Az a baj ezekkel a tisztító programokkal, hogy pl. Advanced SystemCare is folyamatosan fut (pedig nagyon szeretem az IObit cuccait, de ezt nem), így pont annyit ráterhel a gépre, amit a tisztítással nyernél vele. Tapasztalatom szerint tisztogatni elég a win beépített tisztítója is havonta, kéthavonta egyszer. Amit fennhagy, az pont el is fér. Ha azt futtatom, utána még a CCleaner sem szokott szinte semmit sem találni. Még azt is leszedtem, mert az a plusz pár KB már nem oszt, nem szoroz.
Én az AVG-s cucccot, inkább elfelejteném, egy CCleaner -t többre tartok, vagy a kézzel törénő fölösleges fileok, (tmp mappák üritése) törlése, esetleg egy újrarakás.
Advanced SystemCare programot tedd fel. Keress pro verziót és futtasd le.Sokat javít egy gépen, és sok funkciója van.Azt hiszem az is amire neked szükséged van.
De amúgy a lényegre térve ha még csak tervezed a processzort szerintem azt felejtsd is el. Ahogy írta Bronson a 8xxx széria felé tényleg nem érdemes menni. És szerintem nem sok különbség van a procik közt max. az órajelük 😃
Nem vicc, kb ilyesmi kell annak a procinak, ha húzni akarod mindenképp vízhűtés érdemes, vagy valami nagy radiátoros léghűtés. előny, hogy télen lejjebb lehet tekerni a központi fűtést. Kappa
Spoiler!
Milyen menő már, megkérdezi valaki, hogy mivel fűtötök? Hát AMD-vel mivel mással.
Viccelődjünk, de terhelés alatt gyári órajelen 220W+ a fogyasztása
Tévedés mert nem csak a körnek lehet átmérője, hanem más geometriai alakzatnak is, a két csucsközött lévő legnagyobb távolság. (ahogy a körnél is, igen)
egy kis segítséget szeretnék kérni a procimat szeretném fejleszteni most egy amd athlon II 250 3,1ghz proci van benne az alap lapom as rock n68-gs3 ucc közpkategóriás procira
Én is arra jutottam hogy felesleges dobozos verziót választani.
Viszont lenne ezzel egyidejűleg másik kérdésem.
Adott a házam amiben felül 2 db Arctic F12 TC ventilátor van.
Ha vennék felülre egy ilyen 200-as ventit akkor jobb lenne a hőeloszlás a gépben?Vagy a mostani 2 venti többet ér?
Egy kicsit nézelődtem a DVD írók után.Találtam magamnak 2-t amiből nem tudom melyik lenne jobb.Pontosabban arra lennék kíváncsi mi a különbség a dobozos verzió és az OEM között.Azt tudom hogy az OEM csak maga a meghajtó, de a dobozoshoz mi jár még hogy annyival többe kerül.Gondolom nem csak a doboz.
Csak lenne még egy kérdésem.Ha már úgyis vennem kell új írót elgondolkodtam a memória bővítésen is.Lenne értelme kivennem a 2x1gb-os memóriámat és helyére vennem 2x2gb-ot? Így 8 gb memóriám lenne a 6-al szemben.Bár nem tudom érdemes-e DDR2 memóriát még bővíteni.
Üdvözletem!
Úgy néz ki meghalt a gépemben DVD író, mivel semmit sem akar beolvasni még azt sem amit ő maga írt meg.Sőt még a monitor telepítőjével is próbálkoztam, de még azt is csak néha veszi be.
Kérdésem az hogy milyen írót érdemes manapság venni.Értem itt azt hogy érdemes BlueRay írót venni vagy nem.
krissz: leállítani is lehet, távoli asztalon keresztül is:
- nem kapcsolat bontása, hanem ott a környéken is kiadható egy ctrl+alt+del-hez hasonló parancs, talán a ctrl+alt+end, és ott le tudod állítani
- cmd-be beírod a saját gépeden: shutdown -s -m \\192.168.10.5 -f -t 00 - ahol az ip a célgép IP-je, csak legyen rá azon a gépen is jogod.
- a célgépen egy bat-ba beírod: shutdown /s , és ha le akarod álltani, csak kettő katt rá. Újraindításhoz batba: shutdown /r
shutdown parancs végrehajtását időzíteni is lehet, pl álljon le 2 óra múlva: shutdown /s /t 7200
Sziasztok!
Van itthon egy pár napja üzemelő egyfajta "file server" amit a nemhasznált, de szükséges adataim tárolására használok.
És a lényeg: ugye csak LAN kábel meg tápkábel van rákötve (mily meglepő) és annyi problémám lenne, hogy távolrol hogyan tudnám ezt a gépet leállítani?
mert pl: távoli asztallal szoktam konfigolni ha kell, de ott csak a kapcsolatot tudom bontani, leállítani a gépet viszont nem.
Erre tudnátok nekem ajánlani valami megoldást, programot amivel távolrol leállíthatnám?
Köszii
Andris18: Az attól függ, hogyan használod. Ha csak háttértárnak, (tehát azon vannak dolgaid, de amiket használsz, azt bemásolod a gépedbe) akkor mindegy. Ha viszont arról akarod lejátszani a filmet, akkor ugyan úgy érdemesebb nagyobb cache méretűt venni, sőt jobb, ha a ház is USB 3-as és nem 2-es.
Sziasztok a külső merevlemezeknél -mondjuk amit filmnézésre meg a zenék tárolására, szóval nem az oprendszer futna rajta - mennyire számít a cache mérete pl egy 8MB, 16MB, 32MB között óriási különbség van. A legkisebb nem lenne elegendő?
[url]https://kulso-merevlemez.arukereso.hu/fn:termekek-osszehasonlitasa:western-digital-elements-2-5-1tb-usb-3-0-wdbuzg0010bbk-eesn-p167262634,western-digital-my-passport-ultra-2-5-1tb-usb-3-0-wdbgpu0010bbk-eesn-p283736371,western-digital-my-passport-ultra-2-5-1tb-usb-3-0-wdbgpu0010bwt-eesn-p284302905/[/url]
i3 2100 jó lesz neked. Sandy i5/i7 van használtan egészen olcsón, szóval ha később erősebb procit akarsz, 40k-ból már meglenne például egy i7 2600k. Illetve ott vannak még a 3. generációs Ivy procik is 1155-ös foglalatba.
RAM-ot később vennék bele. A 4gb csak a keret miatt lenne 😃 de amúgy tényleg jobb lenne az i3? a Skylake újabb meg mintha a G hozná is az i3-at. Emiatt gondolkozom nagyon.
Sziasztok!
Nagyjából nyár körül szeretném kicsit upgrade-elni a PC-m úgy 30-40e. ft közt. (Alaplap+Proci+RAM) Első gondolatom: Valamilyen lap + i3-2100 + 4gb DDR3 (használt) második pedig Valamilyen lap + g4400 + 4gb DDR4 (lapoknál csak azért írtam ezt mert az még nem biztos a nagy választék miatt 😃😉
Melyik lenne érdemesebb? Esetleg más ötlet, esetleg olcsóbban? (Játékra kellene)
Csak óvatosan ott pl az első találat a "Adapter DVI - DSUB (DVI apa - DSUB anya)" az nem lesz jó, és a negyedik sem, azok DVI-I vagyis a vízszintes lapka alatt és felett van még két plusz tüske. Kifejezetten DVI-D - DSUB átalakítót keress.
Rakj egy SSD-t a gépbe, meg fogsz lepődni, az a masina már megérdemelné.
Spoiler!
Viccelődjünk, de terhelés alatt gyári órajelen 220W+ a fogyasztása
😆
AMD Fx 9590 mellé milyen proci hűtőt ajánlotok?
Megéri 500 Ft-al többet adni egy MX4-es pasztáért vagy jó az MX2-es is:
[LINK]
[LINK]
Találtam egy Intel i5 650-et nagyjából 5000ft-ért (posta nélkül). Szerintetek megérné? 😃
Nevezhetjük, képátmérőnek, képátlónak, mindkettő helytálló.
kvagenhoffer: Egyébként a kijelzőnek az átmérőjét szokták megadni, a keretet nem számolják.
egy kis segítséget szeretnék kérni a procimat szeretném fejleszteni most egy amd athlon II 250 3,1ghz proci van benne az alap lapom as rock n68-gs3 ucc közpkategóriás procira
a válaszokat előre is köszi !
Viszont lenne ezzel egyidejűleg másik kérdésem.
Adott a házam amiben felül 2 db Arctic F12 TC ventilátor van.
Ha vennék felülre egy ilyen 200-as ventit akkor jobb lenne a hőeloszlás a gépben?Vagy a mostani 2 venti többet ér?
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Viszont Team Viewerrrel mostmár kikapcsolható a szerver.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! 😀
Úgy néz ki meghalt a gépemben DVD író, mivel semmit sem akar beolvasni még azt sem amit ő maga írt meg.Sőt még a monitor telepítőjével is próbálkoztam, de még azt is csak néha veszi be.
Kérdésem az hogy milyen írót érdemes manapság venni.Értem itt azt hogy érdemes BlueRay írót venni vagy nem.
- nem kapcsolat bontása, hanem ott a környéken is kiadható egy ctrl+alt+del-hez hasonló parancs, talán a ctrl+alt+end, és ott le tudod állítani
- cmd-be beírod a saját gépeden: shutdown -s -m \\192.168.10.5 -f -t 00 - ahol az ip a célgép IP-je, csak legyen rá azon a gépen is jogod.
- a célgépen egy bat-ba beírod: shutdown /s , és ha le akarod álltani, csak kettő katt rá. Újraindításhoz batba: shutdown /r
shutdown parancs végrehajtását időzíteni is lehet, pl álljon le 2 óra múlva: shutdown /s /t 7200
Piero: Ez olyasmi mint a TeamViewer?
Jelenleg távoli asztallal csatlakozok fel, de ahogy írtam mindent elérek, kivéve a leállítást/ujrainditást.
Régebben használtam, de már nem emlékszem mi meg hogy. Teljesen úgy látod a gépet mintha ott ülnél előtte.
Van itthon egy pár napja üzemelő egyfajta "file server" amit a nemhasznált, de szükséges adataim tárolására használok.
És a lényeg: ugye csak LAN kábel meg tápkábel van rákötve (mily meglepő) és annyi problémám lenne, hogy távolrol hogyan tudnám ezt a gépet leállítani?
mert pl: távoli asztallal szoktam konfigolni ha kell, de ott csak a kapcsolatot tudom bontani, leállítani a gépet viszont nem.
Erre tudnátok nekem ajánlani valami megoldást, programot amivel távolrol leállíthatnám?
Köszii
[url]https://kulso-merevlemez.arukereso.hu/fn:termekek-osszehasonlitasa:western-digital-elements-2-5-1tb-usb-3-0-wdbuzg0010bbk-eesn-p167262634,western-digital-my-passport-ultra-2-5-1tb-usb-3-0-wdbgpu0010bbk-eesn-p283736371,western-digital-my-passport-ultra-2-5-1tb-usb-3-0-wdbgpu0010bwt-eesn-p284302905/[/url]
Nagyjából nyár körül szeretném kicsit upgrade-elni a PC-m úgy 30-40e. ft közt. (Alaplap+Proci+RAM) Első gondolatom: Valamilyen lap + i3-2100 + 4gb DDR3 (használt) második pedig Valamilyen lap + g4400 + 4gb DDR4 (lapoknál csak azért írtam ezt mert az még nem biztos a nagy választék miatt 😃😉
Melyik lenne érdemesebb? Esetleg más ötlet, esetleg olcsóbban? (Játékra kellene)
[LINK] ezen éppenséggel van D és I is. (ha persze ilyened van)
Igen lehet kapni [LINK]