próbáltad a biost restetelni? Áramtalanítod majd benyomod pármásodpercre a bekapcs gombot! Ha nem jó mindent vegyél ki ami nem létszükséges a gép működéséhez! Vagyis csak egy ram legyen egy hdd.. Ha több ram van próbálgasd külön külön őket! Nézz meg mindent hogy jól van e bedugva! Ezek talán segíthetnek!
ma vettem egy gépet apunak...
és van vele egy hatalmas problémám...
összeraktam meg minden, bekapcsolom, megy is rendesen, de se kép se hang... berakom neki az xp telepítő cd-t bepörgeti de semmire sem reagál... a monitor azt irja h nincs jel... mi lehet a probléma?? integrált vga van rajta, gépeim között bennvan Family PC néven...
help!!
Bruce Lee: Nekem Superb 460-as tápom volt, ami viszonylag hamar tönkrement! Jelenleg egy Chieftec CTG-500-80P-t használok, és neked is azt javaslom, hogy inkább ezt válaszd! Árban ugyan ott van, és megbízható, csöndes táp!
A PFC-ről:
Kétféle PFC létezik, az aktív és a passzív. Az aktív PFC a tápokban egy külön nyomtatott áramköri lapkán foglal helyet, gyakorlatilag egy kisebbfajta IC. A passzív sokkal egyszerűbb, egy vasmagból és egy tekercsből áll. Mindkettő a szekunder oldalon helyezkedik el. Feladatuk, hogy csökkentsék az esetleges kimeneti zavarokat, hiszen a szinuszos hálózatból pumpált áramhullám rövid és pulzáló, ráadásul a kapcsolóüzemű számítógép tápegységek egyenletlen terhelést fejtenek ki egyes szekunder oldali ágaikon.
Az aktív PFC vezéráramköre a szinuszos áramhullámokat tökéletesen tudja korrigálni, azonban a kvávzi-szinuszos bemeneti hullámok már megállítják (lsd.: kvázi-szinuszos UPS-ek, azaz szünetmentes tápegységek). Ettől függetlenül az újabb tápok jó részében már az aktív PFC-t részesítik előnyben, hiszen sokkal megbízhatóbb passzív társánál.
A passzív PFC működési alapja egy vasmagos tekercs és bárminemű bemeneti áramhullám. Pozitívumok mellé felsorolhatnánk, hogy gyakorlatilag elpusztíthatatlan és bármilyen szünetmentes tápegységgel megbarátkozik, azonban messze nem végzi olyan ügyesen a dolgát, mint az aktív megoldások. Az aktívval szemben ez a PFC csupán 115 és 230V-os bemeneti feszültséggel képes együttműködni, illetve egy egyszerű kapcsolóval megtoldva mindkettővel egyszerre, egyeseknek ez hátrányt is jelenthet.
Ic3: A procihűtőt megfelelően visszaraktad? Pasztát nyomtál alá?
Sziasztok.
Mivel a régi alaplapom (Gigabyte GA-MA74GM-S2) tönkrement, ezért vettem egy újat egy ASUS m2n68-am PLUST-t. Na és az lenne a problémám hogy: amikor játszom egy játékkal akkor 1-2percig megy normálisan utána meg elkezd laggolni, majd megint jó és megint laggol. Már újratettem, szétszedtem, összeraktam.... mindent csináltam vele amit csak tudtam. Mi lehet a probléma, és hogyan tudnám orvosolni?
Előre is köszi. Üdv: Ic3
Üdv!
A tápomat szeretném cserélni, de nem vagyok biztos benne hogy milyet is vegyek. Ezt néztem most ki.:Gigabyte Superb 550W fekete tápegység (GE-P450P-C2) 14.000 Ft- . Mi a véleményetek erről? A PFC típusa: passzív, ez mit jelent?
Üdv!
A tápomat szeretném cserélni, de nem vagyok biztos benne hogy milyet is vegyek. Ezt néztem most ki.:Gigabyte Superb 550W fekete tápegység (GE-P450P-C2) 14.000 Ft- . Mi a véleményetek erről? A PFC típusa: passzív, ez mit jelent?
Sziasztok.
Felhúztam a procimat 2hónapja 3.1ghz-re (AMD AthlonII X2 245)És az lenne a bajom hogy a processzorhűtő ventije mindig a maximális fordulatszámon megy ami nemhiszem hogy hosszútávon jót tenne neki.Próbáltam AmdOverdrive-on keresztül állítani a ventiket de az csak a kikapcsolásig tart aztán ujra 100%-on pörög.Vissza is állítottam a processzort az eredeti órajelére de akkor is ugyanez a probléma.Kérlek titeket segítsetek 😀
Melyek azok a procik amik 20.000-25.000ft körül vannak core2 -esek és 3.00Ghz - 3.50Ghz-sek? Szeretnék venni valami ilyesmit, csak nem igazán tudom hogy játékra mi lenne a megfelelő. Egy kis segítséget kérek ez ügyben.
Nem ártana egy Memtest-et futtatni, de sztem az egyik modullal gond lesz. Ez a jobbik eset, a rosszabbik az, hogy lehet hogy a foglalattal van a gond.
Vedd ki az egyik modult, és indítsd a gépet, ha megy, akkor tedd be a másikat is, és megtudod, melyik modul a hibás.
Az lenne a problémán hogy a számitogépemben van 2x1 GB ram és amikor bekapcsolom a gépet akkor a számitogép lefagy utána mikor LEFAGY ujrainditom a gépet aztán 1 GB ramot ismer fel és nem értem hogy az EGYIK ram mért megy el de viszont ha a gépet kikapcsolom és utána be kapcsolom akkor 2GB ot ismerfel megint és megint lefagy aztán megint ujra inditom és megint 1 GB ot ismerfel és igy tovább tehát csak akkor fagy le ha 2 GB ramot ismer fel.Szval nem értem pedig a 2x1GB ram már megvan 1 éve és müködik csak most mindig ezt csinálja. Ebben segitsetek nekem 😀
Persze hogy érdemesebb. Te magad mondtad hogy sokkal rosszabbul mennek a játékok a Pentium D-vel. A core2-esek nagy részét egész kellemesen lehet tuningolni. Azt meg nem lehet előre megmondani hogy a tiedét meddig lehet húzni. Neked kell kitapasztalnod hogy meddig stabil. Ha sikerül mondjuk 3 GHz-ig felmenni, akkor sokkal jobban jársz vele mint egy 4 GHz-en járatott Pentium D-vel.
toopa írta:
Lapozd át ezeket a teszteket:
[LINK]
Hiába megy csupán 1866 MHz-en az E6300-as, legtöbbször mégis odaveri a Pentium D 950-est. Nem csak a MHz és a cache méret számít. A core2-es már egy újabb, fejlettebb architektúrára épül.
Hmm, érdekes, szerinted érdemesebb lenne viszatenni az e2220 -est és modjuk azt tuningolni? Meddig lehetne felnyomni a maga 2.40Ghz-ével?
[LINK]
Hiába megy csupán 1866 MHz-en az E6300-as, legtöbbször mégis odaveri a Pentium D 950-est. Nem csak a MHz és a cache méret számít. A core2-es már egy újabb, fejlettebb architektúrára épül.
Nemrég kicseréltük a gépben a processzort, egy gyári IBM gépből.
Nekem egy Intel Pentium E2220 2.40Ghz-s procim volt, az IBM gépbe egy Intel Pentium D 950 3.40Ghz-s. Most bele raktuk a már említett IBM-gépben szolgáló procit, és a játékok nemhogy jobban mennek, hanem sokkal roszabbúl mint ezidáig.
Mi táp gyengeségre gondolunk, ugyanis az eddigi proci 64W-ot fogyasztott, a mostani 130W-t. Nekem pedig egy összesen 350W-s tápom van. Egyelőre nem akarok venni tápot mert lehet hogy nem az lenne a gond, Win-t se telepítettem újra, előbb megvárom hogy ti mit tanácsoltok, aztán majd utána eldöntöm hogy mi lenne a jó. Szóval segítsetek, legyetek szívesek.
U.I: A win7 ben van egy vizuális élmény menü, ott aki már látta az tudja hogy kiírja minek mekkora a száma, a régi procimnál 5,7-et mutatott a mostaninál első mérésnél 1,9 (!!!!!) másodszorra már 3,8 (!!!!) at. A poén hogy a mostani proci fényévekkel gyorsabb mint az előző, szóval nem értem...
üdv!
gép összeszereléssel próbálkoznék.
a ház megvan a tápot beletuttam tenni.
Az a gondom hogy az alaplapnak fentartott lyukak a házban amibe megy a csavar nem a négy sarkánál van az alaplapnak hanem másik lyukaknál amik körül ilyen ezüst szinü vmik vannak és félek hogy oda nem nagyon kéne csavarozgatni.
vki tudna segíteni??
Alaplapom: gigabyte p43t-es3g
jah és tehetek bármi kárt a prociba vagy az alaplapba vagy a proci hütöbe ha már 3 szor megpróbáltam belepatentolni de nem nagyon sikerül...
Elöre köszönöm.
Az szokott gond lenni, hogy egyes DVD lejátszók nem kezelik a HD felbontást! Tehát lehet, hogy jó neki a formátum, csak maga a felbontás magas!
Az ne tévesszen meg, hogy bizonyos DVD lejátszó felkonvertál HD-ra, attól még a HD videót nem feltétlenül jeleníti meg!
Milyen formátumba konvertáljam a videóklippet, hogy lejátsza az asztali dvd író!
Rengeteg formátumot felismer ez a dvd író ( Samsung) , de egyszerűen sem aviban, sem vob-ban nem ismeri fel az álltalam átkonvertált videóklippet...
Hol a gond? 😲
szerintetek egy ilyen gép mennyit érhet? https://gepigeny.hu/usercomp.php?comp=25469
monitor nélkül és annyi hogy mindkét vinyó lassan a végét járja!
Szerintetek 20k ret még megadnának érte?
Kösz kipróbálom!
Az a problémám, hogy a hűtésem állandó 40%-on pörög ok nélkül!
Levettem ezt 20%-ra, és éppen gyilkolom a VGA-t egy tesztel! Kíváncsi vagyok meddig megy így fel!
UI: Kipróbáltam a programot, és nagyon jó! Kösz a tippet!
Azt irja hogy nem tudtda "szkennelni" (begyüjteni) az adatokat a gépedről azért nem lehet futtattni a tesztet. De hogy mi aa teendő azt nem tudom, de remélem segitség volt amit leirtam (ha akk bocs😃😉
ha két csatlakozó van az előlapihoz, akkor próbáld meg a másikat. Azthiszem nekem is csak az egyikkel szól.
A SLI-s kérdésedhez pedig nézd meg a lapod specifikációit, és máris megtudod, hogy tudsz-e GTX460 SLI-t futtatni benne.
és van vele egy hatalmas problémám...
összeraktam meg minden, bekapcsolom, megy is rendesen, de se kép se hang... berakom neki az xp telepítő cd-t bepörgeti de semmire sem reagál... a monitor azt irja h nincs jel... mi lehet a probléma?? integrált vga van rajta, gépeim között bennvan Family PC néven...
help!!
Persze. Megy normálisan.
Azért kérdezem mert a tünet alapján olyan, mintha valami túlmelegedne!
Értem. Azért köszi, max majd elviszem egy üzletbe.
Persze. Megy normálisan.
Azért kérdezem mert a tünet alapján olyan, mintha valami túlmelegedne!
Persze. Megy normálisan.
A PFC-ről:
Kétféle PFC létezik, az aktív és a passzív. Az aktív PFC a tápokban egy külön nyomtatott áramköri lapkán foglal helyet, gyakorlatilag egy kisebbfajta IC. A passzív sokkal egyszerűbb, egy vasmagból és egy tekercsből áll. Mindkettő a szekunder oldalon helyezkedik el. Feladatuk, hogy csökkentsék az esetleges kimeneti zavarokat, hiszen a szinuszos hálózatból pumpált áramhullám rövid és pulzáló, ráadásul a kapcsolóüzemű számítógép tápegységek egyenletlen terhelést fejtenek ki egyes szekunder oldali ágaikon.
Az aktív PFC vezéráramköre a szinuszos áramhullámokat tökéletesen tudja korrigálni, azonban a kvávzi-szinuszos bemeneti hullámok már megállítják (lsd.: kvázi-szinuszos UPS-ek, azaz szünetmentes tápegységek). Ettől függetlenül az újabb tápok jó részében már az aktív PFC-t részesítik előnyben, hiszen sokkal megbízhatóbb passzív társánál.
A passzív PFC működési alapja egy vasmagos tekercs és bárminemű bemeneti áramhullám. Pozitívumok mellé felsorolhatnánk, hogy gyakorlatilag elpusztíthatatlan és bármilyen szünetmentes tápegységgel megbarátkozik, azonban messze nem végzi olyan ügyesen a dolgát, mint az aktív megoldások. Az aktívval szemben ez a PFC csupán 115 és 230V-os bemeneti feszültséggel képes együttműködni, illetve egy egyszerű kapcsolóval megtoldva mindkettővel egyszerre, egyeseknek ez hátrányt is jelenthet.
Mivel a régi alaplapom (Gigabyte GA-MA74GM-S2) tönkrement, ezért vettem egy újat egy ASUS m2n68-am PLUST-t. Na és az lenne a problémám hogy: amikor játszom egy játékkal akkor 1-2percig megy normálisan utána meg elkezd laggolni, majd megint jó és megint laggol. Már újratettem, szétszedtem, összeraktam.... mindent csináltam vele amit csak tudtam. Mi lehet a probléma, és hogyan tudnám orvosolni?
Előre is köszi. Üdv: Ic3
Felhúztam a procimat 2hónapja 3.1ghz-re (AMD AthlonII X2 245)És az lenne a bajom hogy a processzorhűtő ventije mindig a maximális fordulatszámon megy ami nemhiszem hogy hosszútávon jót tenne neki.Próbáltam AmdOverdrive-on keresztül állítani a ventiket de az csak a kikapcsolásig tart aztán ujra 100%-on pörög.Vissza is állítottam a processzort az eredeti órajelére de akkor is ugyanez a probléma.Kérlek titeket segítsetek 😀
mert egy erösebb videokarit vagy procit már nem birna el
Processzor sebesség: 3,2 GHz
Intel E6800 processzor
Processzor órajele: 3.33 GHz 27000 Ft
ez mind a 2 jó választás 😀
Esetleg az én problémámat is megtudná lesni vki?? #6239
Köszi.
Ramot kivesz, ecsettel kitisztítod a slotokat, ramot visszatesz, kipróbál, ha megy, öröm
Vedd ki az egyik modult, és indítsd a gépet, ha megy, akkor tedd be a másikat is, és megtudod, melyik modul a hibás.
Ja meg 420w elég 1 5770-nek?
[LINK]
Hmm, érdekes, szerinted érdemesebb lenne viszatenni az e2220 -est és modjuk azt tuningolni? Meddig lehetne felnyomni a maga 2.40Ghz-ével?
[LINK]
Persze hogy rosszabbul mennek, hiába magasabb az órajele a Pentium D 950-esnek, jóval gyengébb mint az E2220-as.
Hát én nem úgy láttam
Intel Pentium E2220: [LINK]
Intel Pentium D 950: [LINK]
Az Intel Pentium D 950 erősebbnek bizonyul...
Kéne egy kis segítség.
Nemrég kicseréltük a gépben a processzort, egy gyári IBM gépből.
Nekem egy Intel Pentium E2220 2.40Ghz-s procim volt, az IBM gépbe egy Intel Pentium D 950 3.40Ghz-s. Most bele raktuk a már említett IBM-gépben szolgáló procit, és a játékok nemhogy jobban mennek, hanem sokkal roszabbúl mint ezidáig.
Mi táp gyengeségre gondolunk, ugyanis az eddigi proci 64W-ot fogyasztott, a mostani 130W-t. Nekem pedig egy összesen 350W-s tápom van. Egyelőre nem akarok venni tápot mert lehet hogy nem az lenne a gond, Win-t se telepítettem újra, előbb megvárom hogy ti mit tanácsoltok, aztán majd utána eldöntöm hogy mi lenne a jó. Szóval segítsetek, legyetek szívesek.
U.I: A win7 ben van egy vizuális élmény menü, ott aki már látta az tudja hogy kiírja minek mekkora a száma, a régi procimnál 5,7-et mutatott a mostaninál első mérésnél 1,9 (!!!!!) másodszorra már 3,8 (!!!!) at. A poén hogy a mostani proci fényévekkel gyorsabb mint az előző, szóval nem értem...
csak kíváncsi vagyok és nemigazán vagyok otthonos ilyen témában úgyhogy előre is köszönöm a válaszokat 😀
gép összeszereléssel próbálkoznék.
a ház megvan a tápot beletuttam tenni.
Az a gondom hogy az alaplapnak fentartott lyukak a házban amibe megy a csavar nem a négy sarkánál van az alaplapnak hanem másik lyukaknál amik körül ilyen ezüst szinü vmik vannak és félek hogy oda nem nagyon kéne csavarozgatni.
vki tudna segíteni??
Alaplapom: gigabyte p43t-es3g
jah és tehetek bármi kárt a prociba vagy az alaplapba vagy a proci hütöbe ha már 3 szor megpróbáltam belepatentolni de nem nagyon sikerül...
Elöre köszönöm.
Az ne tévesszen meg, hogy bizonyos DVD lejátszó felkonvertál HD-ra, attól még a HD videót nem feltétlenül jeleníti meg!
Zsolti: Mekkora felbontásban konvertáltál? Tehát mekkora az átkonvertál videoklip felbontása?
Rengeteg formátumot felismer ez a dvd író ( Samsung) , de egyszerűen sem aviban, sem vob-ban nem ismeri fel az álltalam átkonvertált videóklippet...
Hol a gond? 😲
https://gepigeny.hu/usercomp.php?comp=25469
monitor nélkül és annyi hogy mindkét vinyó lassan a végét járja!
Szerintetek 20k ret még megadnának érte?
Az a problémám, hogy a hűtésem állandó 40%-on pörög ok nélkül!
Levettem ezt 20%-ra, és éppen gyilkolom a VGA-t egy tesztel! Kíváncsi vagyok meddig megy így fel!
UI: Kipróbáltam a programot, és nagyon jó! Kösz a tippet!
Ha Catalystban visszaveszem a VGA ventilátor sebességét, akkor az terhelés közben is annyin marad, amire állítottam?
"HTT / CMP egység..."Ez mit takar és mit is jelent valójában?
A SLI-s kérdésedhez pedig nézd meg a lapod specifikációit, és máris megtudod, hogy tudsz-e GTX460 SLI-t futtatni benne.