Most mindenki sudosu ra van kiakadva?!
Egyszer leirta a véleményét, valaki meg ugyanezt csinálja már mióta itt van, nem csak egy alkalommal és még csak nem is emlitettétek sose? Srsly?
Hagyjuk a filozofálást. Mindenki azt szeret, amit akar. Nincs értelme bővebben belemenni.
Én például pont a "tömegszemét" Dragon Ball miatt szerettem bele az animékbe. Egyeseknek nem jó, de másoknak, mint például nekem is azért még tetszhet.
És most had ne szóljunk már bele egymás értékrendszerébe, mert úgy sincs semmi értelme.
Velem már volt olyan, hogy elítélték az ízlésemet, mert nekem az adott rajzfilm tetszett és nem az ottani "norma".
Amúgy meg igazad van. Ha valaki foglalkozik vele, az tudja mit kell benne nézni. Engem az a téma nem nagyon foglal le, így külsőleg meg szerintem mind egyforma (Számomra)
Várj jól értem hogy többet adott neked az, aki nem csinált semmit, mint Okabe Rintarou? 😃 Egyébként már nem azért de ezek a hypelt cuccok ugyan úgy "tömegszemetek", SNK meg a SAO sem éppen kivételek, csak 3000millió rész helyett csak 25-50 ment le. Vagy amúgy szerinted miért üres a legtöbb ilyen "tömegszemétben" a karakter? Hogy minél több ember bele tudja magát élni, meg ugye ezért megy a harc a történet meg egyéb rovására, olcsó trükk még is bevállt dolog.
Just Sayin'
(Egyébként most szereted, vagy jónak tartod mert nem ugyan az? Nekem is van pár olyan sorozat amit nagyon szeretek, közbe pedig tudom róla hogy iszonyat gyenge. Tudnák párat sorolni. 😃😉
Jó, azért, mert nem tetszik valami le lehet állni 😃 én sem szeretem a Dragon ball-t, se a One Piece-t, a Naruto-t azt úgy ahogy elnézem, mégse szólom le.... Mindegyikbe van valami ami megfoghat, engem a Fairy Tail tudott, az hogy titeket nem tudott, senki hibája se, de azért ennyire általánosítani őket nem kell, ha meg a Shounen mint műfaj nem tetszik azt kell mondani... a "tömegszemét" megfogalmazás sem jó szerintem. Arigatou!
disPaP:
Azt szokták mondani: kivétel erősíti a szabályt. Nekem az-az adott karakter és anime többet adott mint ezek a tömegszemetek lásd Dragon Ball, Naruto, Fairy tail (lehet ezekért utálni, de ez van,midnenkinek megvan az egyedi szemléletmódja) . Csak úgy, nem bántásból én is.
Mindenkinek meglehet a szubjektív véleménye. Meghallgattam a véleményed, én is elmondtam az
enyémet, ennyi.
dispPaP: én inkább csak az első pontra mondanám h üti, de az is csak azért mert elbénázták és még egy nyavajgó főhősnőt csináltak belőle, pedig azért az első 14 részben nagyon ott volt 😃
Sudosu, véletlenül sem akarok beszólni de ezen jót röhögtem. 😃 Első négy utáltad üti az első karaktered. Jó ne menjünk bele abba a gyöngyszembe.. de hogy végezhetett OKARIN ELŐTT? 😃
Mondjuk valahogy olyan animékből amiben több a harc jelenet könnyebb amv-t összevágni.. 😃 A két OP-s talán ezért is a legjobbak.
(Szar az oldal csak 3 linket enged el. :/)
Kinek mi a kedvenc AMV-je?
(EZ SPOILERES DURVÁN->😉
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9Ch45t5JhDo[/movie]
A Mayo Chiki!, és a BTOOOM! is rajta van a listámon, és most elég erős késztetést érzek rá, hogy bele kezdjek, de más van a soron 😆 Kinek mi a kedvenc AMV-je?
Nem ismerek annyi AMV-t mert nem is szoktam olyan sokat nézni de ez megmaradt bennem:
soko: Lehet hogy gagyi, de akkor is spoiler! 😃
Gondoltam megosztom veletek így este, a Shingeki no Kyojin Reluctant Heroes OST zongorás változatát amit egy lány énekel, nagyon jó szerintem így az eredeti után 😀
Régen egész jó dolgokat találtunk ki, pl. a szóláncosat az animés dolgokkal miért is hagytuk abba? 😃
Tudom, hogy sokat írok, bocsi 😆
Hát srácok sikerült befejeznem a Tayutama: Kiss on my Deity és igazából annyira nem tetszett az anime.
Keressünk pár pozitívumot talán a story annyira nem volt rossz de jó se ez egy köztes átlag .
Szerintem ennyi pozitívum jutott eszembe akkor jöjjön a negatívumok.
Alapból a grafika nem egy nagy szám,a zenék se voltak annyira jók illetve ami még elég gyatra volt az a harc ...AZ egy dolog hogy alig volt benne de legalább azok a jeleneteket dolgozták volna ki .
A másik a karakterek hát azok se voltak annyira eltalálva a fő hős is elég bamba volt szerintem .
AZ anime vége hát az egyszerűen borzasztó volt . Komolyan a fő ellenségből is barát lesz majd hogy nem hát wtf....
Röviden tömören ha valaki szereti a kevésbé akció dús és talán talán szerelmi szálakkal foglalkozó animet (amit annyira jól nem csináltak meg...) azoknak ajánlom 😃
10/4 nagyon nagyon nagyon egyszer nézős kategória .. 😃 !
Srácok, valamilyen értelemben OFF téma, de ha valaki tud, pls help: Spoiler!
a segítségeteket szeretném kérni (kétlem hogy ti megtalálnátok, but who know's?) egyszer régebben találtam egy web oldalt, ami semmiből nem állt, csak egy hosszabb gif volt, amin két anime karakter táncolt (lányok, az egyik szőke) és szólt valami zene alatta, de azóta valamilyen módon elvesztettem szóval valaki nem tudja milyen oldal volt? vagy ennek van valamilyen fajtája ha valaki azt megmondaná már sokat segítene!
Kedvenc karakterfajta? Valamint top 5 belőle. (pl loli, tsundere, yandere stb)
Mivel én nem vagyok benne annyira az animés világban, ezeket a fogalmakat sose tudtam/érdekelt. Pont amiket írtál példának
tudom, viszont azok a karakterek, akiket szeretek egyik kategóriába se sorolnám. Szóval leírom a jelenlegi állás szerinti top 5 karakteremet:
1. Yuuki Asuna (SAO)
2. Furukawa család 2 női tagja (Nagisa & Sanae) (Clannad)
3. Okabe Rintarou (S;G)
4. Fujibayashi testvérek (Kyou & Ryou) (Clannad) (Kyou mondjuk lehet Tsundere)
5. Inori (Guilty Crown) (Nem tudom újra felkerült a listámra, lehet azért mert a kis közösségünkben, épp újra nézzük)
Mi az az 5 dolog amit ki nem állhatsz egy animében és mi az az 5 amit imádsz?
Utálom a következőket:
1. Egyediség hiánya
2. Tipikus ecchi jelenetek
3. Értelmetlen történet
4. Klisék használatának túlzásába vétele.
5. Cenzúrázott jelentek Ecchi, Eroge kategóriában.
Szeretem:
1. Ha van értelme megnézni a produktomot, nem szeretem pocsékolni az időmet. Szóval legyen jó történet, ez a minimum elvárásom. (Ezért nézek alig-alig animét , Visual Novelekben több fantáziát látok.)
2. Ha jól felvannak építve a konstrukciók, nincs hányingerem amikor közelebbről tanulmányozok egy objektumot. A színvilág is a szememnek megfelelő legyen. Tehát lényegében a rajzstílusra nem a grafikára akarom helyezni a hangsúlyt!
3. Ha jól komponált, nem remastered szutyok (lásd SAO 2. évad) zenék vannak egy rajzfilm során, sokszor lehet illuzióromboló egy jó jelenethez, egy nem eltalált muzsika.
4. Ha a karakterek nem ugyanazt a tipikusan bejáratot személyiséget kapják, van bennük valami egyediség.
5. Ha van a karaktereknek jellemfejlődése, látszik akár hogy évek teltek el az adott történet kezdete óta.
Hogyan nézitek az animéket?
-Többnyire már sehonnan, egyébként letöltve torrentről.
-Kizárólag Japán szinkron és Angol felirat játszik nálam.
-Minimum 720P (de ha régebbi az anime akkor nem fogok sírni a felbontás miatt)
Egy kérdés melyik animek azok amiknek örülnétek ha lenne több évada ?
- Uchuu Senkan Yamato (talán lesz remasterelt verzió a többi évadból is)
- Angel Beats (lesz is, hisz jön új VN is)
- Psycho Pass
- Steins;Gate (lesz is, hisz jön új VN is)
- Clannad (bár ebből inkább Novel folytatásnak örülnék)
- Guilty Crown
Na ez jó kérdés 😆 Mi az az 5 dolog amit ki nem állhatsz egy animében és mi az az 5 amit imádsz?
Nem szeressem:
-Verekedés közben általában kitárgyalják, mi is történt a Barátok köztben az elmúlt 6000 rész során 98 óta.
-A mindenség urai sokszor, jobban gyorsulnak ugrás közben, mint egy rakéta. (Kb ugyanolyan magasra is ugranak)
-Általában bevan kapcsolva a superpower cheat, vagyis egy 12 éves a kisujjával széttör egy 60centis betonblokkot bármilyen nemű erőlködés nélkül.
-Ugyanezek a gyerekek porig aláznak kiképzett felnőtteket (Gyorsabban, mint Bruce Lee a gerincsérülésével a másik tagot)
-Úgy húzzák vonják, ahogy csak tudják.
+1 az a sok idegesítő emotikon meg az eltorzuló nagy fejek (Ezek inkább csak sorozatokra jellemzőek vagy azoknak a egész estés változatára)
Szeretem benne:
-Néhány szereplő tud olyanokat mondani, hogy nem igaz 😆
-Általában mindig van egy szerethető karakter
-Egy embernek itt 5 ujja van (Igen, ez a mai világban egy erény)
-Általában azért érezni, hogy van életük a tagoknak (Kivéve az agyon hypeolt karaktereknél...biztos ismerős az érzés)
Hát látom az elmúlt két nap alatt felgyűlt az olvasni való 😀 .
Nos, akkor kezdeném is.
Általában online 360p-ben, de ha ne talán letöltöm néha, akkor azt minden képpen 720p-ben és természetesen mindig mindent japán szinkronnal és angol felirattal.
Melyik animek azok amiknek örülnétek ha lenne több évada ?
Amagi Brilliant Park ; Ao Haru Ride ; Bokura wa Minna Kawaisou ; Btooom! ; Kaze No Stigma;
No Game No Life ; Ookami-san to Shichinin no Nakama-tachi ; Skip Beat!
Kedvenc karakterfajta? Valamint top 5 belőle.
Hát nem igazán vagyok otthon a karaktertipusokban, de az olyan karakterek szeretem, amelyek több szempontból is összetettek. Bővebben: mély érzésekkel rendelkeznek , komoly háttér sztorival , fejlődőképes és megragadó személyiséggel.
Top 5 ilyen karakter:
-Otonashi Yuzuru - Angel Beats
-Lelouch Vi Britannia - Code Geass
-Yagami Light - Death Note
-Okabe Rintarou - Steins;Gate
-Ouma Shu - Guilty Crown
Ki nem állhatom :
- erőltetett fanservice
- a történet teljes hiánya
- befejezetlenség
Imádom:
- mindf*ck történet
- kidolgozott karakterek
- élethű érzelemátvitel (hogy mennyire jól éreztetnek dolgokat)
Offline, Magyar szinkron original DVD. Hibalehetőségek kizárva.
Esetleg ha éppen megy a TV-ben valami és eléggé érdekesnek tartom, hogy arra a 10 percre ott maradjak megnézni
Egy kérdés melyik animek azok amiknek örülnétek ha lenne több évada?
Így is sokat tovább nyújtanak mint kellene. Mivel nem vagyok a sorozatok híve, ezért azt szeretem, ha minél kevesebb részből (Akár hosszú részekkel) megoldják a történetet Spoiler!
pl Barátok közt Xezredik rész...
Esetleg egy folytatást elviselek, ha marad megválaszolatlan kérdés vagy egy dolog amire megéri kitérni akár egy rövid sorozat vagy (még)egy mozifilmmel.
Amúgy talán annak örülnék ha egy 20 percben kitértek volna Haku sárkányunkra, mert kapott 5-10percet (Felében eszméletlen...) és az szerintem kevés. Spoiler!
De azért vigyázni kell mit kíván az ember, mert benne lehet az is, hogy olyan illúzióromboló baromságokat is csinálhatnak, hogy hihetetlen...tehát mondhatni jóvanazúgyahogy
Online magyar felirattal, de csak ha találok jó minőségben, ha nem akkor keresek angol felirattal jó minőségűt.
Vagy ha még éppen futó animéről van szó akkor japán szink. + angol sub. mert azt hamarabb megcsinálják mint a magyart.😃
Blood Lad
Date a Live
Elfen Lied
Hellsing
Highschool of the Dead
Machine-Doll wa Kizutsukanai (Unbreakable Machine-Doll)
Mayo Chiki!
No Game No Life
Noragami
Sekirei
Strike the Blood
Trinity Blood (a befejezés elég vérszegény (nem szóvicc) lett, sajnos a light novel írója időközben meghalt, a barátja folytatta és lett egy csapnivaló befejezése.)
Vampire Knight
SoK-ot nem írom bele mert abból már be van jelentve az új évad (bár nem biztos) 2016-ra.
De ez a sorrend tök mind egy... Zero időrendben előbb volt, de később készült, ha jól tudom hogy hogy a novel is későbbi. Az Illiás fa*zságokkal meg teljesen felborították a világot.
Nem láttam azt még, most lesz majd megnézve, én utoljára hagyom mivel szinte semmi köze nincs az eredetihez, mert ugye spin off. Abba ilyen fanservice részek vannak, meg loli meg stb (most hogy abba is van e harc meg hasonló azt még nem tudom) szóval a mostani divat, a sima fate meg elég komoly a maga módján...
Viszont azt tudom mivel sudosu mondta hogy az unlimited blade works első évada majdnem ugyanaz mint a fate/stay, szóval lehet jobb lesz a kaleid előtte, és akkor nem lesz amaz unalmas.
Igen amit alattam irtak az igaz, ezért nehéz eldönteni, én anno a kijövés sorrendbe láttam, ezért most rewacholom forditva, de mint irtam a történet fate/zero --> stay night viszont sorrendtől függetlenül is érteni lehet...
Akkor ne cseréljem az Unlimited-et a kaleid-el? Csak nem fogok akkorát csalódni benne 😜 a Soul Eater NOT!-al sem volt sok bajom csak annyira kitartó már nem voltam 😜
Pontosan ebbe a sorrenbe rewatcholom éppen én is, mivel az unlimited blade works t is megakarom nézni. (nem rég indult a msáodik évad, mire végignézem ezt a sokat eljutok odáig, és remélhetőleg befejezik 😃😉 A történet ebbe a sorrendbe megy szóval jó lesz igy.
Hmm... szerintem azt hagyom inkább a végére, ezt s sorrendet alakítottam ki így egy kicsit utána nézve:
1. Fate/Zero
2. Fate/Zero 2nd
3. Fate/stay night
4. Fate/stay night: UNLIMITED BLADE WORKS - Prologue
5. Fate/stay night: UNLIMITED BLADE WORKS
6. Fate/kaleid liner
7. Fate/kaleid liner 2wei!
8. Fate/kaleid liner 2wei Herz!
De talán jobb lenne ha az Unlimited Blade Works lenne az utolsó és megcserélném a kaleid-el ha tényleg ennyire gagyinak mondjátok 😜 A Zero azért kerül előre, mert nem akarok úgy járni mint a gyűrűk urával, az előzmény legyen előzmény, talán úgy még epicebb lesz
soko: nem véletlen hogy a bleach az egyik kedvencem, a kard az egyik fő oka 😃
norbli01: én a zeroval kezdeném, viszont ha nem akarsz a grafikán "meglepődni" mivel ugyebár a zero később jött ki akkor kezd a fate/stay el. Ja és a kaleid, nos nekem nem volt idegzetem megnézni miután belenéztem. Lehet jobb lenne azzal kezdeni akkor nem fogsz csalódni benne. Ez olyan kb mint egy soul eater not! a soul eater hez képest.
Torrent 720p (ha nincs akkor 1080, ha az se akkor jó a 360 is akár, de 720p a legjobb, letöltési méretben is 😃 )
Japán szinkron + angol/magyar felirat, ez attól függ hogy a magyar milyen minőségű, mert néha olyanra lehet bukkanni hogy hihetetlen...
Hát abból rengeteg van 😃 Legalábbis akkor ha azok is számitanak amelyeknek mondjuk van 2. évada de nincs 3. etc
Először amelyeknek csak egy van:
- No game no life
- Another
- Servan x Service
- Isshukan friends
- Mayo chiki
- Barakamon
- Watamote
Amiből már minimum két évad van:
- K-on!
- Bleach
- Chihayafuru
- Seitokai yakuindomo
- Sao
- To aru index/railgun
Spinn-off az is, a lehető legbugyutább spinn-offja a szériának. Csak akkor ajánlatos nézni ha bejön a Mahou Shoujo, de akkor is a TuTu-val vagy a Madoka-val jobban jársz. 😃
Fate/Stay egy novel. Abból jön ki anime, a Fate/Stay Night, és a Fate/stay Night Unlimited Blade Works. Ezek a novel egyéb routjai, van három a Stay Night, az Unlimited Blade Works és a Heaven's Feel. Illetve van a Fate/Zero ami egy előzmény, de egyébként a Zero torony magasan a legjobb a szériából. Meg van egy rakat 1-2 részes OVAja, de ennyi. Ha másért nem is Gilgamesh-ért és Kotomine Kirei-ért megéri elkezdeni.
Valaki elmagyarázná nekem hogy a Fate/ sorozat végül is mi? Mert látom egész kultusz épült már köré... vagy legalábbis van 60 Fate/-el kezdődő anime.. Ezek kapcsolódnak egymáshoz vagy nem érdemes együtt megnézni őket? vagy ha érdemes milyen sorrendben? Hogyan nézitek az animéket?
Én is online nézem, most kezdem el le töltögetni őket.
Ha lehet HD-ban ha nincs olyanban szinte mindegy, csak lássam hogy mi történik vagyis jó a 360p is.
Japán szinkronnal és magyar felirattal szoktam nézni de lassan meg próbálok át állni az angolra.
- Unbreakable Machine-Doll (szánalmasan össze kavarnak benne mindent)
- Black Bullet
- Kiddy Grade
- Shingeki no Kyojin
- No Game No Life
- Soul Eater
- Bleach (várom a folytatást)
-Blood+
Általában az anime-et online nézem kivéve régebben a Dragon ball gt-t azt letöltöttem mivel azt magyar szinkronnal akartam megnézni de csalódás lett .
Nyelvalapján mára már japán szinkron magyar felirattal 😃
Minőségileg szintén törekszek arra hogy jó minőségben tudjam megnézni de a 480p is beérem .
Amit én is szeretnék rengeteg anime van ami nagyon jó lenne és csak 12 rész körüliek illetve nem mindegyiknél látok 2 évadra lehetőséget pedig megérné !
Azzal egyetértek hogy pl a naruto amit fir3 hozott fel példának rengeteg résszel rendelkezik ahogy a one piece is pedig mind a kettő számomra annyira nem emelkedik ki .
Személy szerint amikor néztem a narutot talán 100+ részig jutottam el de nagyon nagyon sok filler volt már akkor az animeben .
Egy kérdés melyik animek azok amiknek örülnétek ha lenne több évada ? 😃
Szerintem :
-trinity seven
-Seiken Tsukai no World Break
-pandora hearts
-Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo?
-attack on titan
-Strike the Blood
-Madan no Ou to Vanadis
és még folytatódna a lista mert még rengeteg van 😃 !
Megmondom az őszintét maga a karakter fajtákba annyira nem vagyok otthon ezért erre értelmeset nem is tudnák írni 😃 Mi az az 5 dolog amit ki nem állhatsz egy animében és mi az az 5 amit imádsz?
Hmm érdekes de amit egy anime-be én személy szerint nem szeretek az pl ha túl sok a dráma az ki tud készíteni .
A másik az esztelen ecchi mikor minden második mozdulattal leszakadt a ruha..stb 😃 Pedig szeretjük maga a kategóriát de csak mértékkel 😃
Jah igen amit még nem szerettek ha beállítják a főhősünket hatalmas erővel de a maga módján még is gyenge .
sajnos most ennyi jutott eszembe ilyen tájt már kicsit fáradt vagyok . Amit imádok 😃
xoki nagyon hasonló stílusunk van 😃 Mert a kard harcokat imádom !
Illetve ha ugye természetfeletti erővel bíró emberek harcolnak azt is imádom .
Most is megint csak ennyi gyűlt össze majd szerkesztem ha észhez térek .
Mellesleg elkezdtem a Tayutama: Kiss on my Deity hát eddig érdekes maradjunk annyiba.
Szerintem semmi baj nem volt azzal amit csináltak.. így is túl sokszor mutatták hogy milyen sorsuk van szegény kislányoknak, már elegem volt belőle, hogy folyton csak ez megy, a többi meg jó poén forrás volt.
Nekem az maradt meg a legjobban hogy a kívülálló lolikkal milyen jó morális szálat tudtak volna kezdeni, erre nem csináltak vele semmit. De loli együttalvós ***ság volt tömegéve. Meh.
A jól megírt. Összesen alig tudok mondeni de:
1: Lelouch, from Code Geass. Alapjában egy zseni, én imádom a stílusát is, és amit leművelt azt is. Egy sablon alapstoryt brutálisan megdobott egymaga.
2: Nakajima Youko, from Juuni Kokki. A KARAKTER csupa nagy betűvel, mivel innen úgy se látta senki, elmondom hogy az egyik legjobb női karakterfejlődést mutató karakter akit én láttam.
3: Guts, from Berserk. Ő igazából egy ideál lehetne, ha egy középkori fantasyvilágban lennénk.
4: Asogi Rin, from Mnemosyne. Elrontott karakter, de az alapjait, gyökereit rettenetesen jól kapták el, spoiler nélkül sajnos nem tudom elmondani.
5: Himura Kenshin, from Rurouni Kenshin. Kicsit kilóg, de példátlan shounen karakter, célokkal világnézetekkel, ködös de brutális múltal.
+1: Ja meg Haseo, de nem az animében nyújtott teljesítményéért.
Ha meg ilyen alap stílusokat kérdeztek akkor valszeg Yanderét mondanák, de nem az ilyen kislányokat mint a Higurashis ovisok meg Yuno.... BICS PLÍZ Rosarita Cisnerosra szavaznék. AKi nem ismeri [LINK]
+
1: Ha valami ötletes jól ki van találva, vagy érdekes. Magyarán semmi olyan ami manapság futna. 😃
-
1: Sablon
2: Olcsó karakterek (klisés stb)
3: Olcsó megoldások (értelmetlen gore és ecchi) - akame ga fos non stop ebből állt -
Nem tudok választani kedvencet, (főleg mert nem tudom mindegyiket) a top 5-ben sincsen igazán sorrend:
- Yaya - Unbreakable Machine-Doll
- Enju & Tina - Black Bullet (ez 2 😆😉
- Tsukiko Tsutsukakushi - Hentai Ouji to Warawanai Neko.
- Shiro - No Game No Life
Itt nagyjából egyet értek veled xoki 😃
Csak az imádok részhez a 2.: Mindegy miféle harc, de ha van benne legyen látványos, szépen kidolgozott (Ne legyen Naruto vs Pein feeling-em...)
norbli01: nekem le van töltve de valahogy nem volt kedvem elkezdeni, majd egyszer muszáj lesz már, csak sose jutok oda, mindig másikba kezdek bele 😃
Ja és igen a Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru nagyon jó anime én is nézem most az újat hetente miután kijött az új rész 😀
Na a kommenteket olvasgatva, kérdések:
Nekem Tsundere:
1. Misaka Mikoto (To aru)
2. Komichi Aya (Kiniro mosaic)
3. Takanashi Rikka & Aisaka Taiga holtversenyben a harmadik 😃
4. Sugiura Ayano (Yuru yuri)
5. Nakano Azusa (K-on! //sokan mondják tsunderének de szerintem nem igazán az ezért 5.)
Amit ki nem állhatok:
1. Mindenfajta oktalan gore poén (csak mint poén, nem mint pl elfen lied vagy another esetében!)
2. Yaoi/férfi fanservice/trap
3. Oktalan ecchi jelenet (ez olyan animékben idegesit ahova nem illik bele, valamint szinte értelmetlen módon történik, tehát nem egy fürdő jelenetre gondolok hanem pl elesik és leszakitja pont a ruhát )
4. Ha nincs sérülés/vér miután szétverték egymást, pl mert az anime fiatalabb korosztálynak készül.
5. Ha reménykednem kell a 2. évadban vagy várnom kell rá 😆
Amit imádok:
1. Tsundere/loli - abban az esetben ha jól kidolgozott a karakter
2. Kard harc FTW! bármiféle anime amiben kard a fő fegyver sorolhatjátok, hogy belistázzam 😃
3. Magát a rajz stilust grafikát etc - persze van kivétel, de ugy nagy általánosságban
4. Szinkron - lehet ha perfekt tudnám a japánt nem tetszene, de mivel szoktam hallgatni japán normal beszédet is ezért tudom hogy igen is rendesen végzik a seyuuk a munkájukat 😃
5. Zene - van kivétel itt is persze, de ez is általánosságban
Egyszer leirta a véleményét, valaki meg ugyanezt csinálja már mióta itt van, nem csak egy alkalommal és még csak nem is emlitettétek sose? Srsly?
Én meg a "tömegszemét" Naruto miatt, amit azóta viszont rosznak tartok, de valamilyen szinten csipázom. Na meg a respect.
Én például pont a "tömegszemét" Dragon Ball miatt szerettem bele az animékbe. Egyeseknek nem jó, de másoknak, mint például nekem is azért még tetszhet.
És most had ne szóljunk már bele egymás értékrendszerébe, mert úgy sincs semmi értelme.
Amúgy meg igazad van. Ha valaki foglalkozik vele, az tudja mit kell benne nézni. Engem az a téma nem nagyon foglal le, így külsőleg meg szerintem mind egyforma (Számomra)
Just Sayin'
(Egyébként most szereted, vagy jónak tartod mert nem ugyan az? Nekem is van pár olyan sorozat amit nagyon szeretek, közbe pedig tudom róla hogy iszonyat gyenge. Tudnák párat sorolni. 😃😉
Olyanok mint az argentin szappanoperák. Ugyanaz az alapjuk
Azt szokták mondani: kivétel erősíti a szabályt. Nekem az-az adott karakter és anime többet adott mint ezek a tömegszemetek lásd Dragon Ball, Naruto, Fairy tail (lehet ezekért utálni, de ez van,midnenkinek megvan az egyedi szemléletmódja) . Csak úgy, nem bántásból én is.
Mindenkinek meglehet a szubjektív véleménye. Meghallgattam a véleményed, én is elmondtam az
enyémet, ennyi.
Mondjuk valahogy olyan animékből amiben több a harc jelenet könnyebb amv-t összevágni.. 😃 A két OP-s talán ezért is a legjobbak.
(Szar az oldal csak 3 linket enged el. :/)
(EZ SPOILERES DURVÁN->😉
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9Ch45t5JhDo[/movie]
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=zRjoqi-870A[/movie]
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=wa8a_NXRQuo[/movie]
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3WL5914LVOY[/movie]
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OmBABA2Gl_I[/movie]
Nem szoktam sokat nézni, csak ezt a yt csatornát szóval:
Nem ismerek annyi AMV-t mert nem is szoktam olyan sokat nézni de ez megmaradt bennem:
Nekem ez:
De igazából még sok tetszik, főleg mert segítenek eldönteni, hogy milyen animét kezdjek el. Ezért kezdtem nézni a BTOOOM!-ot is.😃
Gondoltam megosztom veletek így este, a Shingeki no Kyojin Reluctant Heroes OST zongorás változatát amit egy lány énekel, nagyon jó szerintem így az eredeti után 😀
Régen egész jó dolgokat találtunk ki, pl. a szóláncosat az animés dolgokkal miért is hagytuk abba? 😃
Tudom, hogy sokat írok, bocsi 😆
Tayutama: Kiss on my Deity és igazából annyira nem tetszett az anime.
Keressünk pár pozitívumot talán a story annyira nem volt rossz de jó se ez egy köztes átlag .
Szerintem ennyi pozitívum jutott eszembe akkor jöjjön a negatívumok.
Alapból a grafika nem egy nagy szám,a zenék se voltak annyira jók illetve ami még elég gyatra volt az a harc ...AZ egy dolog hogy alig volt benne de legalább azok a jeleneteket dolgozták volna ki .
A másik a karakterek hát azok se voltak annyira eltalálva a fő hős is elég bamba volt szerintem .
AZ anime vége hát az egyszerűen borzasztó volt . Komolyan a fő ellenségből is barát lesz majd hogy nem hát wtf....
Röviden tömören ha valaki szereti a kevésbé akció dús és talán talán szerelmi szálakkal foglalkozó animet (amit annyira jól nem csináltak meg...) azoknak ajánlom 😃
10/4 nagyon nagyon nagyon egyszer nézős kategória .. 😃 !
Mivel én nem vagyok benne annyira az animés világban, ezeket a fogalmakat sose tudtam/érdekelt. Pont amiket írtál példának
tudom, viszont azok a karakterek, akiket szeretek egyik kategóriába se sorolnám. Szóval leírom a jelenlegi állás szerinti top 5 karakteremet:
1. Yuuki Asuna (SAO)
2. Furukawa család 2 női tagja (Nagisa & Sanae) (Clannad)
3. Okabe Rintarou (S;G)
4. Fujibayashi testvérek (Kyou & Ryou) (Clannad) (Kyou mondjuk lehet Tsundere)
5. Inori (Guilty Crown) (Nem tudom újra felkerült a listámra, lehet azért mert a kis közösségünkben, épp újra nézzük)
Utálom a következőket:
1. Egyediség hiánya
2. Tipikus ecchi jelenetek
3. Értelmetlen történet
4. Klisék használatának túlzásába vétele.
5. Cenzúrázott jelentek Ecchi, Eroge kategóriában.
Szeretem:
1. Ha van értelme megnézni a produktomot, nem szeretem pocsékolni az időmet. Szóval legyen jó történet, ez a minimum elvárásom. (Ezért nézek alig-alig animét , Visual Novelekben több fantáziát látok.)
2. Ha jól felvannak építve a konstrukciók, nincs hányingerem amikor közelebbről tanulmányozok egy objektumot. A színvilág is a szememnek megfelelő legyen. Tehát lényegében a rajzstílusra nem a grafikára akarom helyezni a hangsúlyt!
3. Ha jól komponált, nem remastered szutyok (lásd SAO 2. évad) zenék vannak egy rajzfilm során, sokszor lehet illuzióromboló egy jó jelenethez, egy nem eltalált muzsika.
4. Ha a karakterek nem ugyanazt a tipikusan bejáratot személyiséget kapják, van bennük valami egyediség.
5. Ha van a karaktereknek jellemfejlődése, látszik akár hogy évek teltek el az adott történet kezdete óta.
-Többnyire már sehonnan, egyébként letöltve torrentről.
-Kizárólag Japán szinkron és Angol felirat játszik nálam.
-Minimum 720P (de ha régebbi az anime akkor nem fogok sírni a felbontás miatt)
- Uchuu Senkan Yamato (talán lesz remasterelt verzió a többi évadból is)
- Angel Beats (lesz is, hisz jön új VN is)
- Psycho Pass
- Steins;Gate (lesz is, hisz jön új VN is)
- Clannad (bár ebből inkább Novel folytatásnak örülnék)
- Guilty Crown
Van több is a csatornán, elég jó néhány, van pár értelmetlen de nézhető, jó kis unaloműző 😃
Azt hiszem ideje lesz ezt animét is elkezdeni 😃
Nem szeressem:
-Verekedés közben általában kitárgyalják, mi is történt a Barátok köztben az elmúlt 6000 rész során 98 óta.
-A mindenség urai sokszor, jobban gyorsulnak ugrás közben, mint egy rakéta. (Kb ugyanolyan magasra is ugranak)
-Általában bevan kapcsolva a superpower cheat, vagyis egy 12 éves a kisujjával széttör egy 60centis betonblokkot bármilyen nemű erőlködés nélkül.
-Ugyanezek a gyerekek porig aláznak kiképzett felnőtteket (Gyorsabban, mint Bruce Lee a gerincsérülésével a másik tagot)
-Úgy húzzák vonják, ahogy csak tudják.
+1 az a sok idegesítő emotikon meg az eltorzuló nagy fejek (Ezek inkább csak sorozatokra jellemzőek vagy azoknak a egész estés változatára)
Szeretem benne:
-Néhány szereplő tud olyanokat mondani, hogy nem igaz 😆
-Általában mindig van egy szerethető karakter
-Egy embernek itt 5 ujja van (Igen, ez a mai világban egy erény)
-Általában azért érezni, hogy van életük a tagoknak (Kivéve az agyon hypeolt karaktereknél...biztos ismerős az érzés)
Nos, akkor kezdeném is.
Általában online 360p-ben, de ha ne talán letöltöm néha, akkor azt minden képpen 720p-ben és természetesen mindig mindent japán szinkronnal és angol felirattal.
Amagi Brilliant Park ; Ao Haru Ride ; Bokura wa Minna Kawaisou ; Btooom! ; Kaze No Stigma;
No Game No Life ; Ookami-san to Shichinin no Nakama-tachi ; Skip Beat!
Hát nem igazán vagyok otthon a karaktertipusokban, de az olyan karakterek szeretem, amelyek több szempontból is összetettek. Bővebben: mély érzésekkel rendelkeznek , komoly háttér sztorival , fejlődőképes és megragadó személyiséggel.
Top 5 ilyen karakter:
-Otonashi Yuzuru - Angel Beats
-Lelouch Vi Britannia - Code Geass
-Yagami Light - Death Note
-Okabe Rintarou - Steins;Gate
-Ouma Shu - Guilty Crown
Ki nem állhatom :
- erőltetett fanservice
- a történet teljes hiánya
- befejezetlenség
Imádom:
- mindf*ck történet
- kidolgozott karakterek
- élethű érzelemátvitel (hogy mennyire jól éreztetnek dolgokat)
Offline, Magyar szinkron original DVD. Hibalehetőségek kizárva.
Esetleg ha éppen megy a TV-ben valami és eléggé érdekesnek tartom, hogy arra a 10 percre ott maradjak megnézni
Így is sokat tovább nyújtanak mint kellene. Mivel nem vagyok a sorozatok híve, ezért azt szeretem, ha minél kevesebb részből (Akár hosszú részekkel) megoldják a történetet Spoiler!
Esetleg egy folytatást elviselek, ha marad megválaszolatlan kérdés vagy egy dolog amire megéri kitérni akár egy rövid sorozat vagy (még)egy mozifilmmel.
Amúgy talán annak örülnék ha egy 20 percben kitértek volna Haku sárkányunkra, mert kapott 5-10percet (Felében eszméletlen...) és az szerintem kevés. Spoiler!
xoki: Akkor megnyugodtam (még kb. 250gb-om van 😆😉 habár lehet hogy én többet fogok letölteni, csak meg is kell találnom őket 😃
Online magyar felirattal, de csak ha találok jó minőségben, ha nem akkor keresek angol felirattal jó minőségűt.
Vagy ha még éppen futó animéről van szó akkor japán szink. + angol sub. mert azt hamarabb megcsinálják mint a magyart.😃
Blood Lad
Date a Live
Elfen Lied
Hellsing
Highschool of the Dead
Machine-Doll wa Kizutsukanai (Unbreakable Machine-Doll)
Mayo Chiki!
No Game No Life
Noragami
Sekirei
Strike the Blood
Trinity Blood (a befejezés elég vérszegény (nem szóvicc) lett, sajnos a light novel írója időközben meghalt, a barátja folytatta és lett egy csapnivaló befejezése.)
Vampire Knight
SoK-ot nem írom bele mert abból már be van jelentve az új évad (bár nem biztos) 2016-ra.
😃
923 fájl, tehát kb annak a fele, mivel kb felénél van feliratfájl is... Tehát kerekitsünk fel egy 500 részre 😃
xoki: Neked mennyit foglalnak az eddig letöltött animék és kb. hány rész van letöltve? 😃
Viszont azt tudom mivel sudosu mondta hogy az unlimited blade works első évada majdnem ugyanaz mint a fate/stay, szóval lehet jobb lesz a kaleid előtte, és akkor nem lesz amaz unalmas.
Igen amit alattam irtak az igaz, ezért nehéz eldönteni, én anno a kijövés sorrendbe láttam, ezért most rewacholom forditva, de mint irtam a történet fate/zero --> stay night viszont sorrendtől függetlenül is érteni lehet...
Én is a Zero-t néztem meg előbb. Az után a Stay Night nagyon gagyi lesz. A Zero fényévekkel veri a Stay Night-ot.
1. Fate/Zero
2. Fate/Zero 2nd
3. Fate/stay night
4. Fate/stay night: UNLIMITED BLADE WORKS - Prologue
5. Fate/stay night: UNLIMITED BLADE WORKS
6. Fate/kaleid liner
7. Fate/kaleid liner 2wei!
8. Fate/kaleid liner 2wei Herz!
De talán jobb lenne ha az Unlimited Blade Works lenne az utolsó és megcserélném a kaleid-el ha tényleg ennyire gagyinak mondjátok 😜 A Zero azért kerül előre, mert nem akarok úgy járni mint a gyűrűk urával, az előzmény legyen előzmény, talán úgy még epicebb lesz
1: Juuni Kokki
2: Junni Kokki
3: Junni Kokki
4: Juuni Kokki
5: Juuni Kokki
Első 100 szavazottam ugyan az lenne, utána esetleg egy Berserket megszavaznék
norbli01: én a zeroval kezdeném, viszont ha nem akarsz a grafikán "meglepődni" mivel ugyebár a zero később jött ki akkor kezd a fate/stay el. Ja és a kaleid, nos nekem nem volt idegzetem megnézni miután belenéztem. Lehet jobb lenne azzal kezdeni akkor nem fogsz csalódni benne. Ez olyan kb mint egy soul eater not! a soul eater hez képest.
Torrent 720p (ha nincs akkor 1080, ha az se akkor jó a 360 is akár, de 720p a legjobb, letöltési méretben is 😃 )
Japán szinkron + angol/magyar felirat, ez attól függ hogy a magyar milyen minőségű, mert néha olyanra lehet bukkanni hogy hihetetlen...
Hát abból rengeteg van 😃 Legalábbis akkor ha azok is számitanak amelyeknek mondjuk van 2. évada de nincs 3. etc
Először amelyeknek csak egy van:
- No game no life
- Another
- Servan x Service
- Isshukan friends
- Mayo chiki
- Barakamon
- Watamote
Amiből már minimum két évad van:
- K-on!
- Bleach
- Chihayafuru
- Seitokai yakuindomo
- Sao
- To aru index/railgun
Én is online nézem, most kezdem el le töltögetni őket.
Ha lehet HD-ban ha nincs olyanban szinte mindegy, csak lássam hogy mi történik vagyis jó a 360p is.
Japán szinkronnal és magyar felirattal szoktam nézni de lassan meg próbálok át állni az angolra.
- Unbreakable Machine-Doll (szánalmasan össze kavarnak benne mindent)
- Black Bullet
- Kiddy Grade
- Shingeki no Kyojin
- No Game No Life
- Soul Eater
- Bleach (várom a folytatást)
-Blood+
Ezekre gondoltam nagy részt 😃
Nyelvalapján mára már japán szinkron magyar felirattal 😃
Minőségileg szintén törekszek arra hogy jó minőségben tudjam megnézni de a 480p is beérem .
Amit én is szeretnék rengeteg anime van ami nagyon jó lenne és csak 12 rész körüliek illetve nem mindegyiknél látok 2 évadra lehetőséget pedig megérné !
Azzal egyetértek hogy pl a naruto amit fir3 hozott fel példának rengeteg résszel rendelkezik ahogy a one piece is pedig mind a kettő számomra annyira nem emelkedik ki .
Személy szerint amikor néztem a narutot talán 100+ részig jutottam el de nagyon nagyon sok filler volt már akkor az animeben .
Egy kérdés melyik animek azok amiknek örülnétek ha lenne több évada ? 😃
Szerintem :
-trinity seven
-Seiken Tsukai no World Break
-pandora hearts
-Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo?
-attack on titan
-Strike the Blood
-Madan no Ou to Vanadis
és még folytatódna a lista mert még rengeteg van 😃 !
Megmondom az őszintét maga a karakter fajtákba annyira nem vagyok otthon ezért erre értelmeset nem is tudnák írni 😃
Hmm érdekes de amit egy anime-be én személy szerint nem szeretek az pl ha túl sok a dráma az ki tud készíteni .
A másik az esztelen ecchi mikor minden második mozdulattal leszakadt a ruha..stb 😃 Pedig szeretjük maga a kategóriát de csak mértékkel 😃
Jah igen amit még nem szerettek ha beállítják a főhősünket hatalmas erővel de a maga módján még is gyenge .
sajnos most ennyi jutott eszembe ilyen tájt már kicsit fáradt vagyok .
Amit imádok 😃
xoki nagyon hasonló stílusunk van 😃 Mert a kard harcokat imádom !
Illetve ha ugye természetfeletti erővel bíró emberek harcolnak azt is imádom .
Most is megint csak ennyi gyűlt össze majd szerkesztem ha észhez térek .
Mellesleg elkezdtem a Tayutama: Kiss on my Deity hát eddig érdekes maradjunk annyiba.
A jól megírt. Összesen alig tudok mondeni de:
1: Lelouch, from Code Geass. Alapjában egy zseni, én imádom a stílusát is, és amit leművelt azt is. Egy sablon alapstoryt brutálisan megdobott egymaga.
2: Nakajima Youko, from Juuni Kokki. A KARAKTER csupa nagy betűvel, mivel innen úgy se látta senki, elmondom hogy az egyik legjobb női karakterfejlődést mutató karakter akit én láttam.
3: Guts, from Berserk. Ő igazából egy ideál lehetne, ha egy középkori fantasyvilágban lennénk.
4: Asogi Rin, from Mnemosyne. Elrontott karakter, de az alapjait, gyökereit rettenetesen jól kapták el, spoiler nélkül sajnos nem tudom elmondani.
5: Himura Kenshin, from Rurouni Kenshin. Kicsit kilóg, de példátlan shounen karakter, célokkal világnézetekkel, ködös de brutális múltal.
+1: Ja meg Haseo, de nem az animében nyújtott teljesítményéért.
Ha meg ilyen alap stílusokat kérdeztek akkor valszeg Yanderét mondanák, de nem az ilyen kislányokat mint a Higurashis ovisok meg Yuno.... BICS PLÍZ Rosarita Cisnerosra szavaznék. AKi nem ismeri [LINK]
+
1: Ha valami ötletes jól ki van találva, vagy érdekes. Magyarán semmi olyan ami manapság futna. 😃
-
1: Sablon
2: Olcsó karakterek (klisés stb)
3: Olcsó megoldások (értelmetlen gore és ecchi) - akame ga fos non stop ebből állt -
Nem tudok választani kedvencet, (főleg mert nem tudom mindegyiket) a top 5-ben sincsen igazán sorrend:
- Yaya - Unbreakable Machine-Doll
- Enju & Tina - Black Bullet (ez 2 😆😉
- Tsukiko Tsutsukakushi - Hentai Ouji to Warawanai Neko.
- Shiro - No Game No Life
Itt nagyjából egyet értek veled xoki 😃
Csak az imádok részhez a 2.: Mindegy miféle harc, de ha van benne legyen látványos, szépen kidolgozott (Ne legyen Naruto vs Pein feeling-em...)
Ja és igen a Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru nagyon jó anime én is nézem most az újat hetente miután kijött az új rész 😀
Na a kommenteket olvasgatva, kérdések:
Nekem Tsundere:
1. Misaka Mikoto (To aru)
2. Komichi Aya (Kiniro mosaic)
3. Takanashi Rikka & Aisaka Taiga holtversenyben a harmadik 😃
4. Sugiura Ayano (Yuru yuri)
5. Nakano Azusa (K-on! //sokan mondják tsunderének de szerintem nem igazán az ezért 5.)
Amit ki nem állhatok:
1. Mindenfajta oktalan gore poén (csak mint poén, nem mint pl elfen lied vagy another esetében!)
2. Yaoi/férfi fanservice/trap
3. Oktalan ecchi jelenet (ez olyan animékben idegesit ahova nem illik bele, valamint szinte értelmetlen módon történik, tehát nem egy fürdő jelenetre gondolok hanem pl elesik és leszakitja pont a ruhát )
4. Ha nincs sérülés/vér miután szétverték egymást, pl mert az anime fiatalabb korosztálynak készül.
5. Ha reménykednem kell a 2. évadban vagy várnom kell rá 😆
Amit imádok:
1. Tsundere/loli - abban az esetben ha jól kidolgozott a karakter
2. Kard harc FTW! bármiféle anime amiben kard a fő fegyver sorolhatjátok, hogy belistázzam 😃
3. Magát a rajz stilust grafikát etc - persze van kivétel, de ugy nagy általánosságban
4. Szinkron - lehet ha perfekt tudnám a japánt nem tetszene, de mivel szoktam hallgatni japán normal beszédet is ezért tudom hogy igen is rendesen végzik a seyuuk a munkájukat 😃
5. Zene - van kivétel itt is persze, de ez is általánosságban