Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Egy Asus R9 290 4GB DDR5 R9290-DC2OC-4GD5 videokártya alá milyen minőségi tápot vegyek max 18-19.000Ft lenne rá a keret.
A GTA V-nek a beállításaiban látszik a VRAM használat. Meg kell nézni, hogy ha minden mást változatlanul hagysz, de a felbontást módosítod, akkor mennyire látványosan változik a VRAM használat. Szinte egyenes arányban változik azzal, hogy hány pixel kell az adott felbontáshoz.
gtx 960 videó kártya LINK:http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/asus/geforce-gtx-960-oc-2gb-gddr5-128bit-pci-e-strix-gtx960-dc2oc-2gd5-p260866803/#termek-leiras
Alaplap LINK:http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4567#ov
A választ erőre is köszönöm 😀
Ezért gondoltam a zöldek jobbak ezen a téren , soha nem volt csak piros kártyám de kipróbálnám nagyon szívesen az NV-t.
Köszi
Általában 45-50 C° szokott leni alapjáraton, de szerintem valami elszállhatott a hűtő működik de ennek ellenére jelenleg felmegy 65-70 C°-ra alapjárton
Ha leveszem minimumra az órajeleket akkor helyreáll, de így döglassú és eddig viszont bírta az alap órajeleket.Terhelés alatt 100+ C°
vami ötlet, hogy mi lehet az oka?
Valószinű jön majd a ehlyére a másik gép videókártyája (R7 240)
De még 1-2 hónapig kikéne bírnia
Sajna nem!
DirectX 12-Ready AMD Components
Once you’ve installed Windows® 10 Technical Preview Build 10041 (or later) and obtained the latest driver from Windows Update, these AMD components are DirectX® 12-ready:
AMD Radeon™ R9 Series graphics
AMD Radeon™ R7 Series graphics
AMD Radeon™ R5 240 graphics
AMD Radeon™ HD 8000 Series graphics for OEM systems (HD 8570 and up)
AMD Radeon™ HD 8000M Series graphics for notebooks
AMD Radeon™ HD 7000 Series graphics (HD 7730 and up)
AMD Radeon™ HD 7000M Series graphics for notebooks (HD 7730M and up)
AMD A4/A6/A8/A10-7000 Series APUs (codenamed “Kaveri”)
AMD A6/A8/A10 PRO-7000 Series APUs (codenamed “Kaveri”)
AMD E1/A4/A10 Micro-6000 Series APUs (codenamed “Mullins”)
AMD E1/E2/A4/A6/A8-6000 Series APUs (codenamed “Beema”)
[LINK]
Igen
Csak elméleti síkon:
Van egy GTX 750Ti vidi karim.MAJD,ha netán kéne egy új vidi kari,mert elavult lesz az új játékokhoz(még nem az legalábbis nálam)akkor megéri SLI-be tenni?
Vagy vegyek új vidit?GTX 960(-tól feljebb)
Mi a véleményetek az SLI-ről?Érezhetően van változás?Gondolom nyílván nem minden játknál van akkora változás.
Lehet 😀
Nekem is úgy volt anno a 6850CF az eggyik SAPPHIREa másik MSI volt 😀
Az a kérdésem lenne, hogy SLI-be vagy CF-be lehet e úgy két kártyát kötni, hogy a gpu azonos, de mondjuk az egyik kártya az asus-tól van a másik meg az msi-től?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Az is lehet hogy elállítottál valamit "kalibrálás" közben, csinálj a monitoron egy resetet hátha az segít.
Próbálj ki egy másik HDMI kábelt, ha azzal sem jó akkor kapcsold ki a dinamikus kontrasztot a monitoron. (nekem a régi fuji monotoron az volt a baj)
zelcsi: De azért vettem másik VGA-t mert az előzőre is azt irták hogy Hibás. Minden Shappire VGA hibás vagy mi a fene ? o.O CRT monitorral miért működött hónapokig Az előző HD tv vel is Villogott meg meg fagyott a kép. lehetséges hogy a Magas Felbontás befolyásol valamit ? Már nem tudom mit higgyek. 😃
Előző VGA-m is hasonló volt az is meg adta magát. nem szerethetik az alaplapomat ezek az R szériás VGA-k?
[LINK]
Jelenleg így néz ki! [LINK]