Milyen alaplapot vegyek?

Szerző: dave500, 2009. May 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Borbi avatar
matyosowski írta:
őőő ez az alaplap nem támogat Core i3 at? (Asus P8P67 LE) Azért kérdezem mert néztem neten és nincs oda biggyesztve hogy támogatná 😞

Hali!
A Sandy procikat támogatja. itt a link:

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8P67_LE/#specifications
0
0
0
0
matyosowski avatar
őőő ez az alaplap nem támogat Core i3 at? (Asus P8P67 LE) Azért kérdezem mert néztem neten és nincs oda biggyesztve hogy támogatná 😞
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
na meg 4000ft egy satas író
0
0
0
0
foxbet avatar
niteforce írta:
foxbet írta:
Jo hogy kivinják már aZ ide CSATOLOT HISZ CSAK 16MB/sec az átvileli sebessége. A mostnai SATA2 300MB/sec, SATA3 600Mb/sec.
MSI P55-CD53 ezen az alaplapon van IDE és belefér a 18 ezer Ft-s keretbe hisz 14000 Ft

de 1156-os a foglalata, abba nem megy bele a sandy bridge proci. neki olyan kell.

ja bocs elnéztem.Visszavonom. Akkor nem lesz ben DVD íro nagy dolog adatot usb-n is meg külsővinyon is áttudsz vinni. Én már amióta van egy 32 GB-os Pendirve -om azote nem használom a dvd íromat már 1-2 éve.
0
0
0
0
matyosowski avatar
az a baj hogy a DVD írom (Piooner 111D) IDE csatis és nincs pénzem venni másik írót ami SATA II es. Tudom van átalakító de számteches rokonom azt mondta hogy ne vegyek úgy lapot hogy molexel átalakítom a csatolást mert az nem tesz jót az olvasónak ha írok vele stb. Azért kérdeztem hogy van e IDE és lap de hiába nézem én is, nincs semmi.... Így nem tudom mit csinálok -.-'
0
0
0
0
foxbet avatar
Jo hogy kivinják már aZ ide CSATOLOT HISZ CSAK 16MB/sec az átvileli sebessége. A mostnai SATA2 300MB/sec, SATA3 600Mb/sec.
MSI P55-CD53 ezen az alaplapon van IDE és belefér a 18 ezer Ft-s keretbe hisz 14000 Ft
0
0
0
0
niteforce avatar
az a baj, hogy az új intel chipsetek sem a PCI-t sem az IDE csatlakozást nem támogatják, mindkettőről az alaplapgyártóknak kell gondoskodni, a PCI szinte minden lapon megtalálható, mert még elég népszerű csatoló, az IDE ellenben eléggé elavult, ezért nagyon kevés lapra kerül fel az IDE csatoló. Tényleg nagyon kevés van, én azt az ASUS-t amit írtam azt is a chip magazinban láttam, többet nem is tudok ilyen lapot.
0
0
0
0
matyosowski avatar
áááá nem igaz én se találok :S 21 ér sok már nem akarok annyiért venni lapot főleg hogy nincs is annyi lóvém rá :'(
0
0
0
0
niteforce avatar
foxbet írta:
matyosowski írta:
hali all!

Valaki tud nekem mondani egy olyan alaplapot ami 1155 ös foglalatú és van rajta egy IDE csati 17 18 ezer Ft környékén?
Választ előre is köszi!

MSI P55-CD53 14000Ft
tulajdonságai:

Chip készlet :Intel P55
Front Side Bus sebesség : 6.4 GT/s
Memória foglalat: 4 db, DDR3, Dual Channel
Memória sebesség : 2000/ 1800/ 1600/ 1333/ 1066 MHz
Bővítő csatlakozók: 1 db PCIe 2.0 x16, 3 db PCIe x1, 3 db PCI
Integrált 5.1 hang, Integrált 10/100/1000 Gigabit LAN
Merevlemez csatlakozó: 8 db SATA II (3Gbit/s), 1 db IDE (UDMA 100)
Hátsó panel csatlakozó :2 db PS/2, 10 db USB 2.0, 1 db RJ-45 LAN, 3.5 mm jack hang csatlakozók
Méret:ATX

ez 1156-os lap 😊

nagyon kevés ilyen alaplap van, én egyet tudok: ASUS P8P67 LE ezen van 21 ezer forint
0
0
0
0
foxbet avatar
matyosowski írta:
hali all!

Valaki tud nekem mondani egy olyan alaplapot ami 1155 ös foglalatú és van rajta egy IDE csati 17 18 ezer Ft környékén?
Választ előre is köszi!

MSI P55-CD53 14000Ft
tulajdonságai:

Chip készlet :Intel P55
Front Side Bus sebesség : 6.4 GT/s
Memória foglalat: 4 db, DDR3, Dual Channel
Memória sebesség : 2000/ 1800/ 1600/ 1333/ 1066 MHz
Bővítő csatlakozók: 1 db PCIe 2.0 x16, 3 db PCIe x1, 3 db PCI
Integrált 5.1 hang, Integrált 10/100/1000 Gigabit LAN
Merevlemez csatlakozó: 8 db SATA II (3Gbit/s), 1 db IDE (UDMA 100)
Hátsó panel csatlakozó :2 db PS/2, 10 db USB 2.0, 1 db RJ-45 LAN, 3.5 mm jack hang csatlakozók
Méret:ATX
0
0
0
0
matyosowski avatar
hali all!

Választ előre is köszi!
0
0
0
0
niteforce avatar
pont azert nem eri meg, mert aranytalanul sok penzbe kerul. AM3 (+) deszkat vegyel.
0
0
0
0
rolex94 avatar
Synda írta:
rolex94 írta:
milyen alaplapot vegyek, 775-s foglalattal, 20k Ft alatt?

775-re nem éri meg építeni.

hogy hogy nem éri meg épiteni, nekem nincs annyi pénzem, hogy öt 50k ft-s videokártyát pakoljak egy ku*va drága alaplapra
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Túl sokat nem szeretnék költeni alaplapra.Mert ha pl vennék egyet 14k-ért kitellene egy i5 2300/2400-as is.Ezekben meg nincs pci csatlakozó.De majd meglátom mennyit fogok kapni.
Synda:Jó az az alaplap ami tettél, de nekem csak 20K-m lesz rá csak.Vagy nem veszek hangkártyát.
0
0
0
0
repfect avatar
Cooley írta:
repfect írta:
asus p8p67-m pro vagy asus p8p67 sima? nem tervezek slit! meik érné meg jobban? meikkel biztosabb a tuning? én ugy láttam a simán több fázisú feszültségszabályzók vannak

Utóbbi. 😀

köszönöm, én is arra gondoltam😃
0
0
0
0
rolex94 avatar
milyen alaplapot vegyek, 775-s foglalattal, 20k Ft alatt?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Milyen 1155-ös foglalatú alaplapot ajánlotok max 20 ezerért?Lehetőleg uefi biosos legyen.A a pci csatlakozó messze legyen a pci-e csatlakozótól.Meg ami bír egy kis tuningot.A sata csatlakozók ne legyenek útba a videókártyánál.
0
0
0
0
Cooley avatar
repfect írta:
asus p8p67-m pro vagy asus p8p67 sima? nem tervezek slit! meik érné meg jobban? meikkel biztosabb a tuning? én ugy láttam a simán több fázisú feszültségszabályzók vannak

Utóbbi. 😀
0
0
0
0
repfect avatar
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
[url]http://www.***/termek/asus-p8h67-m-le-alaplap-71490[/url]

[url]http://www.***/termek/asus-p8h67-m-alaplap-71489[/url]

[url]http://www.***/termek/asus-p8p67-m-alaplap-71603[/url]

szerintetek melyik a leg jobb ezek közül?
0
0
0
0
niteforce avatar
ASRock M3A UCC 11K eleg jo deszka
0
0
0
0
Patrik91 avatar
10k körül mit tudnátok ajánlani?
0
0
0
0
philips20 avatar
Intel® Desktop Board DG43RK jó ez az alaplap ?
0
0
0
0
shanyi avatar
Köszönöm 😉

Még egy kérdésem lenne.. a GIGABYTE GA-880GM-UD2H jobb ettől, vagy sem? 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
shanyi írta:
Üdv! Tudnátok ajánlani egy olyan alaplapot, amely tartalmaz egy játékokhoz is "ideális" integrált VGA-t?
Tudom, tudom.. nem arra valóak..
De csak ideiglenes megoldás lenne, kapásból nem lesz pénzem VGA-ra.
Továbbá AM3-as socket és DDR1600-as támogatásra lenne szükség (jó lenne, ha akár 4 foglalattal is bírna, de kevesebbel is beérem.. ).
Árban úgy 10 és 20 ezer közöttire kalkuláltam.
Válaszotokat előre is köszönöm!

MSI 880GM-E41 16eFt körül árulják.
0
0
0
0
shanyi avatar
Üdv! Tudnátok ajánlani egy olyan alaplapot, amely tartalmaz egy játékokhoz is "ideális" integrált VGA-t?
Tudom, tudom.. nem arra valóak..
De csak ideiglenes megoldás lenne, kapásból nem lesz pénzem VGA-ra.
Továbbá AM3-as socket és DDR1600-as támogatásra lenne szükség (jó lenne, ha akár 4 foglalattal is bírna, de kevesebbel is beérem.. ).
Árban úgy 10 és 20 ezer közöttire kalkuláltam.
Válaszotokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
almos avatar
Épp akartam irni, hogy a Phenom II nagyon kevés lesz,de látom Zambeziben gondolkodsz, nagyon helyes. Szerintem rá fog menni. Azért új CPU-ból legalább 2500K erősségőt vegyél,mert az minimum kelleni fog az 5870CF mellé 😀
0
0
0
0
almos avatar
GokuTM írta:
almos írta:
GokuTM írta:
Hali!
Mennyi teljesítményvesztéssel jár az a CrossFireX rendszer ami 1*X16PCIe+1*X8PCIe-s(tehát egyik x16-os sebességen, még a második kártya csak X8-oros sebességen megy) alaplapban van, egy x16+X16-ossal szemben??

Én sokat olvastam a neten utána, mert úgy tünt hogy nekem is ilyen gondom lesz. Nem jelent csak 2-5% különbséget,de legtöbb esetben annyit sem 😀

Hmm...ez egyfelől jó hír, másfelől pedig érdekes. 😀...Mindek akkor a X16-os sebesség ha elég a X8-as?...Nah mind1, pénztárcakérdése hogy milyen alaplapot veszek. Vagy Gigabyte GA-990XA-UD3 vagy Gigabyte GA-990FXA-D3 és ezek mellé még egy 5870. (:

Alaplap kérdésben nem tudok segiteni 😃
Hát igazából ennek a kevés különbségnek szerintem a CF hatásfoka az oka. Mivel "csak" + 75%-ot hoz max a plusz kártya(két kártya esetében), ezért nem tud érzékelődni az X8 sebessége. Amúgy mostanság 5870-ből nagyon megéri a CF 😃
0
0
0
0
almos avatar
GokuTM írta:
Hali!
Mennyi teljesítményvesztéssel jár az a CrossFireX rendszer ami 1*X16PCIe+1*X8PCIe-s(tehát egyik x16-os sebességen, még a második kártya csak X8-oros sebességen megy) alaplapban van, egy x16+X16-ossal szemben??

Én sokat olvastam a neten utána, mert úgy tünt hogy nekem is ilyen gondom lesz. Nem jelent csak 2-5% különbséget,de legtöbb esetben annyit sem 😀
0
0
0
0
Robi1995 avatar
értem. és akkor ez azt jelenti hogy az alalplapot nem tuningolom vele hanem csak a procit.....mert ha fsb emeléssel tuningolom akkor a ramok órajeleit is növeli
0
0
0
0
Osynho avatar
A tied szorzózáras, így csak fsb emeléssel tuningolható. A stzorzózár menteseket természetesen a szorzó növelésével is húzhatod.
0
0
0
0
Robi1995 avatar
értem😀 és köszi😃 Corsair DDR3 4GB 1600MHz, KIT 2x2GB, 9-9-9-24, radiator Vengeance ezekre a ramokra gondoltam😜

egy kis off: másképp is lehet tuningolni a procit? mármint fsb emelés nélkül....ha jól tudom akkor ez a proci szorzózár mentes nem? és ezt a mostani gépemet másképp nem lehet tuningolni csak fsb emeléssel?
0
0
0
0
Cooley avatar
niteforce írta:
lehet ezzel 4 magositani, es az hogy 1600OC az azt jelenti, hogy ezzel a memoriakat 1600 MHz ig lehet benne tuningolni, tobbet nem kezel magyarul.

A memóriás dolog nem egészen így van. 😀Az azt jelenti, hogy az alap HT ref clockkal(200MHz) maximum 1600MHz-es effektív órajel érhető el a modulokkal, azaz 800MHz-es valós órajel, tehát max 1:4-es dram arány állítható be. Ha a HT ref órajelét megemeled 300-ra, akkor akár a 2400MHz-et is viszi, csak ahhoz természetesen olyan modulok is kellenek. 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
lehet ezzel 4 magositani, es az hogy 1600OC az azt jelenti, hogy ezzel a memoriakat 1600 MHz ig lehet benne tuningolni, tobbet nem kezel magyarul.
0
0
0
0
Robi1995 avatar
[LINK] ezzel a lappal lehet 4magosítani egy phenom 2 555-öt nem? illetve a ramoknál azt írja hogy az 1600mhz ramok oc-val lehet belerakni vagy ez mit jelent?
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Osynho nagyon nem akarok annyit😆
Csak érdekelt ez a kérdés😀
0
0
0
0
ximo avatar
Gta4vevo írta:
Na ja elöször valamiért azt hittem ez is p67 és ugy is kerestem és erre akadtam😃
Oynsho amúgy egyik informatikai fórumon az mondták az intel-es alapokba 1333 MHz-nél többet nem tudok bele tenni mint memória sebesség.
Ez igaz lenne ja és létezik 8 gb-os memória is mint nem 2x4gb-os?😃
Mert eddig csak 2x4 GB ban adta ki a google mert ez azt irja 32 gigát támogat pedig csak 4 foglalat van.
Na mindegy a második azaz [LINK]
Ez akkor jó alaplap?

Szerintem amit másodjára linkeltél remek alaplap.
0
0
0
0
Osynho avatar
Nem vagyok otthon az új intel platformot illetően, így aram sebességeket se ismerem. Viszont attól, hogy a hivatalos ram támogatás 1333mhz, szerintem biztos mehet magasabb órajelen.

Miért, szeretnél 32gb ramot? 😃

A lap biztos hogy jó, bár mint mondtam, nem ismerem ezeket. 😀
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Na ja elöször valamiért azt hittem ez is p67 és ugy is kerestem és erre akadtam😃
Oynsho amúgy egyik informatikai fórumon az mondták az intel-es alapokba 1333 MHz-nél többet nem tudok bele tenni mint memória sebesség.
Ez igaz lenne ja és létezik 8 gb-os memória is mint nem 2x4gb-os?😃
Mert eddig csak 2x4 GB ban adta ki a google mert ez azt irja 32 gigát támogat pedig csak 4 foglalat van.
Na mindegy a második azaz [LINK]
Ez akkor jó alaplap?
0
0
0
0
Osynho avatar
Inkább ezt:
[LINK]
vagy ezt:
[LINK]

Ezekben ki tudod majd használni a szorzózármentes cpu-k előnyeit. 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
persze belemegy minden 😀
amugy szerintem erdemes P67 deszkat venni, kesobb proci cserenel fogod erezni az elonyet 😀
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
GA-PH67-DS3-B3 mit gondoltok erről az alaplap-ról?
Műszaki adatok: [LINK]

Ezt venném a következő gépbe:
i3 2100 , hd 6850.
Ja és szerintetek ebbe belemenne ez a vinyó?

Gyártó: Western Digital
Modell: Caviar Blue 1TB 32MB 7200rpm SATA3 WD10EALX

Tulajdonságok:

Interfész: SATA2 6 Gb/s
Kapacitás: 1000 GB
Puffer méret: 32 MB
Ja és olyan célra venném az alaplapot ha például cserélném a procit i5-re esetleg i7re akkor is jó legyen/ne kelljen cserélni ha már procit kelleni fog cserélni.
0
0
0
0
matyosowski avatar
vagy ha nincs annyi pénzed akkor szerintem egy Asus M5A87 szerintem ez se rossz lap.
0
0
0
0
ssime avatar
Uhh akkor nagyon szépen köszönöm 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
ssime írta:
Köszönöm! 😀

És akkor ezek a dolgok amiket irtam télleg jók hozzá? és ez azért egy strapabiró jó alaplap?

Igen és igen, és ilyen áron verhetetlen lap. 😀
0
0
0
0
ssime avatar
Köszönöm! 😀

És akkor ezek a dolgok amiket irtam télleg jók hozzá? és ez azért egy strapabiró jó alaplap?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció