Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
nooel avatar
és akkor most milyen processzort ajánlanál?egy 3.4 GHz es vagy nagyobb kellene😀
0
0
0
0
Osynho avatar
apetit1989: Hogyne változtatna 😃 Ezt nagyon könnyen ki is derítheted: tuning, majd játék 😀 Kíváncsi lennék a mostani GPU kihasználtságodra...

nooel: a te dolgod. Akadni nem fog semmi, az tuti (persze, ha meg is tudod hajtani valamivel azt a vga-t). Én máshogy gondolkodom, úgy veszek hardvert, hogy az kielégítse az igényeimet. 1680-ra kevés lassan a 4830, ezért most veszek egy gtx460/6850-et. Nyáron valszeg beszerzek egy 82es full hd tv-t, még oda is elég lesz a cumó.
0
0
0
0
nooel avatar
Nekem elég ekkora monitor.😀 folyamatosan fejlesztem a gépem most egy 4gb ddr2 meg egy ati radeon 6870 1gb ot javítottam!
még van egy Pentium duo 2.8 as procim amit szeretnék lecserélni.és most azt keresem már 4 hete 😀
0
0
0
0
apetit1989 avatar
osynho, ezen a tényen az sem változtat, hogy 3,5 GHz-en fut a procim?
Mert ha nem, akkor kurva elhamarkodott lépés volt a fél fizetésem kiadni egy kártyára, anno.
0
0
0
0
laci503 avatar
herbyke: uygan magyarázd már el nekem miért kéne elfelejteni a 6 magos phenomot játékra? hm.?
0
0
0
0
Osynho avatar
apetit1989 írta:
Összegezve a fentieket és a logout cikket, ezt vontam le:
E7400-as mellé felesleges egy 5850, mert ugyanezt a teljesítményt amit most produkál a gépem megcsinálná egy olcsóbb kártya is, pl 5770? - Kivéve ha nagy felbontásban játszok.
Javítsatok ki, ha tévedek

Így van 😀

nooel: Pont azért felesleges, amit a felettem szóló kifejtett... Meg amúgy is szerintem mindegy, hogy 80, vagy 120 fps-ed van egy játékban. Bár valószínűleg én vagyok korlátolt 😃
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Összegezve a fentieket és a logout cikket, ezt vontam le:
E7400-as mellé felesleges egy 5850, mert ugyanezt a teljesítményt amit most produkál a gépem megcsinálná egy olcsóbb kártya is, pl 5770? - Kivéve ha nagy felbontásban játszok.
Javítsatok ki, ha tévedek
0
0
0
0
Osynho avatar
1440-re totál felesleges egy 6870, de a te dolgod 😀 Ágyúval verébre effektus.
i7 860-ra gondol herbyke, feltételezem
Google:
[url]http://www.google.hu/#hl=hu&expIds=17259,18167,24999&xhr=t&q=i7+860+%C3%A1r&cp=2&pf=p&sclient=psy&aq=0&aqi=&aql=&oq=i7+860+%C3%A1r&gs_rfai=&pbx=1&fp=9f0fab4dd63637c8[/url]
Viszont egy jóval olcsóbb i5 760-as, húzva szintén értelmes alternatíva.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
kösz herbyke a linket, hasznos olvasmány
0
0
0
0
nooel avatar
Egy ilyet tudnál linkelni?
0
0
0
0
herbyke avatar
Ha játszani akarsz a hatmagos phenomot felejtsd el.
Én egy core i5 860 at vennék.
0
0
0
0
nooel avatar
1400-900.nem innen akarom megrendelni a proceszort!csak azt nézd milyen 😃 pénzem a lenne rá.
0
0
0
0
Osynho avatar
Mennyi pénzed lenne és milyen felbontásra kell a gép? (Elég durva árak vannak ebben a boltban...)
0
0
0
0
nooel avatar
Luiboy írta:
Már a 6850hez is bikaerös proci kell.
A te 6870 esedhez AMD PHENOM x6 minimum
INTEL i7 920 esetleg i7 870 de minimum i5 760.

Itt egy teszt a 6850vs GTX460 erejéröl

http://hardver-teszt.hu/test.php?tID=344

esetleg egy ilyen?
[LINK]
És akkor ehhez még egy alaplapot segítene valaki?😃
0
0
0
0
herbyke avatar
http://logout.hu/cikk/cpu-limit_a_nagy_tevedes/teljes.html
0
0
0
0
apetit1989 avatar
linket nem tudnál adni? ha ide nem lehet beszúrni, pü-ben küldhetnél, ha nem gond.
0
0
0
0
herbyke avatar
Az hogy pl 1280 x1024ben a te radeon 5850 esed meg egy radeon 5970 is ugyanakkora fpst fog kipumpálni magából , mert ilyen alacsony felbontásnál a videokártya számolási képessége jobb , mint a processzoré.
Ellenben HD felbontásnál ahol több pixelt kell kiszámolni, a VGA belassul, így be tudja érni a processzort.
A logouton van egy jó cikk erről.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Nem vagyok kezdő, de nem világos valami.
Erre a proci limites dologra lennék kíváncsi, hogy mekkora a valóságalapja.
3 éve dolgozok mint számítógép-szerelő, tehát vágom a dolgokat. Nekem oc-s 5850-esem van egy viszonylag alacsony kategóriás, kisebb teljesítményű E7400-as duplamagos intellel, de nem látom jelét lassulásnak, a játékok nem szaggatnak, pedig 1600x1200 -ban játszok majdnem mindent (gta4 kivétek ezalól pl)
Most miért kéne egy 6870-esnek minimum egy i5?
Jó lenne ha valaki dióhéjban elmagyarázná ezt a limites dolgot
0
0
0
0
Osynho avatar
NEEEEEEEEEE! Már megint ez a teszt... 😢 Istenem. Minden második ember erre hivatkozik. Az a baj, hogy a fórumokba író tulajok 100%-a megcáfolja ezeket az eredményeket. Nem hiszem el, hogy 1680-on max detail-lel majdnem 2x gyorsabb a 460-as egy erős 4 magos cpu mellett! Ilyen nincs. Persze ettől még nagyon jó vga a GTX, valszeg én is azt veszem.

nooel: A felbontásról nem esett szó, pedig elsődleges szempont. Full HD-n nem nehéz elérni a vegyes limitet, de pl 1280-ban nehéz elég erős cpu-t találni egy ilyen vga-hoz. Persze nem erre a felbontásra találták ki ezeket 😃
0
0
0
0
Manyik75 avatar
nooel írta:
Sziasztok.
Nem nagyon értek a processzorhoz. :S
Egy ATI Radeon 6870 1GB-os videókarihoz + 4 gb RAM-hoz keresek rendes procit.valaki ajánlana egyet ami rendesen kihajtaná a VGA-t!?és kb mennyibe kerülne?
Előre is köszönöm.

Már a 6850hez is bikaerös proci kell.
A te 6870 esedhez AMD PHENOM x6 minimum
INTEL i7 920 esetleg i7 870 de minimum i5 760.

Itt egy teszt a 6850vs GTX460 erejéröl

http://hardver-teszt.hu/test.php?tID=344
0
0
0
0
nooel avatar
Sziasztok.
Nem nagyon értek a processzorhoz. :S
Egy ATI Radeon 6870 1GB-os videókarihoz + 4 gb RAM-hoz keresek rendes procit.valaki ajánlana egyet ami rendesen kihajtaná a VGA-t!?és kb mennyibe kerülne?
Előre is köszönöm.
0
0
0
0
Szilvexter avatar
A gondom az lenne hogy a Singularity dvd5-ös változata van meg, és amikor akarom felrakni elindul az extractor ami egy .arc filet kellene kibontson és telepítsen, de sajna ezt nem teszi hanem kiír egy hibaüzenetet, eddig nem volt probléma az installnál csak most hogy újra elővettem nem akar müködni, ennek lehet valami oka azonkívül hogy a fájl valamiképpen megsérült, pedig a gépemen volt mind idáig.
0
0
0
0
laci503 avatar
csak mert szeretnék venni új lapot meg procit ez idő tájt valamikor és mivel AMD-s gépem nem volt tájékozódok 😃
Asus Crosshair IV Formula lapon akadt meg a szemem és az 890FX chipsetes és nekem nagyon tetszik 😆 de ottvan a tervezett AMD-s gépem szal 😃 mondhattok véleményt 😃
0
0
0
0
almos avatar
laci503 írta:
AM3 mas alaplapba bele lehet majd tenni a Buldozer procit?

Új fogalalat szinte biztos lesz,AM3+,de egyesek szerint bele lehet majd tenni AM3-ba is,csak ott bizonyos funkciói nem fognak működni a Bulldozernak,hasonlóan mint AM3-as proci AM2+-ban.
0
0
0
0
laci503 avatar
AM3+ neki elvileg azért kérdem
0
0
0
0
akos328 avatar
gondolom, hisz más tokozást még nem adtak ki, de lehet hogy csinálnbak neki más foglalatot
0
0
0
0
laci503 avatar
AM3 mas alaplapba bele lehet majd tenni a Buldozer procit?
0
0
0
0
akos328 avatar
nincs kizárva, hogy az áramkörök megadták magukat, sőt biztos az lesz. Egy alaplapcsere rendel😀
0
0
0
0
krutka avatar
100% hogy az alaplap a rossz! nekem is volt már ien! és asszem kiégett benne vmi...
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Azthiszem rossz az alaplapod. Vedd ki a gépből a ramokat, úgy indítsd el. Ha nem szól a belső hangszóró ilyenkor, akkor 100% hogy a lap a rossz.
0
0
0
0
pakai93 avatar
thug85 írta:
pakai: Ha minden elindul a gépen, akkor ott az integrált VGA résszel lehet valami gubanc! Driver hiba nem lehet, mert akkor legalább a Biosnak be kellene jönnie!
Nincs kéznél egy VGA, amit berakhatnál kipróbálni? Ha azzal van kép, akkor tutira az integrált része a rossz!

Bruce Lee: Nincs mit!

szereztem egy x1950GT-t de azzal is ugyan ez a dolog áll fenn...
0
0
0
0
akos328 avatar
csak azzal lehet a gond, hisz a gép bekapcsol, és megy is, csak jelet nem kap a monitor, akkor videókari ment tönkre, de mivel integrált, nagy a lehetőség hogy az alaplapot is hazavágja.
0
0
0
0
thug85 avatar
pakai: Ha minden elindul a gépen, akkor ott az integrált VGA résszel lehet valami gubanc! Driver hiba nem lehet, mert akkor legalább a Biosnak be kellene jönnie!
Nincs kéznél egy VGA, amit berakhatnál kipróbálni? Ha azzal van kép, akkor tutira az integrált része a rossz!

Bruce Lee: Nincs mit!
0
0
0
0
Bruce Lee avatar
thug85: Köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
pakai93 avatar
ha nem jutok előre akk hétfőn beviszem a legközelebbi boltba
0
0
0
0
akos328 avatar
Ha új gép van rajta minimum 1 év gari. Amúgy sztem akkor a videókártya kimenetével lesz a gond, de jó lenne megnézetni vkivel
0
0
0
0
pakai93 avatar
új a gép... vga nincs benn, csak az integrált, van itthon 2 monitor is, mind2-n csinálja...
am megcsináltam amit irtál kmisi de semmi változás!
0
0
0
0
akos328 avatar
ha jól értem csak az a gond, hogy a monitor nem kap jelet. használtan vetted vagy új gép. ha használt előfordulhat hogy a videókártyával gond lesz, vagy legalább is a kimeneti csatlakozójával. De meglehet hogy a monitor vezetékével van gond. ha van olyan ismerősőd, akinek van gépe, vidd el hozzá a tiéd és dugd be az ő monitorát. Ha úgy megy megvan a hibás, ha úgysem, akkor a videókarival lesz a gond.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
igen ha úgy nyomod be a bekapcs gombot minden bios beállítás eredetire áll! Az a két kis pöcök a vinyón jumper de az csak akkor kell ha egy másik cucc is van az ide kábelen! ugyanis csak ide csatlakozásnál kell jumper! Ha nincs jumper akkor automatikusan slave helyzetbe van így a másik cuccnak az ide kábelen masternek kell lenni! Ezért mondom hogy csak az legyen bedugva ami nagyon muszály vagyis csak egy vinyó és ha úgy jó lesz akkor megvan a probléma
0
0
0
0
pakai93 avatar
minden rendesen be van dugva... áramtalanitva kell nyomni pár másodpercig a bekapcs gombot?? az nem lehet gondja h a vinyón nincs olyan kis műanyag, 2 tüskéjén? mert nekem elképzelésem sincs mi lehet a gondja...
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
próbáltad a biost restetelni? Áramtalanítod majd benyomod pármásodpercre a bekapcs gombot! Ha nem jó mindent vegyél ki ami nem létszükséges a gép működéséhez! Vagyis csak egy ram legyen egy hdd.. Ha több ram van próbálgasd külön külön őket! Nézz meg mindent hogy jól van e bedugva! Ezek talán segíthetnek!
0
0
0
0
pakai93 avatar
ma vettem egy gépet apunak...
és van vele egy hatalmas problémám...
összeraktam meg minden, bekapcsolom, megy is rendesen, de se kép se hang... berakom neki az xp telepítő cd-t bepörgeti de semmire sem reagál... a monitor azt irja h nincs jel... mi lehet a probléma?? integrált vga van rajta, gépeim között bennvan Family PC néven...
help!!
0
0
0
0
Ic3 avatar
thug85 írta:
Ic3 írta:
Ic3: A procihűtőt megfelelően visszaraktad? Pasztát nyomtál alá?
Persze. Megy normálisan.

Azért kérdezem mert a tünet alapján olyan, mintha valami túlmelegedne!

Értem. Azért köszi, max majd elviszem egy üzletbe.
0
0
0
0
thug85 avatar
Ic3 írta:
Persze. Megy normálisan.

Azért kérdezem mert a tünet alapján olyan, mintha valami túlmelegedne!
0
0
0
0
Ic3 avatar
Ic3: A procihűtőt megfelelően visszaraktad? Pasztát nyomtál alá?[/quote]

Persze. Megy normálisan.
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
A RAMokat megnézted, hogy úgy vannak beletéve a foglalatba, hogy a dualchannel működjön?
0
0
0
0
thug85 avatar
Bruce Lee: Nekem Superb 460-as tápom volt, ami viszonylag hamar tönkrement! Jelenleg egy Chieftec CTG-500-80P-t használok, és neked is azt javaslom, hogy inkább ezt válaszd! Árban ugyan ott van, és megbízható, csöndes táp!

A PFC-ről:
Kétféle PFC létezik, az aktív és a passzív. Az aktív PFC a tápokban egy külön nyomtatott áramköri lapkán foglal helyet, gyakorlatilag egy kisebbfajta IC. A passzív sokkal egyszerűbb, egy vasmagból és egy tekercsből áll. Mindkettő a szekunder oldalon helyezkedik el. Feladatuk, hogy csökkentsék az esetleges kimeneti zavarokat, hiszen a szinuszos hálózatból pumpált áramhullám rövid és pulzáló, ráadásul a kapcsolóüzemű számítógép tápegységek egyenletlen terhelést fejtenek ki egyes szekunder oldali ágaikon.
Az aktív PFC vezéráramköre a szinuszos áramhullámokat tökéletesen tudja korrigálni, azonban a kvávzi-szinuszos bemeneti hullámok már megállítják (lsd.: kvázi-szinuszos UPS-ek, azaz szünetmentes tápegységek). Ettől függetlenül az újabb tápok jó részében már az aktív PFC-t részesítik előnyben, hiszen sokkal megbízhatóbb passzív társánál.
A passzív PFC működési alapja egy vasmagos tekercs és bárminemű bemeneti áramhullám. Pozitívumok mellé felsorolhatnánk, hogy gyakorlatilag elpusztíthatatlan és bármilyen szünetmentes tápegységgel megbarátkozik, azonban messze nem végzi olyan ügyesen a dolgát, mint az aktív megoldások. Az aktívval szemben ez a PFC csupán 115 és 230V-os bemeneti feszültséggel képes együttműködni, illetve egy egyszerű kapcsolóval megtoldva mindkettővel egyszerre, egyeseknek ez hátrányt is jelenthet.

0
0
0
0
Ic3 avatar
Sziasztok.
Mivel a régi alaplapom (Gigabyte GA-MA74GM-S2) tönkrement, ezért vettem egy újat egy ASUS m2n68-am PLUST-t. Na és az lenne a problémám hogy: amikor játszom egy játékkal akkor 1-2percig megy normálisan utána meg elkezd laggolni, majd megint jó és megint laggol. Már újratettem, szétszedtem, összeraktam.... mindent csináltam vele amit csak tudtam. Mi lehet a probléma, és hogyan tudnám orvosolni?
Előre is köszi. Üdv: Ic3
0
0
0
0
Bruce Lee avatar
Üdv!
A tápomat szeretném cserélni, de nem vagyok biztos benne hogy milyet is vegyek. Ezt néztem most ki.:Gigabyte Superb 550W fekete tápegység (GE-P450P-C2) 14.000 Ft- . Mi a véleményetek erről? A PFC típusa: passzív, ez mit jelent?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció