Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
addig jó a cpu-nak amíg az egyik mag el nem éri a 75-80 fokot
Ha a következő videó szerint húzom a CPU-t akkor mást nem kell vele csinálnom, csak BIOS-ba ezeket a beállítani?
[url]http://www.youtube.com/watch?v=7IcKxhTrbBw&feature=related[/url]
és még azt kérdezném hogy mennyi az optimális CPU hőmérséklet?
Valaki tudna nekem segíteni hogy egy intel q9550 es processzort hogyan kellene mégis nekiálni hogy hogyan lehetne húzni? esetleg valami kis informácio hogy mégis hogyan álljak neki?
hát... 155Mhz*23 -ig nem engedi (szal 3565Mhz-ig), felhuztam 155-ig-> apply-> yes -> leáll a gép 😃 egyböl sutty... de, olyan 1 perc mulva visszaindult magától, lehet átvizsgálta a memóriákat meg a procit... meg az egész gépet, olvastam hogy ha igy leáll akkor haggyuk békén, visszaáll magától... ez is asus 😃
szerk.: 3500 Mhz sem rossz :S és kiderítettem hogy 4 pines cpu az 192W-ot képes leadni! 8 pines az ennek a dupláját, szal 384W-ot... elég jó.. 😃 mondjuk ez táptól is függ :S. A cpu az 21 A-t vagy 18 A-t kér?? (A = Amper ) mert ha 21 akkor 192W-ot ad le ha 18-at akkor 166W-ot ad
Azért a tuning nem csak annyiból áll ám hogy az addig emelgetem a BCLK-t ameddig bekapcsol a gép 😀 Lehet a ramok nem bírják, és vissza kellene osztani őket, vagy a CPU-nak nem adtál elég feszt. Esetleg a QPI szorzót kell átállítani.
Giga lapomhoz csináltam egy "Hogyan tuningoljunk leírást". Itt megtalálod: [LINK]
kösz 😃 segitett , feszeket nem értem nagyon.. 😞 hogy mennyinál mennyit kell adni, vagy emeljem egyből 1,4-re??
Semmiképp ne adj neki egyből 1,4-et. Teszteld ki, találd meg az adott órajelhez a lehető legalacsonyabb feszültséget.
szerk: nekem a 4400-hoz kellett 1.4V
A VTT fesznek adhatsz egyből 1.25V-ot, az a 200-as BCLK-ig elég kell hogy legyen, és ezeken kívűl az összes többi feszültséget is állítsd be kézzel alapértékre, mert ha AUTO-n van akkor az alaplapok (az ASUS különösen) hajlamosak a szükségestől többet adni ami adott esetben káros is lehet!
hát... 155Mhz*23 -ig nem engedi (szal 3565Mhz-ig), felhuztam 155-ig-> apply-> yes -> leáll a gép 😃 egyböl sutty... de, olyan 1 perc mulva visszaindult magától, lehet átvizsgálta a memóriákat meg a procit... meg az egész gépet, olvastam hogy ha igy leáll akkor haggyuk békén, visszaáll magától... ez is asus 😃
szerk.: 3500 Mhz sem rossz :S és kiderítettem hogy 4 pines cpu az 192W-ot képes leadni! 8 pines az ennek a dupláját, szal 384W-ot... elég jó.. 😃 mondjuk ez táptól is függ :S. A cpu az 21 A-t vagy 18 A-t kér?? (A = Amper ) mert ha 21 akkor 192W-ot ad le ha 18-at akkor 166W-ot ad
Azért a tuning nem csak annyiból áll ám hogy az addig emelgetem a BCLK-t ameddig bekapcsol a gép 😀 Lehet a ramok nem bírják, és vissza kellene osztani őket, vagy a CPU-nak nem adtál elég feszt. Esetleg a QPI szorzót kell átállítani.
Giga lapomhoz csináltam egy "Hogyan tuningoljunk leírást". Itt megtalálod: [LINK]
kösz 😃 segitett , feszeket nem értem nagyon.. 😞 hogy mennyinál mennyit kell adni, vagy emeljem egyből 1,4-re??
Körülbelüli értékre egy Intel Pentium D 820 alapn 2.8GHz es CPU nak alap fesz 1.3 mennyi fesz kell 3.6-7GHz en?
Példányfüggő. Miért nem próbálgatod?
hello ! 😃 megint tuningoltam egy kicsit, most 3460Mhz-en futott 45percet a proc, gyári hütövel 67fokos max kép:
jó kis procik ezek. annó nekem 4762 MHz-et sikerült kisajtolnom a 540-esemből, egy Hyper TX3 szintű hűtővel 😀 Persze ezt csak 3D Mark alatt tudta, 24/7 4400-at ment 😀
hűűűhhaaa!! 4700??? mondjuk hyper tx3-mal... gyárival meddeg huzhatom, és 4 pines csatival ?!?! (nem 8 pines sajna nincs olyanom 😞 )
Az a feszültségtől is függ, de szerintem addig nyugodtan húzhatod amíg terhelés alatt nem éri el a 85C fokot. Terhelni meg inkább az Intel Burn Testet használd, az jobban izzasztja a procit. 10-20 kör futtatás, max memória mennyiséggel, aztán egy kis játék (valami nagy gépigényű, mondjuk BFBC2 / BF3, vagy esetleg Crysis2) és kiderül hogy stabil-e. Szerintem 3600-ig el tudsz menni gyári hűtővel.
hello ! 😃 megint tuningoltam egy kicsit, most 3460Mhz-en futott 45percet a proc, gyári hütövel 67fokos max kép:
jó kis procik ezek. annó nekem 4762 MHz-et sikerült kisajtolnom a 540-esemből, egy Hyper TX3 szintű hűtővel 😀 Persze ezt csak 3D Mark alatt tudta, 24/7 4400-at ment 😀
hűűűhhaaa!! 4700??? mondjuk hyper tx3-mal... gyárival meddeg huzhatom, és 4 pines csatival ?!?! (nem 8 pines sajna nincs olyanom 😞 )
ha és a szorzót lehet vhogy vindózról áállítani?
én is erre akartam kilyukadni
Az miért van h tuning előtt ment egy adott jaték vvhogy és most tuningból visszavettem megint alapra és mar nem megy ugy mint tuning előtt?!
Írd le egy kicsit részletesebben hogy mit es mennyit tuningoltal mert igy nem nagyon lehet valaszolni
(marha nagy vidi nézzétek meg 😃😉
és nem akarok kifutni a 90W-ról mert 4pin van bedugva a 8 helyett
figyelj nekem a cpu z szerint 126 W-os a procim, simán megy 4 pinnel, de a lap még a phenom II X6-ot is viszi, szal 4 pin elég neki 😀
akkor mennyi a limite? 4 pin mennyit képes leadni? ezt nagyon nem értem,
de am ha az van ráirva a tápomra (csiftek) .hogy 12V ATX procié) és ez ketté van osztva 21Amper és 18 amperra, ha ilyen arályban elosztom a ráírt 360W-ot és a 18A-est választom ki akkor 166W jön ki, számolok 160-nal... akkor képes 160W-ot leadni a 4 pin? ezt képtelennek tarom, de a tápomra csak ezek vannak irva ami 12V-os és tudomásom szerint a 12 V az a proci és a VGA kábele. Bocs ha tévedtem és javítsatok ki (a tápom egy chieftec 450S nem nagy szám de a csiftekek tudnak azé'😉 )
szer.: a cpu-z nem hibázik!
figyelj nekem a cpu z szerint 126 W-os a procim, simán megy 4 pinnel, de a lap még a phenom II X6-ot is viszi, szal 4 pin elég neki 😀
Ezt úgy érted, hogy tettél bele 2db ledes ventilátort? 😆
Nem bántásból, de ez ma nem nagy cucc...nagyon nem 😆😆😃
Senki nem mondta, hogy nagy cucc, nem bántásból de rossz a szövegértésed.
Dehogynem ott van lent 😆
Még ventilátor fordulatot is szabályozhatod vele 😀
az Volt nem Watt 😆😆
a Volt az feszültség, a Watt az teljesítmény 😃
Tudtommal nincs progi Watt mérésére, de nézz a neten ehhez a procihoz teszteket, hogy különböző terheléseknél mennyit eszik 😀
http://www.kepfeltoltes.hu/view/111219/F_nyk_p0117_www.kepfe.. Ez a hiba.
http://www.***/webshop/product/gigabyte_gv_r677d5_1gd_hd.. Erről a vga-ról van szó.
810/1070Mhz-t még bírja de ha felveszem 850/1100-ra akkor ez jön be. A vga nem megy 60 fok fölé.
Ma meg teljesen alap órajelen játszottam 1 órát, megint az a csíkos képernyő, és ezzel a hibaüzenettel: http://kepfeltoltes.hu/view/111223/WTF_www.kepfeltoltes.hu_.png
Mi lehet a gond? Vigyem vissza boltba és cseréljem ki Sapphire-ra? Vagy meglehet valahogy csinálni?
és melyik progi az, amelyik mutatja a fogyasztását a procinak? everesten kívül
szerk.: mondta egyszer vki itt, kb fél éve, hogy h55-ös föleg M-es lappal nem jó húzni, sok videót láttam már azóta és tanultam is, H55-ös lappal mégsem veszélyes
és bocs hogy nem szerkeztettem az elözőt
A memória órajelet még húzhatod!
Okés,meglesz,kösz 😃
Megvan 😃
Ez már elkeni a GTS 250-et 😆
Ettől nem megy tönkre a VGA,vagy lesznek majd előjelei,és kikerülhető? 😀
Ha csak nem adtál neki bitang feszt, nem.
Van abban valami hogy 1-2 évvel megrövidíted az életét, de addigra már úgy is cserélnéd.
Előjele pixelhiba lehet, csíkozódás, lefagyás. Igaz ha csíkozódik az már bajos, de eleinte csak lefagyogat, mérgelő szinten és akkor visszaveszed 😃
Nem bírok feszt emelni 😀
Engedélyezni kell a 'Settings'-ben.
Okés,meglesz,kösz 😃
Megvan 😃
Ha csak nem adtál neki bitang feszt, nem.
Van abban valami hogy 1-2 évvel megrövidíted az életét, de addigra már úgy is cserélnéd.
Előjele pixelhiba lehet, csíkozódás, lefagyás. Igaz ha csíkozódik az már bajos, de eleinte csak lefagyogat, mérgelő szinten és akkor visszaveszed 😃
Nem bírok feszt emelni 😀
Érdemes 10-20 mhz-enként lépni, majd egy furmark-ot kell tolni. Ha ott nem hal meg a VGA, akkor jó. Ha 15 percet kibír, akkor nyert ügyed van. Eztuán megint húzod és így tovább. Ha meghal a cucc, akkor vegyél vissza belőle egy pár Mhz-et.
Okés,meglesz,kösz 😃
Megvan 😃
Szerintetek ennyi OC megrövidíti a kari életét,vagy káros lehet neki?
Már nyomtam Furmarkot is,meg minden VGA tesztelő progit,jó 20-30 percig,és minden okés..Gamek alatt is 😀
VGA:
amúgy biosban a multiplert állítsd át, magasabb értékre, akkor magasabb órajelen fog ketyegni
Na nekem egy olyan kérdésem lenne és problémám, ami a procimhoz fűződik.Core i7 2630QM procim van, ami ugyebár 4 magos 8 szálon futtatni képes mittomén milyen elég high tech proci...na de van egy olyan problémám, hogy akárhány mag, stb. a procim nem képes a max. 40%-os kihasználtság fölé lépni, ami nem kissé zavar engem.Példának okáért szegényemet szinte öli, ha mondjuk winrar csomagol éppen ki valamit és arra rányitok egy nem épp atomerőművet igénylő wow-ot...na szóval erre a problémára szeretnék kérni tippen, tanácsot, akármit, amivel feljebb húzhatnám a proci kihasználtságát, hogy abból a 4 magból tényleg pörögjön mindegyik, amit eddig nem nagyon láttam 😀
Bármi választ, segítséget köszi előre is 😃
u.i.:A proci kihasználtságát, terheltséget system monitoros meg core tem-es "ízékkel" követtem nyomon különböző alkalmazásokon
A videokarim meddig lehetne húzni, hogy 100% stabil maradjon? 2 ventis gigabyte 6850😀 én olyan 890 - 1100 ra gondoltam.
A válaszokat előre is köszönöm