Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kipróbáljuk, ha kevés lesz jön valami fx melléje, pl 6300-as, vagy kihúzom am4-ig 😜
Egyébként nincs veled problémám ! 😀
Amúgy kifejezetten szeretem, ha megkérdőjeleznek, mivel abból sokat tanul az ember.
Nekem te túl logikus vagy. 😀
Amúgy nem elképzelhető, hogy te tévedsz és nem mindenki más, beleértve a cikk szerzőjét és engem is? És akkor most arról ne is beszéljünk, hogy nem ez az egyetlen cikk, amiben ez a konklúzió megjelenik.
Zoli73: Hát igen elég logikus is a dolog, csak gondoltam, hátha egy szakportál cikkének jobban hisz, mint az én logikai levezetésemnek.
Te fogalmaztál jól ! 😀
Te azt írtad, hogy kevesebb Cpu kell, nem pedig azt hogy elég egy gyengébb cpu is az erősebb Vga-hoz, a kettő nem ugyanaz !
És ez még nem jelenti azt, hogy a gyengébb konfigoknál is így működik a dolog, ahogy azt te gondolod. 😀
"Ebből újfent az következik, hogy 1920x1080-hoz és a fölé az esetek döntő többségében elsősorban erős VGA, nem pedig erős CPU szükséges."
Felhívnám a figyelmedet az "újfent" kifejezésre.
Pamkutya: Igen, több VRAM is kell. FHD-hoz még hellyel-közzel elég a 2 GB, de 4K-ban már nem.
Ekkora hülyeséget is rég olvastam már.. 😀
Csuzli: Hol olvastad, vagy miből gondolod ezt, hogy kevesebb Cpu kell nagyobb felbontásnál, kifejtenéd bővebben.. ? 😀
lase922: Éna 270-es kártyát eddig csak athlon x4-860K-val próbáltam. Az elég hozzá. A tied valamivel gyengébb. Én azt gondolom, hogy egy próbát megér, mivel játéka válogatja, hogy mennyi CPU kell a VGA mögé. Illetve, milyen felbontáson játszol. Ugye kis túlzással: minél nagyobb a felbontás, annál kevesebb CPU kell a VGA mögé, illetve az olyan effektek kikapcsolásával, csökkentésével, ami CPU igényes, mint pl a látótávolság, megint csak sokat lehet nyerni.
googléban kotorászva nem találok konkrét választ, egyik fórum persze hogyne, máshol meg mit akarok?...
Próbáld meg másik driverral. Vagy más gépben előbb.
Kompatibilis visszafele, csak az adatátviteli sebesség lassabb, de ez a te gépednél nem fog érződni, Max 2-3 fps-ben mutatkozhatna meg a különbség, de ezt szabad szemmel úgysem érzékeled !
Winrar jól mondja, csak a foglalat méretére kell figyelned, ami esetedben X16, de ahogy elnézem az alaplapod ezzel sem lesz gond, szóval nyugodtan megveheted a kártyát ! 😀
[url]https://www.asus.com/Motherboards/M2NE_SLI/specifications/
[/url]
Ott nem írja konkrétan hogy milyen a foglalat PCI E-n belül, de lehet hogy ebben csak én vagyok béna
Akkor igencsak ez lesz 😃
1
[url]http://www.jofogas.hu/budapest/Elado_Gigabyte_Pcie_3_0_1GI___Gtx650_1GB_videokartya_34131676.htm?q=vide%F3k%E1rtya&ca=1_a&w=3[/url]
2
[LINK]
3
[LINK]
Ezek milyenek?
Az se biztos, hogy amit belinkeltem ddr5-öset megmozgatná rendesen ! 😕
Én még egy ilyet találtam ehhez mit szóltok?
[LINK]
[LINK]
Hirtelenjében ezt a 2 változatot találtam, ami kicsit segíthet a játékoknál ! 😀
(használtan szeretném, de ha véletlen ennyiért újonnan is van akkor az is jó)
Amúgy játékhoz kéne, csak a mostani már kicsit elavult, tudom az egész gépem az, de egy kicsit jobb kártya azért gondolom feldobná 😀
És amúgy ha már így nézem őket mi a jobb: DDR3 2 GB vagy DDR5 1GB ?
Előre is köszönöm a segítséget
10 van 12 ha támogatja a kártyád ha nem akkor 11.2
de a tied támogatja.
persze megéri frissíteni de egyenlőre a játékok még nem támogatják a 12.verziót😃
DirectX-el kapcsolatban szeretném azt kérdezni hogy Windows 7 alatt megy a 11.2-es vagy csak Windows 8.1 alatt? És szerintetek megéri Win 10-re frissíteni DirectX 12 miatt? Válaszért előre köszi 😀
így elméletbe ugyan az a két kártya
Na de mindegy majd lesz valahogy. Ha időm engedi azonnal intézkedem!
Ment úgy 2 évig. Aztán pár hónapja vettem ilyen "átmeneti megoldásként" egy ugyanilyet de már megbántam.
Vagy minőségi vagy akkor maradok a nintendo-nál. Jó esély van arra, hogy a kártyának is annyi. Attól függetlenül még most sem találtam rajta árulkodó jeleket (égés, foltok) de ez a tűz forró dolog kicsit aggaszt.
Nem. Annyi dolgom volt, hogy még haveromhoz sem tudtam felvinni a 210-est. De szerintem itt kártya gond lesz. Mert hihetetlenül melegszik. Már anélkül indítottam el a gépet mert zavaró volt. Mihelyst lesz időm megtudakolom mi a baj. 😀
terepmintaHun
A legelső tápom az f*sza volt. 4 évig bírta zörrenésmentesen. Új gépet fogok fejleszteni még (ha minden jól megy) ez év végén és akkor mindenből újat szerzek be. Nem akarok erre a gépre már többet költeni. Lassan 200.000-ben van már ez a masina. És kösz az ötleteket! 😉
Másik videokártyával próbáltad már?
Valahogy biztos van összefüggés a kettő között mert mostanság a táp miatt szopok a legtöbbet.
Amit itt felvázoltál elég rosszul hangzik és egyre másra érzem, hogy az én esetemben sem lesz másképp.
Nincs másik kártyám. Csak egy leégetett nvidia 7600 GT. Na az használat közben durrant el. 😂 Túlterheltem és nem bírta. 😀
Szerk: Megnéztem és olyan akár az új. Fizikailag minden rendben van vele.
Mindenesetre tényleg köszi az információkat/felvilágosításokat/tanácsokat/segítségeket és fáradozásokat, mindenkinek.
Valahogy majd csak kiderül, hogy a kártya vagy az alaplapi kapcsolódás a gond forrása.