Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
berki_zsolt avatar
HAverom valami myfonts-ról szokott szedni, ő ps-ezni szokott sokat... 😜
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
valaki tud ajánlani valami jól kinéző betűtípust?😆
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
arcsi966 írta:
Szevasztok nekem egy elég ritka kérdésem lenne!!!!

Na most nekem 2 db monitor müködik egy gépen és amikor mondjuk csak az eggyiken játszok akkor jól jönne hogy a másikat is tudjam valamire használni mondjuk vezérelni tudjam a windowst pl msn-zene csak ezzel az a gond hogy amikor játszok az egér meg a bill.az csak a játékot vezérli,és a msáik monitora csak akkor tudom áthuzni az egeret ha a windowsba vagyok . valami progi vagy gyors billentyü?
vagy esetleg azt megcsinálni hogy két egeret kötök a gépre és az eggyik egér az eggyik monitorra a másik a másik monitorra.😆 pls help

ATI videókártyád van. Gondolom akkor van ilyen Catalist Control Centered (CCC). Ha igen, akkor abban van egy olyan dolog, hogy HydraVision. Azon belül találsz olyat, hogy HidraGrid és Desktop Manager. Ezekkel próbálj bűvészkedni valamit, hátha sikerül.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
arcsi966 írta:

Na most nekem 2 db monitor müködik egy gépen és amikor mondjuk csak az eggyiken játszok akkor jól jönne hogy a másikat is tudjam valamire használni mondjuk vezérelni tudjam a windowst pl msn-zene csak ezzel az a gond hogy amikor játszok az egér meg a bill.az csak a játékot vezérli,és a msáik monitora csak akkor tudom áthuzni az egeret ha a windowsba vagyok . valami progi vagy gyors billentyü?
vagy esetleg azt megcsinálni hogy két egeret kötök a gépre és az eggyik egér az eggyik monitorra a másik a másik monitorra.😆 pls help

Azt hiszem hedzsooo nak két monitort is használ egyszerre ő hátha tudja mi a megoldás!
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Nem tudok segíteni ebben, de azt tudom, hogy a két egér nem megoldás. Ráköthetsz 18 db egeret is a gépre, akkor is csak egy kurzorod lesz.
Szerintem ezt nem lehet kivitelezni, de ne legyen igazam.
0
0
0
0
no avatar
Sehogy nem megy😞
Valakinek még ötlete esetleg?
0
0
0
0
zsolo avatar
próbáld meg 2 egérrel hátha jó lesz, más ötletem nincs:S
0
0
0
0
no avatar

0
0
0
0
Osynho avatar
Nem csak arról van szó, h tönkre megy-e a táp, hanem arról, h kinyírja-e magával a gépet... Hogy neked 3évet bírt ki hiba nélkül, az semmit se jelent. Mákod volt, illetve nem volt leterhelve. A túlfesz védelmen kívül egy normális táp feszültségei nem ingadoznak, még terhelés alatt sem (hdd-k előszeretettel sz@rnak be a jókis ingadozástól). Egy rendes táp le is adja, azt, ami rá van írva, anélkül, hogy elfüstölne.
A másik kérdés a hatásfok. Egy épkézláb táp min 80% hatásfokú, míg egy gagyibb akár 60 pár. Ki lehet számolni ez mekkora különbség hosszútávon... Arról nem is beszélve, hogy a rosszabb hatásfok miatt több hőt kell elvezetni -> nagyobb zaj. A magasabb hőmérséklet a gyengébb minőségű alkatrészekkel párosítva rövidebb élettartamot ígér, amivel ismét felvetődik a megöli a gépet / nem öli meg kérdés 😀
Ezek után érdemes elgondolkodni, hogy 5 ezerért Codegent/Mercuryt/Deert, vagy 8 ezerért pl FSP APN-t vesz az ember egy PC-be...
0
0
0
0
1c3t34 avatar
Köszönöm a választ! A 2 régebbi gépembe a codegenek 3-3 évet bírtak és most is működőképesek. A mostani mercury tápom elvileg fel van szerelve TC kontroll-lal és leégés elleni védelemmel. Kicsi vaktába vásároltam, mert hogy mi a TC kontroll, az bizony fogalmam sincs, a leégés ellenibe meg annyira bízok, hogy nem fogja letüzelni a gépem, bár gondolom ettől ez még simán lehetséges.
Azért mertem ezt megvenni, mert a korábbi 2 tápom is jól működött, ami ugyan olyan olcsó volt.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
ez szép csak nem mindegy hogy 100 codegenből 2 megy tönkre és ebből 0 teszi tönkre a gépet és 100 codegenből 20 megy hamar tönkre és ebből 10 teszi tönkre a gépet!
0
0
0
0
tibor560sec avatar
1c3t34 írta:
Sziasztok!
Ezt a topicot találtam a legalkalmasabbnak, így itt teszem fel a kérdésem:
Szóval azt nem tudom, hogy mi a látható különbség az olcsóbb, illetve a drágább kategóriájú tápok között. Nekem eddig 3 gépem volt, ebből 2-be codegen, a mostaniba pedig mercury táp ment/megy, tehát egyik sem valami csúcsmárka, sosem volt velük gondom, bár mivel más nem volt, ezért nem is nagyon tudom mással összehasonlítani.
Ha valaki el tudná magyarázni, azt megköszönném. 😀

Üdv
Ez az én véleményem , lehet sokan nem értenek velem egyet !
Szóval , ha van egy Codegen vagy Mercury tápegységed abszolút nem probléma lehet , hogy sokan fogják írni , hogy cseréld le mert sz@r vagy mert ha teszel hozzá ötezret pont kijön egy CHIEFTEC !
De itt az az igazság , hogy egyik tápegységgyártó sem fizeti ki a PC-d értékét , ha ne adj Isten tönkremegy a táp miatt az egész rendszer , legyen az a gyártó a Codegen , Mercury , Chieftec vagy az Enermax !
Úgyhogy ha valaki elmegy ,,tápot'' venni , azt veszi figyelembe , hogy mely márkáknak milyen az minősége,ára,stb...!
Ne gondold azt , hogy a tápok meghibásodási mutatója csak a Codegen felé billen ki...bizony vannak olyan Codegen tápegységek amik túléltek 3-4 évet is és vannak olyan Corsair tápok is amik csak egy szép nyári hónapot mentek !!!
Hasonlat körülbelül annyi , hogy mondjuk egy Suzuki Alto-ból átülsz egy Switbe : jobb , nagyobb , felszereltebb pofásabb és azt hiszed erősebb meg semmi baj nem érhet...és akkor jön a baj !
Szóval amikor ott vagy a pult előtt és kikérted a 400W Codegen meg a 400W Chieftec tápegységeket , hogy megszemlélhesd . És akkor elgondolkodsz , hogy 6 e Ft-t vagy 11 e Ft-t veszel tápegységet... !
Szóval a minőséget meg kell fizetni (CHIEFTEC) , még inkább (ENERMAX) , vagy ha csak az ár a fontos (CODEGEN) !
Az egész a tudatos vásárlásra épül : kell nekem ekkora teljesítmény?akkor ha ilyen drága tápom van baj nem érhet ugye?kifizetődik nekem ha ennyiért veszek tápot?ki fizeti ki nekem a rendszerem ha leégeti ez az olcsó táp?...a kérdések itt is végesek , mint bármely témában , a választás a mi kezünkben van !
Nem akarok kiábrándítani senkit a hitéből ! De sajnos azt a kort éljük , mikor jó szívvel adnak el minden sz@rt egykori minőségi nevek mögé bujtatva ! Járj nyitott szemmel tesó , akkor baj nem érhet ! 😆

Üdv.
Tibor
0
0
0
0
no avatar
ÉRtem köszönöm szépen hogy segítettetek. 😀

Köszi:
Way16
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
Way16 írta:
a memória sávszélessége is mindegy? Az is hasonló módon variálható mint a DDR 2 csere DDR3-ra 5-re videó kártyánál?

Pl ha a videókártya 64 bites és le akarom cserélni 128-asra vagy 256-osra az is mindegy?

Köszönöm.
way16

A lényeg az, hogy a VGA foglalata megegyezzen az alaplapéval, tehát, hogy be tudd dugni. Ez lehet PCIe (ez a gyakoribb) vagy AGP (manapság nem igazán használják) Ha bele tudod dugni, akkor mehet minden további nélkül. Mindegy, hogy 128 256 vagy 448 bites
0
0
0
0
1c3t34 avatar
Sziasztok!
Ezt a topicot találtam a legalkalmasabbnak, így itt teszem fel a kérdésem:
Szóval azt nem tudom, hogy mi a látható különbség az olcsóbb, illetve a drágább kategóriájú tápok között. Nekem eddig 3 gépem volt, ebből 2-be codegen, a mostaniba pedig mercury táp ment/megy, tehát egyik sem valami csúcsmárka, sosem volt velük gondom, bár mivel más nem volt, ezért nem is nagyon tudom mással összehasonlítani.
Ha valaki el tudná magyarázni, azt megköszönném. 😀
0
0
0
0
no avatar
a memória sávszélessége is mindegy? Az is hasonló módon variálható mint a DDR 2 csere DDR3-ra 5-re videó kártyánál?

Pl ha a videókártya 64 bites és le akarom cserélni 128-asra vagy 256-osra az is mindegy?

Köszönöm.
way16
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Igen, teljesen mind1, milyen vga-t raksz a gépbe. Ennek csak a pénztárca szabhat határt. 😃
NAgyon szívesen segítünk! 😉 HA máskor is van valami gondod, írj nyugodtan! 😀
0
0
0
0
no avatar
Értem akkor tök mindegy hogy ha most van egy DDR2-es Videókártyám és le akarom cserélni egy jobbra ami DDR5-ös.

Tehát akkor független tőle.

Köszönöm szépen a választ 😀
Üdv:
Way16
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Way16 írta:
Sziasztok!

DDR2-es memóriához lehet venni olyan videó kártyát ami DDR3-as vagy netán DDR5-ös?

vagy a videó kártyának is DDR2-esnek kell lennie?

Ennyit akartam csak kérdezni 😀

Köszönöm

Sziasztok
Way16

Hello!

A memóriáid típusa független a vga memóriáinak típusától! Tehát bármilyen memóriájú vga-t vehetsz a ramjaid mellé! 😉
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

DDR2-es memóriához lehet venni olyan videó kártyát ami DDR3-as vagy netán DDR5-ös?

vagy a videó kártyának is DDR2-esnek kell lennie?

Ennyit akartam csak kérdezni 😀

Köszönöm

Sziasztok
Way16
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
NEm álmodtál, AM3-as alaplapban is van olyan, amelyiken mindkét fajta slot van. Abba lehet vagy csak ddr2-est, vagy csak ddr3-ast rakni, de kettőt egyszerre nem...
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
madchief írta:
DDR3-as alaplapba megy DDR2-es RAM?

NEm! Csak a DDR3-as slotba megy be a ddr3-as ram!
0
0
0
0
madchief avatar
DDR3-as alaplapba megy DDR2-es RAM?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Hoppácska, nem is tudtam hogy létezik Deneb magos Athlon I, úgy tudtam hogy a Deneb magok csak a K10.5-ös architektúrától léteznek, akkor tényleg nem kamu, s amint látom ha kinyitod kapsz egy Phenom FX-5000et.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Feki1991 írta:
Quadgame94 írta:
nem tuttam hova irjam szal...ide irom, harvder aprón láttam, hogy egy gyerek az AMD X2 5000+ procijához oda irta hogy 4 magosítva, és 3,2ghz-n megy neki itt vana hirdetés [LINK]
ez most kamu vagy van ilyen?

Kamu, csak az AthlonII s Phenom II-esekben lehet nyitni magot s az Athlon-oknál L3-mas Cachet is, ezáltal lessz belőlük Phenom II.

Nem kamu! Ez a mag letiltás már az athon 1 nél kezdődött de csak már a végefelé!
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Quadgame94 írta:
nem tuttam hova irjam szal...ide irom, harvder aprón láttam, hogy egy gyerek az AMD X2 5000+ procijához oda irta hogy 4 magosítva, és 3,2ghz-n megy neki itt vana hirdetés [LINK]

Kamu, csak az AthlonII s Phenom II-esekben lehet nyitni magot s az Athlon-oknál L3-mas Cachet is, ezáltal lessz belőlük Phenom II.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
A PWM azt jelenti, hogy Pulse Width Modulation (Impulzus-szélesség moduláció). Ezt a technikát a hűtőknél használják és konkrétan a hűtőkbe van beépítve is. A lényege, hogy a fordulatszámot nem a feszültség növelésével vagy csökkentésével szabályozzák, hanem 1-esek és 0-k különböző hosszúságú idejének (a kitöltési tényező) változtatásával. Ez azért jó, mert ilyenkor a ventillátor fordulatszáma nem ugrásszerűen nő meg, hanem lágyan. Így kisebb rá az esély, hogy a mechanikai hatások miatt (kopás) idővel hangosab lesz a venti, viszont alapjában véve pár dB-el (max 1-2dB) hangosabb lesz. Emellett még könnyebben is szabályozható és pl a BIOS is bele tud szólni túlmelegedés esetén a venti szabályozásába.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
nyaloka írta:
Kingston ram mellé lehet venni OCZ vagy Corsair ramot?

Lehet venni, de akkor nagyon oda kell figyelni a vásárlásnál hogy a freki az időzítés s a fesz megeggyezzen, de még így is lehet hogy nem fognak működni Dual/Triple Channel-ben.
0
0
0
0
no avatar
Kingston ram mellé lehet venni OCZ vagy Corsair ramot?
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
[LINK]

A két kértya memória mérete nem adódik össze. A teljesítménye sem les 100%-ban jobb, alaplaptól, és kártyáktól, valamint illesztőprogramtól függ, hogy mennyi fps-t hoz az új kártya.
Bár nincs félnivaló, ma már nagyon jól támogatják a játékok a többkártyás rendszereket, az AMD elég szépen dobálja kifelé a Catalyst frisítéseket..
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy mit jelent a PWM rövidítés? Hogyan működik a CrossFire mód? Összeadódnak a videókártya paraméterei? Milyen oprendszer hány bites verziója alatt működik ez a lehetőség? Milyen kártyák alkalmasak összekapcsolásra?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Kmisi99 írta:
Tudtok valami képernyőrögzítő programot ajánlani? Nem fraps! Windows képernyő rögzítésre kell!

Én a BB FlashBack-et ajánlanám.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Tudtok valami képernyőrögzítő programot ajánlani? Nem fraps! Windows képernyő rögzítésre kell!
0
0
0
0
no avatar
sziasztok az lenne a kérdésem hogy például van 2x1 kingston 2gb ramom és venni akarok még hozzá akkor vehetek más márkájú ramot? például apacert
0
0
0
0
thug85 avatar
TripplaXXX2 írta:
Heló!
Utoljára kérdezem meg esküszöm csak légyszi mondjátok el szájbarágósan mert tényleg nem értek ehez.
Szóval úgy kezdődött hogy bementem a helyi infós boltba és megkérdeztem hogy mennyibe kerül a HDMI-DVI kábel mert összeszerettem volna kötni a tv-t és gépet.
Megmondta.
Utána viszont mondta hogy az már egy elavult megoldás és akkor mondta hogy A MÉDIABOX az új megoldás.
Na mondanám a kérdéseim:
1.:A MÉDIABOX-ra lehet felvenni műsort ha nem mindig tv-s meg ilyesmi?
2.:A médiaboxba lehet betenni dvd-t és megnézni?
3.:Hogy lehet a médiaboxra letölteni?
4.:Valaki tud belinkelni olyan oldalt ahol megmutatják hogy mit is tud ez?
5.:És kinek ajánjátok a Médiaboxot.
Na ezeket szeretném megtudni.
Légyszives válaszoljatok.
Utoljára kérdezem meg csak nagyon fontos lenne.

Akkor én csak azt kérdezem tőled, hogy ezt miért nem attól kérdezed, aki ajánlotta neked a médiaboxot?! Itt kérdezősködsz, holott ha valaki értene hozzá, már rég válaszolt volna! Kérdezd meg azt az infóst, ettől kézenfekvőbb megoldás nincs is!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok!
Úgy tudom hogy léteznek olyan alaplapok amik képesek szabályozni a processzorkihasználtság függvényében a hűtőventilátor forgását, ezáltal halkabb a működést eredményeznek. Pontosan milyen típusúak ezek az alaplapok, hűtők? Hol tudok ennek utánanézni?

Tudsz venni külön ventilátor szabályzót is! Ott kedvedre tekergetheted hogy milyen gyorsan forogjon
0
0
0
0
cseszka avatar
Minden olyan alaplap és hütö ameik 4pines,tudja szabályozni a fordulatot.Tehát ha 4 szál vékony kábel jön le a hütötöl az alaplaphoz akkor az a 4pines hütö.Viszont ehhez olyan alaplap kell amin 4kis tüvel van szerelve a cpu cooler csatlakozás.A mai modern alaplapok már mind 4 pinel rendelkeznek,és a processzoral kapott box coolerek is 4inesek,max csak a biosban kell beállitani,h ne max fordulatonn dolgozzon hanem hömérséklet fügvényében vátozzon a fordulat.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok!
Úgy tudom hogy léteznek olyan alaplapok amik képesek szabályozni a processzorkihasználtság függvényében a hűtőventilátor forgását, ezáltal halkabb a működést eredményeznek. Pontosan milyen típusúak ezek az alaplapok, hűtők? Hol tudok ennek utánanézni?
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
En eddig csak errol a MEDIABOX-rol tudtam, digitalis adasok vetelehez kell:
[LINK]
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
Heló!
Utoljára kérdezem meg esküszöm csak légyszi mondjátok el szájbarágósan mert tényleg nem értek ehez.
Szóval úgy kezdődött hogy bementem a helyi infós boltba és megkérdeztem hogy mennyibe kerül a HDMI-DVI kábel mert összeszerettem volna kötni a tv-t és gépet.
Megmondta.
Utána viszont mondta hogy az már egy elavult megoldás és akkor mondta hogy A MÉDIABOX az új megoldás.
Na mondanám a kérdéseim:
1.:A MÉDIABOX-ra lehet felvenni műsort ha nem mindig tv-s meg ilyesmi?
2.:A médiaboxba lehet betenni dvd-t és megnézni?
3.:Hogy lehet a médiaboxra letölteni?
4.:Valaki tud belinkelni olyan oldalt ahol megmutatják hogy mit is tud ez?
5.:És kinek ajánjátok a Médiaboxot.
Na ezeket szeretném megtudni.
Légyszives válaszoljatok.
Utoljára kérdezem meg csak nagyon fontos lenne.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Bármilyen PCi-Express-szes alaplapba belemegy minden fajta PCI-Express-szes vga!
A memória típusa és mérete nem számít!
0
0
0
0
reqwiem avatar
Az lenne a kérdésem hogy ebbe az alaplapba:Gigabyte G31M-ES2L
belemenne-e egy GDDR5-ös vga??
0
0
0
0
Trj Pain avatar
Rendesen bennt vannak a slotokban a memóriák. Lehet hagyom az egészet.😞 Köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
És azt megnézted, hogy a mamóriáid helyesen vannak beletéve a slotokba? Mindkettőt a channel 1-be vagy 2-be?
0
0
0
0
Trj Pain avatar
ea-st-ar Thx a választ! A BIOS frissítést nem merem beválalni, vinyóval tegnap csináltam egy szektorellenőrzést mert a t. mentesítésben nem jelent meg jelen esetben a C meghajtó, de már rendbejött. Amit ajánlottak limitelést már próbáltam. Nincs külső vinyóm stb.
Még vmi ötlet?
0
0
0
0
kakas avatar
laci503 írta:
és a Corsair Dominator nem jó? vagy az OCZ azoknál is jobb?

Az is megfelel a célnak,csak feltétlen legyen rajta borda!
0
0
0
0
laci503 avatar
és a Corsair Dominator nem jó? vagy az OCZ azoknál is jobb?
0
0
0
0
kakas avatar
laci503 írta:
valaki tud ajánlani valami tuning ramot? (DDR2)

OCZ fele keresd a fényt,lehetőleg passzív hűtőbordával legyen ellátva!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció