Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ceni98 avatar
az ati radeon 9600 az sm 2.0-ás?
0
0
0
0
super88 avatar
help monitornál aki tudja pls
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
gyenesmartin írta:
Rendben.Köszönöm.Az eladó holnap postázza.

Nagyon szívesen!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Rendben.Köszönöm.Az eladó holnap postázza.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Jah igen, az xp-ről elfelejtkeztem! Azt én sem tudom pontosan, de jó lesz, működni fog!
0
0
0
0
sagesz93 avatar
nemtudom minek kell ennyire parázni
nem fog felrobbani, szóval te túléled 😃
ha win7 van akkor semmit nem kell újratenni, bár xp-nél se ha procit cserélsz asszem
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Csak egy olyasmit ad ki, hogy DMI Data changed.. Talán... De aztán továbbmegy, és eszeveszett sebességgel betölt! Semmit meg nem kell nyomni.
0
0
0
0
kakas avatar
A bios nemfog kiakadni,és működni fog,de nem ártana újból húzni a géped de nem szükséges
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Akkor egyből fog működni?Én úgyhalottam, hogy a bios kiad valami olyat hogy új processzort tettem bele.Ja és már frissítettem biost.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Én sem mert én nemrég cseréltem procit, és nem húztam újra a rendszert és minden működik, és király!😆
0
0
0
0
kakas avatar
Én úgy hallotam hogy csak a ramnál nem kell újra húzni a gépet,a többinél igen,de most nem fogok vitatkozni ezen.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Dehogy kell újrahúzni, ez b@romság!
0
0
0
0
kakas avatar
ha új procit raksz a lapba akkor újra kell húznod a gépet
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Igen, bebootol a gép! Frissítettél biost?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Ha belerakom az új procit a lapba akkor be fog valami jönni?
0
0
0
0
super88 avatar
hy, nekem az a probléma hogy a monitorom idönként csak fogja magát és el megy... aztán ha ki huzom a kábelt ( nem a csavarosat hanem a simát) visszajön.... azt hittem a kábelel van a gond de 3 kábeltl is megnéztem mindegyikkel ezt volt... help pls :/
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
NEM sajnos. 😜

100% szinte, h az alaplap a ludas, szvsz....kap aramot minden, de nem is csipog az alaplap, semmi hang nincsen es semmi kep nincsen. Holnap megprobalom meg a JUMPER-t hasznalva a BIOS-t reset-elni, hatha lesz vmi...sajna szar helyen van elegge a jumper, sz'al most aztan rendesen szet kell szednem a kasznit, + ami benne van, ha jutni akarok vmire. Mondjuk mind1, mert ha nem jo az alaplap, akkor is szet kene szednem atomjaira. 😜
0
0
0
0
Osynho avatar
hedzsooo írta:
Osynho írta:
Nem tudom milyen vga-t tervezel, de egy 1000w-os táp 2 komoly konfigot is elvisz...
A problémádra: az alaplapi kiegészítő tápcsatit is bedugtad?

IGEN. Mukodott is elsore, csak a Proci-huto-venti nem ment. Ezert kikapcsoltam. Aztan vissza, de utana mar nem ment, ill. minden ment latszolag csak eppen kep nincsen a monitoron ! 😜

Azert THX ! 😉

Ja, nemtom milyen tapokat szoktatok venni, DE erre pl. 5 ev a garancia, sz'al en ha veszek, akkor olyat ami ha mar garancias sokaig, akkor sokaig is birja. Ezert 1000Watt-os. Jelenleg soknak szamit, 1-2 ev mulva mar 1altalan NEM biztos ! 😉

Régi tápoddal megy?
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Osynho írta:
Nem tudom milyen vga-t tervezel, de egy 1000w-os táp 2 komoly konfigot is elvisz...

IGEN. Mukodott is elsore, csak a Proci-huto-venti nem ment. Ezert kikapcsoltam. Aztan vissza, de utana mar nem ment, ill. minden ment latszolag csak eppen kep nincsen a monitoron ! 😜

Azert THX ! 😉

Ja, nemtom milyen tapokat szoktatok venni, DE erre pl. 5 ev a garancia, sz'al en ha veszek, akkor olyat ami ha mar garancias sokaig, akkor sokaig is birja. Ezert 1000Watt-os. Jelenleg soknak szamit, 1-2 ev mulva mar 1altalan NEM biztos ! 😉
0
0
0
0
gara66 avatar
rendben, nem szóltam!!
ezisoff😆
0
0
0
0
BiGame avatar
inkább én mint thug😀, mind1!
0
0
0
0
no avatar
[OFF]Hogyan, nem tudom törölni a hsz-em, legfeljebb szerkeszteni. 😆[/OFF]
0
0
0
0
gara66 avatar
elfér az ott BiGame, nem?😜
0
0
0
0
BiGame avatar
de ki nem javítanád😆!
0
0
0
0
no avatar
Nem állítottam be semmit, a Windows rakott fel mindent (DX, illesztőprogramok, stb.)
0
0
0
0
no avatar
Hát, az lesz, vagy megsürgetem a VGA cserét. De multkor is Win 7-et raktam fel, akkor nem találkoztam ilyen gonddal, igaz akkor egy játék sem volt fent.
0
0
0
0
BiGame avatar
érdekesen állíthatott be dx11-et, nekem 10-em van és mégse 11-van beállítva!
0
0
0
0
kakas avatar
sztem ragd fel újra az xp-t
0
0
0
0
no avatar
Windows 7-et raktam fel. Nem hiszem, hogy avval lenne gond.
0
0
0
0
kakas avatar
sztem a vinyoddal lesz a gond,mert azok szoktak gyorsan kékhalálozni,vagy akkor rossz windows-t raktál fel
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Nekem olyan problémám van, hogy újratettem a gépet, de nem tudok semmivel sem játszani, mert kékhalált kap a gép. Még a Google Földtől is. Utánanéztem, hogy mi lehet a baj, és látom, hogy a Windows DX11-et rakta fel a videokártya mellé (ami csak DX9-et tud) és gondolom ettől "hal kéket" a gép. Mit csinájak most vele?

Kösz a segítséget mindenkinek! 😀
0
0
0
0
Flash avatar
Köszi a válaszokat! Guvvadok! 😆
0
0
0
0
Osynho avatar
Flash írta:
Most vettem egy Samsung P2450H moncsit, és mivel még soha nem volt LCD moncsim, így az lenne a kérdésem, hogy pixelhibás-e, azt csak szabadszemmel szokták nézni, vagy van erre valami progi, ami megmutatja h pixelhibás-e?

Egyszínű hátteret tegyé be, többféle színűt, mert nem tudni, milyen a halott pixel és úgy nézegesd alaposan.
0
0
0
0
Osynho avatar
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Van valami program de nem emlékszem a nevére de ha egy tök fehér képet megnézel azon általában azonnal kitűnik hogy pixelhibás e

hedzsooo Nekem is volt már párszor ilyen hogy nem volt kép de mentek a cuccok. Először próbálj meg minden egyes vezetéket meg mindent jól rádugni esetleg rosszul van bedugva aztán ilyet okozhat pl memória is ha több modul van csak egyet hagyj bent. A processzorhoz szükséges tápkábelt bedugtad? Kb ennyi ötletem van esetleg egy bios reset de ahhoz nem értek
0
0
0
0
Flash avatar
Most vettem egy Samsung P2450H moncsit, és mivel még soha nem volt LCD moncsim, így az lenne a kérdésem, hogy pixelhibás-e, azt csak szabadszemmel szokták nézni, vagy van erre valami progi, ami megmutatja h pixelhibás-e?
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Sziasztok !

Na, itt is kernem a segitsegeteket, elore is THX ! 😀

Uj tapot vettem, 1000W-osat, (a kesobbi VGA-fejlesztes miatt a teljesitmeny), elsore ugy tunt muxik, mert bejott a BIOS, miutan beszereltem, bekotottem.
Sajnos viszont a Proci-huto ventijet kifelejtettem bekotni, ezert leallitottam a vasat. Ezutan bekotottem a CPU-hutot-ventit. A CPU-huto-venti aztan ment, viszont ezutan semmi kep nem fogadott a monitoron, pedig a VGA ventije tovabbra is ment, kapott aramot.
ITT tartok jelenleg. Minden muxik es megsem, a monitor nem erzekeli a VGA-t.

Csereltem mar monitor-kabelt, VGA-t is, probaltam az aramot is adni neki masik csatibol, de semmi valtozas. Ventik mennek, viszont nulla kep. Alaplap elromolhatott ???

Beraktam masik PCI-cstiba is a VGA-at, de ugyanaz a szitu.

Ejszaka vissz rakom a regi tapot, hatha megis az uj tap a ludas.

Aki cserelt mar tapot, szokott szerelni, ill. van tippje, lecci irjon, THX ! 😉
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ha újonnan veszi hűtőstül akkor a hűtőn szokott lenni
0
0
0
0
sagesz93 avatar
a pasztázást se felejtsd el ha nem lesz a procin semmi
mivel akkor meg fog sülni 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Oké köszi.2-3 nap és megérkezik.Kíváncsi vagyok hogy fog teljesíteni nálam.Na megyek gamelni.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Én a gépet mindig úgy nézem mint egy legót
mindennek megvan a helye, ahova kell oda beleillik.
Szóval ott se kell a kalapács meg ilyenek, kiszeded a régit, beleilleszted, lenyomod a kallantyút vagy miaz, aztán rá a hűtés.
Nem egy nagy mutatvány
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Az új proci beszerelése az nehéz vagy nem?
0
0
0
0
sagesz93 avatar
nalátod.
ennyit a szerelőkről, meg az elrontásról
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Akkor milenne ha akkoris a régi bios lenne rajta?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció