Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kvio1 avatar
Kmisi99: http://www.***/Rendszerhuto/Arctic_F12_12cm_rendszerhuto-p284313.html
Ezt is belehet rakni előlre? Ahogy néztem ennek nagyobb a légszállítása és még olcsóbb is.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
pl collink swift2 es ek nagyon jók erre a célra halkak és nagyon jó légszállításuk gyakorlatialg csak szél hang van. De ha az 1200 ast veszed és nem az 1201 est akkor még szélhang se lesz mert az 200rpm el lassabb azthiszem ami nem túl jelentős.
0
0
0
0
kvio1 avatar
Sziasztok! Kellene egy 12 vagy 14 cm-es venti. Amit cooler master elite 370 rc-370-kkn1-gp ház elejére akarok rakni. Olyat szeretnék ami nem hangos, jó a légszállítása és nem túl drága.( 2000ft körül)
0
0
0
0
Koppy96 avatar
niteforce írta:
Koppy96 írta:
Egy ilyen http://www.****.hu/webshop/product/spire_rotor_pro____sp604s1_pwm/205721
A **** helyére i.p.o.n

ezek nagyon gyengék, hangosak is.
http://www.argep.hu/product_1485459.html
szánj egy kicsit többet rá, és vegyél egy ilyet 😀
Ez már sokkal jobb mint ezek. A Spire nem a legjobb márka... 😃

Köszi, de olvastam a véleményed a másik topikban is. Máséra is kíváncsi vagyok, azért is írtam ide 😃 De tényleg köszi elgondolkozom rajta.
0
0
0
0
niteforce avatar
Koppy96 írta:
Egy ilyen http://www.****.hu/webshop/product/spire_rotor_pro____sp604s1_pwm/205721
A **** helyére i.p.o.n

ezek nagyon gyengék, hangosak is.
http://www.argep.hu/product_1485459.html
szánj egy kicsit többet rá, és vegyél egy ilyet 😀
Ez már sokkal jobb mint ezek. A Spire nem a legjobb márka... 😃
0
0
0
0
Koppy96 avatar
A **** helyére i.p.o.n
0
0
0
0
no avatar
Kösz Thomech igazából kiszedtem a helyéről kifújtam a biztonság kedvéért + raktam még 1 kicsi pasztát ahol nem volt mind a procin mind a VGA-n Így most stabilan 85 fok volt a hőmérséklet ami azért jobb de még közel sem az igazi szóval Először is Új VGA hűtő lesz szerintem 😜
0
0
0
0
Thomech avatar
GRIFF2 írta:
Rendben köszönöm holnap ez lesz az első teendőm 😀 Ma már nincs rá időm köszönöm mindenkinek 😀

Vagy pedig hagyod ugyan ott és raksz bele két ventit ami keringeti a gépházban a levegőt nekem is be van rakva az asztalba (a kialakított helyre) és egy 8cm es ledes venti gagyi 1500Ft os és még is sokat ér mert csak úgy tolja be a hideg levegőt! Meg kéne még egy hátulra ami a meleget szívja ki és kész is! (Én meg oldottam úgy, hogy a venti helyett ki viszi a táp nagy ventije és kész! 😀
Ja és ha le van véve a gépház oldala az nem mindig jó mert nem mozdul teljesen benne a levegő attól, hogy le van véve az oldala főleg, hogy az asztalba van belerakva! Úgy, hogy ha a ventik mellett döntesz a gépház oldalát rakd vissza! És tuti jobb lesz pár fokkal! 😃
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Na a héten jön az új hűtőm....,szegény Freezer nem bírta a kiképzést
https://img571.imageshack.us/img571/2146/thermalrightsilverarrowh.jpg
0
0
0
0
no avatar
Rendben köszönöm holnap ez lesz az első teendőm 😀 Ma már nincs rá időm köszönöm mindenkinek 😀
0
0
0
0
MaximumGame avatar
GRIFF2 írta:
Asztalban van egy neki kialakított helyen

Akkor jól sejtettem 😃 egy nagy szar ha ott a gép... tiszta kazán lesz a gépház... szerintem csinálj neki egy szellőzést házon kívülre.
ha meleg a ház... akkor bent minden átveszi a meleget... szóval kevesebb ideig él a géped !
0
0
0
0
no avatar
Asztalban van egy neki kialakított helyen
0
0
0
0
MaximumGame avatar
GRIFF2 írta:
Nem, Arctic MX-4 került rá de megnézem mert amúgy úgy raktam rá pasztát hogy egy picit és akkor majd hűtő szétkeni 😆. Ja igen házventi nincs benne bár le van szedve az oldala. De lehet hogy egy Arctic accelero l2 plus lesz állítólag azzal nagyon jó a hőmérséklet. JA és még valami a ház olyan szinten meleg mármint az egész mint egy kazán de szó szerint lehet hogy az a baj? Ha igen mit tegyek?

Szabadon van .. vagy az asztalba van betolva ?
0
0
0
0
no avatar
Nem, Arctic MX-4 került rá de megnézem mert amúgy úgy raktam rá pasztát hogy egy picit és akkor majd hűtő szétkeni 😆. Ja igen házventi nincs benne bár le van szedve az oldala. De lehet hogy egy Arctic accelero l2 plus lesz állítólag azzal nagyon jó a hőmérséklet. JA és még valami a ház olyan szinten meleg mármint az egész mint egy kazán de szó szerint lehet hogy az a baj? Ha igen mit tegyek?
0
0
0
0
no avatar
Köszi😃 kezdtem aggódni 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
HuNGaricum írta:
gtx 550ti terhelés alatt 70-75 fok... normális?

igen az normális
0
0
0
0
no avatar
gtx 550ti terhelés alatt 70-75 fok... normális?
0
0
0
0
niteforce avatar
Az sem mindegy milyen pasztát tettél rá. Ha valami ócska fehér 200 forintosat akkor ez nem elképzelhetetlen. Alapból azért a HD6750 nem melegszik ennyire.
0
0
0
0
Thomech avatar
GRIFF2 írta:
De az miért van hogy a hd6750-em MW2 HD felbontás, full graf mellett 95°C fok ? o.O Már kitakarítottam újrapasztáztam igaz kb 2 hónapja de akkor is és 95 fok mit tegyek?? 😞

Hát sajnos azzal már nem tudsz mit kezdeni főleg ha már az alap tehendőket el végezted és így sem ment le a hőmérséklete!
Sok ilyen és ehhez hasonló kártyáról olvastam már hogy nagy hőfokon üzemelnek! Esetleg még annyit tudsz csinálni, hogy növeld a gépház levegő áramlásának erejét 1-2db ventivel, (ha nincs benne!) hátha az megmozgatja úgy benne a levegőt hogy kellemesebb hőmérsékleten fog üzemelni! 😀
0
0
0
0
no avatar
De az miért van hogy a hd6750-em MW2 HD felbontás, full graf mellett 95°C fok ? o.O Már kitakarítottam újrapasztáztam igaz kb 2 hónapja de akkor is és 95 fok mit tegyek?? 😞
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De azért elég hangos ilyenkor a gép a hűtés miatt😃 MCP biztos nem baj, hogy 55-58 celsius fok?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
ha terhelve 74 fok akkor tökéletes. A többi érték is tökéletes.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
MSI HD 3850 OC vganál overlockolva 73-74 celsius fok az sok? S alapjáraton egy AMD Phenom II X2 555 3.7GHzre tuningolt procinál 39-40 celsius fok cpu hűtő 2500-3000 RPM s terhelésnél meg(10 perc prime 95) 64 celsius fok s cpu hűtő 5800-6000 RPM? Ja és MCP 55-58 celsius fok az sok? Processzoron és videokártyán is gyári hűtő van!
0
0
0
0
Demmer avatar
i5 2500k procival terhelve 70fokos gyári hütővel az baj vagy kezdjek aggódni?
0
0
0
0
beatimgame avatar
A hűtés az tényleg kevés, de sajna azon nem nagyon tudok javítani. Kicsit szűkösen vannak a gépházban a cuccok.
https://dl.dropbox.com/u/53722599/G%C3%A9pig%C3%A9ny/IMG_0002.JPG
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Akkor csak kevés a hűtés,ne aggódj nem megy tönkre.95 fok környékén lassul be a proci(volt olyanom és máig működik)
0
0
0
0
beatimgame avatar
ricshard004 írta:
Annyira nem,de azért kitakaríthatnád a hűtést...😆

Kitakarítottam, pasztát cseréltem, de így is csak 3-4 fok javulást tapasztaltam.
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Annyira nem,de azért kitakaríthatnád a hűtést...😆
0
0
0
0
beatimgame avatar
Hi all!

Alapjáraton kb 50 fok és max terhelés alatt 75-80 fok nagyon sok egy Intel Pentium D 945-s procinak?
0
0
0
0
szilver avatar
Másik ventikkel is szín ugyan az a helyzet. 😞
0
0
0
0
szilver avatar
Hát már pasztáztam mindenhogy másik félével is. és semmi ugyan az. 😞 1200 as ventik vannak fent csak,de haveromnak jól hűtöttek ezekkel is 40 ig felsem ment neki.nem tom mi lehet a gond. 😞 megpróbálom másik ventikkel.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
Viszont volt alatta 140W TDP-s 965-is, ugyan ezen hűtőbeállítással, akkor alapjáraton 24-27 fokos volt, terhelve 50, viszont 4GHz-en.

Amit ő írt, ráadásul nem C60-al, hanem C70-el, kurv@ magas😃
Valami nincs ott rendben.
Akkor lehet a pasztával van a gond. De mivel a hűtőborda a gépházon belül van így még az is befolyásolhatja.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
Érdekes nálam az i5 2500K 3.3Ghz@4.5Ghz Corsair H60-al, 1db 800rpm-en forgó AC Pro-val 58C° Prime alatt.

Nálad a Phenom II X4 955 3,2GHz-en 47C°, gondolom az alap ventivel, ami vagy 1800rpm-et megy.😊😆

Én megnézném, hogy jól van-e a hűtő a helyén, és hogy van-e paszta alatta.
Ezek normális értékek. A 955-nek 125w a TDP-je. Míg az I5-ödnek tuningolva van 125W TDP. Nálad meg alacsonyabb fordulatszámon megy a venti.
0
0
0
0
no avatar
szilver írta:
akkor ezek szerint a coolermaster hyper 212+om sokkal jobb hűtő volt? 😞

Én személy szerint többre tartom a léghűtőket, ezért majd jól megköveznek a többiek.😆
0
0
0
0
szilver avatar
akkor ezek szerint a coolermaster hyper 212+om sokkal jobb hűtő volt? 😞
0
0
0
0
no avatar
szilver írta:
sziasztok!

olyan problémám lenne hogy a napokban beszereztem egy corsair h70 cpu hűtőt és valamiért nem hűt rendesen.alapjáraton 35-37 fok a proci.terhelés alatt viszont felmegy 47 fokig is.mi lehet a baj,mert elvileg nem lenne szabad iylen magasra felmelegedni.Egy phenom 2 x4 955 BE RB-C3 procim van.alap 3.2GHz en járatom csak.és nexus tmp-1000 hűtőpasztát használva 30% ezüst tartalom.A paszta lenne a baj?

Azok teljesen jó adatok, levegő 25c körül mozog, annál kevesebb nem lehet, terhelve +10c jó, ne várj kevesebbet, majd télen.😆
0
0
0
0
szilver avatar
sziasztok!

olyan problémám lenne hogy a napokban beszereztem egy corsair h70 cpu hűtőt és valamiért nem hűt rendesen.alapjáraton 35-37 fok a proci.terhelés alatt viszont felmegy 47 fokig is.mi lehet a baj,mert elvileg nem lenne szabad iylen magasra felmelegedni.Egy phenom 2 x4 955 BE RB-C3 procim van.alap 3.2GHz en járatom csak.és nexus tmp-1000 hűtőpasztát használva 30% ezüst tartalom.A paszta lenne a baj?
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Ha jók a hőfokok nemgond
0
0
0
0
bobekrisz avatar
az mekkora baj, hogy én meg 2008 óta nem cseréltem hűtő pasztát a gépemben?😆
0
0
0
0
Yej avatar
szerintem megnézem!

jaja forog😃 de azóta lement 45fokra...
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Szerintem kihúzódott....
0
0
0
0
Yej avatar
szerintem is a CPU sok.. de mennyrie?😂O
bekapcsoláskor kiírja hogy:
CPU fan error...
0
0
0
0
Yej avatar
ez még oké?
(torrent futott, facebook, hard disksentinel, xfire, cod black ops telepítés(Kaos féle kibontós) Mirrors Edge max grafikán nagyjából ennyi😃😉
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Egy notebook hűtővel meg lehet oldani azt hogy a játék ne akadjon egy idő elteltével?
0
0
0
0
mamusz11 avatar
Synda Rebirth írta:
mamusz11 írta:
Hali!!!

Azt szeretném kérdezni hogy egy normális vagíy valami érzékelő probléma van hogy a 1. mag és a 2. mag mindig 50°C-os sose változik pedig most vettem bele 2 ventit és újra pasztáztam!?

kép:http://kep.psharing.com/673604.jpg

Mivel méred ?
Rendszerhűtőt vehetsz bele százat, proci ugyanolyan hőfokon fog maradni.😃

AIDA 64
0
0
0
0
no avatar
mamusz11 írta:
Hali!!!

Azt szeretném kérdezni hogy egy normális vagíy valami érzékelő probléma van hogy a 1. mag és a 2. mag mindig 50°C-os sose változik pedig most vettem bele 2 ventit és újra pasztáztam!?

Mivel méred ?
Rendszerhűtőt vehetsz bele százat, proci ugyanolyan hőfokon fog maradni.😃
0
0
0
0
mamusz11 avatar
Hali!!!

0
0
0
0
spleenszuru avatar
értem, fogok is majd venni, de egyelőre nem oc-zek, netán valami baja van, ne menjen el a garanciám a hülyeségem miatt.

köszi a gyors választ.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció