Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
PatrikVagyok avatar
Alap órajel 2666MHz és csak ideiglenes ez az alaplap 😀
0
0
0
0
nanci23 avatar
nekem 450-wattos táppal gtx570 phantom kártyával nem kapcsolt be a monitor....
0
0
0
0
Bronson avatar
az egy egész jó kis táp, elég lesz hozzá!
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Antec ea 380d
egy i5 3470
0
0
0
0
Bronson avatar
milyen táp, meg mi lesz mellette...?
0
0
0
0
nanci23 avatar
Min.fogyasztás 73,8 ,max 231,7 Watt Asus GTX 950 Strix OC
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Helló!
Egy Asus GTX 950 Strix OC -nek elég egy 380 W-os táp?
0
0
0
0
no avatar
Hy.
aki használja az mk lolt, vagy tud róla vmit h mikor lesz jó a skin change és a többi dolog.
ty.
0
0
0
0
Puffin avatar
Fighet: [LINK]
Jónak mondják! [LINK]

PatrikVagyok: nem mondod vettél egy 6700K-t egy H110-es lapba? A memória mennyin megy?
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
alapórajelen van 😀 de meg holnap megnézem integrált karival is 😀 és köszi a választ! 😀
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Általában amikor a videókártya haldoklik vagy túl van húzva akkor szokott ez a jelenség bekövetkezni.
Nézd meg hogy integrállt vidikarival csinálja-e
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Sziasztok! Nekem egy olyan problémám lenne,hogy csíkozódik és szemcsésedik a kép és nem tudom mi lehet a probléma a kábeleket kicseréltem már és a monitorral sem lehet probléma ,mert bármi mást kötök rá azzal nincs semmi baj :S valami tipp hogy mi lehet? :S
0
0
0
0
no avatar
Olyan 20k? Vagy kicsit nagyobb összegben kéne gondolkoznom egy ilyen kártyával?
0
0
0
0
Puffin avatar
Mekkora összegben gondolkozol?
0
0
0
0
no avatar
És mit tudnál ajánlani hozzá? Normális áron de mégis olyat ami ki is használja azt a karit? Bár egy kicsit off ez itt.
0
0
0
0
Puffin avatar
Az jó kis hangkártya! 😀 Szerintem is headset csere akkor! 😃
0
0
0
0
no avatar
Sound Blaster Z
De mindegy, akkor eladom vagy veszek új headsetet.
0
0
0
0
Bronson avatar
hopp, bocsesz, benéztem, gyors beütöttem árukeresőbe, de az nem az volt kis utánjárás után...
0
0
0
0
no avatar
Igen. Mert kaptam egy hangkártyát és azon csak jack van.
0
0
0
0
Puffin avatar
Fighet: tehát van egy headseted amit az USB portba dugsz be? Abból szeretnél Jack-et csinálni? Mert olyat én sem találtam.
0
0
0
0
no avatar
Biztos? Mert sok helyen (külföldi oldalakon) azt olvastam, hogy nincs.
0
0
0
0
Bronson avatar
van ilyen átalakító.
0
0
0
0
no avatar
Hello!
Van egy USB-s headsetem és azt szeretném Jack-re átalakítani. Van ilyen átalakító vagy sajnos ez így nem fog összejönni?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Huhú, végre nem 25 ezer forintért vesztegetik használtan... 😆 Ennyi pénzért éppenséggel megéri.
0
0
0
0
Puffin avatar
15 használtan ami nem a XEON!
[LINK]
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Hát mihez viszonyítva nem olcsó.Használtan nem néztem utána mennyibe kerül, de én újonnan vettem pár éve kerek 30 rugóért.Annyit számomra nagyon megért.Nekem egy Core2Duo E7400-at váltott.

Szerk.: Most találtam, szerintem ennyit megér:[LINK]
0
0
0
0
NamelessOne avatar
reszler: hát az már egy nem olcsó processzor... én egy Q8300-9300-ra gondoltam úgy 3Ghz körül.. 😃
0
0
0
0
ditpet avatar
Köszönöm a segítséget.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
GamerLaci: Ajánlanám a Q9550-es procit.Nekem is az van, ráadásnak rendesen meghúzva. Mai napig megállja még a helyét szerintem.GTX 550 Ti mellé még szerintem alap órajelen az-az 2,83 GHz-n is bőven elég.Az alaplapod adatai szerint megy benn gond nélkül, bár húzni abban a lapban én sem merném.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Akkor igyekszem gyűjtögetni egy új procira. 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
GamerLaci: Szerintem meg.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Szerintem is Q6xxx vagy 9xxx lesz bár a 8xxx-es széria is elgondolkodtatott.. 😃 Amúgy most megpróbáltam játszani a Watch Dogs-al és megy csak vannak lag-ok (ami nem meglepő) megoldódna a dolog egy négy magvas procival szerintetek?
0
0
0
0
Bronson avatar
mennyit szánsz rá az egészre...?
0
0
0
0
no avatar
Az lenne a kérdésem hogy mennyi pénzt kéne költenem és mit lenne érdemes megvennem ahhoz hogy ezekből csináljak egy jó gépet:
http://www.arukereso.hu/alaplap-c3128/asus/h87-pro-p167750424/?gclid=CLb1tdDfn8wCFTUW0wodiKoC6g

http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/gigabyte/geforce-gtx-960-2gb-gddr5-128bit-pci-e-gv-n960wf2oc-2gd-p260866861/
Válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
csuz-li avatar
ditpet: Ez játékmotor és optimalizálás függvénye is. Hogy adja ki a parancsot a motor a VGA-nak? Törli-e a VGA memóriából a felesleges adatokat? Ha már kiszámolt egy grafikai elemet, akkor azt újra visszatölti-e? stb...
0
0
0
0
ditpet avatar
zelcsi: Sejtettem, hogy az a gond. De mint kezdő nem értem, hogy magas beállításokkal első indításnál jól ment, majd később folytattam és csak azután csinálta, a legalacsonyabb beállításokkal is.

Illetve nem értem még, hogy az említett "nagy" játékok miért futnak élvezhetően annak ellenére, hogy gyenge a kártya? pedig azokban van minden a robbanástól a füstig. 1-2x crashelnek vagy beszaggatnak egész játékidő alatt (5-10 órás campaign alatt 1-2 crash elfogadható). DE mégis élveztem őket medium beállításokkal, mindig 1920x1080-on.
Ezzel szemben ez a játék ne menne? Ahol csak bóklászunk, de egy gyors üldözés mint a GTA-ban, se egy egész várost mutató jelenet mint az AC Unity-ben, se egy villámló, csillogó varázslat, mint a Witcher 3-ban (ezeken érződött anno a kártya kora).
0
0
0
0
zelcsi avatar
ditpet: sajnos gyenge hozzá a videokártyád!
0
0
0
0
ditpet avatar
Jó reggelt. Ha az Everybody's gone to the rapture-ben random eltünedeznek a tárgyak, mint házfalak, autók, táblák, ..., az minek a gyengesége?
Első indításnál, 1920x1080-on közepes grafikán nagyon jól ment apró szaggatással. Majd második indítástól kezdte produkálni a tüneteket, fel volt darabolva a pálya, a pályaelemek fele hiányzott, vagy az orrom előtt bukkant fel.
Ezután drasztikusan levettem a grafikát, mindent minimumra, és ezután is csinálta.

Pár éves gépem van, több nagy játék se jelent gondot neki. Csak random pár címet említek, GTAV, Witcher3, Far Cry 4, Assassins Creed Unity/Syndicate medium-high custom beállításokkal jól fut.

Intel core-i5-2500, 3.3GHz, 8GB Ram, AMD Radeon HD 7700series (a techpowerup szerint GIGABYTE HD 7750 OC).

Mi az ami élvezhetetlenné teszi a EGTTR játékmenetét ezek közül? Mert hát a játéknak egy erőssége van, a látvány. Semmi más, és hát az eltűnő-felbukkanó, vagy láthatatlan tárgyak nem tesznek jót neki. Kvázi élvezhetetlen így a játék.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Q6xxx vagy Q9xxx minden féle képpen 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
GamerLaci: A quad még manapság is megállja a helyét. Azt meg, hogy épp melyik, attól függ, mi kapható használtan.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Sziasztok!
Úgytűnik hamarosan elmegy a régi VGA-m és az lenne a kérdésem hogy tudnátok-e valami jó processzort ajánlani s775-be úgy 7-8e. körül használtan? 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
almanemfa: Az Intelnek vannak melegedési gondjai. Alapjáraton a gyári hűtőnek le kellene hűteni a processzort. Szerintem a problémádra nem feltétlenül megoldás a nagyobb hűtő. (Persze javít rajt, meg nem is árt)
A házad jól hűt, nekem is az van és abban egy fx-8350-es simán elment gyári hűtővel másfél évig, mindenféle melegedési gond nélkül, tehát az nem lehet a gond.
Ami lehetőség ezek után maradt:
[list]Nincs rendesen portalanítva a gép
A paszta öreg és emiatt nem adja át a hőt, szóval cserélni kellene
A hűtőventilátor nincs felrakva rendesen és nem érintkezik a kupakkal
Az Intel melegedési gondját nyerted meg, azaz a kupak alatti paszta elégtelen minősége miatt a CPU eleve nem adja át a hőt a kupaknak, ezen pedig nem segít az új hűtő, legfeljebb csökkenti a gond mértékét[/list]
0
0
0
0
szucsy3 avatar
almanemfa,

Nagyon magas a CPU-d hőmérséklete, amit sokkal lejjebb lehet húzni egy ArcticF. i30-al.
Nekem is olyan hűtőm van ( AF a30-as AM3+os alaplapon és hűt egy FX-8350et).
Megbízható hűtő, szinte ugyan az a kettő és elvileg 320W(!) TDP-ig használató!
Mindenképp érdemes beszerezned, mert ilyen hőmérsékletek mellett kinyírhatod a procid.

Nálam a gyári hűtő volt, amivel az FX-em volt, hogy felszökött 70fok fölé, de megérte az árát a hűtő.
Jelenleg terhelés alatt sem megy 50-52fok fölé(!), persze MX-4-es pasztával.
Brutál csendes, de vigyázz, mert helyigényes a hűtő (165mm).

Remélem segíthettem 😀
0
0
0
0
almanemfa avatar
Nekem olyan kérdésem lenne hogy egy Core i7 4790k-ra akarok venni egy Artic Freezer i30-as hűtőt érdemes-e? Alap helyzetben a CPU 35-40°C körül mozog illetve játék közbe 75-80°C között mozog. A CPU-Z progival néztem hogy 100% CPU terhelés alatt 78-82°C körül mozog. Alap órajelen használom a gyári hűtővel. Szoktam streamelni ami ugye terheli eléggé a gépet.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Én a helyedben előbb biztosra mennék s vennék 5 ezerért egy FSP 350 PNR tápot legalább.
Pentium G kb. olyan áron megy mint a Q6600, i3-mat 14-15 ezertől már lehet kapni.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Hát akkor össze kellene kaparnom egy 1155-ös procira meg lapra a pénzem, de az nem lesz egyszerű 😕
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Q6600-zal se számíts hű de sok FPS-re. Nálam a Q8200 nagyon gyengén szerepelt... Alap órajelen legalábbis tényleg nem volt nagy eresztés.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Szóval várhatok mire lesz egy másik procim is mellé 😜
0
0
0
0
Yezi_ avatar
A processzorod édeskevés a Far Cry 4-hez. Firewatch-ról nem tudok nyilatkozni, nem próbáltam.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció