Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Subaru avatar
azon a felbontáson inkább a procin van a terhelés, haverom GTS 250el CPU limites GTA 5be E8400al
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Sziasztok! GTX 470-ről mi a véleményetek? 1280x1024-es felbontásra elég lenne?
0
0
0
0
winrar avatar
Bár nem látszik a képen, hogy mi hány fokos, de ezek közül egyik sem vészes.
csuz-li: Régi gépemben a passzív Radeon 9200 már bekapcsoláskor legalább 50 fokos. Az a durva, hogy a referenciamodellen hűtőborda sincs 😲
0
0
0
0
roba1996 avatar
hát ugy hogy nem volt megnyitva semmi ugy kb olyan 39 és 43 fök között volt bőngészővel meg olyan 45 ha videókat néztem
ezek a hőfokok jók?
http://www.kepfeltoltes.hu/view/150709/347807657K_pkiv_g_s_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
csuz-li avatar
És eddig mennyin ment a VGA? Most lett hirtelen meleg? Ahogy nézem a géped, a házzal sem lehet gond, meg az a kártya sem lehet túl öreg...
A kártyán megy a venti rendesen?
szerk: itt jegyzem meg, hogy az irodai gépemben, aminél ülök, a HD 5450 most ép 50°C-os és ezen csak böngésző, meg szövegszerkesztő megy...
0
0
0
0
roba1996 avatar
Igen portalanítva volt tegnap elött minden a gépben!
És még a gyári paszta van rajta
0
0
0
0
csuz-li avatar
roba1996: Nem egy életveszélyes hőmérséklet. Amúgy portalanítás volt? Ha volt, akkor még az is lehet, hogy pasztázni kell, ha már régi a kártya, VGA-nal is elöregedhet a hővezető paszta, mint a CPU-nál.
0
0
0
0
roba1996 avatar
Miért van az ,hogy be kapcsolom a gépet és a videókártyám hőmérséklete egyből fel ugrik 47 fokra ugy ,hogy nincs is terhelés alatt a gép és most még meleg sincs tegnap tettem ujra a gépem?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Érdemes, de kérdés, hogy a +100w-ot bírja-e a géped.
0
0
0
0
Pixx avatar
Szerintetek érdemes lecserélni a gtx 660 ti egy r9 280 ra ? 5 ezret kéne ráfizetnem

Powercolor R9 280 3GB OC Turbo Duo OEM

ez lenne az [LINK]
0
0
0
0
yagamiiii avatar
Rendben köszönöm a gyors választ.. 😀
0
0
0
0
winrar avatar
Semmi közük egymáshoz.
0
0
0
0
csuz-li avatar
yagamiii:
Röviden: Nem baj.
Hosszabban: Nincs összefüggés a lap a processzor és a VGA gyártója között, bármelyik lapba bármelyik gyártó VGA-ja belemegy, ha rendelkezik a megfelelő PCIe foglalattal. És bármelyik VGA mellé bármelyik processzor tehető. Tehát AMD processzor mellé Nvidia kártya, illetve Intel processzor mellé AMD kártya és így tovább.
0
0
0
0
yagamiiii avatar
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy nekem asus alaplapom van akkor az baj lenne hogyha shappire-s r9 270x videókártyát raknék? plusz a procim is intel.. a válaszokat előre is köszönöm.. 😀
0
0
0
0
OriginalGrandpa avatar
Bronson és az miért lehet, hogy ha el akarom indítani az MSI Kombustort, azt írja, kell OpenGL 4.0 támogatás? Pedig az én kártyám az Nvidia szerint a 4.5-t is támogatja.
0
0
0
0
no avatar
Bronson:Hú azt majd meg kell néznem, arról el is feledkeztem, köszi a gyors választ.
0
0
0
0
Bronson avatar
OriginalGrandpa: hát ameddig stabil és nem melegszik túl, ennyi a történet igazából...

m4rt1n2: az birná, de milyen tápod van?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a gépem egy MSI R9 270x-et (a 2gb-s verzióból) bírná-e? Főleg az alaplap miatt aggódok. Szerintetek?
0
0
0
0
OriginalGrandpa avatar
Bronson és szerinted meddig lehet húzni a gpu-mat? Mikor felhúztam 649/898 MHz-re az alap 560/800MHz-ről, NFS Most Wanted 2012 jól ment, de egy másik játék kidobott, mert becrashelt a driver.
0
0
0
0
Bronson avatar
OriginalGrandpa : igen, annak a gpu-nak kb annyi is az üzemi hőmérséklete, szóval minden ok...

asdasd555: szerintem memória probléma lesz... mindenesetre próbálj meg egy clean driver reinstall-t! teszteld furmarkkal. ha ezek után is ugyanaz, akkor sajnos szervizes a kártya...
0
0
0
0
OriginalGrandpa avatar
asdasdasd555 nézd meg mit ír a kékhalál! Lehet driver probléma, videokártya memória probléma, vagy más is. Vannak programok, melyekkel meg lehet nézni a kékhalál dump fájljait, és kideríteni, mi okozza a hibát. pl. BlueScreenView
0
0
0
0
asdasdasd555 avatar
Az r9 280x videó kártyámnál 60 fok fölött színes kis kockák jelennek meg a monitoron, majd bejön egy kékhalál, nem tudom ez mennyire lehet normális, de általában 40-50 fok környékén szokott lenni amikor nincs ennyire meleg. De 60 foknál nem kellene ezt csinálnia, 100 fokot is ki kellene bírnia. Vagy ez ilyen sajátosság ennél a fajtánál, jobb lenne rá másik hűtés? (asus directcu II top)
0
0
0
0
OriginalGrandpa avatar
Köszi Bronson igazából 70°C körül van játék közben, amúgy 40 alatt. Kicsit(kb 15%-ot) tuningoltam és akkor is 70-73°C körül maradt, akkor gondolom ez elég jó. 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
hát full hd-ban high szerintem meglenne simán! de jelenleg milyen tápod van? amúgy ilyen 15k nagyjából egy táp ami jó lenne a konfigodhoz! de milyened van jelenleg? nem publikus, annyira rossz, vagy mi? 😆

Gaboo7 : érdekes teszt, a jövőben ha lesz ilyen hasonló, ne tartsd vissza 😉
0
0
0
0
MrDaRkAnGeLGaMeR avatar
@Bronson

Miskolcon darkcomp-ban fogom. Tápra igy kb semmi nem marad. De ha esetleg van más javaslat más proci vagy más vga (olyat is mondtak már nekem hogy intel-t csak nvidia-val szabad pl) tényleg meghallgatom.

Illetve amire még mindig kiváncsi vagyok. Mennyire tudom kihajtani fullosba úgy all zusammen a legújabbakat. FC4; Dying Light Witcher 3 stb..
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
GTX780 1228/6000Mhz vs. GTX970 1500/7000Mhz

GTX970OC/GTX780OC -> %-os eltérés a GTX970 javára.

Far Cry 4: 80/74 FPS -> +8%
Crysis 3: 63/65 FPS -> -3%
Witcher 3: 57/49 FPS -> +16%
Battlefield 4: 96/94 FPS -> +5%
Tomb Raider: 62.8/56.1 -> +12%
Dying Light: 45/47 FPS -> -4%
GTA 5: 58/60 FPS -> -3%
Project CARS:70/61 FPS -> +15%

Összesen 8 mért jákék alapján átlag 6%-al gyorsabb a GTX970.

A teszt alanyai:
https://www.kephost.com/images/2015/07/07/20150707_133303.jpg
0
0
0
0
Bronson avatar
ez igy elég korrekt, nem tudom hol veszed, mennyi maradt tápra?
0
0
0
0
MrDaRkAnGeLGaMeR avatar
Szevasztok arcok!

Segitségeteket szeretném ki kérni!

PC felújitást tervezek augusztus végén. (ahogy megjön a fizetés) és ezzel kapcsolatban fordulnék hozzátok.

Leszögezném a keretem 180e forint amit CPU;VGA;ALAPLAP;TÁP-ra költenék (ha táp nincs az sem baj majd azt lehet kikunyizom ősöktől)

Az én felállásom jelenleg: INTEL CPU Core i5 4670K 3,4GHz 6MB S1150 HD4600
SAPPHIRE ATI RADEON PCX R9 280 3GB DDR5 OC HDMI
Asus Z87M-PLUS s1150 Z87 2xPCIE 6xUSB3 VGA mATX

Kérdéseim a következőek.

Mennyire tudok és mit kihajtani belőle?
Tudnátok-e esetleg ettől combosabbat mondani?

A kritikákat nagyon várom ha valami bal***ságot irtam nyugodtan mondjátok meg. Válaszokat előre köszönöm!!
István.
0
0
0
0
Bronson avatar
azért az már a nem frankó kategória, azért jó lenne bár 90c vagy az alatt tartani, a 100 még annak is sok...
0
0
0
0
OriginalGrandpa avatar
Üdv! Hány °C-ig bírhatja egy Nvidia GeForce GT425M videokártya? Nvidia nem ír róla semmit, de gondolom 100°C-ot azért kibír, végül is laptop videokártyáról van szó, vagy rosszul gondolom? Előre is köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
Kehbya avatar
Gaboo7: Én nagyon szívesen megtekinteném!
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Ha valaki kíváncsi rá csináltam egy GTX780 vs GTX970 összehasonlítást. Felteszem ha érdekel valakit. 😀
0
0
0
0
xsebix avatar
Rendben úgy lesz és nagyon köszi a segítséget nektek! 😀

Akkor beruházok 1 olyan kártyára azthiszem.... találtam elég olcsón, a mostani kártyámra 5ezret kell csak rádobjak kb... 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
van benne védelem, ez nem codegen, szóval nem fog elfüstölni 😆 majd azért figyeljed eleinte játék közben nem melegszik e nagyon, de szerintem nem kell hogy gond legyen... de azért ahogy teheted majd cseréld le egy raiderre, nem életbevágóan fontos, de érted... 😀
0
0
0
0
xsebix avatar
És ha esetleg sok neki akkor azt miből fogom észrevenni?
Jelez időben mielőtt még gond lenne vagy megy-megy aztán mivel nagyon le volt terhelve 1x csak elszáll talán más hardverekkel együtt is?

Mert, ha időben jelez mielőtt gond lenne akkor azért megpróbálnám vele és ha látszik, hogy nem jó neki akkor nem szórakozok és beruházok 1 olyan FSP Raiderre 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
xsebix : igen, a 12voltos ág a meghatározó tápegységeknél, annak a teljesítménye a legfontosabb. ebben a tesztben egy i7 mellett 441w volt a tesztgép fogyasztása terhelés alatt azzal a kártyával...
[LINK]

a hexa 500+ lehet el is bírná, ezen már van 2x8pin! határeset, de majd idővel esetleg akkor cseréld le 😉
0
0
0
0
xsebix avatar
uhh bocsi közben most megnéztem az FSP tápom dobozát is és ha jól látom akkor nem sima Hexa hanem Hexa+ és amúgy van rajta 2db 8pines csati, ha a PCI-E 6+2 PIN x2 azt jelenti...

de itt 1 kép róla, hogy lásd pontosan miről van szó :

https://kepfeltoltes.hu/150701/image__2__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

bocsi tényleg , hogy megint kérdezek, de nem értek hozzá és ha nem feltétlen kell lecserélnem a tápom akkor nem tenném.. 😜

Köszi az eddigi válaszokat is! 😀
0
0
0
0
xsebix avatar
piero86
Akkor ez az FSP Raider 550 táp elég lenne nekem?
Találtam is elég olcsón garisat használtan.. 😀
0
0
0
0
asdasdasd555 avatar
Köszi, a legelsőt kaptam le Én is, egyelőre nincs baja..😃
0
0
0
0
Puffin avatar
xsebix: de a kártya amit linkeltél az 300W-os, legalábbis a gyártó honlapja szerint. 2db 8pines kábel kell neki. Ott már elfogy a Hexa 500. Meg a sima Hexa 500-ason nincs is 2db 8pines VGA csati.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
asdasdasd555
[LINK] Nálam béta van fent semmi baja! De ott a nem béta is!
0
0
0
0
asdasdasd555 avatar
Sziasztok, egy asus 280x directcu2 top tulaj tudna ajánlani cd-s driveren kivűl egy normálisan működő, nem béta drivert amitől nem csíkozódik és nem artifactol a kép? (Az eredeti driverét nem tudom telepíteni, mert nem jó a cd olvasóm, viszont azzal nem artifactolt a kártya..)
0
0
0
0
xsebix avatar
Igen ez nem tiszta nekem igazából mert hiába a kártya 250W + 95W proci ez csak 345W , de ez nem mind1 ahogy olvasgattam... Szóval azt kell nézni tápnál, hogy mennyit ad le 12V-os ágon?
Ezt hol tudom megnézni, hogy mennyit ad le a táp 12V-on?

Amúgy néztétek a jelenlegi konfigom? 450W-os Iarena van a gépemben és GTX 570 ami 220W fogyasztással van , szóval igazából csak 30W-al több a Gtx 580... vagy az a 30W+ olyan sokat számít? Már 1 éve így megy a gép és nem tapasztaltam semmi problémát eddig...

Szóval ezekből kiindulva azt mertem volna feltételezni, hogy ha ez én tápommal nem is, de az FSP 500W Hexa-val nem lenne gondom....
Vagy rossz a logikám? 😜

Ja és, ha rádugom azt a kártyát és nem bírná a táp az miben nyilvánulna meg?
Egyből kiderülne, hogy gond van vagy menne így is aztán 1 idő múlva behalna, elromlana a táp vagy a kártya vagy esetleg más alkatrészek is?

Tudom sok a kérdés, de jobb tudni ezeket mielőtt baj lenne 😃

Szerk. : közben megnéztem a tápomat van e rá vmi írva... lefényképeztem íme :
https://kepfeltoltes.hu/150630/1428080255image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A +12V1 és +12V2 rublikák a 360W-os részben van... Akkor ez a táp 360W-ot tud leadni?
0
0
0
0
Bronson avatar
vga 250w+cpu 95w(tuning miatt több nyilván) de ez még 400watton belül/körül van... hexa 500 408w tud 12v-os ágon, nyilván elbírná, de azért izzadna rendesen. ezért tényleg jobb lenne egy 550-es raider, az a kártya rohadt sokat fogyaszt 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
xsebix: táp csere lesz! A Hexa 500 sem lesz hozzá elég a procid mellett. Egy jó minőségű 550-es elég egy kártyás rendszerekhez! pl: FSP Raider 550, FSP Hyper 600S, XFX TS 550
0
0
0
0
xsebix avatar
Üdv!

Az lenne a kérdésem, hogy mekkora táp kéne ennek a kártyának?
Gtx 580 , egész pontosan ez a típus : [LINK]

Az én tápom egy Chieftec Iarena 450W. Ez megbirkózna vele a konfigommal együtt?

Ha nem lenne elég az a 450W-os Chieftec akkor kitudnám cserélni tesóm FSP Hexa 500W-os tápjára..

Szóval a kérdés menne-e az én tápommal vagy kéne hozzá az FSP Hexa 500W vagy kell vennem 1 nagyobbat? Ha igen akkor mekkorát?

Előre is köszönöm a választ!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció