Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Szilard96 avatar
Nekem azár hiszitek akár nem de használ a tölcsér. Sokkal bentebb nyúlik mint a képen látható, majdnem teljesen fedi a coolert 😀

Kb 10-15 fokkal alacsonyabban tartja így a hőmérékletet 😀
0
0
0
0
cadillacv8 avatar
😆😆😎 :-))) vazzeg 😆 34cm-es rendszerhüttő 😆 és nem terheli a tápot😆 Márka: xian lu jin Méd in dzsapány😆
0
0
0
0
cadillacv8 avatar
Tesóm gépén is volt ilyen tőccsér 😆 ammég szabályozható is volt a forgatással ...mondom mi a retek ez ..leteszteltem 😆 annyira jó mint a fene ...58 fokról 57 fokra hűlt a proci ..mondom akkor kuka ..leszedtem finoman (kis 10 dkg kalapácsal,oda volt ragasztva) és raktam be neki egy 8 cm-es 600Ft-os ventit gyányolva rátaknyoltam egy ellenállatot hogy kb 70%-os fordulattal pörögjön és fujja rá a friss cugot a procihüttö környékére 58 fokról 47 lett az eredmény...

Semmit nem ér az a cucc igazán,tán csak akkor érne valamit ha minden(az alatta lévő) nyílást leplexizel van 1-2 kifúvó ventid és csak itt tud levegőt színi a gép...

Annyira minimális a vákkkumm hogy egy olcsó fizetős néni is 10x jobban szív :-)
Légáramlásfigyelésre ésn vizipipát használok 😆 vagy szivart..látod merre s' hogyan megy a levegő...

Az a tölcsér akkor lenne jó ha az asztalon stabilan megtartaná dobozos sört..akkomá na...
0
0
0
0
Garasos GameR avatar
Synda írta:

Nem az a tölcsér a mélynyomó subcsöve...összekeverted őket, másik a gép.😊 😆

Nem inkább a reflexcsőre gondoltál?😊
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
hát mit ne mondjak, elég érdekesen néz ki 😃 De szerintem ha már ilyenre képes az ember, akkor jobban jár ha rak oda is egy hűtőt.
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Én egy hasonlóra gondoltam:https://www.zonacomputers.hu/components/com_virtuemart/shop_image/product/hutes-cpufan-CPU-legvezetoTolcser.jpg

A félreértések elkerülése érdekében 😆 Sokat segít a hűtésen 😀
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Procin cserélni fogom... 😃 Van a ház oldallapján egy tölcsér ami lehetővé teszi, hogy kintről kapja a proci hűtője a levegőt 😃
Anélkül már a 100 fokot is súrolná 😆

Videókártya hűtésével meg vagyok elégedve, gyári cooler van rajta, de csendes, és nem is magas a hőmérséklete 😀
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Tökéletes javaslat😀 Szerintem a videokártyára nem is kellene hűtő,inkább a procira egy erősebb,főleg ha "húzogatsz"😆
0
0
0
0
cadillacv8 avatar
Az biztos hogy ha "húzogatsz " 😆 akkor a gyáritól proc hűtőtől mindenképp megszabadulnák ...valami Artic freezer,vagy Hyper tx 2-3 ezek olcsók és jók...bőven kiszolgálnának szerintem,
Nekem egyszerűbb videókarim van amire univerzális Artic Accelero l2 plus van 4000ft körül van ...ha nem játszom akkor álla ventije 😆 átmegy passzívba netezésnél ..igaz a ventit a videókari gyári ventijének tüskéjére igy a kari szabályozza mi kell neki
Vagy EKL cold tower,bár nem tudom intelhez jó e...az 3000-4000 ft-és csak dicsérik..
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Nagy probléma nem adódhat belőle, de azért a proci tényleg elég meleg, ezért nem ártana rá venni egy normális hűtőt,ami h 1 kicsit hűtene a magokon.És ráadásul még sokkal csendesebb egy jó cpu cooler mint a gyári-,-"😀
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Van 1 8 centis venti az orrában, és egy 12 centis a gép hátuljában.

Procin 600MhZ tuning van ami a ramokat is tuningolja, videókártya full tuninggal működik.

Ennél nagyobb hűtést nem tudok neki adni, gyári coolerrel megy, ez lehet a gond...
A szobában 26 fok van.

Valami baj adódhat ezekől a hőmérsékletekből?
0
0
0
0
cadillacv8 avatar
Házból mi húzza ki a meleget ? csak én sokallom a 50 fokokat az alaplapnál,meg a procin is 84 fok...nekem a legtöbb procinál valaha 52 volt ...réginél,újnál..mindenhol..
Valahogy bentszorul a hő a gépedben...ha csak a táp húzza ki az nem jó...melegedő tápoz nem jó hűtteni 40 fokos levegővel...
0
0
0
0
cadillacv8 avatar
Szesz Mindenkinek !
A gépházamat most alakítgatom át...vagdostam rajta egy kicsit,én a jó és csendes hűttést úgy értem el hogy a tápom meg van forditva ,a venti fellül van nem a procitól szívja a levegőt..felette kivágtam a gépházat kapott egy szép ablakot,és rácsot...elvileg a táp oldalai 2mm-es plexivel a felső ablakig meg lesznek hosszabítva ,igy a táp a gépháztól függetlenül fogja a levegőt beszívni,mondjuk a tápom semmi hőt nem terhel ez alatt a konfig alatt 😆 ..
A házba 3db- felezett fordulatú venti viszi a levegőt,és a vinyó mögött is van egy ami az előlaptól szintén félgázzal húzza be a hűtőlevegőt, 32 fokosan tartva a vinyót..
a proci hűtő a meleget egyenesen egy 12-cm-es ventire fujja ami azonnal kiviszi a házból a melegét..
a videókarinál egy 12-es venti fújja el a meleget és hűtti az alaplapi chipsetet,meg a videókártya tetejét ,elértem a nagyon halk üzemet ,és azt hogy a gépem 40 foknál magasabb hőt nem lát sehol sem,úgy hogy a proci húzva van 3.2ről 3.8-ra
Képek az átalakított házról a profilomban DÖG néven :-)
0
0
0
0
ghenius avatar
Hello mindenki 😀 aki ért vízhűtéshe pls írjon rám :/ kéne egykis segítség.
Előres is köszi 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
semmi baja nem lehet miért is lenne. Csak jobban fog porosodni. Érdemes párhavonta egy biciklipumpával vagy egy kompresszorral kifújni a hűtőbordákból a port.
0
0
0
0
Sezx avatar
Lehet vmi rövid vagy hosszutávú baj abból ha leveszem a gép oldalát? csakmert ugy vettem észre, hogy ugy jobban szellőzik meg a sensorokis 3-4 fokkal kevesebb hőt érzékelnek mintha fent lenne.
Válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
amesius írta:
Üdv!
Nem tudom, jó helyre írom-e: az everest-ben a hőmérsékleteknél van egy kimondottan magas érték: Aux: 84-92 fok... Semmi más nem melegszik. Abban sem vagyok biztos, hogy mi ez. Chipset? Nincs integrált videója. Asrock 970 extreme4-es az alaplap. Mit csináljak vele? Nem fagy, nem akadozik soha. Mondjuk van egy sejtésem, hogy az AMD Overdrive program tuning indításánál ezért indulhat újra a gép.
A ház elég jól ki van hűtve, de ezzel tudok valamit csinálni? Ha megbütykölöm, garancia nem lesz, viszont jó lenne kicsit lejjebb tolni.

Az everest ebben nem mutat pontos értéket. Csak ASRock eszközök jelzik jól (Pl : AXTU)
0
0
0
0
amesius avatar
Üdv!
Nem tudom, jó helyre írom-e: az everest-ben a hőmérsékleteknél van egy kimondottan magas érték: Aux: 84-92 fok... Semmi más nem melegszik. Abban sem vagyok biztos, hogy mi ez. Chipset? Nincs integrált videója. Asrock 970 extreme4-es az alaplap. Mit csináljak vele? Nem fagy, nem akadozik soha. Mondjuk van egy sejtésem, hogy az AMD Overdrive program tuning indításánál ezért indulhat újra a gép.
A ház elég jól ki van hűtve, de ezzel tudok valamit csinálni? Ha megbütykölöm, garancia nem lesz, viszont jó lenne kicsit lejjebb tolni.
0
0
0
0
Xavi001 avatar
Köszi az 1ik hűtést lekapcsoltam nem akarom minuszba vinni 😃 így most pl netezés mellett 22 fokon megy 😀
0
0
0
0
Gobey avatar
Ja...😃 nem vettem észre.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Először nem értettem, hogy nem magos, de aztán leesett, hogy az magas akart lenni. 😆

Mondjuk laptopokban ritkán húzzák a procit, mert a hűtést nehéz megoldani, s alapórajelen is melegszenek.
0
0
0
0
Gobey avatar
Oké....akkor megnyugodtam 😃 üres járaton nem magas.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
laptopnál ez normális főleg ha prime al teszteled. Gondolom alap dolgoknál megse közelíti a 70 et.
0
0
0
0
Gobey avatar
Basszus, kicsit félek....A prime-val kihuztam a maxot a procibol és néztem a hütést és a CPU 70 fokos.....laptoprol van szó.
0
0
0
0
ximo avatar
WackoSheep írta:
Ha csinálok egy oylat hogy egy pl egy zsebkendővel kitömöm az egyik ventit a házban h nem forogjon mert túl hangos akkor lehet vmi gond?😂? Azon kívül h esetleg elromlik az a fan.

Most ezt csak viccnek szántad ugye?
Ha nem tetszik a hangja, húzzad le a csatlakozóját azt annyi, de gyanítom, hogy ez tényleg csak poen volt...
0
0
0
0
niteforce avatar
igen. nem jó ha túl sok. kevés kell rá
0
0
0
0
tib87 avatar
Akkor lehet kicsit le kéne kaparnom?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az se jó, ha túl sokat teszel belőle.
0
0
0
0
tib87 avatar
Helló! Lenne egy kérdésem:
A notimban pasztát cseréltem a videókarin és a procin. A procii hőmérséklete 10 fokot esett így kb, de a videókari az emelkedett nem is keveset. Amikor játszok 95 -re is felmegy. 😲 Az hogy a francba lehet? Pedig jó sok pasztát kentem arra is. 😞 Lehet hogy a pasztának a minősége? Mert ez folyékonyabb mint ami volt rajta alapból
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Synda írta:
GokuTM írta:
Mondjuk szerintem sokra nem mész azzal a jobb hatásfokkal, ha 2 hónap után leszaggatja az alaplapodat a 2KG-s réztömb 😆😆
De írtam is, hogy senkit nem akarok rábeszélni a H60-ra, csak nekem az van és leírtam a tapasztalatomat róla, hogy egy 8 Magos FX 8120-at per-pill 4,8Ghz-n 1,45V-on 65C°-on tartja 100%-os terhelésen; kicsi helyet foglal; és nincs súlya.
Most aki hűtővásárlás előtt áll, az mérlegelheti, neten utánanézhet, és kialakíthat magában egy véleményt. Nem kell lehurrogni rögtön...-.-" 😃

Nem hurrogtalak le,csak leírtam,hogy vannak jobb léghűtések.😀
Majd kitámasztom ceruzával,vagy kikötöm a ház tetejére,úgy nem szakad ki az alaplapból...😜

Amúgy "katonai" kiadású alaplapot vettem,golyóálló...mi neki egy 2Kg-os rézdarab. 😆

De tényleg, milyen lapot vettél? És milyen procit? Nagyon kíváncsi vagyok rá.😃
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Esélytelen lenne fagypont alatt üzemeltetni 😃 Gondolom én 😜
0
0
0
0
DCMAN avatar
az-az!!azzal már nem csak 3-4 ghzt huzzol..azzal már durván lehet csapatni az OC-t..lábra meg vigyázni...huzzni 5 zoknit. meg bakkancsot .😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ha a lapod bírja. Amúgy meg ha kiöntöd és rámegy a lábadra, akkor nézhetsz. Mondjuk -30 fokon tartja a procit.
0
0
0
0
DCMAN avatar
inkább szárazjég!!!!!azzal már huzhatod a procit!!!
0
0
0
0
no avatar
Amúgy se vagyok az a nagy tuning őrült 😃 Mindent alapórajelen használok kivéve a procit de azt is csak alapfeszen húztam 3.33Ghz-re 😃Meg most a maradék kedvem is elment a tuningtól az utóbbi időben.2Vga oda van miatta egy GT220 (Bár azzal nem buktam nagyot) Meg egy 5830 Bios flash-elés után (Moddolt bios volt) 😕
0
0
0
0
Logen33 avatar
LobiDrg: Felesleges pénzkidobás lett volna! Főleg ha nem nagyon fogod tuningolni.
0
0
0
0
niteforce avatar
nekem is phenom II B45 van, és a gyárival vígan megy kellemes hőfokon.
0
0
0
0
no avatar
Logen33 írta:
Nekem a B50 közel 4GHz-en se melegedett olyan brutálisan. Biztos nem költenék közel 20k arra a H60-ra!

Ja rá is hagyom szerintem csak pillanatnyi fellángolás volt 😃 Egy SSD most amúgy is fontosabb lesz mint egy vízhűtés.Én tuningolni nem nagyon akarom max 3.3-3.4Ghz re de azt is csak alapfeszen....ha bírja.Majd kiderül jövőhéten mert akkor jön meg 😃
0
0
0
0
Logen33 avatar
Nekem a B50 közel 4GHz-en se melegedett olyan brutálisan. Biztos nem költenék közel 20k arra a H60-ra!
0
0
0
0
no avatar
Monjuk nekem egy Phenom II X4 B45-re lehet felesleges lenne vízhűtés.A mostani is vígan lehűti.Majd kiderül.
0
0
0
0
Logen33 avatar
Inkább egy Corsair A70 Majdnem fele annyi az ára, és nagyon jó hűtő!
0
0
0
0
no avatar
GokuTM írta:
Én 16.000-ért vettem. Most 19-20.
A többlet ár, az attól függ, hogy mihez képest. Felmész p c x-re például, olcsóbb, mint a Nocuta NHD-14; Thermalteke Fori OCK; Noctua NHC14. Teljesítményben jobb/nem jobb nem tudom, tesztet kell nézni. Bármelyik is, szerintem csak pár fok eltérés lehet.
Az biztos, hogy Én nem bántam meg, mert ha egy 8 magos AMD-t per pillanat 4,4Ghz-n hűsen tud tartani, akkor egy ideig elég lesz, és mivel nem 1-2kg, kárt sem teszek az alaplapomban+esztétikailag szebb, belátni a gépbe, kényelmesen elfér akármilyen magasságú RAM.
Szóval, jóval kisebb, j

Köszönöm a választ.Ha proci meg SSD után ha lesz rá lóvém lehet hogy beruházok egy H60-ra 😀
0
0
0
0
DCMAN avatar
megéri 1 vizhűtéses rendszerre beruházni??
0
0
0
0
no avatar
GokuTM írta:
LobiDrg írta:
GokuTM írta:
Ha esetleg írhatok véleményt, Nyáron is én szerelmes voltam az ilyen 2Kg-s hűtőkbe, és venni is akartam. Aztán utána olvasgattam ezeknek a kompakt vízhűtőknek. Sok olyat hallottam, hogy nagyon szarok, hamar tönkremennek, szivárognak stb.
Aztán 16.000Ft-ért megvettem a Corsair H60-at. Tegnap előttig egy AMD Phenom II X4 965 (C2 140W TDP)-vel használtam 3,9Ghz-en, 1.525V mellett 100%-on 55C° volt.
Most egy AMD FX 8120-al használom. Haladgatok a tuning belövésével, most 4,4Ghz 1,350V-on járatom, és 59C°-os. Kevés helyet foglal, nem tépi le az alaplapot. A hátránya, hogy a ventilátort le kell cserélni, mert az Én fülemnek hangos volt.
1DB Arctic F12-vel használom (1.110Ft) ~1200rpm-el, és így 59C°.
Csak egy tipp, hogy van ilyen is, jól teszi a dolgát, és pici 😀

Mennyi karbantartást igényel egy ilyen kompakt vízhűtés ? 😀

Annyit, mint egy léghűtés.
-Érzés szerint újrapasztázni, ezt nem tudom ki, hogy szokta, fél évente, évente.
-Amikor úgy látod, hogy poros, kompresszorral, porszívóval, vagy tüdővel átmész rajta. Nekem annyiban jobb, hogy le sem kell szerelni, max. a radiátor részt. Kifújod vagy szívod, 5 másodperc, és visszacsavarozod a helyére.

Értem.És szerinted megéri azt a többlet árat? 😀
0
0
0
0
no avatar
GokuTM írta:
Ha esetleg írhatok véleményt, Nyáron is én szerelmes voltam az ilyen 2Kg-s hűtőkbe, és venni is akartam. Aztán utána olvasgattam ezeknek a kompakt vízhűtőknek. Sok olyat hallottam, hogy nagyon szarok, hamar tönkremennek, szivárognak stb.
Aztán 16.000Ft-ért megvettem a Corsair H60-at. Tegnap előttig egy AMD Phenom II X4 965 (C2 140W TDP)-vel használtam 3,9Ghz-en, 1.525V mellett 100%-on 55C° volt.
Most egy AMD FX 8120-al használom. Haladgatok a tuning belövésével, most 4,4Ghz 1,350V-on járatom, és 59C°-os. Kevés helyet foglal, nem tépi le az alaplapot. A hátránya, hogy a ventilátort le kell cserélni, mert az Én fülemnek hangos volt.
1DB Arctic F12-vel használom (1.110Ft) ~1200rpm-el, és így 59C°.
Csak egy tipp, hogy van ilyen is, jól teszi a dolgát, és pici 😀

Mennyi karbantartást igényel egy ilyen kompakt vízhűtés ? 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Pedig a házon lehet a legtöbbetspórolni. Ha vennék gépet tuti nem vennék házat csak kiraknám az asztalra. Az nagyon jól fest. Most is itt van mellettem egy Pentium 2-es konfig ház nélkül! 😜
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Synda: És ez mennyibe kerül?😃
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Synda írta:
Kornel77 írta:
Synda írta:
Kornel77 írta:
Synda írta:
Hozzá kapott hűtőt használja ?
Nézem rá másikat,lehet jobb.😀
Noctua NF-P14 FLX

Igen,ő azt használja 😀

Az a házikó nagyon keményen néz ki 😃

Szerintem visszafogott ház,karácsonyfa üzemmódban úgysem fogom használni,esetleg egy videó erejéig. 😆

😆 De elég nagy tér termeng benne ami azt illeti,meg szerintem az a karácsonyfa feeling pöpecül néz ki 😃

Inkább mérete miatt veszem,nem akarom egyhamar lecserélni.😀

Nah..néha a méret a lényeg 😆
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció