Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Amennyiben recseg, mentsd le amilyen gyorsan csak lehet, ha olyan adatok vannak rajta amik számodra fontosak. Utána szerintem csere, recsegő, kattogó HDD-t otthon házilag nem tudsz megjavítani, más kérdés hogy szervizben foglalkoznak vele, csere.
0
0
0
0
ditpet avatar
Lehet valahogy javítani, vagy csak a csere segíthet?
0
0
0
0
ditpet avatar
Sziasztok kezdő kérdéssel fordulnék hozzátok konyhanyelven. A Winxp bekapcsolás közben elakad. Pontosabban eljut a töltőképernyőig a nagy logóval, ott az első kék "vonalka" végigmegy, majd a második megakad félúton, mindig ugyanott, a (valószínűleg) merevlemez reccsen és pittyen egyet, és újra kezdi a bekapcsolási folyamatot. Mi lehet a hiba?
0
0
0
0
no avatar
A lényeg hogy egyelőre megy. De még mindig nem tiszta, hogy mi okozta.
Minden esetre jöhet a következő...
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Nos, a mai bekapcsolással már ment, a Device Managerben benne volt a 3.0 Root, és feltudtam másolni egy pendrive-ra ami kellet. Remélem egyszeri probléma volt.
Kösz mindenkinek aki próbált segíteni.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Palanova: uppsz! 😀 Bocs!
0
0
0
0
no avatar
Spider kollégának van gondja az alaplapjával.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Palanova: Vidd vissza garanciába. Nekem is ilyen lapom van és nem a legjobbak benne az USB-k, időnként eldobják az eszközöket, bár nekem szerencsére még nem volt vele gondom (win10-em van és az is számít), de nem hiába olcsók (persze az olcsó relatív, de ne várjunk annyit ezektől, mint egy 30-50e Ft-os MSI Gamer alaplaptól, valahol spórolni kell, és az Gigabyte az USB-n spórol)
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Igen, fél éves körül van a gép, azóta ment. Egyébként ma pont másolás közben történt ez.
0
0
0
0
no avatar
s működött korábban gond nélkül, vagy még soha? új alaplap? garanciális még? végső tesztként egy másik merevlemezre ha teheted, reinstall egy win7, hátha megoldja. ha nem működött és még garis, vissza kell vinni, ha működött és nem garanciális és a reinstall sem oldja meg akkor alaplap hiba lesz. Vagy legalábbis más ötletem nincs.
0
0
0
0
no avatar
Az eszközkezelőben nincs máshol sárga alapon fekete ! jel?
0
0
0
0
Bronson avatar
onnan szedted le amit linkeltem a drivert?
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Nem oldotta meg. Akkor valószínűleg így marad, legalább a 2.0-ások mennek (még).
0
0
0
0
no avatar
"Nem villan fel semmi, csak a pendrive saját fénye."
BIOS-ban úg ynéz ki rendben van ha Enable volt, marad a szoftver hiba.
Legalább felvillan valami. Így driverhibára gondolok, alaplap gyártó honlapjára fel és usb 3 drivert leszedni, telepíteni.
0
0
0
0
Funes avatar
Bios aztán Driver frissítés, ha ez sem válik be rendszer javítás vagy újratelepítés !
Esetleg visszaállíthatod a windowst egy korábbi időpontra amikor még működött minden rendesen.
0
0
0
0
Nogitsune avatar
És a Biosban mit keressek? Találtam egy USB 3.0 Controller-t de az Enable volt.
0
0
0
0
Funes avatar
Bios+ Driver frissítés, ha ez sem oldja meg lehet nem szoftveres hiba. Talán még egy Windows újratelepítést vagy javítást is meglehet csinálni.
De mondom Biosba is nézd meg mi a helyzet.
0
0
0
0
Nogitsune avatar
https://i.imgur.com/YltmqCA.png
Bedugtam egy pendrive-t hátul közvetlenül az alaplapra, és ott se reagál semmire. Nem villan fel semmi, csak a pendrive saját fénye.
0
0
0
0
no avatar
Bármit beledugsz, felvillan legalább? Ha nem akkor lehet BIOS, de lehet hogy pl az előlapi usb 3.0 nincs rákötve az alaplap megfelelő csatlakozójára. Nézd meg van-e alaplapon közvetlenül USB 3.0, és ott működik-e. Ha villan de nem tudod használni őket, az lehet driver hiba is, nézd meg hogy rádugsz egy feláldozható pendrive-ot, majd az eszközkezelőben megjelenik-e valamilyen fel nem ismert eszköz.
0
0
0
0
Funes avatar
Eszközkezelőben nézd meg, hogy egyáltalán jelzi-e a portokat ,ha nem akkor Biosban kell beállítani és engedélyezni.
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Ott meg hol? Nem nagyon foglalkoztam még a Biosban.
Amúgy azt elfelejtettem írni, hogy eddig működtek, nagyjából mindennap használom, de a mai nappal már nem érzékelte.
0
0
0
0
Bronson avatar
vagy hogy egyáltalán fel vannak e telepítve a driverek hozzá 😊 (legalábbis nekem win7 alatt fel kellett telepítenem külön az usb 3.0 drivereket telepítés után hogy működjön is...) innen szedd le a drivert ha nem tetted volna még fel!

[LINK]
0
0
0
0
Funes avatar
Biosban nézd meg, hogy engedélyezve van-e.
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Helló.
A gépemen az USB 3.0 portok nem válaszolnak, hiába dugom be a pendrive-t, külső merevlemezt a gép nem érzékeli. Ha átdugom a 2.0-ás portokba akkor mennek. Mi lehet a gond, hogyan lehetne helyrehozni? A gép új.
0
0
0
0
Bronson avatar
nekem is az van, ajánlott kategória. nem mai gyerek, nem a legjobb a hatásfoka, de erős, stabil, megbízható táp. ráadásul teljesen néma, az egész rendszerem leghalkabb darabja. de nem értem minek kellett a 4 kérdőjel...?
0
0
0
0
nanci23 avatar
Be Quiet! BQT - E5 - 550W ez most minőségnek számít????
0
0
0
0
Funes avatar
Le is írják, hogy önmagában a kártyának 115-w-os fogyasztása lehet... KB
ÉS egy noname márkától független és minőségtől is 400w-ot ajánlanak a teljes rendszerhez, szóval egy minőségibb 380-as táp elég lesz...

Jaja Bronson le is írta a lényeget ! 😂
0
0
0
0
Bronson avatar
114w. reálisabb mint az általad említett 232w... 😊 ehhez hozzájön a proci, pár watt a hdd+ventik (ha van) és még mindig bőven elég az a 380-as antec táp (338w ad le 12v ágon ha jól emlékszem), nem értem mit vagy még fennakadva ezen 😀 amúgy sokan ez miatt vesznek gagyi 500-as tápokat ahelyett, hogy egy minőségibb tápot választanának, ami mondjuk legyen 400w, de teljeseítményben ugyanannyi. nem csak ennyire egyszerű a képlet, hogy egy adott konfignak mire van szüksége ténylegesen
0
0
0
0
nanci23 avatar
ez elég részletes szerintem http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_geforce_gtx_950_strix_review,7.html
0
0
0
0
Bronson avatar
az ebay-n is 400 wattosat írnak az eladók,biztos akkor hülyék....

ez 380, na bumm... az hogy általánosítod a wattokat, teljesen felesleges, annak a konfignak egy minőségesebb 350-es is elég lenne ha már itt tartunk. parasztvakítás amit a gyártók előírnak. van a kínai 550w meg a minőségi 350w.
0
0
0
0
Funes avatar
Gyártó oldalán 150w-ot írnak össz-vissz...
Te amit nézhettél azt az egész rendszerrel együtt írják, hogy annyit ajánlanak, tehát abban benne van minden. 😀
0
0
0
0
nanci23 avatar
ezt a fogyasztást a gyártó írta nem én.....az ebay-n is 400 wattosat írnak az eladók,biztos akkor hülyék....
0
0
0
0
Yezi_ avatar
A GTX 950 soha nem fog 232W-ot fogyasztani. Rájöhetnél abból is, hogy csak egy darab 6 pines csatlakozó kell neki. (Sőt, van olyan aminek nem is kell)
0
0
0
0
nanci23 avatar
Videókártya 232watt,proci 80watt...ram,monitor,winyó, egyéb USB......310watt+egyéb
0
0
0
0
no avatar
heló 2 magos gépen menne a call of duty advanced warfare
2 szer 2,40ghz 4gb ram vga: amd radeon hd 6670 1gb 128 bit
0
0
0
0
Bronson avatar
nanci23: miért, szerinted mennyit fog fogyasztani az a gép...? számold ki és meg fogsz lepődni.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Dehogy karcsú, bőven elég lesz az a táp. Sem az i5, sem a GTX 950 nem zabál sokat.
0
0
0
0
nanci23 avatar
tisztába vagyok vele,de 380watt szerintem karcsú
0
0
0
0
Bronson avatar
nanci23: nem a wattok számítanak, hanem a minőség...
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Alap órajel 2666MHz és csak ideiglenes ez az alaplap 😀
0
0
0
0
nanci23 avatar
nekem 450-wattos táppal gtx570 phantom kártyával nem kapcsolt be a monitor....
0
0
0
0
Bronson avatar
az egy egész jó kis táp, elég lesz hozzá!
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Antec ea 380d
egy i5 3470
0
0
0
0
Bronson avatar