Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NTSC Jani avatar
Most kérdezed, vagy kijelented a hűtő cserét? 😆

Fesz emelés nélkül szerintem 2600 MHz-ig elmehetsz. Ha támogatja a lapod a feszültség melést, akkor szerintem 3 GHz is meg lehet lazán.
0
0
0
0
skindzso avatar
hello

valaki lenne ojan kedves és leirná hogy hogy birom megtuningolni az INTEL PENTIUM DUAL CORE E2200 2.20Ghz procimat.a hütőt már kicseréltem..??

nagyon köszönöm a válaszokat 😀
0
0
0
0
tutuadi12 avatar
roberto888 írta:
tutuadi12 írta:
Helló mindenkinek!! 😃
Vki tud segíteni amd athlon x2 250 tuning-ban?? HELP
Hűtő megvan hozzá ( Cooler MAster Hyper 212 plus).
Esetleg olyan akinek ilyen van vagy már tuningolt ilyet!! 😃 (a cél kb 3,8Ghz vagy több)

Belépsz BIOS-ba, leveszed a CPU szorzót a legkisebb értékre, majd feltolod az FSB-t 300MHz-re (ennyit úgysem fog menni), valamint adj neki 1.45-1.5V-ot. Ha 300MHz-es FSB-vel nem boot-ol, akkor reset és addig viszed lefele, amíg el nem indul. Ha ez megvan, akkor elkezdheted 0.5X-ével emelni a szorzót. Ha nem indul be, akkor szorzó marad, és FSB lejebb vesz, majd újra próba. Ha megvan a kívánt órajel, és stabil is, akkor elkezdheted levinni a feszültséget. Eközben természetesen teszteld Prime95-el legalább fél óráig, hogy stabil-e. Ha már bizonyos feszültségen lefagy, kékhalált kap vagy újraindul Prime95 alatt, akkor adj neki pluszba egy kis feszt. Ez elég időigényes, ha jó OC-t akarsz. Sok sikert.

UI: Az esetedben kívánt 3800MHz-hez 254MHz-es FSB kell. Ha időt akarsz spórolni, és nem a maximális OC-t akarod elérni, hanem elég a fent említett 3800MHz, akkor belőheted az FSB-t azonnal 254-255-re, ennyi valószínűleg könnyen el fog bírni a proci is és a lap is. 😀 Feszültség szerintem 1.45V elég lesz neki, maximum 1.475V.

Sikerült ember !! 😃😃 te egy zseni vagy 😃
0
0
0
0
roberto888 avatar
Nekem is alapfeszen megy a NB 2670MHz-et. HT is bírja.
0
0
0
0
mathejocy avatar
A HT-t tartsd 2000 körül,kezdetben az NB-t is.Majd ha stabil a rendszer egy adott frekin,akkor nb-t kezd emelni 2600-at szerintem viszi NB 1.25v-on
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
tutuadi12 írta:
Helló mindenkinek!! 😃
Esetleg olyan akinek ilyen van vagy már tuningolt ilyet!! 😃 (a cél kb 3,8Ghz vagy több)

3500 MHz-ig bírja fesz emelés nélkül. Szerintem is elég 1,45 a 3800-hoz. A 4 GHz-hez pedig 1,5v.
0
0
0
0
mathejocy avatar
Új teszt eredmény 2 darab 8800 GTS 320-al Vcore mod 1.40V-ra.[LINK]
Az alaplap egyetlen hátránya,hogy olyan közel vannak a szlotok egymáshoz,hogy 2 darab 6950 AC X Pluss II-vel nem fér fel a lapra.A 3 szlotos hűtést most megszívtam sajna.
0
0
0
0
tutuadi12 avatar
Helló mindenkinek!! 😃
0
0
0
0
roberto888 avatar
tutuadi12 írta:
Helló mindenkinek!! 😃

Belépsz BIOS-ba, leveszed a CPU szorzót a legkisebb értékre, majd feltolod az FSB-t 300MHz-re (ennyit úgysem fog menni), valamint adj neki 1.45-1.5V-ot. Ha 300MHz-es FSB-vel nem boot-ol, akkor reset és addig viszed lefele, amíg el nem indul. Ha ez megvan, akkor elkezdheted 0.5X-ével emelni a szorzót. Ha nem indul be, akkor szorzó marad, és FSB lejebb vesz, majd újra próba. Ha megvan a kívánt órajel, és stabil is, akkor elkezdheted levinni a feszültséget. Eközben természetesen teszteld Prime95-el legalább fél óráig, hogy stabil-e. Ha már bizonyos feszültségen lefagy, kékhalált kap vagy újraindul Prime95 alatt, akkor adj neki pluszba egy kis feszt. Ez elég időigényes, ha jó OC-t akarsz. Sok sikert.

UI: Az esetedben kívánt 3800MHz-hez 254MHz-es FSB kell. Ha időt akarsz spórolni, és nem a maximális OC-t akarod elérni, hanem elég a fent említett 3800MHz, akkor belőheted az FSB-t azonnal 254-255-re, ennyi valószínűleg könnyen el fog bírni a proci is és a lap is. 😀 Feszültség szerintem 1.45V elég lesz neki, maximum 1.475V.
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Inkább maradok a gyári hűtővel megengedhető tuningnál 😃
A fogyasztás is nő... gyári hűtő amit elbír az még tűrhető 😃 Nálam tuninggal 65W--->92W 😆
0
0
0
0
Szilard96 avatar
oda már 1 komoly hűtő is kell... 😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
1,36V elég volt neki simán. 4 GHz-hez visont már kell 1,5V.
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Ki kell próbáljam... nekem is van 1 olyan procim 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nekem ment 3500MHz-en az E6300 (alapból 2800 MHz) gyári hútővel, s nem voltak melegedési problémák.
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Csak 400MhZ-et akar húzni rajta... azt meg kéne bírja..

Gyári hűtős mese nálam hülyeség... 600MhZ -et húztam gyári hűtővel! Ezek után az Intel gyári 65W -os procihoz járó hűtőjét nem becsmérelni 😜
0
0
0
0
khaled98 avatar
Gobey írta:
Hogy érted, hogy ne érjek hozzá?

úgy értem hogy ne gyári hűtővel húzd ha akarsz +1Ghz-et húzni rajta.. 😀
amugy meg nem tudom mit kell kötekedni, utálom za ilyeneket 😞
0
0
0
0
bukta2 avatar
A kérdésem hogy az én gépembe mit lehetne húzni? (Mostani)
Választ előre is Kösz!
0
0
0
0
Gobey avatar
Van neki 1 Gb Ram...nincs nagyon használva, esetleg call of duty 2-re!
0
0
0
0
Devis avatar
2 ghz még kihozható belőle
win7 elmegy rajta, de jobban számít a ram mennyiség. (csak akkor lesz elég neki ha netezésre lesz használva)
0
0
0
0
Gobey avatar
Figyelj! Én se igy irnán ide ha akarnám állitani, hanem részletes leirást!
Én ha akarnám, akkor haladnék lassan, tesztelgetném, h stabil-e!
Én csak arra voltam kiváncs, hogy az ilyen tipusu procikat lehet-e pl 2 Ghz ig huzni... akinek van ilyenje, és tuningolta, annak van biztos vélemény... oda is irtam, h "kiváncsiságból"

Amugy evvel a procival, elmenne a windows7 rendesen?
0
0
0
0
Devis avatar
Kornel77 írta:
Devis írta:
ameddig bírja

Tömören és bölcsen 😆

egyébként az ilyen kérdéseket bírom...
Most nem sértésből vagy megbántásból mondom, de honnan kéne tudnunk (vagy tudnom) hogy egy régebbi sempron meddig bírja? de úgy általánosságba nem csak a sempronra gondolok, hanem az ilyes fajta kérdéseket. "Meddig bírja a 965-ös proci?" "meddig húzható 6300-om".
Srácok, nem tudjuk, mert mindegyik hardver más és más. Mondhatjuk a 4ghz-et, aztán vért izzadsz h elérd, csak közbe megolvad az alaplapod, a ramod meg a procid is. Ameddig nem kékhalálozik meg amíg elindul a windows addig okés a tuningod, ha már semeddig nem jut akkor vegyél vissza, fesszel okosan, ramnak is adj egy kis feszt (előbb annak és ha nem jó akkor cpu-nak is), 65-70 fokos ne legyen, cpu-z-t használj, coretemp-et úgyszint, prime ibt kötelezőek. Alap hűtővel ne nagyon állj neki tuningolni mert fölösleges, 2-300mhz-t eltudsz vele érni ami a 0-val egyenlő.
0
0
0
0
Gobey avatar
Hogy érted, hogy ne érjek hozzá?
0
0
0
0
khaled98 avatar
Gobey írta:
Szerintem egy 2-ig elmegy 😃

addig biztos, de a régi procik nagyon melegednek, nehogy hozzáérj 😜
0
0
0
0
Gobey avatar
Szerintem egy 2-ig elmegy 😃
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Devis írta:
ameddig bírja

Tömören és bölcsen 😆
0
0
0
0
Gobey avatar
Sziasztok!

Van egy régi Sempron procim, 1,6 Ghz.... Kiváncsiságbol, meddig lehetne huzni? 😃
0
0
0
0
Szilard96 avatar
nyozo írta:
Üdv! valaki eltudná nekem pontosan mondani hogy mit hogyan és mennyire kell állítsam hogy felhúzzam a procimat(q6600) 3Ghz-re? alaplap: Gigabyte GA-G31M-ES2L V2

Egyszerű... te is eltudod végezni. Így: Elosztod a kívánt órajelet a procid szorzójával. (3GhZ=3000MhZ)
A procid szorzója azt hiszem ,hogy: 9

A biosban tuningold... inkább nézz utána youtube-on... how to overclock your CPU névvel. 😀

Így: 3000/9=333.(3) vagy 333 -ra állítod, vagy 334 -re. Tőled függ 😃
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! valaki eltudná nekem pontosan mondani hogy mit hogyan és mennyire kell állítsam hogy felhúzzam a procimat(q6600) 3Ghz-re? alaplap: Gigabyte GA-G31M-ES2L V2
0
0
0
0
Kornel77 avatar
skindzso írta:
helloo 😀

lenne egy kéedésem a cpu hogy birom megtuningolni??

előre is kösz a válaszokat 😀

Hello.
a Bisoba az "Advanced" fül alatt..JumperFree Configuration menüpontban 😀
0
0
0
0
skindzso avatar
helloo 😀

lenne egy kéedésem a cpu hogy birom megtuningolni??

előre is kösz a válaszokat 😀
0
0
0
0
khaled98 avatar
WackoSheep írta:
apuci megvesz mindent! 😉

nem-nem, nem szeretem ha más költ rám... (mármint olyanokra ami nem szükséges.. pl gép 😜)
0
0
0
0
khaled98 avatar
kalashnikoff írta:
khaled98 írta:
kalashnikoff írta:
khaled98 írta:
Hali!
Szerintetek jó választás ez:

http://h a r d v e r a p r o . h u / apro/i7_860_uj_oem_1ev_papiros_garanciaval_elado_35_990/hsz_1-50.html

34.000Ft-ért? ne hülyéskedj már, bőven megéri.

kösz!😀 majd ha lesz rá pénz akkor beruházok egy ilyenre. (Csak ne fogyjon el 😀 ) Amugy kb mennyiért lehet eladni az i3-540-esemet? (15-20-ra gondoltam)

Hát most újonon 20.000Ft, ha nagyon jó állapotban van és nincs semmi baja akkor 17-18K-ért eladható.

akkor majd elkaladozgatok vele apuhoz ill. bátyushoz!😃 persze ők csak pénzt utalnak, én fizetem 😜

szerk.: amugy jó állapotban van és egy h55-ös lapban elmegyeget 3,6Ghz-ig... 70fokos gyári hűtéssel 😀 tovább nem merem! 😃
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
khaled98 írta:
kalashnikoff írta:
khaled98 írta:
Hali!

http://h a r d v e r a p r o . h u / apro/i7_860_uj_oem_1ev_papiros_garanciaval_elado_35_990/hsz_1-50.html

kösz!😀 majd ha lesz rá pénz akkor beruházok egy ilyenre. (Csak ne fogyjon el 😀 ) Amugy kb mennyiért lehet eladni az i3-540-esemet? (15-20-ra gondoltam)

Hát most újonon 20.000Ft, ha nagyon jó állapotban van és nincs semmi baja akkor 17-18K-ért eladható.
0
0
0
0
khaled98 avatar
kalashnikoff írta:
khaled98 írta:
Hali!

0
0
0
0
kalashnikoff avatar
khaled98 írta:
Hali!

0
0
0
0
mathejocy avatar
khaled98 írta:
Hali!

Oda ment a válasz a linkelt oldalra.
0
0
0
0
khaled98 avatar
Hali!

0
0
0
0
mathejocy avatar
Azért irja GTX-nek a GTS-t,mert ez itt a moddolás szoftveresen..Pont ez a lényeg.SLI Hack két féle van(tudomásom szerint)
SLI Patch és Hyper SLI.Annyi a különbség,hogy utóbbival mennek a legfrissebb driverek is.
0
0
0
0
Cooley avatar
Superlompos írta:
SLI hack is létezik? 😆

Ez komoly. 😆

Mindenre van hack. 😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
SLI hack is létezik? 😆

Ez komoly. 😆
0
0
0
0
Cooley avatar
mathejocy írta:
Az SLI minden lapban létrehozható,amin van 2 PCI-e slot.
Ezért veszek mindíg CFX-es alaplapot.De NEM kell bios modd hozzá.

Nagy tévedés. Nekem az GTX460SLI tesztjeim egy MSI 890FXA-GD70-nel készültek, és SLI hack nélkül nem működött az SLI. Bár mindkét kártyát felismerte, és be is állíthattam, hogy melyik számoljon PhysX-et, de 3DMark alatt csak az egyik dolgozott.
0
0
0
0
no avatar
mathejocy írta:
https://hwbot.org/image/765709.jpg

En is hallotam erröl a dologrol,de ez a kep nem stimmel!
Kezdjük ott,hogy miert irja mindkettöt GTX-nek a GPU-Z amikor csak az egyik az a mäsik GTS!A GTX-nek miota 320 mega a vram-ja?! Link:[LINK]
Lättam mär ilyet kepröl,de ott stimmelt minden!
0
0
0
0
Feki1991 avatar
mathejocy írta:
SLI Chipsetel alaplap?Olyan nem létezik!

nagyot tévedsz!! bizonyítékként nézd csak meg a gépem 😀 chipsetje nForce 980a SLI
0
0
0
0
grafi97 avatar
1.488V nem sok a c3 steppinges b55-ömnek ugye? 100% terhelés alatt max 48 fok.
0
0
0
0
mathejocy avatar
SLI Chipsetel alaplap?Olyan nem létezik!
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
mathejocy írta:

mert lehet CF chipes alaplappal SLI-t csinálni? Tudom hogy bármi ilyennel lehet de 100%-os kihasználtság csak SLI chipessel lehet nem?
0
0
0
0
mathejocy avatar
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kornel77 írta:
mathejocy írta:
Nem,soft moddolva lett a gts,hogy SLI-be tudjam kötni.Ez hardveresen nem,csak windowsból oldható meg.
Teljesítményét tekintve egy 8800GTS SLI-nek felel meg,mert a gtx ből is csak 320 Bites mem vezérlőt használ.
Ha GTX SLI lenne ,akkor [LINK] ennél az eredményemnél 3-4 ezerrel lenne kevesebb.

De ide ilyen hibrid lap kell,nem? 😀
Mint ami az ATI & Nvidia pároshoz.

ez BIOS modding. Amúgy 5800FTért fogom megvenni az E5700at garanciásan 😃 isten vagyok 😆
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció