Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Üdv.
a gépem elbírja a DayZ-t?
lowon v alacsonyan?
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Szevasztok 😀
Celeron G530,2x2GB 1333MHZ @ 1066,1366x768 monitorhoz milyen videókártyát ajánlottok ? GT630 1GB GDDR5 ?
0
0
0
0
no avatar
Egyébként a melegedésre én is gondoltam olvastam is angol fórumon ,hogy valaki szervizbe adta és valami melegedési probléma volt,mondjuk neki az FPS esett le hirtelen ,de majd 2 hét még megcsinálták ,ez szerintem nálunk csak több idő lehet ,bármennyi díjat is nyert ez a lapi én minden vagyok csak nem elégedett ,legszívesebben vissza kérném az árát ,de esélytelen már 4 hónap után 😃 Úgy hogy marad a szenvedés végső esetben pedig a szerviz 😞
0
0
0
0
Puffin avatar
a 353.54-essel sem volt jó? Tegyél vissza régebbi drivert
0
0
0
0
no avatar
Most a 364.72 előtte meg a 353.54 is volt fent mert a vidiben láttam hogy azt a drivert használja
0
0
0
0
Puffin avatar
djakos: melyik driver van fenn? Valamelyik új Nvidia driver produkált ilyen dolgokat mostanában.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Az a hőfok teljesen jó. Akkor valami más a bibi.
0
0
0
0
no avatar
Próbáltam a 960M-et használja vagyis az van beállítva az nvidia vezérlő pultba ,de próbáltam a jobb klikkes megoldást is és ugyan az ,a gép kb 4 és fél hónapos nem hinném hogy hűtés gondja lenne, 62 fok egyébként.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Próbáld jobb klikkel az ikonját és indítsd a dedikált videókártyával. Lehet hogy a beépitett (a gyengébbik) az alapértelmezett.
0
0
0
0
Puffin avatar
Nem az integráltat akarja használni?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
djakos:Mikor volt a lapos tisztítva és pasztázva? Ha elindítod a játékot, mekkora a VGA hőfoka?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok Ismét! Asus g771jw-vel kapcsolatban írtam pár napja! Szóval azóta eredeti win 10 pro települt rá driverek legfrissebbek ,a witcher 3 továbbra is ugyan úgy akad ,azt nem értem hogy hiába veszem le a grafikát minimumra a felbontást 1024x768-ra akkor is ugyan úgy akad, annyi hogy tört a játék ,https://www.youtube.com/watch?v=uKWEKGSHdwo ! Ebbe a videó egyáltalán nem akad annyi különbség a videóban látott laptoppal hogy nekem 16 GB RAM van benne ,neki pedig SSD is van . A játék gyorsan tölt,átvezető videók akadnak ,videó kártya a ludas tuti szerintem. Csak azt nem tudom ,hogy maga a szoftver lenne a hibás vagy valami beállítás gondja lenne,vagy maga a hardver ! Batman Arkham Origins szintén akad! Lécci ha tudtok segítsetek!!!
0
0
0
0
Funes avatar
Hát, akkor előbb a házat cseréld, aztán még pasztázhatsz, ha akarsz. 😃
0
0
0
0
Alonso01 avatar
Hát egy ősrégi noname ház 😃
Mondjuk tervben volt már eddig is a cseréje.
0
0
0
0
Funes avatar
Alonso milyen házad van ?
Mert nekem picit soknak tűnik az a 70 fok... Drágább pasztával maximum 2-3 fokot nyersz, viszont egy jól szellőző házzal, 5-10 fokot is nyerhetsz na meg 1-2 plusz venti és akár még többet is !
0
0
0
0
Bronson avatar
attól függ miről váltasz... de egy jobban szellőző ház többet ér...
0
0
0
0
Alonso01 avatar
Egy jobb hővezető pasztával mennyit lehet nyerni? A procim hőmérsékletét szeretném 67-70 fokról lejjebb vinni.
0
0
0
0
roba1996 avatar
Igen eddig meg vagyok a nagyobb monitor az hdmi kábellel megy és azt veszem észre ,hogy hdmi-vel nem olyan éles a kép mint sima vga-kábellel ez miért van?
MEg még annyi ,hogy a nagyobb monitor 1920x1080 a kisebbik meg 1440x900-ra felbontásra képesek
0
0
0
0
Puffin avatar
Képernyő kiterjesztése! Utána beállítod melyik legyen az elsődleges. (asztal jobb egér/képernyő beállítás vagy valami ilyesmi)
0
0
0
0
roba1996 avatar
Sziasztok srcárok olyan kérdésem lenn ,hogy 2 monitorom van és hogyan lehetn megcsinálni azt hogy az egyik monitoron csak az asztal jelenjen meg a másikra meg áthúzni mondjuk filmet vagy ilyesmi??
Az egyik monitor hdmi-vel van a másik meg rendes vga kábellel
0
0
0
0
no avatar
Dono: teljesítménycentrikuson van ,sőt már megpróbáltom úgy is hogy ki vettem az aksit és nem segített
0
0
0
0
no avatar
djakos: energiatakarékos mód nincs bekapcsolva?
0
0
0
0
no avatar
Hyper-Threading-et érdemes bekapcsolni a procinál vagy felesleges?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Szerintem meg pont hogy a win a hibás!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni ,van egy asus g771jw laptopom, Intel core I7 4720HQ 2,6Ghz turbo 3,6Ghz proci,16GB RAM,Nvidia Geforce GTX 960M 4GB videókártya benne, 1TB vinyó stb. Na most akadnak rajta a játékok.Először még jó volt mondjuk GTA V ment simán ,Witcher 3 is nagyjából szépen futott ,Batman Arkham Origins tökéletesen ment.Most már minden akad és nem tudok rá jönni mi lehet a hiba ,Windows 8.1 Pro van rajta igaz nincs aktiválva ,de sztem nem az lehet a gond . Valaki valami ötlet legfrissebb driverek vannak rajta .... Már nem tudok mire gondolni visszább raktam a nvidia drivert nem segített .A legidegesítőbb benne hogy a Batman is akad már .Gondolkoztam a windows 10 felrakásán is hátha az segítene.
0
0
0
0
visor261 avatar
Nincs mit ti is segítettetek amikor a gépösszerakást csináltam pont a blenderhez 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
visor261: Köszönöm. Ez új nekem, mondjuk elég régen Blendereztem.
0
0
0
0
visor261 avatar
Már 1 ideje lehet benne... nekem cpu val lehet vagy OCL - Pitcairn [LINK]
0
0
0
0
csuz-li avatar
Cube man: CPU csere. A Blender nem tudja - hacsak azóta nem fejlesztették, amióta én használtam - a VGA-ra tenni a munkát. A problémád az, hogy az Athlon X4 860K nagyjából a legerősebb processzor, ami abba az alaplapba, foglalatba belemegy. Szóval fejlesztéshez alaplapot is cserélni kellene.

Zoli73: Tehetsz bele akármilyen órajelű RAM-ot is, csak a processzor memóriavezérlője, maximum 2133 írás/olvasási kérést tud kiküldeni a RAM-nak...
0
0
0
0
Puffin avatar
Akkor vegyél 750Ti-t, mert az az R7 240 2GB ( gondolom DDR3-as) egy ratyi xar. 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
mi az a "reder-elés"? Renderelés akar lenni?
Milyen programhoz kell?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Nekem I7 5820K -m van és 3000Mhz-n mennek a ramok. Miért is nem tud a proci 2133Mhz felett kezelni?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Mad Hatter: Bronsonnak igaza van. Egyrészt az a processzor nem támogatja a magasabb órajelet, mert a memóriavezérlője ilyen, így csak ebben az ütemben tud a memória felé kommunikálni. Másrészt szinte semmi különbség nincs a különböző órajelű memóriák mellett a játékteljesítményben. Ha jobban akarsz járni, akkor minél alacsonyabb késleltetésű memóriát vegyél. Annak több haszna van, bár az sem lényeges előny.
0
0
0
0
Puffin avatar
Egyetértek Bronson-nal! Játékra felesleges a HEDT proci.
0
0
0
0
Mad Hatter avatar
Ezt én szeretném eldönteni, de köszönöm a hasznos észrevételed 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
felesleges pénzkidobás.a ram órajel úgyszintén... ha játékra lesz főként. ha meg csak egy vga lesz mellette akkor végképp...
0
0
0
0
Mad Hatter avatar
Nagyrészt játékra lesz használva!
0
0
0
0
Bronson avatar
mi a terved azzal a procival...?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Mad Hatter: Kérdem én, minek? Nekem az FSB emelésével nőtt a memória órajel, de mivel te nem azt emeled hanem a szorzót így a memória órajel az marad. LEGALÁBBIS nekem ez a tapasztalatom az OC-ról. E5800al csináltam ezt. Memória fel lett húzva 900mhz-ra de meg nem mondom hogy hány GHz-n ment így a proci.
0
0
0
0
Mad Hatter avatar
Sziasztok!
Oc-hoz nem nagyon értek ezért kis segítségre lenne szükségem!
Kinéztem magamnak egy Intel i7-5820K procit de, ahogy olvasom a ddr4 -et csak 2133 Mhz-ig kezeli le innentől csak Oc-val megoldható a dolog!
Ezt a lapot néztem ki a proci mellé :MSI 7885-023R Sli Plus Mainboard S2011-3
Ez lekezeli 3333MHZ-ig a ddr4-et.
Az érdekelne hogy az említett processzor mellé ha be szeretnék tenni 2*8Gb ddr4 2800 Mhz -et akkor ezt hogy tudom összehozni?
0
0
0
0
Bronson avatar
bocsesz, akkor benéztem 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bronson: Azt írta, hogy a táp adott, az már meg van.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Melyik VGA chip gyártó (nvidia v ati) az, ami képes arra hogy, 1 képet jelenítsen meg 2 monitoron egyszerre? Mert ugyebár van ami csak kierjeszti az asztalt jobbra vagy balra, és játékokat meg 1 monitoron vagy 3mon indítja és nem 2-n egyszerre.
0
0
0
0
Bronson avatar
jó lesz a hűtő. de ahogy mondta Piero is, táp overkill, kisebb de jobb elég lenne.
0
0
0
0
Charma avatar
Kösz, hogy szóltál, de az már megvan.
Cooler Master Nepton 240M

Szerintem nem rossz.

Végül megvan a végleges konfig.

Intel 1150 alaplap: MSI Z97 GAM 5 alaplap
Intel 1150 processzor: Intel Core i7-4790K processzor
DDR3 memória: Kingston HyperX 32GB (4x8GB) DDR3 1600MHz HX316C9SRK4/32
GPU: nVidia: Gigabyte GTX980Ti 6GB DDR5 GV-N98TWF3OC-6GD
SSD 2,5": Samsung 250GB EVO Basic MZ-75E250B/EU SSD meghajtó
Merevlemez 3,5": Seagate 1TB SATA3 SSHD ST1000DX001
Tápegység: Corsair 850W CX850M CP-9020099-EU
Ház: Cooler Master Silencio 652S SIL-652-KKN2

Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
0
0
0
0
Bronson avatar
meg valami hűtő sem ártana az i7-4790K-ra mielőtt megbuggyan a nagy számításokban... 😊
0
0
0
0
Puffin avatar
Charma: ha nem tervezel még egy kártyát majd bele akkor elég a kisebb táp, jobb besorolással, több garanciával.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Charma: A ház jó, nincs azzal gond. Az meg mindegy, hogy milyen gyártók cuccait rakod össze.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció