Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
spleenszuru írta:
sziasztok !

lenne egy kérdésem. ma raktam össze az új konfigom, betoltam az i5 2500 k-t, és a hűtőventije jelenleg 6500 rpm o.O

normális ez ? nem állítottam eddig semmit, semmi oc és stb.

gyári hűtővel nem lehetetlen. Vegyél rá egy jobbat, főleg ha tuningolni is akarsz.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
sziasztok !

lenne egy kérdésem. ma raktam össze az új konfigom, betoltam az i5 2500 k-t, és a hűtőventije jelenleg 6500 rpm o.O

normális ez ? nem állítottam eddig semmit, semmi oc és stb.
0
0
0
0
niteforce avatar
Loltv írta:
AMD AM2 BOX COOLER van REZcso??? fontos!!!

az csak egy hűtőborda, arra való hogy ne égjen le a proci.
AM3-mas phenom II -nek van réz cső a gyári hűtőjén (bár sokat az sem ér 😀😉
0
0
0
0
Loltv avatar
AMD AM2 BOX COOLER van REZcso??? fontos!!!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Miért is ne menne ha egy az egybe cseréli a táp ventit akkor legalább a táp által lesz szabályozva az a legjobb módszer. És ha nem vesz valami orkán ventit akkor tök mindegy ha maxra pörgeti a táp is.
0
0
0
0
hnemaria avatar
és a régi venti csatlakozoját átszerelem az ujra?
0
0
0
0
hnemaria avatar
tápegységemben lehet valamiképpen átbarkácsolni a ventit egy másikra ? mert annak van a legnagyobb hangja, ... és idegesítő éjjel.
garancia nincs már rá. mindegy milyen 12cm-es ventire cserélem ki, vagy pwm-es kéne? hallottam olyat is, hogy olyan venti kell bele, aminek a légszállítása megegyezik az eredetiével. ez igaz?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nem normális. Ez alapjáraton nagyon sok. Igen ki kellene takarítani a processzor hűtőt és újra is kéne pasztázni.
0
0
0
0
molfer98 avatar
https://kepfeltoltes.hu/120808/fggfg_www.kepfeltoltes.hu_.png

Ezek normális értékek alapjáraton? Ha kipucolom a hűtőket akkor lejjebb megy a hőmérséklet?
0
0
0
0
sh1t avatar
adamphoto írta:
Sziasztok.
laptop hűtőt keresek csak nem ismerem melyik a jó.

ez engem is érdekelne mert köcsög ivy bridge gyorsan melegszik 😆
az érdekelne hogy olyan 10k körül lehet-e kapni valami coolpadot vagy mit ami ér is valamit? és ha igen akkor milyen típus a jó
0
0
0
0
Loltv avatar
Mondom hogy olyan a hazam majdnem mintha nem volna semibe a gep!

szoval a haz szelozik avval nincs gond
0
0
0
0
niteforce avatar
Kmisi99 írta:
niteforce írta:
De ha most beraksz egy venti nélküli házba egy passzív bordát, az úgy fog túlmelegedni mint annak a rendje.

Nem feltétlen. Lesd meg a cikket az előző hsz embe.

de ahhoz olyan ház is kell
0
0
0
0
Loltv avatar
En evvel tisztaban vagyok de ezt a gepet ki akarom cserelni pasziv hutesre egyetlen VENTI nelkul!!!

Lattam olyan pasziv hutoket amik akkar OCvel is 50C allat tartsa!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
niteforce írta:
De ha most beraksz egy venti nélküli házba egy passzív bordát, az úgy fog túlmelegedni mint annak a rendje.

Nem feltétlen. Lesd meg a cikket az előző hsz embe.
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Csak cpu ra alapból nem igazán szoktak passzívat rakni azért értetlenkedünk itt. Olyan van hogy veszel egy ormótlan hűtőbordát azt rárakod. De figyelj procira is lehet olyan ventit venni hogy nem hallod. Veszel a borádra egy alacson 1000rpm es fordulatszámú ventillátort na azt meg nem fogod hallani.

Olvasd át ezt. A csávó 100% passzív gépet állított össze ez jó irányelv lehet lesznek benne hasznos infók
[LINK]
0
0
0
0
Loltv avatar
De mivel ha venti van a gepedben hamarabb porosodik!

De hagyuk ezt mondjatok egy pasziv CPU hutott!
0
0
0
0
niteforce avatar
Loltv írta:
figyej a hdd-m halk meg veszek ra egy pasziv hutott ami ugye csokenti a zajat A vgam meg GIGABYTE 6850OC Winforce hutesel es nem lehhet halani! cpura ha tuds egy bevalt paszivat akkor mondj,mar neztem egy parat de kikerem a velemenyeket!!!!!!!

Olyan halk ventiket lehet kapni rá, hogy tökmindegy hogy passzív vagy aktív, mert egyiket sem hallod.
0
0
0
0
Loltv avatar
figyej a hdd-m halk meg veszek ra egy pasziv hutott ami ugye csokenti a zajat A vgam meg GIGABYTE 6850OC Winforce hutesel es nem lehhet halani! cpura ha tuds egy bevalt paszivat akkor mondj,mar neztem egy parat de kikerem a velemenyeket!!!!!!!

Ja es nekem mind a ket oldala le van veve a haznak, es fent van az asztalon szoval szelozik!!!!!!!!!!
0
0
0
0
niteforce avatar
Ráadásul a passzív hűtőhöz elég jól megtervezett légáramlatra van szükség egy jól szellőző házban, tehát nem lehet csak úgy berakni valami lukba. És a légáramlathoz ugye megint csak ventik kellenek...
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Háát. Lehetséges így passzívan is tolni de mi értelme? Ott a táp a vga a hdd-k mind zajolnak. Akkor már pár ezerért veszel egy minőségi hűtőt aminek alig van hangja ergó nem lesz hangosabb mint a többi zajforrás.
0
0
0
0
Loltv avatar
Tudnatok egy pasziv hutot olyanlani CPUra??? 955BE-re lenne venti nelkul!!!
Szoval valami nagyagyu kellene!!!!!!!!!! Megkoszonem a szegitseget!
0
0
0
0
Yej avatar
Tudom.. portalanítva körülbelül 2 hete volt.. amikor vettem az új alaplapot.. azt majd cask holnap nézem, most így is hűlt 3 fokot az 50fokos HDD... és még csak most szereltem le az oldalát(Tehát az oldal eltávolítása előtt hűlt már 3 fokot)
Az a baj, hogy új íróasztalom van, és két asztallap között van(Szándékosan ilyen kialakítású az asztal, mindkét oldalon van körülbelül 2-3cm
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Az a baj nem tudom mekkora ventillátor való a házaba és hogy lehet e rakni. Első körön vedd le az oldallapot az segít valamennyit illetve egy kis portalanítás se árt. Utána meg kellene nézni hogy elől van e ventillátor hely és hány centis. A méretét le lehet mérni hogy a két csavar hely közt mennyi a táv. Általában 8-9-12cm es ventillátorok vannak azt kéne tudni a háromból melyik való a házadba.
0
0
0
0
Yej avatar
Küldj linket arról a 700 Forintos cuccról légyszi😀
(Ja és köszi a gyors választ)
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
rohadt meleg nem ajánlott már a 45 fok se. Gépház elejébe egy ventillátort venni ami a hddkre fúj. Rögtön esni fog min 10 fokot a hőmérséklet. Addig is igen vedd le az oldalát de jobban jársz egy 700ft os kis ventivel az elejébe. Meg akkor már hátulra se ártana és így meglesz a légáramlás.
0
0
0
0
Yej avatar
Üdv...
Az én gépem is ELÉGGÉ nagyon meleg ebben az időben..
Vagyis, nemtudom, ez melegnek számít?
A HDD a Hard Disk Sentinel szerint igen, 44-45 fölött már ajánlja a HDDHűtőket..

[LINK]
Ja igen, futó programok:Minecraft, Everest, NoD32, xFire, Hard Disk Sentinel, Realtek, meg a Chromeból szól most zene.. + még egy hangkártyás cucc

Ötlet?
Gépház oldalát lekapom jobb lenne? Gyors válaszokat légyszi, mert már 2-3 napja figyelem, és szerintem magas értékeket mutat:S
0
0
0
0
bobekrisz avatar
nvidia geforge 9600gt 1024mb-re tudtok valami jó ventit ebbe a ki**bszot melegbe?
ár nem számít, ja és nem vízhűtést akkarok😆
0
0
0
0
Athis18 avatar
HD 4670es kártyához lehet -e még kapni lapos hűtőket? ha igen, milyet és mennyiért?
0
0
0
0
akos328 avatar
nem akarok hülyeséget mondani, de ha 1 db van bent akk sztem inkább fújnia kéne befele nem? Ugyanis a táp ventije a befele,a táp közepe fele fúj, vagyis akkor a hátsónak is befele kéne tolnia, h a táp hűvös levegőt kapjon nem?
és a CPU FAN is levele keveria levegőt, tehát neki is plusz légáramlatot kéne biztosítani.
nem értek hozzá nem vagyok én semmilyen mérnök, de én így gondolkozok 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
reflmix írta:
ahha, szoval ami most bentvan a táp mellett akkor annak kifele? Mert akkor ezek szerint jól raktam be 😃

igen, ha kifele fúj akkor jó
0
0
0
0
reflmix avatar
ahha, szoval ami most bentvan a táp mellett akkor annak kifele? Mert akkor ezek szerint jól raktam be 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
úgy kell, a hátsónak kifele kell fújnia, az elsőnek befele
0
0
0
0
reflmix avatar
Heló! Valaki segitsen légyszives elég buta kérdés 😆 de nem tudom hogy jol raktam e fel még multkor rendeltem 1, 8cm-es kis XILENCE ventilátort a gépbe a táp mellé raktam és a levegöt kell befujnia a gépbe vagy a gépböl kell kifujnia a meleg levegőt? Mert most az utóbbi van szoval most a gépből fújja ki a levegőt csak nem vagyok annyira biztos benne hogy jól raktam-e fel. Előre is köszi 😃
0
0
0
0
ricshard004 avatar
ricshard004 írta:
Pedig jól mér,kontrolnak ott a Core Temp..
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Pedig jól mér,kontrolnak ott a Cpu Core Temp..
0
0
0
0
sh1t avatar
az aida 64 mennyire megbíztatóan jelzi a cpu hőmérsékletet?
remélem nem nagyon 😆
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! ez normális? szobában 27-28c fok van, amire én gondoltam az az lehet hogy a paszta olcsó rossz minőségű sima fehér színű és ezért ilyen meleg

régi hűtő: Artic Cooling Alpine 11 Pro Rev. 2
https://kepfeltoltes.hu/120801/cpuh__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

új hűtő: Artic Cooling Freezer 7 PRO Rev. 2
https://kepfeltoltes.hu/120801/cpuf_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
khaled98 avatar
Milyen felfogató keretek vannak s1156-ra amire felmegy egy freezer 13 pro?
0
0
0
0
Athis18 avatar
Udv! RAdeonn HD4670es kártyához lehet kapni lapos hűtéseket? Ha igen, akkor milyen tipusbol?
0
0
0
0
niteforce avatar
jozsefgyorfi írta:
Hali nvidia geforce gt 520 amba mondanátok egy ventit mert a mostani meghalt

hány centis megy bele?
0
0
0
0
The Emptiness avatar
jozsefgyorfi írta:

JUJ mien idős meghalt???? maxon pörgetted?
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
0
0
0
0
no avatar
nokia5230 írta:
Sziasztok!
Szeretném tuningolni procimat(Amd phenom ii x2 555 black edition) 4 magosra de leszeretném cserélni a gyári hűtést,ezért kellene valami jobb tudnátok valami jót ajánlani? 😀

Az olcsóbbak közül Alpenföhn Sella, Niteforce mesél majd róla, de a profilomhoz le is írta a tapasztalatait 😀 engem meggyőzött, én is olyat fogok használni 😃
0
0
0
0
nokia5230 avatar
Sziasztok!
Szeretném tuningolni procimat(Amd phenom ii x2 555 black edition) 4 magosra de leszeretném cserélni a gyári hűtést,ezért kellene valami jobb tudnátok valami jót ajánlani? 😀
0
0
0
0
no avatar
nem fejlesztés...😃most dualcoros gépem van az alapl,apot meg 200 ft ért szereztem és venni akarok egy procit hozzá és lenne 2 gépem...lényegébe erröl van csak szóóóó 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
nem baj. De akkor ne AM2 alaplapot vegyél, mert nem ugyanaz!
Amúgy ezt a "fejlesztést" nem javaslom nem érsz vele semmit. Ha fejlesztesz, akkor minimum AM3-ra vagy esetleg még AM2+-ra.
0
0
0
0
no avatar
hát 756 os 3200+-t használtam vele és ugyanolyat veszek csak 939 esbe...de az egész procihűtő helyet nemfoglalja el..1-2 cm marad...az nembaj?😃
0
0
0
0
niteforce avatar
Jó rá, a lefogató pöcköket kell csak betenni.
Bár túl erős procit nem tennék alá, athlon Xp-men volt hasonló cooler.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció