Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bronson avatar
csinálj egy vga stress tesztet, lehet haldoklik...
0
0
0
0
GabZkp avatar
De viszont netezés közben is néha előfordul ez! 😀

Újrapasztáztuk az egész gépet!
0
0
0
0
GabZkp avatar
Sziasztok.

Lenne 1 problémám.

A gépem adatai:

Processzor: INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX
Memória: 2x4 gb DDR3 1600MHz
Videókártya: GIGABYTE GV-R687OC-1GD HD6870 1GB GDDR5 PCIE
Alaplap: GIGABYTE GA-P67A-D3-B3

Az egyik napról a másikra játszottam az Euro Truck SImulator 2-vel. Egyszer csak a kép összesett. Középen egy fekete csík és arrébb ment az egész kép. Mikor jatszottam a Watch Dogs-al vagy a Crysis 3-mal ( ezeket régen kijátszottam) valameddig jó volt aztán elromlott. Játék közben 70 fokos a GPU! De mikor a South Parkal játszottam vagy pedig a Spilnter Cell Black List-el akkor pedig jóvolt. VOlt hogy a South Parknál is előfordult egy 10 másodpercre aztán jóvolt. Nem értem igazából mikor filmet néztem sose volt ilyen problémám.

A Tápegségem CHIEFTEC CTG-500-80P szóval nem valami kókány. Eddig sose volt ilyen problémám a kamionos játéknál volt csak. Már újraraktuk 3-szor a gépet. Most vettem uj 1 TB-os Whincestert is. A ventillátorok pörögnek rendesen van is sok a gépben. Van megfigyelő programom is. Kipróbáltuk más kábellel más monitoron ott is előjött a hiba!
0
0
0
0
no avatar
Ki tudná hajtani 😀 Szerintem egy R7 250-et is kihajt
0
0
0
0
Muffon avatar
Sziasztok, az lenne a kérdésem, ha vennék egy Gts 450-es Vga-t a gépembe akkor az E8400-as procim kihajtná azt?
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Az után se.Meg pockoltem ugy se.
0
0
0
0
Puffin avatar
csenke: leállítás után sem?
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Belenyultam a videokártya ventilátoráb véletlen az egyik ujjamal és azota nem emgy az egyik.Mi lehet a gond?
0
0
0
0
norbli01 avatar
áhh, bocsánat, 750re gondoltam, igen
0
0
0
0
norbli01 avatar
wow szóval a gépem eléggé low, és ha fel újítanék? mert lassan az egészet részről-részre ki cserélném abban egy i5 lenne és egy GTX 750Ti 2 GB
0
0
0
0
winrar avatar
A mostani gépedhez egy FSP 350W is elég: [LINK]
0
0
0
0
norbli01 avatar
Értem, köszi, kezdésnek ez is megteszi, majd szólok ha sikerült! 😀 Viszont egy ajánlás jól jönne, mert a tápokhoz hülye vagyok 😜
0
0
0
0
winrar avatar
Akkor azt érdemes lecserélni valami minőségire.
0
0
0
0
norbli01 avatar
rá kerestem a modell számra, azt találtam hogy Akyga
0
0
0
0
norbli01 avatar
Melyiket mondjam? 😜 sok minden van az oldalán... 115v- 230v-, 4-10A 2-5A, 60Hz 50Hz
0
0
0
0
winrar avatar
Nézd meg, hogy mi van ráírva a táp oldalára. A watt nem számít sokat.
0
0
0
0
norbli01 avatar
Hát, különösebben semmit nem tudok róla, csak annyi hogy 500 watt, de korábban volt már egy másik gépben is használva (a videókártya) és ott is ugyan ez volt a baja, pedig ott 600 wattos volt a táp
0
0
0
0
norbli01 avatar
Heló, azért ide írok, mert ennél jobb topickot nem találtam erre a kérdésre. A következő videokártyával lenne problémám: ASUS Radeon R7 250, mégpedig az, hogy miközben játszok a videokártya egyszer csak le áll, nincs kép, a hang beakad, és még a ventillátora is megáll. Nem tudom hogy a táp a probléma-e mert azt kétlem van benne egy 500 wattos ezen kívül:
cpu: amd FX-4130 3.80Ghz
ram: 8gb
alaplap: ASRock 960GM-GS3 FX
0
0
0
0
Omis avatar
Okés.akkor ezért jelezte rosszul.köszi😃
0
0
0
0
winrar avatar
HD 7750 a kettő közül. Igen, 75W-ig (de azért arra figyelj, hogy amit megveszel, azon ne legyen tápcsatlakozó, mert akkor kérni fogja).
0
0
0
0
GabZkp avatar
GIGABYTE GV-R687OC-1GD HD6870 1GB GDDR5 PCIE
Ilyen videó kártyám van. Nem melegedik most lett minden kitakarítva és le pasztázva. MIkor játszok mondjuk a GTA-val (MTA) vagy Splinter Cell Black List (ultra grafika) vagy South Park ( az új) semmi baja netezek vagy filmet nézek stb nincs gond stabil minden. De mondjuk felraktam a Watch Dogs-ot és legelőször játszottam vele sokáig. Majd másnap megint és összeesik a kép a középen egy vastag fekete csik van aztán néha összevissza megy. Aztán Crysis 3 pedig megint csak ugyan ez de volt hogy avval is játszottam sokáig reggel.! (Kb 1 éve ezeket a játékokat ezen a gépen kijátszottam). Mi lehet a probléma??
Mikor bekapcoslom a gépet se a BIOS-nál se sehol nem rossz. Nem melegedik a gép sem.
Processzor: INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX
Memória: 2x4 gb DDR3 1600MHz
Videókártya: GIGABYTE GV-R687OC-1GD HD6870 1GB GDDR5 PCIE
Alaplap: GIGABYTE GA-P67A-D3-B3
Memóriát cserélem már másikra.
Igazából most vettem nem olyan rég kb pár napja egy Whincestert arra raktam fel a windows 8.1-et 😀
0
0
0
0
winrar avatar
Esetleg egy pasztázás is segíthet ( pl. Arctic MX-4 jó pár fokot javít).
0
0
0
0
Puffin avatar
Igen oda! Megvan a helye is abban a házban. Nálam is van egy alul ami fújja rá a hideg levegőt
0
0
0
0
Titan Killer avatar
piero86:A gépház aljára?
0
0
0
0
Puffin avatar
csenke: a VGA alá tegyél be egy ventilátort!
Az a Arctic Accelero S1 rev. 2 egy ezer éves hűtő, nem jó az újabb VGA-kra
0
0
0
0
cseszka avatar
A DC2 hütö elég kell h legyen oda.Próbáld meg levenni a hütöt,és kitakaritani,ujra pasztázni....az a kártya csak két hónapja van nálad,de lehet h már több mint egy éve összevan rakva,és állt a polcon...esetleg nm pontosak az érzékelök,amik a höfokot mérik.Tapintással nézd meg tényleg meleg e annyira.Ha valami 80-90C azt már észrelehet venni.
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Amióta feljebb tettem a hutést 70 százalékra játék kozben nem nagyon megy 80 fok fölé a dióda vram1-az 79 fokos vram 2- az pedig 69.
0
0
0
0
winrar avatar
Nem melegszik túl egyáltalán, csak lehetne hűvösebb. De az Asus R9 290-nek eleve szarul van megoldva a VRAM hűtése, így nem meglepő.
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Az mneyit segítene a videokártya tulmelegedésnél ha vennék hozzá külön hűtést?
Ezen gondolkodom:Arctic Accelero S1 rev. 2
0
0
0
0
Bronson avatar
de milyen tápod van hogy olyat akarsz amire nem kell külön tápcsati...?
0
0
0
0
Sipos G avatar
Omis: friss verzió van fönt a gpu-z-ből?
Ha nem akk frissíts 0.8.5-re
0
0
0
0
winrar avatar
Töltsd le a legfrissebbet: [LINK]
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Omis

Csak a 0.8.5-ös GPU-Z jelzi a win 10-et a többi még nem.
0
0
0
0
Omis avatar
A gpu-z a driver verziónál mért Win 8 ír?
Mikor már a 10 van fent
0
0
0
0
Puffin avatar
14arsenal14: az mennyiért van? A DDR5-össel többre mész
0
0
0
0
asdasdasd555 avatar
Milyen fajta asus? Nekem direct CU top 2-m van, játék közben max. 60 fok volt ameddig fel ment 40 fokban 50% ventin, de 35 körül szokott lenni. Biztos hogy nem normális az a 80 fok 😕
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
csenke Egyforma kártyánk van , nekem YouTub videonézés közben lett 74 fokos 40% ventilátor használat alatt.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Hát ha csak egy fél évig használnád akkor vegyed de csodát nem kell várni tőle.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Mennyiért? 9-10 ezret megér.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Ne DDR3-mas kártyát vegyél.
0
0
0
0
Puffin avatar
Szerintem az sok érte.
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Most mondjuk játék közben 79 fokos volt hogy feltetem 70 százalékra.
Attol nem lehet ez a melegedés hogy aki oszerakta a gépet az úgy rakta a proceszor hűtőt hogy nem oldalra tette a ventillátort ugy értem hogy hátulra a szellőzőhoz hanem rá a videokártya irányába.Igy a meleg levego a videokártyára megy.
Ettől lehet?
De most levettem az oldalát is így megint 3-4 fokkal jobb.
0
0
0
0
Graffiti2 avatar
Hát igen, a meleg idő sem a gépek hasznára válik 😃 De semmi képpen ne hagyd hogy maradjon az 80 fok!
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Elég sokat nyüsstölom 😀
Mondjuk most a nagy meleg gondolom azért is melegszik ennyire.
0
0
0
0
Graffiti2 avatar
csenke: Próbáld meg kitisztítani (nagyon óvatosan) ha eddig nem tetted. És pihentesd is egy idő után, ha sokat nyüstölöd (És szerintem sokat nyüstölöd 😃😉 addig is lehül.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció