Üdv!
A tápomat szeretném cserélni, de nem vagyok biztos benne hogy milyet is vegyek. Ezt néztem most ki.:Gigabyte Superb 550W fekete tápegység (GE-P450P-C2) 14.000 Ft- . Mi a véleményetek erről? A PFC típusa: passzív, ez mit jelent?
Sziasztok.
Felhúztam a procimat 2hónapja 3.1ghz-re (AMD AthlonII X2 245)És az lenne a bajom hogy a processzorhűtő ventije mindig a maximális fordulatszámon megy ami nemhiszem hogy hosszútávon jót tenne neki.Próbáltam AmdOverdrive-on keresztül állítani a ventiket de az csak a kikapcsolásig tart aztán ujra 100%-on pörög.Vissza is állítottam a processzort az eredeti órajelére de akkor is ugyanez a probléma.Kérlek titeket segítsetek 😀
Melyek azok a procik amik 20.000-25.000ft körül vannak core2 -esek és 3.00Ghz - 3.50Ghz-sek? Szeretnék venni valami ilyesmit, csak nem igazán tudom hogy játékra mi lenne a megfelelő. Egy kis segítséget kérek ez ügyben.
Nem ártana egy Memtest-et futtatni, de sztem az egyik modullal gond lesz. Ez a jobbik eset, a rosszabbik az, hogy lehet hogy a foglalattal van a gond.
Vedd ki az egyik modult, és indítsd a gépet, ha megy, akkor tedd be a másikat is, és megtudod, melyik modul a hibás.
Az lenne a problémán hogy a számitogépemben van 2x1 GB ram és amikor bekapcsolom a gépet akkor a számitogép lefagy utána mikor LEFAGY ujrainditom a gépet aztán 1 GB ramot ismer fel és nem értem hogy az EGYIK ram mért megy el de viszont ha a gépet kikapcsolom és utána be kapcsolom akkor 2GB ot ismerfel megint és megint lefagy aztán megint ujra inditom és megint 1 GB ot ismerfel és igy tovább tehát csak akkor fagy le ha 2 GB ramot ismer fel.Szval nem értem pedig a 2x1GB ram már megvan 1 éve és müködik csak most mindig ezt csinálja. Ebben segitsetek nekem 😀
Persze hogy érdemesebb. Te magad mondtad hogy sokkal rosszabbul mennek a játékok a Pentium D-vel. A core2-esek nagy részét egész kellemesen lehet tuningolni. Azt meg nem lehet előre megmondani hogy a tiedét meddig lehet húzni. Neked kell kitapasztalnod hogy meddig stabil. Ha sikerül mondjuk 3 GHz-ig felmenni, akkor sokkal jobban jársz vele mint egy 4 GHz-en járatott Pentium D-vel.
toopa írta:
Lapozd át ezeket a teszteket:
[LINK]
Hiába megy csupán 1866 MHz-en az E6300-as, legtöbbször mégis odaveri a Pentium D 950-est. Nem csak a MHz és a cache méret számít. A core2-es már egy újabb, fejlettebb architektúrára épül.
Hmm, érdekes, szerinted érdemesebb lenne viszatenni az e2220 -est és modjuk azt tuningolni? Meddig lehetne felnyomni a maga 2.40Ghz-ével?
[LINK]
Hiába megy csupán 1866 MHz-en az E6300-as, legtöbbször mégis odaveri a Pentium D 950-est. Nem csak a MHz és a cache méret számít. A core2-es már egy újabb, fejlettebb architektúrára épül.
Nemrég kicseréltük a gépben a processzort, egy gyári IBM gépből.
Nekem egy Intel Pentium E2220 2.40Ghz-s procim volt, az IBM gépbe egy Intel Pentium D 950 3.40Ghz-s. Most bele raktuk a már említett IBM-gépben szolgáló procit, és a játékok nemhogy jobban mennek, hanem sokkal roszabbúl mint ezidáig.
Mi táp gyengeségre gondolunk, ugyanis az eddigi proci 64W-ot fogyasztott, a mostani 130W-t. Nekem pedig egy összesen 350W-s tápom van. Egyelőre nem akarok venni tápot mert lehet hogy nem az lenne a gond, Win-t se telepítettem újra, előbb megvárom hogy ti mit tanácsoltok, aztán majd utána eldöntöm hogy mi lenne a jó. Szóval segítsetek, legyetek szívesek.
U.I: A win7 ben van egy vizuális élmény menü, ott aki már látta az tudja hogy kiírja minek mekkora a száma, a régi procimnál 5,7-et mutatott a mostaninál első mérésnél 1,9 (!!!!!) másodszorra már 3,8 (!!!!) at. A poén hogy a mostani proci fényévekkel gyorsabb mint az előző, szóval nem értem...
üdv!
gép összeszereléssel próbálkoznék.
a ház megvan a tápot beletuttam tenni.
Az a gondom hogy az alaplapnak fentartott lyukak a házban amibe megy a csavar nem a négy sarkánál van az alaplapnak hanem másik lyukaknál amik körül ilyen ezüst szinü vmik vannak és félek hogy oda nem nagyon kéne csavarozgatni.
vki tudna segíteni??
Alaplapom: gigabyte p43t-es3g
jah és tehetek bármi kárt a prociba vagy az alaplapba vagy a proci hütöbe ha már 3 szor megpróbáltam belepatentolni de nem nagyon sikerül...
Elöre köszönöm.
Az szokott gond lenni, hogy egyes DVD lejátszók nem kezelik a HD felbontást! Tehát lehet, hogy jó neki a formátum, csak maga a felbontás magas!
Az ne tévesszen meg, hogy bizonyos DVD lejátszó felkonvertál HD-ra, attól még a HD videót nem feltétlenül jeleníti meg!
Milyen formátumba konvertáljam a videóklippet, hogy lejátsza az asztali dvd író!
Rengeteg formátumot felismer ez a dvd író ( Samsung) , de egyszerűen sem aviban, sem vob-ban nem ismeri fel az álltalam átkonvertált videóklippet...
Hol a gond? 😲
szerintetek egy ilyen gép mennyit érhet? https://gepigeny.hu/usercomp.php?comp=25469
monitor nélkül és annyi hogy mindkét vinyó lassan a végét járja!
Szerintetek 20k ret még megadnának érte?
Kösz kipróbálom!
Az a problémám, hogy a hűtésem állandó 40%-on pörög ok nélkül!
Levettem ezt 20%-ra, és éppen gyilkolom a VGA-t egy tesztel! Kíváncsi vagyok meddig megy így fel!
UI: Kipróbáltam a programot, és nagyon jó! Kösz a tippet!
Azt irja hogy nem tudtda "szkennelni" (begyüjteni) az adatokat a gépedről azért nem lehet futtattni a tesztet. De hogy mi aa teendő azt nem tudom, de remélem segitség volt amit leirtam (ha akk bocs😃😉
ha két csatlakozó van az előlapihoz, akkor próbáld meg a másikat. Azthiszem nekem is csak az egyikkel szól.
A SLI-s kérdésedhez pedig nézd meg a lapod specifikációit, és máris megtudod, hogy tudsz-e GTX460 SLI-t futtatni benne.
laci503 írta:
de akkor minek van annyi dugó?? meg amúgy is van a virtual Dj nevű progi abba is van uyge ien előzenehallgatás vagy micsoda akkor azt még is hogy lehetne megcsinálni ha nem lehet 1xerre bedugni őket? :S
Hát zöld dugó sztereó narancs 5.1 center hangszóró fekete 5.1 hátós hangszórók kék az valami audio hülyeség szürke 7.1 többi hangfala rózsaszín mikrofon!
Tudom hogy van v Dj ben olyan haveromék arra valami külön usb-s hangkarit használtak ha jól emlékszem!
de akkor minek van annyi dugó?? meg amúgy is van a virtual Dj nevű progi abba is van uyge ien előzenehallgatás vagy micsoda akkor azt még is hogy lehetne megcsinálni ha nem lehet 1xerre bedugni őket? :S
program az nincs, nemtudok róla, szereld le a géped oldallapját és ott van, a ramhoz pedig ott az everest az te nemtom hogy wattot íre de a gyártóját bíztosan
Van egy olyan kérdésem hogy hány WATTos a tápegység a gépembe?? (le kaptam az oldalát le olvastam rólla 278856 számot ami után W volt ) DE nincs valami program vagy valami vagy valahogy tudtok segíteni melyik az a szám.
Meg még 1
Hány Wattos a RAMom (256Mb de az függ hogy ki gyártja.)??
(Nemtudom milyen a gyártója .)
Szilvexter írta:
Azt hogyan lehetne megoldani hogy a Catalyst Control Center induljon el amikor a gép bekapcsol?
Hello!
Elvileg magától elindul, csak az ikonját nem teszi ki oda az óra mellé. Ha azt akarod, hogy ott legyen akkor csináld a következőt: Asztalon jobb klikk >> CCC >> a megjelenő ablakban jobb felső sarok, options >> preferences >> enable system tray menu
Ha ez nem lenne igaz, és valami okból neked tényleg nem indulna el, akkor elég barbár módszer, de működik: egyszerűen tedd be az indítópultba.
A tápomat szeretném cserélni, de nem vagyok biztos benne hogy milyet is vegyek. Ezt néztem most ki.:Gigabyte Superb 550W fekete tápegység (GE-P450P-C2) 14.000 Ft- . Mi a véleményetek erről? A PFC típusa: passzív, ez mit jelent?
Felhúztam a procimat 2hónapja 3.1ghz-re (AMD AthlonII X2 245)És az lenne a bajom hogy a processzorhűtő ventije mindig a maximális fordulatszámon megy ami nemhiszem hogy hosszútávon jót tenne neki.Próbáltam AmdOverdrive-on keresztül állítani a ventiket de az csak a kikapcsolásig tart aztán ujra 100%-on pörög.Vissza is állítottam a processzort az eredeti órajelére de akkor is ugyanez a probléma.Kérlek titeket segítsetek 😀
mert egy erösebb videokarit vagy procit már nem birna el
Processzor sebesség: 3,2 GHz
Intel E6800 processzor
Processzor órajele: 3.33 GHz 27000 Ft
ez mind a 2 jó választás 😀
Esetleg az én problémámat is megtudná lesni vki?? #6239
Köszi.
Ramot kivesz, ecsettel kitisztítod a slotokat, ramot visszatesz, kipróbál, ha megy, öröm
Vedd ki az egyik modult, és indítsd a gépet, ha megy, akkor tedd be a másikat is, és megtudod, melyik modul a hibás.
Ja meg 420w elég 1 5770-nek?
[LINK]
Hmm, érdekes, szerinted érdemesebb lenne viszatenni az e2220 -est és modjuk azt tuningolni? Meddig lehetne felnyomni a maga 2.40Ghz-ével?
[LINK]
Persze hogy rosszabbul mennek, hiába magasabb az órajele a Pentium D 950-esnek, jóval gyengébb mint az E2220-as.
Hát én nem úgy láttam
Intel Pentium E2220: [LINK]
Intel Pentium D 950: [LINK]
Az Intel Pentium D 950 erősebbnek bizonyul...
Kéne egy kis segítség.
Nemrég kicseréltük a gépben a processzort, egy gyári IBM gépből.
Nekem egy Intel Pentium E2220 2.40Ghz-s procim volt, az IBM gépbe egy Intel Pentium D 950 3.40Ghz-s. Most bele raktuk a már említett IBM-gépben szolgáló procit, és a játékok nemhogy jobban mennek, hanem sokkal roszabbúl mint ezidáig.
Mi táp gyengeségre gondolunk, ugyanis az eddigi proci 64W-ot fogyasztott, a mostani 130W-t. Nekem pedig egy összesen 350W-s tápom van. Egyelőre nem akarok venni tápot mert lehet hogy nem az lenne a gond, Win-t se telepítettem újra, előbb megvárom hogy ti mit tanácsoltok, aztán majd utána eldöntöm hogy mi lenne a jó. Szóval segítsetek, legyetek szívesek.
U.I: A win7 ben van egy vizuális élmény menü, ott aki már látta az tudja hogy kiírja minek mekkora a száma, a régi procimnál 5,7-et mutatott a mostaninál első mérésnél 1,9 (!!!!!) másodszorra már 3,8 (!!!!) at. A poén hogy a mostani proci fényévekkel gyorsabb mint az előző, szóval nem értem...
csak kíváncsi vagyok és nemigazán vagyok otthonos ilyen témában úgyhogy előre is köszönöm a válaszokat 😀
gép összeszereléssel próbálkoznék.
a ház megvan a tápot beletuttam tenni.
Az a gondom hogy az alaplapnak fentartott lyukak a házban amibe megy a csavar nem a négy sarkánál van az alaplapnak hanem másik lyukaknál amik körül ilyen ezüst szinü vmik vannak és félek hogy oda nem nagyon kéne csavarozgatni.
vki tudna segíteni??
Alaplapom: gigabyte p43t-es3g
jah és tehetek bármi kárt a prociba vagy az alaplapba vagy a proci hütöbe ha már 3 szor megpróbáltam belepatentolni de nem nagyon sikerül...
Elöre köszönöm.
Az ne tévesszen meg, hogy bizonyos DVD lejátszó felkonvertál HD-ra, attól még a HD videót nem feltétlenül jeleníti meg!
Zsolti: Mekkora felbontásban konvertáltál? Tehát mekkora az átkonvertál videoklip felbontása?
Rengeteg formátumot felismer ez a dvd író ( Samsung) , de egyszerűen sem aviban, sem vob-ban nem ismeri fel az álltalam átkonvertált videóklippet...
Hol a gond? 😲
https://gepigeny.hu/usercomp.php?comp=25469
monitor nélkül és annyi hogy mindkét vinyó lassan a végét járja!
Szerintetek 20k ret még megadnának érte?
Az a problémám, hogy a hűtésem állandó 40%-on pörög ok nélkül!
Levettem ezt 20%-ra, és éppen gyilkolom a VGA-t egy tesztel! Kíváncsi vagyok meddig megy így fel!
UI: Kipróbáltam a programot, és nagyon jó! Kösz a tippet!
Ha Catalystban visszaveszem a VGA ventilátor sebességét, akkor az terhelés közben is annyin marad, amire állítottam?
"HTT / CMP egység..."Ez mit takar és mit is jelent valójában?
A SLI-s kérdésedhez pedig nézd meg a lapod specifikációit, és máris megtudod, hogy tudsz-e GTX460 SLI-t futtatni benne.
Hát zöld dugó sztereó narancs 5.1 center hangszóró fekete 5.1 hátós hangszórók kék az valami audio hülyeség szürke 7.1 többi hangfala rózsaszín mikrofon!
Tudom hogy van v Dj ben olyan haveromék arra valami külön usb-s hangkarit használtak ha jól emlékszem!
Van egy olyan kérdésem hogy hány WATTos a tápegység a gépembe?? (le kaptam az oldalát le olvastam rólla 278856 számot ami után W volt ) DE nincs valami program vagy valami vagy valahogy tudtok segíteni melyik az a szám.
Meg még 1
Hány Wattos a RAMom (256Mb de az függ hogy ki gyártja.)??
(Nemtudom milyen a gyártója .)
Kösszi mindent
Azt hogyan lehetne megoldani hogy a Catalyst Control Center induljon el amikor a gép bekapcsol?
Hello!
Elvileg magától elindul, csak az ikonját nem teszi ki oda az óra mellé. Ha azt akarod, hogy ott legyen akkor csináld a következőt: Asztalon jobb klikk >> CCC >> a megjelenő ablakban jobb felső sarok, options >> preferences >> enable system tray menu
Ha ez nem lenne igaz, és valami okból neked tényleg nem indulna el, akkor elég barbár módszer, de működik: egyszerűen tedd be az indítópultba.