Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bronson avatar
a full fordulatszámra nem lesz szükség, mivel okésak a hőfokok, egy kicsit ha megemeled hogy lejjebb menjen és annyi...
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Kösz az infókat. 😀 Szóval akkor semmi gond nincs a karival, hűtés szempontjából. Majd megpróbálom 50%-on meg 100% fordulat mellett is. Bár nem szeretem mikor hangos a gépem, úgy szeretem mikor szépen halkan dorombol. De hát inkább legyen hangosabb egy kicsit a szokásosnál, mint sem, h megfőljön a saját levében! 😆
0
0
0
0
Bronson avatar
az még átlagosnak is mondható (főleg ebben a melegben) de én a helyedben azért felnyomnám bár 50%-ra játék közben...
0
0
0
0
Manyik75 avatar
76c az nagyon jó érték játék közben, ne aggódj miatta az üzemi hőmérséklet.
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Fan speed auto-ra van rakva a kártyámnál. Hőmérséklet eléri 76c fokot játszás közben, de 26%-nál jobban nem hajlandó megerőltetni magát. Vagy ez még normális, vagy úgy gondolja, h még nem érdemes a tartalékokhoz nyúlni és feljebb csavarni a fordulatot, h ne melegedjen fel annyira a vga? 😀
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm!
Thief-be leszedtem egy 1.5-ös frissítést és ott van,tényleg sokkal jobb és már very highon(textúra,árnyékok) is megvan a 30fps 😀
0
0
0
0
no avatar
Helló! Windows 7 üdvözöljük üzenet után fekete képernyő google rákeresésre vga hibát írt. Majd voltak opciók kül. megoldásokra. driver frissítés nem jött be. Feladatkezelő- explorer.exe leállítása fájl-új folyamat hozzáadása- explorer.exe Asztal-tálca bejött. Csak így hozható be, gép bekapcs után magától nem akar :S

Vmit 5let??
Túl fáradt vagyok most keresgélni, majd majd egy kiadós alvás után ,ha nem lesz semmi jó8 😀
0
0
0
0
FeRR avatar
Nekem a proci kivételével ugyanez a spec-em, szóval egy 10-15-ös növekedést várhatsz!

