Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
de itt azt irják hogy 2.0 a pcie foglalat,az 5870nek meg 2.1
Kmisi99 mien tápot ajánlassz az 5870hez?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ja. De az a kérdés hogy milyen táppal mert az sokkal fontosabb
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok lenne egy kérdésem hogy ebbe az alaplapba belemenne egy 5870 Gigabyte GA-P55-US3L (1156) ?
0
0
0
0
zsolt100 avatar
Hello! Nekem 1 olyan problémám lenne hogy van a régi gépem ami nek a processzor órajele 1.6ghz de én fel szeretném húzni 2.0ghz-re.
Nos az lenne a gondom hogy a biosban nincs semmi olyan beállításom amivel lehetne proceszzort húzni és én arra gondoltam hogyha frissíteném a biost akkor lenne, na de sehol sem találok hozzá új biost és ha valaki tudna nekem segíteni azt nagyon megköszönném 😀

BIOS TYPE😜hoenixBIOS Version 4.06 Rev. 1.05.1327
BIOS DATE:12/07/01
BIOS ID:FUJITSU SIEMENS SCENIC L BIOS Version: 4.06 Rev. 1.05.1327
CHIPSET:Intel 1A30 rev 3
OS:Microsoft Windows XP Version: 5.1.2600 Szervizcsomag 3
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
???

Bocs, de ez igy elegge LOL-kerdes, szvsz ! 😆

...Konkretan melyik lenne az a 2 fajta szerinted ? 😀

Arra tippelek, h azt akartad kerdezni, h 2 fajta monitor letezik:

1.CRT, a regibb, olcsobb, megbizhatobb, viszont tobb helyet foglal es tobb aramot is eszik, stb., osszessegeben elavultnak tekintheto ma mar, mar ha meg lehet kapni, en mar reg neztem CRT-monitor utan.

2. Az osszes uj pedig TFT-monitor, energiatakarekos, nem termel annyi hot, mint a CRT, kevesebb helyet foglal, a minosegi, bar draga TFT pedig ugyanolyan jo kepet ad ma mar, mint CRT-es tarsai adnak/adtak.

Szoval a kerdesed helytelen volt, mert 19" meretu van CRT-eben es TFT-eben is, ahogyan sok mas meretben is kaphatoak 1forman..., persze csak ha jol tippeltem a kerdesedre vonatkozolag. 😆
0
0
0
0
SkyWolf avatar
HeLLo!
Az lenne a kerdesem, hogy ugye ket fajta 19"-os monitor letezik?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Nálam már volt egyszer 1ghz-en is a gpu.Akkor sem melegedett.Csak most azzal a programmal valamiért nemlehet húzni.
0
0
0
0
laci503 avatar
nem ajánlom a 9500GT tuningját nekem volt vele tapasztalatom gigabyte-volt és tönkre is ment miatta... elkezdett rezegni a kép stb. szerencsém volt hogy még akadt rá kevés garancia
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Cheese írta:
https://www.aqua.hu/upload_files/RS010-45294.jpg ez memo hűtés így néz ki

A vidikari memóriájáról beszélünk😆
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
De van a memóriákon is egy alumínium lemez.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát 9500gt nem nagyon érdemes ocz ni mert nem is nagy tuningos kártya a másik az ha jól tudom a memóriákon hűtés sincs csak a gpun
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Azzal nem érek semmit.Ha felteszem 600-ól 800-900 ra akkor sem lesz változás.Az msi aferburner az jó asus kártyákhoz?
0
0
0
0
kailee avatar
ha nvdia kártyád van próbáld az nvidia system tools

nvdia honlapjáról letod szedni de csak a saját kártyáihoz lehet használni. bár én még nem mertem tuningolni vele
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Nálam azzal nemlehet.Csak a ventit lehet vele állítani.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
gyenesmartin írta:
Melyik programmal lehet vga-t tuningolni?

Én a rivatuner nevű progiban húztam fel az órajelet elég jól lehet benne tuningolni
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Melyik programmal lehet vga-t tuningolni?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
pomrum írta:
looserking írta:
heló all azt szeretném kérdezni h 512MB rammal dupla annyi FPS em van eyges játékokban mint 1024MB rammal de lasabban jön be természetesen a windows meg a játék stb. mind a 2 400MHZ-es. ez most miért van ?
Valószinü hogy a második 512-es ramod lassabb vagy más késleltetésü mint a az első 512mb, ezért mikor azt is belerakod visszafogja a géped sebességét.

Én is erre gondoltam, de az a pár Mhz csökkenés, lat. növekedés nem hoz dupla annyi FPS-t!!!!
0
0
0
0
pomrum avatar
looserking írta:
heló all azt szeretném kérdezni h 512MB rammal dupla annyi FPS em van eyges játékokban mint 1024MB rammal de lasabban jön be természetesen a windows meg a játék stb. mind a 2 400MHZ-es. ez most miért van ?
Valószinü hogy a második 512-es ramod lassabb vagy más késleltetésü mint a az első 512mb, ezért mikor azt is belerakod visszafogja a géped sebességét.
0
0
0
0
azbizony avatar
hedzsooo írta:
azbizony írta:
Istenek vagytok 😆 akkor azt kell csinálnom hogy bekapcsolom és dvd ről elindítom a win7 telepítőt és újrarakom? mostmár nem bízom én rá erre a csávóra a gépemet többször 😠 papol hogy ő így meg úgy ért a géphez és kiderül hogy legalább anyira hülye hozzá mint én...

😆

Azert a szamitogep alt.-ban nem 1 1Xszeru dolog, ennyire ne legyel merges a sracra, szvsz ! 😉

Nalam is latszolag ment a W7 alaplap csere utan, aztan 1 ido utan megis vtak furcsa rendszerhibak...azota ujraraktam en is a W7-et es most mar OK a rendszerem...

Nem tartott a haragom 1 percnél tovább 😃 mert ő azt mondta hogy össze tudja rakni a gépet és kész 😃, na ezt ő be is tartotta mert összerakta. Csak arra a fránya újratelepítésre nem gondoltunk 😆 Am ő motoros haverom nem számítógépes emberke tehát ebből a kis kellemetlenségből nem lesz semmi gond 😀
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Ja, de kb. ennyi, 1ebkent en csak marhasagokat hordok itt csak ossze mindig ! 😂

azbizony írta:
Istenek vagytok 😆 akkor azt kell csinálnom hogy bekapcsolom és dvd ről elindítom a win7 telepítőt és újrarakom? mostmár nem bízom én rá erre a csávóra a gépemet többször 😠 papol hogy ő így meg úgy ért a géphez és kiderül hogy legalább anyira hülye hozzá mint én...

😆

Azert a szamitogep alt.-ban nem 1 1Xszeru dolog, ennyire ne legyel merges a sracra, szvsz ! 😉

Nalam is latszolag ment a W7 alaplap csere utan, aztan 1 ido utan megis vtak furcsa rendszerhibak...azota ujraraktam en is a W7-et es most mar OK a rendszerem...
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Hát igen, ezzel én is így vagyok! Mi lenne velem HAck, toopa és Feki nélkül...😊

Bocsi, Hedzsooo-t sem hagyhatom ki, aki az egyik vga-mat szolgáltatta! 😂
0
0
0
0
azbizony avatar
csasa94, pomrum, berki_zsolt Köszönöm a segítséget!! 😀 Mi is lenne velem a gépigényesek nélkül 😀
0
0
0
0
pomrum avatar
Demoz írta:
Következő lenne a gondom:
A kamerámról akarom lementeni a cuccokat és adathordozóként használni,de ami rajta van cucc,azt nem engedi se másolni,se törölni. Azt írja hogy szüntesse meg az írásvédettséget. Hogy kell azt megcsinálni?
Előre is köszönöm a választ.
Valószinű hogy SD kárta van a gépedben, vedd ki belőle és van rajta egy kispöcök néha az van írva fölé hogy "secure" de ha nincs oda irva akkor is a kis pöcköt told át a másik irányba.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Köszönöm, hogy megerősítettetek!
0
0
0
0
azbizony avatar
0
0
0
0
pomrum avatar
berki_zsolt írta:
CSeréltél rendszert alaplap csere után? Lehet Bios-t kell frissíteni rajta, a memóriák vagy a proci miatt...
Pontossan ez a baj a rendszer nem találja a régi hardvert és ahhoz akkar drivert inditani de mivel az nioncs ott hanem másik van ezért jön az összeomlás és restart. Kell egy javító vagy sima ujra telepítés neki.
0
0
0
0
no avatar
azbizony írta:
Helló😀 Szeretném megkérdezni tőletek hogy mi lehet az alaplapom baja. Vettem egy új alaplapot (Gigabyte) amit beraktunk a gépbe és nem indult el a gép 😞. Pontosabban azt csinálta hogy bekapcsoltam és ahogy tölti a win7 et amikor azok a színes pontok forognak na ott megáll és újraindul 😕 pedig olyan rakta össze aki ért az ilyenhez és ő sem tudja mi a baja, de viszaraktuk a másik alaplapot és tökéletesen megy vele és elsőre be is indult. szerintetek mi lehet a gond, az alaplap lehet a hibás?? meg ami az alaplapon van az a hűtőborda na az igen csak forró volt pedig a másik lapomé sose volt meleg max langyos 😀

Az operációs rendszer nem szereti, hogyha a "feneke" alatt alaplapot csrélnek (vagyis a chipset változás okozza a gondot), szóval nincs baj az alaplapoddal, csak a Windows-t rakd újra. Ekkor vagy "kéket hal", vagy újraindul.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
CSeréltél rendszert alaplap csere után? Lehet Bios-t kell frissíteni rajta, a memóriák vagy a proci miatt...
0
0
0
0
azbizony avatar
Helló😀 Szeretném megkérdezni tőletek hogy mi lehet az alaplapom baja. Vettem egy új alaplapot (Gigabyte) amit beraktunk a gépbe és nem indult el a gép 😞. Pontosabban azt csinálta hogy bekapcsoltam és ahogy tölti a win7 et amikor azok a színes pontok forognak na ott megáll és újraindul 😕 pedig olyan rakta össze aki ért az ilyenhez és ő sem tudja mi a baja, de viszaraktuk a másik alaplapot és tökéletesen megy vele és elsőre be is indult. szerintetek mi lehet a gond, az alaplap lehet a hibás?? meg ami az alaplapon van az a hűtőborda na az igen csak forró volt pedig a másik lapomé sose volt meleg max langyos 😀
0
0
0
0
no avatar
berki_zsolt írta:
csasa94 írta:
Sziasztok! Alaplapot tervezek venni, két alaplapot kinéztem magamnak.
[LINK]
[LINK]
Melyiket válasszam? Az utolsó nagynak tűnik, nem tudom, hogy bele fér-e a házba.

Feki a Te embered, vele vedd fel a kapcsolatot! 😂

Oks, kösz.

@Demoz: Nincs a kamerához valamilyen mellékelt szoftver? Ha van, akkor avval próbáld meg.
Ja, és kösz, hogy szóltál.
0
0
0
0
Demoz avatar
Ez NEM ide tartozik!!! Írj a Milyen alaplapot vegyek témába!
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
csasa94 írta:
[LINK]
[LINK]
Melyiket válasszam? Az utolsó nagynak tűnik, nem tudom, hogy bele fér-e a házba.

Feki a Te embered, vele vedd fel a kapcsolatot! 😂
0
0
0
0
no avatar
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
Demoz avatar
Következő lenne a gondom:
A kamerámról akarom lementeni a cuccokat és adathordozóként használni,de ami rajta van cucc,azt nem engedi se másolni,se törölni. Azt írja hogy szüntesse meg az írásvédettséget. Hogy kell azt megcsinálni?
Előre is köszönöm a választ.
0
0
0
0
pomrum avatar
BiGame írta:
Oké kösz!
Szivessen.
0
0
0
0
pomrum avatar
BiGame írta:
Eddig nemvolt gondja, driver frissítés nemlehet? Mielőtt kérdeznéd nemtudtam újat nézni nemjött de a nvidia!
Nem valószinü a driverhiba ez tipikusssan olyan hiba amit pont az idéz elő hogy a vga olyan frissitéssel ha"küldi" meg a monitort amit az nem bir. Tehát probálj más beállítást a monitoron, hátha még úgy elmegy egy darabig.
0
0
0
0
BiGame avatar
Eddig nemvolt gondja, driver frissítés nemlehet? Mielőtt kérdeznéd nemtudtam újat nézni nemjött de a nvidia!
0
0
0
0
pomrum avatar
BiGame írta:
Van egy kis gondom, mostanába játék közbe, most pl a CoD6-ba a gép gondol egyet és összenyomja a képet 2 oldalt, majd megin gondol egyet és megin teljes képernyős, az előbb lehúztam a játékot és úgy maradt, frissítettem, kikapcsoltam a monitort de nemhatotta meg!
Ez monitorhiba lessz, vagy a frisítést és vagy felbontást nem bírja a monitor.
0
0
0
0
pomrum avatar
Tamas76 írta:
pomrum írta:
Tamas76 írta:
CSásztok! Az lenne a problem hogy a fraps nekem elég hülye és nemtudom beállítani hogy a kimenő hangot vegye(mert a mikrofon hangját veszi valamiért :S)valaki tud segíteni?
Ha van a fraps-ban akkor ott állítsd be a rögzitö eszközt ha nincs akkor a windows-ban állitsd alapértelmezetre a kimeneti hangeszközt, szükség esetén addig a mikrofont is letilthatod.

Még mindig nemjó azt csináltam amit írtál és nemjó:S
Akkor valamit nem jól csináltál , amit leírtam az a megoldás.
0
0
0
0
BiGame avatar
Van egy kis gondom, mostanába játék közbe, most pl a CoD6-ba a gép gondol egyet és összenyomja a képet 2 oldalt, majd megin gondol egyet és megin teljes képernyős, az előbb lehúztam a játékot és úgy maradt, frissítettem, kikapcsoltam a monitort de nemhatotta meg!
0
0
0
0
Tamas76 avatar
pomrum írta:
Tamas76 írta:
CSásztok! Az lenne a problem hogy a fraps nekem elég hülye és nemtudom beállítani hogy a kimenő hangot vegye(mert a mikrofon hangját veszi valamiért :S)valaki tud segíteni?
Ha van a fraps-ban akkor ott állítsd be a rögzitö eszközt ha nincs akkor a windows-ban állitsd alapértelmezetre a kimeneti hangeszközt, szükség esetén addig a mikrofont is letilthatod.

Még mindig nemjó azt csináltam amit írtál és nemjó:S
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Hiaba rakod fel Youtubra, v. akarhova, ha nem vetted fel FRAPS-szal a hangot, jogyerek !!! 😆

Allitsd be a FRAPS-ban, h a megfelelo rogzito eszkozzel vegye fel neked a hangot es ennyi, utana jo lesz ! 😉

Viszont, ha meg igy sem lesz jo, akkor vmi bibi van a rendszeredben, vmi hianyzik, amit meg telepitened kell ra...driver, v. kodek....esetleg probalj ki masik felvevo progit a FRAPS helyett...google-el talizhatsz konnyen.
0
0
0
0
vasziliy avatar
Ha felrakom a youtubera...ott se nem nincs hang😆.de kiiktatom a camot...ha így sem jó akkor jöhet egy diktafon😜

[movie=youtube]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/y-2n29c3jQ8&hl=hu_HU&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/y-2n29c3jQ8&hl=hu_HU&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/movie]
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
vasziliy írta:
.elnéztem a topikot....De azért köszönöm a segítséget mindenkinek!........már csak hangot nem akar felvenni az a nyavajás fraps.....win7 van fent a gépen😀.de majd ezt a másik topikban.

Mivel próbálod lejátszani? Mert a frapsos vidiknél nálam sincs hang. Próbáld goomplayerrel lejátszani
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Hehe...de csak ide irtad ! 😆

A FRAPS beallitasait is erdemes ellenorizned, mielott hasznalod, mert lehet, h pl. a webkameradnak a mikrofonjat problja hasznalni hangfelvetelhez...en is koszonom a tippeket, lecsekkolom majd ! 😀
0
0
0
0
vasziliy avatar
.elnéztem a topikot....De azért köszönöm a segítséget mindenkinek!........már csak hangot nem akar felvenni az a nyavajás fraps.....win7 van fent a gépen😀.de majd ezt a másik topikban.
0
0
0
0
thug85 avatar
Én konvertálásra a Format Factoryt használom! Bármiből készít bármit, és tud kétlépcsős konvertálást, ami nagyon jó minőséget eredményez!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció