Gondolom már nem gyártanak 3870-eket.
Mivel még van 1,5 év gari a vga-kra, mi lenne, ha kinyírnám őket? Visszaadnák az árát, vagy mit küldenének cserébe? 😜
Én azzal szívtam sokat, hogy amikor nulláztam a biost, mindig elfelejtettem, hogy mekkora feszültséget állítottam be, de aztán rájöttem, hogy el is lehet menteni(legalábbis az asus oc profile-lal, de akár föl is lehet írni, persze a papírt mindig elhagytam valahogy 😆😉. Amúgy elárulok egy trükköt, én is csak később jöttem rá. 😀 Amikor nem indul a gép hibás OC miatt, kapcsold le vagy húzd ki a tápodat(magyarul áramtalanítsd a gépet 😃😉, majd nyomd meg a bekapcsoló gombot, és már le is nulláztad a biost, és nem kell vacakolni az elemmel. 😀
Azért, mert a múltkor nem sikerült a memória időzítést megfelelően belőni. Mikor az utolsó lépést tettem volna (command Rate 2t==>1T-re állítottam volna, még a Bios-ig sem jutottam el.
Mivel elég kicsi a gépházam - van róla kép a gépemnél - ki kellett venni a 2 vga-t és a HDD-t is, hogy a BIOS elemet ki tudjam venni, és ez úgy megbosszantott, hogy megfogadtam, nem lesz több oc.
(Bár az ASUS 3870-esem kívántatja az OC-t, az egy nagyon jó vga. )
berki_zsolt írta:
Minek állítsam át? NEkem ez így jó, direkt így van beállítva, az esetleges OC végett, bár megfogadtam, nem lesz több OC. 😉
De miért? Az én gépem az összes komolyabb játék alatt már haldoklott, most ilyeneket, hogy Dragon Age: Origins, Mass Effect 2, Assassin's Creed 2, Prince of Persia The Forgotten Sands, Settlers 7 stb. 1920x1080-ban maximum grafon szaggatás nélkül simán visz. Bár az AC2 meg a S7 néha beszaggat már, de a DAO, PoPTFS meg a ME2 60fps-sel megy.
berki_zsolt írta:
Sejtettem, hogy az új tesztek a mérvadóak, de nem néztem meg az általam említett teszt készítésének dátumát. 😂
Én elvagyok még az 1066-os DDR2-es moduljaimmal, amik 800 mhz-en futnak... 😜
Én is 800on futtatom a RAM-okat a hülye BIOS végett! 😠..de ígysincs rájuk panaszra okom 😀
Akkor már 2-en vagyunk, nekem is bunkó a BIOS-om, ő miatta vetem vissza minden OC-t a gépemről, alapjáraton megy minden.
Nekem nem alapjáraton hanem az alatt fut a gép! 😕..de ígyis tökéletesen megfelel a számomra 😃..persze míg nem veszek egy nagyobb monitort 😃
Manuálisan állítsátok át az FSB: DRAM arányt. Eredetileg az én moduljaim is 800-on mentek 1066 helyett, igaz most 1200-on mennek. 😃
Szerk.: Igaz sokan azt mondják, hogy csak mázlim volt, és rohadt jó alkatrészeket kaptam, lehet, hogy igazuk van. 😀
berki_zsolt írta:
Sejtettem, hogy az új tesztek a mérvadóak, de nem néztem meg az általam említett teszt készítésének dátumát. 😂
Én is 800on futtatom a RAM-okat a hülye BIOS végett! 😠..de ígysincs rájuk panaszra okom 😀
Akkor már 2-en vagyunk, nekem is bunkó a BIOS-om, ő miatta vetem vissza minden OC-t a gépemről, alapjáraton megy minden.
berki_zsolt írta:
Az a baj, hogy egy régi tesztet néztem, amiben a tesztprocesszor egy E 6500-as volt, amivel nem tudták kihasználni a DDR3-as memóriák előnyeit. Szóval figyelmetlen voltam, ezért nem érték el a kívánt eredményt a DDR3-as modulokkal. 😃
berki_zsolt: Amit mondtál azért nem igaz, mert ugyan azonos órajelen ugyan akkora a sávszélessége egy DDR2 és egy DDR3 modulnak, de a DDR3-as kétszer annyi szálon dolgozik, ami miatt némi túlzással mondhatni, hogy egy DDR3-as modul azonos órajelen(pl 1066MHz) kétszer akkora időzítéssel(pl 4 és 8ms) rendelkezik akkora teljesítménnyel, mint egy DDR2-es modul.
LobiDrg: ezt vagy driver hibánál csinálja vagy akkor, amikor a videokártya által felvett feszültség nem elegendő az adott órajelen való működéshez. Vedd vissza a kártyád órajeleit a gyári alá mondjuk 10%-kal, és nézd meg úgy, ha úgy sem jó, akkor szinte biztos, hogy driver hiba. Azt meg esetleg egy újratelepítéssel talán orvosolhatsz(vagy ha van patch a játékhoz, próbáld meg azt). De akkor már érdemes teljesen lepucolni a drivert a gépről, amit a [LINK]-rel meg is tehetsz
Kicsit erős volt igen, de annyira mégsem túlzás.
Látom abban egyezik a véleményünk, hogy egy Geil 1600 Mhz-es CL7-es RAm nagyon jó ár/érték arányú ram. 😂
berki_zsolt írta:
NEm, az már majdnem olyan lassú, mint egy DDR2-es ram. 😕
😆 Ez azért egy kicsit erős volt. 😃
laci503: Amit én veszek 2000MHz CL8 az már nagyon jó, 1600Mhz-en talán a CL7 ami már mondható f*szának, bár az OCZ Blade szériája 1600MHz-en CL6 időzítéssel működik.
NEm, a vga-val van valami, a monitornak nincs köze a dologhoz, ha a vga illesztőprogramja állt alaphelyzetbe.
VAlami módon túlmelegszik, vagy egyszerűen nem bírja a beállításokat, vedd lentebb a grafikát. 😀
LobiDrg írta:
Sziasztok.Én most a BLUR-al játszom (Játszanék) egy ideig szépen megy maxon aztán elkezd a monitor ki be kapcsolgatni majd kilép és azt írja hogy a grafikus kártya működése leállt (nem szó szerint) légyszives segítsetek mi ilyenkor a teendő?
HA O.C-zod a vga-t, akkor vegyél viszább belőle, ha nem, rakjál fel frissebb drivert.
Sziasztok.Én most a BLUR-al játszom (Játszanék) egy ideig szépen megy maxon aztán elkezd a monitor ki be kapcsolgatni majd kilép és azt írja hogy a grafikus kártya működése leállt (nem szó szerint) légyszives segítsetek mi ilyenkor a teendő?
Én gyorsan megoldottam. 😜 Gyakorlatilag csak a váza maradt meg a gépháznak, táp és vinyó a házon kívül van(igaz ezek nem termelnek túl sok hőt), valamint egy ventilátort úgy állítottam be, hogy forgás közben kapok belőle én is, meg a gép is. 😜 A videokártyám 3 fokkal(92fok), a procim 2 fokkal(83fok) lett hűvösebb, és még én sem sülök szét mellette. 😃 Ja meg ha meglesz az egész új gép, akkor valószínűleg a két kártya közé teszek valami hőfalat. Ennél többet már csak vízhűtővel tudnék tenni, de arra már nincs keret. :S
Ez a gép hűtés dolog Engem kikészít!..esténként azzal álmodok hogy hogy tudnám még módosítani a házat hogy minél jobb legyen a komponenseknek! 😶..ha jó a VGA-nak, sz@r a procinak s a tápnak, ha jó a procinak RAM-oknak, lapnak, tápnak, sz@r a HDD-knek, VGA-nak 😶..kiötlöttem pár alternatívát melyeket ha megvalósítok akkor minden nagyon hűvös lessz, de akkor meg nem fér be még1 VGA! 😶..szal már kezdek belebetegedni!..ahogy változik kint a hőm. úgy szedem szét a gépet s alakítom át a hűtést
Nekem elol, az elso NAGY ventimnel, a vinyoknal jon be a husi levego, oldalt es hatul megy ki pedig a meleg, mert arra vannak a jobban melegedo, tehat tobb hot termelo es leado alkatreszek, pl. VGA es CPU + ugye a PSU, azaz a TAPegyseg is ! 😉
nem értek ehhez, de ha kiszívod az összes levegőt, és nem kap sehonnan levegőt, akkor ált vákum alakul ki 😆 de mind1
szal ha kiszívod a meleg levegőt akkor valszeg hidegebb levegő kerül a helyére, de nagyon laikus vagyok
Mivel még van 1,5 év gari a vga-kra, mi lenne, ha kinyírnám őket? Visszaadnák az árát, vagy mit küldenének cserébe? 😜
A proci és a vga húzva volt...
Mivel elég kicsi a gépházam - van róla kép a gépemnél - ki kellett venni a 2 vga-t és a HDD-t is, hogy a BIOS elemet ki tudjam venni, és ez úgy megbosszantott, hogy megfogadtam, nem lesz több oc.
(Bár az ASUS 3870-esem kívántatja az OC-t, az egy nagyon jó vga. )
Minek állítsam át? NEkem ez így jó, direkt így van beállítva, az esetleges OC végett, bár megfogadtam, nem lesz több OC. 😉
De miért? Az én gépem az összes komolyabb játék alatt már haldoklott, most ilyeneket, hogy Dragon Age: Origins, Mass Effect 2, Assassin's Creed 2, Prince of Persia The Forgotten Sands, Settlers 7 stb. 1920x1080-ban maximum grafon szaggatás nélkül simán visz. Bár az AC2 meg a S7 néha beszaggat már, de a DAO, PoPTFS meg a ME2 60fps-sel megy.
Manuálisan állítsátok át az FSB: DRAM arányt. Eredetileg az én moduljaim is 800-on mentek 1066 helyett, igaz most 1200-on mennek. 😃
Próbáltam!..eredmény: OC Failed (idióta) 😠
Nekem nem alapjáraton hanem az alatt fut a gép! 😕..de ígyis tökéletesen megfelel a számomra 😃..persze míg nem veszek egy nagyobb monitort 😃
Szerk.: Igaz sokan azt mondják, hogy csak mázlim volt, és rohadt jó alkatrészeket kaptam, lehet, hogy igazuk van. 😀
LobiDrg: ezt vagy driver hibánál csinálja vagy akkor, amikor a videokártya által felvett feszültség nem elegendő az adott órajelen való működéshez. Vedd vissza a kártyád órajeleit a gyári alá mondjuk 10%-kal, és nézd meg úgy, ha úgy sem jó, akkor szinte biztos, hogy driver hiba. Azt meg esetleg egy újratelepítéssel talán orvosolhatsz(vagy ha van patch a játékhoz, próbáld meg azt). De akkor már érdemes teljesen lepucolni a drivert a gépről, amit a [LINK]-rel meg is tehetsz
Alap órajelen van minden meg a legfrisseb driver van fent űgyhogy nem tudom mi lehet a baj . Talán a monitor?
Hát közepes és alacsony grafikán is ugyanazt csinálja 😞
Mibajod a DDRIIvel? 😃..egy 1150MHZ-es CL5ös RAM azért nagyon odavág! [LINK]..igaz az ára is odavág 😆
Látom abban egyezik a véleményünk, hogy egy Geil 1600 Mhz-es CL7-es RAm nagyon jó ár/érték arányú ram. 😂
Szilard96:
Azt kell nézni hogy hány gigás vagy megás és a frekvenciákat ( hány mhz- s)
Ezzel most mit akartál?
Eltévesztettem... javítottam a hozzászólásom 😃 kösz hogy szóltál
😆 Ez azért egy kicsit erős volt. 😃
laci503: Amit én veszek 2000MHz CL8 az már nagyon jó, 1600Mhz-en talán a CL7 ami már mondható f*szának, bár az OCZ Blade szériája 1600MHz-en CL6 időzítéssel működik.
Késleltetés a fontos+Az órajel
Azt kell nézni hogy hány gigás vagy megás és a frekvenciákat ( hány mhz- s)
Ezzel most mit akartál?
Azt kell nézni hogy hány gigás vagy megás és a frekvenciákat ( hány mhz- s)t
VAlami módon túlmelegszik, vagy egyszerűen nem bírja a beállításokat, vedd lentebb a grafikát. 😀
HA O.C-zod a vga-t, akkor vegyél viszább belőle, ha nem, rakjál fel frissebb drivert.
szal ha kiszívod a meleg levegőt akkor valszeg hidegebb levegő kerül a helyére, de nagyon laikus vagyok