szerk: Na jó, fogalmam sincs mi a hiba, HDMI kábelre és TV-re váltottam 2 teszt erejéig, az elsőnél kimentem egy pillanatra, mire visszajöttem fekete képernyő lett (nem csíkos, csak mintha kikapcsolt volna, pedig nem volt), ezért újraindítottam, lenyomtam még egy tesztet, és hiba nélkül ment vagy 8 percig, utána kikapcsoltam.. szóval, most kevesebbet tudok, mint ezelőtt, mindjárt lenyomok egy harmadik tesztet is gyorsan
0
0
0
0
cseszka avatar
Szerintem nem sok,vagyis nem vészes,a 280X is elég FHD felbontásra,meg az i5 is.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
tételezzük fel hogy van egy i5 4460-as procim 8gb-ramom meg egy r9 280x-em
ugyebár a monitorom 1600x900-as felbontású kb mennyi az fps többlet fullhd-hoz képest?
tudom hogy játékfüggő de sok kevés elhanyagolható vagy sem?
0
0
0
0
csuz-li avatar
A Thief-hez egy frissítéssel érkezett a Mantle...
Google első találat mindjárt egy teszt: [LINK]
Ugyanez magyarul: [LINK]
0
0
0
0
no avatar
Köszi!
A Thief-nél nincsen semmmi ilyen.
Ilyen a display:
https://www.kepfeltoltes.hu/view/150612/6104695211_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Graphics:
https://www.kepfeltoltes.hu/view/150612/149532322_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
FeRR avatar
amint szerzek pótmonitort, letesztelem!
0
0
0
0
csuz-li avatar
Azért nem lehetetlen... (főleg annak fényében, hogy ez már egyszer megoldotta a problémát)
Ám próbáld ki a második javaslatomat: nézd meg másik VGA-val és másik monitorral. Az sem lehetetlen, hogy a monitor a hibás, vagy maga a csatlakozó aljzat. Szóval mindenképpen szűkíteni kellene valahogy a hibaforrást. Persze lehet, hogy lesz itt valaki, akinek volt már ilyen konkrét problémája és ő tudni fogja a tuti tippet.
0
0
0
0
FeRR avatar
A kábel csere már megvolt, mikor anno ezt csinálta pár héttel ezelőtt.. kicseréltem, és a mai napig nem is volt hiba.. de lehetetlen, hogy magától megtört volna most is..
0
0
0
0
csuz-li avatar
Sok minden okozhatja, de egy dolgot érdemes kipróbálni: fordítsd meg a kábelt a monitor és a gép között, mivel elképzelhető, hogy az tört meg. Kicsi az esély arra, hogy ez a baj, viszont nem kerül semmibe.
Érdemes kipróbálni a gépet másik VGA-val és ugyan azzal a VGA-val, de másik monitorral. Így be tudod szűkíteni, hogy mi a hibás: a monitor, vagy a VGA.
0
0
0
0
FeRR avatar
Na, üdv ismét, nemrég írtam, hogy a gép megszokott halni használat közben, és függőleges csíkok jelennek meg a képernyőn, változó színnel (legutóbb fehér és szürke, sötétebb csíkokkal). Két hétig nem is volt semmi baj, csak most újra, lenyomtam a furmarkot, pár másodperc után halál, pedig mióta nem írtam, hibátlanul futott minden, még a Metro 2 részét is kijátszottam újra, pedig azok nem keveset esznek.. Szóval nem értem, mi lehet a probléma? itt van róla két kép:

https://kepfeltoltes.hu/150612/IMG_1045_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/150612/IMG_1046_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
no avatar
Bf4-nél a grafika beállításainál kell beálítani.Bal oldalt legfelül az első lehetőség az,hogy a directx 11-et átnyomhatod Mantle-re.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Én a Thief alatt próbáltam a Mantle-t. Nálam nem igazán változott a teljesítmény, csak a processzorterhelés lett egyenletesebben elosztva a magok között. Ott az indításkor a beállítások között kellett bepipálni a "display" fülön, hogy használja a Mantle-t. Bf4-ről nem tudok semmit, mert nem játszottam vele, de gondolom hasonló a helyzet.
0
0
0
0
no avatar
De azért legalább valaki megpróbálna segíteni?
Csak ki szeretném próbálni...
0
0
0
0
Puffin avatar
mert a Mantle a CPU-ról veszi le a terhet és a videókártyára teszi át. Cpu limitet csökkenti. Nálad semmi olyan nincs, max mégjobban leterheled a kártyát és még melegebb lesz.
0
0
0
0
no avatar
Miért is?
Bf4 ultrán megy 4x msaa-val thief meg,minen high meg on.
0
0
0
0
Puffin avatar
asd123: avval a kártyával szerintem felesleges a Mantle.
0
0
0
0
Teeborg avatar
Köszi a segítséget! Asszem akkor hamarosan benevezek egy 280x-re! :-)
0
0
0
0
no avatar
A Mantle hogyan megy?
Feltettem a drivereket,írja,h xy mantle verzió,de sehogy sem tudom bekapcsolni.
Thief-em és BF4-em is van és nem lehet átállítani.
Konkrétan bf4-et nem néztem,mert letöröltem,se nem mintha lehetett volna választani...
De Thief-be segítenétek bekapcsolni?
i4-3160
r7 250x(15.5)
0
0
0
0
Bronson avatar
el fogja bírni bőven!
0
0
0
0
ddkk22 avatar
tibi0307
Igaza van tucanagabornak, r9 280 alatt nem érdemes gondolkodnod.
0
0
0
0
Teeborg avatar
Sziasztok!
A mostani kártyámhoz képest egy R9 270 mekkora ugrás lenne? Ez sem olyan rossz,elvagyok vele, de azért a Witcher III pl. eléggé megfogja. Köszi előre is!
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Battlefield 4[29]
Battlefield Hardline
Thief
Star Citizen[30][31]
Plants vs. Zombies: Garden Warfare
Civilization: Beyond Earth[32]
Dragon Age: Inquisition
Mirror's Edge 2
Sniper Elite III[33]
Star Wars Battlefront[34]

[LINK]
0
0
0
0
Liptik avatar
Mantle melyik játékokba segít? A BF4-en kívül?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
asdasdasd555

A mantlét csak az azt támogató játékokban tudod bekapcsolni, ( PL: Battlefield 4) DX10 vagy 11 helyett.
0
0
0
0
asdasdasd555 avatar
Sziasztok, a Mantle nevű programot hol lehet bekapcsolni?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Luiboy
Köszönöm 😀
0
0
0
0
Manyik75 avatar
ddkk22

Az R9 290/X nél ez nem egyedi hiba.

a probléma szoftveres eredetű és csak azokat a modelleket érinti, amelyek Elpida gyártmányú GDDR5-ös memóriachipeket használnak.
... a szoftvermérnökök pedig hamar megtalálták a hiba okát, ám az alapos tesztelés miatt egy kicsit várni kellett a driver megjelenésére – ez érthető is, hiszen a vállalat biztosra akart menni.

Itt egy forum:
Kérdezz itt.

[LINK]

Egyébként ha az omegával ( 14,12) nincs gond akkor hagyd fent azt.
Majd ha jön valamikor rendes driver akkor frissítesz majd 😀

Itt egy hasonló konfig hasonló hiba.
Olvasd végig hátha segít.

[LINK]
0
0
0
0
ddkk22 avatar
csuz-li
Azon a nézeten van, de nincs ott semmi frissítés.
0
0
0
0
csuz-li avatar
ddkk22: A beállítások között válaszd a speciális nézetet. Onnantól az előbbi leírás alapján meg kellene találni a frissítést. Amúgy a normál nézet főlapjának aljára rakja ezt a pontot.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
csuz-li
Nekem nem ír olyan hogy szoftverfrissítés, csak hogy amd kezdőoldal, szoftver, hardver.
0
0
0
0
csuz-li avatar
ddkk22: Van oylan, hogy a gyártói drivert kell elsőre feltelepíteni, mert van bent spéci dolog. Viszont gondolom a gyártói driver is felteszi a catalist-et. Ha feltette, akkor ne szedj le külön semmit, hanem a catalistet indítsd és ott a bal menüben az információ alatt van a szoftverfrissítés menüpont. Ha azt megnyitod, akkor ott van egy gomb, hogy "frissítések keresése most...". Használd azt frissítésre.
0
0
0
0
troger avatar
MaTpr0F: Köszönöm a választ! régen mindig radeonom volt és amikor meglett a mostani kártyám eldöntöttem, hogy soha többé radeon.... NV driver és támogatási oldalról nézve valami baromi jó és egyszerű ami egyből belopta magát a szívembe... bár ebbe van valami, hogy meg kellene várni az új radeonokat és megvárni hogy lenyomják az gtx980 TI árát ( ezt megfontolom) ha már 10k-t nyerek a dolgon akkor is megéri számomra! Igen figyeltem hogy már közel 20k-t csúszott a mezei 980 ára de akkor inkább Ti ami valószínű tovább lesz elég akár 1080p-be mint a mezei 980.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Felraktam a legújabb vga drivert, de újraindítás után megint fekete képernyő fogad, és azt írja a monitor hogy nincs jel. Mitől van ez? Az asus oldalrol letöltött driverrel nincs semmi gond.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Amiről te hallottál az a Pascal gpu, ami majd HBM-el jön, de az még fejlesztési stádiumban van, majd valamikor jövő ősszel fog jönni.
A 980Ti erős kártya lett, de érdemes megvárni az AMD kártyáit, már csak az általuk előidézett árcsökkenés miatt is. Meg ha nem csak NV jöhet szóba akkor meg pláne várd meg az új Radeonokat.

Egyébként most a 980 ára is kezd lejjebb csúszni, szóval ha nem bazi nagy felbontásban játszol (FHD monitorral mondjuk 1080p-t tippelek, amihez több mint tökéletes), akkor azon is érdemes elagyalni.

Megbízható gyártók: Evga, Asus, MSI, Gigabyte, Gainward ebben a sorrendben.
0
0
0
0
troger avatar
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy valaki hallot e valamit nvidia oldalról, hogy március környékén esetleg 1-2 hónapra rá várható valami új csoda kártya? Azért érdekel mert pár hónapja elkezdtem félrerakni fizumból, hogy beruházzak egy izmos kártyába mivel a mostani kicsit gyengus és már csak egy jó kártya hiányzik a gépből. amikor elkezdtem a gtx 980 volt a kiszemelt áldozat most ez módosult a gtx980 Ti-re az árat olyan 250k körülire lőttem be. ( valahol olvastam olyasmit, hogy valami új gpu-n dolgoznak, érdemes lesz e megvárnom vagy maradjon a gtx980 Ti?) Tudom ez még sok idő de szeretek időbe felkészülni... Ezenkívűl melyik gyártótótól érdemes kártyát venni nem szeretem a gyárilag húzott dolgokat se és a tuning sem érdekel, a megbízhatóság és a hosszú élettartam a fő szempontom....
A válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
csuz-li avatar
ddkk22: A catalist automatikusan frissít. Azt az AMD oldaláról szedd le. Utána hagyd, hadd dolgozzon. A bétát én is leszedtem, de nekem nem volt vele gondom. (Azt is tudni kell, hogy nem a gyártótól kapott telepítőt használtam első telepítésnél, hanem az AMD oldaláról szedtem le alapból, bár nem tudom, ez mennyit számít) A Catalist most sem írja nekem egyébként, hogy béta lenne fent, pedig az van és nem is dob frissítési lehetőséget, hanem az Omegát jelöli, mint legfrissebb driver. Az eszközkezelőben viszont a bétához tartozó illesztő program verziószáma van. Szóval szerintem ha fent van a catalist, akkor azon keresztül frissíts, az a biztos. Ami azon jön, az stabil és jó.
Bronson: Nekem működik a béta. A GTA-hoz szedtem le, és gyorsított is rajta, pontosabban megoldotta a laggolást nagy sebességű autókázás mellett.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Én letöltöttem a 15.5betat, de miután felrakta és újraindult, fekete képernyő fogadott, és újra kellett rakni a gépet, most a 14.15omege van fent, amivel semmi gond nincs eddig.
0
0
0
0
Bronson avatar
winrar : + előtte körbenézek fórumokon nem e egy katasztrófa a legfrissebb beta driver... 😆
0
0
0
0
winrar avatar
Fölmegyek az AMD oldalára, kiválasztom a kártyám és az oprendszerem és letöltöm a legfrissebbet.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Ha meg nem az AMD oldaláról, akkor az AMD programjáról 😆 Úgy is sipárog már a CCC(P), ha új driver van
0
0
0
0
roba1996 avatar
Bronson: Köszike nem tettem fel ! De amugy mire jó ez? Mert ha jól olvastam akkor ez az AMD procikhoz valami!
0
0
0
0
Bronson avatar
az amd oldaláról... ha ott nincs, máshol sincs.

roba1996: nem szükséges feltenni ...
0
0
0
0
roba1996 avatar
Amd kártyánál mint pl az enyémnél driver telepítés közbe be lehet pipálni ezt a programot , hogy ezt is tegye fel acp application és nem tudom mire szolgál ez a valami?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció