Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Holnap első dolgom lesz felvinni haverhoz és megnézni.
És hiába. Ezt a kihúzósdit már megcsináltam többször is és semmi javulás.
Akkor ennyi volt (szerinted) ezek szerint és akkor kuka.
Meg fogod kihúzod a gépből az áram kábelt kiveszed az elemet az alaplapból kb 4-5 percre.
Aztán berakod azt a gt 210 et berakod a helyére rákötöd a monitort visszarakod az elemt az alaplapban és bekapcsolod a gépet ha nincs kép akkor figyelmedbe ajánlom ezt a dolgot.Mivel hibás a vga vagy az alaplappal van valami.
[LINK]
De amit felfedeztem (kis Indiana Jones feeling), hogy a kártya rohadtul melegszik. Jóformán tűz forró még így is, hogy nem is használom. Hűtőbordás nem ventilátoros (ez csak így mellékesen).
De volt már probléma a géppel úgy 2 hete amikor a bios után nem engedett tovább. Akkor azt az üzenetet dobta ki a gép, hogy: CD BOOT Failure, please insert system dc and press enter.
Ez időközben megjavult (fogalmam sincs hogyan). Akkoriban darabjaira szedtem az egész gépet, alaplapot, procit mindent kivettem és utána jó lett. Aztán most lépett fel ez a videókártya probléma.
Érthetetlen. De nektek srácok köszönöm a fáradozásokat. Nem tudom magam sem, hogy mi ez.
M3Chanix Ott ha jól emlékszem akkor olyan opciók vannak, hogy 1.auto, 2. fast, 3. turbo, ezek. 😀
Ahogy néztem az alaplapod, nincs másik PCIe slot amibe át tudnád tenni.
Ahogy elnéztem az alaplapodat, nem nagyon láttam, hogy lenne benne alaplapi cucc 😆 Vagy csak én vagyok ennyire vak :"D
Az a Robust Graphics Booster opció.. milyen lehetőségek vannak ott?
Akkor ha ezt a közeljövőben még fokozom.....nem lesz probléma belőle? 😃
Itt a másik két kép. 😀
Na várj.. gyorsban megnézem énis a BIOS beállításokat 😀
És ugyan... azért vagyunk, hogy segítsünk 😉
Addig is kis pill ^^
Hát srácok bocs, hogy ennyire az agyatokra megyek.
Akkor megnézem. 😃
Állítsd át azt a másik opcióra és nézd meg úgy, hogy működik-e a dolog.
Nem lehet, hogy valahol másutt is fellépett valami gond?
Még kettő olyan menü van amit nem fotóztam le. Valami PCI nyavaja ahol mindössze kettő beállítást lehet változtatni és egy másik. 😀
Ha a BIOS-t lefényképezem (esetleg nincs-e más gubanc ott bent) legalább az Advenced menüpontot.
Jah..plusz amikor most megcsináltam a lépéseket és bekapcsoltam a gépet csinált egy új hajlékonylemezmeghajtót. Nóóórmális?
Végül mentéssel együtt lépsz ki a bios-ból(Save & Exit Setup).
Liptik: Igen az a kékes cucmerák.
Minden alaplapban máshol van, lusta vagyok megnézni, hogy nekem hol 😜
Meg UEFI miatt valszeg máshol van.
winrar: Te valahogy mindig gyorsabb vagy 😜
Pedig imádkoztam, hogy ne a BIOS-al legyen kapcsolatos a probléma.
Pontosan azért mert még soha nem sikerült a BIOS-ban "turkálnom".
Szóval amiket írtatok eléggé kínainak hangzottak.
Mi az a Bios resi? 😃 És, hogyan kell letiltani az alaplapi megjelenítést?
Bocs ha hülyének tűnök de ebben a formában még soha nem állítottam be a gépet.
Miért ezt írja? Nem ismeri fel teljesen, vagy mi?
No annyi lenne a gondom, hogy van egy Nvidia Geforce 210-es kártyám és valamiért hiába csatlakoztatom az alaplaphoz és dugom be a helyére a monitor vezetékét nem észleli a gép. Már két éve megvan a kártya és csak most pár napja lépett fel ez a probléma.
Szóval ha az alaplapi csatlakozóba kötöm a monitor kábelt bekapcsol a monitor, de ha a videó kártyába akkor semmi, még csak meg se rezzen.
A probléma pedig az, hogy így se a frissítéseket nem tudom lebonyolítani, játszani sem lehet és igazából idegesítő.
A segítségeket előre is köszönöm!
Köszönöm a választ! 😀
Volt már hasonló kérdésem, de azóta változtak a dolgok.. na szóval.
Ha a mostani proci mellé beszerzek egy Asus GTX 760 DCU II OC 2GB videokártyát, akkor szeretni fogják egymást? Érthetőbben: Lesz-e CPU limit, vagy nem? 😀
Lehet ez attól, hogy meghajlik valahogy vagy mindig magas hőfokon üzemel a kártya és még persze az évek.
Köszi
Lehet sütés segített volna, de akkor még nem értettem hozzá.
(8600gt,8800gts640mb,8800gt,hd4850,)
Majd megnézem, hogy feszemeléssel mennyit bírok kiszedni belőle.
én nem tuningolom a vga-t felesleges a cpu is alapon megy
És nem, nem gyártóspecifikus program (szerencsére). Én kaptam a videokártyámhoz egy Asus GPU Tweak programot, de az MSI-é ezerszer jobb. Régen AtiTool-al húztam a kártyámat, most ezzel 😃