Milyen alaplapot vegyek?

Szerző: dave500, 2009. May 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
matyu20 avatar
EZ jó lessz
GA-870A-USB3L rev. 3.1
ezekhez?
Processzor: AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3
Memória: A-DATA 8192MB XPG Gaming DDR3 1600MHz CL9 KIT
Videókártya: Sapphire HD5830 1GB Xtreme
0
0
0
0
niteforce avatar
Zergi0 írta:
Ott a gépajánló ott jó gépek vannak összerakva jó áron 😃 .

nem a legjobb ár érték arányúak azok.
0
0
0
0
Zergi0 avatar
Ott a gépajánló ott jó gépek vannak összerakva jó áron 😃 .
0
0
0
0
no avatar
Rendben, köszönöm a válaszokat!
0
0
0
0
foxbet avatar
Am Megoldán egyszerű platform váltás . vesz egy socket fm1-es alplapot meg hozzá egy bármilyen AMD Llanos procit ami 6550D-s APU van és akkor menni vog low-on vagy akár Medium-on pár jó játék.
0
0
0
0
niteforce avatar
lehet bele venni procit, a legerősebb proci abba a HT-s 3.4 GHz-s pentium. nekem volt olyanom.
nincs értelme abba procit venni már, meg úgy semmit sem.
0
0
0
0
no avatar
Bocsi h ezzel fárasztalak, de ha csak processzort vennék bele, ha azt egyáltalán lehet, annak lenne értelme?
0
0
0
0
Borbi avatar
speedy írta:
Alaplap: Gigabyte GA-78LMT-S2P 15000Ft
Processzor: AMD Phenom II x4 955 Black Edition 26000Ft

Akkor végülis ezekkel működni fog a gép?
És nem várok tőle csodát, de pl a FIFA12 azért minimumon elmenne?

Köszi!
Üdv, Speedy

Ez a kettő együtt menne,de kell hozzá memória a DDr3-ból és egy PCI-e videókártya. Ezek nélkül az egész csere fölösleges,mert nem megy a gép.
0
0
0
0
niteforce avatar
az szar, mert akkor nem megy bele 😞 max nézel egy olyan deszkát amin van integrált VGA amíg nincs pénzed egyre.
0
0
0
0
niteforce avatar
az AGP-s? mert ha igen, akkor bele sem megy 😞
0
0
0
0
no avatar
Sapphire Radeon HD3450 ilyen videókártyám van
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Ha jó videókártya van mellette akkor még MAX-on is simán elmegy vele a fifa
0
0
0
0
no avatar

Akkor végülis ezekkel működni fog a gép?
És nem várok tőle csodát, de pl a FIFA12 azért minimumon elmenne?

Köszi!
Üdv, Speedy
0
0
0
0
Borbi avatar
speedy írta:
Sima DDR

ha azt nem akarod lecserélni,akkor max core2 vagy dual core intel jöhet szóba,vagy ilyesmi AMD de olyan lappal,amit DDR memót kezel. viszont ezek is kifutó procik. A phenom II-höz már ddr3 memo kell,de van olyan deszka ami kezeli a DDR2-t
0
0
0
0
Borbi avatar
speedy írta:
Ennél olcsóbb nincs véletlenül? 😀 Mert ez így nekem drága lenne

ja és milyen memória van a mostaniban?
DDR vagy DDR2?
0
0
0
0
Borbi avatar
speedy írta:

szia.
attól függ milyen gépet akarsz összerakni a mostani helyett
0
0
0
0
JackFeryll avatar
speedy írta:

Ennél olcsóbb nem igazán van, de ez így nagyon jó ár-érték arányú. Ennél gyengébbet már nem szabad venni.
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
foxbet avatar
speedy írta:
Sziasztok!
Van egy ilyen alaplapom: http://www.erecycleronline.com/computer-parts/msi-ms-6533e-socket-478-pentium-4-matx-motherboard-ag.html . Szeretném lecserélni és szeretnék venni hozzá egy processzort. Tudnátok nekem tanácsot adni hogy milyet alaplapot és processzort vegyek? Szeretném viszonylag olcsón megvenni ezeket a cuccokat.
Köszi!
Üdv, Speedy

0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Van egy ilyen alaplapom: http://www.erecycleronline.com/computer-parts/msi-ms-6533e-socket-478-pentium-4-matx-motherboard-ag.html . Szeretném lecserélni és szeretnék venni hozzá egy processzort. Tudnátok nekem tanácsot adni hogy milyet alaplapot és processzort vegyek? Szeretném viszonylag olcsón megvenni ezeket a cuccokat.
Köszi!
Üdv, Speedy
0
0
0
0
ricsii90 avatar
Köszi a segítségeteket! Megvárom Bulldozer-t megnézem az áraikat. 😀 az nem sok idő mire kijön 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
olyat mint az enyém kb olyat. (1 vinyóval)
0
0
0
0
zsolti1515 avatar
70 ezerből milyen gépet tudnák összehozni?? Várom a tanácsokat (Monitor nélkül!)
AMD proci legyen benne.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
én meg azt mondom hogy ne legyen mindenáron ATI (AMD) kártya, egyre köztudottabb h az AMD kártyákhoz sokkal erősebb gép kell hogy kihajtsa rendesen, így ha nem egy I7-et veszel procinak, akkor az Nvidia jobb választásnak tűnik.

Ha nem Gaboo-t akarod lehagyni a 3DMark eredményeddel, akkor egy AMD konfig is tökéletes 😀 ha nem akarsz várni akkor egy 6 magos AMD.

De a helyedben hallgatnék niteforce kollégára és megvárnám a bulldozert 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
én azt mondom ricsi hogy várd meg a bulldozert, hogy milyenek lesznek az áraik itt magyarországon, és akkor már azok közül is tudsz válogatni. szeptember 19 😉
0
0
0
0
DarthRoni avatar
ricsii90 írta:
ATI-t 😃 nekem ők a nyerők 😀, lésőbb szeretnék majd bele Crossfire- ös megoldást is ha lesz pénzem még egy vga- ra. amúgy igen, a pénz is lényeges... 😃 nem vagyok túlságosan eleresztve...

jó de milyen kategóriában gondolkodsz? mondj 1 kártyát amilyet szeretnél venni és bele is fér a keretbe 😀 mert ha nem egy 6990-et akarsz, akkor nem kell mindenáron Intel-t : ))
Írd le milyet szeretnél, mert lehet hogy akkor procival meg alaplappal sokkal olcsóbban kijössz 😀
0
0
0
0
ricsii90 avatar
ATI-t 😃 nekem ők a nyerők 😀, lésőbb szeretnék majd bele Crossfire- ös megoldást is ha lesz pénzem még egy vga- ra. amúgy igen, a pénz is lényeges... 😃 nem vagyok túlságosan eleresztve...
0
0
0
0
DarthRoni avatar
ricsii90 írta:
Sziasztok! Szeretném segítségeteket kérni. Új asztali gépet szeretnék, és nemtudom eldönteni milyen konfig legyen. AMD avagy Intel legyen a lelke? főként játékra kéne, mert netezni filmezni jobbszeretek az ágyból a notin 😜 Abban Intel dolgozik egyértelműen, de asztaliban mostmár nem igazán vagyok biztos hogy melyik legyen. Köszönöm a segítséget 😀

hááát milyen VGA-t szeretnél bele?
0
0
0
0
no avatar
Ha van pénzed, akkor egyértelműen Intel.
0
0
0
0
ricsii90 avatar
Sziasztok! Szeretném segítségeteket kérni. Új asztali gépet szeretnék, és nemtudom eldönteni milyen konfig legyen. AMD avagy Intel legyen a lelke? főként játékra kéne, mert netezni filmezni jobbszeretek az ágyból a notin 😜 Abban Intel dolgozik egyértelműen, de asztaliban mostmár nem igazán vagyok biztos hogy melyik legyen. Köszönöm a segítséget 😀
0
0
0
0
foxbet avatar
DarthRoni írta:
Sziasztok, ezzel az alaplappal szerintetek ki lehet nyitni a Phenom II x2 550-esem letiltott magjait?
[url]http://lingvin.hu/index.php?termekdesc_id=13312&back=ALAPLAP[/url]

igen
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Sziasztok, ezzel az alaplappal szerintetek ki lehet nyitni a Phenom II x2 550-esem letiltott magjait?
[url]http://lingvin.hu/index.php?termekdesc_id=13312&back=ALAPLAP[/url]
0
0
0
0
apetit1989 avatar
matyosowski írta:
Most nem azért hogy fényezzem az Asrockot de manapság nagyon is jó lapokat csinálnak náluk. Egyik ismerősöm számtech boltban dolgozik és Ő mondta nekem hogy az asrockra 3 év gari van(a gyártótól). 10 ből 1 et vittek vissza azzal a gonddal hogy nem működik és a GYÁRTÓ kicserélte egy vadi újra 😃 Úgyhogy szerintem egész korrekt az asrock manapság. De ez az ismerősöm véleménye/tapasztalata engem ne szapuljatok miatta légy szíves!

Ez mind szép és jó. De melyik gyártó nem cseréli le garancián belül a rossz lapot egy jóra? Nem mellesleg, minden valamire való gyártó 3 év garanciát ad már manapság mindenre. Az MSI néhány felső kategóriás deszkára 4 évet is ad.
0
0
0
0
niteforce avatar
én is elégedett vagyok az asrockkal, pedig nekem régebben voltak asrock lapjaim, de a terv gépembe is asrockot szeretnék tenni, és nagyszüleim gépébe is asrockot tettem, 2 éve semmi baja.
sehol nem olvastam olyat hogy szar, meg tönkremegy, meg túlfeszeli a procit, semmit. sata meg usb 3 vezérlőkkel egyes chipeknél gondok vannak, de nem vészesek ezek sem.
0
0
0
0
matyosowski avatar
Most nem azért hogy fényezzem az Asrockot de manapság nagyon is jó lapokat csinálnak náluk. Egyik ismerősöm számtech boltban dolgozik és Ő mondta nekem hogy az asrockra 3 év gari van(a gyártótól). 10 ből 1 et vittek vissza azzal a gonddal hogy nem működik és a GYÁRTÓ kicserélte egy vadi újra 😃 Úgyhogy szerintem egész korrekt az asrock manapság. De ez az ismerősöm véleménye/tapasztalata engem ne szapuljatok miatta légy szíves!
0
0
0
0
foxbet avatar
Nekem is 1,5 év ig ASRock n68c-s alaplapom volt AMD Phenom II x4-el és Ati raedon HD 4670-el.Semmi bajom nem volt nekem az ASRock-al. Csak eladtam mert a bulldozert akarok váltani már mindenem megvan csak a proci hiányzik.
0
0
0
0
Demoz avatar
Mondjuk a 790ghx nagyon jó Asrocknak számít.😀
De mind1. Arra vagyok kiváncsi,hogy a 890GX Pro3 milyen.
0
0
0
0
Demoz avatar
Jelenleg is ez van és nagyon megbízható.😀
0
0
0
0
Demoz avatar
gabi86 írta:
Lehet hülye kérdés de mi az a core unlock ?

Mag feloldás.
Mint pl az én procim esetében:
AMD Phenom II x2 555---> X4 B55.

Nekem is lenne kérdésem.
Az Asrock 890 GX Pro3-ról mi a véleményetek?
Azért kérdezem,mert AM3+-os és biztos,hogy bele fog menni a Bulldozer.😜
0
0
0
0
gabi86 avatar
Lehet hülye kérdés de mi az a core unlock ?
0
0
0
0
niteforce avatar
csak annyi hogy lc power ami kb ilyen mercury szint, na jó nem , de nem megbízható

amúgy azt szeretném kérdezni, hogy ez a lap tud core unlockolni?

[url]http://www.***/webshop/product/_asus_m4a78lt_m/161385[/url]

i pon

lap: ASUS M4A78LT-M
0
0
0
0
Osynho avatar
Érdemi különbség nem lesz sebességben, gyak pénzkidobás. Inkább tápot cserélj. 😉
0
0
0
0
gabi86 avatar
Mert DDR3-mas memóriákat is akkarok cserélni a DDr2-esek helyet kicsit fejleszteni!
0
0
0
0
_AsheXp avatar
De ha procit nem akarsz cserélni akkor lapot minek?

Amúgy a második
0
0
0
0
gabi86 avatar
Sziasztok szerintetek melyik alaplap a jobb A
GIGABYTE GA-P41T-USB3L vagy

GIGABYTE GA-P43T-ES3G ?

Nem akarok procit cserélni mert tökéletesen megfelel a Core 2 Duo E8400 ! Ezért nézek 775ÖST !!
0
0
0
0
Borbi avatar
matyosowski írta:
öö köszi megnéztem. De mekkora hülye vagyok nem mentem fel asus. comra 😆 Nekem is eszembe juthatott volna 😆 Azért köszi 😃

nincs mit. több szem többet lát.
0
0
0
0
matyosowski avatar
öö köszi megnéztem. De mekkora hülye vagyok nem mentem fel asus. comra 😆 Nekem is eszembe juthatott volna 😆 Azért köszi 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció