Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Intel pentium D820 3.7 re huzva 1.4250V tal 74 C fok 100on terhelve t case ja 64 C a CPUnak! Vegyek vissza vagy nem oylan gáz!?
NEkem a D820-am 3,5GHZ-n ment benga hűtéssel és eléggé instabil volt, le nem fagyot semmi de cod2be 30-40fpsem volt (alap fpsem 200 alap órajelen). Én úgy tudom hogy 4,2ig bírja a cerka de szreintem felesleges húzigálni mert ígyis úgyis egy szar
hy
azt szeretnem kerdezni ha nekem van 1 msi 880GM-E41 lapom ami a DDR3 800/1066/1333/1600*/1800*/2000*/2133* (OC) tamogat
es a gepemben DDR3 4GB(2x2) 1600MHz KINGSTON HyperX CL9
RAM talalhato akkor most elvileg a RAM-ok 1333 on dolgoznak?
es ha igen akkor,h kell megcsinalni h 1600 menyenek?
ja es ez a RAM-ot evell a lapal felbirom huzni 2133 ra is?
elore is koszonom a valaszokat
Igen 1333Mhz-en mennek,Biosban tudod átállítani,de felesleges semmivel nem lesz gyorsabb,2133Mhz-en azok már nem stabilak,esetleg folyékony hidrogénnel az gondolom nincs a kamrában 😊 😆
nem tudom majd meg megnezem lehet akkad az 1 ik sarokban 1 kis folyekony hidrogen:"D
de pl 1800 ra valo felhuzas az lehetseges lene?
azt szeretnem kerdezni ha nekem van 1 msi 880GM-E41 lapom ami a DDR3 800/1066/1333/1600*/1800*/2000*/2133* (OC) tamogat
es a gepemben DDR3 4GB(2x2) 1600MHz KINGSTON HyperX CL9
RAM talalhato akkor most elvileg a RAM-ok 1333 on dolgoznak?
es ha igen akkor,h kell megcsinalni h 1600 menyenek?
ja es ez a RAM-ot evell a lapal felbirom huzni 2133 ra is?
elore is koszonom a valaszokat
http://kephost.hu...0C99B.html
Nemsokáig leszek itt,mert melo miatt korán keltem,meg kelek,ha tudod majd elküldöd priiben,v profilomhoz,gépemhez h mennyit ment mekkora feszenn?
Pl 1,XXX V 3.5GHZ
1,XXX V 4.0Ghz
és igy tovább
Mondjuk én a enyimmel a 4,5 Ghz akarom,ha lehet,bár a lapom nembiztos h akarja.😕
Azzal a lappal meg hűtéssel el is felejtheted a 4.5GHz-et! Még az én 990XA-GD55 + Tt Frio kombómmal se lesz meg a 4.5... 😀
Akkor megnézem 3.5GHz-en mi a legalacsonyabb fesz, ami kell, 4GHz-en mi a legalacsonyabb, és megnézem a max OC-t, amit csak bír, úgy megfelel? Ja és egy jó tanács: Turbo Core, C1E, C'n'Q és egyéb energiatakarékossági szart kapcsolj ki OC előtt! 😀
Én is 5-kor keltem/kelek... 😀 Közvetlen utána meg még vezethetek is 40km-t. ^^
1.384V 3.64GHz stabil.
C'n'Q nincs fent,C1E az mi?TC kiszoktam löni.1,476ív ugrik fel 3,6Ghz,pl ha megnyitok egy progit.Ha nemcsinálok semmit,akk 1,232V megy 803,6Mhz.
Akkor a C'n'Q mégis be van kapcsolva, különben folyamatosan az OC órajelen és feszen menne a proci. 1.475 4GHz eddig stabilnak tűnik.
Hmm, ez érdekes. A biosban képes kijelezni a hőmérsékletet, vindózban csak akkor, ha be van kapcsolva a C'n'Q. 😂
C1E: Enchanced Halt State, ami röviden annyit csinál, hogy csökkenti a fogyasztást üresjáratban.
A minimum feszelést majd csak holnap nézem, viszont a max OC új rekord ezzel a procival!! 😀 1.592V 4284MHz Csak 84MHz-cel több, de hát na! 😃 Holnap talán lesz ez még több is. 😜 Prime95 már fut egy ideje, ás eddig nincs hiba. 😀
A Prime95 kezdési idő senkit ne tévesszen meg, csak egy clear CMOS-t követően indítottam el a tesztet, és közben állítottam át az időt. 😂
Nemsokáig leszek itt,mert melo miatt korán keltem,meg kelek,ha tudod majd elküldöd priiben,v profilomhoz,gépemhez h mennyit ment mekkora feszenn?
Pl 1,XXX V 3.5GHZ
1,XXX V 4.0Ghz
és igy tovább
Mondjuk én a enyimmel a 4,5 Ghz akarom,ha lehet,bár a lapom nembiztos h akarja.😕
Azzal a lappal meg hűtéssel el is felejtheted a 4.5GHz-et! Még az én 990XA-GD55 + Tt Frio kombómmal se lesz meg a 4.5... 😀
Akkor megnézem 3.5GHz-en mi a legalacsonyabb fesz, ami kell, 4GHz-en mi a legalacsonyabb, és megnézem a max OC-t, amit csak bír, úgy megfelel? Ja és egy jó tanács: Turbo Core, C1E, C'n'Q és egyéb energiatakarékossági szart kapcsolj ki OC előtt! 😀
1.384V 3.64GHz stabil.
C'n'Q nincs fent,C1E az mi?TC kiszoktam löni.1,476ív ugrik fel 3,6Ghz,pl ha megnyitok egy progit.Ha nemcsinálok semmit,akk 1,232V megy 803,6Mhz.
Furcsálom, hogy a magok ilyen melegek, mert alaphelyzetben a 25 fok normális, viszont a magoknak nem kéne ilyen melegnek lenniük.
Csak terhelés alatt megy fel 50 fok fölé...alaphelyzetben 40-45 fokosak 😀 De adtam nekik tuningot azért gondolom 😃
Az nem oké.
Ha magok 50-60 fokosok, akkor a CPU is van kb. 50 fok legalább.
Akárhány progit leszedtem,mind 25 fokosnak írja 😃
Ha magok 50-60 fokosok, akkor a CPU is van kb. 50 fok legalább.
Pl 1,XXX V 3.5GHZ
1,XXX V 4.0Ghz
és igy tovább
1.384V 3.64GHz stabil.
Pl 1,XXX V 3.5GHZ
1,XXX V 4.0Ghz
és igy tovább
5-6 ezerért kapsz már normális hűtőt. 😜
Nálam a feszt 1,300 ról 1,325-re lehet csak dobni,nincs kisebb lépcsőfok...Ez alaplaptól függ,vagy a CPU-tól?
Alaplap szerintem. Legalábbis nálam úgy van, hogy a Bios-ban ki lehet választani előre megadott fesz értékeket. Custom voltage-ra nálam nincs esély.
Sajnos nem tuningos lapom van és 1,504 kell a 4 ghz-hez az Core 2 Duo E7500-nál. Pedig láttam egy OC tutorialt róla, hogy 1,44v elég a 4500 MHz-hez. mondjuk az P45-ös lap volt.
Nem tudom,de az a CPU elég faxa 😃
Gyári hűtővel merjek feszt emelni 1,300-ról 1,325-re? 😀
Hogy lehet az h 3.4 en elég neki az 1.325 V de mar 3.6 on nem elég neki a 1.4V sem!?? mi lehet a buktatója mert kékhalálokat kapok!!!?? Segítsetek pls!
Ilyen az architektúrája a SmithField prociknak, nem nagyon ismerem azokat a procikat, vagy az alaplapnak nem megfelelően erős/stabil a cpu vrm áramköre (processzor feszültségszabályozó modul). Meg a kellő feszültségmennyiség exponenciálisan növekszik. Az én D925-ömhöz ha jól emlékszem, 1.25V kellett az alap 3GHz-hez, 1.45V kellett a 4GHz-hez és 1.675 a 4.5GHz-hez.
És az X6-ot mekkora feszen járattad 4,X Ghz-n?
Huha, 4.2GHz-hez ha jól emlékszem a MSI 890FXA-GD70-nel 1.566V-ot adtam neki, a 870A-G54-gyel valamivel több kellett, de már megnézni se tudom az OC profilt, mert azóta szegénykém már elfüstölt egy adag víztől, a 990XA-GD55-ön meg még nem próbáltam, de gyanítom, hogy ide is 1.566 kell majd. 😀 A 4GHz-hez meg 1.496V kellett a 870A-G54-en (megint csak ha jól emlékszem). Pár órán belül tudok mondani friss pontos eredményt is, mivel ezt a lapot még nem is nyúztam... 😃
Ok,akkor várom,mert alapfeszen nenekem 4Ghz kifagy.Alapfesz 1,4XX V , 1,5V be se bootol.😕Ezért kérem a tippet.Egyépként TX3 mennyi lenne a max fesz aminn még elmenne?Pontos volt.
Személyes tapasztalatom nincs TX3-mal, úgyhogy fogalmam sincs. 😀 Első körben 1.384V 3.5GHz stabil. Pell és megnézem, hogy ezen a feszen mennyi a max, amit bír.
Nálam a feszt 1,300 ról 1,325-re lehet csak dobni,nincs kisebb lépcsőfok...Ez alaplaptól függ,vagy a CPU-tól?
Alaplap szerintem. Legalábbis nálam úgy van, hogy a Bios-ban ki lehet választani előre megadott fesz értékeket. Custom voltage-ra nálam nincs esély.
Sajnos nem tuningos lapom van és 1,504 kell a 4 ghz-hez az Core 2 Duo E7500-nál. Pedig láttam egy OC tutorialt róla, hogy 1,44v elég a 4500 MHz-hez. mondjuk az P45-ös lap volt.
Hogy lehet az h 3.4 en elég neki az 1.325 V de mar 3.6 on nem elég neki a 1.4V sem!?? mi lehet a buktatója mert kékhalálokat kapok!!!?? Segítsetek pls!
Ilyen az architektúrája a SmithField prociknak, nem nagyon ismerem azokat a procikat, vagy az alaplapnak nem megfelelően erős/stabil a cpu vrm áramköre (processzor feszültségszabályozó modul). Meg a kellő feszültségmennyiség exponenciálisan növekszik. Az én D925-ömhöz ha jól emlékszem, 1.25V kellett az alap 3GHz-hez, 1.45V kellett a 4GHz-hez és 1.675 a 4.5GHz-hez.
Huha, 4.2GHz-hez ha jól emlékszem a MSI 890FXA-GD70-nel 1.566V-ot adtam neki, a 870A-G54-gyel valamivel több kellett, de már megnézni se tudom az OC profilt, mert azóta szegénykém már elfüstölt egy adag víztől, a 990XA-GD55-ön meg még nem próbáltam, de gyanítom, hogy ide is 1.566 kell majd. 😀 A 4GHz-hez meg 1.496V kellett a 870A-G54-en (megint csak ha jól emlékszem). Pár órán belül tudok mondani friss pontos eredményt is, mivel ezt a lapot még nem is nyúztam... 😃
Ok,akkor várom,mert alapfeszen nenekem 4Ghz kifagy.Alapfesz 1,4XX V , 1,5V be se bootol.😕Ezért kérem a tippet.Egyépként TX3 mennyi lenne a max fesz aminn még elmenne?Pontos volt.
HD 5670 DDR3-as VGA-m 775-ös GPU Órajelel dolgozik alapból meddig húzhatom? tudom amíg stabil de kb mégis meddig?
És van egy olyan hogy" Nagyteljesítményű Memória Órajel beállítások az alapból 800-on van és 950 ig van a skála, azt érdemes húzni nállam? Előre is Kössz a válaszokat!
Írtam a gépedhez.
És van egy olyan hogy" Nagyteljesítményű Memória Órajel beállítások az alapból 800-on van és 950 ig van a skála, azt érdemes húzni nállam? Előre is Kössz a válaszokat!
Mivel nem éppen tuning barát sajnos!
igaz a feszültésgen nem emeltem!
de ahogy olvasgattam ennek is örülnöm kell mert a legmagasann amit elértek 105ös szorzo volt!
107nél már nem indul...alap feszen!
A ram erdeti órajelen 1600MHz igy volt 1694-en!
Emelt memórai órajelen pedig 1980 😀
ami szerintem nem rossz!😀
Föleg hogy tényleg ultra stabil a rendszer...!!!!
A Vgát pedig a képen jol látható modon löttem be!
igaz azt vissza vettem játékra alap orajelre mivel nem szeretném ha elszálna 51ezrem..!
mig a ramot tudom potolni 😀!
Csak nem értem a Memorynál miért ír 459-et miközben 916-on van..
Üdv Skacok a VGA-mat lehetne valamilyen szinten OC-zni? előre is köösz!
+50MHz GPU és Memrajelet simán kibir,és pici teljesítménynövekedés is lesz 😀
Nos a Procimat szeretném húzni de nem vagyok a dologban valami qrva nagy májszter ! :S
Szóval az lenne a kérdésem h meddig tudnám őt : (AMD Phenom- 2 1075T X6, táp:Energon Eps-750 750w, lapom:ASUS M4N68T-M V2)
Húzni gyári coolerrel ?
A segítséget előre is köszönöm! 😀
ati hd3450 agp8
memória:420/400
gpu:635/600
ettől gyorsulnának a játékok és, baja nem lenne?😜
előre is köszi!
Elég ez a 10 perec..vagy süssem tovább a kenyeret? :-)