintem..... 😉

Mellesleg nézd meg a ramjaidat,mert van ebben a tipússzámban 1066 os!!A 800 asokat kétlem hogy 960ig fel lehet húzni....Ez a típus nem arról híres,hogy ennyire tuningolható!!!

Szóval szerinted hazudok?

Már ment 960-on.

Ha adsz neki feszt, akkor megy, de értelmetlen felhúzni, mert ez nem befolyásolja a játékélményt.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Superlompos írta:
Kornel77 írta:
Hello...Van egy problémám.
Tuningolnám a Procit (AMD 64 x2 4400+) 2,3 GHZ-n megy..200x11,5..És 200-tól 400-ig lehetne adagolni..de ha már feldobom 210-re elindul a gép meg minden,de néha Mozillában kékhalál,játékok kifagynak...Lehet hogy mást is kellene állítani? Mert ehhez nem érek..Voltot is birok állítani,meg elég sok mindent,de azokhoz nem merek nyúlni..Köszönöm előre is a segítséget 😀

Nyílván a feszt kell emelni. Mondjuk akkor már kell egy jobb hűtő, mert a gyári azt már nem bírná ki.

Megpróbáltam,és jó 😃 Köszi mester 😀
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Szinte mindegy, hogy 800 Mhz vagy 1066 Mhz. Valamivel gyorsabb az utóbbi, de nem nagyon észrevehető...
0
0
0
0
jumbo avatar
Superlompos írta:
Az semmi. 😜 Nekem 800-ról 914-re ment fel. 😆

De volt már 960-on is. 😜

Igazából arra kell figyelni, hogy a Ram ne kapjon 20%-nál nagyobb Oc-t. Meg igazából a Ram tuningolása nem ér semmit kb.

Akkor ezek szerint teljesen felesleges egy ddr2 es 800 as ramit lecserélni egy 1066MHz-re...mert ugye teljesen felesleges......Azért nem véletlenül van ennyi féle szerintem..... 😉

Mellesleg nézd meg a ramjaidat,mert van ebben a tipússzámban 1066 os!!A 800 asokat kétlem hogy 960ig fel lehet húzni....Ez a típus nem arról híres,hogy ennyire tuningolható!!!
0
0
0
0
gerg991 avatar
Superlompos írta:
A legtöbb lapnál lehet, ha Bios-ban van ilyen lehetőség. Csak a legtescosabb lapoknál nem lehet oc-zni.

Bár nekem ezzel a lappal: P31 ES3g sikerült felhúznom az Intel Pentium Dual core E6300-at (2800Mhz) 4000 Mhz-re. 😜

És akkor megmondanád h hova kattintsak 😃D Mert nem vok profi 😃 És légyszives privátban küld el 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Vissza lehet venni a Ramokat, bár ez bios függő is. 800 Mhz-re pontosan nem biztos, hogy vissza tudod venni. De kis tuningnál nem kell visszavenni a Ramokat.
0
0
0
0
sisko avatar
OK,köszi.😀És úgy is elég,ha csak a proci sebességét növelem,a ramokét meg változatlanul hagyom ?(lehet,hülye kérdés,de mégis)
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció