Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kehbya avatar
Admirális volt a tálcán.... 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
Megnyitottad az aknakeresőt, azért ment fel a fordulatszám?
0
0
0
0
winrar avatar
Én picit kihallom a hangját, bár én általában hangszórón nyomatom és nem olyan hangosan. AMD-ben csak Sapphire-t vagyok hajlandó venni, nálam ez ilyen hülye berögzülés, tudom 😜
0
0
0
0
GTB_Doxxa avatar
Hát persze a fülestől én sem hallom nagyon, de ha nincs rajtam vagy valami, akkor zavaró lehet kicsit. Emellett egy tökéletes és viszonylag olcsó kártyának mondanám. 😀
0
0
0
0
winrar avatar
A Windforce hűtésről mindenkinek más a véleménye, valaki szerint tök halk, aztán egyesek szerint hangos 😃
Én 750 Ti-men csak 1 venti van, de a játék hangja elnyomja.
0
0
0
0
GTB_Doxxa avatar
Az én R9 280-asommal is annyi a problémám hogy elég hangos a windforce hűtés rajta játék közben. 😜 Bár nem nagyon tudom mihez hasonlítani, mivel a GTX650Ti-m után ez volt a következő lépés, ami azért nem egy kategória. 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
csbence94 : Mielőtt kártyát ajánlasz, azért jó lenne tisztában lenni manapság a 'csak 128' bit mire képes. Már nem az van, mint régen, hogy rangsorolni lehetett a kártyákat a memóriabusz sávszélessége alapján... jó lenne minél erősebb kártya, de ha 160 a keret, nem hiszem hogy a 175-180 is belefér...
0
0
0
0
winrar avatar
Ezzel én is így vagyok 😃
Kinézek 50K-ért egy GTX 950-et. De akkor ne már a legcsóróbb Giga hűtés legyen rajta, legyen jófajta Asus Strix. De az már majdnem a GTX 960 ára és az már érezhetően erősebb. De csak 2GB-s. Nézzük mi van AMD oldalon. R9 380 2GB-t osztogatják 60K felett. De a jövő játékainak (és GTA5-nek) kellhet 2GB-nál több VRAM, akkor nézzünk már egy olyan kártyát, ami rendesen kihasználja mind a 4GB-t, ha kell. Itt a GTX 960 kilőve, erősen korlátozott a 128 bit miatt. Akkor legyen Sapphire R9 380 4GB. 70K és a hűtése is kellően hatékony és halk. És máris 20K-nál többért szándékozunk kártyát venni 😆
0
0
0
0
GTB_Doxxa avatar
Ezekkel ugye az a baj hogy elindulsz 60 ezernél, aztán mindegyik csak 4-5 ezerrel drágább mint a másik, a végén meg már azt veszed észre hogy +20-25 ezernél jársz. 😃 De egyébként igazad van.
0
0
0
0
winrar avatar
Vagy R9 380, ami igaz, hogy csak 2GB, de jobb textúratömörítési eljárást alkalmaz, mint a 280.
0
0
0
0
csbence94 avatar
Jaa bocsi, köszönöm a javítást 😃
0
0
0
0
GTB_Doxxa avatar
Ha már 270X és GTX960, akkor nem hagynám ki az R9 280-at sem. Nekem pár hónapja van meg, és nem igazán tudja semmi megakasztani. A 960-nál nem feltétlen mondanám jobb választásnak, de a 270X-nél mindenképp jobb.
0
0
0
0
Subaru avatar
a 960 is csak 128bites
Spoiler!
látom már beelőztek 😃
0
0
0
0
winrar avatar
A GTX 960 is 128 bites...
0
0
0
0
csbence94 avatar
Yusaris:
Szerintem ne a 750Ti-vel alapozz, nyílván olcsóbban jönnél ki sokkal, de a grafika rovására menne picikét..:/ Játékra sokkal jobban jársz az R9 270X / GTX960 kari egyikével.. Ezek 256bit sávszélességgel rendelkeznek, míg a 750Ti csak 128bites..
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Nekem is CM van egy HAF 922 igaz az nem az az árkategória. De az egy tökéletes ház!
0
0
0
0
sisko avatar
Yusaris : Nekem is CM e.k. 350-em van,személy szerint - de lehet csak én vagyok túl kötözködő - annyi bajom van vele,hogy alap esetben a felső része ( a ház teteje ) hajlamos a melegedésre...
0
0
0
0
KalKriaf1509 avatar
Ránéztem a VGA-ra(MSI GTX960 2GB DDR5 GTX960 2GD5T OC) a szűkös keret miatt úgy döntöttem, hogy ebből vennék egy "butábbat". ASUS GTX750 Ti OC 2GB GDDR5 (GTX750TI-OC-2GD5) ezen akadt meg a szemem.(kb 20k-val csökkentettem a teljes árat így, meg ehhez nem kell külön venni régi VGA port átalakítót. sajnos a monitorom nem a legújabb) Egyéb javaslatok?

edit:
intelIA32: Az Elite Knight 350 -on én is gondolkoztam, eléggé tetszik.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
CM Elite Knight 350 is 12K.
0
0
0
0
Bronson avatar
15k körül már vannak jól szellőző, pofás, könnyen szerelhető házak, tehát nem feltétlenül kell bankot robbantani egy jó házért...

BitFenix Neos Window
Sharkoon VS4W
Zalman Zm-Z3 Plus
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Yusaris:Ha jól szellőző minőségi házat szeretnél, akkor figyelmedben ajánlom a Cooler Master oldalát és szemezgethetsz a jobbnál jobb házak között amíg meg nem találod a neked megfelelőt.😉
0
0
0
0
KalKriaf1509 avatar
Köszönöm szépen a válaszokat! Legfőképpen csbence94-nek és winrar-nak! Szerintem a ház marad amit csbence94 írt, a merevlemez WD lesz(többen is ajánlották) a VGA-t meg még meglátom.

Edit: Milyen házakat ajánlotok még amik jól szellőznek?
0
0
0
0
danee23 avatar
Amúgy ja, ST1000DM003-et nem vennék! Rekordidő alatt be-badsector-orozódott. És nem is kevés volt rajta. Szerencsére gariban kicserélték. Sajnos ugyanolyanra. Meg kattog. Kattog ok nélkül, akkor mikor nincs is aktivitás. Fórumokon is irnak róla.
0
0
0
0
winrar avatar
Nem keresek semmit, majd jövő nyáron akarok valamit dolgozni 😀
0
0
0
0
GTB_Doxxa avatar
Ne haragudj hogy így rákérdezek, semmi közöm hozzá persze. Te keresel esetleg valami pénzt? 😀
0
0
0
0
winrar avatar
Én jelenlegi Sharkoon Vaya házamnál olcsóbbat szerintem nem érdemes venni, mert az mind a hűtés, hely, kompatibilitás és még a dizájn rovására is menne. 16 (annak idején még 15) évesen nekem se telt jobb házra.
Ha új procit vesz pár év múlva, akkor tuning nélkül i7-t is elbír a lap.
0
0
0
0
GTB_Doxxa avatar
Konkrétan a kérdezőre értettem. (és magamra is) Nagyon jól tudom hogy milyen pluszt tudna nyújtani egy drágább ház, de szerintem ez a legutolsó amit megveszel ha nem költesz rá sokat.
0
0
0
0
gibdj avatar
GTB_Doxxa

Igen, egyértelmű, hogy ha nem engedheti meg magának, akkor nem fog többet költeni a házra. De Te ezt írtad: "Mi a francnak venne 11 ezerért valaki egy házat, aki nem szórja a pénzét egy gépre?". Ezt úgy értettem, hogy szerinted nem fontos többet költeni a gép bizonyos komponenseire, felesleges szórni a pénzt. De így, hogy utólag kiegészítetted, nyilván érthető.
0
0
0
0
GTB_Doxxa avatar
winrar
Ezt nagyon jól tudom én is, nekem is egy névtelen olcsó házban van a gépem, és ha nagyon melegedne akkor leszedném az oldalát vagy vennék rendszerventiket. Sajnos hiába 200 körül van az én gépem is, de nem tehetem meg hogy 10-15 esetleg drágábban vegyek egy házat. A srácnak aki kérdezte sincs csak 160 ezre az egészre, ami valljuk be nem elegendő ahhoz hogy vegyen magának egy drágább házat. Az pedig addig oké hogy az i5-nek elég az a lap, de gondolsz arra is ha új procit vesz majd pár év múlva?

gibdj
Ahogy már írtam, sajnos 16 évesen kereset nélkül én nem tehetem meg azt hogy vegyek egy drágább házat csak azért hogy pár fokkal lehűljön a rendszer és dizájnos legyen.. Na meg persze könnyebb, kényelmesebb legyen szerelgetni, hardvereket cserélni. Én sem megvettem és áll évekig.
De szerintem a kérdező srácnak sem az lenne a lényeg amiket most felvázoltam.. Házat pedig tud venni akkor is mikor lesz pénze esetleg RAM bővítésre stb..
0
0
0
0
gibdj avatar
piero86

Ez így van. Én is tavaly vettem egy Aerocool VS-92 házat 13-14ezer körül, pont a sok ventilátor hely miatt. Később rá kellett jönnöm, hogy bár könnyű szerkezet, és szellőzésben is jobb mint az olcsóbb verziók, sajnos mégse felel meg 100%-osan. Kénytelen voltam lecserélni egy combosabb házra, ahol nincs problémám a hellyel, a szellőzéssel, a szerelhetőséggel.

GTB_Doxxa

Szóval amíg nem használsz egy minőségibb házat, addig nem is tudod igazán miért drágább. Persze aki nem sokat foglalkozik a géppel, csak megveszi, és leteszi egy helyre pár évre, annak végül is tényleg nem számít annyira.
0
0
0
0
winrar avatar
GTB_Doxxa: A ház rengeteget számít hűtés szempontjából. És az se jó, ha rezonál vagy csak ronda a gépház. Egy szorzózáras i5-nek annyira mindegy, hogy milyen alaplapot teszel alá.

csbence94: Jó kis gép lesz, csak ennyit változtatnék:

MSI GTX960 2GB DDR5 GTX960 2GD5T OC
60 706 Ft
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX (2 év garancia van rá, a Seagate-re csak egy)
14 348 Ft
Ha pedig olcsóbb, de még jó ház kell:
Raijintek Arcadia fekete számítógép ház
9 774 Ft
0
0
0
0
Puffin avatar
GTB_Doxxa: lehet te ilyen igénytelen vagy, de az volt az eredeti kérés hogy könnyen lehessen fejleszteni. Most egy szar pár ezer forintos gépházban általában sem jobb CPU hűtő, sem nagyobb VGA nem fér el. A hűtést már ne is említsük... (Bronson)
Arról nem beszélve hogy zörög meg stb...
0
0
0
0
Bronson avatar
ja, persze... van egy i5-ös konfigod, aztán belepakolod egy 6ezres műanyag házba, 0 szellőzéssel...
0
0
0
0
GTB_Doxxa avatar
Mi a francnak venne 11 ezerért valaki egy házat, aki nem szórja a pénzét egy gépre? 😃 Annak az árából egy értelmesebb lap, vagy egy R9 280 is kijönne. Bár lehet csak nekem nem számít hogy milyen dobozban pörög a gépem.
0
0
0
0
csbence94 avatar
Yusaris: Én valami ilyesmit ajánlanék neked. 1150-es foglalat a jövőben is fejleszthető lesz. Ehhez a konfighoz még dobsz később 4GB RAM-ot és elleszel vele még évekig.. Sajnos több lett, mint a leírt összeg, de persze várd meg más véleményét is, hátha más jobban vágja a dolgot 😀

Kosár
SEAGATE Barracuda 1TB 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DM003
14.796 Ft

HyperX 4GB Savage DDR3 1600MHz CL9 HX316C9SR/4
8.465 Ft

CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM
15.773 Ft

ASUS R9270X-DC2T-2GD5 R9 270X 2GB GDDR5 PCIE
57.131 Ft

SHARKOON VG4-W kék
11.925 Ft

ASROCK B85M Pro3
17.088 Ft

INTEL Core i5-4460 3.20GHz 1150 BOX
53.189 Ft

Összesen:
178.366 Ft
iPon.hu
0
0
0
0
KalKriaf1509 avatar
Sziasztok! Tudnátok ajánlani olyan gamer konfigurációt amit könnyű lesz fejleszteni ha szükséges( nem kell mindenből tök újat venni egy upgrade esetén) maximum 160.000 Ft értékben?(házzal, táppal tehát mindennel együtt )
0
0
0
0
Bronson avatar
[LINK]

ez a gép 78 ezer, és sokkal erősebb mint a mostani konfigod... mennyit szánnál rá, ezt most csak úgy összedobtam...?
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Hami:Személyes véleményem az hogy erre az gépre nem éri költeni.Fölösleges.Hiába költenél rá úgy se fogja vinni a mai játékokat.Inkább amit erre költenél tedd fére és gyűjtsél 150-200 ezer forintot és vegyél egy uj gépet.
0
0
0
0
Hami avatar
Sziasztok.
Ez a mostani gép konfigja. Ez vagy ennel picit erosebb gep uj alkatreszekkel mennyibe kerülne kb? (procit, ramot es tápot cserélném)
Processzor: DualCore Intel Pentium E2180, 2000 MHz (10 x 200)
Memória: 2x1GB DDR2 SDRAM
Videókártya: MSI Geforce 210 TC 764MB GDDR3
Op. rendszer: Windows 8.1 Enterprise Professional
Alaplap: Asus P5B (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Merevlemez: SAMSUNG HD502IJ (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Hangkártya: Analog Devices AD1988A @ Intel 82801HB ICH8 - High Definition Audio Controller [B-0]
Optikai meghajtó: PIONEER DVD-RW DVR-112D SCSI CdRom Device (DVD+R9:10x, DVD-R9:10x, DVD+RW:18x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-ROM:16x, CD:40x/32x/40x DVD+RW/DVD-RW)
Tápegység: 300W
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ja, csak valaki arra is gyűjt, hogy egyáltalán erre teljen neki. Nincs mindenkinek nélkülözhető 2-300e Ft-ja, akkor sem, ha sokáig gyűjtöget. Használtat meg többek közt én sem szoktam venni, mert az lutri.
Szóval én azon az elven vagyok, hogy aki ilyenkor azt mondja, hogy vegyél helyette inkább i5-öt (i7-et, fx-8xxx-et, stb.), az utalja a különbözetet is és máris meg lesz véve...
Ha valaki azt kérdezi, hogy jó-e a 20e Ft körüli processzor, akkor max olyat ajánlok, ami nem kerül többe, vagy legalább is nem sokkal többe, de jobb. Lentebb is pont annyit javasoltam, hogy adott költségkeret meglett, hogyan lehetne a lehető legjobb eredményt elérni. Én ezt tartom felelős hozzáállásnak.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Semmit. Ilyenkor azt válaszolják, hogy még gyűjtsön az ember. Talán még a használt piac lehet egy alternatíva bár sokkal az sem jobb szerintem. Én max annyit tudnék még írni, hogy lehet FX 4300 jobb lehet fejlesztés szempontjából. Igaz akkor meg olyan lapot kell választani amiben biztos elmegy egy FX 8320 vagy FX 8350 gond nélkül. De ez is jó választás lehet. Amúgy ja vegyél olcsóbb ramot és drágább vga-t az olcsóbb proci és memória maradékát hozzáadva. KB 8k lehet ami így marad de olyan 2-3k-t tegyél még hozzá mert az nv gtx 750-et meg kéne venned. Én erre gondoltam:MSI N750 1GD5/OCV1 GTX750 1GB GDDR5 OC PCIE
0
0
0
0
csuz-li avatar
Az egyik otthoni gépben ilyen van. Én bátran ajánlom játékra is, persze csak akkor, ha kevés a pénz. Előbb tesztet olvastam én is csak róla. Ott az i3-3220 szintjét hozta, ezért mertem megvenni. Mondjuk nem egy gamer gépbe való CPU az sem, meg ez sem, de alacsony költségvetés mellett jó választás. Otthon a fiam többek közt a GTAV-el és a witcherrel tesztelte és jól vitte, bár utóbbinál azért elérte a határt. Szóval ennyi pénzből nem rossz választás.
Aki ezt nem ajánlja játékra, annak alapvetően igaza van, de azért azt is megmondhatná, hogy ebből a költségvetésből mit ajánl helyette...
0
0
0
0
Pixx avatar
1x ajánlottam én is a 860k-t proharveren mer a gyerek ugyan így akart vásárolni mint (SZIA)
azt ph-n azt mondták ilyen szarokat mi nem használunk játékra 😆
0
0
0
0
csuz-li avatar
SZIA: Én nagyon támogatom az AMD-s procikat, mert szerintem jobb az ár-érték arányuk, mint az Intelnek, de szerintem sem jó, ha APU-t veszel és egy VGA-t is. Ugyan együtt tud működni a kettő, de még az SLI/CF sem tökéletes. Annak is csak csúcskártyáknál van értelme, mert két kisebb kártya nem ér fel az azok árából kapható erősebb kártya teljesítményével, ráadásul nem is minden játék támogatja. A dual graphics ugyan ez, csak még a CF-hez képest is el van maradva egy kicsit.
Amit javasolnék:
Vegyél egy Athlon X4 860K-t, ami ugyan az, mint az A10-7850K, csak nincs bent IGP és csupán ~20e Ft. Ha nem használsz IGP-t, akkor nem kell olyan gyors RAM sem, veheted az olcsóbbat is, mondjuk egy 1600 Mhz-est, nem fogsz látni nagy különbséget. Az így megspórolt pénzen meg vegyél egy erősebb VGA-t. Így jobban jársz. lesz egy erősebb processzorod és egy erősebb VGA-d. Ráadásul később VGA-t könnyebben fejlesztesz, ha lesz rá pénz és az erősebb processzorhoz később erősebb VGA is társulhat.
0
0
0
0
winrar avatar
Ne akarj se APU-t, se dual graphics-t, nem éri meg.
0
0
0
0
Subaru avatar
SZIA
mennyit szánnál a gépre? apu-s proci fölösleges ha veszel vga-t is
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Az alábbi összeállításon gondolkozom:

- Alaplap: GIGABYTE FM2 GA-F2A78M-D3H
- Processzor: AMD A10-5800K BOX
- RAM: Corsair DDR3 2133 8GB Vengeance CL11 KIT (2x4GB)
- VGA: Sapphire R7 250 Boost 1GB GDDR5

Vélemény?
0
0
0
0
Bronson avatar
Ja, de ehhez milyen tápegység lenne?
0
0
0
0