Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Feki1991 avatar
Optimusz08 írta:
Valaki tud valami jó cpu hőmérséklet néző progit??

Előre is thx

A legjobb (szerintem)! 😉
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Valaki tud valami jó cpu hőmérséklet néző progit??

Előre is thx
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Ertem, koszonom a valaszokat. Most a szoban forgo geprol irok, 1gb rammal, korrektul mukodik, de most meg szinte ures, antivirus sincs rajta.

Egyebkent erdekes a cikk, szeretem az ilyen osszehasonlitasokat. Jo vetel volt az 1066 -os kingston memoriaparosom 😃
0
0
0
0
toopa avatar
Szerintem a több memória a jobb választás. A memória sebességéből profitálhat ugyan pár program, de ha nem tömörít az illető orrba-szájba, akkor legyen a több memória.
Egy kis segítség:
[LINK]
Igaz hogy ez már elsősorban a ddr2 és ddr3 összehasonlításával foglalkozik, de a lényeg azt hiszem látható.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
En inkabb az 1 db-os megoldasra szavazok, sz'al legyen az 1Gb-os RAM 400 Mhz-en a 32 bites W7-en. 😀

Persze 1 Gb nem tul sok W7/Vista-an, de ha jatekokra nem kell, jo lesz igy szerintem.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Van ra mod megtudni, de hogy konkretan milyen ip-rol, ahhoz mar komolyabb tudas kell. Viszont azt meg a hulye is eszreveszi, ha valaki szarra pingeli a netjet, foleg ha a wifi tolvaj torrentezik, az pl rohadtul elviszi a savszelesseget.

Nem mondanam kezdonek magam, de itt lenne egy kis dilemma: Szoval van egy msi alaplapos gep, megkertek ra, hogy csinaljak vele vmit, mer lassu az xp. 256 mega ram volt benne. Na, van nekem ramom, egy db 1 gigas, meg egy db 512 megas, mindketto 400 mhz-es. Be is raktam, de csak 512 megat hajlando felismerni a lap. Hat akkor le is huztam szepen magamnak a deszka manualjat, benne is van, hogy a lap csak 1 db 400 mhz-es ramot hajlando kezelni, a tobbi slotba csak 400 mhz-nel kisebb ramot lehet betenni. A dilemma espedig az, hogy legyen benne akkor 1 giga 400 mhz ram, vagy 1256 mega 333 mhz ram? Mi a jobb? Win 7 megy ra, jatek nemigen fog menni a gepen. Szoval szavazzatok melyik jobb: 1024 mb 400 mhz ... 1256 mb 333 mhz (gennyes tus, redvas szendvics)
Koszike...
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát ja. Amúgy ez az 5GHz es antenna ezt csak kirakom aztán már erős is a jel vagy csatlakoztatni is kell a készülékhez?

Ja és még valami a tulajok tudják ha én csatlakozok a netjükhöz?
0
0
0
0
Devis avatar
igy van, nekem egyszer a szomszéd már szolt h állljak le a lopkodással (hogy honnan tudta h én csorikázok azt nem tom) 😆
0
0
0
0
sagesz93 avatar
én is néha a kódolatlan wifiről netezek az arénán, mert az itthonin töltök 😃
Ha olyan gyök a tag, hogy nem kódolja le, meg is érdemli hogy lehúzzák a netét.
0
0
0
0
Hitoshi avatar
de akkor is illegális ha nem tud róla az illető
0
0
0
0
pomrum avatar
Hitoshi írta:
Kmisi99 írta:
gara66 írta:
egy kábellel vezess ki egy usb-s wifi-vevő egységet!nekem van is itthon vagy 3db!!ha nem kivitelezhető akk sorry

Csak az a baj hogy telefonhoz kellene a wifi aztán azt gondoltam hogy valami antennát összegórhatnál amivel erősebb lenne a jel itt bent is.

csak a routernél lehet a jelet erősíteni,de ha nem kérdezted meg a szomszédot h használhatod-e a net-jét akkor az illegális
Ami azt illeti mind a routernél mind a wifi-vevő egségén lehet jelvételt erősiteni, csak egy külső vagy rászerelhető 5ghz-es vevőantenna kell. KB. 2500.- ft
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Kmisi99 írta:
gara66 írta:
egy kábellel vezess ki egy usb-s wifi-vevő egységet!nekem van is itthon vagy 3db!!ha nem kivitelezhető akk sorry

Csak az a baj hogy telefonhoz kellene a wifi aztán azt gondoltam hogy valami antennát összegórhatnál amivel erősebb lenne a jel itt bent is.

csak a routernél lehet a jelet erősíteni,de ha nem kérdezted meg a szomszédot h használhatod-e a net-jét akkor az illegális
0
0
0
0
sagesz93 avatar
a gx2 már rég kiment a "divatból"
melegedős kazán, egy q6600-al faján befűtik a szobát😂
0
0
0
0
psychosocial avatar
a 9800gx2 10000szor jobb a 9800gtx nél😆 nemhiába 100ezer körül mozog😃 bár jobban megéri egy gtx260- mert sokkaljobb teljesítménye van😃
0
0
0
0
sagesz93 avatar
gyenesmartin írta:
sagesz93 írta:
azaz keveset.. 😃 Ha sokat teszel rá, az kiszárad és nem vezeti a hőt, ha meg nagyon keveset, nem fedi be a felületet, és nem vezeti rendesen a hőt.
Ki?Én keveset?Fél tubusnyi ráment.Csak annyit raktam rá, hogy teljesen lefedje.Mindig egy kicsit és mindig leellőnőriztem, hogy mennyi paszta van rajta.

Ha keveset teszel rá, az a jó.
Épp annyi kell, hogy a 2 felület között legyen paszta.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
gara66 írta:

0
0
0
0
SkyWolf avatar
Ez aztan jo kis kartya 😆
[movie=youtube]JZKz06J3dGs&feature[/movie]
0
0
0
0
SkyWolf avatar
Kossz Kmisi99, gondoltam, hogy erosebb de nem voltam benne 100%-os azert kerdeztem meg😀
0
0
0
0
gara66 avatar
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
SkyWolf írta:
Az ATi HD 4670 erosebb a GF 9800GT-nel? 😆😆😆😆 ?

Azé hülyeséget ne kérdezz már a 4670 gyengébb a 9600gt től a 9600gt től meg a 9800gt erősebb szóval a 98.. szarrá veri a 46.. et

Na az én kérdésem: Szomszédnak van jókis wifis routerje nincs lekódolva csak az a baj hogy a házban nehezen fogható csak a kertben jó. Valami barkácsolással nem lehet csinálni valami antennát ami felerősíthetné és bent vehetném?
0
0
0
0
SkyWolf avatar
Az ATi HD 4670 erosebb a GF 9800GT-nel? 😆😆😆😆 ?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
sagesz93 írta:
azaz keveset.. 😃 Ha sokat teszel rá, az kiszárad és nem vezeti a hőt, ha meg nagyon keveset, nem fedi be a felületet, és nem vezeti rendesen a hőt.
Ki?Én keveset?Fél tubusnyi ráment.Csak annyit raktam rá, hogy teljesen lefedje.Mindig egy kicsit és mindig leellőnőriztem, hogy mennyi paszta van rajta.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Jah! 😃..rajtam nem fognak megélni a szervizesek! 😜 😆😆..igaz a monitor már volt szervizben, de hát azt nem tudtam megszerelni, nem vagyok "szikrab.zi" 😆😆😆
0
0
0
0
sagesz93 avatar
mondtam sajátos megoldás 😃
az a lényeg, így biztos jó ! 😃
0
0
0
0
gara66 avatar
dej nektek h ennyire értettek ehhez😆
0
0
0
0
Feki1991 avatar
sagesz93 írta:
én sajátos technikám: elem ki-be, aztán jumper egyel arrébb, bekapcs gomb megnyom, jumper vissza, és megy.
Nemtudom pont így kell-e, de ez eddig így jó nálam 😃

Az elemet minek veszed ki ha átrakod a jumpert?! 😆😆😆..mind a 2 esetben resetelődik a BIOS! 😃..szal v kiveszed az elemet v átrakod a jumpert! 😆😆
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
sagesz93 írta:

sagesz93 írta:

Nem raktam ra en sem 1 tubusnyit, azert van szemem nekem is.

Az teny, h eloszor csereltem procit is ( ev elejen tortent, Januarban ), de hibatlanul sikerult, csak a BIOS-t kellett frissitenem es utana mar mukodott is rendesen. 😀

Szerintem eleg volt neki pont, mert nem melegedett tulzottan es most ahogyan szetszedtem, h megnezzem nem-e a proci rossz, betettem a helyere a regi procit es lattam h nem volt keves a paszta, nem volt raegve...a regire is tettem ujra pasztat ( persze korabban ,mar le volt takaritva) es most mikor visszraktam az uj procit, +int hasznaltam pasztat. 😜

Szerintem hardveres lesz a gond, de majd holnap kiderul a szervizben ( ha eleg gyorsan dolgoznak ) .
0
0
0
0
sagesz93 avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Én annyi pasztát raktam rá, hogy terhelés közben se megy 40 fok fölé.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
akkor kicsit összetettebb a probléma 😶
nem te voltál az aki egy tubusnyi pasztát rátett a procira? Mert annak is vannak/lehetnek következményei.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Sajna igy sem ok...marad a szerviz holnap. :/
0
0
0
0
sagesz93 avatar
hajrá, szerintem nem lesz gond 😃
de ha ezután nem megy, valami hardveres gond lesz. 😕
0
0
0
0
sagesz93 avatar
én sajátos technikám: elem ki-be, aztán jumper egyel arrébb, bekapcs gomb megnyom, jumper vissza, és megy.
Nemtudom pont így kell-e, de ez eddig így jó nálam 😃
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Elemet ki kell venni elotte az alaplapbol, ugye, ha jumper-rel akarok reset-et ???

Annyi mindent olvastam mar forumokon, h kezdek picit osszezavarodni, mit is erdemes csinalni...
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Hát igen, ha nincs bios ott a bütyköléses clear cmos.
Az újabb, tuningos lapokon ezért van kivezetve a hátlapra egy clear cmos gomb, nem kell jumperral szenvedni 😀
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
sagesz93 írta:
hát ugyanazt a funkciót látja el mint a jumper, visszaállítja a biost (csak ahhoz nem kell bütykölni, de ilyen helyzetben nincs más megoldás)
a jumper segíteni szokott legtöbbször, pont 2 hete mentem át haverhoz ilyen probléma miatt.

Ja, mikor a BIOS-ban valasztod, h toltse be az alap-beallitasokat, gondolom arrol irtal nekem...DE nekem eppen ez a baj, h meg BIOS sincsen....marad a szereles es a JUMPER-rel valo torles. 😜
0
0
0
0
sagesz93 avatar
tápcsere sem nehéz ügy, de én mindig tolok egy load optimized defaultot, hogy a feszültségek rendben legyenek.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
gara66 írta:
nem te😃 hezsooonak írtam😀

Ja, igen, tolom en is mar hobby szinten a szervizt, eddig mindent magam csereltem ebben es az elozo vasamban is mar...lassan vagy 8 eve magamnak csinalgatom. 😀

Tap cseret meg nem csinaltam eddig, viszont nem durvabb a becsatizni, mint barmi mast szerintem.
Igaz, ilyen durva hibaval sem taliztam eddig, h nincsen BIOS es meg csak nincsen csipogo hang sem, h melyik hardverrel lehet gond...ezert kertem most segitseget. Most tenyleg tanacstalan vok, h mi leheet a gond, csak vaktaban tapogatozom. 😜
0
0
0
0
sagesz93 avatar
hát ugyanazt a funkciót látja el mint a jumper, visszaállítja a biost (csak ahhoz nem kell bütykölni, de ilyen helyzetben nincs más megoldás)
a jumper segíteni szokott legtöbbször, pont 2 hete mentem át haverhoz ilyen probléma miatt.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Thx Sagesz93 ! 😀

"load optimized defaultot tolok", ...azt h kell, ha nem jon be a BIOS sem ???
OK, jumper-rel meg probalkozom....
0
0
0
0
gara66 avatar
nem te😃 hezsooonak írtam😀
0
0
0
0
sagesz93 avatar
én?
nemnagyon
imádom bütykölni a gépeket, és tudom ha mindent rendesen csinálok, nem lehet gond(vagy ha van, biztos van rá ésszerű megoldás)
0
0
0
0
gara66 avatar
nem félsz h vmit elrontasz a gép szerelgetése közbe??v ennyire biztos kézzel csinálod??
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Tápcsere után a biosban load optimized defaultot tolok, vagy ha nem jön be a kép akkor egy visszaállítást jumperrel.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Sziasztok !

Na, itt is kernem a segitsegeteket, elore is THX !

Uj tapot vettem, 1000W-osat, (H minek ennyi ? A kesobbi VGA-fejlesztes miatt a teljesitmeny, 1enlore "csak" 1db 5970-et tervezek Oszre, v. Karacsonyra... ), elsore ugy tunt muxik, mert bejott a BIOS, miutan beszereltem, bekotottem.
Sajnos viszont a Proci-huto ventijet kifelejtettem bekotni, ezert leallitottam a vasat. Ezutan bekotottem a CPU-hutot-ventit. A CPU-huto-venti aztan ment, viszont ezutan semmi kep nem fogadott a monitoron, pedig a VGA ventije tovabbra is ment, kapott aramot.
ITT tartok jelenleg. Minden muxik es megsem, a monitor nem erzekeli a VGA-t.

Csereltem mar monitor-kabelt, VGA-t is, probaltam az aramot is adni neki masik csatibol, de semmi valtozas. Ventik mennek, viszont nulla kep. Alaplap elromolhatott ???

Beraktam masik PCI-cstiba is a VGA-at, de ugyanaz a szitu.

Kesobb visszaraktam a regi tapot, hatha megis az uj tap a ludas, de ugyanaz...

Alaplapra IGEN, rakotottem a 2 fo csatit, a 4-PIN-est es a 20+4-est is..

SZERK.: Csereltem alaplapot is, de ugyanaz a hiba: Megy a CPU-VGA, vmint az osszes tobbi venti, de nem ad jelt a monitoron, sot az alaplap sem csipog...sz'al meg mindig vakon talalgatok, h mi is a bibi. 😜

Aki cserelt mar tapot, szokott szerelni, ill. van tippje, lecci irjon, THX !

HOLNAP mindenestre szerviz, csak gondoltam hatha vkinek van meg otlete... THX + 1Xszer, ha barmi javaslatotok van, NE kimeljetek ! 😉
0
0
0
0
super88 avatar
Pomrum, 3 monitor kábellal próbáltam ugyanaz,
át dugtam egy másik gépbe ott is ugyanezt csinálta,
én is gondoltam rá hogy esetleg a gépem de mivel másik gépen is ugyanezt csinálja, sőt egy másik monitort dugtam az én gépemre az nem ment el. Frissítettem a videokártya drivert
a monitor drivert. ugyanaz.... ha bemelekszik kikapcsol és kikel húzni meg vissza kell dugni hogy jó legyen:/ hétfőn szerviz :/
0
0
0
0
pomrum avatar
super88 írta:
és akkor kapcsol ki ha bemelegedik a monitor:/ 5let?

Ez leginkább monitor táp vagy inverter hiba, de mielőtt szervizbe vinnéd próbálj más frissítéseket használni.
0
0
0
0
super88 avatar
és akkor kapcsol ki ha bemelegedik a monitor:/ 5let?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció