Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
DarthRoni avatar
valaki elmagyarázná nekem, mivel jobb a a DVI cstlakozó mint a D-SUB? nagyon fontos lenne és nagyon érdekel, érvel ellenérvek, minden amit el tudtok mondani erről érdekel, köszi😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Akkor gyorsabb az 1gb-os, ha a játék igényli a több vramot.
0
0
0
0
SkyWolf avatar
Ertem...
Akkor ha most a tipust nem nezzuk akkor is mar gyorsabb az 512MB DDR3 mint az 1GB DDR3...nem?😃?
0
0
0
0
Osynho avatar
Rohadtul nem így van! Ha egy játék 300mb vramot igyényel, akkor lehet 16GB-os vga-d, akkor se lesz gyorsabb... Viszont a hardvergyártók szépen kihasználják a téves elképzelést és gyártanak olyan karikat, mint pl a 9400GT 2gb DDR2. Ez a kari egy fosch, és hiába van rajta 2gb memória, azt úgy sem használja ki a GPU, viszont jó lassú DDR2, ami meg visszafogja. Szal 512MB DDR3 memóval sokkal gyorsabb lenne…
0
0
0
0
SkyWolf avatar
En az igazat megvallva a memoria meret utan mentem eddig, de ugy latom, hogy inkabb tipus utan kell menni, mert arba a 9800GT 1GB es a GTS 250 512MB kozott nincs semmi kulombseg abban a boltban ahol en akarom majd megvenni. 😆
Csak hat en addig azt gondoltam, hogy amelyik kartyanak nagyobb a memoriaja akkor az is az erosebb, de ugy latszik, hgy nem igy van 😉
0
0
0
0
Osynho avatar
Szívesen. Igazából persze, hogy erősebb, hiszen előrébb áll a termékpalettán az nVidiánál... 😀
Jah a GTA IV nem igazán szempont, hiszen egy fos átirat. Láttam teszteket, ahol adott vga mellett cserélgették a procikat és iszonyú gyorsulások jötttek ki. Viszont vga csereberénél nem volt ilyen szembetűnő a differencia. Szóval nem úgy viselkedik, mint egy "rendes" játék.
0
0
0
0
SkyWolf avatar
Olvastam teszteket, es hat tenyleg jobb a GTS 250 mint a 9800GT. 😆
Koszi Szepen a segitseget, Osynho 😃
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Ja, GTA4-et eloszeretettel kerdezi mindenki, h hogy futna nala...viszont nem csak VGA, de proci igenyes is, szereti a 4magos procit is maga ala. Vmint 4Gb RAM sem art nala Vista es W7 mellett. Hiaba, ez az 1ik leginkabb gepigenyesebb jatek jelenleg, amellett, h szuper es szep jatek.
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát pont a GTA IV szereti a sok vramot. 1000 teszt van a neten a GTS-ről és a GT-ről is. Guglizz. Nekem Ati 4830-asom van, 1680-on egész szépen helytáll, még mindig.
0
0
0
0
SkyWolf avatar
Es hogy szokta vinni alltalaban egy GTS? 😆 ?
PL. GTA IV medium, high beallitason menn?😃?
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát úgy fogja vinni, mint egy GTS általában 😀
0
0
0
0
SkyWolf avatar
Es a jatekokat fogja majd vinni eleg jol?
Meg parositanam egy AMD Athlon II x3 435 2,9 Ghz-s procival 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Oda elég az 512MB, viszont a GTS GPU-ja erősebb.
0
0
0
0
SkyWolf avatar
1440*900 ha jol tudom ez a pontos adat. 😃
De AMugy 19"-es moncsin ami 16:10-et keparanyu 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Milyen felbontáson használnád?
0
0
0
0
SkyWolf avatar
Szerintetek melyik a jobb kartya?
GainWard GF 9800GT 1GB DDR3
GainWard 250GTS 512MB DDR3
0
0
0
0
planbmokus avatar
thug85 írta:
Erre az FPS témára szeretnék reagálni!
Az tény, hogy 25fps-t már folyamatos mozgóképnek érzékelsz, de nem mindegy, hogy az a 25 kép milyen időközönként váltja egymást az adott másodpercen belül! Akár 40fps-t is érzékelhetsz darabosnak!
Tehát lehet, hogy a másodperc egyik felében lemegy neked 30fps, de a második felében csak 10! Ezt a folyamatosságban bekövetkező törést is érzékeli a szemed, és akadni látod a képet! A lényeg tehát az, hogy az a 25 képkocka egyenletes időközönként kerüljön frissítésre!

Na ez az eddigi leghelyesebb megfogalmazás.

Hedzsoo- Bocsi, de béna vagyok, nem tudok rajzolni, de régen az öcsém cheetos-ából kiloptam a pörgetős matricát és az is 30 képből állt 😃
0
0
0
0
thug85 avatar
Erre az FPS témára szeretnék reagálni!
Az tény, hogy 25fps-t már folyamatos mozgóképnek érzékelsz, de nem mindegy, hogy az a 25 kép milyen időközönként váltja egymást az adott másodpercen belül! Akár 40fps-t is érzékelhetsz darabosnak!
Tehát lehet, hogy a másodperc egyik felében lemegy neked 30fps, de a második felében csak 10! Ezt a folyamatosságban bekövetkező törést is érzékeli a szemed, és akadni látod a képet! A lényeg tehát az, hogy az a 25 képkocka egyenletes időközönként kerüljön frissítésre!
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
DarthRoni írta:
de visszatérve a monitorokra, nagy különbség van a síma TFT és a LED monitorok közt? a kép szépségét tekintve?
mivel megemelték a monitor árát amit néztem, és így felejtős hogy azt vegyek
mi számít jó kontraszt aránynak, vagy ez hogy van?
nem szeretnék rosszat venni, bocs ha ez már nem ide való, de segítség, ebben kezdő vagyok 😆

OK, ertem, itt 1 szerintem jo TFT-monitor, arban es minosegben, 5ms-os, a kontasztaranya, stb. ott van a kep alatt, lejjebb picit. Igaz, ez nem magyar olal, de legalabb lathatod milyen 1 jo TFT, aztan neten kereshetsz hasonlot magyar oldalakon: [url]http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00288H01Y/ref=s9_simh_gw_p23_i1?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-1&pf_rd_r=0AB7CJYYKR6KRWGWS49C&pf_rd_t=101&pf_rd_p=467198433&pf_rd_i=468294[/url]

Ez 1ebkent FULL HD-es ( 1080p ) es kb. 58 ezer Forintert kaphato, van 1 picit kissebb, 23"-os HD tarsa, az kb. 45-ert kaphato. A kommentek, visszajelzesek alapjan jo vetel, attol fuggetlen, h 1 uj, ill. kevesbe ismert marka meg.

1epkent Philips, LG es Acer monitorok kozott szoktam alt.-ban nezelodni, de ez most nagyon megtetszett...

LED 1 uj technologia, jobb picit talan mar most is, de dragabb. Nem ismerem oket nagyon oszinten szolva, de szerintem kepminosege annyival nem jobb, h megerje venni meg, igaz, h energiatakarekosabb es talan tovabb is birja, mint 1 TFT, szvsz....

Ja, a fentebb szereplo linkemen kattints majd a lapon a " see more technikal details" -re es akkor egeszen reszletesen lathadod, h mit is tud ez a TFT-moncsi...
0
0
0
0
DarthRoni avatar
de visszatérve a monitorokra, nagy különbség van a síma TFT és a LED monitorok közt? a kép szépségét tekintve?
mivel megemelték a monitor árát amit néztem, és így felejtős hogy azt vegyek
mi számít jó kontraszt aránynak, vagy ez hogy van?
nem szeretnék rosszat venni, bocs ha ez már nem ide való, de segítség, ebben kezdő vagyok 😆
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
planbmokus írta:
hedzsooo írta:
Szerintem annyi a lenyeg eloszor is, h 25 FPS ha megvan allandoan, ill. 25 feletti kepkocka/masodperc, akkor mar nincsen igazan nagy baj.

Az is igaz viszont, h allitolag 1es jatekoknal, (foleg FPS-eket emlitik asszem) ha a tft monitor valaszideje tul nagy (8-10ms), akkor elmosodott, nem elegge eles allitolag a kep. Nemtom pontosan, mert nekem 5ms-os a mostani TFT-em es az elozo is az volt es semmi problemam nincsen vele, nem tapasztaltam semmi gondot. 😀

Szerintem 5ms-os TFT jo akarmilyen jatekra, 30FPS is elegendo ( az FPS-szam 1ebkent igazandibol VGA-fuggo, nem a monitoron mulik ), ha nem 1 atlag ertek, tehat nem esik az ala idonkent mondjuk 10FPS-re, mert az ugy mondjuk tenyleg gaz, jatszhatatlan, elvezhetetlen.

Szal, ha van 1 minosegi 5ms-es TFT-ed es hozza 1 jo konfigod, eros VGA-val, aminek nem okoz gondot az uj jatekokat is 25 FPS felett futtatni, akkor igazabol nem sok gond lehet a kepminoseggel, szvsz. Remelem, ertheto vtam, na megyek alszok, mert ma este utazok haza, szabira, hali ! 😀

Én a 25 fps-t kijavtanám 30-ra, mert az már nem fárasztja a szemet.

A többiektől meg megkérdezném, hogy tanult valaki fizikát vagy matematikát hatodikban?
1 ms = 1/1000 s (másodperc)
egy emberi szem pislogása 300-400 millisecundum
egy emberi szem érzékelése: 30-35 millisecundum - ebből következik hogy átlagosan 30 fps-t érzékel az emberi szem (mert 1000/30~33.33 ugye?)
így aki meg tudja különböztetni a 2 és 5 ms-es monitorok közti különbséget (500 vs 200 fps), az menjen asztrofizikusnak és tanulmányozza szabad szemmel az elektronok mozgását....

Jah, igaz, 1esek szerint 30FPS kell minimum.
En mondjuk nem vok sem asztrofizikus, sem atomfizikus, de ha rajzolok en, vagy akar te 25 db kepet (1 kort felosztva 25 reszre, korcikkre, amiben az 1es kepkockak fognak szerepelni), amin 1 ugro palcikaember van, eleg csak a 25 felekeppen a karjat es labat valtoztatni, behajtani-kinyujtani, vmint picit feljebb-lejjebb rajzolni az adott korcikkben es utana megporgetni 1adott nezopontbol, utana latni fogod, h ez 1 altalanos iskolai tema, es pofonegyszeruen kesz is 25 db kepbol a tokeletes mozgokep. ( Persze fontos, h ne legyenek a kepkockak kozott, amit rajzoltal a korcikkekbe, nagy valtasok, finom mozdulatsort probalj megjeleniteni, a kepkockak kozott csak kis elteres mutatkozzon ! 😉 )

A lenyeg, h mindig 1 nezopontbol es ugyanarrol a pontrol erkezzen a kep a szemed fele, tehat mielott porgetned a 25 db-bol allo kepsorodat magad elott, keszits vmi kartonbol 1 kemlelo lukat, aminek segitsegevel mindig ugyanarra a pontra fog esni a szemed. Tokeletes mozgokepet fogsz latni, ha jol csinaltad, ez nem kamu ! 😉

1ebkent TV-nel is 25db kepkocka / masodperc a mervado Eu-ban, tehat ez a szabvany. Amerikaban 29 db kepkocka / masodperc, technikai okok miatt, szal naluk 29 FPS-en megy a musor a TV-en.

Megnezhetsz 1-2 komolyabb video-szerkeszto progit is, pl. Adobe Premier, Sony Vegas, ott is alapbol 25 v. 29-re allithatod a mesodpercenkenti kepsuruseget, kepkocka-szamot !

Lenyeg a lenyeg, lehet 30 FPS-ed, v. akar 100-200 FPS-ed, 25 FPS is elegendo minimumnak, szvsz. 😀

Errol viszont 1ebkent mar elkezdtem irni 1 masik topikban, majd ott meg bovebben es tovabb kifejtem ezt az FPS-temat...
0
0
0
0
planbmokus avatar
Hitoshi írta:
berki_zsolt írta:
gyenesmartin írta:
Én ezt a discoveryről szedtem.De mindegy.

ÉS Te mindent elhiszel, amit a TV-ben látsz?

akkor ne is beszéljünk TV-ről kérlek szépen 😉 😀 ez igen is létezik,és tesztelik... na de OFF OFF 😆

5 éve nincs tévém, de még csak kábel se 😃
Maradjunk az asztrofizikánál szabad szemmel 😃
0
0
0
0
Hitoshi avatar
berki_zsolt írta:
gyenesmartin írta:

akkor ne is beszéljünk TV-ről kérlek szépen 😉 😀 ez igen is létezik,és tesztelik... na de OFF OFF 😆
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
gyenesmartin írta:

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
0
0
0
0
DarthRoni avatar
"Én így tanulok meg 10 perc alatt 10 versszaknyi verset"
nem tudom hogy hívják ezt a hatást, de ugyanaz mint amikor adnak egy c-vitaminos tablettát a fejfájásodra, és elhiszed hogy ez azonnal meggyógyít, és hirtelen elmúlik a fejfájás, holott sz.rt se segít az a tabletta 😃 elhiszed h segít a mágnes ezért segít
0
0
0
0
thug85 avatar
"Akkor próbáld ki, hogy a fejed hátához tegyél egy nagyon erős mágnest.Így lekapcsolod az agynak azt a részét ami a látásért felel.Ilyenkor bekapcsol a második feldolgozó ami az agy közepén van.Mivel közelebb van a szemhez így sokkal gyorsabb is.Így már nem 33fps hanem legalább 50-60fps.Csak próbáld ki és hamarabb meglátsz dolgokat.(Én így tanulok meg 10 perc alatt 10 versszaknyi verset.)"

Hát én ezt elég hihetetlennek tartom! Az agyad elektromos jelekkel dolgozik! Ha valóban ilyet lehetne előidézni egy mágnessel, akkor az egyéb más károsodást is előidézhet! Meg hát milyen mágnessel, elektromágnessel? Ez szerintem súlyos baromság! De nem téged akarlak ezzel megbántani gyenesmartin! Csak ez a véleményem erről!
0
0
0
0
no avatar
gyenesmartin írta:
planbmokus írta:
hedzsooo írta:
Szerintem annyi a lenyeg eloszor is, h 25 FPS ha megvan allandoan, ill. 25 feletti kepkocka/masodperc, akkor mar nincsen igazan nagy baj.

Az is igaz viszont, h allitolag 1es jatekoknal, (foleg FPS-eket emlitik asszem) ha a tft monitor valaszideje tul nagy (8-10ms), akkor elmosodott, nem elegge eles allitolag a kep. Nemtom pontosan, mert nekem 5ms-os a mostani TFT-em es az elozo is az volt es semmi problemam nincsen vele, nem tapasztaltam semmi gondot. 😀

Szerintem 5ms-os TFT jo akarmilyen jatekra, 30FPS is elegendo ( az FPS-szam 1ebkent igazandibol VGA-fuggo, nem a monitoron mulik ), ha nem 1 atlag ertek, tehat nem esik az ala idonkent mondjuk 10FPS-re, mert az ugy mondjuk tenyleg gaz, jatszhatatlan, elvezhetetlen.

Szal, ha van 1 minosegi 5ms-es TFT-ed es hozza 1 jo konfigod, eros VGA-val, aminek nem okoz gondot az uj jatekokat is 25 FPS felett futtatni, akkor igazabol nem sok gond lehet a kepminoseggel, szvsz. Remelem, ertheto vtam, na megyek alszok, mert ma este utazok haza, szabira, hali ! 😀

A többiektől meg megkérdezném, hogy tanult valaki fizikát vagy matematikát hatodikban?
egy emberi szem érzékelése: 30-35 millisecundum - ebből következik hogy átlagosan 30 fps-t érzékel az emberi szem (mert 1000/30~33.33 ugye?)
így aki meg tudja különböztetni a 2 és 5 ms-es monitorok közti különbséget (500 vs 200 fps), az menjen asztrofizikusnak és tanulmányozza szabad szemmel az elektronok mozgását....
Akkor próbáld ki, hogy a fejed hátához tegyél egy nagyon erős mágnest.Így lekapcsolod az agynak azt a részét ami a látásért felel.Ilyenkor bekapcsol a második feldolgozó ami az agy közepén van.Mivel közelebb van a szemhez így sokkal gyorsabb is.Így már nem 33fps hanem legalább 50-60fps.Csak próbáld ki és hamarabb meglátsz dolgokat.(Én így tanulok meg 10 perc alatt 10 versszaknyi verset.)

😲 Ilyenről még nem hallottam. 😲
0
0
0
0
planbmokus avatar
gyenesmartin írta:
planbmokus írta:
hedzsooo írta:

Akkor próbáld ki, hogy a fejed hátához tegyél egy nagyon erős mágnest.Így lekapcsolod az agynak azt a részét ami a látásért felel.Ilyenkor bekapcsol a második feldolgozó ami az agy közepén van.Mivel közelebb van a szemhez így sokkal gyorsabb is.Így már nem 33fps hanem legalább 50-60fps.Csak próbáld ki és hamarabb meglátsz dolgokat.(Én így tanulok meg 10 perc alatt 10 versszaknyi verset.)

Nem tudtam, hogy biohacker-ek is léteznek... Más értelmezést nyert nálam az agytörő fogalom.. 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
planbmokus írta:
hedzsooo írta:

0
0
0
0
Hitoshi avatar
na ezt jól meg mondtad 😃
0
0
0
0
planbmokus avatar
hedzsooo írta:

0
0
0
0
SkyWolf avatar
Az lenne meg a kerdesme, hogy van-e valami tapasztalatotok a kovetkezo monitorral?😂
LG 19 1952TQ
https://i00.twenga.com/computers/lcd-monitor/lg-w1952tq-p_467814vb.png
( Nem ez az a modell, aminel baj volt a bekapcsolassal? )
0
0
0
0
DarthRoni avatar
meg laikus szemmel nézve:
A gyártók mi a fenének csinálnak 18.5 colos és 19 colos monitort? mit számít az a kis méretkülönbség?
0
0
0
0
thug85 avatar
Ha így kérdezed, akkor 3 fajta van! 4:3, 16:10, és 16:9-es képarányú!
0
0
0
0
SkyWolf avatar
hedzsooo írta:
???

Bocs, de ez igy elegge LOL-kerdes, szvsz ! 😆

...Konkretan melyik lenne az a 2 fajta szerinted ? 😀

Arra tippelek, h azt akartad kerdezni, h 2 fajta monitor letezik:

1.CRT, a regibb, olcsobb, megbizhatobb, viszont tobb helyet foglal es tobb aramot is eszik, stb., osszessegeben elavultnak tekintheto ma mar, mar ha meg lehet kapni, en mar reg neztem CRT-monitor utan.

2. Az osszes uj pedig TFT-monitor, energiatakarekos, nem termel annyi hot, mint a CRT, kevesebb helyet foglal, a minosegi, bar draga TFT pedig ugyanolyan jo kepet ad ma mar, mint CRT-es tarsai adnak/adtak.

Szoval a kerdesed helytelen volt, mert 19" meretu van CRT-eben es TFT-eben is, ahogyan sok mas meretben is kaphatoak 1forman..., persze csak ha jol tippeltem a kerdesedre vonatkozolag. 😆

Hat.... nemigazan erre gondoltam, mert ezt tudom es ertem ise zt a CRT es TFT moncsi dolgot 😆
Hanem en arra gondoltam, hogy ugy van ket fajta 19"-os monitor, hogy az egyik ugymond felfele nyulik a masik meg oldalra....
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar

0
0
0
0
gigazte avatar
DarthRoni írta:
Sziasztok, nekem az lenne a kérdésem, hogy egy fórumon olvastam hogy az 5 ms válaszidős TFT monitoroknál 30 FPS-en vagy alatta néhány játék játszhatatlan, ebből mennyi az igazság?
mert nekem most 8 ms-es a monitorom, és nekem még 20 FPS-nél sincs ilyen problémám, igaz CRT monitor, de akkor is érdekes.
szerintetek?

Nekem Asus VW192S 5 ms válaszidős monitorom van, 25fps-en egyáltalán nem akadozik a játék. Ezt aki írta az nem ért a dolgokhoz😀
0
0
0
0
DarthRoni avatar
ááá értem, és akkor jön a kérdés:
5 ms-es TFT-n szépen lehet játszani?
vagy ez monitor és márka függő?😀
0
0
0
0
thug85 avatar
DarthRoni írta:
Sziasztok, nekem az lenne a kérdésem, hogy egy fórumon olvastam hogy az 5 ms válaszidős TFT monitoroknál 30 FPS-en vagy alatta néhány játék játszhatatlan, ebből mennyi az igazság?
mert nekem most 8 ms-es a monitorom, és nekem még 20 FPS-nél sincs ilyen problémám, igaz CRT monitor, de akkor is érdekes.
szerintetek?

Ez így ebben a formában egy nagy hülyeség!
Az ilyeneket azok találják ki, akiknek nincs ilyen monitorjuk, és semmi tapasztalatuk nincs ez irányban!
0
0
0
0
DarthRoni avatar
szerintetek?
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Kmisi99 írta:
nyaloka írta:
de itt azt irják hogy 2.0 a pcie foglalat,az 5870nek meg 2.1
Kmisi99 mien tápot ajánlassz az 5870hez?

Ne foglalkozz vele ha jól tudom 2.1 es pci e alaplap nem is létezik és ha létezne is akkor is úgy durván 1-2% al lenne jobb a vidikari. Na a táp
Ha igazán nagyon jó tápot akarsz ami egy brutális rendszerrel is elmegy akár még 2 5870 el is akkor Cooler Master GX650W 650W Ha szűkös a keret akkor talán egy gigabyte super b 460 is elég lenne de azért az már húzós éppen elég egy durva géphez. Bár lehet hogy már kevés...

a GX650W nem a legjobb belezésű,

ha 1 GPU-s rendszerhez kell akkor,Corsair CX400,de ha van rá keret és 2 GPU-t is akarsz akkor Cooler Master Real Power M600w nem tudom most pontosan mi a neve
0
0
0
0
no avatar
én gigabyte superb 550W tápra gondoltam de akkor látom hogy birni fogja.és köszi a segitséget
0
0
0
0
laci503 avatar
superb is bőven elég ha nem akar cross fire-t én tápom is elbírna még 1 HD5850et és az enyémre lehetne azt mondani hogy szűkös lenne rá
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
nyaloka írta:
de itt azt irják hogy 2.0 a pcie foglalat,az 5870nek meg 2.1
Kmisi99 mien tápot ajánlassz az 5870hez?

Ne foglalkozz vele ha jól tudom 2.1 es pci e alaplap nem is létezik és ha létezne is akkor is úgy durván 1-2% al lenne jobb a vidikari. Na a táp
Ha igazán nagyon jó tápot akarsz ami egy brutális rendszerrel is elmegy akár még 2 5870 el is akkor Cooler Master GX650W 650W Ha szűkös a keret akkor talán egy gigabyte super b 460 is elég lenne de azért az már húzós éppen elég egy durva géphez. Bár lehet hogy már kevés...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció