Sziasztok!Szeretnék összerakni magamnak egy gépet kompletten mindenestől!
Valaki hozzáértő segíthetne nekem 150-180 K lenne rá a keret.
Játékra kellene minél jobb minőségben. Az előző gépből talán a hangkártya és táp felhasználható a táp: Kolink KKCHS550S4F12 550W ,a hangkártyához nem értek 😀
Előre is köszi!
Blashun: Az SSHD egy hibrid megoldás. Gyakorlatilag egy sima HDD, amibe beleraktak egy 8 gigás SSD-t. A rendszer automatikusan tükrözi a gyakran használt fájlokat az SSD részre és ezzel gyorsítja az adatok beolvasását (Az írást viszont nem gyorsítja). A felhasználó szempontjából oylan, mintha HDD-t használna, csak jóval gyorsabbat, mint amit bármelyik HDD valaha is tudott. Itt nincs szükség arra, mint az SSD-nél, hogy külön HDD legyen mellette és trükközni sem kell azzal, hogy kíméljed, mint az SSD-t (Mondjuk az SSD mellé is csak azért kell HDD első sorban, mert egy TB-nyi SSD arany árban van)
pl: [LINK]
Ez épp oylan, mint amit te választottál (ugyan az a fordulatszám, méret és gyorsító), csak van benne az a plusz 8GB-nyi SSD.
csuz-li: Annyira nem érdekel mennyire hangos, úgy sem hallom a fejhallgató és a folyamatos zenehallgatás miatt. Az SSHD-nak még utánanézek, köszi a tippet.
Blashunt: Nekem hasonló gépem van, úgyhogy szerintem jó választás. A CPU gyári hűtője elég, csak hangos. Bár mondtad, hogy nem érdekel, hogy mennyi idő alatt tölt be egy szoftver, de 20 e Ft körül már van 1TB-os SSHD, ami ugyan nem SSD, de jóval gyorsabb, mint a sima HDD.
Sziasztok! Segitségeteket szeretném kérni, mert még sohasem állitottam össe egy számitógépet sem. Jövőre lesz rá csak pénz, úgyhogy szokás szerint elsietem a dolgaimat. Nagyrészt gamelésre kéne.
Alaplap: Gigabyte 970A-DS3P
Processzor: AMD FX 8320 (nem tervezem húzni a procit úgyhogy remélem elég a gyári hűtő)
Videókártya: ASUS Radeon R9 270 R9270-DC2OC-2GD5
Memória: CORSAIR CMZ8GX3M2A1600C9 2x4gb DDR3 1600mhz
HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Blue WD10EZEX 1000gb, 64mb, SATA 3
Táp: ZALMAN ZM600-LX 600W moduláris
Gépház: ZALMAN Z3 Plus
SSD-re nincs szükségem, egy türelmes ember vagyok nem izgat ha több idő még betöltenek a dolgok 😃 .
Sziasztok.Én semmi féle képpen nem akarom tuningolni a gépet ,én azt sokáig akarom használni.nem fogok egyhamar újabb cuccokat venni bele mert nincs rá elég pénz és nem is nagyon lesz.Én csak azt szeretném h egy olyan gépem legyen amin pl nem fagy le a chrome(mint pl a mostanin) és tudjam tolni pl az ac rogue-t lagg nélkül 1600x900 -as felbontásba medium-high környékén.
danee23
csatlakozom winrar hozzászólásához, szerinted egy 3 éves proci legalább 2szer erősebb lesz a dx 12től? mert ha meg nem lesz 2 szer erősebb akkor szintén nincs miről beszélni, az i5 se lesz gyengébb és az i7 is erősebb lesz akkor tehát ugyanott van az AMD
Jó, de emberek 1 év mulva már DX12. Az AMDknek most az a legnagyobb bajuk hogy DX11 a rajzolási parancsokhoz leginkább 1 magot használ. Ebből van az intelnek előnye. Az i3 is elég szép clockon fut, persze hogy hozza az fpst is.
Itt szépen látszik mi a különbség DX11 és 12 között. DX12 alatt az egy magon gyengébb teljesítmény nem fogja annyira visszavenni a grafikai teljesítményt mert minden mag egyenletessen lesz kihasználva. Az én szemszögemből inkább az a kérdés hogy 1 év múlva az i3 elég lesz e?
Amúgy meg ne érts félre, nem akarom vitatni az intel erejét, én is szívessen elfogadnék egy K-s i5öt, de az az i3 az egy árban szörnyen pozicionált undormány. Ok van neki +2 szál meg van intel hd 4000ese vagy 4600 4400 mittomén, a lényeg hogy 2x annyi execution unitja van az igpnek mint a sima intel hdnak, megy rajta szépen a LoL Dota stb. DE KIT ÉRDEKEL? Nem fogja a srác használni mert vesz rendes grafikust.
i3at soha nem vennék, azt a plussz pénzt inkább rendes lapba fektetném ami tuningtól sem riad meg, pentium anniversaryt felhúznám benne 4ghz körülre, persze ez csak akkor éri meg igazán ha 1-2 év múlva van esély venni egy i5öt. 😀
Válaszolva Winrarnak: maga az oprendszer megjelenése is segíteni fog, igen a 3 éves prociknak is, így volt ez a win8 idején is, és most is lehet már ilyen teszteket találni.
De a lényeg: ami eddig megjelent ugyanúgy fog futni - ez sem igaz, mert lehet hogy jobban, na de lehet e fx-en most játszani 1080pbe high-on? Lehet. Tehát mi is a lényege ennek?
Szóval egy 3 éves processzor teljesítménye hatalmasat fog nőni a DX12 miatt. Én ezzel úgy vagyok, hogy hiszem, ha látom. És ha tényleg segítene a DX12 a több mag jobb kihasználtságán, az csak a jövőben megjelenő játékoknál fog számítani, ami eddig megjelent, az ugyanúgy fog futni.
Beniboy
ezt a videót nézd végig, és itt szépen látszik, hogy kb minden játékban ugyanannyi FPS-t hoz az i3 mint az FX 8320, ami "8 magos"
részemről ennyi, úgy dönts ahogy te jónak látod
itt most 150ezerről van szó egy 13 éves gyereknek, szerintem nem akarja szétmodolni az agyát, az fx 6100-as géppel is éppúgy el tud játszogatni mint az intelessel...
danee23
és ha egy év múlva kevés lesz az FX? vesz bele egy 8320at vagy 8350et? ami addigra már 4 éves proci lesz? ami már most sem elég az AMD csúcskategóriás VGA-ihoz?
Azért komolyodjunk már meg. I3? Komolyan? Mire jó az ha az árán 6 magos amdt is lehet venni? Azt meg már az amd vs intel fórumon is posztoltam hogy kb mennyit érnek nagy átlagban a + szálak(+10-20%). A pentium anniversaryt megértem, mert túlhajtva nagyon szép teljesítmény 1 magon. Az i5öt is, mert hát naggyon jó a teljesítménye, de persze nem akkor ha 150k a keret. De jön DX12 ami allatt várhatóan szépen fognak muzsikálni a 4-6 magos procik, és nem fog annyit számítani az 1 magos teljesítmény. És nem hiszem hogy a 150kba belefér olyan vidkari amit ne tudna kihajtani a 860k vagy az fx 6300.
Teszt:[LINK]
Tessék kiszámolni hogy az i5 3470 és az i7 3770 között 19% az eltérés és tessék beleszámolni hogy van közöttük majdnem 10% órajelkülönbség. Ennyit ér a +szál.
150k körüli a keret, és mindenképpen próbálok egy olyan konfigot összerakni ami belefér, és tudok vele értelmesen gamelni.Én nem nagyon értek a gépekhez ,főleg nem az alaplaphoz,szóval nem nagyon tudom h milyen proci alá milyen kéne?Most azon gondolkodok h milyen proci és videókártya legyen a gépben,csakhát ezek húzzák fel a legjobban egy gép árát,és most nem tudom eldönteni h végül is milyet vegyek.Tudtok valami olyan "kombót" ami beleférne a 150k-ba?Mindenképpen vmi 2gb-os videókártyán gondolkodok meg vmi minimum 4 magos procin.
mert akár ha nem akarod oczni a procidat akkor jó, jelenleg nekem is elég lenne egy 14ezres de mivel akarok jobb procit venni bele amit húzni is akarok majd ezért van ez, másrészt Z97es lap nem igazán van olcsóbban
Bronson
alapból giga z97 hd3 am volt csak nem volt kompatibilis a VGA-mmal ezért állandóan kifagyott ezért inkább biztosra mentem és egy Asus lapot vettem, és mivel majd tervezek venni egy i7 4790k-t ahoz kell az Z-s lap
na jó, azért ne essünk túlzásokba... nem azt mondtam hogy 50ezres lapot vegyen, de bár 20k körülit... aki meg 1150-es i7 alá 14 ezres lapot rak, annak csak gratulálni tudok. (és mindezt mondod te 35k-s lappal...)
akkor most mégsem 150ezer a keret?
Bronson valaki i7 alá is 14ezres lapot rak, én is azt tenném ha a közül lehetne választanom, hogy i7 +14ezres lap vagy i5 +50ezres lap
Azért szeretnék inkább fx 6300 asat vagy valami amd-t mert az fér bele a keretbe.Az i3 astól félek mert túl gyengének tűnik 2 maggal és azt olvastam róla h nem a legjobb a gameléshez.
az i5ös sokkal de sokkal erősebb mint az FX 6300, nagy hülyeség lenne rá váltani, egy i3al jobban járnál mint az FX 6300al, nem véletlenül írtunk mind a 3an intelt
szerintem annál a proci hűtőnél a hyper 103 jobb lehet, tápból pedig még mindig vagy az FSP-t vagy az EVGA-t ajánlom
Köszönöm mindenkinek a segítséget!A konfigjaitok alapján összemixeltem magamnak egy pc-t,szeretném megkérdezni mi a véleményetek róla?(Az i5 ös proci helyett lehet hogy inkább beszereznék egy fx6300 ast).
nem írtam el, az a kártya annyiba kerül, az egyik legjobb gtx 750ti... ez is egy jó opció amit összeszedtél, csak ugye ami nálam nincs kispórolva, az itt ki van és fordítva... kompromisszumok nélkül ennyiből ugye nehezen lehet kijönni... itt a ram meg a proci jó, alaplap elég gagyi, meg a vga nem annyira. nálam meg ugye nem i5 hanem fx6100 meg csak 4gb ram, de tűrhető alaplap és sokkal erősebb vga...
Beniboy
szerk:
Összesen: 116 107 Ft + áfa 147,456 Ft
de most nézem, tápból esetleg jobb lenne EVGA 430W 100-W1-0430-KR ugyanannyiba kerül
Bronson a vga árát ott elírtad szerintem 49k akart lenni 😀
Sziasztok!Tudnátok segíteni h milyen konfigot álítsak össze 150k-ból?Csak gamelésre szeretném használni,nem használok fotoshopot v ehhez hasonló "ramevő" programokat.A segítségeteket előre is köszönöm!
Ez nagyjából annyi, mint az a második konfig, csak sokkal jobb komponensekkel. itt már csak a videókártyát kell majd frisstíteni és megvan a korrekt gamer gép... vga-t nézhetsz használtan, jobban megérné.
Ja értem. Hát igen, fejleszteni már nem igazán lehet de ilyen árkategóriában csak 775-ös Inteleket láttam... Sebaj, 1 évig elég lesz ez nekem, utána pedig jön a váltás. Köszönöm a választ!
az egy am2+/am3 proci, ahogy a lap is am2+/am3-as... annyi hogy régi és csak ddr2 ramokat támogat. ezt a konfigot fejleszteni már nem igazán lehet, (esetleg másik vga, amennyit még elbír a phenom)
Ahogy néztem még AM3-mas procikat is fogad az alaplap. Bár a későbbiekben úgy is váltani szeretnék Intelre... De addig ez annyira nem lenne rossz. Azért mégis csak jobb mint az enyém.
Valaki hozzáértő segíthetne nekem 150-180 K lenne rá a keret.
Játékra kellene minél jobb minőségben. Az előző gépből talán a hangkártya és táp felhasználható a táp: Kolink KKCHS550S4F12 550W ,a hangkártyához nem értek 😀
Előre is köszi!
pl: [LINK]
Ez épp oylan, mint amit te választottál (ugyan az a fordulatszám, méret és gyorsító), csak van benne az a plusz 8GB-nyi SSD.
Alaplap: Gigabyte 970A-DS3P
Processzor: AMD FX 8320 (nem tervezem húzni a procit úgyhogy remélem elég a gyári hűtő)
Videókártya: ASUS Radeon R9 270 R9270-DC2OC-2GD5
Memória: CORSAIR CMZ8GX3M2A1600C9 2x4gb DDR3 1600mhz
HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Blue WD10EZEX 1000gb, 64mb, SATA 3
Táp: ZALMAN ZM600-LX 600W moduláris
Gépház: ZALMAN Z3 Plus
SSD-re nincs szükségem, egy türelmes ember vagyok nem izgat ha több idő még betöltenek a dolgok 😃 .
csatlakozom winrar hozzászólásához, szerinted egy 3 éves proci legalább 2szer erősebb lesz a dx 12től? mert ha meg nem lesz 2 szer erősebb akkor szintén nincs miről beszélni, az i5 se lesz gyengébb és az i7 is erősebb lesz akkor tehát ugyanott van az AMD
Itt szépen látszik mi a különbség DX11 és 12 között. DX12 alatt az egy magon gyengébb teljesítmény nem fogja annyira visszavenni a grafikai teljesítményt mert minden mag egyenletessen lesz kihasználva. Az én szemszögemből inkább az a kérdés hogy 1 év múlva az i3 elég lesz e?
Amúgy meg ne érts félre, nem akarom vitatni az intel erejét, én is szívessen elfogadnék egy K-s i5öt, de az az i3 az egy árban szörnyen pozicionált undormány. Ok van neki +2 szál meg van intel hd 4000ese vagy 4600 4400 mittomén, a lényeg hogy 2x annyi execution unitja van az igpnek mint a sima intel hdnak, megy rajta szépen a LoL Dota stb. DE KIT ÉRDEKEL? Nem fogja a srác használni mert vesz rendes grafikust.
i3at soha nem vennék, azt a plussz pénzt inkább rendes lapba fektetném ami tuningtól sem riad meg, pentium anniversaryt felhúznám benne 4ghz körülre, persze ez csak akkor éri meg igazán ha 1-2 év múlva van esély venni egy i5öt. 😀
Válaszolva Winrarnak: maga az oprendszer megjelenése is segíteni fog, igen a 3 éves prociknak is, így volt ez a win8 idején is, és most is lehet már ilyen teszteket találni.
De a lényeg: ami eddig megjelent ugyanúgy fog futni - ez sem igaz, mert lehet hogy jobban, na de lehet e fx-en most játszani 1080pbe high-on? Lehet. Tehát mi is a lényege ennek?
ezt a videót nézd végig, és itt szépen látszik, hogy kb minden játékban ugyanannyi FPS-t hoz az i3 mint az FX 8320, ami "8 magos"
részemről ennyi, úgy dönts ahogy te jónak látod
és ha egy év múlva kevés lesz az FX? vesz bele egy 8320at vagy 8350et? ami addigra már 4 éves proci lesz? ami már most sem elég az AMD csúcskategóriás VGA-ihoz?
Teszt:[LINK]
Tessék kiszámolni hogy az i5 3470 és az i7 3770 között 19% az eltérés és tessék beleszámolni hogy van közöttük majdnem 10% órajelkülönbség. Ennyit ér a +szál.
Pixx tőled meg azt kérdezném h milyen videókártyád van?
Videokártyának ezt: [LINK]
még esetleg ez lehetne
az i3 egy 2 magos 4 szálas proci, nem egy sima 2 magos
és AMD-nél nem szabad spórolni az alaplapon
alapból giga z97 hd3 am volt csak nem volt kompatibilis a VGA-mmal ezért állandóan kifagyott ezért inkább biztosra mentem és egy Asus lapot vettem, és mivel majd tervezek venni egy i7 4790k-t ahoz kell az Z-s lap
Bronson valaki i7 alá is 14ezres lapot rak, én is azt tenném ha a közül lehetne választanom, hogy i7 +14ezres lap vagy i5 +50ezres lap
szerintem annál a proci hűtőnél a hyper 103 jobb lehet, tápból pedig még mindig vagy az FSP-t vagy az EVGA-t ajánlom
http://kepfeltoltes.hu/view/150713/IMG_13072015_134034_www.kepfeltoltes.hu_.png
tessék : [LINK]
Vagy r9 280 : [LINK]
szerk:
Összesen: 116 107 Ft + áfa 147,456 Ft
de most nézem, tápból esetleg jobb lenne EVGA 430W 100-W1-0430-KR ugyanannyiba kerül
Bronson a vga árát ott elírtad szerintem 49k akart lenni 😀
Normál link, ha kicsi lenne a kép: [LINK]
lap: GIGABYTE GA-78LMT-USB3 - 17k
ram: HyperX 4GB FURY DDR3 1600MHz CL10 HX316C10F/4 - 8k
hdd: Western Digital Caviar Blue 500GB (WD5000AAKX) - 13k
ház: AEROCOOL V3X Evil Blue Edition - 7k
táp: FSP Hexa+ 400W - 13k
vga: EVGA 02G-P4-3755-KR GTX750Ti 2GB GDDR5 ACX PCIE - 59k
ez nagyjából annyi és el lehet vele játszogatni... idővel bővíthető (+ram, jobb vga etc...)
CPU: INTEL Core i5-4460 3.20GHz 1150 BOX - 53k
Lap: GIGABYTE GA-B85M-D3H - 20k
HDD : WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 15k
RAM: HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz CL10 KIT HX316C10FBK2/8 -16k
Ház: COOLERMASTER Elite Knight 350 11k
Táp: EVGA Power Supply 500W - 14k
VGA : MSI N750Ti-2GD5/OC GTX750Ti 2GB GDDR5 OC PCIE - 41k
Ez nagyjából annyi, mint az a második konfig, csak sokkal jobb komponensekkel. itt már csak a videókártyát kell majd frisstíteni és megvan a korrekt gamer gép... vga-t nézhetsz használtan, jobban megérné.
Szerintetek a 2. PC megér +50 ezret? Az 1.-re már megvan a pénz, szerintetek gyűjtsek még a 2.-ra?
1. http://www.pc-outlet.hu/images/Imperium_Core_i5_Professional_PC.jpg
2. http://computerimperium.hu/images/Imperium_Core_i5_HD_PC.jpg