Amennyiben recseg, mentsd le amilyen gyorsan csak lehet, ha olyan adatok vannak rajta amik számodra fontosak. Utána szerintem csere, recsegő, kattogó HDD-t otthon házilag nem tudsz megjavítani, más kérdés hogy szervizben foglalkoznak vele, csere.
Sziasztok kezdő kérdéssel fordulnék hozzátok konyhanyelven. A Winxp bekapcsolás közben elakad. Pontosabban eljut a töltőképernyőig a nagy logóval, ott az első kék "vonalka" végigmegy, majd a második megakad félúton, mindig ugyanott, a (valószínűleg) merevlemez reccsen és pittyen egyet, és újra kezdi a bekapcsolási folyamatot. Mi lehet a hiba?
Nos, a mai bekapcsolással már ment, a Device Managerben benne volt a 3.0 Root, és feltudtam másolni egy pendrive-ra ami kellet. Remélem egyszeri probléma volt.
Kösz mindenkinek aki próbált segíteni.
Palanova: Vidd vissza garanciába. Nekem is ilyen lapom van és nem a legjobbak benne az USB-k, időnként eldobják az eszközöket, bár nekem szerencsére még nem volt vele gondom (win10-em van és az is számít), de nem hiába olcsók (persze az olcsó relatív, de ne várjunk annyit ezektől, mint egy 30-50e Ft-os MSI Gamer alaplaptól, valahol spórolni kell, és az Gigabyte az USB-n spórol)
s működött korábban gond nélkül, vagy még soha? új alaplap? garanciális még? végső tesztként egy másik merevlemezre ha teheted, reinstall egy win7, hátha megoldja. ha nem működött és még garis, vissza kell vinni, ha működött és nem garanciális és a reinstall sem oldja meg akkor alaplap hiba lesz. Vagy legalábbis más ötletem nincs.
"Nem villan fel semmi, csak a pendrive saját fénye."
BIOS-ban úg ynéz ki rendben van ha Enable volt, marad a szoftver hiba.
Legalább felvillan valami. Így driverhibára gondolok, alaplap gyártó honlapjára fel és usb 3 drivert leszedni, telepíteni.
Bios aztán Driver frissítés, ha ez sem válik be rendszer javítás vagy újratelepítés !
Esetleg visszaállíthatod a windowst egy korábbi időpontra amikor még működött minden rendesen.
Bios+ Driver frissítés, ha ez sem oldja meg lehet nem szoftveres hiba. Talán még egy Windows újratelepítést vagy javítást is meglehet csinálni.
De mondom Biosba is nézd meg mi a helyzet.
Bármit beledugsz, felvillan legalább? Ha nem akkor lehet BIOS, de lehet hogy pl az előlapi usb 3.0 nincs rákötve az alaplap megfelelő csatlakozójára. Nézd meg van-e alaplapon közvetlenül USB 3.0, és ott működik-e. Ha villan de nem tudod használni őket, az lehet driver hiba is, nézd meg hogy rádugsz egy feláldozható pendrive-ot, majd az eszközkezelőben megjelenik-e valamilyen fel nem ismert eszköz.
Ott meg hol? Nem nagyon foglalkoztam még a Biosban.
Amúgy azt elfelejtettem írni, hogy eddig működtek, nagyjából mindennap használom, de a mai nappal már nem érzékelte.
vagy hogy egyáltalán fel vannak e telepítve a driverek hozzá 😊 (legalábbis nekem win7 alatt fel kellett telepítenem külön az usb 3.0 drivereket telepítés után hogy működjön is...) innen szedd le a drivert ha nem tetted volna még fel!
Helló.
A gépemen az USB 3.0 portok nem válaszolnak, hiába dugom be a pendrive-t, külső merevlemezt a gép nem érzékeli. Ha átdugom a 2.0-ás portokba akkor mennek. Mi lehet a gond, hogyan lehetne helyrehozni? A gép új.
nekem is az van, ajánlott kategória. nem mai gyerek, nem a legjobb a hatásfoka, de erős, stabil, megbízható táp. ráadásul teljesen néma, az egész rendszerem leghalkabb darabja. de nem értem minek kellett a 4 kérdőjel...?
Le is írják, hogy önmagában a kártyának 115-w-os fogyasztása lehet... KB
ÉS egy noname márkától független és minőségtől is 400w-ot ajánlanak a teljes rendszerhez, szóval egy minőségibb 380-as táp elég lesz...
114w. reálisabb mint az általad említett 232w... 😊 ehhez hozzájön a proci, pár watt a hdd+ventik (ha van) és még mindig bőven elég az a 380-as antec táp (338w ad le 12v ágon ha jól emlékszem), nem értem mit vagy még fennakadva ezen 😀 amúgy sokan ez miatt vesznek gagyi 500-as tápokat ahelyett, hogy egy minőségibb tápot választanának, ami mondjuk legyen 400w, de teljeseítményben ugyanannyi. nem csak ennyire egyszerű a képlet, hogy egy adott konfignak mire van szüksége ténylegesen
az ebay-n is 400 wattosat írnak az eladók,biztos akkor hülyék....
ez 380, na bumm... az hogy általánosítod a wattokat, teljesen felesleges, annak a konfignak egy minőségesebb 350-es is elég lenne ha már itt tartunk. parasztvakítás amit a gyártók előírnak. van a kínai 550w meg a minőségi 350w.
Gyártó oldalán 150w-ot írnak össz-vissz...
Te amit nézhettél azt az egész rendszerrel együtt írják, hogy annyit ajánlanak, tehát abban benne van minden. 😀
Minden esetre jöhet a következő...
Kösz mindenkinek aki próbált segíteni.
BIOS-ban úg ynéz ki rendben van ha Enable volt, marad a szoftver hiba.
Legalább felvillan valami. Így driverhibára gondolok, alaplap gyártó honlapjára fel és usb 3 drivert leszedni, telepíteni.
Esetleg visszaállíthatod a windowst egy korábbi időpontra amikor még működött minden rendesen.
De mondom Biosba is nézd meg mi a helyzet.
Bedugtam egy pendrive-t hátul közvetlenül az alaplapra, és ott se reagál semmire. Nem villan fel semmi, csak a pendrive saját fénye.
Amúgy azt elfelejtettem írni, hogy eddig működtek, nagyjából mindennap használom, de a mai nappal már nem érzékelte.
[LINK]
A gépemen az USB 3.0 portok nem válaszolnak, hiába dugom be a pendrive-t, külső merevlemezt a gép nem érzékeli. Ha átdugom a 2.0-ás portokba akkor mennek. Mi lehet a gond, hogyan lehetne helyrehozni? A gép új.
ÉS egy noname márkától független és minőségtől is 400w-ot ajánlanak a teljes rendszerhez, szóval egy minőségibb 380-as táp elég lesz...
Jaja Bronson le is írta a lényeget ! 😂
ez 380, na bumm... az hogy általánosítod a wattokat, teljesen felesleges, annak a konfignak egy minőségesebb 350-es is elég lenne ha már itt tartunk. parasztvakítás amit a gyártók előírnak. van a kínai 550w meg a minőségi 350w.
Te amit nézhettél azt az egész rendszerrel együtt írják, hogy annyit ajánlanak, tehát abban benne van minden. 😀
2 szer 2,40ghz 4gb ram vga: amd radeon hd 6670 1gb 128 bit
egy i5 3470