Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
lase922 avatar
Szóval most se jutottam előrébb 😃
Kipróbáljuk, ha kevés lesz jön valami fx melléje, pl 6300-as, vagy kihúzom am4-ig 😜
0
0
0
0
Funes avatar
Nem, csak az zavar, hogy állandón a LOGIKUS szót használod más más megfogalmazásban, túl sokszor, ami nekem kicsit birizgálja az inger küszöböm..

Egyébként nincs veled problémám ! 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
rob1990: Most épp nem én vezettem le logikusan... Vagy csak az zavar, ha én használom a logikát? Ez így elég érdekes. Na mindegy is.
Amúgy kifejezetten szeretem, ha megkérdőjeleznek, mivel abból sokat tanul az ember.
0
0
0
0
Funes avatar
Én veled vitatkozni soha, úgy érzem téged még megkérdőjelezni sem szabad, mert abból mindig új "konklúzió" származik.
Nekem te túl logikus vagy. 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
rob1990: Most szemantikai vitát akarsz folytatni arról, hogy a kevesebb CPU és a gyengébb CPU ebben a szövegkörnyezetben mit is jelent?
Amúgy nem elképzelhető, hogy te tévedsz és nem mindenki más, beleértve a cikk szerzőjét és engem is? És akkor most arról ne is beszéljünk, hogy nem ez az egyetlen cikk, amiben ez a konklúzió megjelenik.

Zoli73: Hát igen elég logikus is a dolog, csak gondoltam, hátha egy szakportál cikkének jobban hisz, mint az én logikai levezetésemnek.
0
0
0
0
Funes avatar
Zoli

Te fogalmaztál jól ! 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Igaza van csuz-li-nak! Kis felbontáson egy adott VGA sokkal több Fps-t produkál így a cpu-nak is többet kell számolni. Attól hogy a felbontást felteszed mondjuk 4K -ra attól a cpu nem fog jobban terhelődni viszont a Vga fele vagy negyede annyi FPS-t fog tudni produkálni mint alacsony felbontáson, így ahhoz az FPS számhoz már elegendő lesz egy gyengébb proci is hogy a VGA-t ki tudja hajtani! 😉
0
0
0
0
Funes avatar
Haha és ki guglizott gyorsan egy tesztet, hogy igazolja a hülyeségét, nevetnem kell ! 😃

Te azt írtad, hogy kevesebb Cpu kell, nem pedig azt hogy elég egy gyengébb cpu is az erősebb Vga-hoz, a kettő nem ugyanaz !
És ez még nem jelenti azt, hogy a gyengébb konfigoknál is így működik a dolog, ahogy azt te gondolod. 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
rob1990: Akkor te nem sok tesztet olvastál mostanában. Mindjárt a legelső találat a google-ben, ([LINK]) amiből idézném a következő mondatot:
"Ebből újfent az következik, hogy 1920x1080-hoz és a fölé az esetek döntő többségében elsősorban erős VGA, nem pedig erős CPU szükséges."
Felhívnám a figyelmedet az "újfent" kifejezésre.

Pamkutya: Igen, több VRAM is kell. FHD-hoz még hellyel-közzel elég a 2 GB, de 4K-ban már nem.
0
0
0
0
Funes avatar
"minél nagyobb a felbontás, annál kevesebb CPU kell a VGA mögé"
Ekkora hülyeséget is rég olvastam már.. 😀

Csuzli: Hol olvastad, vagy miből gondolod ezt, hogy kevesebb Cpu kell nagyobb felbontásnál, kifejtenéd bővebben.. ? 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
cartman1990: Mennek a VGA ventilátorai? Nem melegszik túl?

lase922: Éna 270-es kártyát eddig csak athlon x4-860K-val próbáltam. Az elég hozzá. A tied valamivel gyengébb. Én azt gondolom, hogy egy próbát megér, mivel játéka válogatja, hogy mennyi CPU kell a VGA mögé. Illetve, milyen felbontáson játszol. Ugye kis túlzással: minél nagyobb a felbontás, annál kevesebb CPU kell a VGA mögé, illetve az olyan effektek kikapcsolásával, csökkentésével, ami CPU igényes, mint pl a látótávolság, megint csak sokat lehet nyerni.
0
0
0
0
cartman1990 avatar
Próbáltam másik ok rendszerrel is millió driverrel de semmi változás Másik gépben meg sajnos nincs lehetőség kipróbálni De az utolsó csavarig zsir új gép és kb annyira tudom használni mint a notimat Netezés filmezés és Annyi Bár hoszabb full hd youtube videó alatt is ugyanezt produkálja
0
0
0
0
lase922 avatar
Sziasztok! Szerintetek hogyan muzsikálna egy amd athlon II 640 x4 egy r9 270-el?
googléban kotorászva nem találok konkrét választ, egyik fórum persze hogyne, máshol meg mit akarok?...
0
0
0
0
cartman1990 avatar
Próbáltam másik ok rendszerrel is millió driverrel de semmi változás Másik gépben meg sajnos nincs lehetőség kipróbálni De az utolsó csavarig zsir új gép és kb annyira tudom használni mint a notimat Netezés filmezés és Annyi Bár hoszabb full hd youtube videó alatt is ugyanezt produkálja
0
0
0
0
Puffin avatar
Valószínűleg igen. Garancia!
Próbáld meg másik driverral. Vagy más gépben előbb.
0
0
0
0
cartman1990 avatar
Sziasztok Ma jött meg a vga-m Egy Asus r7 250 és az a problémám hogy amég csak netezgetek semmi baja a gépnek fainul megy minden de amint le terhelem pl elkezdek játszani egy perc sem kell neki elkezd a kép villogni és csíkozni Aztán jobb esetben csak lefagy roszabb esetben kékhalál Win 8.1-nél is és win 10-nél is ugyanez a jelenség Gyári hibás lenne a vga-m?
0
0
0
0
Funes avatar
toxcity

Kompatibilis visszafele, csak az adatátviteli sebesség lassabb, de ez a te gépednél nem fog érződni, Max 2-3 fps-ben mutatkozhatna meg a különbség, de ezt szabad szemmel úgysem érzékeled !
Winrar jól mondja, csak a foglalat méretére kell figyelned, ami esetedben X16, de ahogy elnézem az alaplapod ezzel sem lesz gond, szóval nyugodtan megveheted a kártyát ! 😀
0
0
0
0
winrar avatar
PCI-ex X16 legyen, a verzió nem számít.
0
0
0
0
fewq001 avatar
toxicity: nem kell neki pci-E 3.0 megy az 2.0 val is 😃 csak egy kicsit lasabb lesz(1% kb) (1.0 val is ,de ottmár van teljesítmény csökkenés) (Magyarul nem számít melyi k verziója van a pci-e nek mindegyik kompatibilis mindegyikkel ,csak a szávszél csökken)
0
0
0
0
toxicity avatar
Most nézem hogy a GTX650-nek PCI E 3.0-s kell az alaplapom honlapján meg ezt találtam:
[url]https://www.asus.com/Motherboards/M2NE_SLI/specifications/
[/url]
Ott nem írja konkrétan hogy milyen a foglalat PCI E-n belül, de lehet hogy ebben csak én vagyok béna
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Szerintem a GTX650 -et simán megveheted! El fogja bírni a proci is és a tápod is! 😉
0
0
0
0
toxicity avatar
Ugye, és az még igaz az a kategória, amit a gépem is ki tud használni és a táp is elbírja 😀

Akkor igencsak ez lesz 😃
0
0
0
0
Funes avatar
Gtx 650 az nagyon jó vétel ennyiért !
0
0
0
0
toxicity avatar
Nézzétek mit találtam:

1
[url]http://www.jofogas.hu/budapest/Elado_Gigabyte_Pcie_3_0_1GI___Gtx650_1GB_videokartya_34131676.htm?q=vide%F3k%E1rtya&ca=1_a&w=3[/url]
2
[LINK]
3
[LINK]

Ezek milyenek?
0
0
0
0
Funes avatar
256 bites kártyát nem bírná a procid kihajtani !

Az se biztos, hogy amit belinkeltem ddr5-öset megmozgatná rendesen ! 😕
0
0
0
0
Puffin avatar
A GTX 460 már erős lenne oda.
0
0
0
0
toxicity avatar
Aha akkor a 2. ajánlottat mondjátok. És ebből még a gépem ki tudja nagyjából hozni a maximumot és a tápom is elbírja majd?

Én még egy ilyet találtam ehhez mit szóltok?
[LINK]
0
0
0
0
Puffin avatar
Inkább a DDR5-öset!!!
0
0
0
0
Funes avatar
[LINK]

[LINK]

Hirtelenjében ezt a 2 változatot találtam, ami kicsit segíthet a játékoknál ! 😀
0
0
0
0
toxicity avatar
Üdv, az lenne a kérdésem hogy ti milyen kártyát ajánlanátok olyan max 15000 Ft-ig ha csak annyi a lényeg hogy DX11-es legyen, és hogy a mostani gépem ki tudja hajtani?
(használtan szeretném, de ha véletlen ennyiért újonnan is van akkor az is jó)

Amúgy játékhoz kéne, csak a mostani már kicsit elavult, tudom az egész gépem az, de egy kicsit jobb kártya azért gondolom feldobná 😀

És amúgy ha már így nézem őket mi a jobb: DDR3 2 GB vagy DDR5 1GB ?

Előre is köszönöm a segítséget
0
0
0
0
Kisprobegt avatar
Köszönöm szépen a választ! 😀 Valószínűleg maradok a Win 7-nél egyelőre, várok még egy picit a frissítéssel. Haverom laptopján 2 hétig bírta a Win 10 utána megállt NTFS hibával, szóval kicsit szkeptikus vagyok még 😀
0
0
0
0
Omis avatar
tudtommal csak 11 verzió van a 7,8,8.1-be.
10 van 12 ha támogatja a kártyád ha nem akkor 11.2
de a tied támogatja.
persze megéri frissíteni de egyenlőre a játékok még nem támogatják a 12.verziót😃
0
0
0
0
Kisprobegt avatar
Sziasztok!

DirectX-el kapcsolatban szeretném azt kérdezni hogy Windows 7 alatt megy a 11.2-es vagy csak Windows 8.1 alatt? És szerintetek megéri Win 10-re frissíteni DirectX 12 miatt? Válaszért előre köszi 😀
0
0
0
0
Omis avatar
én tegnap cseréltem le az xfx bios-t msi-re
így elméletbe ugyan az a két kártya
https://kepkezelo.com/images/di2tivinhqfzrakfhltk.jpg
0
0
0
0
Pixx avatar
7970 ből csak a ghz edition erősebb a gtx 680nál én úgy tudom 😀
0
0
0
0
winrar avatar
GTX 680=HD7970<GTX780=R9 290. Valahogy így, nyugodtan javítsatok ki, ha tévedek 😃
0
0
0
0
no avatar
GTX680 vagy GTX780 vagy HD7970 vagy R9 290? Hogy vannak erősségi sorrendbe? 😀 Köszönöm.
0
0
0
0
CoDMW3 avatar
Milyen igaz. Csak úgy magától, jóformán a semmitől mert nem is használom nem kellene olyan forrónak lennie mint egy kazánnak.

Na de mindegy majd lesz valahogy. Ha időm engedi azonnal intézkedem!
0
0
0
0
winrar avatar
Nem is kell látszódnia szabad szemmel, túlfeszültség látatlanul is tönkre tud tenni egy kártyát. Múltkor voltam PC bontóban, nézem a hibás videokártyákat, semmi külsérelmi nyom nincs rajtuk.
0
0
0
0
CoDMW3 avatar
Remélem addig még kibírja ez a sufnituningolt változat. 😃 Igazából ezelőtt is egy Akyga volt és az szó szerint felrobbant. Erősebb füst volt a szobámban mint egy vulkánkitörés után.

Ment úgy 2 évig. Aztán pár hónapja vettem ilyen "átmeneti megoldásként" egy ugyanilyet de már megbántam.

Vagy minőségi vagy akkor maradok a nintendo-nál. Jó esély van arra, hogy a kártyának is annyi. Attól függetlenül még most sem találtam rajta árulkodó jeleket (égés, foltok) de ez a tűz forró dolog kicsit aggaszt.
0
0
0
0
winrar avatar
Hát most vagy kártya, vagy táp hiba, ezeket kell kiszűrni. Csak bírja ki év végéig akkor. Javaslom nézz valami FSP, Chieftec, XFX, vagy akár Seasonic tápot, de ne ilyet. Régi gépemben ott a 10 évnél is régebbi Delta beles táp, semmi gond vele 😃
0
0
0
0
CoDMW3 avatar
Óóóó nyugi már 😃 😃.
Nem. Annyi dolgom volt, hogy még haveromhoz sem tudtam felvinni a 210-est. De szerintem itt kártya gond lesz. Mert hihetetlenül melegszik. Már anélkül indítottam el a gépet mert zavaró volt. Mihelyst lesz időm megtudakolom mi a baj. 😀

terepmintaHun
A legelső tápom az f*sza volt. 4 évig bírta zörrenésmentesen. Új gépet fogok fejleszteni még (ha minden jól megy) ez év végén és akkor mindenből újat szerzek be. Nem akarok erre a gépre már többet költeni. Lassan 200.000-ben van már ez a masina. És kösz az ötleteket! 😉
0
0
0
0
winrar avatar
Csak óvatosan fogalmazok, nem akarok úgy járni a szemedben, mint az a gyerek 😀
Másik videokártyával próbáltad már?
0
0
0
0
CoDMW3 avatar
Off-On:Mi az, hogy "nem szereted ezt hallani". 😀 Az az IQ betyár aki miatt vitázni kezdtem a tápok miatt nem azért volt mert nem bírnám az igazságot: mégpedig, hogy ez a táp a tápok legallja, hanem mert egyszerűen nem értett magyarul. Off-off

Valahogy biztos van összefüggés a kettő között mert mostanság a táp miatt szopok a legtöbbet.
0
0
0
0
winrar avatar
Tudom hogy nem szereted ezt hallani, de akár a "minőségi" tápod is kinyírhatta.
0
0
0
0
CoDMW3 avatar
Máris megvizsgálom alaposan. Egyébként ha az alaplapi részben van csatlakoztatva a monitor nem lesz probléma?

Amit itt felvázoltál elég rosszul hangzik és egyre másra érzem, hogy az én esetemben sem lesz másképp.
Nincs másik kártyám. Csak egy leégetett nvidia 7600 GT. Na az használat közben durrant el. 😂 Túlterheltem és nem bírta. 😀

Szerk: Megnéztem és olyan akár az új. Fizikailag minden rendben van vele.
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
ACsodalatosPokember: Én még annyit fűznék ehhez, hogy anno hasonló problémám volt egy nVidia 8800GT kártyával. Szintén csak hűtőborda volt rajta és megsült a kártya valahogy... emiatt nem akarta behozni a képet + ha sikerült is akkor is eldobálta a drivert és ha elindítottam egy játékot abban a pillanatban szétesett a kép és a gép leállt kék halállal. Esetleg annyit nézz meg a kártyán, hogy nem-e esett le róla valamit, vagy keress rajta valami nem oda illőt (pl: kis barna foltok). Ha ilyesmit találsz akkor tuti, hogy megsült és azzal lesz a gond. Ellenkező esetben, próbáld ki egy másik gépben (esetleg haverok gépében nézd meg). Viszont arra nem emlékszem... alaplapi kártyával bejön a gép? És, van rá esély, hogy van valahol egy másik videokártyád ami szintén PCI-os?
0
0
0
0
CoDMW3 avatar
Ja érthető. Az Ezo tv-ben a helyem!
Mindenesetre tényleg köszi az információkat/felvilágosításokat/tanácsokat/segítségeket és fáradozásokat, mindenkinek.
Valahogy majd csak kiderül, hogy a kártya vagy az alaplapi kapcsolódás a gond forrása.
0
0
0
0
Pixx avatar
Igen akkor is műszálas ruhák miatt szőnyeg stb feltöltődsz árammal és ha olyan helyen érinted meg vége is lehet az adott hardvernak erre vannak direkt ilyen dolgok hogy ezt el lehessen kerül kesztyű meg stb.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció