Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Halamadrid0827 avatar
akkor keresek valamilyen videót a youtubon, hogy hogyan is kell kezelni a speed fan-t!😆
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
és ha az alaplapra csatlakoztatom őket, akkor ott már bírom állítani a fordulatszámot? 😀 gondolom a speed fan progival meglehet oldani valahogy!😀
0
0
0
0
niteforce avatar
tápról nem lehet, alaplapról is csak akkor ha PWM-es
Ha tápra kötöd 12V-ra akkor maxon forog, gyorsabban nem tud.
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
mi nap vettem 2 12 cm coolert, eddig rendben is van! de elég hanyagul keverik a levegőt! na most a Speed Fan progival meglehet egy kicsit gyorsítani őket, h ne ilyen punnyadtak legyenek? 😀 és minden, h melyik csatival csatlakoztatom őket? ezt úgy értem, hogy bírom az alaplapba is meg a tápba is dugni, én mindig a táppal szoktam össze kötni!😀
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Az enyémnek nincs melege, télen bent sokkal melegebb van mint nyáron. 😀
0
0
0
0
Zsolt19892 avatar
niteforce írta:
Zsolt19892 írta:
niteforce írta:
a fehér az szar
Nekem még melegebb is azzal nem is kicsit .

Oh, akkor megpróbálok egy másik szint! Milyen színekben van? 😆

a szürke a tuti 😆
amúgy az Arctic MX2/MX3/MX4 ezek a legjobbak ezt ajánlom.

Köszi, megpróbálom! 😉
0
0
0
0
niteforce avatar
Nem véletlenül hangos, csak így tudja lehűteni a procit! Ha leveszed a fordulatot túlmelegedhet
0
0
0
0
Zsolt19892 avatar
headhunter015 írta:
A procin alap hűtő van és eléggé hangos. Valami jó és ólcsó hűtő amit tudtok ajánlani?

Speed Fan progit rakd fel, én is azt használom gyári hütővel!
0
0
0
0
niteforce avatar
Zsolt19892 írta:
niteforce írta:
a fehér az szar

a szürke a tuti 😆
amúgy az Arctic MX2/MX3/MX4 ezek a legjobbak ezt ajánlom.
0
0
0
0
headhunter015 avatar
A procin alap hűtő van és eléggé hangos. Valami jó és ólcsó hűtő amit tudtok ajánlani?
0
0
0
0
Zsolt19892 avatar
niteforce írta:
a fehér az szar

0
0
0
0
Zsolt19892 avatar
headhunter015 írta:
Hát az enyémnek melege van nagyon 😞
https://img341.imageshack.us/img341/1455/melegvanbmeg.png

Szerintem ez nem meleg, csak melegebb! 😀
0
0
0
0
headhunter015 avatar
Hát az enyémnek melege van nagyon 😞
https://img341.imageshack.us/img341/1455/melegvanbmeg.png
0
0
0
0
niteforce avatar
a fehér az szar
0
0
0
0
Zsolt19892 avatar
Devis írta:
nem panaszkodik. vga üresjáratban télihez viszonyítva 8-10 fokkal melegebb

VGA üresben nekem is a télihez képest 8-10 fokkal melegebb. Télen kb. 45 fok. Én múlthéten pasztáztam vidikarit, de semmi változást nem vettem észre. Sima fehér pasztát használtam. Lehet nem jót vettem?
0
0
0
0
Devis avatar
nem panaszkodik. vga üresjáratban télihez viszonyítva 8-10 fokkal melegebb
0
0
0
0
Zsolt19892 avatar
Sziasztok!

Hogy bírja a gépetek a meleget?
0
0
0
0
maniacc avatar
Én 1 hónapja futtattam le a Furmarkot akkor 80 és 81 fokig ment fel max a HD6870. De akkor még nem volt ez a pusztulat meleg.
0
0
0
0
19ati93 avatar
nállam 80 alatt hüvösnek számít 😂
0
0
0
0
levi27 avatar
Én a furmarkot most rá se merem ereszteni a kártyámra mert télen volt 76 fokos tőle most meg 70%os kihasználtság alatt már 70fok 😆 bár ez egy picit sok nem?
0
0
0
0
19ati93 avatar
én ma szétecseteztem és fujkáltam a gépet mert eltelt a 4 hónap ami nállam takaritás időt jelent! 😃 5 fok minusz most mindenhol ahogy nézem 😆
0
0
0
0
gacso avatar
akkor megnyugodtam köszi
0
0
0
0
gacso avatar
sziasztok!
arra lennék kíváncsi hogy 16 perces furmark után a GPU 64 fokos volt. laptopnál ez milyennek számít?
0
0
0
0
MagyarFerenc1994 avatar
Synda Rebirth írta:
MagyarFerenc1994 írta:
Úúúú elírtam nem szívja ha nem fújaaaa ! 😆
:/

Egyet fordítasz rajta fújni fogja.😊

Köszi! 😆
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
MagyarFerenc1994 írta:
Amúgy a ventilátor van olyan külön ami szív és van olyan ami külön fúj ?
Mert én amikor megvettem ezt nem figyeltem ....
Megfordítani nem lehet és úgy elhelyezni ? vagy valami mert most nem tudom hogy csináljam ezzel a 2x fújóval hogy jó legyen... 😆
arctic pro az csak fúj
0
0
0
0
MagyarFerenc1994 avatar
Amúgy a ventilátor van olyan külön ami szív és van olyan ami külön fúj ?
Mert én amikor megvettem ezt nem figyeltem ....
Megfordítani nem lehet és úgy elhelyezni ? vagy valami mert most nem tudom hogy csináljam ezzel a 2x fújóval hogy jó legyen... 😆
0
0
0
0
no avatar
MagyarFerenc1994 írta:

Egyet fordítasz rajta fújni fogja.😊
0
0
0
0
MagyarFerenc1994 avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
MagyarFerenc1994 írta:
Segítséget szeretnék kérni abban hogy van egy "Thermaltake v3 black edition" gépházam... vettem 2x Cooler Master hűtőventilátor. Mind a 2x kifele szívja a levegőt.
Nos úgy néz ki hogy van a gyára hátúl ami szív , van oldalt ami szív , és van felül is ami szív.😆

Csak az a bajom hogy a felső ventilátor lassan forog... leghet azért mert nincsen mit már szívni ? 😕
Azt szeretném kérdezni hogy ilyenkor mi a tehendő ?
Ha így hagyom akkor lesz valami baja a gépnek ?
Vagy hogy lehetne jól elhelyezni ? (mind a 2x szív) 😶
Úgy kell elhelyezni, hogy alul, elől, oldalt szív. A többin pedig kifújja: hátul, felül.
0
0
0
0
MagyarFerenc1994 avatar
Segítséget szeretnék kérni abban hogy van egy "Thermaltake v3 black edition" gépházam... vettem 2x Cooler Master hűtőventilátor. Mind a 2x kifele szívja a levegőt.
Nos úgy néz ki hogy van a gyári hátúl ami szív , van oldalt ami szív , és van felül is ami szív.😆

Csak az a bajom hogy a felső ventilátor lassan forog... leghet azért mert nincsen mit már szívni ? 😕
Azt szeretném kérdezni hogy ilyenkor mi a tehendő ?
Ha így hagyom akkor lesz valami baja a gépnek ?
Vagy hogy lehetne jól elhelyezni ? (mind a 2x szív) 😶
0
0
0
0
niteforce avatar
alex1997 írta:
Azt mondja má meg valaki hogy ha leveszem a gép 1 ik oldalát az ér e valamit vagy csak a mocsok megy bele ???

ha jól szellőzik a házad akkor még rosszabb is lesz a helyzet, szar házaknál segít.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Azt mondja má meg valaki hogy ha leveszem a gép 1 ik oldalát az ér e valamit vagy csak a mocsok megy bele ???
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Azt hittem valami bonyolultabb
Zori86 írta:
Ha túlságosan megdöntöd a spray-t vagy nagyon hosszú ideig használod, emiatt érdemes rövideket fújni, így nem kerül ki a hajtógáz a felületre.

gyenesmartin írta:
Zori86 írta:
Ahh dehogy is...A sűrített levegős spray ha nem megfelelő szögbe van használva akkor cseppfolyós gáz kerül ki belőle ami akár fagyási sérüléseket is okozhat, de némelyik hardver sem kedvelni.

gyenesmartin írta:
hector maio írta:
Nekem a sűrített levegőből jön ki egy kis folyadék ami aztán szépen megszárad és nem történik semmi de azért kicsit félek ilyen hab szerű cucc jön ki aztán hirtelen eltűnik ha egy helyre fújom sokáig de csak kevés jön ki ez normális és miért van?
Gondolom, hogy hirtelen kitágul a levegő. Vagy valami ilyesmi.
Mi az a megfelelő szög?
0
0
0
0
Zori86 avatar
Ha túlságosan megdöntöd a spray-t vagy nagyon hosszú ideig használod, emiatt érdemes rövideket fújni, így nem kerül ki a hajtógáz a felületre.

gyenesmartin írta:
Zori86 írta:
Ahh dehogy is...A sűrített levegős spray ha nem megfelelő szögbe van használva akkor cseppfolyós gáz kerül ki belőle ami akár fagyási sérüléseket is okozhat, de némelyik hardver sem kedvelni.

gyenesmartin írta:
hector maio írta:
Nekem a sűrített levegőből jön ki egy kis folyadék ami aztán szépen megszárad és nem történik semmi de azért kicsit félek ilyen hab szerű cucc jön ki aztán hirtelen eltűnik ha egy helyre fújom sokáig de csak kevés jön ki ez normális és miért van?
Mi az a megfelelő szög?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Zori86 írta:

gyenesmartin írta:
hector maio írta:
Mi az a megfelelő szög?
0
0
0
0
Zori86 avatar
Ahh dehogy is...A sűrített levegős spray ha nem megfelelő szögből van használva akkor cseppfolyós hajtógáz kerül ki belőle ami akár fagyási sérüléseket is okozhat, de némelyik hardver sem kedvelni.

gyenesmartin írta:
hector maio írta:
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
hector maio írta:
0
0
0
0
Adam996 avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:
mferi1994 írta:
Ja monyuk arra mindig odafigyelek hogy nehogy hozzá érintsem 😀
Én sűrített levegővel szoktam. Oszt az elég 3-4 teljes géptisztításra.

Akkor már szorozhatna is 😂

Am. porszívó gyenge fokozatra téve+nagy/lágy ecset.
Csak kivonni tud 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
mferi1994 írta:
Én sűrített levegővel szoktam. Oszt az elég 3-4 teljes géptisztításra.
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
mferi1994 írta:
Én mit csináltam tegnap előtt...
A gépemet mindig ecsettel szoktam takarítani meg a számmal fújni.Mindig így takarítottam de hát nem tudtam teljesen kitakarítani sajnos. Egyik nap újra elkezdem takarítani a gépet, leveszem a gépház oldalát hát annyi retek volt benne hogy az nem igaz ... a táp csoda hogy nem halt be olyan poros , retkes volt .... Fuu olyan ideges lettem szóltam apámnak hogy agya kölcsön a kompresszort , anyámtól meg elkértem a porszívót! 😃 na ezáltal olyan szinten kitakarítottam hogy nem igaz 😀 , monyuk egy kicsit paráztam a porszívótól hogy nehogy túl erősen szívjon de nem volt probléma... mostantól mindig így fogom takarítani a gépemet . 😆
Max akkor lesz baj ott valaminek, ha a kompresszor vagy a porszívó csövét végighúzod valamelyik alkatrészen. Ezek az SMD alkatrészek túl kicsik, hogy belekapjon a levegő.
0
0
0
0
no avatar
Én mit csináltam tegnap előtt...
A gépemet mindig ecsettel szoktam takarítani meg a számmal fújni.Mindig így takarítottam de hát nem tudtam teljesen kitakarítani sajnos. Egyik nap újra elkezdem takarítani a gépet, leveszem a gépház oldalát hát annyi retek volt benne hogy az nem igaz ... a táp csoda hogy nem halt be olyan poros , retkes volt .... Fuu olyan ideges lettem szóltam apámnak hogy agya kölcsön a kompresszort , anyámtól meg elkértem a porszívót! 😃 na ezáltal olyan szinten kitakarítottam hogy nem igaz 😀 , monyuk egy kicsit paráztam a porszívótól hogy nehogy túl erősen szívjon de nem volt probléma... mostantól mindig így fogom takarítani a gépemet . 😆
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
hector maio írta:
De akkor hogy érdemes porolni a gépet ha ez nem jó?
Porszívó, plusz sűrített levegő (nem olyan erős, mint egy kompresszor, de a port ez is lefújja). A porszívó csak azért, hogy ne legyen minden poros körülötted.
0
0
0
0
Adam996 avatar
De akkor hogy érdemes porolni a gépet ha ez nem jó?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:
Kmisi99 írta:
ez a kompresszor nem a legjobb ötlet mert az már képes egy két gyengén rögzített alkatrészt leröpíteni az alaplapról.
Ha van akár egy gyengén rögzített alkatrész is akkor az megérdemli, hogy lerepüljön. Ezeket nem csak forrasztani szokták, hanem még rá is ragasztják. Nagyon nehéz, még egy kis ellenálást is leszedni róla.

Ha van akár egy gyengén rögzített alkatrész is akkor az megérdemli, hogy lerepüljön.

Kíváncsi vagyok, hogy ha a Te gépedről lenne szó, akkor is ilyen lazán írtad volna-e ezt és megnézném az arcod, amikor az Alaplapodról lerepül valami.
Egy kisebb kondenzátor 2 szálon érintkezik az Alaplappal, nem kell neki bitang nagy erő, hogy megmozduljon, és 1-2 ilyen megmozdulás töréshez vezethet.
Akkor is ilyen lazán írtam volna.
Igen két szálon. De az kb olyan erősen van ott, hogy amikor szedtem szét egy videókártyát, egy egyedül lévő kis miliméter nagyságú kondezátorra rátettem egy sima fejű csavarhúzót, plusz rá súlyokat. 2 kilónyi súly kellett, hogy leessen. A nyákkal párhuzamosan volt beállítva a csavarhúzó.
Kötve hiszem, hogy egy kis levegő le tud szedni egy ilyen kis alaktrészt a helyéről. De ha mégis az mondom, már eleve nem érintkezett jól akkor.
De ha le is repül egy kondenzátor akkor még nem okoz semmi gondot. Viszont ha egy ellenálás az már más dolog.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció