Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ddkk22 avatar
Hello.
Ti honnan szoktatok amd kártyához drivert letölteni?
Mert az Asus oldalán 1db drivert találtam, az amd oldalán meg 2db, egy tavalyit, meg egy betat, amit fel is raktam, de utána fekete képernyő fogadott.
0
0
0
0
Sipos G avatar
Szerintem még annyit sem bír inkább egy R9 270x
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
GTX760/960 vagy r9 280X a legteteje amit még ez a proci elbír. Amelyik szimpatikusabb.
0
0
0
0
soulknight avatar
Milyen Ati/Amd kártyát ajánlanátok AMD Fx 6200-hoz? Max 2giga ramosba gondolkodok, ármind1.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
100 fok, te jó ég.
Nem kapcsolt vissza az órajelekből?
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
hgNNN: Nekem Gainward gyártótól volt a karim, forró fejű kártyák. 😀 Akár 105 °C-ig is felmehetnek.... Nálam volt, mikor nem sok kellett, h elérjem azt a bizonyos hőfokot. (103 °C) 😆 De nem dolgoztak a ventik teljes gőzzel, alapon jártak. Csak megnéztem, h meddig megy fel ha leveszem a hűtést. Ha pedig 100%-on dolgoztak, akkor a legtöbb esetben 80-85 °C között ingázott. Úgy, h keményen megvolt dolgoztatva a kari huzamos ideig. 😆
0
0
0
0
cseszka avatar
Annál a kártyánál normális.Nekem is volt anno,csak MSI verzio,az is felmelegedett simán 70°C-ra.
0
0
0
0
hgNNN avatar
Sziasztok!
Van egy Nvidia Palit Gtx 275-s kártyám.
Amikor játszok (pl. CS:GO), akkor egy idő után elkezd melegedni és elér kb. 68-70 °C-t.
Ez normális? Mennyi a max. hőmérséklet ami még nomális?
Köszi a választ!
0
0
0
0
Underworld avatar
Hali!

Nekem lenne egy asus hd 6970 driect cu ii 2gb gddr5ös karim,és az lenne kérdésem róla,hogy a gpu 76-84fok..ink olyan 76ig szokott felmenni az jó ennél a típusnál,vagy direct cu ii mennyivel nyújt hűvösebb érzetet a kártyának? 😃 (1920x1080ba )
0
0
0
0
Bronson avatar
az kevés ebben a gatyarohasztó hőségben... vedd le az oldalát és nézd meg úgy mennyi lesz a hőfok... amúgy 6-10k egy jobb hűtő... házhűtők még olcsóbbak...
0
0
0
0
no avatar
hát a minden ki van porolva(mert 2hetente takaritom) csak az a baj,h nincsen kulon venti.
van a tapnak van a vga-nak es a procinak.
Hayamnak vannak kis lyukacskak ay oldalan hatan ay egesz lyukakocs ennyi.
0
0
0
0
Bronson avatar
hát lehetne hűvösebb... házad szellőzik?
0
0
0
0
no avatar
sziasztok!
kérdésem az lenne hogy nem baj ha 75`C fokos a procim?
i3-4160,asrock h81m-vg4 alaplappal.
Ezt renderelés közben mértem.(vidi)
amúgy aida64-el ha számít.
Nagyon vészes?
0
0
0
0
Sipos G avatar
Állíts a ventillátor prioritáson!
0
0
0
0
winrar avatar
roba1996: Nem vészes, AMD kártyák szeretnek melegedni. És csak 1 venti van a kártyádon.
0
0
0
0
roba1996 avatar
Az én videókártyámnak Gta 5 és Witcher 3 közbe nem sok a 75-82 fok alap fordulat számmal?
0
0
0
0
pisti525 avatar
Ez jó kártya. Remek. Köszönöm a gyors segítséget! 😀
0
0
0
0
ddkk22 avatar
pisti525
Inkább r9 280.
0
0
0
0
winrar avatar
Inkább R9 280: [LINK]
Ezzel már menne a GTA5 very high és Battlefield4 ultra.
0
0
0
0
pisti525 avatar
Sziasztok. Ez a fajta videokártya elég lenne a GTA5 Full HD, Very High beállítás mellett ? És egy BF4 hogy futna rajta ?
[LINK]
0
0
0
0
Subaru avatar
ddkk22
homályos kép nekem attól javult meg, hogy egy Auto- gombot nyomtam a monitoron, egy próbát megér
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Sikerül megbütykölni a r9 290, hdmi kábellal kötöttem össze, eddig így se volt jó, de most vmiért jó, de olyan gondom van, hogy így 1920x1080-ba homályos lett a kép hogy, meg a színek se az igaziak, de ha leveszem a felbontást 1600x900-ra akkor meg jó a kép. Mi lehet a gond?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Én azért annyira nem centiznék táppal.
Lehet, hogy a kondi nem is bírná benne és szétmenne egyből.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Nem tudom,én a sajátomról tudok nyilatkozni amikor bekapcsolom amíg benem tölt minden addig ilyen 100w eszik,szóval én még ilyen nem tapasztaltam,asztalon meg már nem eszik többet 60-65w nál!
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Dani:
Egy gép amelyik teszem azt 440w-ot eszik játék alatt, bekapcsolásnál legalább 250w+ fog felvenni (és nem fokozatosan emelkedve hanem hirtelen, azonnal).
Szóval ha gyenge a táp akkor nem fog elindulni. Persze ez ennél a tápnál nem téma, csak mondom.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Nem tudom miért hiszitek azt hogy olyan nagy táp kell,nem azt mondtam hogy játszon 1 kis táppal de 1000% hogy bekapcsolna egy 300w táppal is csak hogy működik e a vga!650 est meg megin túlzásnak tartom minek?az én gépembe ctg 500 as van,lemértem mennyit eszik a gép 250w nemlehet többet kihozni belőle,és ez az amit felvesz a konektorból szóval ennél kevesebbet eszik és 400w lehet terhelni amit letud adni,szóval kb 500w kéne látnod a fogyasztás mérőn akkor ad le a táp 400w ot!Hangsúly a kipróbáláson van,hogy egyáltalán jó e az a szerencsétlen kártya!hosszú távon persze nagyobb kell főleg fx mellé,de még akkoris elég 1 jó 500 as haveromnak a fx 8350+7970 legerősebb legtöbbet eszik úgy eszik össze vissza 320w ot!
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Dani: Ez így nem teljesen igaz. De egy 650-es XFX-el, még ha csak bronz is, el kéne indulnia az fix.
0
0
0
0
hgNNN avatar
tucanagabor: Köszönöm a segítséget és a gyors választ! 😀
0
0
0
0
hgNNN avatar
Sziasztok! Videókártyát szeretnék frissíteni, ebben kérném segítségeteket!
Sokan ajánlották nekem a HD5870-t, ami nekem árban/teljesítményben tökéletes, csak az a gondom vele hogy GDDR5-s és nekem a kártyám GGDR3-s. Kompatibilis lenne a GDDR5-s kártya a konfigommal?

Konfig:
Alaplap : Asus-M4N78
Processzor : AMD Phenom II x4 965 (4 mag, 3.6GHz)
Videókártya : Nvidia Palit Gtx 275 448bit/896 MB DDR3
Memória : 4 x 2 GB DDR2 800 MHz
Processzor hűtő : Coolermaster Hyper TX3 Evo
Tápegység : Chieftek 500 W
Merevlemez : 700 GB 5200 RPM

Köszi a választ 😀
0
0
0
0
Dani46 avatar
Olyan sokat azért nem eszik bekapcsoláskor,csak legyen kép,még egy 300W xarral is elindulna!
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Az a baj, hogy nincs olyan haverom, akinek elbírná a tápja.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Tök egyszerű,vidd el a vga-t egy haverodhoz ha ottse jó akkor vmi baja van!
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Sziasztok.
Be lett kötve az új táp, de ezzel a táppal se ad képet, a r9 290, pedig még a csippanás is megvan, a másik táppal nem volt, a hd 6870 pedig egyből ad, ventilátor forog, csak kép nincs, így van bekötve. https://kepfeltoltes.hu/150607/SDC14218_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/150607/SDC14219_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/150607/SDC14220_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Mi lehet a probléma?
0
0
0
0
hyperst avatar
üdv
segítséget kérnék.van egy msi r9 280x-em [LINK] ,most tudnám cserélni egy asus gtx 770.re [LINK]
a kérdés hogy megéri-e,amivel játszok /wot/ elvileg nv optimalizált,ahogy néztem youtube videókat ott hasonlóan teljesítenek.nézten teszteket,összehasonlítást is de nem teljesen egyértelmü számomra.Van aki azt mondja hogy msi mert 3gb 384bit valaki hogy nv,attól függetlenül hogy 2gb 256bit
kérném a véleményeteket,köszönöm
0
0
0
0
no avatar
tibi0307:Tedd fel újra a drivereket és a directx-et,én nekem is volt,aztán újraraktam a directx-et és kész.Ha nem működik akkor vedd le teljesen low-ra a grafikát és nézd meg,hogy ott is csinálja-e.lehet,hogy túl van terhelve.Tedd másik gépbe a vga-dat és nézd meg,hogy ott is csinálja ezt,mert azt hiszem lehet alaplap,vagy táp hiba is(bocsi ha nem így van!).
Ha egyikse jön be akkor én utánanéznék a garanciapapírnak,ilyen esetben a gari típúsától függ,hogy kicserélik-e,ha beszart.
Sok sikert!
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
53 54 az igen csak jó, nekem filmnézés közben annyi
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok ep most vettem egy nvidia geforce gtx 970 videokartyatt. Mellete meg van 16 gb ram-om 750W -os tapegysegem es egy AMD FX 8320 3,5ghz . A problemam az ,hogy erosen forosodik a videokartya es a proceszorom szerintettek ez normalis ? Mit kene csinalnom hogy ne forosson annyira (a viz hutessen kivul) Irjatok le azt hogy milyen homerseglet a normalis mikkor jatekban vagyok . Koszonom elore is ! ! !
0
0
0
0
Teeborg avatar
Sziasztok!
Feltettem a Witcher 3-at, közepes-magas garfikán megy is szépen, viszont elkezdtek a textúrák villogni. Nem mindig csinálja, de elég zavaró. Ma már a GTA V-nél is feltűnt. Eddig ott semmilyen probléma nem volt. High-Very high beállítások mellett. Lehet ez driver is, vagy túlmelegedett a kártya és kb. b*szhatom. Garancia egyébként van rá, az ilyen esetben él? Köszi előre is a segítséget!
0
0
0
0
no avatar
ddr2 es ram drágább,meg tudod oldani a cserét +pár ezer forinttal.
0
0
0
0
Krinya15 avatar
hát mivel DDR2-es, nem egy olcsó mulatság... :/
A monitor a fő csatlakozósban van.
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
a ramokat lecserélném a helyedbe 2x4 gigára min. 1333 vagy 1600-asra...
A monitor kábel melyikbe van bedugva?
0
0
0
0
Krinya15 avatar
Nekem még az ekkora tuning újdonság, szóval nézzétek el hogy amatőr vagyok 😂
Ha jól emlékszem akkor az összes ram CL5-ös és 800MHz-s.
64 bites az op. rendszer
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
Jajjjj vannakitt gondok...az egyik amit kolléga is ír A 2 vga most úgy megy hogy főkártya x8-ban a második kártya pedig x4-ben.....a másik hogy nem épp egyformák a ramjaid, különböző márka...és ki tudja milyen időzítésekkel, meg mondjuk oda kellene azért a 2X4 giga is a két vga mellé...kérdés hogy milyen op. rendszered van fent? 32 bites vagy 64 bites? Melyikbe van dugva a monitor kábel?
0
0
0
0
sisko avatar
Krinya15 : azért nem árt észben tartani,hogy a második PCIe slot csak x4-es és v1.1-es.....
0
0
0
0
Krinya15 avatar
Nem volt aktiválva, most aktiváltam. Jobb lett, de még mindig egy kicsit akadozik és azóta a betűt kicsit pixelesek lettek :/
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció