Egyedül tuning miatt lehet jobb a Z97, illetve az M.2 SSD támogatás miatt.
Amúgy mindenre elég egy B85 lap. És miért ne kezelné a Savage memóriát? Sima DDR3, nincs akadálya, hogy ne működjön egy b85 lapban. 4GB-s 960 helyett meg R9 380 4GB.
jelenleg egy 1600x900-as felbontású monitorom van és gépet olyan 160k-ig vennék a fölött már nemigazán,tudnátok segíteni,hogy mi lenne a legjobb választás?
i3 4170 3,7ghz
8gb ram ddr3 1600mhz
gtx 960 gddr5 2gb oc
szerintetek ez hány évig lenne elég a full grafikához?
nézegettem videókat ezzel a vga-val az i5 4460 kb ugyan azt az fps-t hozta mint az említett i3 de mégis többe kerül jó 20k-val annyival jobb lenne? vagy később viszont az i5 lenne a jobb?
Ez a 16 giga ram is már most ajánlottban van, de mi lesz 2017-ben meg már jövőre is az év vége felé.
Monitor is kéne az tény ami most van az még egy jó 10 éves moni már.
VGA-ra gondoltam én is hogy használt legyen vagy proci, aztán így talán lehet faragni belőle DE, ha minden kötél szakad i3-as procival lesz szerelve. Én is azzal játszok és nincs gond. csak mondom még1x nekem nem igazán van most lövésem a hardverpiacon.
skacok 120-130 ezer forintja lenne egy ismerősömnek számítógép vásárlásra. Tudnátok nekem ajánlani egy konfigurációt? (inteles vonal lenne a legjobb).
Amiket nézegettem az a B85-ös lap meg mellé egy 4590-es i5, 8 giga memó, egy FSP Hexa 500-as táp, egy WD 1TB EZEX winyó. VGA ügyben tanácstalan vagyok. Igazából egy komplett gépre lenne szükségem (ha nem nagy kérés). Régóta nem követem a hardveres piacot és most már nem igazán vagyok képben, nem tudom melyik alaplap lenne a legjobb, a VGA-ról pedig teljes káosz van a fejemben.
Remélem tudtok segíteni!
Amit te láttál, az valami AMD lesz. Ráadásul az ő 8 magjuk valójában csak négy, mint ahogy az nemrég kiderült. Inkább vegyél egy 4 magos i5/i7-et, egy R9-390X-el és 1080p-ben a 60fps általában meg lesz. 16GB RAM untig elég. De így is számíthatsz egy 300+ ezres végösszegre.
(És a fix 60 fps-t nincs konfig ami tudja, minden be tud menni alá. Nincs gyenge gépem, de a GTA5 pár helyen bizony bemegy 60 alá 1080p-ben is, ha minden ki van maxolva, arról nem is beszélve, hogy 2560x1440-ben játszom.)
Egy ddr3-asban lenne a cuccok egyenlőre, csak a lap lenne az a ddr4-es ramok is mennének késöbb bele.
egy 8 magos prociba láttam 37 ezerért is csak minőségbe nem tudom milyen. Az árúkeresőn van.
Ezeket az optimalizátlan gamekat szeretném élvezhetően futtatni.
Batman legújabb része, cod black ops 3, assasins creed unity, carmageddon 4, ezeket milyen gépen lehet fullon vinni 60 fps-sel?
Proci: 350
Hűtő: 30
Lap: 100
PSU: 50
VGA: 200
RAM: 100
SSD: 50
HDD: 3x20
Ház: 50
------------------------
Összesen: ~ 1 milla.
És akkor előre terveztél 2 évre, utána a VGA cserés, a többi bírni fogja 5-6-8 évig.
Egy 8 magos 32 giga rammal egy 8 gigás vga és egy 3 terás vinyóval rendelkező gép mennyibe kerül?
a windows 10 pro 64 bittel. Ezzel a géppel mennyire előre lehet tervezni?,egy ddr4-es ramokat is képes befogadó alaplappal.
Az a baj ezekkel az előre összerakott gépekkel, hogy ott is szorít a költségkeret hasonlóan, mintha magadnak raknád össze. Csakhogy ha magadnak rakod össze és túllépi a konfig a keretet, akkor nem a jó alaplapról és a jó tápról mondasz le, hanem mondjuk kisebb VGA-t veszel, mondván, hogy 3-6 hónap múlva, vagy egy év múlva, majd megveszed bele a jobbat és azt majd el tudja látni a táp, alaplap, stb. Ha egy bolt csinálja ezt, akkor a tápon, alaplapon, házon spórol, mert az i5-i7 felirat, meg a sok RAM és nagy VGA sok VRAM-al adja el a gépet, de bent kell maradnia a kereten, hogy ne legyen az ár 150 vagy épp 200 e Ft felett, mert ott van a lélektani határ. Csakhogy emiatt a gép még az adott CPU - VGA páros alá sem igazán való, nemhogy később fejleszthető lenne.
szerintem ez még mindig parasztvakítás... az alaplap, a táp 650-es (az a táp amúgy 10ezer forint, hagyjuk már...), a ház, minden fapados... ennyiből sokkal jobb alkatrészeket lehet összeválogatni! ugyanannyi mint az alap 199ezress gépük, de jobb minden, ami ki lett spórolva... az amit a tesztre küldtek, az meg nem 199k...
r2d2: Hát az i5-el nem lennél sokkal előbbre, ezért nem érdemes cserélni szerintem sem, mivel elég sokba kerülne feleslegesen. Mondjuk az igaz, hogy kevesebb A TDP-je, de azért nem is vészes a teljes gép fogyasztásán belül, mint ahogy az is igaz, hogy általános teljesítményét nézve az az i5 jobb, mint az fx, de gondolom, játékra kell, ott meg kicsit más a követelmény. Szerintem inkább vegyél a pénzből VGA-t. Nekem r9 270-em van a 8350 mellett és még bőven van tartalék a processzorban; teszteltem egy kölcsön 290-el is, és ott sem volt gond, szóval még ennél erősebb kártya mellet sem kellene váltanod. Bár nem ugyan az a két processzor, de hasonló, szóval ebből kiindulva és abból, amit találni tesztekben, videókban, még egy 280-280x-et is simán ellát, sőt pár játék alatt, amikről találtam videót, simán kiszolgálta a 290-et is. (Személyes tapasztalatom i5-el, csak a 760-al van, de az már a 270-et sem bírta kiszolgálni rendesen). Egy jobb VGA-val viszont tényleg előbbre lennél. A játékoknál mindig is többet számított az erős VGA, mint az erős processzor.
A másik, hogy míg az fx-ed támogatja az 1866Mhz-es memóriát, az i5 csak az 1600-as. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem fog menni, csak azt, hogy a processzor nem tudja kiszolgálni jobban, mint ha 1600-as lenne benne, így felesleges a drágábbat választani belőlük. De ez nem túl fontos, csak ha már szóba került, érdemes erre is figyelni. No meg arra is, hogy a játékok ma már mind 8 szálas processzort kérnek és az i5 csak négy szálas.
köszi azt gondoltam de ha mégis akkor lenne értelme cserélni? miértet csak úgy tudnám jellemezni hogy szokásos emberi baromságok miatt cserélném le a dolgokat kinézel valamit olyat amire igazából semmi szükséged de mégis csak az jár a fejedben hogy amit kinéztél azt meg akarod venni
meg lehet kevesebbet fogyasztana az új cuccok stabilabb lenne-e stb
sziasztok van nekem egy gigabyte 970a-ud3 alaplapom amd fx 8150 buldózerem meg kingmax 3x4GB 1600-as RAM-om azon gondolkoztam hogy le cserélném őket ASUS SABERTOOTH Z97 MARK S alaplapra Intel Core i5-4690 3500MHz 6MB LGA1150 procira Kingston 16GB DDR3 1866MHz Kit(2x8GB) HyperX Fury Black Series vagy Corsair 16GB DDR3 1866MHz Kit (2x8GB) Dominator Platinum RAM-ra menyire érné meg nekem le cserélni?
Bronson: Igazad van, mindkettő specializált kártya, de vannak olyan 3D-s progik, amik az Nvidia grafikus processzorát tudják használni egyéb feladatok gyorsítására, ezért ajánlottam csupán.
razor123: A processzorban van tuningpotenciál és nem abban a gépben, de ez minden AMD fx-re elmondható. Viszont ahhoz, hogy húzd, kel egy jobb alaplap, kell a plusz hűtés és egy jobban szellőző ház. Lehet, hogy olcsóbban nem tudsz összerakni gépet, de jobbat biztosan tudsz. Ki tudja, milyen táp van abban, milyen az a HDD? Szóval lehet spórolni egy csomó alkatrészen, csak ugye a lényeg veszik el.
És amúgy is: Írd le százszor, hogy "Nem veszünk előre összerakott gépet!" 😃
Egyébként pont a bejegyzésed előtt ott van Bronson ajánlata épp 150e Ft-ból. (Mondjuk én nagyobb tápot tennék bele egy számmal, de Bronson jobban érti a tápokat)
Szóval az jobb is és ugyan annyiba kerül. Én a helyedben azt választanám.
szerintetek ez jó választás lenne? http://www.pc-outlet.hu/images/Imperium_Diablo_FX_PC.jpg (maximum ennyit szánnékrá) alkatrészenként nézegettem és nem jönnék ki olcsóbban 😆
Sziasztok! Haverom gépet szeretne venni, 3D-ben való modellezéshez, Zbrush, 3DS Max, Maya stb. 2 monitor az adott, csak hardver perifériákban nincs otthon, ezért kérnénk a segítségeteket 250-300 ezer FT ár körüli gép összerakásában. Köszi!
xsebix: Én inkább az i7-est választanám. Az évek során úgy is fejleszteni kell a gépet idővel és egyszerűbb a VGA-t cserélni, mint a CPU-t. Az i7 meg egy jó darabig kitart amellett, hogy már most is 8 szálas processzort kérnek a játékok. A RAM is elég egyelőre, könnyen bővíthető. Vegyél egy db 8 Gigás modult, mivel külön VGA mellett nem sokat hoz a dual channel, így később könnyen bele lehet tenni még egyet. Tápból fsp. Alaplapból viszont inkább H-s chipsettel szereltet néznék. Nem, mintha a B-s nem vinné, de gondolom játékra lesz.
Tudtok jó intel konfigot 400-500k környékén?
Mit hoznátok ki ennyiből? A jövőre tekintve meddig/menyire érné meg?
Köszönöm!!
1. hangfal - gamer genius 2.1 (nagyon szép hangzással jó basszussal)
2. 24colos LG mozgatható monitor
3. Trust gamer egér
4. trust vezeték nélküli billentyűzet
5. Ház: Modern ledes beépített hűtővel
6. winchester (HDD): 500 GB
7. Videokartya (VGA) : asus HD7790 direct CU2-OC 2Gb
8. Proci (CPU): amd 760k (4mag) +utolag vásárolt zajmentes corsair hűtő
9. RAM: kingston hyperx 8gb
10. Táp: FSP - 400Watt
11. Alaplap: FM2+
12. Microsoft Xbox joy 2hónapos + egy egyszerűbb joy
Válaszokat előre is köszönöm!
Amúgy mindenre elég egy B85 lap. És miért ne kezelné a Savage memóriát? Sima DDR3, nincs akadálya, hogy ne működjön egy b85 lapban. 4GB-s 960 helyett meg R9 380 4GB.
8gb ram ddr3 1600mhz
gtx 960 gddr5 2gb oc
szerintetek ez hány évig lenne elég a full grafikához?
nézegettem videókat ezzel a vga-val az i5 4460 kb ugyan azt az fps-t hozta mint az említett i3 de mégis többe kerül jó 20k-val annyival jobb lenne? vagy később viszont az i5 lenne a jobb?
Monitor is kéne az tény ami most van az még egy jó 10 éves moni már.
-használt, erősebb vga
-1x8GB RAM
-G3258 (lehet tuningolni, igen, H81-es lapban is)
117.500-ra jött ez ki 😀
skacok 120-130 ezer forintja lenne egy ismerősömnek számítógép vásárlásra. Tudnátok nekem ajánlani egy konfigurációt? (inteles vonal lenne a legjobb).
Amiket nézegettem az a B85-ös lap meg mellé egy 4590-es i5, 8 giga memó, egy FSP Hexa 500-as táp, egy WD 1TB EZEX winyó. VGA ügyben tanácstalan vagyok. Igazából egy komplett gépre lenne szükségem (ha nem nagy kérés). Régóta nem követem a hardveres piacot és most már nem igazán vagyok képben, nem tudom melyik alaplap lenne a legjobb, a VGA-ról pedig teljes káosz van a fejemben.
Remélem tudtok segíteni!
ÜDV
Ez soha nem is volt titok... igaz hogy nem nyomták a reklámokban az emberek arcába, de a tesztekben egyértelmű volt a modulos felépítés...
(És a fix 60 fps-t nincs konfig ami tudja, minden be tud menni alá. Nincs gyenge gépem, de a GTA5 pár helyen bizony bemegy 60 alá 1080p-ben is, ha minden ki van maxolva, arról nem is beszélve, hogy 2560x1440-ben játszom.)
egy 8 magos prociba láttam 37 ezerért is csak minőségbe nem tudom milyen. Az árúkeresőn van.
Ezeket az optimalizátlan gamekat szeretném élvezhetően futtatni.
Batman legújabb része, cod black ops 3, assasins creed unity, carmageddon 4, ezeket milyen gépen lehet fullon vinni 60 fps-sel?
Hűtő: 30
Lap: 100
PSU: 50
VGA: 200
RAM: 100
SSD: 50
HDD: 3x20
Ház: 50
------------------------
Összesen: ~ 1 milla.
És akkor előre terveztél 2 évre, utána a VGA cserés, a többi bírni fogja 5-6-8 évig.
a windows 10 pro 64 bittel. Ezzel a géppel mennyire előre lehet tervezni?,egy ddr4-es ramokat is képes befogadó alaplappal.
I5 4460 - 52k
[LINK]
A másik, hogy míg az fx-ed támogatja az 1866Mhz-es memóriát, az i5 csak az 1600-as. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem fog menni, csak azt, hogy a processzor nem tudja kiszolgálni jobban, mint ha 1600-as lenne benne, így felesleges a drágábbat választani belőlük. De ez nem túl fontos, csak ha már szóba került, érdemes erre is figyelni. No meg arra is, hogy a játékok ma már mind 8 szálas processzort kérnek és az i5 csak négy szálas.
meg lehet kevesebbet fogyasztana az új cuccok stabilabb lenne-e stb
r9 270x 4gb os videó karim van
razor123: A processzorban van tuningpotenciál és nem abban a gépben, de ez minden AMD fx-re elmondható. Viszont ahhoz, hogy húzd, kel egy jobb alaplap, kell a plusz hűtés és egy jobban szellőző ház. Lehet, hogy olcsóbban nem tudsz összerakni gépet, de jobbat biztosan tudsz. Ki tudja, milyen táp van abban, milyen az a HDD? Szóval lehet spórolni egy csomó alkatrészen, csak ugye a lényeg veszik el.
És amúgy is: Írd le százszor, hogy "Nem veszünk előre összerakott gépet!" 😃
Egyébként pont a bejegyzésed előtt ott van Bronson ajánlata épp 150e Ft-ból. (Mondjuk én nagyobb tápot tennék bele egy számmal, de Bronson jobban érti a tápokat)
Szóval az jobb is és ugyan annyiba kerül. Én a helyedben azt választanám.
[LINK]
Haverom szeretne új gépet 150 ezret szánna rá ennyiért milyen gépet érdemes összerakatni?
[LINK]
mellé egy SAPPHIRE 31004-52-40A FirePro W5100 4GB GDDR5 PCIE - 133ezer.
ez egy jó kis gép, a célra tökéletesen meg fog felelni!