Milyen alaplapot vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
őőő ez az alaplap nem támogat Core i3 at? (Asus P8P67 LE) Azért kérdezem mert néztem neten és nincs oda biggyesztve hogy támogatná 😞
Hali!
A Sandy procikat támogatja. itt a link:
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8P67_LE/#specifications
Jo hogy kivinják már aZ ide CSATOLOT HISZ CSAK 16MB/sec az átvileli sebessége. A mostnai SATA2 300MB/sec, SATA3 600Mb/sec.
MSI P55-CD53 ezen az alaplapon van IDE és belefér a 18 ezer Ft-s keretbe hisz 14000 Ft
de 1156-os a foglalata, abba nem megy bele a sandy bridge proci. neki olyan kell.
ja bocs elnéztem.Visszavonom. Akkor nem lesz ben DVD íro nagy dolog adatot usb-n is meg külsővinyon is áttudsz vinni. Én már amióta van egy 32 GB-os Pendirve -om azote nem használom a dvd íromat már 1-2 éve.
MSI P55-CD53 ezen az alaplapon van IDE és belefér a 18 ezer Ft-s keretbe hisz 14000 Ft
hali all!
Valaki tud nekem mondani egy olyan alaplapot ami 1155 ös foglalatú és van rajta egy IDE csati 17 18 ezer Ft környékén?
Választ előre is köszi!
MSI P55-CD53 14000Ft
tulajdonságai:
Chip készlet :Intel P55
Front Side Bus sebesség : 6.4 GT/s
Memória foglalat: 4 db, DDR3, Dual Channel
Memória sebesség : 2000/ 1800/ 1600/ 1333/ 1066 MHz
Bővítő csatlakozók: 1 db PCIe 2.0 x16, 3 db PCIe x1, 3 db PCI
Integrált 5.1 hang, Integrált 10/100/1000 Gigabit LAN
Merevlemez csatlakozó: 8 db SATA II (3Gbit/s), 1 db IDE (UDMA 100)
Hátsó panel csatlakozó :2 db PS/2, 10 db USB 2.0, 1 db RJ-45 LAN, 3.5 mm jack hang csatlakozók
Méret:ATX
ez 1156-os lap 😊
nagyon kevés ilyen alaplap van, én egyet tudok: ASUS P8P67 LE ezen van 21 ezer forint
hali all!
Valaki tud nekem mondani egy olyan alaplapot ami 1155 ös foglalatú és van rajta egy IDE csati 17 18 ezer Ft környékén?
Választ előre is köszi!
MSI P55-CD53 14000Ft
tulajdonságai:
Chip készlet :Intel P55
Front Side Bus sebesség : 6.4 GT/s
Memória foglalat: 4 db, DDR3, Dual Channel
Memória sebesség : 2000/ 1800/ 1600/ 1333/ 1066 MHz
Bővítő csatlakozók: 1 db PCIe 2.0 x16, 3 db PCIe x1, 3 db PCI
Integrált 5.1 hang, Integrált 10/100/1000 Gigabit LAN
Merevlemez csatlakozó: 8 db SATA II (3Gbit/s), 1 db IDE (UDMA 100)
Hátsó panel csatlakozó :2 db PS/2, 10 db USB 2.0, 1 db RJ-45 LAN, 3.5 mm jack hang csatlakozók
Méret:ATX
Választ előre is köszi!
milyen alaplapot vegyek, 775-s foglalattal, 20k Ft alatt?
775-re nem éri meg építeni.
hogy hogy nem éri meg épiteni, nekem nincs annyi pénzem, hogy öt 50k ft-s videokártyát pakoljak egy ku*va drága alaplapra
Synda:Jó az az alaplap ami tettél, de nekem csak 20K-m lesz rá csak.Vagy nem veszek hangkártyát.
asus p8p67-m pro vagy asus p8p67 sima? nem tervezek slit! meik érné meg jobban? meikkel biztosabb a tuning? én ugy láttam a simán több fázisú feszültségszabályzók vannak
Utóbbi. 😀
köszönöm, én is arra gondoltam😃
asus p8p67-m pro vagy asus p8p67 sima? nem tervezek slit! meik érné meg jobban? meikkel biztosabb a tuning? én ugy láttam a simán több fázisú feszültségszabályzók vannak
Utóbbi. 😀
[url]http://www.***/termek/asus-p8h67-m-alaplap-71489[/url]
[url]http://www.***/termek/asus-p8p67-m-alaplap-71603[/url]
szerintetek melyik a leg jobb ezek közül?
Még egy kérdésem lenne.. a GIGABYTE GA-880GM-UD2H jobb ettől, vagy sem? 😃
Üdv! Tudnátok ajánlani egy olyan alaplapot, amely tartalmaz egy játékokhoz is "ideális" integrált VGA-t?
Tudom, tudom.. nem arra valóak..
De csak ideiglenes megoldás lenne, kapásból nem lesz pénzem VGA-ra.
Továbbá AM3-as socket és DDR1600-as támogatásra lenne szükség (jó lenne, ha akár 4 foglalattal is bírna, de kevesebbel is beérem.. ).
Árban úgy 10 és 20 ezer közöttire kalkuláltam.
Válaszotokat előre is köszönöm!
MSI 880GM-E41 16eFt körül árulják.
Tudom, tudom.. nem arra valóak..
De csak ideiglenes megoldás lenne, kapásból nem lesz pénzem VGA-ra.
Továbbá AM3-as socket és DDR1600-as támogatásra lenne szükség (jó lenne, ha akár 4 foglalattal is bírna, de kevesebbel is beérem.. ).
Árban úgy 10 és 20 ezer közöttire kalkuláltam.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Hali!
Mennyi teljesítményvesztéssel jár az a CrossFireX rendszer ami 1*X16PCIe+1*X8PCIe-s(tehát egyik x16-os sebességen, még a második kártya csak X8-oros sebességen megy) alaplapban van, egy x16+X16-ossal szemben??
Én sokat olvastam a neten utána, mert úgy tünt hogy nekem is ilyen gondom lesz. Nem jelent csak 2-5% különbséget,de legtöbb esetben annyit sem 😀
Hmm...ez egyfelől jó hír, másfelől pedig érdekes. 😀...Mindek akkor a X16-os sebesség ha elég a X8-as?...Nah mind1, pénztárcakérdése hogy milyen alaplapot veszek. Vagy Gigabyte GA-990XA-UD3 vagy Gigabyte GA-990FXA-D3 és ezek mellé még egy 5870. (:
Alaplap kérdésben nem tudok segiteni 😃
Hát igazából ennek a kevés különbségnek szerintem a CF hatásfoka az oka. Mivel "csak" + 75%-ot hoz max a plusz kártya(két kártya esetében), ezért nem tud érzékelődni az X8 sebessége. Amúgy mostanság 5870-ből nagyon megéri a CF 😃
Hali!
Mennyi teljesítményvesztéssel jár az a CrossFireX rendszer ami 1*X16PCIe+1*X8PCIe-s(tehát egyik x16-os sebességen, még a második kártya csak X8-oros sebességen megy) alaplapban van, egy x16+X16-ossal szemben??
Én sokat olvastam a neten utána, mert úgy tünt hogy nekem is ilyen gondom lesz. Nem jelent csak 2-5% különbséget,de legtöbb esetben annyit sem 😀
egy kis off: másképp is lehet tuningolni a procit? mármint fsb emelés nélkül....ha jól tudom akkor ez a proci szorzózár mentes nem? és ezt a mostani gépemet másképp nem lehet tuningolni csak fsb emeléssel?
lehet ezzel 4 magositani, es az hogy 1600OC az azt jelenti, hogy ezzel a memoriakat 1600 MHz ig lehet benne tuningolni, tobbet nem kezel magyarul.
A memóriás dolog nem egészen így van. 😀Az azt jelenti, hogy az alap HT ref clockkal(200MHz) maximum 1600MHz-es effektív órajel érhető el a modulokkal, azaz 800MHz-es valós órajel, tehát max 1:4-es dram arány állítható be. Ha a HT ref órajelét megemeled 300-ra, akkor akár a 2400MHz-et is viszi, csak ahhoz természetesen olyan modulok is kellenek. 😀
Csak érdekelt ez a kérdés😀
Na ja elöször valamiért azt hittem ez is p67 és ugy is kerestem és erre akadtam😃
Oynsho amúgy egyik informatikai fórumon az mondták az intel-es alapokba 1333 MHz-nél többet nem tudok bele tenni mint memória sebesség.
Ez igaz lenne ja és létezik 8 gb-os memória is mint nem 2x4gb-os?😃
Mert eddig csak 2x4 GB ban adta ki a google mert ez azt irja 32 gigát támogat pedig csak 4 foglalat van.
Na mindegy a második azaz [LINK]
Ez akkor jó alaplap?
Szerintem amit másodjára linkeltél remek alaplap.
Miért, szeretnél 32gb ramot? 😃
A lap biztos hogy jó, bár mint mondtam, nem ismerem ezeket. 😀
Oynsho amúgy egyik informatikai fórumon az mondták az intel-es alapokba 1333 MHz-nél többet nem tudok bele tenni mint memória sebesség.
Ez igaz lenne ja és létezik 8 gb-os memória is mint nem 2x4gb-os?😃
Mert eddig csak 2x4 GB ban adta ki a google mert ez azt irja 32 gigát támogat pedig csak 4 foglalat van.
Na mindegy a második azaz [LINK]
Ez akkor jó alaplap?
[LINK]
vagy ezt:
[LINK]
Ezekben ki tudod majd használni a szorzózármentes cpu-k előnyeit. 😀
amugy szerintem erdemes P67 deszkat venni, kesobb proci cserenel fogod erezni az elonyet 😀
Műszaki adatok: [LINK]
Ezt venném a következő gépbe:
i3 2100 , hd 6850.
Ja és szerintetek ebbe belemenne ez a vinyó?
Gyártó: Western Digital
Modell: Caviar Blue 1TB 32MB 7200rpm SATA3 WD10EALX
Tulajdonságok:
Interfész: SATA2 6 Gb/s
Kapacitás: 1000 GB
Puffer méret: 32 MB
Ja és olyan célra venném az alaplapot ha például cserélném a procit i5-re esetleg i7re akkor is jó legyen/ne kelljen cserélni ha már procit kelleni fog cserélni.
Köszönöm! 😀
És akkor ezek a dolgok amiket irtam télleg jók hozzá? és ez azért egy strapabiró jó alaplap?
Igen és igen, és ilyen áron verhetetlen lap. 😀
És akkor ezek a dolgok amiket irtam télleg jók hozzá? és ez azért egy strapabiró jó alaplap?