Tévedés mert nem csak a körnek lehet átmérője, hanem más geometriai alakzatnak is, a két csucsközött lévő legnagyobb távolság. (ahogy a körnél is, igen)
egy kis segítséget szeretnék kérni a procimat szeretném fejleszteni most egy amd athlon II 250 3,1ghz proci van benne az alap lapom as rock n68-gs3 ucc közpkategóriás procira
Én is arra jutottam hogy felesleges dobozos verziót választani.
Viszont lenne ezzel egyidejűleg másik kérdésem.
Adott a házam amiben felül 2 db Arctic F12 TC ventilátor van.
Ha vennék felülre egy ilyen 200-as ventit akkor jobb lenne a hőeloszlás a gépben?Vagy a mostani 2 venti többet ér?
Egy kicsit nézelődtem a DVD írók után.Találtam magamnak 2-t amiből nem tudom melyik lenne jobb.Pontosabban arra lennék kíváncsi mi a különbség a dobozos verzió és az OEM között.Azt tudom hogy az OEM csak maga a meghajtó, de a dobozoshoz mi jár még hogy annyival többe kerül.Gondolom nem csak a doboz.
Csak lenne még egy kérdésem.Ha már úgyis vennem kell új írót elgondolkodtam a memória bővítésen is.Lenne értelme kivennem a 2x1gb-os memóriámat és helyére vennem 2x2gb-ot? Így 8 gb memóriám lenne a 6-al szemben.Bár nem tudom érdemes-e DDR2 memóriát még bővíteni.
Üdvözletem!
Úgy néz ki meghalt a gépemben DVD író, mivel semmit sem akar beolvasni még azt sem amit ő maga írt meg.Sőt még a monitor telepítőjével is próbálkoztam, de még azt is csak néha veszi be.
Kérdésem az hogy milyen írót érdemes manapság venni.Értem itt azt hogy érdemes BlueRay írót venni vagy nem.
krissz: leállítani is lehet, távoli asztalon keresztül is:
- nem kapcsolat bontása, hanem ott a környéken is kiadható egy ctrl+alt+del-hez hasonló parancs, talán a ctrl+alt+end, és ott le tudod állítani
- cmd-be beírod a saját gépeden: shutdown -s -m \\192.168.10.5 -f -t 00 - ahol az ip a célgép IP-je, csak legyen rá azon a gépen is jogod.
- a célgépen egy bat-ba beírod: shutdown /s , és ha le akarod álltani, csak kettő katt rá. Újraindításhoz batba: shutdown /r
shutdown parancs végrehajtását időzíteni is lehet, pl álljon le 2 óra múlva: shutdown /s /t 7200
Sziasztok!
Van itthon egy pár napja üzemelő egyfajta "file server" amit a nemhasznált, de szükséges adataim tárolására használok.
És a lényeg: ugye csak LAN kábel meg tápkábel van rákötve (mily meglepő) és annyi problémám lenne, hogy távolrol hogyan tudnám ezt a gépet leállítani?
mert pl: távoli asztallal szoktam konfigolni ha kell, de ott csak a kapcsolatot tudom bontani, leállítani a gépet viszont nem.
Erre tudnátok nekem ajánlani valami megoldást, programot amivel távolrol leállíthatnám?
Köszii
Andris18: Az attól függ, hogyan használod. Ha csak háttértárnak, (tehát azon vannak dolgaid, de amiket használsz, azt bemásolod a gépedbe) akkor mindegy. Ha viszont arról akarod lejátszani a filmet, akkor ugyan úgy érdemesebb nagyobb cache méretűt venni, sőt jobb, ha a ház is USB 3-as és nem 2-es.
Sziasztok a külső merevlemezeknél -mondjuk amit filmnézésre meg a zenék tárolására, szóval nem az oprendszer futna rajta - mennyire számít a cache mérete pl egy 8MB, 16MB, 32MB között óriási különbség van. A legkisebb nem lenne elegendő?
[url]https://kulso-merevlemez.arukereso.hu/fn:termekek-osszehasonlitasa:western-digital-elements-2-5-1tb-usb-3-0-wdbuzg0010bbk-eesn-p167262634,western-digital-my-passport-ultra-2-5-1tb-usb-3-0-wdbgpu0010bbk-eesn-p283736371,western-digital-my-passport-ultra-2-5-1tb-usb-3-0-wdbgpu0010bwt-eesn-p284302905/[/url]
i3 2100 jó lesz neked. Sandy i5/i7 van használtan egészen olcsón, szóval ha később erősebb procit akarsz, 40k-ból már meglenne például egy i7 2600k. Illetve ott vannak még a 3. generációs Ivy procik is 1155-ös foglalatba.
RAM-ot később vennék bele. A 4gb csak a keret miatt lenne 😃 de amúgy tényleg jobb lenne az i3? a Skylake újabb meg mintha a G hozná is az i3-at. Emiatt gondolkozom nagyon.
Sziasztok!
Nagyjából nyár körül szeretném kicsit upgrade-elni a PC-m úgy 30-40e. ft közt. (Alaplap+Proci+RAM) Első gondolatom: Valamilyen lap + i3-2100 + 4gb DDR3 (használt) második pedig Valamilyen lap + g4400 + 4gb DDR4 (lapoknál csak azért írtam ezt mert az még nem biztos a nagy választék miatt 😃😉
Melyik lenne érdemesebb? Esetleg más ötlet, esetleg olcsóbban? (Játékra kellene)
Csak óvatosan ott pl az első találat a "Adapter DVI - DSUB (DVI apa - DSUB anya)" az nem lesz jó, és a negyedik sem, azok DVI-I vagyis a vízszintes lapka alatt és felett van még két plusz tüske. Kifejezetten DVI-D - DSUB átalakítót keress.
Sziasztok! vettem egy r9 280x videokártyát de ..csak Dvi-D kimenete jó és nem tudom rákötni a monitoromra emrt csak sima Dsub van rajta (az a kék vga ) lehet kapni átalakítót vagy olyan?:/
svayy:Azt hogy megéri-e venned másik lapot hozzá azt neked kell eldöntened.Én ha ebben az esetben lennék inkább váltanék újabb platformra, bár ez pénzfüggő nagy részben.Húzással ha ráhúznál az alap órajelre kerek 1 GHz-et mint én is tettem lenne változás.
lol ezt kérdést nem tudom hova tenni szóval ide rakom ha nem ide való bocsi :S
Létezik olyan hogy adott egy film és megszeretném valakivel közösen nézni neten akkor erre milyen lehetőségek vannak?Ezt h 1x indítsuk el hagyjuk pls 😃.Én egy oldalra vagy egy programra gondolok vagy vmi ilyesmi hogy én vagy ő az én gépemre streamelné a képet késés nélkül persze mert ugye akkor mi értelme lenne együtt filmezni 😃
Sziasztok!
Szokás szerint megint egy kis problémával fordulnék hozzátok 😆
Annyi a lényeg hogy a gépem nem tudom kikapcsolni... (Win. 10) rákattintok a "Leállítás"-ra és a kép elhalványul egy kicsit még pörög a lemez aztán semmi. Marad a halvány kép a gép meg megy.. vagy Reset gomb vagy táp kinyomása.. Mi lehet a gond? (Újratelepíteni nem nagyon szeretném a rendszert mert sok fontos fájl van amit még nem tudok hová tenni)
Valami ötlet valakitől? 😃
Előre is kösz! 😀
svayy:Sajna asrock lapban nem igazán lehet tuningolni.Legalábbis a régebbiekben mint neked is van nem lehet nagyot húzni a procin.Nekem ugyan 9550-esem van de kerek 1 GHz-et tudtam rajta húzni é stabilan megy.(Menne 4GHz-en is de ahhoz már komoly hűtő kéne rá.)Igaz nekem Gigabyte lapom van.Alapból van hozzá tuning szoftver is, de én BIOS-ból húztam meg ennyire.Ajánlom ha nem akarsz sokat költeni a gépre akkor keress olcsó még működő Gigabyte alaplapot P45 chipset-el.Nekem is olyan van és mint írtam lehet benne húzni a procit.
Egy régebbi problémára szeretnék visszatérni. Nem vagyok teljesen jártas a dologban. Lehet, hogy nem fogom tudni teljesen jól feltenni a kérdést. Esetleg elnézést, ha nem is jó helyre írok
A CPU-mat szeretném overclockolni, viszont valamiért csak nagyon minimálisan engedi. 2,66G -> 2.75. Ha az utóbbi értéket átlépem, akkor már nem indul el.
Rákeresve a problémára, külföldi fórumokon többen is panaszkodtak, hogy az adott alaplap (ASRock G41M-VS3) nem bírja. A configgal kapcsolatos részleteket megtaláljátok a profilomban.
Kérdésem tehát a következő lenne: Hol lehet a hiba, meg lehet valahogy oldani a gondot?
Most nézem,a giga oldalán két fajta Phenom X4 965 van,abbol a 140W amit nem támogat,mig a 125W tdp-set igen.Szal ha olyat veszel akkor menni fog.A betük meg a bios verziot jelölik,ami kell h mennyen vele.Ezt proci csere elött kell frissitened,ha még nem az van benne.Itt neked az F5 kell h legyen,amit az aida64 progival le is tudsz ellenörizni.
Megéri 500 Ft-al többet adni egy MX4-es pasztáért vagy jó az MX2-es is:
[LINK]
[LINK]
Találtam egy Intel i5 650-et nagyjából 5000ft-ért (posta nélkül). Szerintetek megérné? 😃
Nevezhetjük, képátmérőnek, képátlónak, mindkettő helytálló.
kvagenhoffer: Egyébként a kijelzőnek az átmérőjét szokták megadni, a keretet nem számolják.
egy kis segítséget szeretnék kérni a procimat szeretném fejleszteni most egy amd athlon II 250 3,1ghz proci van benne az alap lapom as rock n68-gs3 ucc közpkategóriás procira
a válaszokat előre is köszi !
Viszont lenne ezzel egyidejűleg másik kérdésem.
Adott a házam amiben felül 2 db Arctic F12 TC ventilátor van.
Ha vennék felülre egy ilyen 200-as ventit akkor jobb lenne a hőeloszlás a gépben?Vagy a mostani 2 venti többet ér?
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Viszont Team Viewerrrel mostmár kikapcsolható a szerver.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! 😀
Úgy néz ki meghalt a gépemben DVD író, mivel semmit sem akar beolvasni még azt sem amit ő maga írt meg.Sőt még a monitor telepítőjével is próbálkoztam, de még azt is csak néha veszi be.
Kérdésem az hogy milyen írót érdemes manapság venni.Értem itt azt hogy érdemes BlueRay írót venni vagy nem.
- nem kapcsolat bontása, hanem ott a környéken is kiadható egy ctrl+alt+del-hez hasonló parancs, talán a ctrl+alt+end, és ott le tudod állítani
- cmd-be beírod a saját gépeden: shutdown -s -m \\192.168.10.5 -f -t 00 - ahol az ip a célgép IP-je, csak legyen rá azon a gépen is jogod.
- a célgépen egy bat-ba beírod: shutdown /s , és ha le akarod álltani, csak kettő katt rá. Újraindításhoz batba: shutdown /r
shutdown parancs végrehajtását időzíteni is lehet, pl álljon le 2 óra múlva: shutdown /s /t 7200
Piero: Ez olyasmi mint a TeamViewer?
Jelenleg távoli asztallal csatlakozok fel, de ahogy írtam mindent elérek, kivéve a leállítást/ujrainditást.
Régebben használtam, de már nem emlékszem mi meg hogy. Teljesen úgy látod a gépet mintha ott ülnél előtte.
Van itthon egy pár napja üzemelő egyfajta "file server" amit a nemhasznált, de szükséges adataim tárolására használok.
És a lényeg: ugye csak LAN kábel meg tápkábel van rákötve (mily meglepő) és annyi problémám lenne, hogy távolrol hogyan tudnám ezt a gépet leállítani?
mert pl: távoli asztallal szoktam konfigolni ha kell, de ott csak a kapcsolatot tudom bontani, leállítani a gépet viszont nem.
Erre tudnátok nekem ajánlani valami megoldást, programot amivel távolrol leállíthatnám?
Köszii
[url]https://kulso-merevlemez.arukereso.hu/fn:termekek-osszehasonlitasa:western-digital-elements-2-5-1tb-usb-3-0-wdbuzg0010bbk-eesn-p167262634,western-digital-my-passport-ultra-2-5-1tb-usb-3-0-wdbgpu0010bbk-eesn-p283736371,western-digital-my-passport-ultra-2-5-1tb-usb-3-0-wdbgpu0010bwt-eesn-p284302905/[/url]
Nagyjából nyár körül szeretném kicsit upgrade-elni a PC-m úgy 30-40e. ft közt. (Alaplap+Proci+RAM) Első gondolatom: Valamilyen lap + i3-2100 + 4gb DDR3 (használt) második pedig Valamilyen lap + g4400 + 4gb DDR4 (lapoknál csak azért írtam ezt mert az még nem biztos a nagy választék miatt 😃😉
Melyik lenne érdemesebb? Esetleg más ötlet, esetleg olcsóbban? (Játékra kellene)
[LINK] ezen éppenséggel van D és I is. (ha persze ilyened van)
Igen lehet kapni [LINK]
Létezik olyan hogy adott egy film és megszeretném valakivel közösen nézni neten akkor erre milyen lehetőségek vannak?Ezt h 1x indítsuk el hagyjuk pls 😃.Én egy oldalra vagy egy programra gondolok vagy vmi ilyesmi hogy én vagy ő az én gépemre streamelné a képet késés nélkül persze mert ugye akkor mi értelme lenne együtt filmezni 😃
Szokás szerint megint egy kis problémával fordulnék hozzátok 😆
Annyi a lényeg hogy a gépem nem tudom kikapcsolni... (Win. 10) rákattintok a "Leállítás"-ra és a kép elhalványul egy kicsit még pörög a lemez aztán semmi. Marad a halvány kép a gép meg megy.. vagy Reset gomb vagy táp kinyomása.. Mi lehet a gond? (Újratelepíteni nem nagyon szeretném a rendszert mert sok fontos fájl van amit még nem tudok hová tenni)
Valami ötlet valakitől? 😃
Előre is kösz! 😀
Egy régebbi problémára szeretnék visszatérni. Nem vagyok teljesen jártas a dologban. Lehet, hogy nem fogom tudni teljesen jól feltenni a kérdést. Esetleg elnézést, ha nem is jó helyre írok
A CPU-mat szeretném overclockolni, viszont valamiért csak nagyon minimálisan engedi. 2,66G -> 2.75. Ha az utóbbi értéket átlépem, akkor már nem indul el.
Rákeresve a problémára, külföldi fórumokon többen is panaszkodtak, hogy az adott alaplap (ASRock G41M-VS3) nem bírja. A configgal kapcsolatos részleteket megtaláljátok a profilomban.
Kérdésem tehát a következő lenne: Hol lehet a hiba, meg lehet valahogy oldani a gondot?
Köszi!
Megnéztem a BIOS verziót, és jelenleg az F6 van fent. Ez így jó, vagy valamit csináljak vele? 😆