Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Apeti1997 avatar
Sziasztok!!!

Egy Asus R9 290 4GB DDR5 R9290-DC2OC-4GD5 videokártya alá milyen minőségi tápot vegyek max 18-19.000Ft lenne rá a keret.
0
0
0
0
Flori99 avatar
Hali ! Melyik az a program ami felméri a videókártya teljesítményét? 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Én sem úgy értettem, hogy elég, hanem úgy, hogy FHD-ban az már kevésbé számít, hogy 3 - 3,5 - 4 GB van. Persze ahogy nőnek a textúra méretek, úgy kell egyre több VRAM. Most ott tartunk hogy a gyerek r7 250-es kártyája is kihasználja a 2 GB-ot, holott régebben azért egy ahhoz hasonló teljesítményű kártya nem nagyon tudta feltölteni.
0
0
0
0
Bronson avatar
azok az idők elmúltak, amikor fullhd-ra is elég a 2GB vram... és egyre nagyobb lesz a követelmény.
0
0
0
0
csuz-li avatar
4 GB-os kártya a 4K felbontáshoz kell elsősorban. a HD ~1 millió pixel, az FHD ~2 millió pixel, a 4K ~ 8 millió pixel. Így, ha csak FHD-ban játszol, nincs nagy jelentősége, hogy 2 GB-nál mennyivel van több memória. 4K-ban viszont a minimum a 4GB-nyi VRAM.
A GTA V-nek a beállításaiban látszik a VRAM használat. Meg kell nézni, hogy ha minden mást változatlanul hagysz, de a felbontást módosítod, akkor mennyire látványosan változik a VRAM használat. Szinte egyenes arányban változik azzal, hogy hány pixel kell az adott felbontáshoz.
0
0
0
0
winrar avatar
dancipet: Csak tipp, nem biztos, hogy működik: kapcsolj ki minden energiatakarékos dolgot, állítsd teljesítménycentrikusra.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Egy olyan problémám lenne hogy akár hogy szenvedek a HP pavilon win8-as 64 bites laptopomon a 2 vidikártya közül nem akar működésbe lépni a jobbik sehogysem. Az integrált egy AMD Radeon HD 8400 R3 Series a jobbik pedig egy AMD Radeon 8600M. Ha letiltom az integráltat akkor valami alap microsoftossal szenved. A Catalistban persze minden mindenhol Nagy teljesítményre van rakva. Valami ötlet? 😞 Előre is köszi!
0
0
0
0
proStarxd avatar
A min. FPS-nél látszik meg a 2 és 4gb közötti különbséget.
0
0
0
0
Puffin avatar
Ahogy én néztem teszteket a 4GB-os 960 semmivel se nyújt többet mint a 2GB-os
0
0
0
0
tibi2013 avatar
Szerintetek tényleg veri a GTX 960 4gigás, OC-s verziója az R9 280X-et? Nézegettem videókat róla a neten, és pár játékban tényleg több FPS-e volt az illetőnek ezzel a kártyával, de általánosságban mi mondható el? High-Very High beállításon elég lesz?
0
0
0
0
Puffin avatar
farcrybura: az alaplapba persze hogy bele megy! 😃 A kérdés a ház szokott inkább lenni...
0
0
0
0
Buraproking avatar
Üdv, az lenne a kérdésem hogy ez a(z) ASUS GeForce GTX 960 OC 2GB GDDR5 128bit PCI-E videó kártyát be tudnám e helyezni az alaplapomba?

gtx 960 videó kártya LINK:http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/asus/geforce-gtx-960-oc-2gb-gddr5-128bit-pci-e-strix-gtx960-dc2oc-2gd5-p260866803/#termek-leiras

Alaplap LINK:http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4567#ov

A választ erőre is köszönöm 😀
0
0
0
0
winrar avatar
Nekem speciel egyik gyártó driverével sem volt gondom, bár most megszerettem az NV-t, szóval kövi kártyám is zöld lesz 😜
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Öregítik egy idő után az eszközöket. Érdekes az üzletpolitikájuk.
0
0
0
0
Puffin avatar
mi gond van a driverral?
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
Igazatok van visz szinte mindent , csak azok a jó kis driver-ek ne lenének ilyen fa**ák
Ezért gondoltam a zöldek jobbak ezen a téren , soha nem volt csak piros kártyám de kipróbálnám nagyon szívesen az NV-t.
0
0
0
0
Bronson avatar
fullhd mellett nem akarom elhinni hogy van játék ami megfekteti, nagyobb felbontásoknál már érthető, de gépednél csak fullhd monitor van, szóval nem értem én sem...
0
0
0
0
winrar avatar
Mi az, amit nem visz ultrán a 290?
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
r9 290-es kártyát érdemes cserélni gtx 980-ra , leginkább az érdekelne amit nem visz a 290 azt a 980-as elviszi játszható fps érték mellett ?
Köszi
0
0
0
0
Bronson avatar
nem frissítésről van szó, csupán az újabb szériák támogatni fogják valamilyen szinten a dx12-őt.
0
0
0
0
asdasdasd555 avatar
Sziasztok, most nézem hogy dx12-re lehet majd frissiteni dx11-es vga-kat? Tehát akkor az eredetileg dx12es kártyák nem fognak többet tudni a régebbi kártyáknál?
0
0
0
0
cseszka avatar
Akkor valami gondvan.Frissits drivert,takaritsd ki a karit,fujd ki a portol,ill vedd le a hütöt,és pasztázd ujra.
0
0
0
0
Sipos G avatar
Van egy radeon HD 5570-es VTX-kiszerelésben
Általában 45-50 C° szokott leni alapjáraton, de szerintem valami elszállhatott a hűtő működik de ennek ellenére jelenleg felmegy 65-70 C°-ra alapjárton
Ha leveszem minimumra az órajeleket akkor helyreáll, de így döglassú és eddig viszont bírta az alap órajeleket.Terhelés alatt 100+ C°
vami ötlet, hogy mi lehet az oka?
Valószinű jön majd a ehlyére a másik gép videókártyája (R7 240)
De még 1-2 hónapig kikéne bírnia
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Driontin

Sajna nem!
DirectX 12-Ready AMD Components

Once you’ve installed Windows® 10 Technical Preview Build 10041 (or later) and obtained the latest driver from Windows Update, these AMD components are DirectX® 12-ready:
AMD Radeon™ R9 Series graphics
AMD Radeon™ R7 Series graphics
AMD Radeon™ R5 240 graphics
AMD Radeon™ HD 8000 Series graphics for OEM systems (HD 8570 and up)
AMD Radeon™ HD 8000M Series graphics for notebooks
AMD Radeon™ HD 7000 Series graphics (HD 7730 and up)
AMD Radeon™ HD 7000M Series graphics for notebooks (HD 7730M and up)
AMD A4/A6/A8/A10-7000 Series APUs (codenamed “Kaveri”)
AMD A6/A8/A10 PRO-7000 Series APUs (codenamed “Kaveri”)
AMD E1/A4/A10 Micro-6000 Series APUs (codenamed “Mullins”)
AMD E1/E2/A4/A6/A8-6000 Series APUs (codenamed “Beema”)

[LINK]
0
0
0
0
DJ Anonymus NH4SCN avatar
Köszönöm a válaszokat!😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Nemtámogatja ahogy nézem,de ahogy Bronson is irta,inkább egy erösebb,és ha lehet olyat amin legalább 3gb vram van.Sli vagy cf rendszernél van gyorsulás ameik játék támogatja,de a vram akkor is csak 2gb marad ha pl 2db 2gb vga-t kötsz hidba.Viszont a mai játékok közül már sok megköveteli a 3gb vramot fullhd felbontáson.
0
0
0
0
Kehbya avatar
Ha jól tudom, a GTX 750Ti nem támogatja az SLI-t.
0
0
0
0
Bronson avatar
ha csak egy mód van rá, egy erős kártya mint két gyengébb sli-ben...
0
0
0
0
DJ Anonymus NH4SCN avatar
Sziasztok!
Csak elméleti síkon:

Van egy GTX 750Ti vidi karim.MAJD,ha netán kéne egy új vidi kari,mert elavult lesz az új játékokhoz(még nem az legalábbis nálam)akkor megéri SLI-be tenni?
Vagy vegyek új vidit?GTX 960(-tól feljebb)
Mi a véleményetek az SLI-ről?Érezhetően van változás?Gondolom nyílván nem minden játknál van akkora változás.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Kish24

Lehet 😀

Nekem is úgy volt anno a 6850CF az eggyik SAPPHIREa másik MSI volt 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Az a kérdésem lenne, hogy SLI-be vagy CF-be lehet e úgy két kártyát kötni, hogy a gpu azonos, de mondjuk az egyik kártya az asus-tól van a másik meg az msi-től?
Előre is köszönöm a válaszokat.
0
0
0
0
Dani234 avatar
Azóta most működik minden kösz a Válaszokat 😀
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Lehet.
Az is lehet hogy elállítottál valamit "kalibrálás" közben, csinálj a monitoron egy resetet hátha az segít.
0
0
0
0
Dani234 avatar
Luiboy nem tudom ugye újra telepitettem a Drivert azóta jó De am még elötte áligattam a szineket mert elég szinszegénynek találtam az egészet Az befolyásolhat valamit ?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Dani234

Próbálj ki egy másik HDMI kábelt, ha azzal sem jó akkor kapcsold ki a dinamikus kontrasztot a monitoron. (nekem a régi fuji monotoron az volt a baj)
0
0
0
0
Dani234 avatar
Az a Döbbenet hogy Idegzsába kerget már De Vissza tettem a CRT monitort Gond nélkül indult az Új VGA val azóta is megint használom Sima Analog Kábellel nem Full HD ba.

zelcsi: De azért vettem másik VGA-t mert az előzőre is azt irták hogy Hibás. Minden Shappire VGA hibás vagy mi a fene ? o.O CRT monitorral miért működött hónapokig Az előző HD tv vel is Villogott meg meg fagyott a kép. lehetséges hogy a Magas Felbontás befolyásol valamit ? Már nem tudom mit higgyek. 😃
0
0
0
0
zelcsi avatar
Dani234: hát ha más vga-val működik akkor videokártya hiba lesz nálad sajnos!
0
0
0
0
Dani234 avatar
Hol lehet a Baj? Eddig egy Kicsi CRT monitort használtam minden oké volt hónapokig. Most vettem egy Komolyabb Samsung ot 2 nap után reggel kapcsolom be a gépet Sipol Egy hosszú két rövid. Azóta sem ad képet másik VGA val működik. Vadonatúj a VGA is minden szó szerint.

Előző VGA-m is hasonló volt az is meg adta magát. nem szerethetik az alaplapomat ezek az R szériás VGA-k?
0
0
0
0
roba1996 avatar
Kehbya: Én ilyen hűtőt szeretnék rá ugyan az a típus minden ugyan az csak a hűtő más!
[LINK]
0
0
0
0
Kehbya avatar
Hát a maga 115w fogyasztásához nem kell egy batárhűtő, szóval elég.
0
0
0
0
roba1996 avatar
Kehbya: De érted ! 😀 Mert pont az kérdeztem, hogy kell vegyek rá vagy elég a gyári!?!?
0
0
0
0
Kehbya avatar
Arra a karira bőven elég a gyári, vagy én nem értem a kérdést?
0
0
0
0
roba1996 avatar
A videókártyámra kell vennem másik hűtőt vagy jó a gyári is?
Jelenleg így néz ki! [LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
általában a 100%-on pörgetett venti nem hoz sok javulást sehol...
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Megpróbáltam 100%-on is, azt hittem hogy jobban lefog menni a hőmérséklet, de nem. 😀 Így 63c fok volt a legtöbb, szóval az ideális beállítás az 50% fan speed lesz. Ott még szinte nem is lehet hallani, h nagyon hangos lenne a kártya. 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
76-ról esett 68-ra az elég jó hogy csak 50%-on megy, szóval...
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
1 óra játék után. (Bf3 multi) 50% fordulatnál 68c fok, nem lett sokkal hűvösebb. De kevesebb lett, mint mikor automatán szabályozta magát. 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció