Sziasztok!
Karácsonykor jó lenne majd egy tápcserét igénybe vennem. A lent felsorolt 2 közül melyik lenne az ideálisabb? (minél kevesebb fogyasztás lenne a cél megbízhatóság mellett)
[LINK]
[LINK]
Sziasztok! Feltettem adobe after effectset DE Iport után a videóknak nem jelennek meg csak a hangsáv kb,és persze hány mb a file :/ valaki tudna segíteni?
Akkor nekem is okés,mert ezek az értékek vannak...lehet akkor tényleg a venti a hibás csak,és kisseb feszen nem dolgozik.Próbáltam adapterrel,de az min 6V ad neki,azon dolgozik,de ott már van hangja is....
Omis😃élelött már néztem HW infoval én is,ott nekem is mutatta.Közben futtattam egy aida stab tesztet,csak a gpu-ra,ott ment is felfelé a vrm1 kb 60C-ig,de a vrm2 30C alatt maradt.....???Bár lehet a VRM2 kap hütést,mivel ahogy néztem képeken,az a vga elején hejezkedik el.Hát lehet ez örök tlány marad...lehet a venti fesz szabályzója ment el....
Sziasztok
Olyan problémám lenne,hogy amikor elindítok egy játékot kikapcsol a gépem és újraindul magától délelőtt még jó volt minden és hirtelen elkezdte ezt csinálni, terheltem minden alkatrész 100% ban és nem kapcsol ki a hőmérsékletekkel nincs probléma ! Mi lehet a gond? 😞 segítségeteket előre is köszönöm!
reszier112233 Más táppal nem volt kipróbálva. Még annyit csinálunk hogy vga-t a tesszük az én gépembe. Amúgy eredeti órajeleken jár...1000/6000 és játékokban monitorozta és nem ment 950 MHz felé.
Hali.Már egy ideje jelen van a probléma.A Videókártyámon (Sapphire r9 280X toxic) 3venti van,de a 3.nem forog,csak akkor ha manuálisan 80%+ ra rakom a fordulatot.Szétszedtem már,ki is pucoltam,a venti könnyen forog,nem szorul....Az elsö meg a harmadik egy csatlakozóról kapja a tápellátást,az elsö forog,a hátsó meg nem.Mikor takaritottam a ventiknek külösöleg(levoltak véve a vga-rol) adtam tápellátást,akkor fogott mind,de összerakva csak az elsö,meg a középsö.Mikor inditom a gépet a venti megmozdul,majd leáll,és utánna nem is forog,pedig annó pörgött az is.Néztem GPU-z progiban a VRM1-2 senzorok nem mutatnak semmit se,lehet meghibásodtak,és azért nem forog,mert "hidegnek" érzékeli? Ez kicsit fura lenne,mert az elsö forog,mig a hátsó nem,és mint irtam egy csatlakozóról kapják a tápellátást....
Mi lehet a gond? Barátomnak a számítógépe megint rakoncátlakodik.
A konfig: AMD Athlon II X4 651k + 2x4GB Kingmax 1333MHz + Sapphire HD7790
A procin még van egy nagyon jó kis cpu hűtő. A lényeg hogy játékok közben kikapcsol a gépe. Az MSI afterburnerrel monitoroztunk h mekkora a hőmérséklet. Minden normális...a CPU nagyon hűvős de a GPU melegedett. 80 fok felé is ment...mi nem vártuk meg akkor h megint kikapcosljon tudtuk h mi a gond. El vitte szerelőhőz aki újra pasztázta, és hátram ég egy ventit is beszerelt. Haza hozta és megnéztük megiint...68 fok félé már nem is ment úgy hogy a venti csak 70%on járt. De nagyjából 30 perc Tomb Raider után megint kikapcsolt. Ilyenkor megfagy a kép és a hang folyamatosan ilyen "eeeeeeeeeeeeeeee" hangon megy. Egyébként minőségi táp van benne egy Zalman ZM500. Mi lehet a gond?
Pár napja van meg az új gépem(https://gepigeny.hu/user/kriszt96/eszkozok/186885), viszont sajnos már is gondba ütköztem. A helyzet az, hogy 10-20 perc játék után leáll a gépem és csak 10-15 perc múlva kapcsol vissza.
Először túlmelegedésre gondoltam, de mostanra kezdem kizárni azt a lehetőséget, hisz terhelés alatt Aidával mérem (meg logolom is)
Proci: 47, Alaplap: 44, VGA: 70 fok Ezek a maximum értékek.
Lehet hogy a tápom lenne hozzá gyenge?
Azért először kicsit megált bennem az ütő, először is mert nem tudtam hogy az elején alapbol zölden világító/villogo LED tud tűzpirosan is villogni ami most először jött elő, és remélem utoljára.. 😆 a második meg ugye hogy ez a fő gépem, a sok régebbiek mellet, ami nélkul nekem végem lenne, plussz még a Java-t is most kezdtük el gyakszin ahhoz sem árt minimum egy ilyen konfig az írogatáshoz/teszteléshez.
GodSie: Lehet a késleltetéssel lesz a gond, emiatt érzed úgy hogy 'darabosan' megy a játék. Nekem volt 2. generációs i3, i5 és i7-es procim is, szóval 'átéreztem' a változást.
Itt van pár játékból teszt, láthatod az i3 és i5 közti különbséget késleltetés szempontjából.
Piero: Hátsz, én még így nemjártam, pedig elég sok konfig megfordult már a kezemben (s370; s478; laptop s478 ami szintén HP és az is 2007es,és le a kalappal semmi baja)... mondjuk ezt használtan vettem, és elég sok üzemidő is lehet már benne. 😃
Az a gáz hogy egyedi a lap benne, végülis a brand gépeknek a lelke, és nemlehet találni sem már hozzá alkatrészt sem, pedig mai napig teljesítményre megfelelő konfigocska.
Amúgy valóban jó ezt tudni. Akkor az sem mai darab már 😃
Köszönöm mégegyszer az ötletet!
(más gépnél ez eszembe sem jutott volna, csak a logikus problémák)
Krissz: az a kor a számítástechnikában már nagyon régi.
Az alaplap szarakodik már szerintem közbe. Ez többször is elő fog fordulni, így tudod majd további működésre bírni ezentúl! 😃 Rokonomnál már 4-5-ször volt ilyen. Az is ilyesmi HP gép.
Piero & Zoli73
Sikerűlt szerencsére!
De komolyan nemértem, hogy így logikusan végiggondolva mi a ...... baja lehetet? Ugye azt csináltam amit írtatok, első körben a BIOS elem ki-/be rakása, resi, az nemjött be ugyanúgy nem adott képet csak a ventiket pörgette fel maxra, viszont a RAM ki-/be pakolás segített:
Ugye van 2x1GB meg 2x512MB RAM a gépben, kiszedtem 3 mat, maradt benne az egyik egy gigás, és már akkor elindult, csak ugye BIOS hibával mert kevesebb ram volt benne mint előző inditásnál, aztán beraktam a többit is, és működik, és pedig ugyanoda raktam vissza őket, hátsz kajak nemértem...
Pedig ugye szétkaptam darabokra, akkor a RAM ok is kijöttek, nemértem, van erre logikus magyarázat? Mert a RAM ok ugylátszik jók
Igen, 9 éves a gép ha jól tudom, 2007es. Miért?
Ilyenkorban már ez gyakori hiba szokott lenni?
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindkettőtöknek!
Egy i7-es elég egy jó darabig. Mindegy hogy "K"-s vagy nem. A tuningal úgy sem nyer az ember pár fps-nél többet. Cserébe sokkal több hőtermelés magasabb fogyasztás.
Tudnátok nekem segíteni? SŰRGŐS lenne!
Van ugye a HP asztali gépem, amin tegnap estefele még simán kockultam (játék, netezés, minde) aztán simán leállítottam ahogy szoktam start menüből, mert elkellet este mennem. De viszont ma reggel próbálnám szokásosan indítani a gépem, de pirosan villlogot elől a LED és sípolt ezerrel a gép, és egyszerűen neakart elindulni, kinyomtam vissza, de akkor sem. Se képet nemadott, semmi.
Gondoltam hátha nagyon poros, esetleg valami kilazult, szétkaptam, nemvolt koszos, de azért ki fújattam picit. Összerakom indítanám el, de most meg a BIOS nem sípol, gondolom akkor rendben van minden, erre ugyanúgy nemad képet helyette az indítás után egy kb 15 másodpercre rá, felpörgeti max fordulatszámra a ventiket, és ennyi. Nem csinál aztán semmit.
Egyszerűen már nemtudom mit kéne megprobálni, vay hogy hogyan kellene kiszűrni a hiba forrását!
Légyszíves segítsetek, hiszen az a fő gépem, és eddig semmi baja nem volt.
Zoli73: azért tisztában vagy vele, hogy az nem egy alsó kategóriás lap és a tápellátása bőven elég egy hat magos fx-nek...? 😊 kizártnak tartoom hogy az tartja vissza a procit. szerintem nem hardveres a hiba. egy cpuz képet dobj már fel a coretemp helyett!
Nem mindegyik 970-es lap áramellátása jó lehet hogy a VRM hűtés sem jó és túlmelegszik és a lap azért korlátozza vissza a cpu sebességét és ez pedig Bronson az a lap hibája! 😉
[LINK]
A kettő közül a Hexa+ jobb.
Illetve érdemes elgondolkodni a Chieftec Force-on is. Nagyon sok tapasztalat még nincs vele de a tesztekben jól szerepelt.
[LINK]
Ja hogy karácsony... Ez elkerülte a figyelmem. 😆 Megvétel előtt pár nappal kérdezz inkább, most még teljesen felesleges.
Karácsonykor jó lenne majd egy tápcserét igénybe vennem. A lent felsorolt 2 közül melyik lenne az ideálisabb? (minél kevesebb fogyasztás lenne a cél megbízhatóság mellett)
[LINK]
[LINK]
Olyan problémám lenne,hogy amikor elindítok egy játékot kikapcsol a gépem és újraindul magától délelőtt még jó volt minden és hirtelen elkezdte ezt csinálni, terheltem minden alkatrész 100% ban és nem kapcsol ki a hőmérsékletekkel nincs probléma ! Mi lehet a gond? 😞 segítségeteket előre is köszönöm!
csak a HWinfo64
Más táppal is ki lett próbálva? Ha igen, akkor a videókártya órajeleit érdemesebb lejjebb venni.
Ez kicsit fura lenne,mert az elsö forog,mig a hátsó nem,és mint irtam egy csatlakozóról kapják a tápellátást....
A konfig: AMD Athlon II X4 651k + 2x4GB Kingmax 1333MHz + Sapphire HD7790
A procin még van egy nagyon jó kis cpu hűtő. A lényeg hogy játékok közben kikapcsol a gépe. Az MSI afterburnerrel monitoroztunk h mekkora a hőmérséklet. Minden normális...a CPU nagyon hűvős de a GPU melegedett. 80 fok felé is ment...mi nem vártuk meg akkor h megint kikapcosljon tudtuk h mi a gond. El vitte szerelőhőz aki újra pasztázta, és hátram ég egy ventit is beszerelt. Haza hozta és megnéztük megiint...68 fok félé már nem is ment úgy hogy a venti csak 70%on járt. De nagyjából 30 perc Tomb Raider után megint kikapcsolt. Ilyenkor megfagy a kép és a hang folyamatosan ilyen "eeeeeeeeeeeeeeee" hangon megy. Egyébként minőségi táp van benne egy Zalman ZM500. Mi lehet a gond?
2016. 06. 25. 12:33:50 #
Piero19
2016. 06. 25. 12:32:13 #
Big thx mind2töknek, ha nem írjátok beletettem volna...ezekután ehelyett fogcsikorgatva belenyúltam a zsebembe. és vettem egy 500 FSP Hexát. Thx még1x.😀
Pár napja van meg az új gépem(https://gepigeny.hu/user/kriszt96/eszkozok/186885), viszont sajnos már is gondba ütköztem. A helyzet az, hogy 10-20 perc játék után leáll a gépem és csak 10-15 perc múlva kapcsol vissza.
Először túlmelegedésre gondoltam, de mostanra kezdem kizárni azt a lehetőséget, hisz terhelés alatt Aidával mérem (meg logolom is)
Proci: 47, Alaplap: 44, VGA: 70 fok Ezek a maximum értékek.
Lehet hogy a tápom lenne hozzá gyenge?
Csak ..elég zavaró néha
Itt van pár játékból teszt, láthatod az i3 és i5 közti különbséget késleltetés szempontjából.
[LINK]
GodSie:Mert szerintem a cpu miatt mikro laggok vannak!
Krissz: Hát igen 2006-os az is. Céges gép volt még anno, úgyhogy van egy-pár üzemóra benn! 😃
Az a gáz hogy egyedi a lap benne, végülis a brand gépeknek a lelke, és nemlehet találni sem már hozzá alkatrészt sem, pedig mai napig teljesítményre megfelelő konfigocska.
Amúgy valóban jó ezt tudni. Akkor az sem mai darab már 😃
Köszönöm mégegyszer az ötletet!
(más gépnél ez eszembe sem jutott volna, csak a logikus problémák)
Az alaplap szarakodik már szerintem közbe. Ez többször is elő fog fordulni, így tudod majd további működésre bírni ezentúl! 😃 Rokonomnál már 4-5-ször volt ilyen. Az is ilyesmi HP gép.
Sikerűlt szerencsére!
De komolyan nemértem, hogy így logikusan végiggondolva mi a ...... baja lehetet? Ugye azt csináltam amit írtatok, első körben a BIOS elem ki-/be rakása, resi, az nemjött be ugyanúgy nem adott képet csak a ventiket pörgette fel maxra, viszont a RAM ki-/be pakolás segített:
Ugye van 2x1GB meg 2x512MB RAM a gépben, kiszedtem 3 mat, maradt benne az egyik egy gigás, és már akkor elindult, csak ugye BIOS hibával mert kevesebb ram volt benne mint előző inditásnál, aztán beraktam a többit is, és működik, és pedig ugyanoda raktam vissza őket, hátsz kajak nemértem...
Pedig ugye szétkaptam darabokra, akkor a RAM ok is kijöttek, nemértem, van erre logikus magyarázat? Mert a RAM ok ugylátszik jók
Igen, 9 éves a gép ha jól tudom, 2007es. Miért?
Ilyenkorban már ez gyakori hiba szokott lenni?
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindkettőtöknek!
GodSie: Természetesen hatalmas különbség van a két CPU között!
Rokonoméknál ugyanez a helyzet, náluk ez szokott segíteni. Gondolom már 10 éves a gép lassan.
Van ugye a HP asztali gépem, amin tegnap estefele még simán kockultam (játék, netezés, minde) aztán simán leállítottam ahogy szoktam start menüből, mert elkellet este mennem. De viszont ma reggel próbálnám szokásosan indítani a gépem, de pirosan villlogot elől a LED és sípolt ezerrel a gép, és egyszerűen neakart elindulni, kinyomtam vissza, de akkor sem. Se képet nemadott, semmi.
Gondoltam hátha nagyon poros, esetleg valami kilazult, szétkaptam, nemvolt koszos, de azért ki fújattam picit. Összerakom indítanám el, de most meg a BIOS nem sípol, gondolom akkor rendben van minden, erre ugyanúgy nemad képet helyette az indítás után egy kb 15 másodpercre rá, felpörgeti max fordulatszámra a ventiket, és ennyi. Nem csinál aztán semmit.
Egyszerűen már nemtudom mit kéne megprobálni, vay hogy hogyan kellene kiszűrni a hiba forrását!
Légyszíves segítsetek, hiszen az a fő gépem, és eddig semmi baja nem volt.
Köszönöm!
Szerk: Biost már próbáltál frissíteni?
Aztán néznék mást.
de attol még fix 1,4ghz-s a procim :/
http://kepfeltoltes.hu/view/160625/1217451768N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg