Én most váltottam i5 2400-rol i7 6700k-ra míg GTAV játéknál az i5 proci 100% pörgött mid a négy mag az i7-nél csak 35-40% pörög a négy mag és a nyolc szál mid két processzor ugyan azon a beállításon dolgozott mind az i5 a különbség csak annyi volt míg az i5 mellet csak 8 gb-ram volt az i7-nél meg 16 gb-volt.
Szóval azt cáfolom hogy az i5 2400 mindenre elég mert nem. Ja és nem ultrán futtattam a játékot hanem normál grafikai beállításon meg pár dolog High-on volt
De meglepetést is tudott produkálni az i5 a Fallout 4-ben amin meglepődtem milyen jól megy rajta.
Evil21: Ha már mindenképpen cserélsz gépet, akkor én a helyedben nem váltanék AMD-re most. (Ezt úgy mondom, hogy nekem fx-8350-em van és mindenkinek jó szívvel ajánlanám is)
Eleve én a helyedben a mostani lapomba vennék egy i7-et, és - ahogy Zoli73 is mondja - 4-5 évig rá se gondolnék az egészre.
Ha már mindenképpen cserélnék komplett gépet és raknék össze egyet újonnan, akkor - mivel a jelenlegi géped is tökéletesen elég a mai játékokhoz, így ráérsz - még várnék egy kicsit. Egyrészt, ha már összerakok egy új gépet, akkor az legyen DDR4-es. Az Intelnek már van hozzá procija, de még várnék, hogy a meglévő hibákat (vetemedés, számítási hiba) valaki kijavítsa, vagy az alaplapgyártók, vagy maga az Intel. Másrészt azért is érdemes kicsit várni, mert az AMD is ígéri, hogy kijön az új processzorcsaláddal még idén, így azt is érdemes megvárni, hogy mik az első teszteredmények, mert valószínűleg ismét árban alámennek az Intelnek. És mivel a mostani géped is tökéletesen elegendő a játékokhoz, szerintem érdemes kivárni.
Szóval ilyen körülmények között ma nem vennék a helyedben gépet, csak maximum fejleszteném a meglévőt.
3-évente váltok mindenféle képen jelenlegit meg eladom valakinek tehát mindenféle képen vásárolok. Pc Ház,táp,videokártya az már új mártsak alaplap proci vinyó és ramok kellenek és kész is vagyok
2-3 évig még biztosan jó lesz az az i5 játékra !
i7-nek valóban a dx12-es korszakban lehet majd létjogosultsága, de addig fölösleges is gondolkozni a váltáson szerintem.
oké meggyőztetek maradok az Intelnél de viszont ha már pénzt adok ki akkor i7-re fogok gyűjteni abbol melyik érdemes a 4790K a 6700K vagy esetleg a 5820K?
Sziasztok lenne egy olyan kérdésem felétek hogy jelen pillanatban van nekem egy i5 4570s processzorom,felmerült bennem most az hogy nvidia kártyámat (GTX 650 2GB) is lecseréltem amd Gigabyte r9 380 4GB-os ra mi lenne ha intelt is cserélném amd-re melyik lenne az hogy játékra vennék egyet az ár olcsóbb lenne de kibírna egy amd 3-évet ? Láttam vannak 8-12 magos procik 60-70 max 100 ezer ft-ért ez nekem megfelel árban nem gond csak melyik az ami tényleg jó megbízható
Tuhajohn: Ha már úgy si vársz, akkor még egy kicsit várnék a processzorral is. Ahogy írják, jobb választás a 6600 már most is. Viszont érdemes kicsit várni, mert az alaplapgyártók még csak most kezdték el kidolgozni azokat az alaplapokat, amik a vetemedés és számítási problémákra is gyógyírt nyújtanak, tehát keret van a foglalat körül és van hozzá megfelelő BIOS is. Ami van, az még drága, de szerintem pár hónapon belül meg fognak jelenni az emberi árú megoldások is.
Szerk: Ha jól emlékszem, akkor egyelőre az MSI-nek van erre a vetemedésre valami utólag is használható fémkeretes megoldása. Mondjuk, ha nem használsz mást, mint gyári hűtőt, akkor mindegy, mert a BIOS frissítés ráér később is, mivel az a probléma csak bonyolult számításoknál jelentkezik, amit a BIOS-al javítani lehet, a vetemedés meg nem jelentkezik a gyári hűtőkkel, csak a nagyobb külsős gyártók által készített hűtőknél.
Akkor természetesen i5-6600 minimum 2400 mhz sebbegü rammokal. Ha újanta veszed a gèped mindig a legújabb platformba érdemes beruházni. A gtx 970 utodja minimum olyan lesz mint a gtx 980 ha átnevezés lesz 😀
KRZT963: Még el lehet vele lenni. Konkrétan Witcher 3-at egy beállítás kivételével csutkán viszi, még a Unity is szépen megy nekem elég magas beállításokon, nincs olyan újabb játék - amiket próbáltam legalábbis - ami ne futna jól. Ultrán vagy közel Ultrán. Persze e mellé olyan vga is kell. Úgyhogy ja, egyenlőre simán oké. 😀 Még.
rambustibi78 Az a problema hogy 32nm alatt mar nehez forrasztassal kupakot cpu-ra tenni. De amugy en is felsirtam ezeken a gyermek betegsegeken az inteleknel. A Zen is valoszinu hogy pasztazott kupak lesz. De akkor mar en csinaltam volna intelek helyeben lecsuztathato fedot amit lehetne pasztazni.
Tipikus kapitalista ember/ceg. Csak a tobb penz, igaz semmire nem tudja elkolteni.... 😃
Azért ez se semmi
[img]http://www.cnews.cz/sites/default/files/styles/ehw-inline-galerie-preview/public/pictures/clanky/2015/04duben/amd-fx-9590-vs.-msi-970a-sli-krait-edition---burn-baby,-burn!/amd_fx-9590_vs__msi_970a_sli_krait_edition_-_burn_baby_burn_01.jpg[/img]
Mindenki hülye, főleg az, aki ki meri mondani, hogy drága processzor ratyi minőséggel. Mostanában olvastál híreket a skylake-ről? Biztos mindenki hülye, akinél a processzor sarka meghajlik, lefagy a proci, hibázhat számításkor, paszta és a kupak ismét kritikán aluli..mindezt 100-140ezerért. Akkor nem hülyék az emberek, hanem mazochisták. A "múmia" FX9590 nem produkál ilyen dolgokat, pedig ott még 32nm technológia van (fél árban, mint a gyíkhét társai).
Ismerősök közül senki nem panaszkodott a 4. genes proccokra.
Nem volt senkinek sem púpos közülük.
Gondolom a púpos procc esetén is felhívták volna az üzletet esetleg az intel képviseletét, már cserélték is volna egy jóra
Gaboo7:
Te ismersz 100 embert, aki Titan X-et használ, és ráadásul ezekből 99 intelt és 1 AMD-t használ..Aham gondolom..
Vettem gyíkhetet (kár volt) és amint jön a Zen, már megy is a levesbe.
Nekem Intel procim van, mert hála istennek megengedhetem magamnak, de nem volt mindig így persze... Régen inkább AMD procikkal "ügyeskedtem" de aztán én is megtapasztaltam (FX 8150-ről i5-3570K-ra váltva) a különbséget. Persze az AMD sem rossz... abból a pénzből amit megspóról AMD proci vásárlással, azt a töbletet VGA-ra költheti...
Az én véleményem erről, hogy mindig is jobb volt az Intel teljesítményben, mint az AMD ( Tapasztaltam is).
Lényegében akinek van pénze rá az Intelt vesz, akinek pedig nincs, de "hasonló" jó teljesítményt szeretne, annak marad az AMD. ( De ez is kategória függő ) 😀
Én úgy látom, hogy az olcsó megfizethető kategóriában ugyanazt hozza az Amd, mint az Intel, feljebb lépkedve egyre nagyobb a szakadék.
Szerintem az, hogy a 2011-es Intel i7 procim még mindig agyonver szinte bármilyen AMD-t elárul mindent. Persze, húzva van, de ez szerintem senkit se lep meg K-s proci esetén. Kihajtja bőven a 980Ti-t, és ha SLI lenne, az se jelentene különösebb problémát.
rambustibi78: Titan X mellé 100 emberből 99 Intel CPU-t használ. Valószínűleg a 99% a hülye... 😀 Idő közben felébredtél te is mert ugye vettél egy i7-et, csak azt nehéz elismerni hogy tévedtél és ezért még mindig erőlteted a hülyeséged.
Szóval azt cáfolom hogy az i5 2400 mindenre elég mert nem. Ja és nem ultrán futtattam a játékot hanem normál grafikai beállításon meg pár dolog High-on volt
De meglepetést is tudott produkálni az i5 a Fallout 4-ben amin meglepődtem milyen jól megy rajta.
Eleve én a helyedben a mostani lapomba vennék egy i7-et, és - ahogy Zoli73 is mondja - 4-5 évig rá se gondolnék az egészre.
Ha már mindenképpen cserélnék komplett gépet és raknék össze egyet újonnan, akkor - mivel a jelenlegi géped is tökéletesen elég a mai játékokhoz, így ráérsz - még várnék egy kicsit. Egyrészt, ha már összerakok egy új gépet, akkor az legyen DDR4-es. Az Intelnek már van hozzá procija, de még várnék, hogy a meglévő hibákat (vetemedés, számítási hiba) valaki kijavítsa, vagy az alaplapgyártók, vagy maga az Intel. Másrészt azért is érdemes kicsit várni, mert az AMD is ígéri, hogy kijön az új processzorcsaláddal még idén, így azt is érdemes megvárni, hogy mik az első teszteredmények, mert valószínűleg ismét árban alámennek az Intelnek. És mivel a mostani géped is tökéletesen elegendő a játékokhoz, szerintem érdemes kivárni.
Szóval ilyen körülmények között ma nem vennék a helyedben gépet, csak maximum fejleszteném a meglévőt.
i7-nek valóban a dx12-es korszakban lehet majd létjogosultsága, de addig fölösleges is gondolkozni a váltáson szerintem.
Szerk: Ha jól emlékszem, akkor egyelőre az MSI-nek van erre a vetemedésre valami utólag is használható fémkeretes megoldása. Mondjuk, ha nem használsz mást, mint gyári hűtőt, akkor mindegy, mert a BIOS frissítés ráér később is, mivel az a probléma csak bonyolult számításoknál jelentkezik, amit a BIOS-al javítani lehet, a vetemedés meg nem jelentkezik a gyári hűtőkkel, csak a nagyobb külsős gyártók által készített hűtőknél.
Tuhajohn: Nekem eddig mindenre elég volt a 4460.
Mire ill. mi melle lenne ? 😃 Mert kb. a 4460 is kiszolgal egy 290-es vga-t is.
Nekem csalodas volt az a proci 😃
AMD FX6100
Tipikus kapitalista ember/ceg. Csak a tobb penz, igaz semmire nem tudja elkolteni.... 😃
[img]http://www.cnews.cz/sites/default/files/styles/ehw-inline-galerie-preview/public/pictures/clanky/2015/04duben/amd-fx-9590-vs.-msi-970a-sli-krait-edition---burn-baby,-burn!/amd_fx-9590_vs__msi_970a_sli_krait_edition_-_burn_baby_burn_01.jpg[/img]
Nem volt senkinek sem púpos közülük.
Gondolom a púpos procc esetén is felhívták volna az üzletet esetleg az intel képviseletét, már cserélték is volna egy jóra
Ezt se én mondtam 😎 Nekem mindegy mit használtok, én nem ájultam el az Intel Inside-tól, csak az Intel Inside áraktól, meg a ratyi minőségétől.
Spoiler!
[LINK]
rtitusz: +1
Te ismersz 100 embert, aki Titan X-et használ, és ráadásul ezekből 99 intelt és 1 AMD-t használ..Aham gondolom..
Vettem gyíkhetet (kár volt) és amint jön a Zen, már megy is a levesbe.
akinek családja van de nincs adóssága az is szépen össze tud magának spórolni pár hónap alatt egy i5-re
Lényegében akinek van pénze rá az Intelt vesz, akinek pedig nincs, de "hasonló" jó teljesítményt szeretne, annak marad az AMD. ( De ez is kategória függő ) 😀
Én úgy látom, hogy az olcsó megfizethető kategóriában ugyanazt hozza az Amd, mint az Intel, feljebb lépkedve egyre nagyobb a szakadék.