AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
LOL 😆 Hát legalább találtunk egy játékot ahol lehet tesztelni a processzorokat 😆
Pixx kíváncsi vagyok holnap hogy viszi neked a I7-2600K Nagyon várom 😆 De hogy kaphatot ki az I5-3470 egy Fx-töl én úgy tudtam erősebb. Csalódtam az i5-ben most elsőnek, ez elég érdekes.
De találtam videót ahol I5-3470 GTX 970 mellet fix 60 fps-el viszi
0
0
0
0
Pixx avatar
Mi ez a játék te nem gondoltam volna hogy az fx-nél a 4 modult is így leterheli vagy ha tetszik 8mag
ah már rendesen kíváncsi vagyok rá hogyan fog menni 😃
0
0
0
0
bassus16 avatar
Nem mondok többet csak annyit, hogy 37k volt a processzor. Mond, hogy nem érte meg.
0
0
0
0
FoLey avatar
Délutáni fárasztó melo után ezeket végigcsemetézni,jókat ásítóztam.
0
0
0
0
bassus16 avatar
És mit szűrtél le a videómból? Vagy mért volt rá szükség?
0
0
0
0
no avatar
Én kölcsön adom az enyémet ha kell :-) 2300 volt akciósan a pcx-ről
Kösz a videót , hát nem leszek boldogtalan.
0
0
0
0
bassus16 avatar
carl18: Remélem boldoggá tesz....
0
0
0
0
Jongir avatar
Drága hozzá a jobb, ne viccelj :-)
0
0
0
0
Bronson avatar
Amúgy i7 mellé gyári hűtő...? ok...
0
0
0
0
Pixx avatar
lehet csak delidelte az fx-9590-et és rá ragasztotta egy 4790k kupakot és összekeverte a kettőt XDD
0
0
0
0
Bronson avatar
Egy szóval sem mondtam hogy hagyd abba, vagy bárki más, csak szeretem ha racionális érvelés van mindkét oldalról, nem csak az uszítás... 😊
0
0
0
0
Pixx avatar
Bronson ennek a topiknak ez a lényege és mér hagynám abba tetszik ez a kis csetepaté végre nem unalmas a topik 😀
0
0
0
0
Jongir avatar
Rambustibi
1) Maradjunk a kultúránál, nem fröcsögök, kommentelek. Tiszteljük meg egymást oké?
2) Tedd rá rendesen a hűtőt, lehet, hogy nincs jól rajta. Vagy takarítsd ki néha, látom elég poros, meg a VGA-d mókuskereke is. Takarítani kell... Ez van. Legyen szellőzés a házban, ne 40°C os levegővel hűtse.
3) A konnektoros mérésed bocs de nagyon nem hiteles, mert az egész gépet méri. Légy szíves Monitoros TDP alkalmazni, és legyél precíz, mikor nyilatkozod a szubjektivitást. Elvégre mi garantálja, hogy ugyanazon hardverelemek vannak a gépben (mert ezt valamiért nem hangsúlyoztad...)
és 4) Én nem tudom honnan vagy melyik zsebedből szedted azt a + - 5 fpst... Vagy valamit nagyon benéztél...
Javaslom tekintsük gyorsan át a két cpu teljesítményét az alábbi linken...
http://www.anandtech.com/bench/product/1260?vs=1289
Mint látod van a játéktesztek 1/3 ánál 10-12 fps is, néhol több.. (tudom tudom... de legyünk precízek.
Végül egy másik :
http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4790K-vs-AMD-FX-9590

Csak olyat mondj ahol megveri az amd az i7-et aztán beszélgetünk arról tovább. Köszi.
Jah, remélem tanultál valamit... Kérdezz és válaszolok.
0
0
0
0
Bronson avatar
Pixx : jár, de csak Tescós. Citromos, és a tálban állt 5 napig... 😊
0
0
0
0
FoLey avatar
Több a smiley mint az okosság,de hát még gyerek... 😀
0
0
0
0
Pixx avatar
De tudom hol kell kiveszed a pipát és kész Smiley gomb mellet!Ügyi vagyok jár a keksz?
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
carl18:
inkább nem írok...
0
0
0
0
Bronson avatar
Pixx : kicsit visszavehetnél a fanboykodásból... az oldal a buta...? amúgy tényleg nem tudod hogy kell kikapcsolni itt az oldalon a smiley-kat hogy ne legyen rossz a linked...? lol
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Le kell tiltani a smylekat és már nincs is gond a linkekkel
0
0
0
0
Pixx avatar
ez adja rendesen 😃
0
0
0
0
no avatar
vannak még ilyen tökéletes műveim 😆 https://www.kepfeltoltes.hu/151104/2958635-brolly12_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Pixx avatar
Nem okoz gondot nagy menő csak ez az oldal sajnos olyan buta hogy néha a linket smileynak nézi és nem lehet sajnos beilleszteni ezért inkább hanyagolom de gondlom fx-el betudnám illeszteni óhmálygád
0
0
0
0
Puffin avatar
Tibi: nekem egy SSD 3 hdd 6venti van a gépemben. Majd holnap megnézem mit eszik 4.4 alatt
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
winrar:
Hajrá Dunaújváros!!! 😎
https://www.speedtest.net/result/4804898975.png
0
0
0
0
no avatar
Ezt még múltkor csináltam Paintba! Úgy hívom az amd ölő 😆
https://www.kepfeltoltes.hu/151104/sarkanyolo_szent_gyorgy_1056460_7731_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Pixx:
Miből gondolod, hogy user error van?
2db ssd
1db hdd
1db vga
4db venti (1db 7cm, 2db 12cm, 1db 20cm)
2X8GBram
1cpu gyári hűtővel

Valószínűnek tartom, hogy user error lehet...
A link helyes beillesztése user error itt pár fórumtársnál, "veszélyesebb" dolgokba bele sem merek gondolni, hogy mehet, ha egy ilyen egyszerű dolog nem sikerül pár embernek...
0
0
0
0
no avatar
Nekem ilyenem van 😀 használható szerintem nálunk sincs nagy választék de legalább ez korlátlan 😆
http://www.speedtest.net/my-result/4804880240
0
0
0
0
Pixx avatar
hát nem tudom hogy nekem holnapra kész lesze

http://www.speedtest.net/my-result/4804869498

Igen lehet nevetni nincs pénz jobbra 😞 (nem csak ez a max itt sajna 😃😉
0
0
0
0
no avatar
Igen persze, már írtam 😆 Ez a legjobb verzió! 😃 Ezt pedig az iligyeknek küldőm 😆

0
0
0
0
winrar avatar
carl18: Csak hogy egyeztessünk, te is ezt szedted le?
https://i.imgur.com/Ph8Yfis.png
0
0
0
0
no avatar
Winrar szerintem neked is hasonló volna mint nekem 😃 48-50 watt alapjáraton terhelve 140-150 maximum! 😃 😆
0
0
0
0
winrar avatar
Én fogyasztásmérő nélkül inkább nem mondok semmit 😃
Akkor ha a T-home is úgy akarja, akkor holnap este már meg tudom osztani veletek a videóm.
0
0
0
0
Pixx avatar
173w 😊 akkor sztem ott userERROR van erősen

[url]http://prohardver.hu/dl/cnt/2015-05/118359/results/fogy.png
[/url]

Tessék 16gb ram + egy húzott 3770k ami 4,3-on megy gondolom a vga-t letudod a grafikonból olvasni.Jó persze neked netezés közben nem idle de nekem is van fogyasztás mérőm és netezés közben sem eszik többet max 15-25w-al hol van az még 173tól 😃
0
0
0
0
no avatar
Én is azt szedtem amit a legtöbben Seedelnek! 😆 Jó választás! 😃
Kedves Tibor nem szállsz be közünk az AC3 tesztbe ? Szerintem nem csak én vagyok kíváncsi rá.d
enyém alapjáraton 47-48 wattot 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
Nekem a gépem alapjáraton 77W körül fogyaszt.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Jángír:
Itt tudsz olvasgatni a kupak alatti "csodapaszta" miatt kialakult "hűvös" értékekről: [LINK]
Crysis 3 gyári értékeken, azaz 4.4Ghz turbo boost+gyári hűtő 91C°. Ez igencsak nem benchmarkolás, de ha neked az és ez már nálad OC, akkor no komment... 😶
Jobb teljesítményről beszélsz, amikor teljesen mást tapasztalok. Te mit tapasztaltál az FX processzoroddal, már ha volt egyáltalán AMD processzorod, és nem csak az internetről elkapott baromságokat fröcsögöd..
Fogyasztás: i7 4790K 1.099V @ 4398.97 Mhz-n jelenleg csak internetezem és 173W áramot vesz fel a konnektorból a gép (kijelző nincs benne, mert máshonnan kapja az áramot), ugyanez AMD vonalon FX9590 1.535V @ 5112Mhz-n internetezés közben 198W áramot vett fel a konnektorból. Az intel 88W TDP 22nm az AMD 220W TDP 32nm szóval hatalmas az energiamegtakarítása az intel processzornak az AMD-hez képest. És akkor még a csúcs desktop intel processzort nem is hasonlítottam (ami nem 88W TDP), mert az FX9590 jelenleg az AMD desktop csúcsprocesszora.
Az intel gyári procihűtője egy szinten van az AMD gyári hűtőjével, mindegyik gané, szóval nem kell ferdíteni, hogy amikor az ember AMD procit vesz, persze hogy olcsóbb, mert még cpu hűtőt is kell venni, az intelhez meg nem, mert az jobban teljesít, mint a riválisé. Szóval ez az összehasonlítás is egy baromság.
Játékok alatt ugyanazt a szintet hozza az i74790K, mint az FX9590 +5 -5 fps. Mennyibe kerül a két processzor? Amennyivel többe kerül az intel cpu, annyival jobb?
Te hogy látod? Mi a tapasztalatod, hadd tanuljak.....
0
0
0
0
Pixx avatar
de várjunk melyik ac3 verzió pontosan?(gondolom mindenki crackedbe fogja nyomni 😆 ) és melyik patch vagy full alap game?
0
0
0
0
no avatar
Köszi srácok! 😀 Pár hetet még kibír nettezni meg filmet nézni még így is tökéletes, a videó kártyámon van hdmi így van rákötve a tévére és filmet sorozatot nézni még jó. Csak az intelesek vannak benne az assasin 3 kihívásba ez is jelenthet valamit 😀
0
0
0
0
Pixx avatar
Érdekes hogy ennyi inteles van itt gondolom azért mer annyira rossz procikat csinálnak.
tibi meg liptiken kívül nincs is más ja meg katy3 na a kisebbségiek 😃DD
0
0
0
0
Jongir avatar
Carl18Nem lepkefing az... Senkire ne hallgass, a játék menjen jól a többi le van ejtve. Csak az számít, hogy örömöt jelentsen. AC n forever {nE [1..6]}
0
0
0
0
winrar avatar
Hát még a Pentium4-emhez képest 😜 😆
0
0
0
0
Yezi_ avatar
carl18: Q8200-as procimhoz képest tényleg lepkefing az az i5... 😆 😂
0
0
0
0
winrar avatar
Akkor már én is csinálok AC3 videót 😃
i5-4460, szedd össze magad, ne hozz rám szégyent 😆
1280x1024, Shadowplay és valószínűleg ultra grafika 😜
0
0
0
0
no avatar
Tökéletes Pixx 😆 Szerintetek is lepkefing a gépem ? 😞 eladóm a R@k-ba akkor ..d
0
0
0
0
winrar avatar
Hogy ne legyen cpu limit szegény i7-tel? 😂
0
0
0
0
Pixx avatar
Na jó holnap én is dobok fel egy ac3 vidit de előre szólok nem tudok ac-zni 😆 maxon 1080p-be jó lesz shadowplay-el?

Winrar:eddig a gta5-ben nem mozdult még ki a vga 98-99%-ról sajnos :S
0
0
0
0
no avatar
Neki 640X480-ba 😆 Na jól van belefáradtam lassan aludni kell ...d Jókat nevettem most is 😆
Legalább volt egy kis élet itt ismét 😆
0
0
0
0
katy3 avatar
Neki is 1280x1024-be kell nyomni a videót?
0
0
0
0
Pixx avatar
nyugi ha megveszem a z77 mpowert (márciusban) lesz az én procim még ssjGOD-ba is 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció