Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ForHonor avatar
Nekem okozott táp hiba olyan hibát hogy a bios-ig sem jutottam el 😉

De nem kell beleállni mindig mindenbe!!! Csak egy + ötlet volt.

END
0
0
0
0
zelcsi avatar
ez nem táp hiba! ez a vga memoja lesz!
0
0
0
0
Zoli73 avatar
maxxxx:Szinte az összes VGA-nak 2D-hez elég a PCIexperess csatiról táplált energia a plussz tápellátás a 3D-s alkalmazásokhoz kell.😉
0
0
0
0
ForHonor avatar
cartman1990: Ahogy írták lehet vga is, de sokszor a táp hiba is okoz ilyen gondot mert nem tudja leadni a megfelelő feszültséget a vganak.
0
0
0
0
cartman1990 avatar
Gondolom akkor azért lövi a gépet stand by-ba Még jó hogy 4 napos kártya és garis 😃
0
0
0
0
zelcsi avatar
cartman1990: memória hibás a vga. 😕
0
0
0
0
Zoli73 avatar
cartman1990:Az a VGA kuka! 😕
0
0
0
0
cartman1990 avatar
sziasztok Ilyet produkál a gépem Írtam már erröl korábban de most bonyolódott Elindítottam csökkentett módban ott tökéletes volt a kép Aztán restart normálba ottis az volt Visszább vettem a memória órajelét a gyári progival amit a driver lemezen adtak Többen sjánlották hogy van amikor megoldja a problémát Elindítottam egy benchmarkot ugyanúgy villogó csíkozó kép után kékhalál Azóta ha bekapcsolom bejön az alaplap boot logója azután a monitor lelövi magát stand by-ba és a gép sem tölt továb Boot logónál hiába myomkodok bármit is se a bisba nem tudok belépni se boot eszközt nem tudok választani Integrált kártyárol viszont suépen fut a gép Eddig bírta volna az amúgyis gyári hibás kártya? bocdi hogy így linkelek te telefonrol az istennek nem tudom normálisan a képet belinkelni 😀
http://kepfeltoltes.hu/view/150904/269629955image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
winrar avatar
Core Clock és Memory clock. Én a saját 750 Ti kártyámat így lőttem be, de nálam a VRAM nagyon antituningos:
https://i.imgur.com/gKukacj.png
Kezdésnek +50mhz, majd szépen haladj följebb, közben 3D mark legújabb változata elég jó tesztelésre. Ha kidob, becsíkoz a kép vagy más rendellenességet tapasztalsz, vegyél vissza az órajelekből. Feszültséghez inkább ne nyúlj, az már nagyobb körültekintést igényelne.
Ja és játéktől függően 5-15fps.
0
0
0
0
maxrobi94 avatar
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy a képen megjelölt csúszkákkal pontosan hogyan is tudom beállítani a videokártyámat? Tapasztalok én bármit is, ha ezeket elkezdem átállítani? És ha igen akkor melyik lenne a legjobb beállítás?
https://kepfeltoltes.hu/150903/kari_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Pixx avatar
FeRR ahogy látom nem csak Elpida memóriás asus r9 280x top-van hanem SKhynix az meg már jó elvileg de most biztos nem tudod a boltba végig nézni melyik nem Elpida ramos 😆

Ha le görgetsz láthatod van egy kép direkt a ramról [LINK]
0
0
0
0
Puffin avatar
cseszka: akkor jó neked! Az enyém anno artifaktolt közben.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Nekem meg van egy éve az ASUS R9 280 unokabátyámnak ASUS R9 280X Nekem is megvan egy éve neki is lassan egy éve van meg de egyiksem produkált semmi hibát..
0
0
0
0
cseszka avatar
Nekem sapphire van,igaz a toxic verzio,de ijen gondom még sose volt vele....
0
0
0
0
FeRR avatar
Akkor marad az MSI? Annak milyen chipje van?
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Sapphire is az igen.....Csak itt "nem olyan sürü" a gond,mint Asusnál.Irjátok csak be google-ba,hogy pl. Asus R9 artifacts...lehet nézelödni😲

Elpida memóriachipekkel ellátottat ne vegyél akkor,szoval a sapphire-t is feledés homálya.ok
0
0
0
0
Flash avatar
FeRR: Attól még, hogy a GPU 40 fokos,a VRAM lehet 60 fokos, ha szar a hűtés. (csak mondtam valamit)
A Sapphire 280X is fos Elpidás... Nálam teljesen eldobja a képet, ha rájön az 5 perc, de szerencsére nagyon ritkán, kb. 10 játékból 2-3-nál jelentkezett.
Sajnos van, amikor alapjáraton is elmegy a kép...
Megoldás: órajel lejjebbvesz, vagy hűtés feljebbcsavar. Nálam ezek segítettek.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Asust R9-ben nem veszünk,különösen ilyen chippel!
A 40 alapjáraton teljesen átlagos azzal nincs gond.
Pixx A gigának jobb a hütése😉 csak kicsit hangosabb.
Ajánlani tudom,saját tapasztalattal az Msi-t v a Sapphire(Dual-X,Vapor-X,Toxic)
0
0
0
0
FeRR avatar
óó, meleg napokon 45-ről is indul, amúgy meg 36-37 fokos szokott lenni. De azért ez egy bestia, 1600MHZ-nél azért nem olyan sok az a 40 fok. A 290-es 4 Gigásom amit eladtam 92 fokig is felment hajtás közben 😆
0
0
0
0
Pixx avatar
hmm 40°C alapjáraton akkor még se jó annyira az az Asus mikor nekem a Gagyibájt csak ennyi 😀 és ventik nem is mennek a vga-n ugye mer leállítja.

https://www.kephost.com/images/2015/09/02/aaaaaa.gif
0
0
0
0
FeRR avatar
Dehogy, az enyém Top, 1600-on pörög 😆 csak azért nem értem ezt az egészet, mert simán bírnia kéne a kártyának.. plusz mondom, alapjáraton nem használ semmi órajelet szinte, csak ilyen 300-at, és amikor órákig veretem a crysis 3-at maxon, semmi baja nincs 😃 így válik érdekessé a dolog
0
0
0
0
Puffin avatar
FeRR: Catalystban csökkentsd a videó memória órajelét! Most elvileg 1500-on van, vedd vissza 1400-ra, hogy úgy is előjön-e a probléma
0
0
0
0
FeRR avatar
de alapjáratban is csinálja ezt, mondom, szóval nem hinném, hogy egy 40 foktól túlmelegedne alapjáraton.. 😀
0
0
0
0
winrar avatar
Vagy rakj hűtőbordát a VRAM-ra. Bár az valószínűleg garivesztés 😕
0
0
0
0
FeRR avatar
tényleg nem a hűtéssel van gond, az Asusnál senki nem fog jobb hűtést csinálni soha, pont ezért imádom, a hűtőbordák és a duplaventi mindent megold.. tényleg a memóriájával van gond mindig, ez a baj..
0
0
0
0
Pixx avatar
Hynix kellene rá 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
nem is a hűtéssel van a gond, hanem ASUS-éknál megelégedtek valami köcsög Elpida memóriachipekkel.
0
0
0
0
Pixx avatar
Hát ha van rá lehetőség inkább valami msi vagy gigabytre cseréltesd amin van Hűtés a memóriákon 😀
mint pl: ezen az msi gamingen [LINK]

és én még asus r9 280x et akartam de jó hogy nem vettem 😃
0
0
0
0
FeRR avatar
Hm... tehát ezt is cseréltessem akkor ki? Elég gáz, az előző 280X-em meg vertikális csíkokkal halt meg játék közben, azért cseréltettem ki, ennek meg ilyen hibája van... mikor kapok már egy hiba nélkülit? 😞 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
FeRR: garanciális probléma! De ha nem akarod visszavinni egyből akkor vedd vissza a memória órajelét a Catalyst-ban!

Pixx: igen ez gyakori eset az ASUS Radeonoknál
0
0
0
0
Pixx avatar
FeRR: Én hallottam valami Tipikus memória hibáról ami Most nem tudom hogy csak az Asusnál van de azt tudom hogy az R9 280x-nél de majd mások írnak biztosabbat.
0
0
0
0
FeRR avatar
Üdv! nem rég cseréltettem ki a videókártyám, (ASUS R9 280X 3GB) éééés mióta megvan produkál néha érdekes dolgokat. Néha a tálcán egy bizonyos ponton elpixelesedett a kép, és elkezdett vibrálni, stb. Aztán Google Chrome kezdte ugyanezt csinálni, csak kisebb csíkokban, több helyen. De ha bezártam és újra megnyitottam, megszűnt a promléma. Most ma először játék közben is elkezdte csinálni, csináltam róla egy videót is, hogy megmutassam, miről beszélek.

Nem hinném igazából, hogy driver, mert 3x raktam újra a gépet azóta (windows 10 miatt), és mindenhol produkálta ezt. Habár nem olyan sűrűn, de előfordul azért 2-3-4 naponta. Valami ötlet?
0
0
0
0
Pixx avatar
Olyat kérdezek akinek van gtx960 videokártyája hogy mennyire számítanak jónak ezek az értékek
Így nekem ezekkel a beállításokkal 1516mhz-ig boostol a gpu játék alatt.

https://www.kephost.com/images/2015/09/02/Nevtelen.png
0
0
0
0
no avatar
Tervezem, igen csak ott nincs 0%-os hitel...
0
0
0
0
Puffin avatar
dee85: és te az meg akarod venni annyiért? Radiumon megkapod ugyanazt nagyobb SSD-vel, táskával, egérrel, fejhallgatóval.
0
0
0
0
csuz-li avatar
dee85: Hát jó kérdés. Ugye a bolti eladók sem nagyon értenek ahhoz, amit el kellene adniuk. Én meg még nem láttam azt a konkrét laptopot, nem volt a kezemben, úgyhogy én is csak azt látom, amit leírnak róla. Egyébként, mint mondtam, a gyártó dönti el, hogy miként él a lehetőségekkel. Elvi lehetőség van arra, hogy DDR3-at használjanak. Amivel elképzelhető, hogy élnek is, hiszen olcsóbb.
0
0
0
0
no avatar
Köszi a választ, én is így látom, a kérdés csak azért merült fel mert szeretnék venni egy ilyen laptopt
http://www.euronics.hu/ASUS-G551JW-CN065D-p46309 és az eladó sem tudta megmondani 100% ban és a viccesebb,hogy az asus Magyarország sem tudta 100% ban megmondani
( a honlapjukon: http://www.asus.com/hu/Notebooks/G551JW/specifications/ ) itt meg ddr3 szerepel az elmondása szerint ez a kiírás hibás lehet!

Már nem tudom,hogy hol tudnék 100%-os infot szerezni!

Valami ötlet?
0
0
0
0
csuz-li avatar
dee85: GDDR5-ös interfésze van. A laptop gyártója dönti el, hogy hogy használja.
Amúgy itt a specifikációja:
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok,

valaki tudna információt a következő videokártyáról!?

nvidia gtx 960m

Ez ddr3 vagy ddr5 van szerelve!?
0
0
0
0
ForHonor avatar
Nehéz ezt így megmondani mert mindegyik gyártó tud jó lenni, egy szérián belül pedig változik ki éppen a legjobb.
0
0
0
0
cartman1990 avatar
Minden próbálkozás hiába ein 7 fel Gyári driverek fel Uniginben 20 masodperc után gép kifagy hétvégén megnézem egy másik gépben meg az enyémben egy másik kártyát aztán majd okosabb leszek valaki azt mondja az alaplapom szar Meg hs az lenne szar se hibázna be sztem s kártya hanem egyszerűen nemis működne Ammó kis szar 8 ezer forintos lappal hajtottam egy gts 450 oc-t
0
0
0
0
csuz-li avatar
Próbáld meg még leszedni az alaplap driverét a gyártótól és azt feltenni, ha nem segít, akkor sajnos nincs jobb ötletem, mint az, hogy a VGA a hibás és csere. (Ez nem azt jelenti, hogy nincs más megoldás, csak nekem nincs több ötletem így hirtelen)
0
0
0
0
cartman1990 avatar
Chipset driver az van fennt amit a eindows felrakott Vga drivert feissitettem a legujabbra de ugyan az a hiba mind eindows 8.1 mind windows 10 nel
0
0
0
0
csuz-li avatar
Luiboy: Azért a nagy meglepődést nem értem. Eleve szó sem volt soha arról, hogy az Nvidia tudná támogatni a dx12-t úgy, mint az AMD (GCN). Az aszinkron compute-ről sem mondta soha senki, hogy minden(!) Maxvell támogatná. Mindig is arról volt szó, hogy csupán csak a második generációs Maxvellek tudják egyáltalán támogatni és azok is csak korlátosan.
0
0
0
0
csuz-li avatar
cartman1990: És próbáltad már a drivert leszedni és újra rakni? Csak mert ugyan lehet a VGA hibás, de ez a "driver nem válaszol" elsősorban illesztőprogram hiba. Nézd még meg, hogy az alaplap chipset driver is friss-e.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Nekem is ez a véleményem, mint piero86-nak. A leírtakból valószínűsíthető hogy videó memória hiba lesz. Az pedig annyit jelent hogy vissza a feladónak!
0
0
0
0
winrar avatar
VRAM órajelét vedd lejjebb, gondolom gyári OC-s a kártyád.
0
0
0
0
Puffin avatar
Videó memória hibás lesz! A driverben vedd vissza a memória órajelét kicsit, hogy úgy is produkálja-e azt
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció