Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
mathejocy avatar
Emeld az NB frekit 2600-ra,a HT frekit tartsd 2000 környékén.Azonkívül semmit.(Mag feloldás nincs)3.6-4GHz környékén mennek.Nézd meg,alapfeszen mennyit megy,csak utána feszeld.
0
0
0
0
Gobey avatar
AMD ATHLON X2 250 3,00 GHZ procival lehet kezdeni valami tuningot?...mármint FSB emelésen kívül!
0
0
0
0
DCMAN avatar
WackoSheep írta:
Több fórumon írják hogy garancia vesztéssel jar a fesz emelés de azt honnan fogjak tudni h volt emelve ha mondjuk akkor romlik eel ha mar alap feszen van!

jó a kérdés!!na ez az ami engem is érdekelne..honnan tudják kiszürni hogy emelve volt az orajel valaha...
0
0
0
0
cseszka avatar
GokuTM írta:
Valakinek van valami ötlete erre, mert egész nap ezzel szo.ok :@...
CPU: AMD FX 8120; Program 3Dmark Vantage-CPU Test 1 .
Alapórejelen : 3,1Ghz 1,3125V minden oké 2100 pont körül számlál.
Tunginórajel : 4,4Ghz 1,3500V 300-400 körüli pontokat dobál low eredmény. 10-ből 3x.
Tuningórejel2 : 4,5Ghz 1,3500V-1,4250V tökmind1 melyiken, 300-400-1100 pont körül számlál. Bármit csinálok. 4,4Ghz-en ami után feltettem a Windows 7-hez kiadott AMD FX patch-eket minden oké volt, de most megint el-el kezdi.
Esetleg a TDP korlátot lépném túl, ami miatt leszabályoz...van ilyen?!...ha van, akkor ki tudom kapcsolni a korlátot...?

Ezt tegnap olvastam,lehet h segit,ir benne a tdp-röl is valamit.😃Annyira nem emlékszem rá,ja meg bár ugye ez a kistesó.
[LINK]
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Kíváncsi leszek rá😉
0
0
0
0
northern avatar
GAMER2 írta:
Northern: A régi karid kitudták cserélni, Mi a helyzet vele?

Még nem vittem vissza
0
0
0
0
levi27 avatar
Nem tudjátok hogy a procimat miért nem lehet csak kb 3%-ot húzni? 😞 utána kifagy... a + plussznál pedig prime95 alatt hibázik... feszt adok nek bőven... hűtve is van jól...
0
0
0
0
mirdyn avatar
ha már tuning műhely, valakinek van ötlete arra, hogy laptopban egy 9300gs-t hogy tuningoljak?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Kornel77 írta:
8800 GTS (g92) OC 😃

https://kepfeltoltes.hu/120204/1197550377tuning_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Inkább a procit kéne tuningolni.
0
0
0
0
Osynho avatar
Tonnyo írta:
Üdv. msi cx640 laptopom van. az a kérdésem hogy tudom feljebb húzni a benne lévő 2,1es i3at? ha lehetséges??

SetFsb nevű programmal.
0
0
0
0
no avatar
Üdv. msi cx640 laptopom van. az a kérdésem hogy tudom feljebb húzni a benne lévő 2,1es i3at? ha lehetséges??
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Melyik a legjobb alaplap ár/érték arányban?
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Attila007 írta:
tehát phoenix award bios azt így kell ha ez a verzió van neked:[LINK]

de biosfrissítéssel egyedül ne próbálkozz inkább ahoz hivjál szakembert ha frissíteni akarod!

Ez a fajta BIOS a régi gépemnél volt!😃
Amúgy nekem is mondták hogy ne próbálkozzak :S
De azért köszi!😀
0
0
0
0
Joker avatar
tehát phoenix award bios azt így kell ha ez a verzió van neked:[LINK]

de biosfrissítéssel egyedül ne próbálkozz inkább ahoz hivjál szakembert ha frissíteni akarod!
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Attila007 írta:
Monnd el mien bios-od van.Lehet hogy tudod húzni!!!

Phoenix...

Azt írja 2 évnél régebbi szükség szerint frissítse!
0
0
0
0
Joker avatar
Monnd el mien bios-od van.Lehet hogy tudod húzni!!!
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Tehát akkor nekem a procit csak új alaplap vétellel tudom húzni?
0
0
0
0
niteforce avatar
Nekem is van ilyen funkcio a deszkamban de kb 150 mhz t huz semmit nem er...
0
0
0
0
Osynho avatar
Attila007 írta:
vegyél egy új alaplapot amiben már az alaplap magától felhúzza a procit ha szükség van rá nagyon hasznos😀

Ez a legrosszabb megoldás. 😀
0
0
0
0
Joker avatar
vegyél egy új alaplapot amiben már az alaplap magától felhúzza a procit ha szükség van rá nagyon hasznos😀
0
0
0
0
mathejocy avatar
djwarp írta:
mathejocy írta:
Szabcsi:Ne próbálkozz,nem találsz semmit.Azokat a lapokat nem arra gyártották.MunkaPC-nek készültek.

Ez csak részben igaz😀
Van olyan lapi ami már játékra készült😉

Igen,de az övé nem az.
0
0
0
0
Sicu33 avatar
mathejocy írta:
Szabcsi:Ne próbálkozz,nem találsz semmit.Azokat a lapokat nem arra gyártották.MunkaPC-nek készültek.

Ez csak részben igaz😀
Van olyan lapi ami már játékra készült😉
0
0
0
0
mathejocy avatar
0
0
0
0
FaLchioN avatar
Ez engem is érdekelne,viszont én nem látok olyat,h processzor frekvencia..
Lehet,csak én vagyok vak
0
0
0
0
Joker avatar
Szabcsi írta:
Kornel77 írta:
Szabcsi írta:
Üdv!

Intel Pentium 4HT 3,2 Ghz procimat szeretném húzni egy kicsit!
BIOS-ban nem lehet megnéztem mert a proci rész szürke(nem lehet rámenni),és semmilyen progit nem találok hozzá!
Valamilyen programot tudnátok ajánlani?

Kellene hogy lehessen pedig 😀
Programosan nem hiszem hogy lehet húzni..bár is én nem halottam róla 😀

Hát most néztem meg és tényleg nem lehet!:S

mien biosod van? letudod fényképezni azt a menüt ahol a processzor beállitásai vannak?lehet tudok segiteni.
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Kornel77 írta:
Szabcsi írta:
Üdv!

BIOS-ban nem lehet megnéztem mert a proci rész szürke(nem lehet rámenni),és semmilyen progit nem találok hozzá!

Hát most néztem meg és tényleg nem lehet!:S
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Szabcsi írta:
Üdv!

0
0
0
0
Szabcsi avatar
Üdv!

0
0
0
0
FaLchioN avatar
Nem nagyon értek hozzá,tudsz segíteni?
0
0
0
0
FaLchioN avatar
Hali!
Van ez a P4 521-es procim.
Lehet-e vmilyen módon húzni,esetleg?
0
0
0
0
mathejocy avatar
WackoSheep írta:
Ha elmelem a HT frekvenciát az CPU tuningnak számít mert azt nem akarok!?

Már javítottam.Az a vicc,hogy 760-as lapban tartom a Sempron 145 procival a MR-t.[LINK]
0
0
0
0
mathejocy avatar
A 760-as deszka nagyon masszív.1860-on használtam benne a ramokat.Nem hinném,hogy a lap szűk keresztmetszet lenne,mivel a mem vezérlő a prociban van.Emeld a NB frekit is,attól jobban nő a teljesítmény.A HT-n ne sokat emelj.
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
de legalább megsült volna rendesen a tojás! 😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Attila007 írta:
ez se normális 😃

Ezt rossz nézni! Ez egy komplett idióta! 😶
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
kösz a válaszokat, nem az én gépemről van szó amúgy! barátom gépjéről van szó, ami a pasztát illeti az van rajta friss , alig egy hete raktam rá frisset ... szóltam neki, hogy vegyen másik hűtőt rá, csak rá -e megy az AM2-es foglalatú procira, de szerintem rá kell, hogy menjen ....
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
AMD-k mondjuk jobban melegednek az Intelnél, de az még éppen belefér.
0
0
0
0
Devis avatar
az már sok, 60-62 a max, afelett már nem jó. vegyél rá egy cm tx3-at, azzal még a 3,5 ghz-et simán bírni fogja hőbe (ha egyáltalán eltud menni addig a proc teljesítménybe). természetes a paszta is kell, akár 5 fokot is lehet vele nyerni, de lehet h még többet is
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
mennyi az a fok még a procinál, amire még rá lehet mondani, hogy még nem nagyon meleg? AMD Athlon x2 5000+ 2,6 Ghz volt, de felhúztuk 2,8-ra fesz emelés nélkül és még a ramokat sem kellett piszkálni! Minden szépen megy, fagyások és kék halál mentessen megy a rendszer!😆 alap járaton 40-45c fok a proci, pár óra játék után felmegy 65-70c fokig, de feljebb nem! Na most ez még a tűrhető kategóriában van? és ha így hagyjuk, akkor nem lesz semmi baja a procinak, ha folyamatosan olyan magas hő fokon dolgozik? Előre is kösz a válaszokat!
0
0
0
0
cseszka avatar
Az nem sok.Még ha kicsit jobban is fel melegszik,baja nemlesz.
0
0
0
0
vasziliy avatar
Sziasztok!
Van egy 939 foglalatú 3200+ os procim,ami alapból 2000 mhz-fut.
Kicsit megtuningoltam és lett belőle:
CPU típusa AMD Athlon 64, 2600 MHz (10 x 260) 4100+ everest szerint.
CPU mag 1.392 V ez a jelenlegi fesz,terhelés alatt.
Terhelés alatt CPU 46 °C (115 °F) ennél tovább még nem ment fel.

Ha így marad a hőmérséklet..és stabil....akkor nem fog -e vajon elszállni a hajtófüst? :-)
0
0
0
0
cadillacv8 avatar
MSI Afterburner a laikusoknak ...
Riva Tuner a profiknak ...

Ájem laikus 😆
Igaz csak a ventiszabályzásra használom,full láma módon :-)
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A VGA tuningnak nem sok értelme van. Igazából ott hozz látványos változást, ahol nem is látjuk. Pl. 2 kártyánál, ha megy az adott játék 130 fps-sel, akkor fog menni 160-nal. De ennek így nincs értelme. Ha visszabontjuk egy kártyára az egészet, akkor kb. ott tartunk, hogy 3-4 fps-t sikerül kihoznunk a dologból.
0
0
0
0
tibor560sec avatar
Gabo írta:
Sziaztok, van nekem egy Gigabyte GT 240 512 MB GDDR5-ös videokártyám, azt szeretném húzni, tudnátok segíteni hogy hogyan is kezdjek hozzá?

MSI Afterburner a laikusoknak ...
Riva Tuner a profiknak ...

Feszültséget (Volt) óvatosan emelj , mert ráb@szhatsz ... 😉
0
0
0
0
no avatar
Sziaztok, van nekem egy Gigabyte GT 240 512 MB GDDR5-ös videokártyám, azt szeretném húzni, tudnátok segíteni hogy hogyan is kezdjek hozzá?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció