Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Program nem kell hozzá. Biosban kell beállítani. Mivel BE-s a cpu-d könnyű dolgod lesz, csak a szorzót kell emelni, amíg stabil az adott feszen.
Kicsit homályos a dolog. Konkrét érték nincs, hogy meddig érdemes húzni a cpu-t? (ennél a típusnál)
4.0 Ghz-t szerintem elég jól tűrné😃
Program nem kell hozzá. Biosban kell beállítani. Mivel BE-s a cpu-d könnyű dolgod lesz, csak a szorzót kell emelni, amíg stabil az adott feszen.
Kicsit homályos a dolog. Konkrét érték nincs, hogy meddig érdemes húzni a cpu-t? (ennél a típusnál)
Rád nem vonatkozik, mert nem szorzózár mentes a processzorod. Neked az fsb-t kell növelned. Kb. 500 MHz-et tudsz húzni fesz emelés nélkül. Csak fsb emelésekor figyelni kell a Ramok órajeleire, azokat vissza kell venni. Ha ez oké, akkor valamilyen teszt programot kell indítani (prime95), s ezt fél órán keresztül nyomatni. Ha ez oké, akkor mehet neki a játék. A hőmérsékletre is érdemes figyelni, bár a fesz emelés nélküli tuningnál nem melegszik annyira még, mintha adnál neki feszt. Oda már kevés lenne a gyári hűtés.
okés, de mindezt hol kell?
BIOS-ban😃
pontosabban?😀
Rád nem vonatkozik, mert nem szorzózár mentes a processzorod. Neked az fsb-t kell növelned. Kb. 500 MHz-et tudsz húzni fesz emelés nélkül. Csak fsb emelésekor figyelni kell a Ramok órajeleire, azokat vissza kell venni. Ha ez oké, akkor valamilyen teszt programot kell indítani (prime95), s ezt fél órán keresztül nyomatni. Ha ez oké, akkor mehet neki a játék. A hőmérsékletre is érdemes figyelni, bár a fesz emelés nélküli tuningnál nem melegszik annyira még, mintha adnál neki feszt. Oda már kevés lenne a gyári hűtés.
BIOS-ban😃
bővebben? nekem pl. e7200-am van
(Processzor típusa: AMD Phenom II X4 955 Black Edition. Hűtő típusa: Cooler Master Hyper TX3)
Ettől függetlenül, egy PCI-s hangkártyával kell, hogy működjön a hang.
Üdv Mindenkinek!
lehet rossz helyre írok de most nagyon kéne a segítség!
Ismerősömnek van egy gépe és egy abit-is7-v2 es alaplap van benne!
Egyik percről a másikra elment neki a hang! Újra telepítettem tettem bele plusz hangkártyát és meg se szólal! szerintem beszart az alaplap! Szerintettek? Előre is köszi mindenkinek! Surfeek
Minden bizonnyal hibás. Szomorú, de az Abit sok hibás darabot dobott piacra,. (Ez a hiba másoknál is előfordult, és "csak" a csere segített nekik. (volt akinél a cserélt darab is hibás volt.) )
nem szokott csak úgy meghalni egy alaplapi hangkártya. lehet, hogy a win csak simán ledobta magáról a drivert.
lehet rossz helyre írok de most nagyon kéne a segítség!
Ismerősömnek van egy gépe és egy abit-is7-v2 es alaplap van benne!
Egyik percről a másikra elment neki a hang! Újra telepítettem tettem bele plusz hangkártyát és meg se szólal! szerintem beszart az alaplap! Szerintettek? Előre is köszi mindenkinek! Surfeek
Az a max 66C nem is rossz!
Miért írja ezt? Be van dugva a 6 eres kábel oda ahova kell 😃
Átalakítóval?
Nem, egyenesen a tápból.
Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni, mivel a proci többet is tudna, de pl. a setfsb programot nem tudom pontosan beállítani.
http://gepigeny.h...comp=53390
Átalakítóval?
Én kis ócskaságom 😀
Játék alatt néha látok kis pixeleket,de egy kicsit visszavéve,már lazán üzemel 😃
Grat Faterka!
Nagyon szép eredmény 😀 Én tegnap megsütöttem még egy 8800-at (320-ast), meg egy 4870X2-t, és mindkettőt sikerült feltámasztanom 😀
A 4870X2 jövőhétig szolgálni is fog a gépembe amíg megjön a 480SLi 😀
Köszi 😀
Nofene. a HD 4870x2 nem eldobni való 😀 Vannak neked ilyen halott VGA-id? 😀
Nem, ezeket már úgy hozták a héten hogy javítsam meg 😀
Én kis ócskaságom 😀
Játék alatt néha látok kis pixeleket,de egy kicsit visszavéve,már lazán üzemel 😃
Grat Faterka!
Nagyon szép eredmény 😀 Én tegnap megsütöttem még egy 8800-at (320-ast), meg egy 4870X2-t, és mindkettőt sikerült feltámasztanom 😀
Köszi 😀
Nofene. a HD 4870x2 nem eldobni való 😀 Vannak neked ilyen halott VGA-id? 😀
Én kis ócskaságom 😀
Grat Faterka!
Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni, mivel a proci többet is tudna, de pl. a setfsb programot nem tudom pontosan beállítani.
https://gepigeny.hu/usercomp.php?comp=53390
Egy kis feszt adhatsz a procinak. Memóriákat oszd vissza vagy az időzítést rakd magasabbra(vagy mindkettő ha nem menne).PCIe frekvenciát állitsd 100MHz-re. Első körbe ennyi jut eszembe...😃
Hali!
Egy AMD Sempron LE-1250 procim van gyári hűtővel, ASUS M2N-MX SE Plus alaplappal (az integrált geforce 6150se-t használom). Alapjáraton 2,2 GHz-en fut a proci, maximális hőmérsékleten se megy 30°C föle, gondoltam húzom egy kicsit. Mivel 11x200-as a sebessége és nem lehet növelni a szorzót (legalábbis én nem találtam ilyen opciót), gondoltam felhúzom 218-ra, hogy 2,4 GHz-en fusson, ámde, ha átlépem a kb 2350-es órajelet, nem hajlandó elindulni a gép, csak 4-5 próbálkozás után. Mikor elmentem a beállításokat a biosba és magától restartol, még csak nem is bípel, kikapcsol. Ha párszor próbálkozok akkor beindul, néha megmarad az én órajelem, néha ledobja 2200-ra. Ha növelem a feszültségét a processzornak, akkor sem bírom feljebb tornázni. Valakinek valami ötlet / javaslat?
nem tuningra való se az a lap, se a proci. Szerintem ha nagyon nem akarja akkor ne próbálkozz tovább. az a +200 MHz úgysem fog csodákat művelni azzal a procival.
azért akartam valami kerekebb számra felhúzni (3 ghz-re gondoltam) 😀
Hali!
Egy AMD Sempron LE-1250 procim van gyári hűtővel, ASUS M2N-MX SE Plus alaplappal (az integrált geforce 6150se-t használom). Alapjáraton 2,2 GHz-en fut a proci, maximális hőmérsékleten se megy 30°C föle, gondoltam húzom egy kicsit. Mivel 11x200-as a sebessége és nem lehet növelni a szorzót (legalábbis én nem találtam ilyen opciót), gondoltam felhúzom 218-ra, hogy 2,4 GHz-en fusson, ámde, ha átlépem a kb 2350-es órajelet, nem hajlandó elindulni a gép, csak 4-5 próbálkozás után. Mikor elmentem a beállításokat a biosba és magától restartol, még csak nem is bípel, kikapcsol. Ha párszor próbálkozok akkor beindul, néha megmarad az én órajelem, néha ledobja 2200-ra. Ha növelem a feszültségét a processzornak, akkor sem bírom feljebb tornázni. Valakinek valami ötlet / javaslat?
nem tuningra való se az a lap, se a proci. Szerintem ha nagyon nem akarja akkor ne próbálkozz tovább. az a +200 MHz úgysem fog csodákat művelni azzal a procival.
up: most nem hal meg még linx alatt se 😃
egyébként én azt nem értem, h 2.08v-on volt a ram, a proc 3,5 ghz-en, ibt-n meg prime-on tök jól futott, viszont csak úgy nyitottam egy chrome-ot és kapásból kék halál. még attól is néha meghalt ha csak bezártam egy progit 😕
Ilyen nekem is volt már amikor elkezdtem jobban tuningolni. Amíg csak a procit teszteltem tuning órajelen, semmi gond, amint használtam volna a gépet, fagyogatott.
Teszteld mondjuk LinX-el úgy hogy a memóriát is terheled. Lehet ugyanis hogy a magok bírnák a tempót, de a memória vezérlő vagy a memória már instabil.
Viszont akkor lenne 1 másik kérdése!
Mai nap kipróbáltam hogy felhúztam a procimat 3,4-ről 4Ghz-re illetve az északi hidat 2-ről 2,4-re. 3DMark alapból 17734 pontot adott az első teszten, viszont amikor felhúztam akkor 20471-et.
Hallottam 1 olyat, ha a procit felhúzom az elvileg csökkenti az élettartalmát!
ez mennyire igaz? Megéri ezért 2500 pontért felhúzni ennyire a procit? 😊