Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Zoli73 avatar
A sata 3 ra rá tudod csatlakoztatni a sata 2-es hdd-ket de nem lesznek gyorsabbak azt az usb-s dolgot meg nemtom!😀
0
0
0
0
pakai93 avatar
nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy ha veszek egy alaplapot (AsRock 870 Extreme 3) leirása alapján [url]http://www.asrock.com/mb/overview.hu.asp?Model=870%20Extreme3&cat=Specifications[/url]
van benne 5db sata3-as csatlakozó... mivel nekem sata2-es vinyóim vannak, ezekre a sata3-as csatikra is rá tudom kötni őket? és még gyorsabbak is lesznek? vagy ezt nem értem h van... 😕 meg még ezt nem értem: "3 x USB 2.0 headers (support 6 USB 2.0 ports)"
most ez h is van?
0
0
0
0
Ferrari avatar
Mind1 akkor, találtam neten vmit, csak jó lesz 😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ferrari írta:
Kmisi99 írta:
Ferrari írta:
Algoritmusokhoz ért vki? ha igen akkor ahhoz kérnék egy kis segítséget. Olyan algoritmust kell írnom ami minden nap kiírja a dátumot.
Csak a folyamatábra kell hozzá 😃

lol haverom kegyetlenül vágja és pont nemsoká jön nekem segíteni madj megkérdezem tőle!

Oké, kösz, ha lesz vmi szólj, mert holnapra kell 😆

Hát holnapig nem tudja😕 Még ő is elgondolkozott rajta de azért az is igaz hogy még csak kb 1 hónapja tudja de már profi benne😆
0
0
0
0
Ferrari avatar
Kmisi99 írta:
Ferrari írta:
Algoritmusokhoz ért vki? ha igen akkor ahhoz kérnék egy kis segítséget. Olyan algoritmust kell írnom ami minden nap kiírja a dátumot.

lol haverom kegyetlenül vágja és pont nemsoká jön nekem segíteni madj megkérdezem tőle!

Oké, kösz, ha lesz vmi szólj, mert holnapra kell 😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ferrari írta:

0
0
0
0
Ferrari avatar
0
0
0
0
laller88 avatar
Kmisi99 írta:
zenénél nem is szólnak általában! Csak 5.1 es játéknál/filmnél szól mind! Ja és érdemes megnézni a beállításokat mert lehet hogy csak sztereóra van állítva!

beállításnál volt a probléma, és köszönöm a segítséged!

csak kár a hogy a zenénél 2.1 ben szól, kellene egy erősítő...persze meg házilag épített hangfalak...

tényleg még egyszer köszöntem a segítséget!😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
zenénél nem is szólnak általában! Csak 5.1 es játéknál/filmnél szól mind! Ja és érdemes megnézni a beállításokat mert lehet hogy csak sztereóra van állítva!
0
0
0
0
laller88 avatar
mivel az asztali dvd lejátszóm megadtam magát valamiért....az 5.1-es hangfal szettet átraktam a számítógépre.
mért nem szól az összes hangfalam?
alaplapi 7.1 dd hangkártya van.
lehet rosszul dugtam össze, de csak 3 dugója van(fekete,zöld, narancs sárga)
?
köszöntem előre is a segítséget!
0
0
0
0
Ferrari avatar
Próbáld ki és akkor majd meglátod^^
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
csak azért kérdeztem mert össze fogom kötni a gépet és a tv-t és 1440X900-as felbontást fogok kapni sztetek akkor milyen lesz?
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
A régihez képest az is nagyon szép volt..... 😂

De a full hd-s lomok nagyon szépek rajta. 😎
0
0
0
0
Feki1991 avatar
berki_zsolt írta:
Én 106 cm-es tv-n olyan szép képet kapok akkor is, amikor mozis felvételt nézek, hogy majd' elélvezek...😆😆

Akkor ezekszerint elég kicsi az igényed... 😜 😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
TripplaXXX2 írta:
Azt szeretném kérdezni hogy egy 94CM-es televízión szép az 1440X900-as felbontás?

Türhető még!
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
jó de ezzel nem válaszoltál a kérdésemre
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Én 106 cm-es tv-n olyan szép képet kapok akkor is, amikor mozis felvételt nézek, hogy majd' elélvezek...😆😆
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
Azt szeretném kérdezni hogy egy 94CM-es televízión szép az 1440X900-as felbontás?
0
0
0
0
almos avatar
Holnap esetelg készitek egy képet és úgy okosabbak leszünk 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Nemhiszem 😀 Vagy voltage, vagy PWM a ventivezérlés.
0
0
0
0
almos avatar
Hát én nem találtom ott semmilyen PWM-et...esetleg más név alatt lehet?!
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát igen, a feszültség csökkenésével csökken a fordulat. Nincs ebben semmi meglepő 😉 Viszont a PWM vezérlés jobb módszer, én arra állítanám.
0
0
0
0
almos avatar
Nah akkor szétnézek 😀 Pár perc és jövök az infókkal 😃

Nah sikerül a szabályzás 😃
Még egy kérdés: van egy lehetőség,hogy mennyi feszt adjak a ventinek,alapból 5V-n van,de 4 és 6 között van minden lehetőség. Ezen állitsak valamit,vagy mi történik a állitok rajta?

Nah ezt is megoldottam,minél lejjebb veszem a feszt,annál lejjebb megy a fordulat is,most sikerült elérnem,hogy 1000 alatt maradjon 950körül és igy alapon 35-36fokos a maghőmérséklet,ha pedig melegszik,úgy növeli a sebességet és újra hűti 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Állítsd be biosban 😀 Elvieg pwm-es a coolered.
0
0
0
0
almos avatar
Fene se tudja 😆 Azt tudom,hogy 2000-ren megy akármennyire terhelem a processzort,igy elég hangos. Jó lenne legalább felire visszavenni,mikor nem csinálok semmit se,igyis 30-32fokos csak a CPU...
0
0
0
0
Osynho avatar
Az alaplapnak szabályoznia kellene. Biosban mi van beállítva?
0
0
0
0
almos avatar
Valaki tudja,hogy tudnám szabályozni a ventilátor fordulatszámát a processzoromon,egy CM Hyper 212-m van. Valami programmal?
0
0
0
0
no avatar
Persze !veszel egy hangkártyát..😆😆
0
0
0
0
no avatar
Helló mindenkinek!
Nem tom ezt a problémát a hardver, vagy a szoftver témába írjam-e, de itt megpróbálom. A kérdés egyszerű:
meg lehet-e azt oldani hogy a játék hangja a hangfalból jöjjön, de közben tudjak headsettel skype-on beszélgetni? Tehát külön hangeszközön hallgatni a különböző programok hangját.

Előre is köszönöm ha egy nálam ebben jártasabb ember segédkezne 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Nem egészen 😀 Az általad ajánlott E7500 valóban 45nm-es, de az E6300 1,86ghz még a régebbi 65nm-es verzió. Előbbi feleslegesen drága egy E5000-eshez képest (gyakorlatilag 4 magos amd-t kapni annyiért), utóbbi pedig már gyengének számít, nehéz beszerezni és nem is olcsó. Azért ajánlottam a kisebb Wolfokat, mert magas szorzójuk miatt könnyebben tuningolhatóak, olcsóbb lappal és 800-as memóriával is. Ezen kívül olcsók is, amellett, hogy tuningolva szép teljesítményre képesek.
Pentium Dual Core-t írtam, mivel ez a nevük 😀 Simán Dual Core valóban nem létezik. 😀
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
Osynho írta:
Az én hsz-emet is láttad? 😕

Osynho
Ugyanazt mondtad mint én. 😀
A kér proci amit mondtam, az mindkettő Dual Core (kétmagos), mindkettő 45nm-es technológiával készült, és mindkettőnek Wolfdale architektúrája van.
Olyan processzormárkanév, hogy DualCore, nem létezik. Ez csak a megnevezése a kétmagos technológiának.
Általában DualCore-nak nevezik az Intel Core Duo Lxxxx, Txxxx, Uxxxx és az Intel Core 2 Duo Exxxx szériákat. Ezek többsége (nem mind) kétmagosak (DualCore) és HyperThreading mentesek. Tehát 2 mag és midnegyikhez egy szál, vagyis összesen 2 szál.
Szóval voltaképp ugyanazt mondjuk. 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Az én hsz-emet is láttad? 😕
0
0
0
0
kisteker avatar
ea-st-ar írta:
kisteker írta:
ea-st-ar írta:
Hello!

Itt egy: ASUS P5QLD PRO olyan 16-17000 Ft között mozog.
4db DDR2-es DIMM 667-800-1066MHz, 1db 16xPCIe, 2db 1x PCIe, és támogatja a procidat is.

A te processzorod 1 magos és két szálas. A processzornak vannak különböző részei: ALU, regiszterek, FPU, stb... Az 1 magos procinál ezekből mindegyikből van X darab(ALUból 3-4 FPU ból 2-3 regiszterből pedig egy csomó). Ha kétmagos volna akkor dupla annyi volna mindegyikből. Durva közelítéssel ez a különbség az 1 és kétmagos között.

Köszönöm a gyors választ!

Asszem ilyenem lesz, mert akkor durva RAMom lehet... Am szimpla csatornán is tud működni vele mind a négy foglalat? Mert akk lenne bele 4,5 GB ramom. Amúgy csak 3 😀. És ezen kívül szeretnék még egy procit is jövőre. Úgy 70 rongyot tudok szakítani a gépre, abból húsz az alaplap,
15 pedig egy 500 GB-s háttértár lesz, tehát ha nem baj, tudnál nézni nekem egy procit is? Köszi előre is! Pls max 25 ezer legyen az ára, ha megoldható.

Igen szimpla csatornán is tud működni, viszont az gyengébb sávszélességet (nem frekvenciában való eltérést) jelent.
Processzornak ami ebben az átkategóriában van, annak szerintem jó az:
Intel Core 2 Duo E6300 1,86GHz 25000.- A gond ezzel, hogy az intel honlapjára az van írva, hogy már nem nagyon gyártják. Azt nem tudom megmondani, hogy ha jövőre veszel (nem tudom mikor), hogy hazai boltokban lesz-e ilyen. Ez attól is függ, hogy még mennyi ilyen van raktáron.
A másik pedig:
Intel Core 2 Duo E7500 2,93GHz 26000-28000.- Erre azt írták, hogy még gyártják. Viszont, talán ha vársz még egy kicsit - elvégre jövöre fogod venni csak - akkor lehet lejjebb megy az ára egy vagy két ezressel.

Köszi. Akkor utánanézek a dolgoknak, és várok.
0
0
0
0
Osynho avatar
A ASUS P5QLD PRO támogatja a Wolfdale magos Pentium Dual Core-okat is. Ezek olcsóbbak és gyorsabbak a 65nm-es, "öreg" Core2eseknél.
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
kisteker írta:
ea-st-ar írta:
Hello!

4db DDR2-es DIMM 667-800-1066MHz, 1db 16xPCIe, 2db 1x PCIe, és támogatja a procidat is.

A te processzorod 1 magos és két szálas. A processzornak vannak különböző részei: ALU, regiszterek, FPU, stb... Az 1 magos procinál ezekből mindegyikből van X darab(ALUból 3-4 FPU ból 2-3 regiszterből pedig egy csomó). Ha kétmagos volna akkor dupla annyi volna mindegyikből. Durva közelítéssel ez a különbség az 1 és kétmagos között.

Asszem ilyenem lesz, mert akkor durva RAMom lehet... Am szimpla csatornán is tud működni vele mind a négy foglalat? Mert akk lenne bele 4,5 GB ramom. Amúgy csak 3 😀. És ezen kívül szeretnék még egy procit is jövőre. Úgy 70 rongyot tudok szakítani a gépre, abból húsz az alaplap,
15 pedig egy 500 GB-s háttértár lesz, tehát ha nem baj, tudnál nézni nekem egy procit is? Köszi előre is! Pls max 25 ezer legyen az ára, ha megoldható.

Igen szimpla csatornán is tud működni, viszont az gyengébb sávszélességet (nem frekvenciában való eltérést) jelent.
Processzornak ami ebben az átkategóriában van, annak szerintem jó az:
Intel Core 2 Duo E6300 2,86GHz 25000.- A gond ezzel, hogy az intel honlapjára az van írva, hogy már nem nagyon gyártják. Azt nem tudom megmondani, hogy ha jövőre veszel (nem tudom mikor), hogy hazai boltokban lesz-e ilyen. Ez attól is függ, hogy még mennyi ilyen van raktáron.
A másik pedig:
Intel Core 2 Duo E7500 2,93GHz 26000-28000.- Erre azt írták, hogy még gyártják. Viszont, talán ha vársz még egy kicsit - elvégre jövöre fogod venni csak - akkor lehet lejjebb megy az ára egy vagy két ezressel.
0
0
0
0
no avatar
Ferrari írta:
CRT monitor? Mert ha az akkor lehet h az a baja h már régi és "be kell melegednie". Nekem is volt hasonló bajom egy régi crt monitorral 😆

Nem, ez egy 17"-os LCD-monitor.Nem tudom mi lehet a baja 😞
0
0
0
0
kisteker avatar
ea-st-ar írta:
Hello!

0
0
0
0
Ferrari avatar
CRT monitor? Mert ha az akkor lehet h az a baja h már régi és "be kell melegednie". Nekem is volt hasonló bajom egy régi crt monitorral 😆
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.Az lenne a problémám hogy a gép bekapcsolása után csak 2-3 perc múlva kapcsol be a monitor.Nem tudom mi lehet a baj és elléggé idegesít 😕.Légyszi segítsetek.
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
Hello!

0
0
0
0
kisteker avatar
SZiasztok!

Új alaplapot szeretnék venni DDR2-es RAM foglalattal és 800Mhz-s futtatással. Jó az 1066 Mhz is.

És mégegy dolog. MI a prociknál a mag kifejezés? (1 magos a procim asszem)

A gépem

A gép neve: Terra
Processzor: Intel Pentium 4 531 (3Ghz)
Memória: 2 db 1 GB (800Mhz de az alaplap visszaszabályoz 533-ra)
Videókártya: ATI Radeon HD 5670 (1GB DDR5-ös RAM és full dx 11 es támogatás)
DirectX-verzió: DirectX 9
Op. rendszer: Windows XP
Alaplap: ASUS P5VD2-MX
Merevlemez: SAMSUNG HD080HJ
Hangkártya: ATI High Definition Audio Device SoundMAX Integrated Digital HD Audio
Optikai meghajtó: TSSTcorp DVD-ROM SH-D162C
Ház: Terra Tower P4
Monitor: LG LCD 19" MonitorTV (HD Ready)
Billentyűzet: Slim Keyboard
Egér: A-Tech 2X
0
0
0
0
Adam996 avatar
lehet 1 kérdésem lehet h naon hü**e kérdés sőt tuti de azért meg kérdezem van olyan h shader 5 ?? vagy 4 a legnagyobb ??
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
sanisti írta:
Helló mindenki. Én azt szeretném kérdezni hogy lehetne megoldani azt , hogy a gépem sleep mód an is töltsön pl. torrenet. Asus P5Q SE/r alplapom van win7 32bit. A biosban hiába állítom be az s3 módot nem tölt. MIndenki segítségét köszönöm.

Nem lehet. Én is próbáltam, de nem lehet. :/ Egyrészt torrentezés közben a proci dolgozik, ami azt jelenti, hogy hűteni kell, másrészt, ha működik a proci, akkor annak áram is kell, amitől meg a tápnak kell működni, vagyis a tépventi is forog. Nem szólván arról, hogy a vinyónak is működnie kell. A lényeg, hogy nem mehet.
Engem a hangja zavart, mert esténként nem tudtam tőle elaludni. Azt csináltam, hogy kiszedtem, hogy ne kérjen jelszót Windows loginnál és beállítottam a klienst, hogy a windows indulásával együtt az is induljon el. Utána BIOSban beállítottam egy késői (hajnali) időpontot a gépnek, amikor már biztosan alszok és nem zavar ha megy a gép, hogy kapcsoljon be magától.
Innentől már egyáltalán nem zavart, és reggelente gyorsan rá tudtam nézni, hogy hogyan áll a letöltés.
0
0
0
0
no avatar
Helló mindenki. Én azt szeretném kérdezni hogy lehetne megoldani azt , hogy a gépem sleep mód an is töltsön pl. torrenet. Asus P5Q SE/r alplapom van win7 32bit. A biosban hiába állítom be az s3 módot nem tölt. MIndenki segítségét köszönöm.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
az miért van hogy ha be van kapcsólva a gép alaphelyzetbe h semmit nem csinálok rajta vibrál a képernyő akkor is ha játszok vagy netezek? ki mozdúlva nem lehet a VGA mert ki is vettem és meg is tisztíótottam, előre is köszi a válaszokat😀
0
0
0
0
forestgreen avatar
én úgy tudom (cáfoljon meg valaki, ha nincs igazam)

A set top box:
A digitális, kábeles, műholdas TV szolgáltatások dekódolását és analóg jellé alakítását végzi. (műholdvevő)

Média box:
Ez pedig egy univerzális médialejátszó
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
mi a külömbség a set top box és a média box között?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció