reszler112233: Értem. Akkor mindenképpen új alkatrészek kellenek. Sőt, könyvelés szempontjából jobb, ha tényleg alkatrészeket veszel, mert azok költségként leírhatók, míg a komplett, vagy már boltban összeszerelt gép csak amortizálható.
A döntésedet mondjuk nem fogom megkönnyíteni, de az biztos, hogy mind a 4460 után, mind a 6600 után tudsz i7-et venni és használni. Teljesítményben nem sok különbség van, ilyen értelemben mindegy, melyiket választod. A játékok alatt a memória sem sokat számít (pár fps max.).
Élettartam szempontjából természetesen az újabbhoz tovább kapsz i7-et újonnan, amit megint csak leírhatsz.
[list]Ha teljesítmény oldaláról nézem, szinte mindegy mit veszel.
Ha költség oldalról, akkor olcsóbb a 4 gen.
Ha könyvelési szempontból, akkor jobban jársz a 6600-al.[/list]
Hát kinek mi a jó ár.Mondjuk én abban a helyzetben vagyok hogy a családi gazdaság révén a PC alkatrészek áfáját vissza tudom igényelni.Vadonat új játékokkal egyenlőre nem tervezek játszani, így szerintem a plusz 10 nem igazán éri meg.Na meg július 29.e előtt akarok mindenképp váltani, hogy még az új alaplaphoz tudjam kötni a Win 10-et.Na meg ha a 4460 kevés lenne idővel akkor a használt piacon már olcsóbban lehet hozzájutni egy 4. generációs i7-hez.
Ui: Lehet mégis Skylake lesz.De ez függ hogy a keretem emelkedik-e még egy 20-ast.Jelenleg 100K amim van rá.Ha meglesz a 120k akkor z170 lap és i5 6600 lesz a nyerő 2x4 GB DDR4 2133 MHZ RAM-al.
reszler112233: Attól függ, mennyire sürgős a váltás és hogy tudod megoldani. Ha mindent újonnan szerzel be, akkor +10-ért már meg van az i5-6500 DDR4-el, ami ugye időtállóbb.
A mostani gépedet megnézve azt mondanám, gyűjts még egy kicsit és inkább a legújabb generációra válts. Ha viszont tudsz jó áron beszerezni a 4460-ból, vagy a hozzá való alaplapból, akkor még mindig érdemes meglépni, mert erejét, tudását tekintve nincs elmaradva a mostani generációtól.
Szili: VGA-t szinte mindig érdemes venni, mert a támogatás (dx, opencl, stb..) folyamatosan változik. Viszont egy jobb processzor sem ártana. Egy i3 is jót tenne a teljesítménynek. Mivel az alaplapod jó, így abba bármi belemegy a 2-3 generációs Intelekből. Akár egy i5-i7 is, akkor meg már olyan VGA-t teszel mellé, amit csak ki bírsz fizetni. Ráadásul a hardverapró tele van ilyen processzorokkal, szóval még válogatni is lehet a használtak között is.
Halisztok 😀
Tudom h a Celeron G530 nem egy izom proci (E7300 kb) de a 9500GT-m mellet 15-30% on megy és az érdekelne h milyen vga-t volna érdemes mellé rakni ? GT630 GDDR5 ?
Ha újítok akkor azt nem akarom overclockolni.Elvégre a legújabb technológia így szerintem nem is nagyon van rá szükség.Főleg hogy nem IGP-t használnék hanem a meglévő GTX660-asomat.
Nagyjából ezt jelenti igen, vagyis hogy 2 modul, összesen 8 giga, a másiknál 4 modul, összesen 16 giga, tehát ugyanazokról a 4 gigás memókról van szó. Amúgy ha már Z-s lapot veszel, lehet hogy megérné magasabb órajelű memóriát venni, és overclockolod, bár én még sohasem csináltam, nem tudom milyen eredményt lehet vele elérni.
Lehet hogy a közeljövőben platformot váltok.
Na de a memóriánál megakadtam.
Adott a kiszemelt alaplap: [LINK]
De azt nem tudom ez a RAM működik-e vele rendesen: [LINK]
Nézegettem az alaplap gyártói oldalán a támogatott memóriákat, de nem igazán megyek ki belőle.Pontosabban azt hiszem megtaláltam, de a név végén nem 2/8 van hanem 4/16.A többi megegyezik. A pontos név után lévő számok az jelenték hogy: 2/4 azaz 2 db modul ami külön külön 4GB?
Igen én is úgy tudom hogy csak akkor 4x ha két kártya van bent na majd holnap itthon vagyok meglesem vagy picit később mert ez a híres dc2-es asus kártya forró picit és melegíti a procit 😀 köszi amúgy!
Azt hiszem az x4 csak 2 kártya esetén van, tehát nyugodtan tedd át.
Aztán ha mégsem max vissza teszed. 😀
Tedd át aztán terhelés ( azért úgy mert nyugalmi álapotban visszább vesznek a VGA-k ) alatt néz egy gzu-z-t.
Kéne egy kis help az alaplapomon van kettő pice foglalat az egyik 16os másik 4x-es most arra lennék kíváncsi ha bele tenném az alsó slotba akkor 4x-es menne a vga?Vagy csak akkor ha kettő kártya van bent akkor lesz az egyik 16x a másik meg 4x?Jó én nem értek ehhez sose volt többkártyás rendszerem nekem az lenne a lényeg h az alsóba is 16x menne gondnélkül a vga teljesítmény csökkenés nélkül mert nagyon fűti a proci hűtést csak ezért 😀 köszi a választ előre is 😃
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy gépemre windows 8.1-et szeretnék telepíteni, be is jön a telepítő képernyő, vagyis csak azokból a kis pontokból álló kör, ami szaladgál körbe körbe, majd egyszer csak megáll és pár perc várakozás után fogja magát és újraindul, és újra és újra ez következik be.
Sajnos az alaplapom olyan régi hogy nem támogatja az USBről való telepítést (vagy csak én vagyok vak és nem találom) szóval mit gondoltok, lemezzel van baj, vagy valamelyik részegységgel?
a winchester hibátlan, másik gépbe átrakva a Sentinel 100%-ra írja.
Proci mehet a Z68 lapba de nem fog működni a GEN3-om.
De ha mindenképp 2600k akkor mindegy is 😀
Egyébként a GEN3-on kivűl semmi nem szol a 3770-en mellett.
A 2600k meg tényleg sokáig elég lesz még ebben maximálisan igazad van.
ASUS-ba is mehet Ivy proci. GEN3 is van fent aprón, az már PCI-E 3.0-t támogat de ugye Sandy proci miatt ez úgy sem működne. 3770K-ra meg nem váltanék, minimálisan erősebb csak, egy húzott i7 2600K pedig tökéletesen elég számomra mindenhez.
Van fent MSI Z77-es deszka, de az az 5+1 fázisú VRM nem éppen bizalomgerjesztő.
Szia!
A két lap hasonló tulajdonságokkal bír.
A Z-s annyival tud többet hogy van rajta integrált vga kimenet ( vga cserénél jól jöhet vagy ha megmakkan a vga és az integráltal neteznél 😀 ) egyébként nekem a giga jobban tetszik, de döts te .
Szevasztok!
Hamarosan beszerzek egy i7 2600k-t, 4.5GHz lenne vele a cél.
Két alaplapot néztem: GIGABYTE GA-P67A-UD5 és ASUS P8Z68-V PRO.
Mit gondoltok, melyik lenne alkalmasabb erre a célra? A többi extra funkció mellékes dolog.
tudom hogy megy benne csak nem lehet OC-zni viszont kétlem h olcsóbb lenne mint a sima bár megtörténhet 😃
pár száz Mhz meg nem éri meg a felárat sztem.
amikkel játszani szoktam : WoW,WoT,HotS,CoD4,B&S főként.
Ahogy nézem most 22 ezerért van fent hardveraprón, annyit megér.
GTX 660-nal megtámogatva minden játék vállalhatóan futna, főleg azon a felbontáson.
R9 280/GTX770-nel még gond nélkül megbirkózik.
Szili: A celeron után egy abakusz is megváltás...
Az i5-2300 jó processzor, manapság is megállja a helyét, attól függ mennyiért adják épp, de megéri megvenni. Stabil, jó széria volt a 2xxx-es. VGA-meg ugye nehezen megmondható, nagyon játékfüggő. Az biztos, hogy a csúcskártyák kifognának rajta, de a középkategóriát, simán kiszolgálja. Persze előfordulhat, hogy egy-egy játék, főleg a legújabbak megizzasztják, de ez legyen a processzor baja... 😀
Szerk: Azt elfelejtettem leírni, hogy attól, mert H-s az alaplap tehetsz bele K-s processzort, csak nem fogod tudni húzni. Viszont egyrészt azoknak alapból is magasabb az órajelük, másrészt, ha épp az van jó áron, emiatt ne hagyd ki.
Szevasztok 😀
Szerintetek egy i5-2300 megéri még manapság ? (Celeron G530 után megváltás lenne 😃😉
H61 es lapom van szal K-s procik kilőve,sőt az ivy procikat nem is szereti annyira ezért gondoltam sandy re.
és ha már ilyen procirol beszélünk milyen vga-t lenne érdemes mellé rakni 768p re ? én 660/660 Ti ra gondoltam
Azt azért vegyétek figyelembe hogy i5 és i5 között is lehet óriási különbség, PL nem mindegy hogy "sima" vagy K-s.
A "sima" i5 6400 "csak" 2700Mhz, azt egy alapon fesz emelés nélkül 4,4-4,5Ghz-re húzott i5 2500K (Árban sem mindegy ) simán veri.
És a játékok is jobb szeretik már a 3-3,5Ghz körüli procikat.
Láthatod, hogy mennyi a különbség a különböző generációs i5 között.
Igen jobban megérné egy i7, bár gamelni elég az i5 is, egy jó ideig nem lesz vele gondod. De ha van rá keret akkor vehetsz i7 is, baj nem lehet belőle 😃
Azt tudom is hogy a K jelölésű proceszor nagy előnyben a húzás miatt.Csak hát a 4460 és a 4690K közt kb 20 rugó különbség van.Ezt nem tudom jelenleg megéri-e.Lapot még a 4460 alá is Z-st vennék mert sose tudni milyen lenne az utána következő processzor.Bár gyártóból én a Gigabyte-ot preferálom.
A 4690k annyival jobb, hogy azt tudod húzni. Egy léghűtéssel mehet neki simán 4,5, 4,6 ghz- is. Ami azárt elégé meg tudja dobni a teljesítményt. Ha gamer pc-t szeretnél mindenképpen a K-st vedd. Egy jó ideig még elég lesz, és kihajtja a legerősebb VGA-kat is. De akkor már jobban megérné venni egy i5 6600k skylakes procit. Egy picivel erősebb a 4690 től, de viszont mehetnek melléé a DDR4-es ramok. Ja és alaplapon ne spórolj 😃 Valami jó Z-s lapot vegyél mindenképp.
Az i5 4690K megér annyival többet mint amivel többe kerül egy i5 4460-ál? Tudom a 4690K hoz Z-s lap is dukál.
Azért kérdem mert ha fel is teszem a mostani gépemre a Win 10-et, és ha jól működik még Július 29.-e előtt váltok platformot és arra rá is húzom majd a Win 10-et.(Először 7-és azt tolom át 10-re.)
Nézegettem még a Skylake alapokat is, de nem vagyok benne biztos.
reszler112233: Ha alaplapot cserélsz, akkor elvileg nem lehet újra aktiválni, bár ennek ellentmondó hírek is keringenek, de senki nem erősítette meg ezeket. A Microsoft hivatalos álláspontja az, hogy a frissítés OEM-re zárja az oprendszert, azaz a hardverből generál egy hardverkulsot hozzá (ez plasztikusan az alaplapot jelenti), tehát nem lehet másik gépre feltenni.
Akkor lehet kipróbálom.Viszont későbbre, bár lehet ebben az évben még nem, de tervezek platform váltást.Ha most felteszem a 10-et akkor ehhez a laphoz biztos hogy máskor is fel tudom majd tenni, de mi van akkor ha más alaplap lesz a gépben?
reszler112233: A win10 ilyen szempontból rugalmas is. Nekem van egy tenda 5Ghz-es USB-s wifim. Ahhoz sincs driver. Valami realtek-es wifiként ismeri fel, vagy legalább is olyan drivert tett mellé magától (gyanítom az a bele/lelke) és pont ugyan úgy működik, mint win7-alatt a saját driverével.
Nálam sem volt, driveres szempontból ez az eddigi legjobb win, mindent leszedett magának nálam szinte... semmit nem kellett molyolnom, és hadd ne mondjam, mennyire régi az én platformom...
Lenne egy kérdésem a gépemmel és a WIN10-el kapcsolatban.
Na most elhatároztam hogy az asztali gépemen ki próbálom a Win 10-et, de előtte megnéztem az alaplapom gyártói oldalán van-e hozzá driver.Mivel az alaplaphoz Win 10-es drivert az gyártói oldal nem ír, így félek hogy nem fog sikerülni minden.Tudom a Win 10 elméletileg frissít magának, de ha én nem találok Win 10 drivert akkor ő honnan fog szedni magának? A laptopomon se klappolt minden driver mikor átraktam, csak amikor a Dell oldaláról leszedtem a wWn 10 drivereket.8Bár a laptopon már ismét Win 7 van más okokból.)
Sziasztok, hogy hívják azt az eszközt amibe egy elosztóhoz hasonlít, de arra való hogy megvédje a bele dugott eszközöket a túlfeszültségtől? Valamint ez biztonságosan megvédi az esetleges villámcsapástól stb.? Mivel egyre több a vihar ami rengeteg villámot leküld és félő hogy tönkre teszi a gépet, ha esetleg belecsap a hálózatba. Nem akarom a drága eszközeim egy villám miatt a kukába dobni és nem mindig van lehetőségem kihúzni mindent itthon. Ha tudtok ajánlani ilyen eszközt az is jó lenne, nem tudom menyi egy ilyen de ha lehet azért ne túl drágán. 😃
A döntésedet mondjuk nem fogom megkönnyíteni, de az biztos, hogy mind a 4460 után, mind a 6600 után tudsz i7-et venni és használni. Teljesítményben nem sok különbség van, ilyen értelemben mindegy, melyiket választod. A játékok alatt a memória sem sokat számít (pár fps max.).
Élettartam szempontjából természetesen az újabbhoz tovább kapsz i7-et újonnan, amit megint csak leírhatsz.
[list]Ha teljesítmény oldaláról nézem, szinte mindegy mit veszel.
Ha költség oldalról, akkor olcsóbb a 4 gen.
Ha könyvelési szempontból, akkor jobban jársz a 6600-al.[/list]
Ui: Lehet mégis Skylake lesz.De ez függ hogy a keretem emelkedik-e még egy 20-ast.Jelenleg 100K amim van rá.Ha meglesz a 120k akkor z170 lap és i5 6600 lesz a nyerő 2x4 GB DDR4 2133 MHZ RAM-al.
A mostani gépedet megnézve azt mondanám, gyűjts még egy kicsit és inkább a legújabb generációra válts. Ha viszont tudsz jó áron beszerezni a 4460-ból, vagy a hozzá való alaplapból, akkor még mindig érdemes meglépni, mert erejét, tudását tekintve nincs elmaradva a mostani generációtól.
Tudom hogy gyenge azzal kezdtem 😂
vagy érdemes ahhoz vga-t venni egyáltalán ? 😆
Szili: milyen játékokhoz kellene? Attól függ, mert elég gyenge a Celeron proci
Tudom h a Celeron G530 nem egy izom proci (E7300 kb) de a 9500GT-m mellet 15-30% on megy és az érdekelne h milyen vga-t volna érdemes mellé rakni ? GT630 GDDR5 ?
Na de a memóriánál megakadtam.
Adott a kiszemelt alaplap: [LINK]
De azt nem tudom ez a RAM működik-e vele rendesen: [LINK]
Nézegettem az alaplap gyártói oldalán a támogatott memóriákat, de nem igazán megyek ki belőle.Pontosabban azt hiszem megtaláltam, de a név végén nem 2/8 van hanem 4/16.A többi megegyezik. A pontos név után lévő számok az jelenték hogy: 2/4 azaz 2 db modul ami külön külön 4GB?
Azt hiszem az x4 csak 2 kártya esetén van, tehát nyugodtan tedd át.
Aztán ha mégsem max vissza teszed. 😀
Tedd át aztán terhelés ( azért úgy mert nyugalmi álapotban visszább vesznek a VGA-k ) alatt néz egy gzu-z-t.
Olyan problémám van, hogy gépemre windows 8.1-et szeretnék telepíteni, be is jön a telepítő képernyő, vagyis csak azokból a kis pontokból álló kör, ami szaladgál körbe körbe, majd egyszer csak megáll és pár perc várakozás után fogja magát és újraindul, és újra és újra ez következik be.
Sajnos az alaplapom olyan régi hogy nem támogatja az USBről való telepítést (vagy csak én vagyok vak és nem találom) szóval mit gondoltok, lemezzel van baj, vagy valamelyik részegységgel?
a winchester hibátlan, másik gépbe átrakva a Sentinel 100%-ra írja.
De ha mindenképp 2600k akkor mindegy is 😀
Egyébként a GEN3-on kivűl semmi nem szol a 3770-en mellett.
A 2600k meg tényleg sokáig elég lesz még ebben maximálisan igazad van.
Van fent MSI Z77-es deszka, de az az 5+1 fázisú VRM nem éppen bizalomgerjesztő.
Szia!
A két lap hasonló tulajdonságokkal bír.
A Z-s annyival tud többet hogy van rajta integrált vga kimenet ( vga cserénél jól jöhet vagy ha megmakkan a vga és az integráltal neteznél 😀 ) egyébként nekem a giga jobban tetszik, de döts te .
[LINK]
[LINK]
Hamarosan beszerzek egy i7 2600k-t, 4.5GHz lenne vele a cél.
Két alaplapot néztem: GIGABYTE GA-P67A-UD5 és ASUS P8Z68-V PRO.
Mit gondoltok, melyik lenne alkalmasabb erre a célra? A többi extra funkció mellékes dolog.
pár száz Mhz meg nem éri meg a felárat sztem.
amikkel játszani szoktam : WoW,WoT,HotS,CoD4,B&S főként.
GTX 660-nal megtámogatva minden játék vállalhatóan futna, főleg azon a felbontáson.
R9 280/GTX770-nel még gond nélkül megbirkózik.
Az i5-2300 jó processzor, manapság is megállja a helyét, attól függ mennyiért adják épp, de megéri megvenni. Stabil, jó széria volt a 2xxx-es. VGA-meg ugye nehezen megmondható, nagyon játékfüggő. Az biztos, hogy a csúcskártyák kifognának rajta, de a középkategóriát, simán kiszolgálja. Persze előfordulhat, hogy egy-egy játék, főleg a legújabbak megizzasztják, de ez legyen a processzor baja... 😀
Szerk: Azt elfelejtettem leírni, hogy attól, mert H-s az alaplap tehetsz bele K-s processzort, csak nem fogod tudni húzni. Viszont egyrészt azoknak alapból is magasabb az órajelük, másrészt, ha épp az van jó áron, emiatt ne hagyd ki.
Szerintetek egy i5-2300 megéri még manapság ? (Celeron G530 után megváltás lenne 😃😉
H61 es lapom van szal K-s procik kilőve,sőt az ivy procikat nem is szereti annyira ezért gondoltam sandy re.
és ha már ilyen procirol beszélünk milyen vga-t lenne érdemes mellé rakni 768p re ? én 660/660 Ti ra gondoltam
Köszönöm a segítségeteket.
A "sima" i5 6400 "csak" 2700Mhz, azt egy alapon fesz emelés nélkül 4,4-4,5Ghz-re húzott i5 2500K (Árban sem mindegy ) simán veri.
És a játékok is jobb szeretik már a 3-3,5Ghz körüli procikat.
Láthatod, hogy mennyi a különbség a különböző generációs i5 között.
Igen jobban megérné egy i7, bár gamelni elég az i5 is, egy jó ideig nem lesz vele gondod. De ha van rá keret akkor vehetsz i7 is, baj nem lehet belőle 😃
Gianni jelenleg 75 ezerért árulja 3 év garival az OEM i7 6700-at.
[LINK]
Az i5 4690K megér annyival többet mint amivel többe kerül egy i5 4460-ál? Tudom a 4690K hoz Z-s lap is dukál.
Azért kérdem mert ha fel is teszem a mostani gépemre a Win 10-et, és ha jól működik még Július 29.-e előtt váltok platformot és arra rá is húzom majd a Win 10-et.(Először 7-és azt tolom át 10-re.)
Nézegettem még a Skylake alapokat is, de nem vagyok benne biztos.
Lenne egy kérdésem a gépemmel és a WIN10-el kapcsolatban.
Na most elhatároztam hogy az asztali gépemen ki próbálom a Win 10-et, de előtte megnéztem az alaplapom gyártói oldalán van-e hozzá driver.Mivel az alaplaphoz Win 10-es drivert az gyártói oldal nem ír, így félek hogy nem fog sikerülni minden.Tudom a Win 10 elméletileg frissít magának, de ha én nem találok Win 10 drivert akkor ő honnan fog szedni magának? A laptopomon se klappolt minden driver mikor átraktam, csak amikor a Dell oldaláról leszedtem a wWn 10 drivereket.8Bár a laptopon már ismét Win 7 van más okokból.)
2 nem
3 villámhárító