Ez egészen biztos? :/ Nem cseszegetni akarlak, de a weboldalon az egyik 965-ösnél ( C3, 125W ) nem ír N/A-t, vagy F/N-t. Bár ezek a betűk/számok nem tudom mit jelentenek.
szerk: E-szerint a weboldal szerint támogatja: [url]http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/AMD/Phenom_II_X4/965_(125W__non-BE)_motherboards.html[/url]
PatrikVagyok: nem akarlak cseszegetni, de a DémonVadász árába nem fért volna bele az a kis plusz? AMúgy is a szabályzat szerint:
"Tilos a warez megosztása és kérése"
Az lenne a kérdésem, hogy a jelenlegi alaplapom (Gigabyte GA-M720-US3) támogatja-e az AM3-as procikat? Interneten olvasgattam, és elvileg az AM3-as procikat is fogadja az AM2+ miatt. Egy AMD Phenom 2 X4 965-öd processzort szeretnék vásárolni, de félek, hogy nem lenne jó a laphoz. 😞 Szóval a segítségeteket kérném!
Üdv! lenne egy kérdésem megy a gép egy ideig és utána kikapcsolom mikor már végeztem, viszont mikor bekapcsolom a feladatkezőnél azt írja hogy már 20 órája, 1 napja stb stb.-óta megy a gép ez miért van? 😃
gondolom ez nem nagy probléma csak bsza a szememet 😆
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám..
Van egy ASRock G31M-GS lapom ugye.. na gondoltam veszek egy új ***a procihűtőt.. Erre esett a választás:
http://www.edigital.hu/univerzalis-intel-es-amd-processzorhoz/id-cooling-se-802-cpu-huto-ventilator-p511754.html?bid=&partner=10003
van hozzá a fekete Inteles keret és az túl alacsony a hűtőhöz így nem ér eléggé le szóval nem tudom felfogatni.. szerintetek fel tudnám valahogy rakni?
Sziasztok! Nem vagyok egy nagy számítógép zseni de szeretek játszani... 😃 néha ha rossz az idő jó leülni és játszadozni egy kicsit 😀 Véleményt szeretnék kérni tőletek, ti milyen konfigot ajánlotok nekem ha FIFA-zásohoz, Rocket Leauge-hez, esetleg GTA-hoz és képszerkesztésre (Lightroom) szeretném használni a gépet. Nem egy akkora igény ez de szeretném ha nem lowon menne minden kb 100.000FT-t szeretnék rá költeni. Köszi a tippeket. 😃
norbli01: Hát egyszerűbb lenne a mostani konfigodba belerakni egy 8300-t, mint lecserélni az alaplapot is. Amúgy is én úgy gondolom, hogy azonos árban az AMD jobb, mint az Intel, én is ezért választottam.
Amit összerakott a haver, az sem rossz. De én egy fsp 500, vagy 550-es tápot tennék bele.
csuz-li: Haverom egyik ismerőse ajánlotta azt a konfigot amit most apránként rakok össze, és semmi esetre sem ajánl AMD processzort, habár már én is gondolkodtam rajta, de utólag nekem sem tűnik jó ötletnek, pedig szeretem az AMD-t. Legfeljebb akkor váltok vissza, ha majd ki jönnek a Zen processzoraik és jók lesznek 😜 szerinted i5 4460 vagy fx 8300? ha már itt tartunk?
btw, itt van a terv:
norbli01: Hát az kb egy alap processzor játékokhoz, míg a VGA-d, meg felső kategória alja, szóval nagy a különbség. Szóval a processzor a minimum gépigény, míg a VGA meg az ajánlott a legtöbb játéknál. Viszont a teljesítményt a "szűk keresztmetszet elv" alapján a legkisebb teljesítményű alkatrész határozza meg.
Érdemes lenne egy 8300-ra vagy hasonlóra váltani, mondjuk 8370E (nagyobb fogyasztásúhoz már alaplap csere is kellene)
Hali, lenne egy olyan problémám, hogy nem igazán futnak a játékok jól a gépemen (BF4 példának) és sokat gondolkodtam mi lehet a baj, az is fel ötlött bennem hogy kevés a táp 😜 most egy 400w-os fsp hexa van ehhez:
cpu: QuadCore AMD FX-4130
vga: MSI radeon r9 380 gaming 4gb
alaplap: ASRock 960GM-GS3 FX
RAM: 8gb 1333 (ha jól tudom)
hdd: WesternDigital 1000gb
Most készülök fejleszteni, le cserélném a procit egy i5 4460-ra, és az alaplapot is váltanám, csak akkor már szeretnék biztosra menni, hogy jó lesz 😜
Evil21: Ha jól emlékszem, akkor a jelenleg piacon lévő kártyák közül az r9 390-nek van a legnagyobb fogyasztása. (persze lehet, hogy tévedek) Fullon terhelve 275W. Ehhez jön a processzor 90W-al. + a sallang (házhűtés, alaplap, HDD és egyebek), de még így is elég az 550-es táp. Szerintem csak akkor kellene nagyobb táp, ha SLI-ben, vagy CF-ben gondolkodsz, addig nem.
mandyne: nem tudom, milyen oprendszert használsz, és a játékot sem ismerem, de ha régi, xp-re készült játék és win7, vagy efeletti a mostani oprendszered, akkor a C meghajtó gyökerében létrehozott mappába kellene telepíteni, nem a "program files" alá, mert az az esetek egy jelentős részében megoldja az ilyen gondot.
Sziasztok tápegység ügyben szeretnék segítséget kérni,hogy elegendő e mostani vagy erősebb kellene a megvásárolt konfigomhoz.
Alaplap =GIGABYTE GA-Z170-HD3P =Megvan
Proci = Intel Skylake Core i7-6700K = még nincs terv július
Üdv. Mindenkinek!
Segítségre lenne szükségem. Végre rátaláltam egy régi kedvenc játékra a Pandora szelencéjére (nem a vámpírosra) A játékot sikerült letöltenem, de nem tudom milyen patch-et, és honnan kellene letöltenem hozzá, hogy a játék el is induljon. Köszönöm a segítséget!😊
Egy tipp csak de lehet segít.Nekem a régi tintasugaras HP nyomtatóm szintén csinált ilyet.Akkor én kivettem belőle a színes patront és csak a feketét hagytam benne.Így működött fekete fehér nyomtatóként.
Sziasztok. lenne egy HP Deskjet 3845 ös nyomtatom, és olyan gondom van benne, hogy a fekete patron teli, a szines pedig ures. Reméltem hogy nyomtat igy is fekete fehéret. de valamiért ne makar móködni. VAn ötletetek? Köszi
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám. Tegnap még 4000MB RAM-ot látott az alaplap de ma reggel mikor bekapcsoltam a gépem már csak 3328MB-ot írt. Kivettem a két modult szépen megtöröltem a foglalatot is megtakarítottam de még mindig ugyanannyi maradt. Mi lehet a probléma?
Hello!
Egy Sound Blaster Zx és H5 kombó nálam miért lehet teljesen rossz? Ennyire rosszak vagy valami gikszer van nálam? Egy alaplapi hangkártya és egy Plantronics 780 földbe döngöli ezt a két +40k-s csodát.
alpyka2: lehet hogy az energiagazdálkodás és/vagy turbó mód vicceskedik. Érdemes megnézni hogy pl ha jól megy, a táp csatlakoztatva van-e illetve ha lassan akkor mi a helyzet illetve az energiagazdálkodást átnézni.
Néhány notebooknál a BIOS-ban is érdemes körülnézni, mert lehet ott szabályozza le valami a processzort.
Hello! 😃
A laptopomon nagyon a nagy a jatekoknal az FPS kulonbseg, de csak a gep bekapcsolasai kozott. Peldanak felhoznama a BF3-at. Neha ultra grafon is 35 FPS folott marad..es egy masik alkalommal, miutan bekapcsolom a gepet alig van meg a 20-25 FPS mediumon. igy volt COD:BO1-el is. ott nagyobb volt a kulonbseg. medium grafon, 15 ( max 20) illetve 50-60 FPS. elgge idegesito, es fogalmam sincs hogy mitol lehet. jo lenne tudni, hogy hogy oldjam meg hogy magas maradjon az FPS.. 😃 😆
Hello
GamerLaci: 775 ös lapokba úgy tudod bele tenni a xeon procikat, hogy a proci foglalatánál van kétoldalt 2 kis pöcök és azt ki kell vágni, vagy magából a prociból van kireszelve a két kis pöcök helye. Magán a procin mindenféle képen kell lennie egy átalakító adapternek, én legalábbis így tudom. Nekem is xeonom van és nagyon faja kis proci, ennyiért megéri
Elvileg lehet húzni (http://logout.hu/cikk/brain_turbo_tegyunk_intel_xeon_cpu-t_asztali_alapl/bevezetes.html)
A lapom chipset-e pedig elvileg alkalmas a Xeon-ok kezelésére 😃
GamerLaci: annak kellene utánanézni hogy a lapod átalakítóval gond nélkül kezeli-e a Xeon procit. (vagy kell-e átalkító?) Mindenképp erősebb lenne a mostaninál.
Azokat a Xeon procikat különben lehet húzni? Nem volt hozzájuk szerencsém.
Sziasztok! 😃
Megint szeretnék hozzátok fordulni egy kérdéssel.
Találtam Hardveraprón 5700ft-ért egy négy magvas E5420-as Xeon-t a foglalatba és szeretném megvenni. Szerintetek merjek belevágni? Lennének problémák? (konfigom az adatlapomon látható, folyamatosan frissítem) Ennél több pénzt nem szeretnék már erre a foglalatra szánni viszont a 4 magnak örülnék 😃
Előre is köszi! 😀
Sziasztok.Új vagyok még SSD téren ezért lehet hogy egy aprócska gondba akadtam illetve nem tudom hogy ez bajnak számít-e.
Nos következő a helyzet:
2 napja vettem egy Kingston Hyper-x Fury (SHFS37A240G) SSD-t.És azt szeretném megtudni tőletek hogy a következő képen a RAW Read Error Rate adat miatt kell-e aggódnom vagy nem?Jelzem hogy folyamatosan növekedik.
hacsak nem az elnök meztelen fotói vannak rajta, vagy nukleáris indítókódok, nem fognak egy régi (feltételezem IDE) merevlemezzel vacakolni a szervízben.
Amennyiben recseg, mentsd le amilyen gyorsan csak lehet, ha olyan adatok vannak rajta amik számodra fontosak. Utána szerintem csere, recsegő, kattogó HDD-t otthon házilag nem tudsz megjavítani, más kérdés hogy szervizben foglalkoznak vele, csere.
Sziasztok kezdő kérdéssel fordulnék hozzátok konyhanyelven. A Winxp bekapcsolás közben elakad. Pontosabban eljut a töltőképernyőig a nagy logóval, ott az első kék "vonalka" végigmegy, majd a második megakad félúton, mindig ugyanott, a (valószínűleg) merevlemez reccsen és pittyen egyet, és újra kezdi a bekapcsolási folyamatot. Mi lehet a hiba?
Nos, a mai bekapcsolással már ment, a Device Managerben benne volt a 3.0 Root, és feltudtam másolni egy pendrive-ra ami kellet. Remélem egyszeri probléma volt.
Kösz mindenkinek aki próbált segíteni.
Ez egészen biztos? :/ Nem cseszegetni akarlak, de a weboldalon az egyik 965-ösnél ( C3, 125W ) nem ír N/A-t, vagy F/N-t. Bár ezek a betűk/számok nem tudom mit jelentenek.
szerk: E-szerint a weboldal szerint támogatja: [url]http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/AMD/Phenom_II_X4/965_(125W__non-BE)_motherboards.html[/url]
"Tilos a warez megosztása és kérése"
[LINK]
----szerk---
Nem támogatja....ami utánn ott az F/N az nem támogatott....
Jobbnak láttam erre rákérdezni vásárlás előtt.
Az lenne a kérdésem, hogy a jelenlegi alaplapom (Gigabyte GA-M720-US3) támogatja-e az AM3-as procikat? Interneten olvasgattam, és elvileg az AM3-as procikat is fogadja az AM2+ miatt. Egy AMD Phenom 2 X4 965-öd processzort szeretnék vásárolni, de félek, hogy nem lenne jó a laphoz. 😞 Szóval a segítségeteket kérném!
gondolom ez nem nagy probléma csak bsza a szememet 😆
Lenne egy kis problémám..
Van egy ASRock G31M-GS lapom ugye.. na gondoltam veszek egy új ***a procihűtőt.. Erre esett a választás:
http://www.edigital.hu/univerzalis-intel-es-amd-processzorhoz/id-cooling-se-802-cpu-huto-ventilator-p511754.html?bid=&partner=10003
van hozzá a fekete Inteles keret és az túl alacsony a hűtőhöz így nem ér eléggé le szóval nem tudom felfogatni.. szerintetek fel tudnám valahogy rakni?
Amit összerakott a haver, az sem rossz. De én egy fsp 500, vagy 550-es tápot tennék bele.
btw, itt van a terv:
Érdemes lenne egy 8300-ra vagy hasonlóra váltani, mondjuk 8370E (nagyobb fogyasztásúhoz már alaplap csere is kellene)
cpu: QuadCore AMD FX-4130
vga: MSI radeon r9 380 gaming 4gb
alaplap: ASRock 960GM-GS3 FX
RAM: 8gb 1333 (ha jól tudom)
hdd: WesternDigital 1000gb
Most készülök fejleszteni, le cserélném a procit egy i5 4460-ra, és az alaplapot is váltanám, csak akkor már szeretnék biztosra menni, hogy jó lesz 😜
mandyne: nem tudom, milyen oprendszert használsz, és a játékot sem ismerem, de ha régi, xp-re készült játék és win7, vagy efeletti a mostani oprendszered, akkor a C meghajtó gyökerében létrehozott mappába kellene telepíteni, nem a "program files" alá, mert az az esetek egy jelentős részében megoldja az ilyen gondot.
Alaplap =GIGABYTE GA-Z170-HD3P =Megvan
Proci = Intel Skylake Core i7-6700K = még nincs terv július
Ram = Kingston HyperX Savage XMP 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz HX424C12SBK2/16 =Megvan
Vga = GIGABYTE Radeon R9 380 Gaming G1 4GB GDDR5= Megvan
Hdd = Western Digital Caviar Blue 3.5" 1TB 64MB SATA3 WD10EZEX= Megvan
Táp= FSP Raider 550 = Megvan a régi gépből elég e vagy kell erősebb?
Segítségre lenne szükségem. Végre rátaláltam egy régi kedvenc játékra a Pandora szelencéjére (nem a vámpírosra) A játékot sikerült letöltenem, de nem tudom milyen patch-et, és honnan kellene letöltenem hozzá, hogy a játék el is induljon. Köszönöm a segítséget!😊
Szerk: Na, akkor jó. 😃
De próbálkozhatsz msconfig-ban is beállítani. Talán az segít.
Lenne egy kis problémám. Tegnap még 4000MB RAM-ot látott az alaplap de ma reggel mikor bekapcsoltam a gépem már csak 3328MB-ot írt. Kivettem a két modult szépen megtöröltem a foglalatot is megtakarítottam de még mindig ugyanannyi maradt. Mi lehet a probléma?
Egy Sound Blaster Zx és H5 kombó nálam miért lehet teljesen rossz? Ennyire rosszak vagy valami gikszer van nálam? Egy alaplapi hangkártya és egy Plantronics 780 földbe döngöli ezt a két +40k-s csodát.
Néhány notebooknál a BIOS-ban is érdemes körülnézni, mert lehet ott szabályozza le valami a processzort.
A laptopomon nagyon a nagy a jatekoknal az FPS kulonbseg, de csak a gep bekapcsolasai kozott. Peldanak felhoznama a BF3-at. Neha ultra grafon is 35 FPS folott marad..es egy masik alkalommal, miutan bekapcsolom a gepet alig van meg a 20-25 FPS mediumon. igy volt COD:BO1-el is. ott nagyobb volt a kulonbseg. medium grafon, 15 ( max 20) illetve 50-60 FPS. elgge idegesito, es fogalmam sincs hogy mitol lehet. jo lenne tudni, hogy hogy oldjam meg hogy magas maradjon az FPS.. 😃 😆
GamerLaci: 775 ös lapokba úgy tudod bele tenni a xeon procikat, hogy a proci foglalatánál van kétoldalt 2 kis pöcök és azt ki kell vágni, vagy magából a prociból van kireszelve a két kis pöcök helye. Magán a procin mindenféle képen kell lennie egy átalakító adapternek, én legalábbis így tudom. Nekem is xeonom van és nagyon faja kis proci, ennyiért megéri
A lapom chipset-e pedig elvileg alkalmas a Xeon-ok kezelésére 😃
Azokat a Xeon procikat különben lehet húzni? Nem volt hozzájuk szerencsém.
Megint szeretnék hozzátok fordulni egy kérdéssel.
Találtam Hardveraprón 5700ft-ért egy négy magvas E5420-as Xeon-t a foglalatba és szeretném megvenni. Szerintetek merjek belevágni? Lennének problémák? (konfigom az adatlapomon látható, folyamatosan frissítem) Ennél több pénzt nem szeretnék már erre a foglalatra szánni viszont a 4 magnak örülnék 😃
Előre is köszi! 😀
Nos következő a helyzet:
2 napja vettem egy Kingston Hyper-x Fury (SHFS37A240G) SSD-t.És azt szeretném megtudni tőletek hogy a következő képen a RAW Read Error Rate adat miatt kell-e aggódnom vagy nem?Jelzem hogy folyamatosan növekedik.
Minden esetre jöhet a következő...
Kösz mindenkinek aki próbált segíteni.