Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
csuz-li: Régi gépemben a passzív Radeon 9200 már bekapcsoláskor legalább 50 fokos. Az a durva, hogy a referenciamodellen hűtőborda sincs 😲
ezek a hőfokok jók?
http://www.kepfeltoltes.hu/view/150709/347807657K_pkiv_g_s_www.kepfeltoltes.hu_.png
A kártyán megy a venti rendesen?
szerk: itt jegyzem meg, hogy az irodai gépemben, aminél ülök, a HD 5450 most ép 50°C-os és ezen csak böngésző, meg szövegszerkesztő megy...
És még a gyári paszta van rajta
Powercolor R9 280 3GB OC Turbo Duo OEM
ez lenne az [LINK]
Röviden: Nem baj.
Hosszabban: Nincs összefüggés a lap a processzor és a VGA gyártója között, bármelyik lapba bármelyik gyártó VGA-ja belemegy, ha rendelkezik a megfelelő PCIe foglalattal. És bármelyik VGA mellé bármelyik processzor tehető. Tehát AMD processzor mellé Nvidia kártya, illetve Intel processzor mellé AMD kártya és így tovább.
m4rt1n2: az birná, de milyen tápod van?
asdasd555: szerintem memória probléma lesz... mindenesetre próbálj meg egy clean driver reinstall-t! teszteld furmarkkal. ha ezek után is ugyanaz, akkor sajnos szervizes a kártya...
Gaboo7 : érdekes teszt, a jövőben ha lesz ilyen hasonló, ne tartsd vissza 😉
Miskolcon darkcomp-ban fogom. Tápra igy kb semmi nem marad. De ha esetleg van más javaslat más proci vagy más vga (olyat is mondtak már nekem hogy intel-t csak nvidia-val szabad pl) tényleg meghallgatom.
Illetve amire még mindig kiváncsi vagyok. Mennyire tudom kihajtani fullosba úgy all zusammen a legújabbakat. FC4; Dying Light Witcher 3 stb..
GTX970OC/GTX780OC -> %-os eltérés a GTX970 javára.
Far Cry 4: 80/74 FPS -> +8%
Crysis 3: 63/65 FPS -> -3%
Witcher 3: 57/49 FPS -> +16%
Battlefield 4: 96/94 FPS -> +5%
Tomb Raider: 62.8/56.1 -> +12%
Dying Light: 45/47 FPS -> -4%
GTA 5: 58/60 FPS -> -3%
Project CARS:70/61 FPS -> +15%
Összesen 8 mért jákék alapján átlag 6%-al gyorsabb a GTX970.
A teszt alanyai:
Segitségeteket szeretném ki kérni!
PC felújitást tervezek augusztus végén. (ahogy megjön a fizetés) és ezzel kapcsolatban fordulnék hozzátok.
Leszögezném a keretem 180e forint amit CPU;VGA;ALAPLAP;TÁP-ra költenék (ha táp nincs az sem baj majd azt lehet kikunyizom ősöktől)
Az én felállásom jelenleg: INTEL CPU Core i5 4670K 3,4GHz 6MB S1150 HD4600
SAPPHIRE ATI RADEON PCX R9 280 3GB DDR5 OC HDMI
Asus Z87M-PLUS s1150 Z87 2xPCIE 6xUSB3 VGA mATX
Kérdéseim a következőek.
Mennyire tudok és mit kihajtani belőle?
Tudnátok-e esetleg ettől combosabbat mondani?
A kritikákat nagyon várom ha valami bal***ságot irtam nyugodtan mondjátok meg. Válaszokat előre köszönöm!!
István.
Akkor beruházok 1 olyan kártyára azthiszem.... találtam elég olcsón, a mostani kártyámra 5ezret kell csak rádobjak kb... 😀
Jelez időben mielőtt még gond lenne vagy megy-megy aztán mivel nagyon le volt terhelve 1x csak elszáll talán más hardverekkel együtt is?
Mert, ha időben jelez mielőtt gond lenne akkor azért megpróbálnám vele és ha látszik, hogy nem jó neki akkor nem szórakozok és beruházok 1 olyan FSP Raiderre 😀
[LINK]
a hexa 500+ lehet el is bírná, ezen már van 2x8pin! határeset, de majd idővel esetleg akkor cseréld le 😉
de itt 1 kép róla, hogy lásd pontosan miről van szó :
bocsi tényleg , hogy megint kérdezek, de nem értek hozzá és ha nem feltétlen kell lecserélnem a tápom akkor nem tenném.. 😜
Köszi az eddigi válaszokat is! 😀
Akkor ez az FSP Raider 550 táp elég lenne nekem?
Találtam is elég olcsón garisat használtan.. 😀
[LINK] Nálam béta van fent semmi baja! De ott a nem béta is!
Ezt hol tudom megnézni, hogy mennyit ad le a táp 12V-on?
Amúgy néztétek a jelenlegi konfigom? 450W-os Iarena van a gépemben és GTX 570 ami 220W fogyasztással van , szóval igazából csak 30W-al több a Gtx 580... vagy az a 30W+ olyan sokat számít? Már 1 éve így megy a gép és nem tapasztaltam semmi problémát eddig...
Szóval ezekből kiindulva azt mertem volna feltételezni, hogy ha ez én tápommal nem is, de az FSP 500W Hexa-val nem lenne gondom....
Vagy rossz a logikám? 😜
Ja és, ha rádugom azt a kártyát és nem bírná a táp az miben nyilvánulna meg?
Egyből kiderülne, hogy gond van vagy menne így is aztán 1 idő múlva behalna, elromlana a táp vagy a kártya vagy esetleg más alkatrészek is?
Tudom sok a kérdés, de jobb tudni ezeket mielőtt baj lenne 😃
Szerk. : közben megnéztem a tápomat van e rá vmi írva... lefényképeztem íme :
A +12V1 és +12V2 rublikák a 360W-os részben van... Akkor ez a táp 360W-ot tud leadni?
Az lenne a kérdésem, hogy mekkora táp kéne ennek a kártyának?
Gtx 580 , egész pontosan ez a típus : [LINK]
Az én tápom egy Chieftec Iarena 450W. Ez megbirkózna vele a konfigommal együtt?
Ha nem lenne elég az a 450W-os Chieftec akkor kitudnám cserélni tesóm FSP Hexa 500W-os tápjára..
Szóval a kérdés menne-e az én tápommal vagy kéne hozzá az FSP Hexa 500W vagy kell vennem 1 nagyobbat? Ha igen akkor mekkorát?
Előre is köszönöm a választ!