Milyen alaplapot vegyek?

Szerző: dave500, 2009. May 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gabi86 avatar
Rájöttem a turbo key világitott de azt se tudom hogy mi rajta
amúgy még most se indul az alaplap! 😢
0
0
0
0
Devis avatar
semmit nem jelent. nekem led helyett egy asus felirat világít kéken ha áram alatt van, és pirosan ha működik a gép 😀
0
0
0
0
gabi86 avatar
Hali tudja valaki hogy az asus alaplapnál mi az a kis led amin ek O2LED2 a neve? És az baj hogy pirosan világít ?
0
0
0
0
zsolti1515 avatar
Nekem is ASRock lapom van és semmi bajom nemvolt ezidáig ! 😀
0
0
0
0
Zergi0 avatar
Hát nem tom az 5 évvel ezelőtti Asrockok sztem jók voltak mivel a régi gépemben is az volt és 5 évig simán működött sőt még most is működik csak már ideje volt váltani 😀 . Szal ami 5 évnél tovább bírja meghibásodás nélkül az sztem nem szar . Pár USB csatlakozót szétvertem rajta de az az én hibám + meg vok nélkülük hisz ott van hátul még pár .
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
az Asrock lapok tényleg szarok aki olyat vesz az nem normális annyian panaszkodtak már rá
0
0
0
0
wdavid avatar
nekem is van kettő mégse használom 😃 szerintem elég a X16os slot 😃 SLIm vagy CFem úgysem lesz 😃
0
0
0
0
Zergi0 avatar
Engem azért érdekelne hogy azért ha már 4 van belőle ne legyen felesleges . + van még 2 sima PCI foglalat is amivel nem tok mit kezdeni .
0
0
0
0
wdavid avatar
más méret más sebesség 😃

https://blog.savel.org/stuff/20050601.gif

az X1es slothoz is van videókártya, bár én még nem találkoztam olyannal 😃
0
0
0
0
Zergi0 avatar
Mi a különbség a PCI Express x16 és a PCI Express x1 között és ha 1 PCI Express x16 os foglalatomban a VGA van a többi 4 PCI Express x1 foglalattal mit tudok kezdeni ? .
0
0
0
0
NagyZ avatar
cseszka írta:
NagyZ írta:
ASROCK N68-VS3 UCC/BULK alaplap milyen vidi karikat támogat ?
Vagyis a Zotac GT240 512MB DDR5 AMP EDITION vidi kari jó lenne bele ?

Ja,pcie kari és a laponn is olyan foglalat van,gond nélkül belemegy.

Oks, köszi.
0
0
0
0
cseszka avatar
NagyZ írta:

Ja,pcie kari és a laponn is olyan foglalat van,gond nélkül belemegy.
0
0
0
0
NagyZ avatar
0
0
0
0
gabi86 avatar
Vagy a P8H67 es is jó szerintem
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Ilyet géphez milyen alaplapot ajánlotok?

Intel Core i3-2120 3.3GHz Box
Kingston DDR3 1333MHz 4GB Kit CL9 KVR1333D3N9K2/4G
Sapphire HD5830 1GB GDDR5 Xtreme 11169-08-20G
2 x WD Caviar Blue 500GB WD5000AAKX
Chieftec A-80 CTG-500-80PB 500W Active PFC
Cooler Master Elite 430 Black RC-430-KWN1-GP
LG GH22NS50 20x DVD-RW Fekete
ASUS P8P67 LE 25K körül.A processzorból felesleges olyat venni.Inkább a 2100-as.Mert csak 2-3% al erősebb a 2120.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Ilyet géphez milyen alaplapot ajánlotok?

Intel Core i3-2120 3.3GHz Box
Kingston DDR3 1333MHz 4GB Kit CL9 KVR1333D3N9K2/4G
Sapphire HD5830 1GB GDDR5 Xtreme 11169-08-20G
2 x WD Caviar Blue 500GB WD5000AAKX
Chieftec A-80 CTG-500-80PB 500W Active PFC
Cooler Master Elite 430 Black RC-430-KWN1-GP
LG GH22NS50 20x DVD-RW Fekete
0
0
0
0
almos avatar
Talmacsi írta:
almos írta:
Talmacsi írta:
helló most néztem egy lapot ez viszi az 1600MHz-s ramokat[LINK]

Igen.
köszi a választ már csak gép házat kell neki találnom

Thermaltake MSI Commander,Cooler Master Elite 430,HAF 911 Plus én ezeket ajánlom 😀
0
0
0
0
DeXHerO avatar
almos írta:
Talmacsi írta:

Igen.
köszi a választ már csak gép házat kell neki találnom
0
0
0
0
almos avatar
Talmacsi írta:

Igen.
0
0
0
0
DeXHerO avatar
0
0
0
0
gabi86 avatar
Hali ha az alaplapon van 6 Gb/s SATA csatlakozó akkor abba érdemes dugni a merevlemezt ?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Jobb lene, ha befejeznétek az óvodát!
0
0
0
0
aaron_ avatar
Synda írta:
aaron_ írta:
Synda írta:
aaron_ írta:
Synda írta:
aaron_ írta:
Synda írta:
toti96 írta:
Hali.Bocsi h ide írom de nem találtam hozzá megfelelől nevű topicot ahova írnám.Azt szeretném megkérdezni hogy gigabyte GA-81945P-G-RH-alaplapba milyen procikat lehetne belerakni?Köszi😀

775-re nincs értelme építkezni.
Válts foglalatot,1155 vagy Amd,Am3+ 😉

Spoiler!
Vegyetek sok Asrock lapot,aztán majd megy a pislogás ha fél éven belül tönkremegy...😂

Spoiler!
Szánalmas! Idegesítőek a tudatlan emberek, legalább vennéd a fáradságot, hogy utánanézz!

Addig állj fél lábon,amíg nem kezd normális alaplapokat gyártani az Asrock...
Elárulom előbb amputálják amin álltál 😂

Ha szar lapokat gyártana, és hirtelen NASA minőségűre váltana Te észrevennéd? nem hiszem... ugyan úgy szarnak tartanád mint ahogy most is

Épp ez az,hogy nem látom a változást,most is ugyanolyan hulladék mint régen,csak az emberek hülyébbek az Asrock maradt a régi...😂

Azért mert van 3Db 60k+-os lapjuk,szerinted már minőségi cuccokat gyárt?
Nem is írok,ha valakit idézhetek "olyan mintha egy faékkel beszélgetnék" 😆

Pont erről beszélek, hogy Te nem látod a változást...

Ha még ennél is nagyobb szintű minőségbeli változás lett volna azt SE vetted volna észre.

Faék mióta tudja mi a jó?

Najó most már tényleg elég volt, hülyeség volt megszegnem az egyik legfontosabb szabályt: "Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."

Sajnos csak hajtogatod a magadét, de semmilyen értelmes dologgal nem tudod igazolni.
0
0
0
0
aaron_ avatar
Synda írta:
aaron_ írta:
Synda írta:
aaron_ írta:
Synda írta:
toti96 írta:
Hali.Bocsi h ide írom de nem találtam hozzá megfelelől nevű topicot ahova írnám.Azt szeretném megkérdezni hogy gigabyte GA-81945P-G-RH-alaplapba milyen procikat lehetne belerakni?Köszi😀

Spoiler!
Vegyetek sok Asrock lapot,aztán majd megy a pislogás ha fél éven belül tönkremegy...😂

Spoiler!
Szánalmas! Idegesítőek a tudatlan emberek, legalább vennéd a fáradságot, hogy utánanézz!

Ha szar lapokat gyártana, és hirtelen NASA minőségűre váltana Te észrevennéd? nem hiszem... ugyan úgy szarnak tartanád mint ahogy most is

Épp ez az,hogy nem látom a változást,most is ugyanolyan hulladék mint régen,csak az emberek hülyébbek az Asrock maradt a régi...😂

Azért mert van 3Db 60k+-os lapjuk,szerinted már minőségi cuccokat gyárt?
Nem is írok,ha valakit idézhetek "olyan mintha egy faékkel beszélgetnék" 😆

Pont erről beszélek, hogy Te nem látod a változást...

Ha még ennél is nagyobb szintű minőségbeli változás lett volna azt SE vetted volna észre.
0
0
0
0
aaron_ avatar
Synda írta:
aaron_ írta:
Synda írta:
toti96 írta:

Spoiler!

Spoiler!

0
0
0
0
Cooley avatar
Synda írta:
aaron_ írta:
Synda írta:
toti96 írta:

Spoiler!

Spoiler!

Ha csak egy fél lábon áll, akkor már amputálták. 😆
0
0
0
0
aaron_ avatar
Synda írta:
toti96 írta:

Spoiler!

Spoiler!
0
0
0
0
toti96 avatar
Beszéljünk levélbe itt gépigényben oké?
0
0
0
0
toti96 avatar
Jóó😃 Synda van fb-éd?utt tudnák beszélni.
0
0
0
0
toti96 avatar
Tudom de azt megtudnád mondani hogy milyen procit vinne el?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
lol el tudtok veszekedni az asrockon mindenkinek más a véleménye. És az a hatalmas idióta aki szidja mert egyszer rossz volt. Most nagyon jó lapokat gyárt és nagyon jó áron is vannak az asrock lapok. Két ismerősömnek is asrockot raktam a gépébe és kiválóan teljesítenek.
0
0
0
0
roberto888 avatar
[LINK]

Ilyeneket. Amelyik Mellett a jobb oldalon N/A-t látsz, azt nem rakhatod bele!
0
0
0
0
toti96 avatar
0
0
0
0
DeXHerO avatar
Synda írta:
Talmacsi írta:
Synda írta:
Talmacsi írta:
Synda írta:
Talmacsi írta:
sziasztok szerintetek meg bízható ez az alaplap ASROCK 890GM Pro3 mert az halatom hogy hamar tönkre mennek a ASROCK lapok.ha lehet akkor mondanátok valami más lapot

Gigabyte GA-990XA-UD3///26k

Árához képest "nagy tudású".😉

Asrock ipari hulladék,azt véletlenül se vegyél,elnézést az Asrock tulajaoktól,de ez az igazság 😜
olyat tudsz írni ami kaphato az i.p.o.n.h.u oldalon

Mért pont i.p.o.n?
Bárhol megrendelheted,DHL kiviszi a világ végére.😀

Szerk: megnéztem,van ott is,27k
azért mert ott veszem meg nem tudsz olyan alap lapot mondani amibe jó a X4 955-ös proci .egész gépet + monitort ott veszem 😃

Jó bele az is,AM3+-os lap,visszafele kompatibilis minden fajta Amd procival.😀

[LINK]
oké hogy bele lehet rakni a procit csak nem tudom úgy meg rendelni mert nem engedi azt be tenni
0
0
0
0
MaximumGame avatar
aaron_ írta:
Ha lenne elég pénzem szívesen lennék első helyen Vantage tesztben ASRock lappal 😃 kár h ezt nem engedhetem meg magamnak. De most már tényleg befejeztem, azt vesz mindenki amit akar, én maradok a jó ár/érték arányú ASRocknál 😂

Helyes!! Valakinek azt is megkel venni 😃
0
0
0
0
aaron_ avatar
Ha lenne elég pénzem szívesen lennék első helyen Vantage tesztben ASRock lappal 😃 kár h ezt nem engedhetem meg magamnak. De most már tényleg befejeztem, azt vesz mindenki amit akar, én maradok a jó ár/érték arányú ASRocknál 😂
0
0
0
0
MaximumGame avatar
lapartman997 írta:
Hagyjátok! Nem a ti gépetek fog tönkremenni 😃!

Hát nem is 😃 én már hagyom.. nem az én gépem 😃 én szart nem veszek 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
aaron_ írta:
Synda: Csak ezért írtam amit írtam: [LINK]

MaximumGame: Én mindent a weben rendelek, és különböző tesztek alapján döntöm el h mit. Semmilyen boltba nem járok.

Na még ennyi, hogy nem csak én gondolom így: [url]http://prohardver.hu/tema/milyen_asztali_gepet_vegyek_olvasd_el_az_elso_hsz/keres.php?stext=asrock&submit=[/url]

Már megbocsáss , én csak olyat ajánlok a másiknak, amit én is vennék...
Amit linkeltél... az mind szép és jó, de ott ilyen alsó közép kategóriás gépeket raknak össze.. 100-130k között... ha sokat mondok...

Mindenki azt vesz magának , amit szeretne, mindenki annak hisz akinek szeretne.
Mindenki annyiból rak össze, amennyit szán rá... de szarból nem lehet várat csinálni... Ilyen Giga SuperB meg Asrock... stb.. meg Mercury , meg Codegen...
km közel a 0 egyenlőek ... szerinted miért nehéz eladni őket ? 😀

Coonley meg Syandi is mindig tökéletesen jó tanácsot adnak...
De ha senkinek , sem hiszel ,ez van... nem drága cucctól jó egy gép, hanem hogy tudod és tudják , hogy nem egy szar...
0
0
0
0
aaron_ avatar
Synda: Csak ezért írtam amit írtam: [LINK]

MaximumGame: Én mindent a weben rendelek, és különböző tesztek alapján döntöm el h mit. Semmilyen boltba nem járok.

Na még ennyi, hogy nem csak én gondolom így: [url]http://prohardver.hu/tema/milyen_asztali_gepet_vegyek_olvasd_el_az_elso_hsz/keres.php?stext=asrock&submit=[/url]
0
0
0
0
MaximumGame avatar
aaron_ írta:
Synda írta:
Én éppen ma voltam új billentyűt,és házat venni,elbeszélgettem az eladóval akit egyébként gyermekkorom óta ismerek.

Új gép vásárlása előtt állok,így kérdezősködtem,szóba jött az ASrock.
Azt mondta úgy tudja,hogy nem vagyok hülye...akkor mért kérdezek arról a lapról,itt véget is ér a történet 😉

Nem akarom még véletlenül sem minősíteni az ismerősöd mivel nem ismerem, de ezzel nem bizonyítottál semmit sem mivel a legtöbb "pcboltos" azt se tudja mi az a sandy bridge...

Attól még , hogy te ilyen csutka szar helyekre jársz, ahol még sandy bridge..
sem ismerik... akkor mit csodálkozol? Ott kérsz tanácsot?
Én Hardwerkerbe járok... és ott is azt mondták hogy szar...
Egyszerűen több a selejt , mint a többi gyártónál... szerinted komoly tuningosok, és ilyen emberek... miért nem Asrock al nyomatják?

Látták komoly gépbe már Asrock lapot? 😀 Most komolyan? mépg egy 20k procit se raknék bele...

Vantage Listát nézd meg.... Top 10-15 be hány embernek van Asrock lapja...
0
0
0
0
aaron_ avatar
Synda írta:
Én éppen ma voltam új billentyűt,és házat venni,elbeszélgettem az eladóval akit egyébként gyermekkorom óta ismerek.

Új gép vásárlása előtt állok,így kérdezősködtem,szóba jött az ASrock.
Azt mondta úgy tudja,hogy nem vagyok hülye...akkor mért kérdezek arról a lapról,itt véget is ér a történet 😉

Nem akarom még véletlenül sem minősíteni az ismerősöd mivel nem ismerem, de ezzel nem bizonyítottál semmit sem mivel a legtöbb "pcboltos" azt se tudja mi az a sandy bridge...
0
0
0
0
Cooley avatar
Hmm ez fura. Az itteni webshopban 3évet adnak az asrockra is.
0
0
0
0
Cooley avatar
aaron_: Szeretnék egy nagyszerű embertől idézni kettőt is: "Az asrockra 2év, míg a többi gyártó lapjára 3év garancia van.", "csak abból többet visznek vissza még garanciával, mint asus/giga/msi-ből" Így már rendben van a dolog? 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Nem tudom mi bajotok van ASrock-al.De amiről eddig tudok 5db lap már 3 éve tökéletesen működik.
De azért én is inkább az ASUS-t meg MSI ajánlom.Gigabyte-ot sem mert nemsokkal jobb az ASrock-tól.
0
0
0
0
aaron_ avatar
A rizsát most hagyjuk, inkább tényekkel támasszátok alá.

Cooley: Azt még most sem kétlem, hogy sok ASRock lap kerül szervizbe, de MIKORIAK? Én a MAI, újabb lapokról beszélek.
0
0
0
0
Cooley avatar
MaximumGame írta:
aaron_ írta:
Synda írta:
Mindenki azt vesz amit akar,de a bajtól(Asrock) jobb megóvni az embereket 😂

Amíg többet visznek vissza gariba,mint amennyit eladnak,nincs miről beszélni 😆
Nem a megbízhatóságról híresek...😜

"3 éves Asrock lap,ritkább mint a fehér holló"

De ezeket az információkat honnan veszitek? Ugyanis semmi alapja...

Elárulom , leselejtezett hulladékból , ami nemfele meg az Asus lapokba... mert gyengék... azokat nyomatják bele... ami a
futószalagon kiesik... tesztbe.. az megy Asrock ba... hidd el !

Ilyet már rég nem csinálnak, de még most is szar.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
aaron_ írta:
Synda írta:

Elárulom , leselejtezett hulladékból , ami nemfele meg az Asus lapokba... mert gyengék... azokat nyomatják bele... ami a

Egyiket törölje egy moderátor köszönöm 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
aaron_ írta:
Synda írta:

0
0
0
0
aaron_ avatar
Cooley írta:
aaron_ írta:
Synda írta:

A dolognak van egy pofon egyszerű indoklása: Az asrockra 2év, míg a többi gyártó lapjára 3év garancia van. Ennek tetejében vannak egyes emberek, pláne ezen az oldalon, akik ismernek pc szervizes embert, akitől az információt kapják. Nekem viszonylag jó ismerősöm az egyik ilyen szervizes, ő szokott nekem nagykerből hozni cuccokat, és konkrétan kijelentette, hogy nem hajlandó nekem hozni asrock lapot, amit azzal indokolt, hogy csak abból többet visznek vissza még garanciával, mint asus/giga/msi-ből... Szerintem ez pont elég alap. 😉

Még annyit kérdeznék, h ezek a lapok mégis milyen foglalatúak? Azt nem vitatom én se, h régebben tényleg nem a minőségről voltak híresek.
0
0
0
0
niteforce avatar
maximum +1000 forint asus giga vagy msi az asrock lapokhoz képest az megéri
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció