Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
CoDMW3 avatar
Ha áramtalanítva van akkor is sülhet? Ezt nem is tudtam.

Holnap első dolgom lesz felvinni haverhoz és megnézni.
0
0
0
0
Pixx avatar
Hát ha ezek megvoltak akkor igen lehet hogy mikor szétszedted volt egy mikro kisülés azt taccsra vágtad vagy a vga-t vagy az alaplap pci-e vezérlőjét.De ha lesz rá lehetőség próbáld ki a komponenseket másik gépben is.
0
0
0
0
CoDMW3 avatar
Nem volt itt semmi túlbonyolítva csak több ember több dolgot észlel, tanácsol!

És hiába. Ezt a kihúzósdit már megcsináltam többször is és semmi javulás.
Akkor ennyi volt (szerinted) ezek szerint és akkor kuka.
0
0
0
0
Pixx avatar
De mér kell ezt túl bonyolítani...
Meg fogod kihúzod a gépből az áram kábelt kiveszed az elemet az alaplapból kb 4-5 percre.
Aztán berakod azt a gt 210 et berakod a helyére rákötöd a monitort visszarakod az elemt az alaplapban és bekapcsolod a gépet ha nincs kép akkor figyelmedbe ajánlom ezt a dolgot.Mivel hibás a vga vagy az alaplappal van valami.

[LINK]
0
0
0
0
CoDMW3 avatar
Sajna nem tudom megnézni másik gépben.
De amit felfedeztem (kis Indiana Jones feeling), hogy a kártya rohadtul melegszik. Jóformán tűz forró még így is, hogy nem is használom. Hűtőbordás nem ventilátoros (ez csak így mellékesen).

De volt már probléma a géppel úgy 2 hete amikor a bios után nem engedett tovább. Akkor azt az üzenetet dobta ki a gép, hogy: CD BOOT Failure, please insert system dc and press enter.

Ez időközben megjavult (fogalmam sincs hogyan). Akkoriban darabjaira szedtem az egész gépet, alaplapot, procit mindent kivettem és utána jó lett. Aztán most lépett fel ez a videókártya probléma.

Érthetetlen. De nektek srácok köszönöm a fáradozásokat. Nem tudom magam sem, hogy mi ez.

M3Chanix Ott ha jól emlékszem akkor olyan opciók vannak, hogy 1.auto, 2. fast, 3. turbo, ezek. 😀
0
0
0
0
toopa avatar
Lehet egyszerűbb lenne azt a vga-t kipróbálni egy másik gépben (már ha van a háznál még egy vas), hogy nem azzal van-e a baj.
Ahogy néztem az alaplapod, nincs másik PCIe slot amibe át tudnád tenni.
0
0
0
0
winrar avatar
Nálam itt kell beállítani: https://i.imgur.com/w6odJe1.png
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Az az érdekes, hogy énsem találom a beállításaim között azt az opciót ami kellene o.O
Ahogy elnéztem az alaplapodat, nem nagyon láttam, hogy lenne benne alaplapi cucc 😆 Vagy csak én vagyok ennyire vak :"D
Az a Robust Graphics Booster opció.. milyen lehetőségek vannak ott?
0
0
0
0
CoDMW3 avatar
Kösz szépen a segítséget nektek. 😃
Akkor ha ezt a közeljövőben még fokozom.....nem lesz probléma belőle? 😃
Itt a másik két kép. 😀

https://kepfeltoltes.hu/150821/DSC_1137_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/150821/DSC_1135_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Akkor mégsem az a beállítás lesz az 😆
Na várj.. gyorsban megnézem énis a BIOS beállításokat 😀
És ugyan... azért vagyunk, hogy segítsünk 😉
Addig is kis pill ^^
0
0
0
0
CoDMW3 avatar
Egyébként a PCI fülnél csak annyi a beállítási lehetőség, hogy auto-ra állítom vagy különböző számokra (3,4,5,6,7,8) ilyenek. Ez is mi a fene?😃
Hát srácok bocs, hogy ennyire az agyatokra megyek.
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Oksa, nézd meg azt is, hátha 😀
0
0
0
0
CoDMW3 avatar
Na basszus akkor ezt rendesen benéztem. 😃

Akkor megnézem. 😃
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Neked pont az a PCI nyavaja kell 😉
Állítsd át azt a másik opcióra és nézd meg úgy, hogy működik-e a dolog.
0
0
0
0
CoDMW3 avatar
Na csináltam képet majdnem mindegyik menüpontról (talán mindről felesleges de fő az óvatosság)
Nem lehet, hogy valahol másutt is fellépett valami gond?
https://kepfeltoltes.hu/150821/DSC_1131_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/150821/DSC_1132_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/150821/DSC_1133_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/150821/DSC_1134_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/150821/DSC_1136_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Még kettő olyan menü van amit nem fotóztam le. Valami PCI nyavaja ahol mindössze kettő beállítást lehet változtatni és egy másik. 😀
0
0
0
0
Liptik avatar
Hátha, esetleg még segíthet az Optimalizált Beállítás, ha más nem.
0
0
0
0
CoDMW3 avatar
Megcsináltam lépésről lépésre mindent de még most sem reagál hiába csatlakoztatom a kártyához.
Ha a BIOS-t lefényképezem (esetleg nincs-e más gubanc ott bent) legalább az Advenced menüpontot.

Jah..plusz amikor most megcsináltam a lépéseket és bekapcsoltam a gépet csinált egy új hajlékonylemezmeghajtót. Nóóórmális?
0
0
0
0
toopa avatar
ACsodalatosPokember: Belépsz a bios-ba, kiválasztod az Advanced BIOS Features menüpontot, ezen belül pedig az Init Display First menüt. Ha ez megvan, akkor PEG-re kell állítanod az értéket.
Végül mentéssel együtt lépsz ki a bios-ból(Save & Exit Setup).
0
0
0
0
CoDMW3 avatar
Na kiszedtem azt a kis elemet majd visszapakoltam és áram alá helyeztem. 😀 Csak még ott tartok, hogy a BIOS-ban nem találom amit kell.
Liptik: Igen az a kékes cucmerák.
0
0
0
0
Liptik avatar
ACsodalatosPokember: Kékes régi BIOSOD van, mint nekem, mert nekem is Gigabyte?
0
0
0
0
winrar avatar
M3ChanicX: Így jártál 😜
Minden alaplapban máshol van, lusta vagyok megnézni, hogy nekem hol 😜
Meg UEFI miatt valszeg máshol van.
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
ACsodalatosPokember: Bios resi = Bios reset --> azt úgy kell, hogy fogod és kiveszed a kis elemet az alaplapodból vársz pár másodpercet és utána visszarakod 😀 Előbb próbáld meg ezt. Az alaplapi megjelenítést sajnos már nem tudom hol kell, szóval abban nem tudok segíteni :/
winrar: Te valahogy mindig gyorsabb vagy 😜
0
0
0
0
winrar avatar
Bios reset: áramtalanítod a gépet, alaplapi CR2032 gombelemet 1-2 percre kiszeded, majd visszateszed és áram alá helyezed a géped, ezzel alap beállításokra áll be a BIOS. Elsődelges grafikus megjelenőnek kell beállítani az a Pci-Et.
0
0
0
0
CoDMW3 avatar
Kösz srácok, hogy reagáltatok a kommentemre.
Pedig imádkoztam, hogy ne a BIOS-al legyen kapcsolatos a probléma.
Pontosan azért mert még soha nem sikerült a BIOS-ban "turkálnom".
Szóval amiket írtatok eléggé kínainak hangzottak.
Mi az a Bios resi? 😃 És, hogyan kell letiltani az alaplapi megjelenítést?
Bocs ha hülyének tűnök de ebben a formában még soha nem állítottam be a gépet.
0
0
0
0
winrar avatar
De, csak az AMD lusta volt megcsinálni, hogy a teljes nevét írva ki 😜
0
0
0
0
Liptik avatar
Üdv, nekem AMD Radeon HD 7750-nem van, de a számítógépnél, meg a Catalyst Control Centernél ezt írja: "AMD Radeon R7 200 Series"
Miért ezt írja? Nem ismeri fel teljesen, vagy mi?
0
0
0
0
Pixx avatar
igen általában van a biosban olyan lehetőség hogy az igp legyen az elsődleges megjelenítő vagy a PCIE (gt 210) azt kell sztem át kapcsolnod.Vagy ha nem találod akkor tedd be a gépbe a gt 210 et kösd rá a monitort és bios resi.
0
0
0
0
toopa avatar
ACsodalatosPokember: Régen volt már igp-s cuccom, így lehet hülyeséget fogok mondani, de mi van akkor ha letiltod az alaplapi vezérlőt a bios-ban, és így indítod el a gépet, miután a monitor kábelt a kártyára kötötted.
0
0
0
0
CoDMW3 avatar
Szevasztok. Fogalmam sincs, hogy volt-e már ilyen probléma de leírom.
No annyi lenne a gondom, hogy van egy Nvidia Geforce 210-es kártyám és valamiért hiába csatlakoztatom az alaplaphoz és dugom be a helyére a monitor vezetékét nem észleli a gép. Már két éve megvan a kártya és csak most pár napja lépett fel ez a probléma.
Szóval ha az alaplapi csatlakozóba kötöm a monitor kábelt bekapcsol a monitor, de ha a videó kártyába akkor semmi, még csak meg se rezzen.
A probléma pedig az, hogy így se a frissítéseket nem tudom lebonyolítani, játszani sem lehet és igazából idegesítő.
A segítségeket előre is köszönöm!
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Nos, ha csak ennyi lesz a dolog, akkor bevállalom azt a kártyát ^^
Köszönöm a választ! 😀
0
0
0
0
DDarkness avatar
M3ChanicX: Lesz egy kicsi de annyira vészes nem lesz, de csak a FullHD-s monitor miatt, a min fps kicsit kevesebb lesz mint egy nagyobb procival, pl a gta v 50-60FPS helyett megy majd 40-60FPS-el.
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Heló ^^
Volt már hasonló kérdésem, de azóta változtak a dolgok.. na szóval.
Ha a mostani proci mellé beszerzek egy Asus GTX 760 DCU II OC 2GB videokártyát, akkor szeretni fogják egymást? Érthetőbben: Lesz-e CPU limit, vagy nem? 😀
0
0
0
0
DDarkness avatar
Az én tápom elbírná ha most vennék bele mégegy R9-et meg egy i5-öt?
0
0
0
0
norbli01 avatar
Na most meg kaptam az új tápot, be is szereltem, de igazából már az utóbbi 1-2 napban sem csinált semmit és játszani is lehetett, szóval továbbra sem tudom mi lehetett/lehet a probléma... de még mindig gyanúsan nézek rá....
0
0
0
0
winrar avatar
Évekig lehet sütni a kártyát, de egy idő után ráun az ember, hogy pont amikor játszani akarna egy jót, nem ad képet a kártya és jöhet a sütés 😜
0
0
0
0
proStarxd avatar
Omis: Legtöbbször semmi baja a chipnek, csak az alatta lévő golyócskák, ami a chip és lap között vannak az van valahol megszakadva. És azért válik be a sütés, mert azon a 200 fokon megolvadnak azok a golyócskák és szinte "újra rásülnek".

Lehet ez attól, hogy meghajlik valahogy vagy mindig magas hőfokon üzemel a kártya és még persze az évek.
0
0
0
0
Omis avatar
Mik vannak!Hihetetlen!
Köszi
0
0
0
0
csuz-li avatar
Omis: Előfordul, hogy a nyomtatott áramkörön idővel hajszálrepedések keletkeznek és ez okozza a hibát. Ha megmelegíted, akkor újra összeolvad. Ez csak végső megoldás, mert ugye az is előfordulhat, hogy csíkozódás helyett semmit sem fogsz látni a sütés után. Arra jó, hogy még pár hétig működjön a kártya, amíg beszerzed az újat.
0
0
0
0
Omis avatar
mi az hogy megsüti a kártyát?(én ezt nem értem)
0
0
0
0
winrar avatar
Nekem olyan volt, hogy a régi kártyám (Radeon 9200) egy hónapig nem adott képet, aztán megjavult magától 😆
Lehet sütés segített volna, de akkor még nem értettem hozzá.
0
0
0
0
Pixx avatar
Hát igen de ha nincs pézed másikra ideiglenesen tökéletes alternatíva 😃 de mikor lusta voltam szétszedni akkor csak ventilátort valamivel meg akasztottam ment egy 15 percet úgy a gép és utána és jó volt valamikor 😆 Egyébként ez a sütögetés nem sokszor válik be nekem az összes vga meghalt idővel és ugyan az a hiba ventipörög kép meg sehol :S
0
0
0
0
winrar avatar
Aztán megunja az ember, hogy havonta sütheti újra 😂
0
0
0
0
Pixx avatar
Ez igen én is sütöttem régen pár vga-t és mentek is utána párhónapig 😆
(8600gt,8800gts640mb,8800gt,hd4850,)
0
0
0
0
winrar avatar
Én tuningolom a kártyát, ahogy csak bírom 😜
Majd megnézem, hogy feszemeléssel mennyit bírok kiszedni belőle.
0
0
0
0
Omis avatar
hát ennyi😃
én nem tuningolom a vga-t felesleges a cpu is alapon megy
0
0
0
0
winrar avatar
Ja, nyugi, nem fogja. A Fraps sem számít csalásnak 😃
0
0
0
0
GaboC avatar
Csak attól tartottam, hogy a kijelzőn fut a játék mellett és nehogy csalásnak érzékelje.
0
0
0
0
winrar avatar
A világon semmi köze a Steam-hez. Miért lenne?
És nem, nem gyártóspecifikus program (szerencsére). Én kaptam a videokártyámhoz egy Asus GPU Tweak programot, de az MSI-é ezerszer jobb. Régen AtiTool-al húztam a kártyámat, most ezzel 😃
0
0
0
0
GaboC avatar
Utolsó kérdésem, a steamet nem zavarja be? Nem akarok VAC-t 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció