Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Osynho avatar
És a procid tuti megy 3,5ghz-et? 😀
0
0
0
0
davidegp9999 avatar
értem köszönöm szépen 😃
0
0
0
0
Manyik75 avatar
davidegp9999 írta:
Nekem az a kérdésem, hogy milyen processzor hűtő kéne egy E4500 2.2GHz @3.5GHz-en bírja (léghűtéses jöhet csak szóba)

szerintem már 5 ért is lehet jó hűtöt venni.

http://ipon.hu/webshop/product/_xilence_coo_xpcpu.4all.r3/141926

Vagy 5200Ft:
http://ipon.hu/webshop/product/_spire_coolgate_09___sp983s1_v1/159289

Vagy válasz te:
http://ipon.hu/webshop/group/processzor/390/2
0
0
0
0
davidegp9999 avatar
Nekem az a kérdésem, hogy milyen processzor hűtő kéne egy E4500 2.2GHz @3.5GHz-en bírja (léghűtéses jöhet csak szóba)
0
0
0
0
cey85 avatar
akos328 írta:
lehet hogy rossz fórumot választottam,de ez állt kézre😀
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a táp alatt van 2 slot egymás alatt a rendszerhűtőknek. A kérdésem, hogy tegyem be a ventiket- kifele fújjon és bentről szívjon, vagy kintről szívjon, befelé???

ha táp alatt van és a proci mellett akkor bentről szívjon és kifelé fújjon mert hátul-fönt távozik a meleg levegő a gépből.
0
0
0
0
davidegp9999 avatar
Nekem kintről szív és befelé fújja a levegőt 😀
0
0
0
0
akos328 avatar
lehet hogy rossz fórumot választottam,de ez állt kézre😀
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a táp alatt van 2 slot egymás alatt a rendszerhűtőknek. A kérdésem, hogy tegyem be a ventiket- kifele fújjon és bentről szívjon, vagy kintről szívjon, befelé???
0
0
0
0
laci503 avatar
berki_zsolt írta:
Noel: A moderálást hagyd a moderátorokra!
Ide bármilyen, a számítógéppel kapcsolatos dolog jöhet, vagy bármilyen technikával kapcsolatos dolog!

Kmisi: Bocsi, kitöröltem a Te hsz-edet is! 😶

épp ezt akartam írni hogy kitörölted az ő hsz-ét is 😃
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Noel: A moderálást hagyd a moderátorokra!
Ide bármilyen, a számítógéppel kapcsolatos dolog jöhet, vagy bármilyen technikával kapcsolatos dolog!

Kmisi: Bocsi, kitöröltem a Te hsz-edet is! 😶

Ezt írtad:
Kmisi99 írta: mivel segítség kezdő vagyok csak hardveresben van így ez az egyetlen megfelelő téma az effajta kérdésekre!

😃
0
0
0
0
laci503 avatar
én igazából referenceia kockahűtésest fogok keresni hardveraprón pariba a mostaninak ha adódik a helyzet mert az kifelé fújja a levegőt a gépházból és nálam az lényeges mert nem a legjobb a szellőzése a gépnek 😃 ráadásúl nem drága az alap referencia hűtéses mivel hardveraprón 6 hó garival (ahonnan az én karim is van eredetileg sráctól) 43ba meg tudtam volna most venni de sajna majd februárra esedékes a dolog lehet és remélem akkor is lesz referencia hűtéses HD5850 valamien márkában
0
0
0
0
Osynho avatar
Megnéztem az adatlapodat, ezért kérdeztem ezeket... Szerintem mostmár nem a ref 5850-esek vannak forgalomban. Elvileg ez van a boltokban:
[url]http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?leg=&psn=000101&pid=338
[/url]
A GTX580 sli-t csak kisarkított példának hoztam, hogy mennyire elszálltak a játékok (optimalizálatlanok).
0
0
0
0
laci503 avatar
én nem is akarok GTX580 SLI-t 😃
egyébként sima alap Sapphire HD5850em van referencia hűtővel 😃
Fogyasztásra nekem pont ideális mert furmark alatt eszik csak 150W-ot tesztek szerint játék alatt kb. 100W-ot eszik a drága 😃
Hát ha nem kézzel állítod be a VGA hűtését akkor hangtalan de szerintem kell a kézi beavatkozás hogy ne melegedjen annyira fel na meg mondjuk ha játszol úgy sem annak a hangjára figyelsz 😃
Egyébként tuningban én 1000/5200 értem el vele de ha megnézted volna a gépem adatlapját... 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Jah, de a Metro ilyen. Van még 1-2 hasonló játék, de ez nem a vga hibája... Nemhiszem, hogy normális dolog az, hogy GTX580 SLI kelljen vmihez 😃
Nem döntöttem még 😀 A tápom is korlátoz (360W 😃 )
By the way, neked melyik Sapphire 5850-ed van? Ref, sima, toxic? Meg vagy elégedve? Tuning, hang stb?
0
0
0
0
laci503 avatar
nana élsimítás nélkül maxon nem megy 1680x1050ben Dx11ben rendesen mert bemegy 20 fps alá is adott helyeken és eléggé idegesítő... láttam te is VGA-t akarsz venni 😃 eldöntötted már miet veszel?
0
0
0
0
Osynho avatar
Uramisten, nem bírja a 1000X-os AA-t? 😃 😃
A jövőre akkor érdemes felkészülni, (jókis ellentmondás, ismerve a számítástechnikát... 😀 ) amikor éppen szükséges. Legalábbis én így vagyok vele. Nem volt értelme megvenni anno pl egy GTX285-öt jó sokért, mikor elvoltam a 4830-ammal, ma meg már jóval olcsóbban megkapom azt a teljesítményt + extra tudást, kevesebb fogyasztással. Persze mindenkinek mások az igényei 😉
0
0
0
0
utahl2 avatar
Valaki ért a Google Sketcup-hoz? Arra lennék kiváncsi, hogy lehet-e render-ni benne.
0
0
0
0
laci503 avatar
Metro 2033 pl. 😃
meg fel kell készülni a jövőre 😆 meg őszintén nagyon szeretnék végre egy 2 kártyás rendszert 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Áruld el nekem, hogy mihez kevés 1680-on egy 5850-es vga? 😃
0
0
0
0
laci503 avatar
március környékén akarok valami újítást 😃 van 2 tervezett gépem és valaméket meg akarom valósítani de lehet az marad hogy veszek majd még 1 HD5850et úgy is egyre olcsóbb (főleg használtan 😃😉 majd kiderül mi lesz a vége.
Egyébként gondoltam GTX470 SLI-re is bármarha soakt fogyaszt meg fűt atomból szóval nem tudom 😃 lehet mire oda jutok tényleg GTX570-580 lesz 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Akkor vegyél most egy GTX460-at, amikor meg már kevés lesz, eladod és veszel egy GTX580-at, aminek az ára akkorra földhöz közeli állapotra mérséklődik. 😀 CPU limited nem lenne, amint vennél egy full hd monitort. 1680-ra bőőven elég egy GTX460 / 6850.
0
0
0
0
laci503 avatar
nem akarok venni egyenlőre semmit csak érdekelt a dolog 😃 am meg egyszerű miért nem veszek most azt 😃
1. lehet helyben hagyná az 500W os tápomat
2. gigabazinagy CPU limit 😃
3. nagyon drága 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Nem látom értelmét az ilyen fajta "kínlódásnak". A 768-ast szerintem nincs értelme sli-be tenni, mert nagy felbontáson - ahova való egy sli rendszer - elfogy a vram. Miért nem veszel 1db GTX580at?
0
0
0
0
no avatar
videónézés közbe miért omlik össze az ati illesztőprogram?
0
0
0
0
laci503 avatar
lehet egymás mellé tenni 3 darab GTX460at SLI-be? 😃 és szerintetek későbbiekben 2 darab 768 megás GTX460 SLI-ben meddig lenne elég? 😃 vagy az 1 gigás változata?
0
0
0
0
Cooley avatar
Bírom az olyanokat, akik sz*rt sem értenek a témához, de nekiállnak okoskodni, amivel aztán persze félrevezet más hozzá nem értőket...
0
0
0
0
herbyke avatar
http://hardver-teszt.hu/test.php?tID=275

egyetértek
0
0
0
0
Osynho avatar
herbyke írta:
Játékhoz videokártya kell.
1280x1024 ben egy 2,9 re húzott ceelron dualcore is oylan lesz mint egy 2,9 es 4 magos athlon.Meg egy Core 2 8500 vagy core i 750 es .

Ha már konvertálni vagy renderelni kell akkor más a helyzet.
Egy radeon 5850 számolási képessége egy 32 magos processzornak felel meg.

Ez még véletlenül se igaz 😀 Kell azért az erős proci, de okosan kell választani a hardver-elemeket.
0
0
0
0
nooel avatar
ja 😃 csak most a processzorról veszekszünk 😆
0
0
0
0
no avatar
A RAM is elég fontos, hiába van i7-980x-ed meg GTX 580-ad, ha csak 512 mb ramod van😃
0
0
0
0
nooel avatar
azt tudom meg black ops is...de akkor is nagyon fontos!
0
0
0
0
herbyke avatar
Gta egy optimalizálatlan valami....

Azért van, hogy vegyél új hardvert.....
0
0
0
0
nooel avatar
herbyke írta:
1280x1024 ben egy 2,9 re húzott ceelron dualcore is oylan lesz mint egy 2,9 es 4 magos athlon.Meg egy Core 2 8500 vagy core i 750 es .

Ez nem igaz hogy csak "videokártya kell"!!!a proci is majdnem olyan fontos mint vga!ez van az én példámban is hogy itt van egy ati radeon 6870 1gb os kártyám, 2,8 proc és a gta iv nem megy el rajta normálisan!se cod7 et se!dE egy rendes processzoral elvinné bőven!
Ha nem így van javítsatok ki!
0
0
0
0
herbyke avatar
Te meg mielőtt fikázol valakit kicsit elgondolkodhatnál.....

Optimalizálni kell nem tuningolni.

Meg kíváncsi vagyok , miért nem elég neked egy 4 magos proci 3 gigán pl.

Milyen videókat szerkesztesz, vágsz, milyen nagyfelbontású fotókat renderelsz, hogy közben még gépigényezel is.
0
0
0
0
herbyke avatar
Valóban nem értek
😀
0
0
0
0
herbyke avatar

0
0
0
0
herbyke avatar
Ocról csak annyit, hogy az én 4 magos procim 2,9 en 40 fpst tudott kihajtani egy radeon 5750 alat az AVP dx11 es bechmarkjában 1280x1024 ben.

3300 ra húzva ez az fps már 35,5 volt.

A proc 3 (X3) magosként szintén tizedre ugyanannyi fpst préselt ki a radeon 5750 ből.
A cf ről most nem írok, 1280x1024 hez nem kell
0
0
0
0
nooel avatar
😀 De egy pontosat tudnál mondani pl i5 3.4 ghz vagy ilyesmi?😃
0
0
0
0
herbyke avatar
Miért kéne húzni rajtuk????

Ajánlom mindenkinek ez a cikket.

http://logout.hu/cikk/cpu-limit_a_nagy_tevedes/teljes.html

TANULSÁGOS!!!!!!
0
0
0
0
Osynho avatar
nooel írta:
nekem?és azt hogy?a mostanit?

Figy, egy alsó kategóriás monitor mellé egy felső-közép kategóriájú videókártyát választottál. Ez egy olyan szitu, amikor amúgy feleslegesen gyors processzor kell, hogy ne fogja vissza a vga-t, ami röhögve dobálná az fps-ek százait. 😀 Azért mondom, hogy hiába veszel egy i5-öt, i7-et, nem árt húzni rajtuk.
0
0
0
0
herbyke avatar
Asszem így már érthető miért corei5 860
0
0
0
0
nooel avatar
herbyke írta:
http://prohardver.hu/teszt/amd_phenom_ii_x6_teszt/jatekok.html

Köszönöm.
0
0
0
0
herbyke avatar
http://prohardver.hu/teszt/amd_phenom_ii_x6_teszt/jatekok.html
0
0
0
0
nooel avatar
linkeld légyszíí 😃
0
0
0
0
herbyke avatar
a 6 magos phenom lassabb játékoban mint a 4 magos ugyanazon az órajelen.

Miért is, mert úgy lett csinálva , hogy a 4 maghoz raktak 2 magot még.
És ez a 2 mag lassabban éri el a megoszott l3 cachét, mint a 4 ami eredetileg a lapkán volt.ezzel jó belassítja a procit.

Linkeljem a teszteket?????
0
0
0
0
nooel avatar
nekem?és azt hogy?a mostanit?
0
0
0
0
Osynho avatar