Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Thief-be leszedtem egy 1.5-ös frissítést és ott van,tényleg sokkal jobb és már very highon(textúra,árnyékok) is megvan a 30fps 😀
Vmit 5let??
Túl fáradt vagyok most keresgélni, majd majd egy kiadós alvás után ,ha nem lesz semmi jó8 😀
szerk: Na jó, fogalmam sincs mi a hiba, HDMI kábelre és TV-re váltottam 2 teszt erejéig, az elsőnél kimentem egy pillanatra, mire visszajöttem fekete képernyő lett (nem csíkos, csak mintha kikapcsolt volna, pedig nem volt), ezért újraindítottam, lenyomtam még egy tesztet, és hiba nélkül ment vagy 8 percig, utána kikapcsoltam.. szóval, most kevesebbet tudok, mint ezelőtt, mindjárt lenyomok egy harmadik tesztet is gyorsan
ugyebár a monitorom 1600x900-as felbontású kb mennyi az fps többlet fullhd-hoz képest?
tudom hogy játékfüggő de sok kevés elhanyagolható vagy sem?
Google első találat mindjárt egy teszt: [LINK]
Ugyanez magyarul: [LINK]
A Thief-nél nincsen semmmi ilyen.
Ilyen a display:
Graphics:
Ám próbáld ki a második javaslatomat: nézd meg másik VGA-val és másik monitorral. Az sem lehetetlen, hogy a monitor a hibás, vagy maga a csatlakozó aljzat. Szóval mindenképpen szűkíteni kellene valahogy a hibaforrást. Persze lehet, hogy lesz itt valaki, akinek volt már ilyen konkrét problémája és ő tudni fogja a tuti tippet.
Érdemes kipróbálni a gépet másik VGA-val és ugyan azzal a VGA-val, de másik monitorral. Így be tudod szűkíteni, hogy mi a hibás: a monitor, vagy a VGA.
Csak ki szeretném próbálni...
Bf4 ultrán megy 4x msaa-val thief meg,minen high meg on.
Feltettem a drivereket,írja,h xy mantle verzió,de sehogy sem tudom bekapcsolni.
Thief-em és BF4-em is van és nem lehet átállítani.
Konkrétan bf4-et nem néztem,mert letöröltem,se nem mintha lehetett volna választani...
De Thief-be segítenétek bekapcsolni?
i4-3160
r7 250x(15.5)
Igaza van tucanagabornak, r9 280 alatt nem érdemes gondolkodnod.
A mostani kártyámhoz képest egy R9 270 mekkora ugrás lenne? Ez sem olyan rossz,elvagyok vele, de azért a Witcher III pl. eléggé megfogja. Köszi előre is!
Battlefield Hardline
Thief
Star Citizen[30][31]
Plants vs. Zombies: Garden Warfare
Civilization: Beyond Earth[32]
Dragon Age: Inquisition
Mirror's Edge 2
Sniper Elite III[33]
Star Wars Battlefront[34]
[LINK]
A mantlét csak az azt támogató játékokban tudod bekapcsolni, ( PL: Battlefield 4) DX10 vagy 11 helyett.
Köszönöm 😀
Az R9 290/X nél ez nem egyedi hiba.
a probléma szoftveres eredetű és csak azokat a modelleket érinti, amelyek Elpida gyártmányú GDDR5-ös memóriachipeket használnak.
... a szoftvermérnökök pedig hamar megtalálták a hiba okát, ám az alapos tesztelés miatt egy kicsit várni kellett a driver megjelenésére – ez érthető is, hiszen a vállalat biztosra akart menni.
Itt egy forum:
Kérdezz itt.
[LINK]
Egyébként ha az omegával ( 14,12) nincs gond akkor hagyd fent azt.
Majd ha jön valamikor rendes driver akkor frissítesz majd 😀
Itt egy hasonló konfig hasonló hiba.
Olvasd végig hátha segít.
[LINK]
Azon a nézeten van, de nincs ott semmi frissítés.
Nekem nem ír olyan hogy szoftverfrissítés, csak hogy amd kezdőoldal, szoftver, hardver.
A 980Ti erős kártya lett, de érdemes megvárni az AMD kártyáit, már csak az általuk előidézett árcsökkenés miatt is. Meg ha nem csak NV jöhet szóba akkor meg pláne várd meg az új Radeonokat.
Egyébként most a 980 ára is kezd lejjebb csúszni, szóval ha nem bazi nagy felbontásban játszol (FHD monitorral mondjuk 1080p-t tippelek, amihez több mint tökéletes), akkor azon is érdemes elagyalni.
Megbízható gyártók: Evga, Asus, MSI, Gigabyte, Gainward ebben a sorrendben.
Az lenne a kérdésem, hogy valaki hallot e valamit nvidia oldalról, hogy március környékén esetleg 1-2 hónapra rá várható valami új csoda kártya? Azért érdekel mert pár hónapja elkezdtem félrerakni fizumból, hogy beruházzak egy izmos kártyába mivel a mostani kicsit gyengus és már csak egy jó kártya hiányzik a gépből. amikor elkezdtem a gtx 980 volt a kiszemelt áldozat most ez módosult a gtx980 Ti-re az árat olyan 250k körülire lőttem be. ( valahol olvastam olyasmit, hogy valami új gpu-n dolgoznak, érdemes lesz e megvárnom vagy maradjon a gtx980 Ti?) Tudom ez még sok idő de szeretek időbe felkészülni... Ezenkívűl melyik gyártótótól érdemes kártyát venni nem szeretem a gyárilag húzott dolgokat se és a tuning sem érdekel, a megbízhatóság és a hosszú élettartam a fő szempontom....
A válaszokat előre is köszönöm.
Bronson: Nekem működik a béta. A GTA-hoz szedtem le, és gyorsított is rajta, pontosabban megoldotta a laggolást nagy sebességű autókázás mellett.
roba1996: nem szükséges feltenni ...