Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Puffin avatar
Mekkora összegben gondolkozol?
0
0
0
0
no avatar
És mit tudnál ajánlani hozzá? Normális áron de mégis olyat ami ki is használja azt a karit? Bár egy kicsit off ez itt.
0
0
0
0
Puffin avatar
Az jó kis hangkártya! 😀 Szerintem is headset csere akkor! 😃
0
0
0
0
no avatar
Sound Blaster Z
De mindegy, akkor eladom vagy veszek új headsetet.
0
0
0
0
Bronson avatar
hopp, bocsesz, benéztem, gyors beütöttem árukeresőbe, de az nem az volt kis utánjárás után...
0
0
0
0
no avatar
Igen. Mert kaptam egy hangkártyát és azon csak jack van.
0
0
0
0
Puffin avatar
Fighet: tehát van egy headseted amit az USB portba dugsz be? Abból szeretnél Jack-et csinálni? Mert olyat én sem találtam.
0
0
0
0
no avatar
Biztos? Mert sok helyen (külföldi oldalakon) azt olvastam, hogy nincs.
0
0
0
0
Bronson avatar
van ilyen átalakító.
0
0
0
0
no avatar
Hello!
Van egy USB-s headsetem és azt szeretném Jack-re átalakítani. Van ilyen átalakító vagy sajnos ez így nem fog összejönni?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Huhú, végre nem 25 ezer forintért vesztegetik használtan... 😆 Ennyi pénzért éppenséggel megéri.
0
0
0
0
Puffin avatar
15 használtan ami nem a XEON!
[LINK]
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Hát mihez viszonyítva nem olcsó.Használtan nem néztem utána mennyibe kerül, de én újonnan vettem pár éve kerek 30 rugóért.Annyit számomra nagyon megért.Nekem egy Core2Duo E7400-at váltott.

Szerk.: Most találtam, szerintem ennyit megér:[LINK]
0
0
0
0
NamelessOne avatar
reszler: hát az már egy nem olcsó processzor... én egy Q8300-9300-ra gondoltam úgy 3Ghz körül.. 😃
0
0
0
0
ditpet avatar
Köszönöm a segítséget.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
GamerLaci: Ajánlanám a Q9550-es procit.Nekem is az van, ráadásnak rendesen meghúzva. Mai napig megállja még a helyét szerintem.GTX 550 Ti mellé még szerintem alap órajelen az-az 2,83 GHz-n is bőven elég.Az alaplapod adatai szerint megy benn gond nélkül, bár húzni abban a lapban én sem merném.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Akkor igyekszem gyűjtögetni egy új procira. 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
GamerLaci: Szerintem meg.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Szerintem is Q6xxx vagy 9xxx lesz bár a 8xxx-es széria is elgondolkodtatott.. 😃 Amúgy most megpróbáltam játszani a Watch Dogs-al és megy csak vannak lag-ok (ami nem meglepő) megoldódna a dolog egy négy magvas procival szerintetek?
0
0
0
0
Bronson avatar
mennyit szánsz rá az egészre...?
0
0
0
0
no avatar
Az lenne a kérdésem hogy mennyi pénzt kéne költenem és mit lenne érdemes megvennem ahhoz hogy ezekből csináljak egy jó gépet:
http://www.arukereso.hu/alaplap-c3128/asus/h87-pro-p167750424/?gclid=CLb1tdDfn8wCFTUW0wodiKoC6g

http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/gigabyte/geforce-gtx-960-2gb-gddr5-128bit-pci-e-gv-n960wf2oc-2gd-p260866861/
Válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
csuz-li avatar
ditpet: Ez játékmotor és optimalizálás függvénye is. Hogy adja ki a parancsot a motor a VGA-nak? Törli-e a VGA memóriából a felesleges adatokat? Ha már kiszámolt egy grafikai elemet, akkor azt újra visszatölti-e? stb...
0
0
0
0
ditpet avatar
zelcsi: Sejtettem, hogy az a gond. De mint kezdő nem értem, hogy magas beállításokkal első indításnál jól ment, majd később folytattam és csak azután csinálta, a legalacsonyabb beállításokkal is.

Illetve nem értem még, hogy az említett "nagy" játékok miért futnak élvezhetően annak ellenére, hogy gyenge a kártya? pedig azokban van minden a robbanástól a füstig. 1-2x crashelnek vagy beszaggatnak egész játékidő alatt (5-10 órás campaign alatt 1-2 crash elfogadható). DE mégis élveztem őket medium beállításokkal, mindig 1920x1080-on.
Ezzel szemben ez a játék ne menne? Ahol csak bóklászunk, de egy gyors üldözés mint a GTA-ban, se egy egész várost mutató jelenet mint az AC Unity-ben, se egy villámló, csillogó varázslat, mint a Witcher 3-ban (ezeken érződött anno a kártya kora).
0
0
0
0
zelcsi avatar
ditpet: sajnos gyenge hozzá a videokártyád!
0
0
0
0
ditpet avatar
Jó reggelt. Ha az Everybody's gone to the rapture-ben random eltünedeznek a tárgyak, mint házfalak, autók, táblák, ..., az minek a gyengesége?
Első indításnál, 1920x1080-on közepes grafikán nagyon jól ment apró szaggatással. Majd második indítástól kezdte produkálni a tüneteket, fel volt darabolva a pálya, a pályaelemek fele hiányzott, vagy az orrom előtt bukkant fel.
Ezután drasztikusan levettem a grafikát, mindent minimumra, és ezután is csinálta.

Pár éves gépem van, több nagy játék se jelent gondot neki. Csak random pár címet említek, GTAV, Witcher3, Far Cry 4, Assassins Creed Unity/Syndicate medium-high custom beállításokkal jól fut.

Intel core-i5-2500, 3.3GHz, 8GB Ram, AMD Radeon HD 7700series (a techpowerup szerint GIGABYTE HD 7750 OC).

Mi az ami élvezhetetlenné teszi a EGTTR játékmenetét ezek közül? Mert hát a játéknak egy erőssége van, a látvány. Semmi más, és hát az eltűnő-felbukkanó, vagy láthatatlan tárgyak nem tesznek jót neki. Kvázi élvezhetetlen így a játék.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Q6xxx vagy Q9xxx minden féle képpen 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
GamerLaci: A quad még manapság is megállja a helyét. Azt meg, hogy épp melyik, attól függ, mi kapható használtan.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Sziasztok!
Úgytűnik hamarosan elmegy a régi VGA-m és az lenne a kérdésem hogy tudnátok-e valami jó processzort ajánlani s775-be úgy 7-8e. körül használtan? 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
almanemfa: Az Intelnek vannak melegedési gondjai. Alapjáraton a gyári hűtőnek le kellene hűteni a processzort. Szerintem a problémádra nem feltétlenül megoldás a nagyobb hűtő. (Persze javít rajt, meg nem is árt)
A házad jól hűt, nekem is az van és abban egy fx-8350-es simán elment gyári hűtővel másfél évig, mindenféle melegedési gond nélkül, tehát az nem lehet a gond.
Ami lehetőség ezek után maradt:
[list]Nincs rendesen portalanítva a gép
A paszta öreg és emiatt nem adja át a hőt, szóval cserélni kellene
A hűtőventilátor nincs felrakva rendesen és nem érintkezik a kupakkal
Az Intel melegedési gondját nyerted meg, azaz a kupak alatti paszta elégtelen minősége miatt a CPU eleve nem adja át a hőt a kupaknak, ezen pedig nem segít az új hűtő, legfeljebb csökkenti a gond mértékét[/list]
0
0
0
0
szucsy3 avatar
almanemfa,

Nagyon magas a CPU-d hőmérséklete, amit sokkal lejjebb lehet húzni egy ArcticF. i30-al.
Nekem is olyan hűtőm van ( AF a30-as AM3+os alaplapon és hűt egy FX-8350et).
Megbízható hűtő, szinte ugyan az a kettő és elvileg 320W(!) TDP-ig használató!
Mindenképp érdemes beszerezned, mert ilyen hőmérsékletek mellett kinyírhatod a procid.

Nálam a gyári hűtő volt, amivel az FX-em volt, hogy felszökött 70fok fölé, de megérte az árát a hűtő.
Jelenleg terhelés alatt sem megy 50-52fok fölé(!), persze MX-4-es pasztával.
Brutál csendes, de vigyázz, mert helyigényes a hűtő (165mm).

Remélem segíthettem 😀
0
0
0
0
almanemfa avatar
Nekem olyan kérdésem lenne hogy egy Core i7 4790k-ra akarok venni egy Artic Freezer i30-as hűtőt érdemes-e? Alap helyzetben a CPU 35-40°C körül mozog illetve játék közbe 75-80°C között mozog. A CPU-Z progival néztem hogy 100% CPU terhelés alatt 78-82°C körül mozog. Alap órajelen használom a gyári hűtővel. Szoktam streamelni ami ugye terheli eléggé a gépet.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Én a helyedben előbb biztosra mennék s vennék 5 ezerért egy FSP 350 PNR tápot legalább.
Pentium G kb. olyan áron megy mint a Q6600, i3-mat 14-15 ezertől már lehet kapni.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Hát akkor össze kellene kaparnom egy 1155-ös procira meg lapra a pénzem, de az nem lesz egyszerű 😕
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Q6600-zal se számíts hű de sok FPS-re. Nálam a Q8200 nagyon gyengén szerepelt... Alap órajelen legalábbis tényleg nem volt nagy eresztés.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Szóval várhatok mire lesz egy másik procim is mellé 😜
0
0
0
0
Yezi_ avatar
A processzorod édeskevés a Far Cry 4-hez. Firewatch-ról nem tudok nyilatkozni, nem próbáltam.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Sziasztok!
az lenne a helyzet hogy végre meg lett az 550 Ti-om és kipróbáltam 2 játékkal (FC4, Firewatch, ezeket ugye kalózkodtam egyelőre l) és hát nem nagyon akarnak jól futni. mind2 játék szaggat mint állat még a menüben is. Arra gondoltam hogy az lehet a baj hogy nincs rendes DX 11 de elvileg a Win10-el jön a 12. Lehet a processzor is gyenge de ennyire?!
Valami ötlet esetleg? 😃
0
0
0
0
no avatar
paparazziH:hát igen kevés olyan játék van amihez nem kell jó gép és jó a grafkója .. sajnos.
igazából vannak olyan játékok amik nem mostaniak hanem jó pár éves és még mindig tele van buggal és optimalizálatlan.Van olyan kategóriás játék is amelyhez kell gép és mégsem szép..
H1Z1 az nem menne a gépemen meg mivel 32bites os-en van a gépem így elsem indul..D
Meg igazán azis elég bugos...szval amit én keresek az sztem nincs sehol D
Sok zombis játék van ami tetszene, de mivel a készítők leszarják és nem foglalkoznak velük így sz*r.
Egyedűl talán a dying light ami ugy elvan találva. talán egy-kettő kis bug van benne de az a legkevesebb
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
csuz-li : Akkor jó, én 1280x1024 en fogom hasznalni vagy ha oda kevés akk 1024x768 😃
0
0
0
0
MrPAYER avatar
Jezuska001: A legtöbb ilyen játék még Alpha, jobb esetbe Béta állapotban van, nem nagy az optimalizáltságuk, emiatt kell nekik az erős hardver. "legyen jó a grafikája" igen, manapság ez egyre jobban kezd előtérbe kerülni, ahoz meg kell a jó gép, plusz még optimalizálatlanok is. De a H1Z1-el tehetsz egy próbát.
0
0
0
0
no avatar
Valaki tud olyan játékot amely survival builing zombis?
a grafikája jó legyen,a zombik is ne legyen full bugos,s bírja a gépem rendesen.
Ty
0
0
0
0
no avatar
Megint én ,asus g771jw következő történt megvettem eredetibe a játékot sikerült olcsóbban hozzá jutni,the witcher 3 1.12.1 jobb valamivel az átvezető videók már már majdnem teljesen akadás mentesek 1-2x volt lassabb a kelleténél,FPS probléma lesz nekem is szerintem meg most már a bal felső sarokban van egy olyan hogy phsyx nyíl CPU hogy az most mit jelent?
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Jezuska001: Tört DayZ-hez nem értek. Nekem eredetiben van meg.. de az tuti hogy a tört semmit nem ér!
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Jezuska001: Eredeti a játék?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Szili: Annyit megér. Nekem volt egy ilyenem, egész jól teljesített sima HD felbontáson, és már ott is a CPU-m volt kevés, egy kétmagos Intel-el használtam.
0
0
0
0
no avatar
BenjaminHun:Én is így gondolom h minimálsan bírnia kéne de tegnap letöltöttem,
minden ment meg minden jó volt.S mikor elindítottam a gamet,beálítottam mindent minimálisra,rámentem a playre és onnan beáll, megsem mozdul... ez miért van?
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Jezuska001: Birja a DayZ-t!
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Hat pontosat ense tudom mert egy ilyen procihoz nem is erdemes dragat venni, es azt nem fogom cserelni. De gt630 1gd5-t lattam 10 ert annyit meg megerdemelne a peoci szvsz.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció