csak azért írtam mert alul írja, hogy usb storage found
- próbáld meg a kábeleket kihúzni, majd visszadugni, hátha csak valami kimozdult
- vagy a biosban tiltsd le ideiglenesen a S.M.A.R.T. funkciót
- dugd át másik sata aljzatba a vinyót
Sziasztok!
Amióta felraktam a Windows 8.1-et a hdd led jelzője állandóan világít, aminek nem kéne. A Windows 7-nél ilyen nem volt. Van egy másik hdd-m és azon is a 8-as volt rajta, ugyanazt csinálta annál is. Ezt mitől csinálhatja? Attól csinálhatja ezt, h az alaplap nem támogatja a win8-at?
Szia ezzel a jelenséggel én is találkozom nem tudom hova tenni.
1.eset: telepítettem egy programot ami vírusos volt majd csökkentett mód és letöröltem a programot és jó lett.
2.eset: böngésző kifagyása itt bezártam a chrome-ot majd úraindítottam...visszaállítást megcsinálta.
3.eset: az előző konfigomnál is csinálta.
Windows gomb, keresőbe msconfig,jobb egér gomb,futtatás rendszergazdaként, automatikus indítás,mik azok amik elindulnak lődd ki ami nem kell...
Sziasztok! 😀
Az lenne a problémám(lehet nektek már nem új a dolog), hogy a gépem huzamosabb idő(több mint 4-5 óra) utáni bekapcsolásánál már kisebb megterhelésekre is becrashel(először a hang szarakszik, mintha folyamatosan áramimpulzusokat kapna, ez egyre sűrűsödik, amíg full be nem akad a hang, és ezt követi a kék halál), majd a crash utáni újraindításnál ez nem történik meg, teljesen normálisan fut...
Konfig:
-Core i7 920
-ASUS P6T SE
-Geil 6x2gb 1600mhz mem(itt is megjegyezném, van mikor a win7 csak 4gb-t jelez h van)
-Sapphire radeon 5870
Update: most beállítottam hibernálásra a főkapcsolót, hibernáltam, majd bekapcsoltam, és tudta folytatni. (azaz betöltött) SCoreblack: köszi a tippeket
1. nincs képernyőkímélő, egy idő után (kb 30 perc tétlen idő után) ment alvóba
2. a BIOS-ban 3-asban van az energiagazdálkodás (S3-STR)
a VGA BIOS Recall-t viszont nem ismerem, azt nem találtam még meg
Annyiból jobb volt az alvó mód, hogy pillanatok alatt (kb. 5 mp) betöltött és tudtam folytatni, amit abbahagytam. Viszont lehetséges hogy volt kb. 15ből 1 alkalom, mikor nem töltött vissza, de ez elvileg a VGA (AMD) hibája, ahogy olvasgattam róla.
1.lehetőség: szüntesd meg a képernyőkímélő funkciót, elvégre egy monitor alig fogyaszt valamit, viszont az állandó ki-be kapcsolgatás nem tesz jót a gépnek, főleg a HDD-nek.
2.lehetőség: ellenőrizd hogy a BIOS-ban az energiagazdálkodásnál a 3-as módra van-e állítva, illetve a VGA BIOS Recall funkció engedélyezett vagy tiltott, ezen módosíts és próbáld úgy.
Üdv,
nem találtam jobb helyet szóval ide írom.
Tehát volt egy gép kitakarítás, összeraktam, összekötöttem mindent, ahogy volt. Működik a gép rendesen, probléma nélkül, kivéve egyet. Az "újdonság" az az, hogy amikor alvó állapotba kerül /rakom a gépet, és majd onnan felélesztem, akkor nem tud betölteni, üres a kép, villog a monitor, majd "mintha" nyomna egy újraindítást, tölt, és kiírja, hogy a Windows folytatása. Effektíve hibernált állapotot jelezve, hogy majd onnan folytatja. De itt is az eredmény az hogy villog a monitor, nem tölt semmit. Kell egy reset neki kézileg, majd betölt és kiválasztani, hogy törölje a helyreállítási adatokat és hagyja el a készenléti menüt. Ezt választva Windows indítása felirat és szépen betölt.
Korábban remekül működött az alvó mód és volt is igény rá, de így nem ér semmit. Hibernálást pedig hogy lehet kiválasztani Win7-ben? A kapcsoló gomb funkciójánál Leállítás helyett hibernálást válasszam? Nincs olyan, hogy lehet alvó/hibernált mód egyszerre?
Egy kis help jól jönne ez ügyben!
(próbáltam átkötni a vinyót egyik sata-ból a másik sata csatlakozóba - mert korábban ott volt - de így sem. )
Ez, jó kérdés... de ha nem lehet akkor, hogy lett rátéve ?
XP van rajta, de nincs a gépben CD meghajtó....gyárilag nincs benne...
Vagy van más módja is, ha nem jó pendriveról?
Elvileg safe módban sem lehet. Elvileg ez a megoldás.
Here is something taken direct from Microsoft's KB:
Insert the Windows XP startup disk into the floppy disk drive, or insert the Windows XP CD-ROM into the CD-ROM drive, and then restart the computer.
Click to select any options that are required to start the computer from the CD-ROM drive if you are prompted to do so.
When the "Welcome to Setup" screen appears, press R to start the Recovery Console.
If you have a dual-boot or multiple-boot computer, select the installation that you want to access from the Recovery Console.
When you are prompted to do so, type the Administrator password. If the administrator password is blank, just press ENTER.
At the Recovery Console command prompt, type the following lines, pressing ENTER after you type each line:
At the Recovery Console command prompt, type the following lines, pressing ENTER after you type each line:
md tmp
copy c:\windows\system32\config\system c:\windows\tmp\system.bak
copy c:\windows\system32\config\software c:\windows\tmp\software.bak
copy c:\windows\system32\config\sam c:\windows\tmp\sam.bak
copy c:\windows\system32\config\security c:\windows\tmp\security.bak
copy c:\windows\system32\config\default c:\windows\tmp\default.bak
Unokaöcsémnek van 1 ilyen kis méretű laptopja, megvan már vagy 2-3 éve kb....
Eddig semmi gond nem volt, vele de ma 1x csak befagyott és nem tudja betölteni a windowst...
Elkezd menni a csík majd kék halál ezzel a szöveggel:
STOP: <0000218 (registry File Failure)
The registry cannot load the hive (file):
\SystemRoot\System32\Config\SOFTWARE
or its log or alternate.
It is corrupt, absent, or not writable.
Beginning dump of physical memory
Physical memory dump complete.
Contact your system administrator or technical support group for further assistance.
Én a Ramra gyanakodtam.... 2gb-os modul van benne, de van itthon még 2db 512mb-os is kipróbáltam mind a kettővel, de a hiba ugyan úgy fenn áll...
sudosu. Windows töredezettségmentesítőjére gondoltam. 'asszem adok esélyt egy defrag proginak. Az a hibás szektor ami annyira zavar megmarad, de hátha kihúzza míg nem lesz másik hdd.. hozzáteszem azért a hdsentinel szerverre volt állítva azért látta 94% nak. normál módban 99... gyártóspecifikusban 68 de azt tán nem szabad nézni.. néztem a naplót 17.éről 18ra lett a hibás szektor.. lehet félálomban kihúztam a gépet...
fagyás, újraindulás, rendellenes működés... vagy el sem jutsz az üdvőzlőablakig... ha ilyeneket tapasztalsz letiltod vissza a magot és nem volt szerencséd... felrobbanni nem fog vagy ilyesmi 😃
Nem minden proci képes rá, lehet nem hiába zárták le gyárilag azt az egy magot. Ha az alaplap képes rá, akkor csak kis szerencse kell hogy sikerüljön, semmi más!
lenne 1 kérdésem az asrock m3a770de alaplapom kezeli a core unlockot és én fel szeretném oldani azt a maradék 1 magot nagy gond lenne? bírná az alaplapom vagy a procim?
Hát azért túlzás hogy alig 😀. Mert nekem azért elég sokat dob alapból a teljesítményen. A Windows beépített töredezettségmentesítője tényleg nem csinál semmit. Én defraggler-t használok. Nálam is volt az elmúlt évekbe nagy adatforgalom még azon a gépen is, mert mielőtt ez meglett azon programoztam, játszottam mindent azon csináltam 😃.
Akkor a pozíció nem számít. Nálam nem böngészésre van, nincs net sem rákötve. Játékra és filmnézésre használom. 1-2 állandó játékon kivül (név szerint skyrim és gta4) sűrűn cserélem rajta a kipróbálásra szánt játékokat, valamint ha picit karcos a lemez akkor any readerrel a vinyóra másolom a filmeket amíg megnézem.Ezért meglehetősen nagy az adatforgalom ezen a pici vinyón. A töredezettségmentesítő meg alig csinál valamit...
Az öreg rozoga gépembe, ami már 1 éve használaton kívül , abba is van 2 hibás szektor, és az a 2 szektorhiba kb olyan 4-5 éve jelentkezett. Böngészésre még mindig használva van időnként. És több hibás szektor nem lett a HDD-n azóta sem. 😀 Szóval nem kell annyira megijedni csak vigyázni kell rá hogy ne legyen túl sok töredezett fájl.
Erre már nem teszek újat. Mindig az első hibás szektor után cseréltem a vinyót.. sajnos most még nem tudom. (ezért is nagy az ilyedelem) Igaz volt adattárolásra egy160as ami egy évig 1hibás szektorral ment és kollegám most is használja. De bízom benne hogy nem hal be még.. de jelentősebb telepítést pl játék feltelepítését nem merem megkockáztatni.. az hogy fejjel lefele van benn a vinyo jelent valamit?
attól még használhatod egy darabig, de folyamatosan figyeld az állapotát! ha tovább romlik akkor kuka. 1év után használattól függően ajánlatos újratenni a rendszert...
Üdv! Van egy seagate 80gb os satas vinyóm. vagy 2 éve megvan. Soha nem volt baj vele, hangja sem volt. pár napja megjelent rajta egy hibás szektor, és leesett az állapota 94% ra.. De semmi hibajelenség nincs, csak a 'kerregés' egyeb annyi, hogy kb. azóta a serious sam 3 nem csinál semmit... 1 éve van rajta a rendszer.. mostanság akarom ujrarakni.. vagy ne tegyem mert kuka? Ja még annyi hogy vagy egy hónapja elektronikával felfelé tettem be a vinyót és nem volt kedvem újra kibelezni a gépet...
- próbáld meg a kábeleket kihúzni, majd visszadugni, hátha csak valami kimozdult
- vagy a biosban tiltsd le ideiglenesen a S.M.A.R.T. funkciót
- dugd át másik sata aljzatba a vinyót
és amúgy innentől nem is megy tovább??
Amióta felraktam a Windows 8.1-et a hdd led jelzője állandóan világít, aminek nem kéne. A Windows 7-nél ilyen nem volt. Van egy másik hdd-m és azon is a 8-as volt rajta, ugyanazt csinálta annál is. Ezt mitől csinálhatja? Attól csinálhatja ezt, h az alaplap nem támogatja a win8-at?
1.eset: telepítettem egy programot ami vírusos volt majd csökkentett mód és letöröltem a programot és jó lett.
2.eset: böngésző kifagyása itt bezártam a chrome-ot majd úraindítottam...visszaállítást megcsinálta.
3.eset: az előző konfigomnál is csinálta.
Windows gomb, keresőbe msconfig,jobb egér gomb,futtatás rendszergazdaként, automatikus indítás,mik azok amik elindulnak lődd ki ami nem kell...
egyéb ötletek??? 😲
Az lenne a problémám(lehet nektek már nem új a dolog), hogy a gépem huzamosabb idő(több mint 4-5 óra) utáni bekapcsolásánál már kisebb megterhelésekre is becrashel(először a hang szarakszik, mintha folyamatosan áramimpulzusokat kapna, ez egyre sűrűsödik, amíg full be nem akad a hang, és ezt követi a kék halál), majd a crash utáni újraindításnál ez nem történik meg, teljesen normálisan fut...
Konfig:
-Core i7 920
-ASUS P6T SE
-Geil 6x2gb 1600mhz mem(itt is megjegyezném, van mikor a win7 csak 4gb-t jelez h van)
-Sapphire radeon 5870
Előre is köszi a segítséget! 😀
SCoreblack: köszi a tippeket
1. nincs képernyőkímélő, egy idő után (kb 30 perc tétlen idő után) ment alvóba
2. a BIOS-ban 3-asban van az energiagazdálkodás (S3-STR)
a VGA BIOS Recall-t viszont nem ismerem, azt nem találtam még meg
Annyiból jobb volt az alvó mód, hogy pillanatok alatt (kb. 5 mp) betöltött és tudtam folytatni, amit abbahagytam. Viszont lehetséges hogy volt kb. 15ből 1 alkalom, mikor nem töltött vissza, de ez elvileg a VGA (AMD) hibája, ahogy olvasgattam róla.
2.lehetőség: ellenőrizd hogy a BIOS-ban az energiagazdálkodásnál a 3-as módra van-e állítva, illetve a VGA BIOS Recall funkció engedélyezett vagy tiltott, ezen módosíts és próbáld úgy.
nem találtam jobb helyet szóval ide írom.
Tehát volt egy gép kitakarítás, összeraktam, összekötöttem mindent, ahogy volt. Működik a gép rendesen, probléma nélkül, kivéve egyet. Az "újdonság" az az, hogy amikor alvó állapotba kerül /rakom a gépet, és majd onnan felélesztem, akkor nem tud betölteni, üres a kép, villog a monitor, majd "mintha" nyomna egy újraindítást, tölt, és kiírja, hogy a Windows folytatása. Effektíve hibernált állapotot jelezve, hogy majd onnan folytatja. De itt is az eredmény az hogy villog a monitor, nem tölt semmit. Kell egy reset neki kézileg, majd betölt és kiválasztani, hogy törölje a helyreállítási adatokat és hagyja el a készenléti menüt. Ezt választva Windows indítása felirat és szépen betölt.
Korábban remekül működött az alvó mód és volt is igény rá, de így nem ér semmit. Hibernálást pedig hogy lehet kiválasztani Win7-ben? A kapcsoló gomb funkciójánál Leállítás helyett hibernálást válasszam? Nincs olyan, hogy lehet alvó/hibernált mód egyszerre?
Egy kis help jól jönne ez ügyben!
(próbáltam átkötni a vinyót egyik sata-ból a másik sata csatlakozóba - mert korábban ott volt - de így sem. )
Amúgy mit jelent az ha a "rendszer fájl" sérült?
Ez nem hardveres probléma gondolom vagy igen?
[LINK]
XP van rajta, de nincs a gépben CD meghajtó....gyárilag nincs benne...
Vagy van más módja is, ha nem jó pendriveról?
És mit jelent ha a "fájl rendszer" sérült?
Here is something taken direct from Microsoft's KB:
Insert the Windows XP startup disk into the floppy disk drive, or insert the Windows XP CD-ROM into the CD-ROM drive, and then restart the computer.
Click to select any options that are required to start the computer from the CD-ROM drive if you are prompted to do so.
When the "Welcome to Setup" screen appears, press R to start the Recovery Console.
If you have a dual-boot or multiple-boot computer, select the installation that you want to access from the Recovery Console.
When you are prompted to do so, type the Administrator password. If the administrator password is blank, just press ENTER.
md tmp
copy c:\windows\system32\config\system c:\windows\tmp\system.bak
copy c:\windows\system32\config\software c:\windows\tmp\software.bak
copy c:\windows\system32\config\sam c:\windows\tmp\sam.bak
copy c:\windows\system32\config\security c:\windows\tmp\security.bak
copy c:\windows\system32\config\default c:\windows\tmp\default.bak
delete c:\windows\system32\config\system
delete c:\windows\system32\config\software
delete c:\windows\system32\config\sam
delete c:\windows\system32\config\security
delete c:\windows\system32\config\default
copy c:\windows\repair\system c:\windows\system32\config\system
copy c:\windows\repair\software c:\windows\system32\config\software
copy c:\windows\repair\sam c:\windows\system32\config\sam
copy c:\windows\repair\security c:\windows\system32\config\security
copy c:\windows\repair\default c:\windows\system32\config\default
Type exit to quit Recovery Console. Your computer will restart.
Segítségeteket kérném...
Unokaöcsémnek van 1 ilyen kis méretű laptopja, megvan már vagy 2-3 éve kb....
Eddig semmi gond nem volt, vele de ma 1x csak befagyott és nem tudja betölteni a windowst...
Elkezd menni a csík majd kék halál ezzel a szöveggel:
STOP: <0000218 (registry File Failure)
The registry cannot load the hive (file):
\SystemRoot\System32\Config\SOFTWARE
or its log or alternate.
It is corrupt, absent, or not writable.
Beginning dump of physical memory
Physical memory dump complete.
Contact your system administrator or technical support group for further assistance.
Én a Ramra gyanakodtam.... 2gb-os modul van benne, de van itthon még 2db 512mb-os is kipróbáltam mind a kettővel, de a hiba ugyan úgy fenn áll...
Valakinek van valami ötlete?
Előre is köszi a választ!
Tehát: cmd, aztán jobb klikk a cmd.exe-re, futtatás rendszergazdaként, kidobja az ablakot oda pedig :
net user administrator /active:yes aztán enter.
RedRabbit: Nem szektoros nem jelzett semmi hibát