Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
sachme avatar
nekem az elejére és a hátuljára se lehet szerelni csak az 1ik oldalára 😞
0
0
0
0
anyu89 avatar
Master Killer: Igen az lett volna sry csak lemaradt a "?". Köszi a választ.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
sachme írta:
ha akarok 1 ventit tenni a gépbe h még jobban hűtse akkor annak a végét csak hozzákötöm a táphoz s ennyi?amúgy hogy ell felraknia ventit? ugy h kintről beszivja és benyomja vagy úgy h bentről a meleget kiszivja ? hogy kell?(dc 12v)
Veszel két ventit, a legnagyobbakat amiket be lehet tenni előre meg hátra a gépházban. PL Arctic ventik elég jók. Elől szívja be a hideget, hátul meg fújja. Az hogy mire kötöd az alaplapra vagy a tápra az a ventitől függ.
0
0
0
0
sachme avatar
ha akarok 1 ventit tenni a gépbe h még jobban hűtse akkor annak a végét csak hozzákötöm a táphoz s ennyi?amúgy hogy ell felraknia ventit? ugy h kintről beszivja és benyomja vagy úgy h bentről a meleget kiszivja ? hogy kell?(dc 12v)
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
a sárga kábel fordulatszám értéket küld. Amelyik ventiből ez kimarad annak nem lehet a fordulatszámát leolvasni szoftveresen semmi más.
0
0
0
0
BudayT avatar
Hello
3 tűs hűtő Y kábelnél ugye két részre oszlik a vége a kábelnek, az egyik felén piros fekete a másik felén piros fekete sárga. Az lenne a kérdésem, hogy a sárga kábelnek mi a funkciója és a másik felén a kábelnek miért nincs? Köszi.
0
0
0
0
Forje avatar
Vidi karinál egy erősebb játék közben 70°C(ennél feljebb nem megy) normális ebben az 50 fokban?
0
0
0
0
cika67 avatar
sziasztok van 1 plussz ventilátorom,de nemtudom hol lenne a legjobb helyen.Lehetne tenni hátulra,a gép oldalára és előre a HDD-hez
0
0
0
0
Master Killer avatar
anyu89: Ha ez kérdés akart lenni, akkor az A70 jobb! Egyébként én több mint egy éve használom (ráadásul csak 1 ventivel) és tökéletesen meg vagyok vele elégedve! 😉
0
0
0
0
anyu89 avatar
ARCTIC COOLING Freezer 13 PRO CO vs Corsair A70
0
0
0
0
Thomech avatar
Koppy96 írta:
Mivel most vettem kártyát maradt kemény 5E forintom, de talán eladom a régit,vagy majd dolgozok akkor lesz pénzem, de max 8-10E forintot adnék érte.

Én ilyet vettem : http://hardv erapro.hu/apro/elorendelheto_ekl_cold_tower_intel_es_amd_procikho/hsz_1-50.html
És nem bántam meg, igaz nem egy fúde nagy gyártó de nekem a AMD X4 3,2GHz es procit 43°C on tartja terhelés alatt! 😃
És pénztárca kímélő is volt! 4E Ft és még van is rá 1év gari!
0
0
0
0
niteforce avatar
mamusz11: terhelve jó

anyu89: 2 hsz-el feljebb ajánlottam a Corsair A70-et ennyiért....
0
0
0
0
anyu89 avatar
Üdv! Leszeretném cserélni a gyári Inteles CPU hűtőmet valami jobbra olyan 10 ezer forintot szánnék rá, jöhetnek az ötletek. Univerzálisra gondoltam, hogy ha késöbbiekben fejlesztésre kerülne a sor tovább tudjam örökíteni.
0
0
0
0
mamusz11 avatar
Hali azt szeretném kérdezni hogy most takarítottam ki a ventit a procinál és eddig mindig 50°C-ot írt mind két mag hőmérsékleténél az AIDA 64 ha játszottam ha nem miután pedig visszaraktam a ventit kitakarítva egyből
1.mag:63°C
2.mag:58°C
Ez ilyenkor normális?
0
0
0
0
niteforce avatar
Corsair A70.
11 ezer forint, nagyon megéri
0
0
0
0
Athis18 avatar
HAli. Kérdésem a következő lenne, egy AMd x2 6000+ os processzor egy Arctic Alpine 64 Pro Rev 2 tipusu hűtő megfelelo lenne e, vagy nem birná el? Esetleg tudnátok ajánlani vmi használhatot olyan 10e ft környékéig?

Köszöntem 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Koppy96 írta:
Amúghy, lehet hogy elég lenne pasztázni is...

Ebben a hőségben az enyém is ilyen hangos. Azért is rendeltem a coolert ha már át tudnám venni 😀
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Amúgy, lehet hogy elég lenne pasztázni is...
0
0
0
0
roberto888 avatar
Nyugalom emberek! Maradjunk a témánál!
0
0
0
0
niteforce avatar
GokuTM írta:
Nem csak egy vasdarabra költöm. Most teszem le a jogsit, az sincs ingyen és egyéb finomságok...😎😆

niteforce: Te alap hülye vagy ez ilyen. Szövegértésed nulla 😆
Nem mondtam, hogy letépi az Alaplapot, csak azért mert "Alaplapszaggatóbb"-nak neveztem😂
Az meg egy másik dolog, hogy féltem amim van. Gondolom ha neked gond van, szólsz apucinak, így nincs mit féltened. Nálam ez nem így van 😆

Ha az irigység fájna...😊

Az alaplap szaggatás, az nem csak az hogy 1 fokban meghajlik, de legyek én a hülye.
mellesleg nem tudom hogy jössz te ehhez. Életünkben nem találkoztunk, de már mindjárt úgy kritizálsz mint ha nap mint nap látnád hogy élünk. Nem szokásom hisztizni valamiért, mert tudom hogy nem tehetjük meg hogy 2 hetente veszünk újat.
15 évesen nem tudom honnan lenne pénzem arra hogy saját magamnak vegyek gépet. Jó lenne ha már befognád a pofádat, ha már te akármit leírhatsz bárkiről akkor már én is így fogalmazok. Nem tudom kinek képzeled magad.
0
0
0
0
Devis avatar
az nem jutott eszedbe h általánosan mondta? 😊
0
0
0
0
Devis avatar
(ha nem is nyúl le, akkor belső rendelést ad le.... nagy bevásárlás.....)
0
0
0
0
niteforce avatar
igazából szilícium 😆

amúgy GokuTM : Ha másnak van igaza, akkor elkezdesz személyeskedni. Nem tudsz érveket felhozni, csak azt hogy mindenki hülye, és nem látott még olyan hardvereket soha mint te, mert te vagy a legjobb, és attól hogy a boltotokból lenyúlsz haza dolgokat letesztelni, te egy tiszteletre méltó ember leszel.
0
0
0
0
Devis avatar
hát erre büszke lehetsz, majd meséld el a leendő munkaadóidnak.
Senkit nem érdekel kinek milyen gépe van, honnan van, hogyan vette és miből.
Büszkék vagyunk h minden pénzed egy vasdarabra költöd, nem leszel több tőle.
Részemről ennyi
0
0
0
0
no avatar
GokuTM: muszáj mindig személyeskedned ?
Gondolom te 17 évesen mindent magad vettél.😊 😆
Miért vegyen sz@rt, ha kis különbözetért megveheti a legjobbat ! 😉
0
0
0
0
niteforce avatar
Attól hogy 300K egy gép, nem 80, nem fogja letépni az alaplapot egy cooler.
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
GokuTM írta:
Koppy96 írta:
Uhh 😲 jó nagy 😜 Olcsóbban nincs ? Nem akarok extra halk hűtést, csak olyat ami valamivel halkabb ennél a ratyi gyárinál és nem is drága.

Szerintem AMD Athlon II x3-ra fele ekkora sem kell.
Akkor érné meg ez az Alaplapszaggatóbb kategória, hogy ha emberi időn belül nagyobb procira váltanál. Amúgy elég egy kisebb is.

miért alaplapszaggató az?
Van merevítés a hátulján, és ha normálisan az összes csavarnál odafogatod a házhoz, akkor nem fog meghajlani az alaplap, vagy ilyesmi

Pontosan, 2Kg+ na az már alaplapszaggató. 😆

Annyi pénzért nincs jobb procihűtő, jó az összes foglalatra hosszútávra is tökéletes..😀
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Na, ez tetszik 😃 Köszi a segítséget.
0
0
0
0
niteforce avatar
GokuTM írta:
Koppy96 írta:
Uhh 😲 jó nagy 😜 Olcsóbban nincs ? Nem akarok extra halk hűtést, csak olyat ami valamivel halkabb ennél a ratyi gyárinál és nem is drága.

Szerintem AMD Athlon II x3-ra fele ekkora sem kell.
Akkor érné meg ez az Alaplapszaggatóbb kategória, hogy ha emberi időn belül nagyobb procira váltanál. Amúgy elég egy kisebb is.

miért alaplapszaggató az?
Van merevítés a hátulján, és ha normálisan az összes csavarnál odafogatod a házhoz, akkor nem fog meghajlani az alaplap, vagy ilyesmi
0
0
0
0
Koppy96 avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
Akkor Corsair A70.
11K-ért nagyon jó vétel.
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Mivel most vettem kártyát maradt kemény 5E forintom, de talán eladom a régit,vagy majd dolgozok akkor lesz pénzem, de max 8-10E forintot adnék érte.
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Üdv népek !
Az én procimhoz ( AMD Athlon II x3 ) milyen hűtést lehet venni ammi halk ? A mostani zúg mint az állat, eddig azt hittem a vga csinálja, de pont most váltottam és még mindig ugyan olyan hangos, a procihűtés mellett nem is lehet hallani a vga ventijét még akkor se ha a fülemet dugom oda 😆
0
0
0
0
mamusz11 avatar
bobekrisz írta:
Emberek lehet azért nem ment a netem mert túlmelegedett: routeről ment eddig a net és miután vissza kötöttem a kábelre azóta normálisan megy(viszont amikor bekapcsoltam a gépet akkor is normálisan ment a routerről) Beszélhetünk itt túlmelegedésről?😲

Persze nekem is ilyen szokott lenni csak nekem a modemmel! 😃
0
0
0
0
Athis18 avatar
Udv! Két cooler kozul melyiket érdemes megvenni egy AM2 es 6000+ hoz?
Xigmatek Loki SD963 92mm
Arctic Freezer Xtreme Rev 2

Köszi
0
0
0
0
bobekrisz avatar
Emberek lehet azért nem ment a netem mert túlmelegedett: routeről ment eddig a net és miután vissza kötöttem a kábelre azóta normálisan megy(viszont amikor bekapcsoltam a gépet akkor is normálisan ment a routerről) Beszélhetünk itt túlmelegedésről?😲
0
0
0
0
mamusz11 avatar
ok csak az a gond h most vettem egy hónapja és még j év gari van rajta de megoldom! köszi! 😉😆
0
0
0
0
niteforce avatar
mamusz11 írta:
niteforce írta:
mamusz11 írta:
Arctic Accelero Turbo Module ezt a vga ventit pontosan hova kell felrakni?

a VGA hűtőbordájára

de nincs benne csavar menet!

a bordában? Nem baj, két lamella közé betekered a csavart. Ha túl szűk hozzá akkor fúrsz egyet, csak előtte vedd le a bordát, nehogy a VGA-is lukas legyen 😃
0
0
0
0
mamusz11 avatar
niteforce írta:
mamusz11 írta:

a VGA hűtőbordájára

de nincs benne csavar menet!
0
0
0
0
niteforce avatar
mamusz11 írta:

a VGA hűtőbordájára
0
0
0
0
mamusz11 avatar
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
sikerült lenyomnom a vga hőmérsékletét, persze 100%-on dolgoznak a ventik a kártyán plusz 2 drb. 12cm-s ventit kellet
szolgálatba helyeznem, így 68c fok volt a legmagasabb hőmérséklet amit mértem terhelés alatt! proci meg 55c fok körül dolgozik, terhelésnél. Most elégedett vagyok a hőmérsékletekkel!😀
0
0
0
0
mamusz11 avatar
Hali azt szeretném kérdezni hogy most takarítottam ki a ventit a procinál és eddig mindig 50°C-ot írt mind két mag hőmérsékleténél az AIDA 64 ha játszottam ha nem miután pedig visszaraktam a ventit kitakarítva egyből
1.mag:63°C
2.mag:58°C
Ez ilyenkor normális?
0
0
0
0
Thomech avatar
krakateu10 írta:
Szerintetek milyen ez a rendszerhűtő?

Revoltec Air Guard Blue 80 RL021
ára: (br.) 1000Ft

https://webprice.kz/uploads/catalog/fan/fan80blue/images/revoltec_fan80blue_88553.jpg

Megéri megvenni?

Igen megéri! Nekem is ilyen van már több mint egy éve! És eddig nagyon jó, jól hűt szép, csak annyi hogy ha melletted van a gépház kiveri a szemed mint pl nekem is! 😆
Ha esetleg érdekel, hogy néz ki működés közben! 😀
[LINK]
0
0
0
0
GAMER2 avatar
vasziliy írta:
Halihó 😀 Sok fagyit...és hideg italt mindenkinek ebben a lágy időben 😀
CPU típusa DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+
Jelenleg alap órajelen megy most.
CPU kihasználtság csak pár % magonként.

CPU 51 °C (124 °F)
1. CPU / 1. mag 50 °C (122 °F)
1. CPU / 2. mag 45 °C (113 °F)

A gépházban...elől van egy 8 centis ami befelé..hátul van egy 12-es ami kifelé...a gép oldalán pedig még egy 8 centis venti ami befelé tolja a levegőt.

Ha elkezdek játszani,akkor meg 60 foknál lekapcsol a gép :-( Szerintetek elég egy paszta csere..vagy esetleg egy másik hűtő lenne érdemesebb a procira?

Először vegyél vmi Artic minőségi pasztát, és ha az se válik be, akkor kell venni új hűtőt.😉
0
0
0
0
vasziliy avatar
Halihó 😀 Sok fagyit...és hideg italt mindenkinek ebben a lágy időben 😀
CPU típusa DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+
Jelenleg alap órajelen megy most.
CPU kihasználtság csak pár % magonként.

CPU 51 °C (124 °F)
1. CPU / 1. mag 50 °C (122 °F)
1. CPU / 2. mag 45 °C (113 °F)

A gépházban...elől van egy 8 centis ami befelé..hátul van egy 12-es ami kifelé...a gép oldalán pedig még egy 8 centis venti ami befelé tolja a levegőt.

Ha elkezdek játszani,akkor meg 60 foknál lekapcsol a gép :-( Szerintetek elég egy paszta csere..vagy esetleg egy másik hűtő lenne érdemesebb a procira?
0
0
0
0
krakateu10 avatar
Szerintetek milyen ez a rendszerhűtő?

Revoltec Air Guard Blue 80 RL021
ára: (br.) 1000Ft

https://webprice.kz/uploads/catalog/fan/fan80blue/images/revoltec_fan80blue_88553.jpg

Megéri megvenni?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció