Milyen alaplapot vegyek?

Szerző: dave500, 2009. May 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Cooley avatar
aaron_ írta:
Synda írta:
Mindenki azt vesz amit akar,de a bajtól(Asrock) jobb megóvni az embereket 😂

Amíg többet visznek vissza gariba,mint amennyit eladnak,nincs miről beszélni 😆
Nem a megbízhatóságról híresek...😜

"3 éves Asrock lap,ritkább mint a fehér holló"

De ezeket az információkat honnan veszitek? Ugyanis semmi alapja...

A dolognak van egy pofon egyszerű indoklása: Az asrockra 2év, míg a többi gyártó lapjára 3év garancia van. Ennek tetejében vannak egyes emberek, pláne ezen az oldalon, akik ismernek pc szervizes embert, akitől az információt kapják. Nekem viszonylag jó ismerősöm az egyik ilyen szervizes, ő szokott nekem nagykerből hozni cuccokat, és konkrétan kijelentette, hogy nem hajlandó nekem hozni asrock lapot, amit azzal indokolt, hogy csak abból többet visznek vissza még garanciával, mint asus/giga/msi-ből... Szerintem ez pont elég alap. 😉
0
0
0
0
aaron_ avatar
Synda írta:
Mindenki azt vesz amit akar,de a bajtól(Asrock) jobb megóvni az embereket 😂

Amíg többet visznek vissza gariba,mint amennyit eladnak,nincs miről beszélni 😆
Nem a megbízhatóságról híresek...😜

"3 éves Asrock lap,ritkább mint a fehér holló"

De ezeket az információkat honnan veszitek? Ugyanis semmi alapja...
0
0
0
0
aaron_ avatar
Talmacsi írta:
Synda írta:
Talmacsi írta:
Synda írta:
Talmacsi írta:
sziasztok szerintetek meg bízható ez az alaplap ASROCK 890GM Pro3 mert az halatom hogy hamar tönkre mennek a ASROCK lapok.ha lehet akkor mondanátok valami más lapot

Gigabyte GA-990XA-UD3///26k

Árához képest "nagy tudású".😉

Asrock ipari hulladék,azt véletlenül se vegyél,elnézést az Asrock tulajaoktól,de ez az igazság 😜
olyat tudsz írni ami kaphato az i.p.o.n.h.u oldalon

Mért pont i.p.o.n?
Bárhol megrendelheted,DHL kiviszi a világ végére.😀

Szerk: megnéztem,van ott is,27k
azért mert ott veszem meg nem tudsz olyan alap lapot mondani amibe jó a X4 955-ös proci .egész gépet + monitort ott veszem 😃

Aki az ASRockot szarozza az nem ért hozzá, nem ártana jobban tájékozódni... Én ASRock 970 Extreme4-et ajánlom, de egyébként a ASROCK 880G Pro3 is teljesen jó választás lenne.
0
0
0
0
DeXHerO avatar
Synda írta:
Talmacsi írta:
Synda írta:
Talmacsi írta:
sziasztok szerintetek meg bízható ez az alaplap ASROCK 890GM Pro3 mert az halatom hogy hamar tönkre mennek a ASROCK lapok.ha lehet akkor mondanátok valami más lapot

Asrock ipari hulladék,azt véletlenül se vegyél,elnézést az Asrock tulajaoktól,de ez az igazság 😜

Mért pont i.p.o.n?
Bárhol megrendelheted,DHL kiviszi a világ végére.😀

Szerk: megnéztem,van ott is,27k
azért mert ott veszem meg nem tudsz olyan alap lapot mondani amibe jó a X4 955-ös proci .egész gépet + monitort ott veszem 😃
0
0
0
0
gabi8634 avatar
Nem tudom hova írjak a haverom alaplapot cserélt a gépébe és most nem tudjuk hova kell dugni a kábelokat a tápból / Értünk hozzá mi 😆/az a kérdésem ,hogy a tápból a mennyi kábel megy az alaplapba ! Egy Gigabyte PH67A-D3-B3 abba csak két csatlakozó megy nem a kicsi négyzet alakú meg a meg a lenti hosszú / még egy kérdés ha a hosszú csatlakozó nekem rövidebb mint amilyen az alaplapon van mindegy hogy dugom bele ?
[url]http://***/PictureMod/pictures/2011-05/GIGABYTE_AL01659_GAPH67AD3B3.jpg[/url]

0
0
0
0
DeXHerO avatar
Synda írta:
Talmacsi írta:

0
0
0
0
DeXHerO avatar
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Synda írta:
Jogos a mostanit 45k-ért vettem,de minek.😜
Tuning lap,de nem igazán tuningoltam vele,csak addig míg megnézem mit tudnak az alkatrészek 😆 😂

Túl sok értelme nincs a felső kategóriás lapoknak,annak jó aki a maximumot akarja kihozni a gépből.😀

Egyetértek😀
0
0
0
0
gabi86 avatar
Jaja én se veszek tuningosat a vidikari most még jó lesz majd idővel cserélem , azt nézem az összes új játékot elviszi nem sok játéknál kell visszavenni a részletességből 1280x1024-ben futtatva! Majd talán jövőre cserélek benne azt is !
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Ezértt kelll ROG alaplapot venni 😆

Viccet félretéve, ténnyleg jó egyszer beruházni drágább alaplapra, mert akkor azzal a foglalattal sokáig ellehetsz, pl aki a 775 idején vett egy Maximum/Rampage Extreme-t (nem tudom a pontos nevét) annak elég most váltania, és nem kell sokszor olcsóbb lapot vennie, hanem ritkábban vesz egy drágábbat de aaz legalább jobb 😀
0
0
0
0
MaximumGame avatar
gabi86 írta:
Jaja én is így gondolom ,hogy nem ér annyival többet a tuning ,hogy vegyek egy "k" jelzésűt +hozzá 30-40ezerért egy alaplapot mikor ehhez a simához lehet venni alapot már 20 körül.
A vidikari meg jó még egy ideig az 5670 radeon megemelt órajellel !
Jővő hónapba még lehet berakok +4gb memóriát utána már csak a tápot fogom cserélni ! 😃

Egy jó alaplapon mulik az egész gép... hiába van Jó VGA meg jó proci...
láttam én már 2600k -t egy 15-20k alaplapba... sok értelme van... a gép agya... lelke...

+ ha jó az alaplapod... bármi van a géppel , benne lévő cuccoknak nem lessz baja...
0
0
0
0
gabi86 avatar
Jaja én is így gondolom ,hogy nem ér annyival többet a tuning ,hogy vegyek egy "k" jelzésűt +hozzá 30-40ezerért egy alaplapot mikor ehhez a simához lehet venni alapot már 20 körül.
A vidikari meg jó még egy ideig az 5670 radeon megemelt órajellel !
Jővő hónapba még lehet berakok +4gb memóriát utána már csak a tápot fogom cserélni ! 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát végül is ja. Mert ha már gyenge lesz nem fog sokat segíteni az a +1ghz
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Kmisi99 írta:
És miért nem akarsz tuningolni? Nemtudom mennyivel drágább de amikor már kezd kevés lenni örülnél annak a pár száz mhz nek

Mikor lesz kevés egy i5 2500 alapórajelen? nem ma az biztos és nem is holnap, mire oda kerül a sor, már nem is ebben a tokozásban fog gondolkodni.
Semmi értelme a "k"-nak szerintem, vegyen egy jó VGA-t, és akkor sokáig elég lesz.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
És miért nem akarsz tuningolni? Nemtudom mennyivel drágább de amikor már kezd kevés lenni örülnél annak a pár száz mhz nek
0
0
0
0
gabi86 avatar
Jaja és szerinted ez az összeállítás jó lesz ?
0
0
0
0
gabi86 avatar
Nem sima i5-2500 -as én nem akkarok tuningolni jó nekem így !😃
0
0
0
0
gabi86 avatar
Nem gond a ramok is csak 1333Mhzesek lesznek!
Amúgy a simát rendeltem meg + egy i5 2500 proci meg 2x2Gb
CL7 Hyper X Kingston ram remélem jó lesz !!😀

De még lehet rakok bele 2x2Gb ramot később!
0
0
0
0
gabi86 avatar
Hi asus alaplapból melyiket érdemes venni a sima betű nélkülit vagy a betűset konkrétan a P8H67 és a P8H67-V re gondolok ?
0
0
0
0
tibi a tibi avatar
Milyen alaplapot ajánlanátok a 2.0 ás gépembe, AM3 -as legyen és 10k körül😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Bocsánat, hogy nem a 80-150 ezer FT-os alaplapokat jelöltem meg 😆
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Ezek tipusjelzések, semmi fontos jelentőség, csak a felszereltség szerinti besorolás, asus általába a PRO és a DELUXE a legjobbak
0
0
0
0
gabi86 avatar
Sziasztok az asus alaplapoknál tudja valaki ,hogy mit jelentenek az alaplap után a betük PL:
M , I , DELUX , LE ,LX , V , M-PRO ?
0
0
0
0
foxbet avatar
Gta4vevo írta:
Nem csak néztem az elég erős és ezért gondolkodok rajta.
Szerintetek akkor ne cseréljem le az i3 2100-am i5 2500Kra vagy érdemes ha hosszú távra tervezem?
Majd ha már az i3 kevés lesz majd akkor egyenlőre az is elég bőven.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Nem csak néztem az elég erős és ezért gondolkodok rajta.
Szerintetek akkor ne cseréljem le az i3 2100-am i5 2500Kra vagy érdemes ha hosszú távra tervezem?
0
0
0
0
foxbet avatar
Gta4vevo írta:
játékokra kelleni fog bármikor is ekkora CPU?😃
Ja és a komolyabb programok pl programozásnál kihasználják vagy gyengébb is elég?
Amikor gyengébbre gondolok : intel i3 2100

Azért a core i5 2500K elég időt álló proci egy olyan 4 évig biztos nem kell cserélni procit.
Elég neki egy modellező program is amiben bonyolult tárgyakat modellezel. VAgy Adobe prmiere videó szerkesztésnél mikor videó tömörítés van akkor is kihasználja 100%-osan mert cpu gyorsitást használ. egy rokonom aki reklámcégnél dolgozik neki core i7 980x-van a gépébe azt is 100%-osan kihasználja az adobe premiere mikor a videó tömörítést használ.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Azt nemtom hogy a játékonak kell e de nem szabad a leg fullosabbat venni hisz elavul egy idő után nem fog semmit érni hiába brutál erős. meg sokmagos. Ott van pl régen a csúcskategóriát jelentő egykori 100k res intel p4 es procit egy pár évvel újabb sima egymagos 1,6Ghz es intel szarráverte. Néztem teszteket. És semmi extra gyorsítótár meg fsb semmi. Csak simán újabb technológia! szóval nem minden a full erő a fejlesztésekben van az igazai erő. Egy erős középkategória tökéletes
0
0
0
0
Cooley avatar
Gta4vevo írta:
Ja és a komolyabb programok pl programozásnál kihasználják vagy gyengébb is elég?

Komolyabb programok programozásnál? 😃 Ezt nem igazán értem. Én pl DevC++-t használok, ahhoz a régi P2-m is bőven sok. 😂 A fordító programja természetesen annál gyorsabb, minél komolyabb alatta a vas, de szerintem csak 1 szálat képes használni, szóval ott sincs óriási különbség gép és gép között. 😀 A kész program futtatásához kellő gép meg természetesen magán a programon múlik.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Amikor gyengébbre gondolok : intel i3 2100
0
0
0
0
foxbet avatar
Gta4vevo írta:
Mivel nem találtam ilyen témát ide írom:

Az alaplap függ-e azon hogy egy CPU-ból a maximumot ki tudom-e hozni?
És szerintetek egy h67m kitudja hajtani teljesen az intel i5 2500k processzort?
Ja és ha nem az is érdekelne mennyire tudná kihajtani?
Előre is köszi a válaszokat!😀

igen egy AMD 760G.sb710-es chipsettel többet tudsz kihozni mint egy nvidia nforece 630a chipsettel.
Ha nem akarod tuningolni akkor elég a h67,de ha akarod akkor p67 chipset kell. egyébként minek tuningolni úgy se tudod kihasználni.
Úgy hogy elviseli a turbó boot vagy core technologiát ami bele van építve. Bőven elég a h67 hisz ki se tudod használni nem hogy még tuningolni. max akkor kell a videó tömörítésre renderelésre használod olyan progikra ahol cpu gyorsítást használ.Bár szerintem elég nagy hülyeség a cpu-val gyorsitást használni video tömörítésre vagy egyébb energiaigényes dolgokra.A GPU-val jobb lenne 100x nagyobb teljesítmény van benne és ugyan ennyivel hamarabb végezne.pl.: e wpa2 15 számból álló kódot cpu gyorsítással feltörni 1 nap a GPU-val 1-2 óra is elég.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Mivel nem találtam ilyen témát ide írom:

Az alaplap függ-e azon hogy egy CPU-ból a maximumot ki tudom-e hozni?
És szerintetek egy h67m kitudja hajtani teljesen az intel i5 2500k processzort?
Ja és ha nem az is érdekelne mennyire tudná kihajtani?
Előre is köszi a válaszokat!😀
0
0
0
0
niteforce avatar
mert a H67-tel ki tudod hasznánli az iGpu-t, és tuningolhatatlanság szempontjából passzol a procihoz 😃😃
kb olyan mint egy nagyika olyan autót kap ami annyival tud menni amennyivel ő így menne 😃😃
0
0
0
0
gabi86 avatar
És egy sima i5 2400-as procihoz melyik alaplap tipus a jobb a H67 vagy a P67-es??
0
0
0
0
foxbet avatar
gabi86 írta:
És az mi?

A rendszer a terheléstől függően képes növelni a procimagok órajelét.ez számodra.
0
0
0
0
foxbet avatar
gabi86 írta:
Aha és szerintetek melyil a jobb:
Asus P8H67 vagy a Gigabyte GA PH67 DS3 B3

a 2 közül az Asus P8H67 a jobb mert támogatja a Intel® Turbo Boost Technology 2.0-t.
0
0
0
0
gabi86 avatar
Aha és szerintetek melyil a jobb:
Asus P8H67 vagy a Gigabyte GA PH67 DS3 B3
0
0
0
0
foxbet avatar
gabi86 írta:
Sziasztok tudtok ajánlani egy lga1155-ös alaplapot olyan17-23e közöt?

ASRock P67 PRO3-SE-B3 p67-es chipsette 22ezer Ft
0
0
0
0
gabi86 avatar
Sziasztok tudtok ajánlani egy lga1155-ös alaplapot olyan17-23e közöt?
0
0
0
0
axelfoly avatar
akkor nem ez lesz😕
akkor mondanál valami jó ramot ami jó hozzá a lehető legolcsobban.
0
0
0
0
axelfoly avatar
😆
akkor úgy kérdezem hogy ezt a ramot támogatja-e a lap?
Kingston Hyper-X 1600Mhz KHX1600C9AD3K2/4G
0
0
0
0
axelfoly avatar
köszi!😀végül én is megtaláltam
én úgy tudom gigabyte lapok szeretik a kingston ramokat.
ez igaz?
0
0
0
0
axelfoly avatar
Synda írta:
axelfoly írta:
Gigabyte GA-MA78LMT-S2
egy ilyen alaplapot vennék csak nem vagyok benne biztos hogy támogatja ezt a procit Phenom II X4 955 Black Edition Box
segítenétek?

Támogatja AM3-as lap.😀

na meg is találtam támogatási listába😀
0
0
0
0
axelfoly avatar
Gigabyte GA-MA78LMT-S2
egy ilyen alaplapot vennék csak nem vagyok benne biztos hogy támogatja ezt a procit Phenom II X4 955 Black Edition Box
segítenétek?
0
0
0
0
foxbet avatar
apetit1989 írta:
foxbet írta:
ECS alaplapok nem jók a Biostar,JandW,ABIT,foxcon, szintjén van legalul. MSI, Asus, ASRock, Gigabyte,Zotach alaplapokat éri megvenni a többi csak kezdő.

A Biostar lapok nem voltak olyan rosszak! A drágábbak lilák voltak, és jó kis deszkák voltak, nagyon korán alkalmazták már a sata portokat is.

az egy dolog hogy régen mi volt jo és mi nem de most-ról beszélünk.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció