Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Graffiti2 avatar
cseszka:

Ez egészen biztos? :/ Nem cseszegetni akarlak, de a weboldalon az egyik 965-ösnél ( C3, 125W ) nem ír N/A-t, vagy F/N-t. Bár ezek a betűk/számok nem tudom mit jelentenek.

szerk: E-szerint a weboldal szerint támogatja: [url]http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/AMD/Phenom_II_X4/965_(125W__non-BE)_motherboards.html[/url]
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Ideiglenes megoldás lett volna csak ,de viszontt köszi ,hogy szoltál el is felejtettem a warezes dolgot :S
0
0
0
0
csuz-li avatar
PatrikVagyok: nem akarlak cseszegetni, de a DémonVadász árába nem fért volna bele az a kis plusz? AMúgy is a szabályzat szerint:
"Tilos a warez megosztása és kérése"
0
0
0
0
cseszka avatar
Támogatnia kell.Milyen a lpod rev száma?Itt 1.1 és támogatja...
[LINK]

----szerk---
Nem támogatja....ami utánn ott az F/N az nem támogatott....
0
0
0
0
Graffiti2 avatar
Sziasztok!

Jobbnak láttam erre rákérdezni vásárlás előtt.

Az lenne a kérdésem, hogy a jelenlegi alaplapom (Gigabyte GA-M720-US3) támogatja-e az AM3-as procikat? Interneten olvasgattam, és elvileg az AM3-as procikat is fogadja az AM2+ miatt. Egy AMD Phenom 2 X4 965-öd processzort szeretnék vásárolni, de félek, hogy nem lenne jó a laphoz. 😞 Szóval a segítségeteket kérném!
0
0
0
0
sisko avatar
Viktore : az elvileg az összes üzemidőt jelenti...
0
0
0
0
Viktore avatar
Üdv! lenne egy kérdésem megy a gép egy ideig és utána kikapcsolom mikor már végeztem, viszont mikor bekapcsolom a feladatkezőnél azt írja hogy már 20 órája, 1 napja stb stb.-óta megy a gép ez miért van? 😃
gondolom ez nem nagy probléma csak bsza a szememet 😆
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám..
Van egy ASRock G31M-GS lapom ugye.. na gondoltam veszek egy új ***a procihűtőt.. Erre esett a választás:
http://www.edigital.hu/univerzalis-intel-es-amd-processzorhoz/id-cooling-se-802-cpu-huto-ventilator-p511754.html?bid=&partner=10003
van hozzá a fekete Inteles keret és az túl alacsony a hűtőhöz így nem ér eléggé le szóval nem tudom felfogatni.. szerintetek fel tudnám valahogy rakni?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Nem vagyok egy nagy számítógép zseni de szeretek játszani... 😃 néha ha rossz az idő jó leülni és játszadozni egy kicsit 😀 Véleményt szeretnék kérni tőletek, ti milyen konfigot ajánlotok nekem ha FIFA-zásohoz, Rocket Leauge-hez, esetleg GTA-hoz és képszerkesztésre (Lightroom) szeretném használni a gépet. Nem egy akkora igény ez de szeretném ha nem lowon menne minden kb 100.000FT-t szeretnék rá költeni. Köszi a tippeket. 😃
0
0
0
0
norbli01 avatar
csuz-li: Akkor azt hiszem maradok a tervnél, de azért körbe nézek a cpu-k között még egyszer 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
norbli01: Hát egyszerűbb lenne a mostani konfigodba belerakni egy 8300-t, mint lecserélni az alaplapot is. Amúgy is én úgy gondolom, hogy azonos árban az AMD jobb, mint az Intel, én is ezért választottam.
Amit összerakott a haver, az sem rossz. De én egy fsp 500, vagy 550-es tápot tennék bele.
0
0
0
0
norbli01 avatar
csuz-li: Haverom egyik ismerőse ajánlotta azt a konfigot amit most apránként rakok össze, és semmi esetre sem ajánl AMD processzort, habár már én is gondolkodtam rajta, de utólag nekem sem tűnik jó ötletnek, pedig szeretem az AMD-t. Legfeljebb akkor váltok vissza, ha majd ki jönnek a Zen processzoraik és jók lesznek 😜 szerinted i5 4460 vagy fx 8300? ha már itt tartunk?
btw, itt van a terv: https://kepfeltoltes.hu/160503/_A6A816C25473503806E960D1FC31E16114AD80C024C1CA4CE2_pimgpsh_fullsize_distr_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
csuz-li avatar
norbli01: Hát az kb egy alap processzor játékokhoz, míg a VGA-d, meg felső kategória alja, szóval nagy a különbség. Szóval a processzor a minimum gépigény, míg a VGA meg az ajánlott a legtöbb játéknál. Viszont a teljesítményt a "szűk keresztmetszet elv" alapján a legkisebb teljesítményű alkatrész határozza meg.
Érdemes lenne egy 8300-ra vagy hasonlóra váltani, mondjuk 8370E (nagyobb fogyasztásúhoz már alaplap csere is kellene)
0
0
0
0
norbli01 avatar
Hát nem gondoltam volna hogy ilyen gyenge lesz ez a processzor 😜 köszi a választ!
0
0
0
0
csuz-li avatar
norbli01: Hát a táp is határeset, de ami miatt nem mennek a játékok, az a processzor.
0
0
0
0
norbli01 avatar
Hali, lenne egy olyan problémám, hogy nem igazán futnak a játékok jól a gépemen (BF4 példának) és sokat gondolkodtam mi lehet a baj, az is fel ötlött bennem hogy kevés a táp 😜 most egy 400w-os fsp hexa van ehhez:
cpu: QuadCore AMD FX-4130
vga: MSI radeon r9 380 gaming 4gb
alaplap: ASRock 960GM-GS3 FX
RAM: 8gb 1333 (ha jól tudom)
hdd: WesternDigital 1000gb
Most készülök fejleszteni, le cserélném a procit egy i5 4460-ra, és az alaplapot is váltanám, csak akkor már szeretnék biztosra menni, hogy jó lesz 😜
0
0
0
0
Evil21 avatar
Köszi a válaszokat akkor marad a tápom nem lesz új
0
0
0
0
csuz-li avatar
Evil21: Ha jól emlékszem, akkor a jelenleg piacon lévő kártyák közül az r9 390-nek van a legnagyobb fogyasztása. (persze lehet, hogy tévedek) Fullon terhelve 275W. Ehhez jön a processzor 90W-al. + a sallang (házhűtés, alaplap, HDD és egyebek), de még így is elég az 550-es táp. Szerintem csak akkor kellene nagyobb táp, ha SLI-ben, vagy CF-ben gondolkodsz, addig nem.

mandyne: nem tudom, milyen oprendszert használsz, és a játékot sem ismerem, de ha régi, xp-re készült játék és win7, vagy efeletti a mostani oprendszered, akkor a C meghajtó gyökerében létrehozott mappába kellene telepíteni, nem a "program files" alá, mert az az esetek egy jelentős részében megoldja az ilyen gondot.
0
0
0
0
Puffin avatar
Evil21: teljesen felesleges erősebb táp! Egykártyás rendszerhez elég a Raider 550.
0
0
0
0
Evil21 avatar
FSP Raider 750W [80+ Silver] találtam 25 k-ba de már ez sok lenne nagyon ez max év vége fele kerülne be mert már így is nagyon sokba van egy pc 😞
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
elvileg elég kell hogy legyen de azé ha késöbb fejlesztesz még akkor már kel egy jobb pl egy 700W -as.
0
0
0
0
Evil21 avatar
Sziasztok tápegység ügyben szeretnék segítséget kérni,hogy elegendő e mostani vagy erősebb kellene a megvásárolt konfigomhoz.
Alaplap =GIGABYTE GA-Z170-HD3P =Megvan

Proci = Intel Skylake Core i7-6700K = még nincs terv július

Ram = Kingston HyperX Savage XMP 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz HX424C12SBK2/16 =Megvan

Vga = GIGABYTE Radeon R9 380 Gaming G1 4GB GDDR5= Megvan

Hdd = Western Digital Caviar Blue 3.5" 1TB 64MB SATA3 WD10EZEX= Megvan

Táp= FSP Raider 550 = Megvan a régi gépből elég e vagy kell erősebb?
0
0
0
0
no avatar
Üdv. Mindenkinek!
Segítségre lenne szükségem. Végre rátaláltam egy régi kedvenc játékra a Pandora szelencéjére (nem a vámpírosra) A játékot sikerült letöltenem, de nem tudom milyen patch-et, és honnan kellene letöltenem hozzá, hogy a játék el is induljon. Köszönöm a segítséget!😊
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Driver frissítés esetleg? Nekem nemrég a lézernyomtatóm nem akart nyomtatni semmit (színes lézer), de azt egy driver frissítés orvosolta.
0
0
0
0
Athis18 avatar
Kivettem én is belöle a szynest, viszont igy csak villog folyamatosan, és nem csinál semmit .
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Egy tipp csak de lehet segít.Nekem a régi tintasugaras HP nyomtatóm szintén csinált ilyet.Akkor én kivettem belőle a színes patront és csak a feketét hagytam benne.Így működött fekete fehér nyomtatóként.
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok. lenne egy HP Deskjet 3845 ös nyomtatom, és olyan gondom van benne, hogy a fekete patron teli, a szines pedig ures. Reméltem hogy nyomtat igy is fekete fehéret. de valamiért ne makar móködni. VAn ötletetek? Köszi
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Nem vagyok benne biztos, de talán a Chipset beállításoknál.
Szerk: Na, akkor jó. 😃
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Memory remap feature talán az opció neve. BIOS-ban keresd. Ha jól emlékszem ezt kell bekapcsolni. Spoiler!
Vagy kikapcsolni? Franc se tudja már, próbáld ki...

De próbálkozhatsz msconfig-ban is beállítani. Talán az segít.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám. Tegnap még 4000MB RAM-ot látott az alaplap de ma reggel mikor bekapcsoltam a gépem már csak 3328MB-ot írt. Kivettem a két modult szépen megtöröltem a foglalatot is megtakarítottam de még mindig ugyanannyi maradt. Mi lehet a probléma?
0
0
0
0
no avatar
Hello!
Egy Sound Blaster Zx és H5 kombó nálam miért lehet teljesen rossz? Ennyire rosszak vagy valami gikszer van nálam? Egy alaplapi hangkártya és egy Plantronics 780 földbe döngöli ezt a két +40k-s csodát.
0
0
0
0
no avatar
alpyka2: lehet hogy az energiagazdálkodás és/vagy turbó mód vicceskedik. Érdemes megnézni hogy pl ha jól megy, a táp csatlakoztatva van-e illetve ha lassan akkor mi a helyzet illetve az energiagazdálkodást átnézni.
Néhány notebooknál a BIOS-ban is érdemes körülnézni, mert lehet ott szabályozza le valami a processzort.
0
0
0
0
alpyka2 avatar
Hello! 😃
A laptopomon nagyon a nagy a jatekoknal az FPS kulonbseg, de csak a gep bekapcsolasai kozott. Peldanak felhoznama a BF3-at. Neha ultra grafon is 35 FPS folott marad..es egy masik alkalommal, miutan bekapcsolom a gepet alig van meg a 20-25 FPS mediumon. igy volt COD:BO1-el is. ott nagyobb volt a kulonbseg. medium grafon, 15 ( max 20) illetve 50-60 FPS. elgge idegesito, es fogalmam sincs hogy mitol lehet. jo lenne tudni, hogy hogy oldjam meg hogy magas maradjon az FPS.. 😃 😆
0
0
0
0
xymano avatar
Hello
GamerLaci: 775 ös lapokba úgy tudod bele tenni a xeon procikat, hogy a proci foglalatánál van kétoldalt 2 kis pöcök és azt ki kell vágni, vagy magából a prociból van kireszelve a két kis pöcök helye. Magán a procin mindenféle képen kell lennie egy átalakító adapternek, én legalábbis így tudom. Nekem is xeonom van és nagyon faja kis proci, ennyiért megéri
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Elvileg lehet húzni (http://logout.hu/cikk/brain_turbo_tegyunk_intel_xeon_cpu-t_asztali_alapl/bevezetes.html)
A lapom chipset-e pedig elvileg alkalmas a Xeon-ok kezelésére 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
GamerLaci: annak kellene utánanézni hogy a lapod átalakítóval gond nélkül kezeli-e a Xeon procit. (vagy kell-e átalkító?) Mindenképp erősebb lenne a mostaninál.
Azokat a Xeon procikat különben lehet húzni? Nem volt hozzájuk szerencsém.
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
ha 100% ,hogy működőképes a cuccos akkor szerintem nem lenne semmi para a konfiggal 😀
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Sziasztok! 😃
Megint szeretnék hozzátok fordulni egy kérdéssel.
Találtam Hardveraprón 5700ft-ért egy négy magvas E5420-as Xeon-t a foglalatba és szeretném megvenni. Szerintetek merjek belevágni? Lennének problémák? (konfigom az adatlapomon látható, folyamatosan frissítem) Ennél több pénzt nem szeretnék már erre a foglalatra szánni viszont a 4 magnak örülnék 😃
Előre is köszi! 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
szilver: a HD Sentinel nekem is ugyanazt írja ott értékeknek. És a hozzá adott progi is! Úgyhogy teljesen oké.

https://kepfeltoltes.hu/160428/301736609N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
szilver avatar
Sziasztok.Új vagyok még SSD téren ezért lehet hogy egy aprócska gondba akadtam illetve nem tudom hogy ez bajnak számít-e.

Nos következő a helyzet:

2 napja vettem egy Kingston Hyper-x Fury (SHFS37A240G) SSD-t.És azt szeretném megtudni tőletek hogy a következő képen a RAW Read Error Rate adat miatt kell-e aggódnom vagy nem?Jelzem hogy folyamatosan növekedik.

https://kepfeltoltes.hu/160428/459413611N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
ditpet avatar
Köszönöm szépen. csak egyet reccsen mindig ugyanakkor. De valószínűleg a kora lehet az oka, nem mai darab.
0
0
0
0
Bronson avatar
hacsak nem az elnök meztelen fotói vannak rajta, vagy nukleáris indítókódok, nem fognak egy régi (feltételezem IDE) merevlemezzel vacakolni a szervízben.
0
0
0
0
no avatar
Amennyiben recseg, mentsd le amilyen gyorsan csak lehet, ha olyan adatok vannak rajta amik számodra fontosak. Utána szerintem csere, recsegő, kattogó HDD-t otthon házilag nem tudsz megjavítani, más kérdés hogy szervizben foglalkoznak vele, csere.
0
0
0
0
ditpet avatar
Lehet valahogy javítani, vagy csak a csere segíthet?
0
0
0
0
ditpet avatar
Sziasztok kezdő kérdéssel fordulnék hozzátok konyhanyelven. A Winxp bekapcsolás közben elakad. Pontosabban eljut a töltőképernyőig a nagy logóval, ott az első kék "vonalka" végigmegy, majd a második megakad félúton, mindig ugyanott, a (valószínűleg) merevlemez reccsen és pittyen egyet, és újra kezdi a bekapcsolási folyamatot. Mi lehet a hiba?
0
0
0
0
no avatar
A lényeg hogy egyelőre megy. De még mindig nem tiszta, hogy mi okozta.
Minden esetre jöhet a következő...
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Nos, a mai bekapcsolással már ment, a Device Managerben benne volt a 3.0 Root, és feltudtam másolni egy pendrive-ra ami kellet. Remélem egyszeri probléma volt.
Kösz mindenkinek aki próbált segíteni.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció